Saturday the 5th of May in Swedish

Stockholm

SPÖKHOTELLET

Stockholms Stadsteater

Lördag

(Teater)

SPÖKHOTELLET

Byggmästare Pinglet befinner sig »mitt i livet« – massor av arbete, stendött äktenskap, urtråkiga vänner. Kanske man rent av skulle kunna tala om andlig kris! Men grannfruns uppbrott från maken ger Pinglet en chans på lyckan… De tar in på hotell Friheten. Hur skulle man kunna veta att det spökar där?

När Spökhotellet 1894 hade premiär på Théâtre des Nouveautés i Paris blev succén enorm. 375 gånger för utsålda hus! En krönikör skrev: ”Om man observerar publiken som kommer till teatern på kvällen ser man bankmän, damer av värld, aktriser, kritiker, kuskar, alla möjliga sorter. När de kommer ut därifrån ser man bara en stor skock människor som vrider sig av skratt.” En tvättäkta fars av mästaren själv, Georges Feydeau.

MÄNNISKOR I MÅNSKEN

Stockholms Stadsteater

Lördag

(Teater)

MÄNNISKOR I MÅNSKEN

“Jag målar inte det jag ser, utan det jag såg.”

“Det skall inte längre målas interiörer

och folk som läser och kvinnor som stickar.

Det skall vara levande människor som

andas och känner, lider och älskar.”

– Edvard Munch

Birgitta Egerbladh är koreograf, regissör och kompositör. Hennes uppsättningar har ett helt eget utryck och hon har rönt stora framgångar på Stockholms stadsteater med exempelvis Tjechovträdgården, Köra och vända eller Dit jag längtar så och nu senast Komma rusande. Sedan 2008 samarbetar hon även med humorgruppen Klungan. Nu gör hon för första gången en föreställning som utgår från bilder.

Lohengrin

Kungliga Operan

Lördag

(Opera)

I hertigdömet Brabant har Gottfried mystiskt försvunnit. Han är son till den nyss avlidne hertigen och man anklagar systern Elsa för att ha mördat sin bror. Elsa ber att riddaren hon sett i sina drömmar ska bevisa hennes oskuld. Så uppenbarar sig en okänd riddare i båt dragen av en svan. Enda villkoret han ställer för att försvara Elsa är att hon aldrig ska fråga vad han heter eller var han kommer ifrån. Drömmar, magi, historia och politik – allt ryms i Wagners romantiska opera från 1850 som börjar och slutar på floden Scheldes stränder. Stephen Langridge är en internationellt verksam operaregissör som är övertygad om operans kraft som konstform för alla. Han driver flera pedagogiska projekt, bland annat hos Share Music Sweden, för professionella, icke-professionella, unga och funktionshindrade.

Lindstrøm + Leo Forssell

Debaser Medis

Lördag

(Club)

Lindstrøm + Leo Forssell

Det är med både glädje och vemod vi på klubb Ljudtest postar detta event. Dels har vi gjort en väldigt bra bokning som vi är otroligt stolta över, men det är även sista klubbkvällen för Ljudtest på Debban denna vår innan vi tar ett sommaruppehåll, då vi packar ihop och flyttar utomhus. Vi är helt säkra på att det här blir en oförglömlig kväll. Vi tänker att det kommer bli så varmt på golvet att vi måste avsluta allt med nattbad i Årstaviken. Vi ses ovan ytan. Väl mött!

Det är nu tio år sedan Hans-Peter Lindstrøm startade skivetiketten Feedelity där han har gett ut otaliga, högt ansedda eps och singlar som gjort honom till en utav de mest respekterade producenterna på den internationella klubbscenen. Dels för vad han åstadkommit själv, men även för det han producerat tillsammans med parhästen Prins Thomas.

