Wednesday the 4th of January in Swedish

Stockholm

Stockholm Winter Games
Stockholmsmässan
Onsdag
(Mässa)

Image of Stockholm Winter Games

Under fyra dagar sjuder mässan av liv och aktivitet. Det pågår turneringar i innebandy, fotboll och cheerleading, på scenen blir det olika uppvisningar och musik.
Utställarna har egna high lights i sina montrar så programmet är fullpackat!

I utställarnas montrar kan du prova på olika idrotter och andra aktiviteter. Testa senaste e-spelen, prova på free running, roller derby, korfball, lacrosse, amerikansk fotboll, gymnastik, skytte, golf, tricking, olika kampsporter, funballz, latin fusion, pingis, baseball, softball och massa grejer!

Linje Lusta
Stockholms Stadsteater
Onsdag
(Teater)

Image of Linje Lusta

Stella och Stanley bor i en trång tvårummare. Stanley är en pokerspelande kvinnokarl och suput
men Stella är kär, gravid och överseende. Från ingenstans kommer Stellas syster Blanche på besök. I hennes kritiska ögon finner Stanley verkligen ingen nåd. Stanley själv avskyr Blanche men är samtidigt attraherad av henne…
Helena Bergström återvänder till den rappkäftade Blanche i »Linje Lusta«, Tennessee Williams stora klassiker om åtrå, hat, självbedrägeri och lögn. För rollen som Blanche nominerades hon till Dagens Nyheters kulturpris 2006. Tennessee Williams är en av Amerikas största dramatiker. Linje Lusta är en av hans mest kända pjäser och gav honom Pulitzerpriset
1948. Sju år senare fick han Pulitzerpriset för Katt på hett plåttak.

King’s Call feat. Brian Robertson
Bryggarsalen
Onsdag
(Konsert)

Image of King's Call feat. Brian Robertson

När Phil Lynott skrev låten King’s Call, som en hyllning till Elvis, skrev han samtidigt manualen för hur man sörjer en fallen hjälte. Fans världen över har sedan Phils egen bortgång i januari 1986 följt den manualen.

Den 4 januari 2012 hyllar vi musikvärldens främste rockpoet. Välkommen till Bryggarsalen, Norrtullsgatan 12N, T-Odenplan för att hedra minnet av Philip Parris Lynott och hans musik. På scen husbandet med hemliga gästartister.

RAMLAR #10 | 4 JAN | LIVE: BOCKSTENSMÄNNEN (GBG) | QUIZ,
Bonden Bar
Onsdag
(Klubb)

Image of RAMLAR #10 | 4 JAN | LIVE: BOCKSTENSMÄNNEN (GBG) | QUIZ

Kvällens till ära är det premiär för Ramlars första liveband!

Bockstensmännen drar med sin pop hela vägen från Göteborg och kommer för att spela ett festligt pianogitarrgig.
Ynglingarna tillhör den nya generationen som gärna sätter rockens ursprung i Göteborgs 90-tal och har Håkan Hellström som sin Bob Dylan. Influenserna har talat varmt om bandet och de drar redan fulla hus i Göteborg. I januari väntas singelsläpp och debutalbumet förväntas spelas in och ges ut under 2012 med Per Svensson (Skansros) bakom spakarna.

https://www.facebook.com/Bockstensmaennen
http://www.myspace.com/bockstensmaennen

Was there no more than this
Stockholms Stadsteater
Onsdag
(Teater)

Image of Was there no more than this

Caroline har varit sur de senaste två åren. Mats spelar helst frisbeegolf med barnen.
Viktor är nöjd med att karriären går framåt medan Malena längtar efter – ja, vadå?
Två par som närmar sig 40. Som tagit sig igenom småbarnsåren och som vet hur en perfekt crème brulée ska smaka. Så vad händer nu?
Ska man vara tillsammans för barnens skull?
Funkar det att vänstra bort sin frustration?
Hjälper verkligen närhetsövningarna psykologen tipsar om?
Eller blev det inte mer än såhär?
En relationsdeckare där vi startar i nutid och sen går tillbaka tio år i tiden.
När blev allt som såg så bra ut så fel?

The night is today’s mother
Dramaten
Onsdag
(Teater)

Image of The night is today's mother

En känslig och vacker pjäs om ungdom och sökande efter identitet.

Ett skådespel där vi möter en familj som driver hotellverksamhet och kämpar för att klara sig, såväl ekonomiskt som känslomässigt. Den alkoholiserade fadern driver de övriga familjemedlemmarna till sammanbrott. Men här avslöjas också familjens djupare bindningar där kärlekslängtan visar sig som starkast när mörkret är som djupast.

