Monday the 12th of December in Swedish

Stockholm

La traviata

Kungliga Operan

Måndag

(Opera)

Image of La traviata

Violetta Valéry är en ung lyxprostituerad som möter kärleken. Med Alfredo kan hon få ett lugnt liv långt borta från Paris nattklubbar. Om det inte vore för Alfredos far som tycker att hon drar skam över familjen och manipulerar henne att lämna Alfredo och återvända till sitt tidigare liv. Han vet inte att hon är dödligt sjuk…

La traviata är tragedin om en kvinnas kamp mot samhällets fördomar, ett ämne med djup personlig betydelse för Giuseppe Verdi. Här aktualiserat i Kasper Bech Holtens uppsättning som utspelar sig på 2000-talets lyxiga strippklubbar och shoppinggator.

Lucky Per’s Journey

Strindbergs Intima Teater

Måndag

(Teater)

Image of Lucky Per's Journey

”Lycko-Pers resa” är en av de märkligaste pjäser som Strindberg skrivit. Han är i högform. Han är rolig, finurlig och gravallvarlig. Han är stollig och klok som en pudel. Här finns tomtar på loftet och råttor i trossbotten, talande statyer och kvastar. Det bjuds på ung kärlek och brustna illusioner. ”Lycko-Per” är ett sagospel om pojken Per som vandrar ut i världen för att söka lyckan. Det är äventyr på julafton som har allt. En önskering. Ett kyrktorn som öppnas mot friheten. Så börjar Strindbergs vandringsdrama.

Bo Kaspers Orkester’s Christmas Concert

Chinateatern

Måndag

(Konsert)

Image of Bo Kaspers Orkester's Christmas Concert

Lifeline Entertainment presenterar en julkonsert med Bo Kaspers Orkester.

Det är första gången under bandets 20-åriga tid tillsammans som de gör en riktig julkonsert. Förutom eget material blir det allt från glöggdoftande sånger till napoletanska serenader och sentimentalt skrålande från storstädernas bakgator.

Svenska Hjältar Galan 2011

Cirkus

Måndag

(Show)

Image of Svenska Hjältar Galan 2011

SVENSKA HJÄLTAR GALAN 2011

Upplev en känslofylld afton där godhet och civilkurage hyllas.

Inspireras av beundransvärda hjältedåd och musik som berör.

Mark Levengood är kvällens konferencier.

Årets jury består av Prinsessan Christina Fru Magnusson, Mark Levengood, Anja Pärson, Pernilla August, Jan Eliasson, Måns Zelmerlöw, Barbro Jönsson och Helena Bergström.

Galan kommer att tv-sändas fredagen 16/12 kl 20:00-22:00 i TV4.

Widowspeak

Debaser Slussen

Måndag

(Konsert)

Image of Widowspeak

Modiga Brooklyn-trion Widowspeak släppte sin singel-debut “Harsh Realm” efter att bara gjort sex spelningar. Nu har bandet också släppt sitt första album där vi bl a har fått se den otroligt coola videon “Burnout” som bygger på “The Girl On a Motorcycle” (1968) av Jack Cardiff. En slags långsam spagettipop som inte så lite påminner om nyligen återuppståndna Mazzy Star. Det tassar på och är lång bort från det myllriga och hektiska nya livet i New York. Molly Hamilton och Michael Stasiak som ursprungligen är från Tacoma, Washington har mer av ett ökentempo i sin musik. Man ser öde landskap med kaktusar längs vägrenen och en lätt bris som drar upp små moln av sand. På singeln “Gun Shy” gör de Chris Isaaks otroligt fina “Wicked Game”. Widowspeak är en mycket trevlig bekantskap som gör att vi ser fram emot december månad lite extra mycket.

Öppnar upp gör omtalade göteborgsbandet Sea Lion.

Bakom skivspelarna hittar vi Jens Nilsson från Dagens Pop, fint!

Obs, tiderna är ej exakta, kom i tid!

21:30 Widowspeak (US)

Brooklyn-trion Widowspeak består av Molly Hamilton, Robert Thomas och Michael Stasiak. 2011 släppte de sitt självbetitlade debutalbum via Captured Tracks. Plattan spelades in i Rear House tillsammans med Jarvis Taveniere från Woods.

20:30 Sea Lion

Linn Österberg står för mjuka toner och skönt ackompanjemang med sin underbara röst och elgitarr i hand. I Juli 2011 släpptes skivan Mercy Land, och vi är inte ensamma om att tycka att skivan är magisk.

