Wednesday the 28th of December in Swedish

Stockholm

To play with fire

Stockholms Stadsteater

Onsdag

(Teater)

Image of To play with fire

Det är sommar och tid för lata dagar i skärgårdsvillan. Knut och Kerstin, gifta sen tio år, har otåligt väntat på att deras vän Axel ska komma på besök. Nu är han äntligen där. Och en cynisk lek med elden kan börja.

Strindbergs Leka med elden från 1892 är en elak komedi om en intensiv förmiddag på verandan. I regi av Sofia Jupither som har haft stora framgångar på Stockholms stadsteater med Gengångare (2010) och Vem är rädd för Virginia Woolf? (2008). Leka med elden ingår i Strindbergsåret 2012 på Stockholms stadsteater.

Hair

Stockholms Stadsteater

Onsdag

(Teater)

Image of Hair

Age of Aquarius, Let the Sunshine In, I Got Life…

Absolut odödliga är låtarna i den största rockmusikalen av dem alla, Hair. Om ett

gäng unga hippies i New York i slutet av 60-talet som gör fingret åt vuxenvärldens

normer och begränsningar. Revolt, fritt sex, droger och fred på jorden

– allt är möjligt …

Ronny Danielsson regisserar originalversionen av Hair som hade urpremiär 1967 i New York.

Redan året därpå togs den upp på Broadway och fick även sin Londonpremiär på West End.

I Stockholms stadsteaters version är både text och sång på svenska.

Stockholm Tangofestival 2011

Alviks Medborgarhus

Onsdag

(Festival)

Image of Stockholm Tangofestival 2011

Stockholm Tangofestival 2011 – för tolfte året!

Mer information på http://www.tangonorte.com/page.php?id=festival

Swan Lake

Dansens Hus

Onsdag

(Balett)

Image of Swan Lake

Efter alla framgångar med Bounce på Dansens Hus, internationellt och senaste succén The Last Bounce i Globen, tar sig Fredrik ”Benke” Rydman an en av världens mest älskade och framförda baletter. I hans råa streetdancetolkning av den klassiska sagan Svansjön får Tjajkovskijs originalmusik möta nykomponerad musik av bland andra Salem Al Fakir, Moneybrother, Adiam Dymott och nya stjärnskottet Lune.

Handlingen har förlagts till nutid. Istället för trolldom får Rothbart makt över omgivningen med hjälp av droger. Svanarna är prostituerade och helt beroende av Rothbarts beskydd och heroinet han förser dem med. I kampen mellan det onda och det goda är begäret till droger och kärlek centralt. Kan kärleken bryta förtrollningen, precis som i originalsagan?

Dansarna, totalt 10 stycken till antalet, har medverkat i Bounce uppsättningar tidigare eller valts ut genom audition. Jennie Widegren (Bounce) dansar rollen som mamman och i rollen som den svarta svanen Odile ser vi Ambra Succi (Bounce). Den vita svanen Odette dansas av Maria Andersson, som Sigfried ser vi Robert Malmborg och Rothbarth dansas av Daniel Koivunen.

An evening with Brynolf & Ljung

Södra Teatern

Onsdag

(Show)

Image of An evening with Brynolf & Ljung

Peter Brynolf och Jonas Ljung är två nya stjärnskott ur en ny generation trollkarlar. Med charm, humor och fingerfärdighet skapar de shower som inte liknar någonting du har sett tidigare. De flesta känner dem från någon av morgonsofforna eller Talang i TV4 där de vann svenska folkets hjärtan och fick enastående recensioner av juryn.

DJ KRULL

Obaren

Onsdag

(Club)

Image of DJ KRULL

Ok Partypeople!

På onsdag kör Krull sitt sista set för 2011.

Det bästa av årets “tjunes” komprimerat på en kväll!