Detta är Lars Noréns genombrottspjäs som dramatiker och pjäsen skapade en ny tradition inom svensk teater. Det är en berättelse om en tid kring 1950-talet som präglat mycket av vår samtid. En pjäs med rötter i antiken såväl som den moderna europeiska respektive amerikanska teatertraditionen.

Regissören Björn Melander återvänder nu till pjäsen som han regisserade med stor framgång 1982 på Göteborgs Stadsteater. Uppsättningen finns även i en version för tv som då sändes med de två pjäserna Kaos är granne med Gud och Modet att döda.

I rollerna Irene Lindh, Örjan Ramberg, Niklas Engdahl, Rikard Lekander
Regi Björn Melander
Scenografi Sören Brunes
Kostym Dramatens kostymateljéer
Musik och video Twice a man
Peruk och mask Mimmi Lindell

Göteborg

klubb DOO WACKO!
Sticky Fingers
Onsdag
(Klubb)

Image of klubb DOO WACKO!

Club Doo Wacko erbjuder den onsdagstörstiga publiken en lillördag fylld med sköna anti-hits med allt från punk,rock,garage och soul. Alltid sköna band på scen. Detta är helt klart klubben för dig som vill ha skönt häng med bra musik och sköna liveakter.

Dj: SIGGE (The Kendolls)

***********************

På scen: MOLIOR SUPERUM

Funky stoner vibes from Sweden! Molior Superum will rock your socks off with Towards The Haze. Tight, dirty, garage-injected bluesy rock. Something like Greenleaf meets early Clutch

At the last minute
Göteborgs Stadsteater
Onsdag
(teater)

Image of At the last minute

Efter teaterns största publiksuccé i mannaminne, Sista dansen, skildrar Carin Mannheimer på nytt åldrandet i en alldeles nyskriven komedi.

Möt Marianne, Solveig och Annlouise, tre 80-åriga kvinnor som jobbar mot en snäv deadline, nämligen den slutgiltiga. Köttets lustar och själarnas obotliga ensamhet tar aldrig slut. Det är mycket som ska hinna bli gjort; bo i kollektiv, bli kär och börja ett nytt liv…

Carin Mannheimer har gjort det igen! Efter Göteborgs Stadsteaters största publiksuccé i mannaminne är Carin Mannheimer tillbaka med en alldeles nyskriven komedi om att åldras. Redan innan premiären hade 20,000 biljetter bokats. I rollerna ses Gerd Hegnell, Ann Lundgren, Inger Hayman med flera.

Extrainsatta föreställningar, biljettsläpp tor 5/1 kl 12!
Söndag 5 feb kl. 15.00
Söndag 26 feb kl. 15.00
Tisdag 20 mars kl. 19.00
Onsdag 21 mars kl. 19.00
Torsdag 22 mars kl. 19.00

FRIDA KAHLO & DIEGO RIVERA
Göteborgs konstmuseum
Onsdag
(Utställning)

Image of FRIDA KAHLO & DIEGO RIVERA

Göteborgs konstmuseum presenterar för första gången i Sverige en utställning där de mexikanska konstnärerna Frida Kahlo & Diego Rivera ställs ut tillsammans. Verken tillhör Jacques and Natasha Gelman Collection of Mexican Art.

Samlingen skapades av makarna Jacques och Natasha Gelman som båda utvandrade från Europa till Mexiko i slutet av 1930-talet, Den ryskfödde Jacques Gelman (1909- 1986) blev i Mexiko en framgångsrik filmproducent. Med sitt stora konstintresse rörde han sig hemtamt bland konstnärer och filmstjärnor i New York och Mexico City. I Mexiko träffade han sin blivande fru Natasha Zahlka Krawak (1911-1998) som hade flytt från Tjeckoslovakien undan den nazistiska invasionen. Paret gifte sig 1941 och blev stora konstsamlare och mecenater. Paret Gelman gjorde noggranna val men köpte många verk av varje konstnär vilket gav dem personligt präglade samlingar av de konstnärer som intresserade dem.

JAN LÖÖF
Göteborgs Konstmuseum
Onsdag
(utställning)

Image of JAN LÖÖF

Jan Lööf är en av Sveriges främsta tecknare och illustratörer och har med sina numera klassiska serier Felix (1967-1973) och Ville (1975-1976) inspirerat en hel generation serieskapare. Men det är kanske framförallt genom sina barnböcker som han blivit välkänd för den breda publiken. Dubbeldebuten 1966 med En trollkarl i Stockholm och Morfar är sjörövare har följts av ett flertal uppskattade och prisbelönta barnböcker. Jan Lööf har även bidragit till den svenska barnprogramsfloran genom sin medverkan i den kultförklarade tv-serien Tårtan (1972) och den egna dockfilmsproduktionen Skrotnisse och hans vänner som han skapade tillsammans med Lars-Åke Kylén under åren 1978-1985.