Weeping Willows

Nalen

Måndag

(Konsert)

Image of Weeping Willows

Weeping Willows slog igenom med dunder och brak med debutalbumet Broken Promise Land 1997. Deras storslagna och melankoliska 60-talspop har sedan dess blandats med blue eyed soul, gitarrpop och en del synthpop. Detta har genom åren renderat i flera #1 album och några riktigt stora radiohits, framförallt Touch Me, Stairs och ledmotivet till Pistvakt, Blue And Alone.

2005 släpptes samlingsskivan Singles Again och 2007 kom deras senaste kritikerrosade album Fear & Love. En skiva som producerades av Andy Bell i Oasis.

Sedan några år tillbaka har bandet varit relativt vilande. Endast ett fåtal spelningar har gjorts sedan dess. Anders Hernestam är numera trummis både i Thåströms och Lars Winnerbäcks band. De senaste åren har sångaren Magnus Carlson gjort flera samarbeten med olika artister (Axwell, Petter, Trummor&Orgel mfl) men framförallt släppt två hyllade och grammisnominerade jazzalbum med sitt band The Moon Ray Quintet. Under hösten 2011 är Weeping Willows ute på en bejublad och omfattande Sverige-turné, ca 30 städer besöks under augusti-december. De kommer dessutom att spela in nya låtar för en kommande skiva,

Göteborg

Jul i Folkton with Tomas von Brömssen

Göteborgs Konserthus

Måndag

(Konsert)

Image of Jul i Folkton with Tomas von Brömssen

Jul i Folkton på turné med Tomas von Brömssen 2011!

Arrangör: Nöjet & MTA Production AB

Artister som medverkar i Jul i Folkton 2011:

ALE MÖLLER • SOFIA KARLSSON • LENA WILLEMARK • LISA RYDBERG

ESBJÖRN HAZELIUS • ROGER TALLROTH • OLLE LINDER

GÄST: TOMAS VON BRÖMSSEN

Bugge Wesseltoft

Göteborgs Konserthus

Månadg

(Konsert)

Image of Bugge Wesseltoft

Han har kallats “jazzens trollkarl” och har utfört sina musikaliska tricks med allt från traditionell jazztrio till svängig klubbmusik med DJ, samplingar och schyssta groves. Men de senaste åren har han tagit en paus från allt detta för att göra det som för stunden känns mest angeläget: solokonserter, ensam med flygeln. Nu kommer han till Göteborg och vår jazzserie Nefertiti på Konserthuset med sin julkonsert It’s snowing on my piano.

Bugge Wesseltoft hör till dem som på 1990-talet förnyade norsk och europeisk jazz med djärva synthsound, samplingar och ett tätt band som eldade på pulsen och klangerna. Det blev internationella turnéer, festivalgig och sex skivor med projektet New Conception of Jazz. Dessförinnan hade Bugge Wesseltoft spelat med stora norska jazzmusiker som saxofonisten Knut Risnaes, basisten Arild Andersen och gitarristen Terje Rypdal. Jazzen följde honom från barndomen: pappan heter Erik Wesseltoft, känd jazzgitarrist.

Redan som treåring började Bugge Wesseltoft klinka på pianot. Musiken blev genast hans vän och han lät inte andra störa denna vänskap. Han har kommit i flyktig beröring med traditionell musikutbildning men är till största delen självlärd – han har mest plockat lärdom i mötet med andra musiker. Den modellen tycks tala bäst till hans kynne, att se musiken som en utforskning och upplevelse snarare än en resa med början och slut. Här finns till exempel möten med Jon Eberson’s Jazz Punk Ensemble och sångerskan

Sidsel Endresen som han inledde ett långvarigt samarbete med 1993. De har gjort tre CD tillsammans, den senaste Out Here in Jazzland kom 2002.

När Bugge Wesseltoft kände att New Conception of Jazz nått sina gränser vände han blickarna åt ett nytt håll: Indien och projektet Ragatronics med norsk DJ och indiska musiker. Den musikaliska omgivningen skalades ner ytterligare när han 2004 inledde ett soloprojekt som fortfarande är under utveckling. Han håller just nu på att spela in den tredje skivan som bygger på standards, musik publiken kan utan och innan men som han försöker hitta nya sidor av. Vid konserten i Göteborg blir det en och annan av dessa, Moon River till exempel, men framförallt musik från den jul-CD som kom redan 1997 och i dag har sålt i över 100 000 exemplar. Här gör

Bugge Wesseltoft egna tolkningar av sånger som In Dulce Jubilo, O Little Town of Bethlehem och Stilla natt.