Välkommen!

ps. lite mixar för ditt öra.

http://soundcloud.com/​krull

Göteborg

West Side Story

GöteborgsOperan

Onsdag

(Teater)

Image of West Side Story

Kanske är det tidlösheten i temat: en konflikt mellan människor med olika bakgrund, en skildring av den tonårstid då allt är lika mycket på lek som på blodigt allvar, en berättelse om den andlösa, uppslukande kärleken och dess spegelvända motsvarighet – det förtärande hatet. Kanske är det formen: de stora dansnumren som genialiskt driver handlingen framåt lika mycket som dialogen och sången. Kanske är det den raffinerade musiken: komponerad av Leonard Bernstein då han stod på toppen av sin karriär och var en av världens främste dirigenter, lika bevandrad i den klassiska musiken som intresserad av att tolka och uttrycka sin egen tid musikaliskt. West Side Story kallas av en uppsjö av olika anledningar ”världens bästa musikal” och har sedan urpremiären 1957 tolkats och omtolkats, översatts, setts och älskats av människor över hela världen. Löst baserad på Shakespeares Romeo och Julia är det en tragisk kärlekshistoria i storstadsmiljö med två rivaliserande ungdomsgäng i fokus.

The One

Göteborgs Stadsteater

Onsdag

(Teater)

Image of The One

Dennis Magnusson har skrivit en fortsättning fritt inspirerad av John Aj­vide Lindqvists roman Låt den rätte komma in.

Efter en arton år lång mordturné genom Europa återvänder Oskar och vampyrflickan Eli till barndomens Blackeberg. Han fortsätter att föda hennes glupande aptit allt enligt en sträng ritual. Efter ett hundratal offer, fångar han plötsligt helt fel person…

MARIONETTE, ZOMBIEKRIG, AS YOU DROWN

Sticky Fingers

Onsdag

(Konsert)

Image of MARIONETTE, ZOMBIEKRIG, AS YOU DROWN

MARIONETTE, ZOMBIEKRIG, AS YOU DROWN Confirmed For Scorched Tundra Festival 2011

TOP FLOOR ÖPPET!

MARIONETTE, ZOMBIEKRIG and AS YOU DROWN have been confirmed for the first installment of Scorched Tundra Festival set to take place December 28th at Sticky Fingers in Gothenburg, Sweden.

The festival billing is as follows:

MARIONETTE

ZOMBIEKRIG

AS YOU DROWN

AGE OF WOE

ELDRIMNER

Jr. ERIC tribute and memorial concert

Musikens Hus

Onsdag

(Konsert)

Image of Jr. ERIC tribute and memorial concert

Vänner och kollegor hyllar reggaeprofilen Jr Eric.

Partillo & Hot this year crew presenterar:

LABYRINT

STURE (från svenska akademien och stures dansorkester)

SEYDI MANDOZA

plus flera gästartister

alla backas upp av:

HOT THIS YEAR BAND

djs: ROUGH LYNX SOUND

VIVA WEDNESDAYS // VERTIGO EDITION

PEACOCK

Onsdag

(Club)

Image of VIVA WEDNESDAYS // VERTIGO EDITION

VIVA WEDNESDAYS // VERTIGO EDITON // ONS 28 DEC // PEACOCK

Denna veckan kör vi en Vertigo kväll i bästa Keybar anda. Don har kommit hem ifrån Thailand och är svartare än nånsin.

Keybar och Vertigos egna casanova Philip Corneliusson är självklart med oss hela kvällen för att se till att stämningen är på topp.

Även den gamla Vertigo stjärnan Jacob Ellsen är också med och kommer dessutom att avsluta sista halvtimman uppe i dj båset.

Malmö

Prins Charles känsla

Malmö Stadsteater

Onsdag

(Teater)

Image of Prins Charles känsla

När Prins Charles precis förlovat sig med Diana, fick han på en presskonferens frågan: ”Are you in love?”. Han tvekade en stund och svarade sedan: ”Yes… whatever love means”.

Vad är egentligen kärlek? Prins Charles känsla söker nya svar på denna uråldriga fråga, i en odyssé kantad av folkliga sexköpare, sociologisk teori, crackpundare, antiromantik, hjärtesorg, psykoanalys och personangrepp. Det ges även svar på en del andra frågor, till exempel: Var Ronald Reagans fru kommunist? Vilka är våra allra mest älskade torskar? Och varför älskar alla Raymond, när Raymond hatar alla kvinnor?