Han har remixat artister som Franz Ferdinand, Killers, Roxy Music, Doves, Bordoms, The Horrors och LCD Soundsystem men det som fick honom att bli ett erkänt namn i DJ-kretsar var när han 2005 släppte egna 12″ I Feel Space som sålt smått otroliga 17.000 ex världen över. 2008 kom det första egna riktiga albumet, kritikerhyllade “Where You Go I Go Too”. Två år senare släppte han albumet “Real Life Is No Cool” tillsammans med Christabelle Sandoo, ett poppigare verk med mer fokus på sång och melodier som lyckades ta honom från dansgolvet till soffan i folkhemmet.

Hans rymdliknande disco kan ta precis vilken form som helst, och ingen vet väl riktigt i vilken skepnad den kommer uppenbara sig härnäst. Det enda vi vet är att det kommer vara magnifikt.

Då en säsongsavslutning ska firas ordentligt kör vi fri entré innan 22!

Obs, tiderna är ej exakta, kom i tid!

00:00 Lindstrøm (NO)

Lindstrøm har remixat artister som Franz Ferdinand, Killers, Roxy Music, Doves, Bordoms, The Horrors och LCD Soundsystem men det som fick honom att bli ett erkänt namn i DJ-kretsar var när han 2005 släppte egna 12″ “I Feel Space”. 2008 kom det första egna riktiga albumet, kritikerhyllade “Where You Go I Go Too”. Två år senare släppte han albumet “Real Life Is No Cool” tillsammans med Christabelle Sandoo.

FRANK MCCOMB

Fasching

Lördag

(Konsert)

Med en röst som ofta jämförts med Stevie Wonder och Donny Hathaway och ett musikerskap som kan jämställas med Prince och Quincy Jones, är han en soulartist att räkna med! Frank McComb är kanske en av världens största musikaliska doldisar som trots samarbetat med namn som Prince, Chaka Khan, Teena Marie, Lalah Hathaway, Billy Preston, Phyllis Hyman, Teddy Pendergrass, Richard Bona och Fred Hammond vilket intygar om hans höga kaliber.

2011 gjorde McComb två kvällar på Fasching inför en euforisk publik när han hyllade soullegenden Donny Hathaway. Denna kväll kommer han i eget namn och med det nya albumet ‘A New Beginning’.

Ishockey-VM

Ericsson Globe

Lördag

(Sport)

Ishockey-VM

2012 IIHF World Championship delas mellan Sverige och Finland. Sveriges gruppspel går i Ericsson Globe, singelmatchbiljetter ute nu!

FINK

Nalen

Lördag

(Konsert)

För första gången i Sverige Fink! Äntligen kommer Fin Greenall med sitt band till Nalen!

Album aktuell med sitt femte album betitlat Perfect Darkness bjuder Fink på låtar med enkla riff, enkla texter och enkla melodier som gör att man inte vill att låtarna någonsin ska ta slut!

Med som support har han Rachel Sermanni, som uppträder solo.

DEGRADEAD + NALE + DEATH EMBER

Nalen

Lördag

(Konsert)

Aktuella med sitt senaste album ”Human Nature” och ett gediget turné år bakom sig har Degradead spelat sig igenom inte bara Sverige på Getaway Rock och Arvika Festivalen utan även i Europa på den legendariska tyska metalfestivalen Wacken Open Air!

Med sig på Nalen kommer de att ha inga mindre än Nale och Death Ember!

Nale Det har sagts att om du tar det bästa från Danko Jones och Motörhead så får du Nale! De siktar på inget mindre än total världsdominans! Och vi får en chans att uppleva det på Nalen!

Death Ember från Stockholm är aktuella med sin första ep “A Thousand Flatlines”

Intensiv, teknisk snabb metal.

Be there or be indie!

Göteborg

BIBELN

Göteborgs Stadsteater

Lördag

(Teater)

Inte läst boken? Se pjäsen!

Genom myter och berättelser från syndafall till apokalyps vandrar Adam och Eva, vägledda av en nyckfull Gud. Vi plockar det förbjudna äpplet i Edens lustgård och smyger sedan ombord på Noaks ark. En resa som går genom brinnande buskar via Sodom och Gomorra och Babels torn till Kanaans land. Och kanske hinner vi precis fram i tid för att bevittna födseln av ett omstritt gossebarn. På bara fyra timmar berättar vi hela den bibliska historien.

