Friday the 4th of May in Swedish

Stockholm

Galet blod

Dramaten

Fredag

(Teater)

Galet blod är ett samarbete mellan Unga Dramaten, scenkonstbolaget Geist och Scengymnasiet i Stockholm.

Mitt under en lektion går situationen helt över styr. I en stökig skolklass, där de flesta barnen har invandrarbakgrund, råder total anarki. Lärarinnan Sonia Karlsson försöker med hjälp av Schillers pjäs Rövare föra en diskussion kring moral, etik och ansvar. Men när det visar sig att en av eleverna har en pistol i väskan tappar hon helt kontrollen och riktar den mot sina elever. Hon tar dem som gisslan.

Vad händer om en lärarinna tar till våld och hotar sina elever?

Galet Blod utmanar våra vanligaste fördomar om den andre. Den prisbelönta pjäsen av den turkiske regissören Nurkan Erpulat och tyske dramaturgen Jens Hillje, spelas sedan 2010 på Ballhaus Naunynstrasse i Berlin. Pjäsen är baserad på den franska filmen La Journée de la Jupe.

Fanny och Alexander

Dramaten

Fredag

(Teater)

Ingmar Bergmans flerfaldigt Oscarsbelönade långfilm och tv-serie Fanny och Alexander blir nu pjäs på Dramatens stora scen. Regisserar gör Stefan Larsson som har en rad Dramatensuccér i ryggen, senast Höstsonaten och Scener ur ett äktenskap av Ingmar Bergman samt En familj – August:Osage County av Tracy Letts.

Fanny och Alexander hade ursprungligen premiär 1982 och kom i två versioner – som långfilm och som en längre tv-serie. Filmen belönades som första icke engelskspråkiga film med fyra Oscars. Filmen sticker också ut som Bergmans mest livfulla film, en mustig och publiktillvänd historia.

Fibes, Oh Fibes!

Debaser Medis

Fredag

(Konsert)

Fibes, Oh Fibes! + Milano Sun

Fibes, Oh Fibes! är tillbaka med nya singlarna “Cerahtonia” och “Apex of The Sun” och en kommande skiva, “Album”, som släpps den 11 april och är skrivet och producerat tillsammans med Pontus Winnberg från Miike Snow. I vår gör bandet också några utvalda konserter.

Nya albumet är inspelat i den exklusiva studion “Ingrid” (Björn Yttling, Pontus Winnberg) i Stockholm och gästas av bland andra John Eriksson (Peter, Björn & John), Jesper Jarhold (Fontän) och Icona Pop.

Fibes, Oh Fibes! slog igenom 2004 med singlarna “One Hour Baby” och “This City’s Got No Boulevards” och har sedan dess släppt tre album och en EP. Senaste albumet “1987”, där gruppen samarbetade med musiker som Kim Wilde och Björn Skifs, innehöll bland annat singeln “Love Child” som blev den tionde mest spelade låten under 2009. “Run To You”, duetten med Kim Wilde, nådde Trackslistans tredje plats. “1987” vann även en Grammis för bästa popalbum.

Milano Sun

Milano Sun är skapelsen av tre herrar från Göteborg som på jakt efter inspiration gav sig ut i Europa. På resande fot skrev de en låt i varje stad och kom hem med material för en hel platta. Med produktioner och låtar som bygger på en känsla mellan melankoli och hoppfullhet, den känslan man har när man varit vaken tills att solen gått upp och man verkligen tänker efter, släppte bandet sin debutsingel “Already Gone” i december 2011 och jobbar nu för fullt på sitt debutalbum.

Bästa sommarklubben Life’s A Beach drar ikväll igång för säsongen! Olle och Linus gästar i restaurangen.

Obs, tiderna är ej exakta, kom i tid!

23:00 Fibes, Oh Fibes!

Göteborgsbandet Fibes, Oh Fibes! bildades 2001 och består av Christian Olsson, Edvin Edvinsson och Matjias Nilsson. 2004 släpptes debutalbumet “Still Fresh”. 2004 kom uppföljaren “Emotional” och 2009 släpptes bandets tredje platta “1987”. I april 2012 släpper de sitt fjärde album “Album”, producerat av Pontus Winnberg (Miike Snow).

