Tuesday the 3rd of January in Swedish

Stockholm

The Magic of Charlie Caper
Maximteatern
Tisdag
(Show)

Image of The Magic of Charlie Caper

Trollkonstnären Charlie Caper syns under hösten i Sveriges televisions stora lördagssatsning Helt Magiskt. Med hans finurliga fingerfärdighet, charm och påhittighet så trollbinder han de flesta.

Charlie Caper har även vunnit silvermedaljen i Magi-VM i Kina, och rest jorden runt upp uppträtt på gator och torg, och även vunnit Talang 2009!

I The Magic of Charlie Caper gör han en uppvisning i det omöjliga och en varm show fylld av humor och mycket spännande trolleri som både förfärar och förundrar bortom alla gränser.

Regi: Peder Bjurman

Swan Lake
Dansens Hus
Tisdag
(balett)

Image of Swan Lake

Efter alla framgångar med Bounce på Dansens Hus, internationellt och senaste succén The Last Bounce i Globen, tar sig Fredrik ”Benke” Rydman an en av världens mest älskade och framförda baletter. I hans råa streetdancetolkning av den klassiska sagan Svansjön får Tjajkovskijs originalmusik möta nykomponerad musik av bland andra Salem Al Fakir, Moneybrother, Adiam Dymott och nya stjärnskottet Lune.

Handlingen har förlagts till nutid. Istället för trolldom får Rothbart makt över omgivningen med hjälp av droger. Svanarna är prostituerade och helt beroende av Rothbarts beskydd och heroinet han förser dem med. I kampen mellan det onda och det goda är begäret till droger och kärlek centralt. Kan kärleken bryta förtrollningen, precis som i originalsagan?

Dansarna, totalt 10 stycken till antalet, har medverkat i Bounce uppsättningar tidigare eller valts ut genom audition. Jennie Widegren (Bounce) dansar rollen som mamman och i rollen som den svarta svanen Odile ser vi Ambra Succi (Bounce). Den vita svanen Odette dansas av Maria Andersson, som Sigfried ser vi Robert Malmborg och Rothbarth dansas av Daniel Koivunen.

SUPER HOLIDAYS
Café Opera
Tisdag
(klubb)

Image of SUPER HOLIDAYS with VIET-NAAM, TONY ZOULIAS, TARO & MYGGAN!

Vänner! Har ni saknat oss lika mycket som vi saknat er?

Jul och nyår är ju firandets tid och just därför tänkte vi passa på att återuppliva Super Sundays för en very special edition av årets bästa R&B-klubb – SUPER HOLIDAYS!

Jajamen, ni läste rätt – vi har äran att stolt presentera ett mycket kärt återseende och efterlängtade repris av sommarens stora succéklubb! DJ-line-upen är fulltalig och komplett – Viet-Naam, Zoulias, Taro & Myggan – och platsen är självklart klassiska Café Opera!

Varmt välkomna!

Was there no more than this
Stockholms Stadsteater
Tisdag
(Teater)

Image of Was there no more than this

Caroline har varit sur de senaste två åren. Mats spelar helst frisbeegolf med barnen.
Viktor är nöjd med att karriären går framåt medan Malena längtar efter – ja, vadå?
Två par som närmar sig 40. Som tagit sig igenom småbarnsåren och som vet hur en perfekt crème brulée ska smaka. Så vad händer nu?
Ska man vara tillsammans för barnens skull?
Funkar det att vänstra bort sin frustration?
Hjälper verkligen närhetsövningarna psykologen tipsar om?
Eller blev det inte mer än såhär?

IMPERIET HOLIDAY SPECIAL
Imperiet
Tisdag
(Klubb)

Image of IMPERIET HOLIDAY SPECIAL

God Jul och Gott nytt år käraste vänner.
Imperiets julklapp till er alla blir som vanligt en mellandags “lineup” av guds nåde.

Göteborg

Sleeping Beauty
GöteborgsOperan
Tisdag
(Opera)