Nästa år kommer han att starta efterföljare till New Conception of Jazz med en amerikansk DJ, fransk trumpetare och den svenskturkiske saxofonisten Ilhan Ersahin. Och i november åker han till Brasilien för att framföra den filmmusik han skrivit till den legendariska brasilianska stumfilmen Limite från 1930 vars nyutgåva producerats av Martin Scorsese. Där medverkar bland annat

legendariska Nana Vasconcelos. Men redan i februari är det dags för nästa utmaning:

– Jag och min jazztrio ska spela Bachs Goldbergvariationer med Norska kammarorkestern. Jag älskar Bach, fantastisk musik, och har spelathans sonater för violin och klavér tidigare. Men det här blir en utmaning, jag har redan börjat öva. Det blir Goldbergvariationerna på vårt sätt, kan man säga.

ECLIPSE – There’s Always the Sun

Hagateatern

Måndag

(Teater)

Image of ECLIPSE - There's Always the Sun

Ett samarbete mellan Studio Oscuro (SWE) och Marq Rawls (BEL)

URPREMIÄR DEN 9 DECEMBER KL. 19.00 PÅ HAGATEATERN

Den 11 augusti 1999 inträffar milleniets sista totala solförmörkelse. Minuterna innan himlen mörknar sätts tillvaron ur spel, fåglarna tystnar och korna börjar återvända till ladugården. Solen står ännu högt på himlen medan kylan och mörkret nalkas…

I ECLIPSE – There´s Always the sun återskapas med ljus, ljud, rörelser och sceniska element den suggestiva känslan av tidens upplösning och naturens kraft. Föreställningen är ett internationellt scenkonstprojekt och ett samarbete mellan Studio Oscuro och Marq Rawls, International Crossroads Festival Antwerpen – Belgien. Tillsammans skapar vi en mobil fysisk och visuell enmansföreställning som sätter fokus på dagsaktuella frågor om människans förhållande till naturen och tiden.

Idé och på scen: Marq Rawls

Manus: Charlie Åström, Christine Åström och Marq Rawls

Regi: Charlie Åström

Scenbild: Christine Åström och Charlie Åström

Produktion i Sverige: Studio Oscuro

Produktion i Belgien: International Crossroads Festival, Antwerpen

Turnétekniker: Bartek Kubiak

För mer info se: http://www.studiooscuro.se. Gilla Studio Oscuro på Facebook!

Thank God It’s MONDAY

Berså

Måndag

(Club)

Image of Thank God It's MONDAY

Veckan börjar med att vi tackar gud för ännu en dag att festa på.

Har ni inte vart och besökt Måndagar än, då har ni missat en av veckans absolut bästa festdagar, härlig stämning med mycket restaurang folk som har jobbat hela helgen som behöver dansa av sig.

Varje måndag året runt!

Tid: 22.00-03.00

Vart: Berså, Kungsportplatsen 1

När: Året om

Arrangör: TGI Events

Malmö

SARAH DAWN FINER – WINTERLAND

Malmö Konserthus

Måndag

(Konsert)

Image of SARAH DAWN FINER - WINTERLAND

Tillsammans med utvalda musiker framför en av Sveriges bästa sångerskor Sarah Dawn Finer låtarna från sitt guldsäljande och hyllade album ”Winterland” live i en personlig och stämningsfull julkonsert. Sarah bjuder på sina tolkningar av låtar som symboliserar jul och vinter för henne. Traditionella amerikanska och engelska julsånger blandas med nya modernare klassiker från bland andra Joni Mitchell, Prince och Ron Sexsmith.

Sarahs skiva ”Winterland” släpptes julen 2010 och innehåller en fantastisk samling klassiska låtar som förknippas med jul och vinter, men också några som kan njutas vid andra tillfällen på året. I början på december framförde Sarah låtarna live på Hamburger Börs i Stockholm i en konsert som fick lysande recensioner.

” Julkonsert som vågar visa vemod … Helt utan hurtig bjällerklang och med flera jullåtar som egentligen inte är jullåtar alls skapar Sarah Dawn Finer en vinterkonsert som är alldeles, alldeles underbar.”

Aftonbladet, 4 plus

”Lagom högtidligt, lätt svängigt och högtidslåtar som inte är uttjatade. Sarah Dawn Finer ger en väldigt fin julklapp till sig själv. … Jag vet inte vad man kan begära mer av en julkonsert.”

Expressen, 4 getingar

” Jag är ganska säker på att varken I’ll be home for Christmas, Have yourself a merry little Christmas eller The Christmas song kan få ett bättre och mer kärleksfullt framförande på en svensk scen”

Svenska Dagbladet

Bobby Kimball

KB

Måndag

(Konsert)

Image of Bobby Kimball

Bobby Kimball växte upp i Lousiana. Han började spela piano vid fyra års ålder. Ett antal år senare spelade han med ett 15-tal olika band och fick då ett samtal från en kompis i Los Angeles. Han packade väskan och drog till Kalifornien där han slöt upp med några musiker. De bildade gruppen S.S. Fools som snart skrev kontrakt med CBS Records.