Pjäsen bygger på Malmöbaserade Liv Strömquists seriealbum med samma namn. Den är en humoristisk och historisk granskning av den romantiska kärleken som samhällsfenomen.

Warriors – Grande Finale!

Debaser

Onsdag

(Club)

Image of Warriors - Grande Finale!

WHOA! Sicken sista minuten battle det blev sist! Stics/Funky Ninjas tog sig till finalen med en knapp majoritet, det var riktigt tight och spännande in i det sista. Ladies First (Vera, Sara, Ellen; Amanda) spelade sjuuukt fett och ingen kunde stå still. Fantastisk stämmning!

Dags att kavla upp ärmarna… Det är tid för FINAL!

Dom som har tagit sig vidare till finalen är inga mindre än:

EIGHT, UPPER FIRST, CLOUDBERRY och STICS/FUNKY NINJAS

Med oss har vi även DJ GRADED från Köpenhamn! Han var och spelade på House Of Hip Hop för ett par månader sen och spelade något helt annat än Hip Hop! Då tänkte vi att honom måste vi boka till Warriors-finalen. Killen kom 6:a i DMC 2011, vilket betyder att han kom 6:a i Dj-världsmästerskapen, alltså sjätte bäst i världen. Han mixar alla stilar på ett sätt som är sällan skådat i Malmö, och är på samma nivå som Dj Klever, Dj Craze, A-Trak etc…

HOST: ROCCSPOTZ THE ONE AND ONLY

DJ´S: GRADED, LIL GUD, ROB LOVE + SPECIAL GUEST

VJ: TRANSFETT

SMINK VERONICA ANAHI

INREDNING: LADIES FIRST-THE QUEENS

POSTER: ERIK JOHANSSON

SUPER Wednesday!

ÉTAGE

Onsdag

(Club)

Image of SUPER Wednesday!  at ÉTAGE

SUPERONSDAG! är konceptet framtaget för dig som älskar ändlösa timmar av dans, skratt och nöjet av att träffa nya människor i en härlig miljö.

Onsdagsfestaren tänker inte på morgondagen, bryr sig inte om att det “bara” är lillhelg utan ser ljust på alla veckans dagar!

SUPERONSDAG! kommer husera i Étage’s påkostade lokaler mitt i hjärtat av Malmö. Vi har öppet varje onsdag under sommaren och även utvalda onsdagar under vinterhalvåret. Alla öppetdagar presenteras med god framförhållning i ett evenemang som läggs upp här i fanpagen.

Ett klippkort har tagits fram inför dem tre första festerna. Detta kort ger fri éntre hela kvällen för innehavaren. Korten finns att hämta på STiL (Stora Södergatan 13, Lund) & OnePiece (Baltzargatan 41, Malmö).

PLAY – Pure P, DJ Beneaf, Mighty Jerks

Babel

Onsdag

(Club)

Image of PLAY - Pure P, DJ Beneaf, Mighty Jerks

vakuumet mellan jul och nyår drar Play fram den stora bastrumman och kör mellandagsstök. Dansa bort julmaten så att du kommer i nyårskläderna.

PURE P

Pure P är rutinerad i musikbranchen, både som DJ och producent. Med gruppen Up Hygh var han för nåt år sen med och fick beröm av både The Roots trumslagare ?uestlove, A Tribe Called Quest’s Ali Shaheed Muhammad och BBC-legendaren Gilles Peterson. Som DJ har han spelat på de flesta av Sthlms dansgolv inriktade på svart musik (Fasching, Mosebacke, Berns m.fl.), men också i städer som New York, Miami, Barcelona och London. Han spelar alltifrån rå funk och svettig soul till glittrande R&B och dansvänlig hiphop så förbered dig på ett DJ-set i groovets tecken.