22:00 Milano Sun

Göteborgsbandet Milano Sun består av Johan Jonasson, Love Sivik och David Axelsson. I december 2011 släppte de sin debutsingel “Already Gone”.

The Lemonheads Perform “It’s A Shame About Ray”

Debaser Slussen

Fredag

(Konsert)

The Lemonheads Perform "It's A Shame About Ray" + Culkin

I år är det 20 år sedan The Lemonheads släppte sitt hyllade album “It’s A Shame About Ray” och vad passar då bättre än att bjuda in bandet till Slussen där de kommer spela just denna platta, från början till slut!

“It’s A Shame About Ray” var albumet som gav bandet all den mediala uppmärksamhet som behövdes för att sångaren Evan Dando under året skulle få synas på omslag och i magasin världen över. När bandmedlemmarnas personliga kamper kom i vägen och musiken lades ner för ett tag, så var det ändå 1992 års mästerliga “It’s A Shame About Ray” som många mindes bandet för. Igenkännande melodier och enkla texter. Texter som vi i maj kommer att kunna sjunga ut tillsammans!

Det här blir fjärde gången sångaren, gitarristen och låtskrivaren Evan Dando besöker Debaser Slussen. Senast var i december 2009 och ända sedan dess har vi längtat efter att få höra hans varma och känsliga röst på Debasers scen igen.

Stina Lorentz Pantzar, Jenina Dahlberg, Frida Hammarström och Emelie Bååth står för musikvalet på stora golvet, Nina Kienast och STHLM Indie huserar i DFB under kvällen.

Obs, tiderna är ej exakta, kom i tid!

23:00 The Lemonheads (US)

The Lemonheads bildades 1986 i Boston, av frontmannen och ständige medlemmen Evan Dando tillsammans med två klasskompisar, Ben Deily och Jesse Peretz. Bandet släppte en debut-EP “Laughing All The Way To The Cleaners” och ändrade i samma veva sitt namn från the Whelps till Lemonheads. Bandet signades till indielabeln Taang! som släppte LPn “Hate Your Friends” 1987. Bandmedlemmarna byttes ut och 1990 signades Lemonheads till Atlantic Records på vilken de släppte “Lovey”, bandets hyllade fjärde album. Men det var först med plattan “It’s a Shame About Ray” 1992, som Lemonheads fick sitt genombrott. Plattan innehöll covern på Simon & Garfunkels “Mrs. Robinson”. Efter genombrottet tog dock drogerna överhanden i Dandos liv. Efter releasen av “Come on Feel” 1993 gick Dando ner sig helt i missbruket. I slutet av 1995 nyktrade Dando till och spelade in “Car Button Cloth” som släpptes 1996. Tack vare att Dando en dag 2006 fick höra att det i Brasilien fanns en tribute-festival till bandet bestämde han sig för att återuppväcka bandet.

22:00 Culkin

Culkin kommer från Stockholm och består av Matte Rask, Joel Borg, Pontus Wallin och Jonas Eriksson.

Özz Nujen – Dålig stämning

Rival

Fredag

(Show)

I ”Dålig stämning” utforskar komikern och skådespelaren Özz Nûjen varför vi svenskar ständigt anstränger oss så för att undvika dålig stämning, och vad som blir konsekvensen när vi inte vill vara till besvär. Med sitt eget livs toppar och dalar som utgångspunkt, tar han med publiken på en högst personlig och fängslande resa. Under 90 minuter berättar Özz om svensk osäkerhet, sin egen familjs flykt till Sverige, om kroppsstolthet, om en uppväxt i Rinkeby, om en torterad far, om krossade drömmar och det knepiga livet som nysingel efter skilsmässan. Han blickar också utåt och tillbaka, med skarpa iakttagelser om svensk utrikespolitik och vapenexport, och synar våra märkliga tankar om vad som egentligen utgör en terrorist. Den dåliga stämningen är ständigt närvarande, ibland är det till och med Özz själv som sprider den.