Niklas Rådström har tagit ett helhetsgrepp om både Gamla och Nya Testamentet och skapat ett helt nytt verk. Rådström som är en av Sveriges mest namnkunniga författare av romaner, dramatik och filmmanus har tidigare gjort en teaterversion av Dantes gudomliga komedi för Göteborgs Stadsteater.

Regissören Stefan Metz står bakom flera av Stadsteaterns succéer som Trettondagsafton och Peer Gynt. Metz som annars är bosatt i Madrid har verkat på flera stora scener i Europa. Han var tidigare en av huvudaktörerna i det världsberömda teatersällskapet Théâtre de Complicité i London.

THE MARY ONETTES

Göteborgs Stadsteater

Lördag

(Konsert)

Med “Love Forever” är de stora reverben borta, stadium-trummorna ersatta med organiskt percussion, och de 80-tals klingande gitarrerna och synt-mattorna har fått ge plats åt rytmiska pianon och varma gitarr-figurer. Allt är förändrat.

När The Mary Onettes återvänder med nya EPn “Love Forever” är de stora reverben bortplockade, stadium-trummorna ersatta med organiskt percussion, och de 80-tals klingande gitarrerna och synt-mattorna har fått ge plats åt rytmiska pianon och varma gitarr-figurer. Allt är förändrat. Allt är The Mary Onettes.

Philip Ekström och Dan Lissvik möttes mest av slump och började prata synkronisitet, fysiklagar och Buddism. Musiken berörde de endast flyktigt, och det kunde mycket väl ha stannat där.

Våren 2011 gör Lissvik en remix av Det Vackra Livet’s “Viljan”, samtidigt som The Mary Onettes börjar tala om vilken väg de ska gå med sitt tredje album. Bandet kommer överens om ledord som ‘genrelöst’ och ‘rytmiskt’ och bestämmer sig för att, för första gången, anlita en utomstående producent. Dan Lissvik framstår plötsligt som det självklara valet.

– Han har ett inte helt oförtjänt rykte av att vara rätt besvärlig att jobba med, men resultatet berättigar det, säger The Mary Onettes sångare Philip Ekström.

Låtlista:

1. Love’s Taking Strange Ways

2. Will I Ever Be Ready

3. A Breaking Heart Is A Brilliant Start

4. 8th Of June

YOUNG JEEZY

Brewhouse

Lördag

(Konsert)

Young Jeezy Göteborg - Biljetter

Den mångmiljonsäljande amerikanska hiphop-stjärnan Young Yeezy kommer i vår till Sverige! Aktuell med sitt färska och grammy-nominerade fjärde album “Thug Motivation 103: Hustlerz Ambition” besöker han KB i Malmö den 4 maj, Brewhouse i Göteborg den 5 maj och Münchenbryggeriet i Stockholm den 6 maj. Biljetterna släpps den 22 februari.

Jay Wayne Jenkins, mer känd som Young Jeezy, har med raketfart blivit en av USA:s absolut största och klarast lysande hiphop-stjärnor. Med den miljonsäljande debuten “Let’s Get It: Thug Motivation 101” från 2005 förvandlades karriärkurvan till en spikrak väg upp till toppen. Och där har han sedan dess blivit kvar.

De två följande albumen “The Inspiration” från 2006 och “The Recession” ett par år senare, intog båda förstaplatsen på den amerikanska Billboardlistan. Plattorna gästades av storheter som Timbaland, R Kelly, Nas och Kanye West.

Vid sidan av sina egna skivsläpp har Young Jeezy själv gästat en rad andra artisters låtar. Bland annat Kanye Wests “Amazing”, Ushers “Love in this club” och Rihannas “Hard”.