DJ BENEAF

Som en av Sveriges främsta hiphop-DJ’s samt del av Malmös ledande hiphopklubbkoncept, THE BOOM BAP®, är Beneaf ett uppskattat och återkommande inslag på klubbar som värdesätter ett hiphop– och r&b-tillhåll med kvalitet och känsla. Beneaf har genom åren samarbetat med de främsta namnen på den svenska hiphopscenen.

MAXIMILIAN LUNDBERG

Beryktad charmör– mannen som alla känner till och vet du inte vem han är så är du förmodligen från Svedala. När han inte styr och ställer på restaurang Möllan, kammar han gärna till skägget och trycker en och annan sån där dyr jäkla pilsner, gärna i jääääääääättelitet glas. Numera hittar du även honom bakom nån jävla random skivspelare där han spelar hits från kända artister som Peter Andre och East 17.

FLANELL CASTRO

Vad kan sägas om den här mannen som inte redan har sagts. Greven ”många-bollar-i-luften” som bland annat är mannen som står bakom detta fantastiska hålligång. En trevlig kille. El Lobo

BEATABLE & MAJA GOFFE

Två av Malmö’s senaste tillskott på DJ-scenen är tillbaka på Babel. Dansant basmusik, ofta med rötterna i oilka ghettogenrar, blandas upp med mer bekanta inslag. Bra musik med fokus på dans och fest, inga konstigheter.

Dagens Aktiviteter

Stockholm

Nick Brandt

Hours: 10:00 – 21:00

Margaret M. de Lange

Hours: 10:00 – 21:00

Aitor Ortiz

Hours: 10:00 – 21:00

Inka- Gold Treasures

Hours: 10:00 – 20:00

Turner, Monet & Twombly

Hours: 10:00 – 18:00

Peredvizjniki

Hours: 11:00 – 17:00

Stockholm Tangofestival 2011

Hours: 11:00 – 19:00

Bringing the World Home

Hours: 11:00 – 17:00

North American Indians

Hours: 11:00 – 17:00

Skimrande silver

Hours: 11:00 – 17:00

At Gods and Goddesses

Hours: 11:00 – 17:00

The four seasons

Hours: 11:00 – 17:00

Klara Soup Theatre

Hours: 12:00 – 14:00

Eclectic Reds

Hours: 17:00 – 01:00

To play with fire

Hours: 18:00 – 19:00

Thieves

Hours: 19:00 – 21:00

The Magic of Charlie Caper

Hours: 19:00 – 21:00

Hair

Hours: 19:00 – 21:00

Thursday at FOTOGRAFISKA! Live: Ponytail Junkies

Hours: 19:00 – 23:30

Swan Lake

Hours: 19:00 – 20:15

No Man´s Land

Hours: 19:00 – 21:00

Persona

Hours: 19:00 – 20:30

Lucky Per’s Journey

Hours: 19:00 – 21:00

William Shakespeare’s collected works

Hours: 19:00 – 21:00

Carmen

Hours: 19:00 – 21:00

An evening with Brynolf & Ljung

Hours: 19:00 – 21:00

The last Bliss Wednesdays this year

Hours: 21:00 – 02:00

ITCHY WEAVES! PETTER WALLENBERG/ELENA WOLAY/PATRIK ARVE (TEDDYBEARS STHLM)

Hours: 22:00 – 03:00

PRE-NEW YEAR | MEGA BASH @ Götakällare

Hours: 22:00 – 03:00

DJ KRULL

Hours: 22:00 – 02:00

Nightclub AMNESIA

Hours: 22:00 – 03:00

Rose Wednesdays

Hours: 23:00 – 05:00

>NYC>CHI>DET JOSH MILAN (BLAZE/HONEYCOMB MUSIC)