Image of Sleeping Beauty

Våra sagor handlar om stora saker; död, kärlek, svartsjuka, hämnd. Men det finns också en gåta gömd i berättelsen om Törnrosa, och det är just den som Sveriges internationellt mest uppburne koreograf, Mats Ek, tagit tag i. En gåta som handlar om sticket och sömnen.
Samtidigt var det själva baletten med Tjajkovskijs klassiska musik – vilken här framförs av GöteborgsOperans Orkester – som Mats Ek tog utgångspunkt i när han skulle skapa sin Törnrosa 1996. Både féer, häxa och prins skulle finnas med. Ek bodde vid det laget en period i Zürich i Schweiz. En dag på väg till teatern gick han förbi en ung kvinna i en park, en narkoman, och hon gick som i sömnen. Det blev Törnrosa för honom. Den radikala omtolkningen av sagan har blivit en internationell klassiker och har nu nypremiär på GöteborgsOperan.
Svärtan, kärleken och den sceniska poesin uppgår här i en enhet som inte lämnar någon oberörd. Vi följer Törnrosa från det hennes föräldrar finner varandra, får sitt efterlängtade flickebarn samt en lustig liten bil, åker på picknick och lever sitt vardagsliv. Tills Törnrosa måste gå sina egna vägar och lämna hemmet… möter en manlig häxa, blir gravid, föder ett barn, blir kär…
Allvar och humor blandas i denna vår tids tidlösa balett – således är till exempel féerna obetalbara, som Silverfén iförd bikini och solglasögon med transistorradio på axeln eller den bångstyriga Rubinfén med cowboyhatt. Och för den som skulle behöva ett fantasifullt recept på fisksoppa, så bjuder Törnrosa även på detta!

Empty the bar
Kontiki
Tisdag
(Klubb)

Image of Empty the bar

OBS! GÄSTLISTAN ÄR NU FULL…
…men vi kommer ha ett eftersläpp vid mån av plats kl.23:30. Alla ni som har skrivit er på väggen fram till kl.12:45 idag är med på listan och kan ta med er 2 vänner. Ett tips är att komma tidigt även om ni står på gästlistan, listan garanterar dig plats men inte köföreträde.

Ja då var det dags för inventering igen. Vi hatar att räkna flaskor så kom och hjälp oss tömma lagret först.

30 % RABATT PÅ ALL DRYCK HELA KVÄLLEN (ex starköl 20 kr, drinkar 59 kr) och ÄT 2 FÖR 1 FRÅN NYA MENYN mellan 18-21. Ring 031-821182 för bordsbokningar. Menyn hittar du här: http://kontiki.nu/kok_och_bar.php. Vi har ett begränsat antal sittplatser så först till kvarn gäller. Ni behöver inte vara just 2 stycken för att äta 2 för 1. Är ni t.e.x ett sällskap på 10 pers så bjuder vi på de 5 billigaste rätterna.

ENDAST GÄSTLISTA DENNA KVÄLL!
Eftersom det tidigare blivit lite väl mkt folk på våra bartömningar så kommer vi i år bara släppa in dem som står på gästlistan.
? DJs ?

21:00-23:00 EN STOR FET JÄVLA GRISFEST
är ingen chartertidsresa tillbaka till Kanarieöarna på 70-talet. Nä, utan istället är det ett DJ-kollektiv, kvällen till ära bestående av Christofer Johansson och Jim Knutsson. Förbered dig på musik som inbjuder till en urspårad och svinig fest!

23:00-01:00 PAULINA (Hey Ho Let´s Go)
Klassisk indiepop i mängder, med lite synthpop, punk, new wave, rock och retro som strössel på toppen.

http://www.kontiki.nu/
Tis 27 dec
18-01
Ålder: 18+

Kung Lear with 1 2 3 Schtunk
Lorensbergsteatern
Tisdag
(teater)

Image of Kung Lear with 1 2 3 Schtunk

Efter framgångarna med sina tolkningar av Shakespeares
Macbeth, Romeo & Julia, Rickard III och Hamlet
kommer nu en härlig version av Kung Lear!
Berättelsen om monarken som på sin ålders höst skulle dela riket
och makten mellan sina döttrar, men som istället skapade en aldrig skådad förvirring och oreda.
Missa inte denna minst sagt galna helaftonsföreställning
om blind fåfänga, girighet, falsk kärlek och missförstånd.

Oakley’s show
Oakley’s
Tisdag
(show)

Image of Oakley's show

Mina damer och herrar, aristokrater och bohemer, adelsfolk och bönder. Oavsett klass eller karaktär är ni alla varmt välkomna till showrestaurangen Oakley’s, en sorglös oas i vardagen. Låt oss förföra och skämma bort dina sinnen med en upplevelse du sent glömmer. I en atmosfär från en svunnen epok som andas förväntan och magi bjuder vi in till en förtrollad afton med mat och underhållning.

Malmö

Prins Charles känsla
Malmö Stadsteater
Tisdag
(Teater)

Image of Prins Charles känsla

När Prins Charles precis förlovat sig med Diana, fick han på en presskonferens frågan: ”Are you in love?”. Han tvekade en stund och svarade sedan: ”Yes… whatever love means”.

Vad är egentligen kärlek? Prins Charles känsla söker nya svar på denna uråldriga fråga, i en odyssé kantad av folkliga sexköpare, sociologisk teori, crackpundare, antiromantik, hjärtesorg, psykoanalys och personangrepp. Det ges även svar på en del andra frågor, till exempel: Var Ronald Reagans fru kommunist? Vilka är våra allra mest älskade torskar? Och varför älskar alla Raymond, när Raymond hatar alla kvinnor?