15 februari var det premiär på Cirkus i Stockholm och hyllningarna från kritikerkåren har inte låtit vänta på sig, samtliga recensenter som sett ”Dålig stämning” har lovordat Özz och hans enmansshow.

LMFAO

Gröna Lund

Fredag

(Konsert)

LMFAO är gruppen som tagit alla med storm genom bland annat den omåttligt populära låten ”Party Rock Anthem” och deras senaste hit”Sexy and I know it” som knep förstaplatsen på den amerikanska Billboard listan. Den 4 maj kl. 20.00 kommer de till Gröna Lunds Stora Scen.

David Urwitz

Bryggarsalen

Fredag

(Konsert)

ThumbNail_1273a215-6e42-4b0b-abe0-f35a1207777c.jpg

”Vi känner igen rösten, pianot och det vemodiga tonfallet. David Urwitz är tillbaka igen, starkare än någonsin”

4 av 5 i Bohusläningen, Thomas Edman

Lite i det tysta har David Urwitz tagit sig fram som en ordentlig utmanare på den svenska singer/songwriter-scenen. Hans skivor har fått ett enastående mottagande och har rosats av såväl publik som kritiker.

Efter flera framgångsrika turnéer i Norge är det nu dags för ett storslaget framträdande med full sättning i den vackra gamla Bryggarsalen i Vasastan. Härligt!

The Nomads + Royal Baths (US) på WWDIS

Strand

Fredag

(Konsert/Club)

wwdis4majNomadsRoyalB

THE NOMADS

+ Royal Baths (US)

DJ’s: WWDIS Crew + gäster

100kr. Inget förköp, inga ursäkter.

21-03.

Royal Bath live 22.00

Nomads live 23.00

THE NOMADS

Garagerockens främsta fanbärare The Nomads är tillbaka!

Sen de singeldebuterade 1981 har de släppt nio album, ett oräkneligt antal singlar och influerat ett ändlöst antal svenska och utländska garage- och rockband. Under 80-talet stog de i framkanten för den våg av band som sökte inspiration från amerikanska 60-talsband som the Sonics, the Seeds, 13th Floor Elevators och Standells. Under 90-talet visade de vägen för den spirande svenska garagevågen med band som Hellacopters och the Hives. Genom karriären har de delat scen- och spelat in med legender som Joey Ramone, ”Handsome” Dick Manitoba Jello Biafra, Iggy Pop och Roky Erickson.

Trots sin långa karriär har the Nomads aldrig lagt ner instrumentet, pauserna må ha varit längre i vissa perioder men bandet har aldrig upphört att existera. Nu är de tillbaka med nya albumet ”Solna” som släpps i april. Äntligen.

Att The Nomads spelar på WWDIS är en dröm. The Nomads är och kommer alltid vara ett av Sveriges bästa band genom tiderna. Det är en ära att få ha dem på vår klubb. Fan va kul det ska bli!

ROYAL BATHS

Ännu ett hajpat band från Brooklyn? Jo förvisso. Men för en gångs skull är hajpen befogad.

Royal Baths är smutsigt, mörkt, Velvet Undergroundigt och jävligt bra. Rock direkt från garaget. Sedan debuten Litanies på Woodsist (grabbarna från Woods skivbolag) 2010 nådde våra öron har vi försökt att få dem till Stockholm. Nu har vi äntligen lyckats.

Nya albumet Better Luck Next Life är precis släppt på Kanine Records och låt nummer 8 ”Map Of Heaven” har redan skaffat sig en A-listeplats på WWDIS-kontoret. Lyssna på hela albumet här: Royal Baths – Better Luck Next Life

“Royal Baths are kind of a bad trip acid rock, dark and seedy but not atonal. But it’s definitely down the rabbit hole. In a good way.” Brooklyn Vegan

“Litanies draws from the noisier, more freaked-out side of early garage rock. It also takes cues from Neil Young’s lightning-struck guitar sermons and the Velvet Underground’s creeping paranoia.” Pitchfork

“The band has its obvious influences- The Velvet Underground and Spacemen 3- but to define them by these comparisons would be to vastly oversimplify their sound. Songwriters Jeremy Cox and Jigmae Baer draw from psychedelic soundscapes; dark, personal, and esoteric subject matter; and a bit of punk’s apathetic humor and exigency. They conjure up haunting, reverb-heavy hymns to the degenerate and the broken.” Emily Rose Epstein (SF Weekly, Thrasher Magazine, Drummer for Ty Segall)

Göteborg

LUBIEWO-KÄRLEKSÖN

Göteborgs Stadsteater

Fredag

(Teater)

Björn Kjellman och Sven-Åke Gustavsson spelar två åldrande fjollor som saknar den fria tillgången till röda arméns unga män. Efter Michal Witkowskis skandalsuccéroman.