Den tog nästan tre år att färdigställa, men ett par dagar innan julafton släpptes äntligen nya skivan “Thug Motivation 103: Hustlerz Ambition”. Ett album lika stort som dess titel och som gick rakt in på den amerikanska Itunes-listans förstaplats. Redan ett par veckor senare hade skivan sålt guld i USA. På plattan som grammy-nominerades hörs inhopp av bland annat Jay-Z, André 3000, Lil Wayne, Ne-Yo, Snoop Dogg och Devin the Dude.

BAND AU NEON

Nefertiti

Lördag

(Konsert)

Bild för BAND AU NEON

Musik som vid första anblicken är jazz men som snabbt visar sitt rätta ansikte; bandoneon hörs ju oftast i argentinsk tango men som här möter något annat. Denna italienska trio låter europeiska toner flyta fritt i sydamerikanska ljudlandskap och man skapar lyriska melodier där det improviserade möter det komponerade på ett oerhört naturligt sätt.

Paolo Russo –bandoneon, p.

Nico Gori –kl.

Francesco Calì –p, drgspl.

THE CROWN

Sticky Fingers

Lördag

(Konsert)

Legendariska death/thrasharna i The Crown är tillbaka i sin mest klassiska sättning även kallad “The Royal Five” och gör sitt premiärgig sen återföreningen på Sticky Fingers.

Den 5:e maj 2012 äntrar killarna Sticky Fingers. Detta markerar den första spelningen i Göteborg på 12 år.

Bandet kommer att leverera ett svettigt, brutalt och varierande set från hela karriären. Detta blir en grym kväll att se fram emot.

Göteborg!! NU JÄVLAR!!!

Giget blir förmodligen bandets enda live-framträdande under 2012.

The Crown 2012:

Johan Lindstrand – Sång

Magnus Olsfelt – Bas

Janne Saarenpää – Trummor

Marko Tervonen – Gitarr

Markus Sunesson – Gitarr

The Crown startade i Trollhättan 1990 som Crown of Thorns och släppte första plattan The Burning 1995 på Black Sun. Efter andra plattan gav sig bandet ut på en europaturné som ledde till att en representant från Metal Blade records signade bandet, trots en fadäs med en ölflaska i huvudet på nämnda herre under ett av bandets framträdanden.

Efter det rullade det på med större turnéer med Morbid Angel och en ökad popularitet tack vare monumentala album som Hell Is Here och Deathrace King.

Trots framgångarna valde bandets sångare Johan Lindstrand att hoppa av och in klev istället legendariske Thomas Lindberg från bland annat At the Gates. Tillsammans spelade bandet in plattan Crowned in Terror. Thomas sejour i bandet blev dock kort och Johan återvände redan 2003 för inspelningen av Possessed 13.

Detta visade sig bli slutet på The Crown för den gången. 2004 kastade bandet in handduken och det dröjde ända till 2010 innan man såg livstecken. Då var bandet tillbaka med en ny sångare och ett nytt album betitlat “Doomsday King”. Det tog dock inte lång tid innan Johan återigen var tillbaka vid mikrofonen och nu är det äntligen dags för första giget sen den klassiska sättningen återförenades!

David Urwitz

Pustervik

Lördag

(Konsert)

Lite i det tysta har David Urwitz tagit sig fram som en ordentlig utmanare på den svenska singer/songwriter-scenen. Hans skivor har fått ett enastående mottagande och har rosats av såväl publik som kritiker. Den 15 mars släpptes David Urwitz femte album, “Ta mig nånstans där solen skiner” inspelad i anrika Svenska Grammofonstudion.

Malmö

FRIDA HYVÖNEN

Victoriateatern

Lördag

(Konsert)

Frida Hyvönen är känd som en förtrollande scenartist och komedienne, en stormig pianist och lysande textförfattare, en unik röst som talar från en tidlös inre plats. Albumet “To The Soul” släpps den 18 april och är delvis skrivet i sångerskans bostad i Paris, delvis i villan i Västerbotten. Tiden som föregick skrivperioden befann hon sig på långa resor till bland annat Bali, Indien och Zimbabwe.