Efter knappt ett par år lämnade Kimball gruppen i jakt på nya utmaningar. Han träffade då Jeffery Porcaro och David Paich. De två var det bästa musiker han någonsin mött, så när de frågade honom om han han ville bli sångare i deras nya band fanns det inget att tveka över.

Bandet fick namnet Toto och resten är historia. Med sitt självbetitlade album från 1977 fick de en raketstart på karriären med hjälp av singeln “Hold the Line” med Bobby Kimball på sång.

Han var kvar som sångare i bandet under de tre följande succéalbumen Hydra”, “Turn Back” och “TotoIV”. Den sista som bland annat innehåll hitsingeln “Rosanna” blev en enorm framgång som nominerades till hela nio Grammy-priser. De vann sex av dessa, vilket är mer än något annat band hade gjort tidigare under ett och samma år.

Dagens Aktiviteter

Stockholm

Kenya’s National Day

Hours: 00:00 – 00:00

Inka- Gold Treasures

Hours: 10:00 – 20:00

Nick Brandt

Hours: 10:00 – 21:00

Margaret M. de Lange

Hours: 10:00 – 21:00

Bringing the World Home

Hours: 11:00 – 17:00

North American Indians

Hours: 11:00 – 17:00

Klara Soup Theatre

Hours: 12:00 – 14:00

Eclectic Reds

Hours: 17:00 – 01:00

Shining stars

Hours: 17:30 – 19:30

Norra Brunn Comedy

Hours: 18:30 – 00:00

Golden Hits FESTIVAL

Hours: 19:00 – 23:00

La traviata

Hours: 19:00 – 22:40

Lucky Per’s Journey

Hours: 19:00 – 21:00

Sirqus Alfon TV

Hours: 19:00 – 21:00

Roy Chubby Brown

Hours: 19:30 – 21:30

Bo Kaspers Orkester’s Christmas Concert

Hours: 19:30 – 21:30

Svenska Hjältar Galan 2011

Hours: 20:00 – 22:00

Weeping Willows

Hours: 20:00 – 22:00

Stand up El Mundo 88

Hours: 20:00 – 22:00

Widowspeak

Hours: 21:30 – 00:00

Lucia Movie Night

Hours: 23:59 – 06:00

Göteborg

Kenya’s National Day

Hours: 00:00 – 00:00

ECLIPSE – There’s Always the Sun

Hours: 19:00 – 20:00

Jul i Folkton with Tomas von Brömssen

Hours: 19:00 – 21:00

Bugge Wesseltoft

Hours: 19:30 – 21:30

Thank God It’s MONDAY

Hours: 22:00 – 03:00

Lucia Movie Night

Hours: 23:59 – 06:00

Malmö

Kenya’s National Day

Hours: 00:00 – 00:00

Mode utan Midja

Hours: 10:00 – 16:00

Graphics loves photography

Hours: 10:00 – 16:00

White Lines – Sophie Tottie

Hours: 10:00 – 16:00

SARAH DAWN FINER – WINTERLAND

Hours: 19:30 – 21:00

Bobby Kimball

Hours: 20:00 – 22:00

God Bless Mondays

Hours: 23:00 – 04:00

Lucia Movie Night

Hours: 23:59 – 04:00

Oslo

Kenya’s National Day

Hours: 00:00 – 00:00

Easter Island, Myths, and Popular Culture

Hours: 10:00 – 17:00

Slem gutt?

Hours: 11:00 – 15:00

SOUND OF MUSIC & EVENTYRVERDEN

Hours: 18:00 – 20:30

Babettes feast

Hours: 19:30 – 20:40

REAL ESTATE

Hours: 20:00 – 22:00

Dj Odz

Hours: 21:00 – 03:00

Veronica Akselsen & Stian Karstensen

Hours: 21:00 – 23:00

Köpenhamn

Kenya’s National Day

Hours: 00:00 – 00:00

Intro: Cavalleria / Bajadser

Hours: 17:00 – 18:00

Kvelertak

Hours: 19:00 – 21:00

Crazy Christmas Cabaret 2011

Hours: 19:30 – 22:00

Seagull

Hours: 20:00 – 22:00

Sensory

Hours: 20:00 – 22:00

Et krybespil

Hours: 20:00 – 21:10

Nikolaj Znaider

Hours: 20:00 – 22:00

MARIE CARMEN KOPPEL

Hours: 20:00 – 22:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s