Två äldre polska fjollor – Patricia och Lukrecia – drömmer sig tillbaka till tiden då den ljuvliga Röda arméns kåta grabbar befolkade landet. Livet bland parkbänkar, pissoirer och baracker må vara skitigt, fattigt och förnedrande – men livsbejakande! Efter murens fall är allt så förbannat trist.

Björn Kjellman är tillbaka på Göteborgs Stadsteater och ses tillsammans med Sven-Åke Gustavsson i spetsen av en övervägande manlig ensemble. Musiken komponeras och framförs live i föreställningen av Moto Boy (Oskar Humlebo), som även har en roll.

Michal Witkowski gjorde skandalsuccé med romanen Lubiewo som skildrar ett Polen i stark omvandling. Den belönades med flera litterära priser och har översatts till 15 språk. På svenska utkom den 2008. Witkowskis senaste roman Margot har precis utkommit på svenska.

För scenversionen står teaterns husdramatiker Lucas Svensson. Teaterns VD och teaterchef Ronnie Hallgren regisserar. Den internationellt framgångsrika scenografen Bente Lykke Møller står för scenografi och kostym. I Göteborg var hon senast aktuell med den kritikerrosade Don Carlos på GöteborgsOperan.

SVENSKA KLASSIKER – LEIF ”LOKET” OLSSON MÖTER BARBRO ”LILL-BABS” SVENSSON

Göteborgs Konserthus

Fredag

(Konsert)

Svenska Klassiker – Leif “Loket” Olsson möter Barbro “Lill-Babs” Svensson

Två av Sveriges mest folkkära underhållare gör gemensam kväll och möts i ett öppenhjärtligt samtal om karriären, livet och musiken.

Däremellan bjuds det naturligtvis på några av Lill-Babs allra mest älskade låtar samt personliga favoriter. Överraskningar á la Loket utlovas också!

Det är ingen överdrift att säga att Barbro “Lill-Babs” Svensson är Sveriges mest älskade och folkkära artist. Hittills har hon släppt hundratals skivor, legat på svensktoppen i hundra veckor, gjort massor av bejublade shower och turnéer både i Sverige och utomlands, tv-shower, intervjuer, reportage etc. Listan kan göras oändlig. Skiv-karriären inleddes 1954 och blomstrar än idag. Svenska Klassiker under ledning av “Loket” kommer att ge oss chansen att få reda på hur allt startade och förhoppnings lite till!

Under 10 års tid var Leif “Loket” Olsson programledare för det populäraste tv-programmet i svensk tv-historia, Bingolotto. Den 23 december 1995 lockade Bingolotto rekordhöga 3,1 miljoner tittare. Vi känner naturligtvis “Loket” också genom Radio Ringlinjen som sändes i radio mellan 1978-1991. Det är inte för intet som “Loket” är en av våra största tv-personligheter genom tiderna.

Nu möts dessa två nöjesprofiler under en kväll. “Loket” kommer att leda kvällen och intervjua “Lill-Babs” i vad som kommer att bli ett öppenhjärtligt och varmt samtal. Däremellan bjuder Barbro på sina största hits varvat med personliga favoriter, allt ackompanjerat av kvällens husband. Missa inte chansen att uppleva en kväll fylld av nostalgi!