To The Soul spelades in under sommaren och hösten 2011 i samarbete med producenten Jari Haapalainen som även medverkat vid inspelningarna av Hyvönens tidigare album: Until Death Comes (2005) och Silence Is Wild (2008). Frida Hyvönen har ingått ett samarbete med skivbolaget RMV Grammofon och To the Soul är inspelad i Riksmixningsverket Studio på Skeppsholmen i Stockholm. Singeln “Terribly Dark” släpps den 15 februari.

Frida Hyvönen tilldelades Nöjesguidens musikpris 2005.

2008 tilldelades hon DN:s kulturpris och fick två Grammisnomineringar för Silence Is Wild.

2009 spelade hon som första svenska popartist på Dramaten i Stockholm för utsålda hus. Detta år vann hon även Manifestpriset i kategorin Pop.

Blow Up

Malmö Stadsteater

Lördag

(Teater)

Malmö Stadsteaters humorkollektiv Blow Up synar verklighetens folk i sömmarna. En gång i månaden ger de en slipad rapport med dokumentärt material, uppsnappat på bussen, kaféet eller i kön på snabbköpet. Inget är heligt och ingen skonas. Varje gång nyskrivet och varje gång unikt.

Idén till Blow Up väcktes hösten 2010: Malmö Stadsteaters skådespelare skulle själva skriva och framföra sketcher med verklighetsbakgrund. Konceptet blev med en gång en publiksuccé, och resten av säsongen spelades inför överfulla salonger.

Parsifal

Malmö Opera

Lördag

(Opera)

I en skog nära borgen Monsalvat förbereder Gurnemanz och andra gralriddare ett bad i den heliga sjön för sin kung Amfortas, som har ett sår som vägrar sluta blöda. Den vilda botgörerskan Kundry kommer med balsam till kungen. Såret har en gång tillfogats Amfortas av förskjutne gralriddaren Klingsor – med den lans som sårade Kristus på korset och som gralväktarna nu förlorat till Klingsor. Bara en ren dåre, vis genom medlidande kan återta spjutet. Plötsligt störs friden av att riddarna tar fast en ung pojke som skjutit en svan. Det är Parsifal som följer med Gurnemanz till borgens tempel där riddarna än en gång tvingar Amfortas att fira gralsriten. Men ynglingen förstår inte vad han ser och drivs bort.

När Parsifal närmar sig Klingsors förtrollade trädgård frambesvärjer denne Kundry i den gestalt som en gång förförde Amfortas. Parsifal besegrar Klingsors styrkor och står oförstående inför trädgårdens kvinnliga blomster. Kundry berör honom djupare när hon vill avsluta skildringen av hans mors död med kärlekens första kyss. Nu förstår Parsifal orsaken till Amfortas sår och tar den heliga lansen från Klingsor, vars magiska borg störtar samman. Efter många år återvänder en luttrad Parsifal med lansen till gralriddarnas skog. Det är långfredag. Gurnemanz och Kundry – nu åter botgörerska – förstår att Parsifal var den rene dåre som Monsalvats gemenskap väntade på. De följs åt till det som skulle blivit gralriddarnas sista nattvard. Amfortas befrias från sitt lidande, Kundry från sin eviga återfödelse … Wagners sceninvigningsfestspel från 1882 når ett slut fyllt av nya frågor.

Estelle (UK) LIVE

Babel

Lördag

(Konsert)

Estelle har samarbetat med John Legend, Wyclef Jean, willi.am, Mark Ronson och inte minst Kanye West som gästade henne på hitsingeln ”American Boy” från 2008.

Debutalbumet ”The 18th Day” kom 2004, men det var när hon släppte sitt andra album ”Shine” som hon fick sitt verkligt stora genombrott. Med singeln ”American Boy” (ft. Kanye West), vilken sålde i miljontals exemplar, tog hon världen med storm.

Hon vann Grammys och diverse andra priser, toppade listor och visade att hon kommit för att stanna.

Nu är Estelle aktuell med sitt tredje album ”All of Me” och med det gör hon alltså sina första klubbkonserter i Sverige någonsin och en av dessa på Babel. Detta ser vi fram emot mycket!