Malmö

JONATHAN JOHANSSON & CARLJOHAN LUNDGREN DJ-SET
Debaser
Onsdag
(Konsert)

Image of JONATHAN JOHANSSON & CARLJOHAN LUNDGREN (VIT PÄLS) DJ-SET

De gör magisk musik bägge, fast på olika håll, i olika konstellationer men på samma språk. Den här kvällen ser vi dem göra något ihop, ett dj-set som kan innebära i princip vad som helst, i vilka låthimlar och popvärldar som tänkas kan.

För nyfikna & oinvigda – Jonathan Johansson är nominerad till tre grammisar och även P3 Guld 2012. Vit Päls släpper dagen till ära äntligen uppföljaren till sitt hyllade debutalbum från 2010. Bägge är stora husfavoriter.

Gästar gör även Rikkard Häggbom

Varmt välkomna till en lång och varm natt ihop. Anna Vinhus spisar favoriter de första timmarna.

SUPER Wednesday!
ÉTAGE
Onsdag
(Klubb)

Image of SUPER Wednesday!  at ÉTAGE

SUPERONSDAG! är konceptet framtaget för dig som älskar ändlösa timmar av dans, skratt och nöjet av att träffa nya människor i en härlig miljö.

Onsdagsfestaren tänker inte på morgondagen, bryr sig inte om att det “bara” är lillhelg utan ser ljust på alla veckans dagar!

SUPERONSDAG! kommer husera i Étage’s påkostade lokaler mitt i hjärtat av Malmö. Vi har öppet varje onsdag under sommaren och även utvalda onsdagar under vinterhalvåret. Alla öppetdagar presenteras med god framförhållning i ett evenemang som läggs upp här i fanpagen.

Ett klippkort har tagits fram inför dem tre första festerna. Detta kort ger fri éntre hela kvällen för innehavaren. Korten finns att hämta på STiL (Stora Södergatan 13, Lund) & OnePiece (Baltzargatan 41, Malmö).

Kalendarium:
* 21/12 – PREMIÄR!
* 28/12 – Nedräkning 2012
* 4/1 – Kick off 2012!

Kort och gott:
Datum: 21/12, 28/12 & 4/1 -12
Tid: 23.00-04.00
Plats: Étage, Stortorget 6, Malmö
Pris: 100 kr (fri entré med klippkort)

Varmt välkomna!

Prins Charles känsla
Malmö Stadsteater
Onsdag
(Teater)

Image of Prins Charles känsla

När Prins Charles precis förlovat sig med Diana, fick han på en presskonferens frågan: ”Are you in love?”. Han tvekade en stund och svarade sedan: ”Yes… whatever love means”.

Vad är egentligen kärlek? Prins Charles känsla söker nya svar på denna uråldriga fråga, i en odyssé kantad av folkliga sexköpare, sociologisk teori, crackpundare, antiromantik, hjärtesorg, psykoanalys och personangrepp. Det ges även svar på en del andra frågor, till exempel: Var Ronald Reagans fru kommunist? Vilka är våra allra mest älskade torskar? Och varför älskar alla Raymond, när Raymond hatar alla kvinnor?

Pjäsen bygger på Malmöbaserade Liv Strömquists seriealbum med samma namn. Den är en humoristisk och historisk granskning av den romantiska kärleken som samhällsfenomen.

Elvis Gospel New Year’s Concert
S:t Johannes kyrka
Onsdag
(konsert)

Image of Elvis Gospel New Year's Concert

En konsert med Ken Wegas, en detaljfixerad Elvisimitatör.
Sveriges största Elvis-produktion, någonsin! Biljetter endast 295:-
För att återskapa Elvis dynamiska sound har kompbandet ”The Suspicious Minds” utökats med ytterligare en gitarrist. Med finns också stråk virtuoserna Minervakvartetten, de tre blåsarna i Crazy Horns samt en mycket begåvad percussionist. Allt kompletteras med den fenomenala gospelkören Released!

Till stor del ny repertoar:
Hela showen är en musikalisk, känsloladdad berg och dalbana, som publik bjuds man både på allt från det finstämda, sårbara till det riktigt bombastiska. Gospellåtarna, blandas med de största och bästa låtarna. Elvis spelade in över 850 låtar och två-tre mindre kända guldkorn kan för första gången höras live i Sverige!
Vi vågar garantera att ingen lämnar denna konsert oberörd!
28:e Dec. Asmundtorpskyrka (Landskrona), kl19.00 biljetter Ticnet
3:e Jan. Tryde kyrka (Tomelilla), kl19.00 biljetter Ticnet
4:e Jan. S:t Johanneskyrka (Malmö), kl 19.00 biljetter Ticnet
5:e Jan. Skanörs kyrka 18.00 biljetter Ica Supermarket, Skanör & Krog 2010
6:e Jan. S:t Nicolaikyrkan (Trelleborg), kl 19.00 biljetter Ticnet
Recensioner från tidigare konserter har haft rubriker som:
-”Elvis lever!”
-”Gudomligt lyft!”
-”Ken Wegas är Elvis Presley.”
-”Äntligen har jag sett Elvis!”
-”Elvis in i minsta detalj…”
-”Sveriges bästa Elvisshow!”