OZ NOY TRIO feat DAVE WECKL and DARRYL JONES

Nefertiti

Fredag

(Konsert)

Bild för OZ NOY TRIO feat DAVE WECKL and DARRYL JONES

Oz Noy, den magiska gitarrvirtuosen från Israel med det magiska namnet, är känd för sin smittande och intensiva mix av blues, funk, rock, rhythm & blues – och alltid med jazzen närvarande. 1996 flyttade han till New York och koncentrerade sig på grooven och att bryta musikaliska normer och gränser . Detta gjorde att han snabbt blev en av stans mest uppskattade gitarrister och han fann sig snabbt på scen med toppskiktet av artister. Sedan dess har han lirat med alla… Eller vad sägs om Richard Bona, Harry Belafonte, Cindy Lauper, Bill Evans, The East Village Opera Company osv. Bredd, någon?

Dave Weckl är trumlegenden som i slutet av 70-talet började att göra sig ett namn på musikscenen i New York. 1983 turnérade han med Simon & Garfunkel och byggde sedan snabbt sin imponerande karriär; som studiomusiker, för soundtracks och livedatum med en rad arrtister. 1985 blev han trummis för Chick Coreas Elektrik Band och det var här som han nyskapande musilkalitet började få fritt spelrum. Och man ska ju inte glömma Dave Weckls solokarriär som varit minst sagt tongivande.

Darryl “The Munch” Jones är bassisten från Chicago som började som sessionmusiker för bl.a. Miles Davis men som 1993 hamnade i The Rolling Stones som ersättare till Bill Wyman. En av den amerikanska musikens tyngsta fyrsträngare.

Oz Noy –g.

Darryl Jones –b.

Dave Weckl –tr.

Jonas Schwartz + Painted Ocean

Sticky Fingers

Fredag

(Konsert)

JONAS SCHWARTZ – Releasefest för Albumet SIX

Jonas Schwartz och hans orkester har genom att släppa 3 st 3spårs skivor inom ett år och mängder utav spelningar, Radio och TV intervjuer tagit en självklar plats på den svenska musikscenen.

Nu är det då dax för Albumet och det ska ju såklart firas.

“Popmusik ska vara känslosam, det är det viktigaste för att jag ska förföras av den och om man då dessutom blandar känslorna med riktigt starka låtar är mycket vunnet. Det är som ni begriper precis vad Jonas Schwartz gör” – Mikael Mjörnberg Joyzine

PAINTED OCEAN

Vad som började som ett anspråkslöst soloprojekt i folk-anda urartade snart till något helt annat. Ett äktenskap mellan det melodiöst vackra och det skitigt fula utmynnade så småningom i det fullskaliga band som numera kallar sig för Painted Oceans. Efter ett drygt år tillsammans i en mörk och kvav replokal i ett nedlagt bryggeri var Painted Oceans redo att möta dagens ljus. Inspirerade av

kontemporära indie-band, döda poeter och renodlad galenskap har de prisats av såväl svärmödrar som osnutna pojkspolingar.

DJ: Magnificent Olle is back!!!!!

Maskinen

Liseberg

Fredag

(Konsert)

Den 4 maj 2012 intar en av landets hetaste grupper Stora Scenen på Liseberg.

Den elektroniska hip-hopduon Maskinen, som i år har vuxit till en av landets mest populära akter, består av Herbert ”Afasi” Munkhammar och Frej Larsson. Debutsingeln ”Alla som inte dansar” släpptes 2007 och två år senare kom första skivan Boys II Men. I år har gruppen haft stora framgångar med singelhiten ”Krossa alla fönster”

MAGNUS HÄRENSTAM – MORSNING & GOODBYE

Lisebergsteatern

Fredag

(Show)

En av våra mest folkkära artister har hunnit bli lite mer än medelålders. Efter dryga fyrtio år som underhållare, folkbildare och skådespelare, ställer sig Magnus Härenstam på scen igen och vänder sin skarpa blick inåt. Resultatet är en enmansföreställning i två akter, där du bjuds att både skratta och nicka igenkännande åt Magnus träffsäkra betraktelser med glimten i ögat om den svåra, men roliga konsten att mogna med behag. Missa inte chansen att komma så här nära en del av det svenska kulturarvet.

Under resans gång har herr Härenstam hunnit med ett drygt dussin spelfilmer, musikaler, teaterföreställningar och dryga två tusen TV-program – allt ifrån klassiker som ”Fem myror är fler än fyra elefanter” till långköraren ”Jeopardy”.