Pjäsen bygger på Malmöbaserade Liv Strömquists seriealbum med samma namn. Den är en humoristisk och historisk granskning av den romantiska kärleken som samhällsfenomen.

Jenufa
Malmö Opera
Tisdag
(Opera)

Image of Jenufa

Jenufa utspelas på landsbygden i landskapet Mähren. Jenufa är förälskad i Steva och är gravid och väntar hans barn. Hennes strängt moraliska styvmor Kostelnicka bestämmer att Steva måste hålla sig nykter i ett år innan han får gifta sig med henne. Steva tappar intresset efter att hans styvbror Laca, som också älskar Jenufa, blir avvisad av henne och snittar henne med en kniv i ansiktet Jenufa föder sitt barn i hemlighet. Kostelnicka försöker få Steva att
gifta sig med henne och erkänna sin son. Steva vägrar gifta sig med en vanställd kvinna. Laca som fortfarande älskar Jenufa tvekar när han får höra om barnet. Kostelnicka ger nu Jenufa sömnmedel, tar barnet och dödar det. Hon säger att barnet blivit sjukt och dött under de två dygn Jenufa legat i koma. När våren kommer ska det bli bröllop mellan Jenufa och Laca. En
bypojke kommer springande och säger att ett drunknat spädbarn har hittats i floden. Jenufa känner igen liket som sin son. Folket anklagar Jenufa för barnamord. Kostelnicka erkänner sin skuld. När hon leds iväg förlåter Jenufa den förtvivlade kvinnan. Jenufa erbjuder Laca hans frihet. Men Laca älskar henne och Jenufa har efter alla prövningar kommit att älska honom…

När Jenufa hösten 2011 för första gången sätts upp på Malmö Opera utspelar sig historien på den fattiga kärva landsbygden någonstans bakom den järnridå som delade Europa under Stalins 1950-tal. Tre välkända svenska sångerskor sjunger de kvinnliga huvudrollerna. Jenufa sjungs av Erika Sunnegårdh, som debuterade 2004 på Malmö Opera i rollen som Turandot och som efter den sensationella debuten som Fidelio på Metropolitanoperan i New York 2006 är etablerad som en av världens ledande dramatiska sopraner. I rollen som Kostelnicka hör och ser vi Gitta Maria Sjöberg, Det Kongelige Operas ledande sopran som också gästar operahus världen över. På Malmö Opera har hon tidigare sjungit titelrollen Aida och Tatjana i Eugen Onegin. Farmor Buryjovka, vid vars kvarn historien tar sin början, gestaltas av hovsångerskan Ingrid Tobiasson från Kungliga Operan, dramatisk mezzosopran, ledande inom sitt fack som i Malmö tidigare bl a. sjungit Amneris i Aida.

Party @ Crown
Crown
Tisdag
(Klubb)

Image of Party @ Crown

Sedan 1986 har Crown haft öppet sin tisdags och onsdagsklubb med fri entré. Ett dansgolv med bland annat resident djs Fredde De Ville, Junior och iTod samt karaoke. Ålder 23+

My beloved Pierrot
Malmö Opera
Tisdag
(Opera)

Image of My beloved Pierrot

1944 har Hitler förbjudit konst och kultur som inte lämpar sig t ex Arnold Schönbergs musik.
Tvärs över sundet sitter Karen Blixen i ett ockuperat Danmark och skriver en allegori om det ofria danska folket ”kanariefåglar i bur” under pseudonym. Samtidigt i Malmö invigs ett riktigt skrytbygge – den nya teatern som nu heter Malmö Opera. Var det lämpligt?

Med hjälp av Pierrot – commedia dell’arte-figuren, den mångalne, outsidern – och Arnold Schönbergs musik associerar vi fritt kring begreppen lämpligt-olämpligt och bygget av vårt teaterhus.

Vi samlas i Malmö Operas foajé vid den gyllene Thaliastatyn för att höra historien om bygget av Malmö Opera och vandrar sedan tillsammans till Verkstan, som byggts om till en kabaré-bar där det serveras olämpliga drycker och spelas olämplig musik.

Min älskade Pierrot är föreställning för vuxna.