Dagens aktiviteter

Stockholm

Nick Brandt
Hours: 10:00 – 21:00
Margaret M. de Lange
Hours: 10:00 – 21:00
Aitor Ortiz
Hours: 10:00 – 21:00
Turner, Monet & Twombly
Hours: 10:00 – 18:00
Inka- Gold Treasures
Hours: 10:00 – 20:00
Stockholm Winter Games
Hours: 10:00 – 18:00
Skimrande silver
Hours: 11:00 – 17:00
At Gods and Goddesses
Hours: 11:00 – 17:00
Peredvizjniki
Hours: 11:00 – 17:00
The four seasons
Hours: 11:00 – 17:00
The night is today’s mother
Hours: 19:00 – 21:00
Linje Lusta
Hours: 19:00 – 21:45
Swan Lake
Hours: 19:00 – 20:15
Lucky Per’s Journey
Hours: 19:00 – 21:00
RAMLAR #10 | 4 JAN | LIVE: BOCKSTENSMÄNNEN (GBG) | QUIZ
Hours: 19:00 – 01:00
The Girl of the West
Hours: 19:00 – 21:00
William Shakespeare’s collected works
Hours: 19:00 – 21:00
Was there no more than this
Hours: 19:30 – 21:30
King’s Call feat. Brian Robertson
Hours: 20:00 – 22:00

Göteborg

18th century Gothenburg
Hours: 10:00 – 17:00
Favorit – vs. hatobjekt
Hours: 11:00 – 18:00
STENA 15
Hours: 11:00 – 18:00
JAN LÖÖF
Hours: 11:00 – 18:00
FRIDA KAHLO & DIEGO RIVERA
Hours: 11:00 – 18:00
Vilhelm Hammershøi
Hours: 11:00 – 18:00
At the last minute
Hours: 19:00 – 21:20
klubb DOO WACKO!
Hours: 20:00 – 01:00

Malmö

Mode utan Midja
Hours: 10:00 – 16:00
Graphics loves photography
Hours: 10:00 – 16:00
White Lines – Sophie Tottie
Hours: 10:00 – 16:00
Scene Change
Hours: 11:00 – 18:00
Fredrik Roos stipendium 2011
Hours: 11:00 – 18:00
FRANCISCO GOYA – The Disasters of War
Hours: 11:00 – 17:00
GERHARD NORDSTRÖM
Hours: 11:00 – 17:00
They became friends
Hours: 12:00 – 18:00
Elvis Gospel New Year’s Concert
Hours: 19:00 – 21:00
Prins Charles känsla
Hours: 19:00 – 20:40
JONATHAN JOHANSSON & CARLJOHAN LUNDGREN (VIT PÄLS) DJ-SET
Hours: 19:00 – 03:00
My beloved Pierrot
Hours: 19:00 – 21:00
SUPER Wednesday! at ÉTAGE
Hours: 23:00 – 04:00

Oslo

Easter Island, Myths, and Popular Culture
Hours: 10:00 – 17:00
… Giacometti, Hodler, Klee … Modern Masters from Switzerland
Hours: 10:00 – 18:00
Saskia HOLM KVIST – In TRANSLATION
Hours: 11:00 – 17:00
PER INGE BJØRLO
Hours: 11:00 – 17:00
Absolutt installasjon
Hours: 11:00 – 17:00
The City & Blindern
Hours: 11:00 – 17:00
Wolf Rock
Hours: 18:30 – 20:30
Art
Hours: 19:30 – 21:30
LOCK UP
Hours: 20:00 – 22:00
Abrahams Children
Hours: 20:00 – 22:00
RUA-BURKE BAND
Hours: 21:00 – 23:00

Köpenhamn

The Human Comedy
Hours: 10:00 – 17:00
Re:Constructed Landscapes
Hours: 10:00 – 17:00
European Art 1300-1800
Hours: 10:00 – 17:00
Danish and Nordic Art 1750-1900
Hours: 10:00 – 17:00
French Art 1900-30
Hours: 10:00 – 17:00
LOUISIANA CONTEMPORARY
Hours: 11:00 – 18:00
KLEE & COBRA
Hours: 11:00 – 18:00
Seagull
Hours: 20:00 – 22:00
MOZART
Hours: 20:00 – 22:00
Kentex 50
Hours: 20:00 – 22:00
Why Not: Dj Graded & AK*47
Hours: 23:00 – 03:00

Leave a comment