Warm Up Djs – Rome & Beneaf

Denna oslagbara för kvällen specialsammansatta trio har sinsemellan täckt mest och erbjudit allt som associeras med urban musik de senaste åren. Med succékoncept så som The Boom Bap®, Play, Ninja Nights med många flera har dessa tre herrar på alla håll serverat det absolut bästa av rnb och hiphop. Självklart var vi tvungna att sätta dem alla tre bakom skivspelarna samtidigt för att värma upp då superstjärnan Estelle intar vår scen. Se till att också stanna kvar med duon på ”The Official Estelle After Party!” som huserar i Babels bar ända fram till stängning kl. 03:00.

DEBASER MALMÖ 5 ÅR

Debaser

Lördag

(Konsert/Klubb)

DEBASER MALMÖ 5 ÅR ♥ - Porter Robinson (US) + Royal Baths (US) + Bäddat För Trubbel + This Is head

Ärade besökare och vänner!

Det har nu gått fem år sedan vi lät Dennis Lyxzén klippa det röda bandet till invigningen av Debaser i Malmö. Efter hårt byggjobb, sena nätter och bandbokning 24/7 öppnade vi vårt älskade vita hus med tillhörande uteservering, som sedan dess blivit ett andra hem för många Malmöiter.

Klubbar som High Five och It’s A Trap! har varit med sen starten och sprutat ut rockmusik tillsammans med bland annat Neurosis, Converge, Kylesa, Pascal, Kvelertak, Graveyard, Girls, The Men, Crystal Antlers, Randy och The Bronx. Indienördarna bakom Freaks n’ Geeks har bjudit oss på stora gråtlyckostunder tillsammans med M83, Handsome Furs, Health, The Xx, Tallest Man On Earth, Best Coast, The Antlers, Zola Jesus, Vivian Girls, The War On Drugs och många fler. Däremellan har vi bjudit på En Afton Med-kvällar som gästats av Sveriges allra största artister, Allsång på Debaser, Tikinätter, Ladyfester, Dramatechno, Dance! You know it-hiphop, Hellnights, Everybody gets lonely sometimes-soul, Indiebingo, Möllan Hills, Warriorskaos, Sju sorters kakor-pop, Tralltisdagar, The Prom-högtider, Get Lucky-kalas och en fruktansvärd massa mer klubbkvällar. Vi har välkomnat alltifrån små nystartade malmöband till aktade band som Explosions in the sky, MSTRKRFT, Charlatans, Eldkvarn, Cat Power, Jimmy Cliff och Solomon Burke.

Starka minnen som Monotonix spelning ovanpå utebaren, Alan Mc Gees autografskrivande mellan mixarna, dansen på gräsmattan alla de kvällar det blev fullt, tjejen som försökte planka in via ventilationsrören och ramlade ner på scen, vår kära Magnus Sveningsson som en vecka spelade alla kvällar hos oss i olika band & konstellationer, stammisar & nytt folk som skickat långa kärleksbrev till våra bartenders, de miljontals hallonmojitos som mixats, bandanekdoter som inte kan skrivas ned svart på vitt, folk som träffats hos oss och sen bytt ringar på samma plats, ja ALLA DESSA NÄTTER som ni gett oss.

Nu fyller vi fem år och vill ge tillbaks något stort till er: VÄRLDENS BÄSTA FEST.

Under en lång tid har vi planerat och tjatat på några av de artister vi tycker är det bästa som finns att se just nu. Nu är programmet klart och det blir som följer;

PORTER ROBINSON (US)

Ett av de allra största namnen just nu inom elektronisk dansmusik – det 19-åriga geniet har turnerat med Skrillex nyligen och dragit hem enormt bra recensioner och runt 150.000 fans på Facebook. Han har spelat med, och remixat, Lady Gaga, Tiesto, Deadmau5, Afrojack, Moby, A-Trak, och Dada Life. Det är mindre kommersiellt än de sistnämnda men så fruktansvärt dansant så att det är svårt att förklara i text. Vi är väldigt stolta över att få hit Porter till vårt födelsedagskalas och en liten scen.