Dagens aktiviteter

Stockholm

Turner, Monet & Twombly
Hours: 10:00 – 18:00
Nick Brandt
Hours: 10:00 – 21:00
Margaret M. de Lange
Hours: 10:00 – 21:00
Aitor Ortiz
Hours: 10:00 – 21:00
Inka- Gold Treasures
Hours: 10:00 – 20:00
Skimrande silver
Hours: 11:00 – 17:00
At Gods and Goddesses
Hours: 11:00 – 17:00
The four seasons
Hours: 11:00 – 17:00
Peredvizjniki
Hours: 11:00 – 17:00
Bringing the World Home
Hours: 11:00 – 17:00
North American Indians
Hours: 11:00 – 17:00
Klara Soup Theatre
Hours: 12:00 – 14:00
Eclectic Reds
Hours: 17:00 – 01:00
Linje Lusta
Hours: 18:00 – 20:45
Persona
Hours: 19:00 – 20:30
Lucky Per’s Journey
Hours: 19:00 – 21:00
The Girl of the West
Hours: 19:00 – 21:00
William Shakespeare’s collected works
Hours: 19:00 – 21:00
The Magic of Charlie Caper
Hours: 19:00 – 21:00
Thieves
Hours: 19:00 – 21:00
Was there no more than this
Hours: 19:00 – 20:30
Swan Lake
Hours: 19:00 – 20:15
SUPER HOLIDAYS with VIET-NAAM, TONY ZOULIAS, TARO & MYGGAN!
Hours: 22:00 – 03:00
IMPERIET HOLIDAY SPECIAL
Hours: 22:00 – 03:00

Göteborg

18th century Gothenburg
Hours: 10:00 – 17:00
JAN LÖÖF
Hours: 11:00 – 17:00
FRIDA KAHLO & DIEGO RIVERA
Hours: 11:00 – 17:00
Vilhelm Hammershøi
Hours: 11:00 – 17:00
Favorit – vs. hatobjekt
Hours: 11:00 – 18:00
STENA 15
Hours: 11:00 – 17:00
Sleeping Beauty
Hours: 18:00 – 20:15
Empty the bar
Hours: 18:00 – 01:00
Kung Lear with 1 2 3 Schtunk
Hours: 19:00 – 21:30
Oakley’s show
Hours: 19:30 – 00:00

Malmö

White Lines – Sophie Tottie
Hours: 10:00 – 16:00
Mode utan Midja
Hours: 10:00 – 16:00
Graphics loves photography
Hours: 10:00 – 16:00
Fredrik Roos stipendium 2011
Hours: 11:00 – 18:00
FRANCISCO GOYA – The Disasters of War
Hours: 11:00 – 17:00
GERHARD NORDSTRÖM
Hours: 11:00 – 17:00
My beloved Pierrot
Hours: 15:00 – 17:00
Prins Charles känsla
Hours: 19:00 – 20:40
Jenufa
Hours: 19:00 – 21:25
Party @ Crown
Hours: 23:00 – 04:00

Oslo

… Giacometti, Hodler, Klee … Modern Masters from Switzerland
Hours: 10:00 – 18:00
Easter Island, Myths, and Popular Culture
Hours: 10:00 – 17:00
Slem gutt?
Hours: 11:00 – 15:00
Absolutt installasjon
Hours: 11:00 – 17:00
The City & Blindern
Hours: 12:00 – 17:00
Saskia HOLM KVIST – In TRANSLATION
Hours: 12:00 – 17:00
Kirstine Roepstorff. Amorphousness Wunderkammer
Hours: 12:00 – 17:00
PER INGE BJØRLO
Hours: 12:00 – 17:00
Wolf Rock
Hours: 18:00 – 20:00
Macbeth
Hours: 19:00 – 21:25
Art
Hours: 19:30 – 21:30
Abrahams Children
Hours: 20:00 – 22:00
Dj Sharkara
Hours: 21:00 – 03:00
The Last Metal Waltz
Hours: 21:00 – 23:00

Köpenhamn

European Art 1300-1800
Hours: 10:00 – 17:00
Danish and Nordic Art 1750-1900
Hours: 10:00 – 17:00
French Art 1900-30
Hours: 10:00 – 17:00
The Human Comedy
Hours: 10:00 – 17:00
Re:Constructed Landscapes
Hours: 10:00 – 17:00
LOUISIANA CONTEMPORARY
Hours: 11:00 – 18:00
KLEE & COBRA
Hours: 11:00 – 18:00
Symphony Concert # 2
Hours: 19:30 – 21:30
Crazy Christmas Cabaret 2011
Hours: 19:30 – 22:00
Underground Man
Hours: 20:00 – 21:00
Stand-up @ Comedy ZOO
Hours: 20:00 – 00:00
MOZART
Hours: 20:00 – 22:00
Kentex 50
Hours: 20:00 – 22:00
Champagne!
Hours: 20:00 – 22:00
Seagull
Hours: 20:00 – 21:40
Niki and the Dove
Hours: 21:00 – 23:00
Blended Brew & The Wave Of Stone & Bright Kids
Hours: 21:00 – 23:00
Rust Nightclub: Frederik Olufsen & Resident DJ’s & Missions Bassment
Hours: 23:00 – 03:00
Frederik Olufsen
Hours: 23:59 – 02:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s