Malmö

FRIDA HYVÖNEN

Victoriateatern

Fredag

(Konsert)

Frida Hyvönen är känd som en förtrollande scenartist och komedienne, en stormig pianist och lysande textförfattare, en unik röst som talar från en tidlös inre plats. Albumet “To The Soul” släpps den 18 april och är delvis skrivet i sångerskans bostad i Paris, delvis i villan i Västerbotten. Tiden som föregick skrivperioden befann hon sig på långa resor till bland annat Bali, Indien och Zimbabwe.

To The Soul spelades in under sommaren och hösten 2011 i samarbete med producenten Jari Haapalainen som även medverkat vid inspelningarna av Hyvönens tidigare album: Until Death Comes (2005) och Silence Is Wild (2008). Frida Hyvönen har ingått ett samarbete med skivbolaget RMV Grammofon och To the Soul är inspelad i Riksmixningsverket Studio på Skeppsholmen i Stockholm. Singeln “Terribly Dark” släpps den 15 februari.

Frida Hyvönen tilldelades Nöjesguidens musikpris 2005.

2008 tilldelades hon DN:s kulturpris och fick två Grammisnomineringar för Silence Is Wild.

2009 spelade hon som första svenska popartist på Dramaten i Stockholm för utsålda hus. Detta år vann hon även Manifestpriset i kategorin Pop.

INGVAR! – En musikalisk möbelsaga

Malmö Stadsteater

Fredag

(Teater)

Dagen är slut och börsen har lagt ytterligare en katastrofal dag bakom sig. De förtvivlade mäklarna har förlorat såväl sina egna som alla andras pengar. Nu famlar de efter ett hopp, något som kan hjälpa dem att stå ut ännu en dag. De vill tro på en bättre värld och drömmer om att få slippa rövarkapitalismen. Så minns de – IKEA!

Med en stor portion svart humor och till tonerna av svensk folkmusik berättar vi historien om mannen som möblerade det svenska folkhemmet.

Das wunder von Schweden, eine musikalische Möbelsaga hade urpremiär på Deutsches Schauspielhaus i Hamburg 2009. Hösten 2010 hade den Sverigepremiär på Malmö Stadsteater. Kompositören och regissören Erik Gedeon är schweizaren med svenskt påbrå som under de senaste åren tagit norra Europas teaterscener med storm. Tillsammans med lundadramatikern Klas Abrahamsson har han skapat succéföreställningen Ingvar! – En musikalisk möbelsaga.

Ett drömspel

Malmö Stadsteater

Fredag

(Teater)

”Allt kan ske, allt är möjligt och sannolikt. Tid och rum existerar icke; på en obetydlig verklighetsgrund spinner inbillningen ut och väver nya mönster.”

År 2012 är det hundra år sedan August Strindberg dog. Vi uppmärksammar den store författaren genom att spela en av hans mest älskade och kanske märkliga pjäser – Ett drömspel. Med humor, sorg och fantasi har pjäsen sedan början av 1900-talet förtrollat teaterpubliken runtom i världen.

Guden Indras dotter sänds ner till jorden för att ta reda på hur människorna har det. I ett flöde av drömlika scener utsätts hon för en jordevandring och konstaterar snart att ”det är synd om människorna”.

ON THE ROAD

Skånes Dansteater

Fredag

(Dans)

“On the Road är en skön, vacker och expressiv resa i dansens värld, men också en roadtrip genom ett musikaliskt landskap. En resa jag gärna följer med på.” Skånskan

”On the road” består av fyra sinsemellan väldigt olika verk, som ändå kompletterar varandra på en fascinerade sätt. Det är sammantaget en fantastiskt fin dansafton.” Hn

”Piece for a Small Stage av Kitti för sex dansare blir till ett vibrerande ensemblespel som fyller scenen och gör att, som titeln säger, “small”, nästan imploderar, där scenen därefter liksom utvidgar sig i takt med dansen.” Danstidningen

“I Milonga förvandlas Kittis rytmiska känslighet till svart och sensuell markkontakt. Tango möte modern dans och recensenten böjer sig.” Sydsvenskan

Med turnéprogrammet On the road bjuder Skånes Dansteater på en resa i både dans och musik.