ROYAL BATHS (US)

Det är uppriktigt, skitigt och ärligt. Mörka texter med mycket riff och Bo Diddley-beats. Nyligen flyttade de till Brooklyn, från San Francisco, och sina kompisar i Fresh and Onlys, Thee Oh Sees och Ty Segall, för att utforska sina musikaliska rötter, där vi hittar Velvet Underground, Gun Club och Bad Seeds. Nyligen såg vi dem spela skiten ur förvånade hipsters i Austin, och bestämde oss för att älska dem än mer.

BÄDDAT FÖR TRUBBEL

Detta ÄR Malmös bästa band. Vi bor inte i New York, utan Malmö Stad, och tacka gudarna för det, för då hade vi aldrig upptäckt Bäddatbandet. Genialiska, enkla texter om livet, som manglas ut från svettdrypande gitarrer och som får alla att känna sig välkomna i Bäddatfamiljen.

THIS IS HEAD

Hemmakvartetten som framstår som genier jämfört med allt annat de ställs bredvid, håller just nu på att spela in nytt album, och släpper allt i studion för att ge oss ett kort set i födelsedagspresent, en liten intensiv konsert som blandar gammalt och nytt. För dig som inte hört dem tidigare – detta är bandet som kan förändra ditt liv i en handvändning. Om du går igång på Suicide, Blonde Redhead, utopiska gitarrer, bilresor på natten och perfektionism.

Spelar skivor gör givetvis majoriteten av alla våra klubbar genom tiderna.

Vi älskar er och ser fram emot detta mest i livet! Varmast välkomna på 5-års kalas 5/5. Förutom fiskdamm kommer en hel del överraskningar och hemliga gäster att dyka upp.

Obs, tiderna är ej exakta, kom i tid!

00:30 Porter Robinson (US)

Producenten och DJn Porter Robinson kommer från USA och började producera vid 12 års ålder. Hans första singel blev en stor succé och 2011 signades han till OWSLA som Skrillex ligger bakom. Där släppte han sin debut-EP “Spitfire” som kom att hamna som nummer ett på iTunes Dance lista. Han har uppträtt med band som Deadmau5, Tiesto, David Guetta, Skrillex, Diplo, Moby, Afrojack, Above & Beyond, Dada Life och spelat på festivaler som Ultra Music Festival, Electric Daisy Carnival, Electric Zoo och SXSW.

23:30 Bäddat för Trubbel

Bäddat för Trubbel bildades 2009 i Malmö. Deras debutalbum “Det Här Är Inte New York” släpptes 2010 via Punks Only och kom att hamna på en rad årsbästa-listor. 2011 kom 5-spårs EPn “ISO 9004” via Kenrock.

22:30 This Is Head

Malmöbandet This Is Head bildades 2008 och består av Adam, Björn, Henric, Tom är This Is Head.

20:30 Royal Baths (US)

Brooklynbandet Royal Baths består av Jeremy Cox, Jigmae Baer, John Rau och Turner Halsey. I februari 2012 släppte de sitt andra album “Better Luck Next Life”.

KILOTON

Babel

Lördag

(Club)

”Lauhaus is a sample of Amsterdam madness”. Och med två skivbolag, medlemskap två DJ-kollektiv och residentspelningar på legendariska Amsterdamklubben Studio 80, kan man nog inte annat än få en liten bit Amsterdam i kyrkan på Babel 5:e maj.

LAUHAUS

Laurens ”Lauhaus” Lanting, har sedan 10 år tillbaka producerat musik med en blandning av techno från den gamla skolan i en mix av djup, funkig och groovy house. Labels som Remote Area, Intacto, Bangbang!, VIVa och nu senast Rejected har släppt hans musik och tagit honom framåt.

Tillsammans med Kabale und Liebe, som spelade på Kiloton i somras, har Lauhaus precis droppat hitten för sommarn 2012. Passa på att lyssna på den nu, för snart blir det tjatigt!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s