Hours: 23:00 – 03:00

Göteborg

18th century Gothenburg

Hours: 10:00 – 17:00

STENA 15

Hours: 11:00 – 17:00

JAN LÖÖF

Hours: 11:00 – 17:00

FRIDA KAHLO & DIEGO RIVERA

Hours: 11:00 – 17:00

Vilhelm Hammershøi

Hours: 11:00 – 17:00

Favorit – vs. hatobjekt

Hours: 11:00 – 18:00

West Side Story

Hours: 18:00 – 20:00

Kung Lear with 1 2 3 Schtunk

Hours: 19:00 – 21:30

MARIONETTE, ZOMBIEKRIG, AS YOU DROWN

Hours: 19:30 – 21:30

Oakley’s show

Hours: 19:30 – 00:00

Jr. ERIC tribute and memorial concert

Hours: 21:00 – 01:00

MARCUS PRICE

Hours: 22:00 – 00:00

VIVA WEDNESDAYS // VERTIGO EDITION

Hours: 22:00 – 03:00

The One

Hours: 22:30 – 00:00

Malmö

Mode utan Midja

Hours: 10:00 – 16:00

Graphics loves photography

Hours: 10:00 – 16:00

White Lines – Sophie Tottie

Hours: 10:00 – 16:00

Scene Change

Hours: 11:00 – 18:00

Fredrik Roos stipendium 2011

Hours: 11:00 – 18:00

FRANCISCO GOYA – The Disasters of War

Hours: 11:00 – 17:00

GERHARD NORDSTRÖM

Hours: 11:00 – 17:00

They became friends

Hours: 12:00 – 18:00

Prins Charles känsla

Hours: 19:00 – 20:40

Warriors – Grande Finale!

Hours: 19:00 – 03:00

Little Saturday

Hours: 23:00 – 03:00

SUPER Wednesday! at ÉTAGE

Hours: 23:00 – 04:00

PLAY – Pure P, DJ Beneaf, Mighty Jerks

Hours: 23:00 – 03:00

Party @ Crown

Hours: 23:00 – 04:00

Oslo

… Giacometti, Hodler, Klee … Modern Masters from Switzerland

Hours: 10:00 – 18:00

Easter Island, Myths, and Popular Culture

Hours: 10:00 – 17:00

Absolutt installasjon

Hours: 11:00 – 17:00

Slem gutt?

Hours: 11:00 – 15:00

The City & Blindern

Hours: 12:00 – 17:00

Saskia HOLM KVIST – In TRANSLATION

Hours: 12:00 – 17:00

Kirstine Roepstorff. Amorphousness Wunderkammer

Hours: 12:00 – 17:00

PER INGE BJØRLO

Hours: 12:00 – 17:00

Wolf Rock

Hours: 18:00 – 20:00

Ronny Haugelands Bingo

Hours: 18:00 – 00:00

Art

Hours: 19:30 – 21:30

BACKSTREET GIRLS

Hours: 20:00 – 22:00

Abrahams Children

Hours: 20:00 – 22:00

DJ Parisa

Hours: 20:30 – 00:30

OVERHEAD

Hours: 21:00 – 23:00

Köpenhamn

The Copenhagen Masters 2011

Hours: 00:00 – 00:00

Danish and Nordic Art 1750-1900

Hours: 10:00 – 17:00

French Art 1900-30

Hours: 10:00 – 17:00

The Human Comedy

Hours: 10:00 – 17:00

Re:Constructed Landscapes

Hours: 10:00 – 17:00

European Art 1300-1800

Hours: 10:00 – 17:00

KLEE & COBRA

Hours: 11:00 – 18:00

LOUISIANA CONTEMPORARY

Hours: 11:00 – 18:00

Love me tonight X-mas

Hours: 16:00 – 18:45

Crazy Christmas Cabaret 2011

Hours: 19:00 – 22:00

Ghosts

Hours: 20:00 – 22:00

BO STIEF & BOBO MORENO WITH OLE KOCK HANSEN

Hours: 20:00 – 22:00

Pierre Dørge & New Jungle Orchestra New Year Concert 2011

Hours: 20:00 – 22:00

Casper and Frank. Now as people!

Hours: 20:00 – 22:00

MOZART

Hours: 20:00 – 22:00

Tivoli Fireworks Festival 2011

Hours: 20:45 – 01:00

Ridin’ Thumb

Hours: 21:00 – 23:00

FUNK me tender feat. Finn Snor

Hours: 22:00 – 03:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s