Within Shortly är en duett om manlig vänskap av den fransk/svenske koreografen Philippe Blanchard. Verket gjordes ursprungligen 1997 och har även satts upp i Basel av Cathy Sharp Dance Ensemble. Till musik av L’orchestre des contrebasses.

Den finske koreografen Tommi Kitti har beskrivits som Finlands första jazzdansare. Han gjorde koreografin du-dun-duu för Skånes Dansteater 2008 och återvänder nu med två kortare verk: tangotrion Milonga till Astor Piazzolla tangostycket Milonga del Angel och A piece for a small stage för sex dansare innehållande bland annat indisk ragamusik.

Amerikanske koreografen Stephen Petronios kraftprov Unchained Melodies kompletterar kvällen med ett solo till Cyndi Laupers utlämnande och stämningsfulla tolkning av Righteous Brothers välkända Unchained Melody.

Alan McGee (DJ-set) + PSL

Debaser

Fredag

(Club)

Alan McGee (DJ-set) + PSL

Den 4 maj får vi besök av indiekungen från Creation Records som gästar Craig Jamiesons klubb Modern Lovers . Alan McGee är mannen som hittade Primal Scream, Oasis, The Jesus and Mary Chain, My Bloody Valentine och Teenage Fanclub för att nämna några. Ja, du fattar. Vi gissar att du inte kommer i närheten av de vinylsjuorna som gömmer sig i den DJ-väskan. Kanske att du också får höra Alans gamla band Biff Bang Pow från DJ-båset.

På uteserveringen står PSL för musiken. Räkna med att få höra ditt favoritband eller varför inte ditt nya favoritband som du inte trodde fanns. Hur som helst, en stor mängd bra musik utlovas.

Klubben Modern Lovers har funnits i Skottland i över 10 år och finns nu lyckligtvis även på Debaser i Malmö! Axel Robach från Whyte Seeds och Kaiser Chiefs turné-dj Craig Jamieson har tidigare bjudit in gäster från Glasvegas, Mogwai och Beta Band till dj-båset. Till vårt allra sydligaste spelställe har vi fått besök från bland annat Franz Ferdinand, Camera Obscura, Groove Armada och Belle and Sebastian!

Young Yeezy

KB

Fredag

(Konsert)

Den mångmiljonsäljande amerikanska hiphop-stjärnan Young Yeezy kommer i vår till Sverige! Aktuell med sitt färska och grammy-nominerade fjärde album “Thug Motivation 103: Hustlerz Ambition” besöker han KB i Malmö den 4 maj, Brewhouse i Göteborg den 5 maj och Göta Källare (aktuell arena) i Stockholm den 6 maj. Biljetterna släpps den 22 februari.

Jay Wayne Jenkins, mer känd som Young Jeezy, har med raketfart blivit en av USA:s absolut största och klarast lysande hiphop-stjärnor. Med den miljonsäljande debuten “Let’s Get It: Thug Motivation 101” från 2005 förvandlades karriärkurvan till en spikrak väg upp till toppen. Och där har han sedan dess blivit kvar.

De två följande albumen “The Inspiration” från 2006 och “The Recession” ett par år senare, intog båda förstaplatsen på den amerikanska Billboardlistan. Plattorna gästades av storheter som Timbaland, R Kelly, Nas och Kanye West.

Vid sidan av sina egna skivsläpp har Young Jeezy själv gästat en rad andra artisters låtar. Bland annat Kanye Wests “Amazing”, Ushers “Love in this club” och Rihannas “Hard”.

Den tog nästan tre år att färdigställa, men ett par dagar innan julafton släpptes äntligen nya skivan “Thug Motivation 103: Hustlerz Ambition”. Ett album lika stort som dess titel och som gick rakt in på den amerikanska Itunes-listans förstaplats. Redan ett par veckor senare hade skivan sålt guld i USA. På plattan som grammy-nominerades hörs inhopp av bland annat Jay-Z, André 3000, Lil Wayne, Ne-Yo, Snoop Dogg och Devin the Dude.

Leave a comment