Saturday the 9th of July in Swedish

Stockholm

Skärgårdens snabbaste båt
Strömma Kanal
Lördag
(Sport)

Image of Skärgårdens snabbaste båt

Årets skönaste race. En dag med över 3000 besökare med en minimässa vid Strömma Kanal på Värmdö. Feta motorer, båtar, bilar, helikoptrar, vattenskoters och mingel med inbjudna VIP-gäster, media, affärs och branschfolk. Fri entré, alla är välkomna. Lämna helst bilen hemma.

Skärgårdens snabbaste båt gick första gången av stapeln 1995. Sträckan gick då mellan Ingarös ostligaste udde och Sandhamn. Segrare och då snabbast i skärgården blev en Flying Flipper med en toppfart på 58 knop. Mycket har hänt sedan dess, båtarna har utvecklats och hastigheterna har ökat till en bra bit över 100 knop för vissa deltagare. Nu går tävlingen på Nämdö-fjärden och är uppdelad i tre klasser, 1-skrov, 2-skrov samt RIB.

Stockholm Street Festival
Kungsträdgården
Lördag
(Festival)

Image of Skärgårdens snabbaste båt

Dags för årets upplaga av Stockholm Street Festival med några av världens bästa gatuartister!

Fredag och Lördag, klockan 12.00 – 22.00, Söndag 13.00 -20.00

Storslagna street-festivaler är årligen återkommande arrangemang i länder som Kanada, Frankrike, Holland, Tyskland och Japan.
Mellan den 8-10 juli kommer Kungsträdgården att fyllas med artister som du inte trodde existerade och de kommer underhålla, överraska och fullständigt chockera dig. Många av dessa gatuartister får sitt levebröd ur hatten, år ut och år in, och de följer solen och det varma klimatet runt jorden. Men nu är de allstå här i Stockholm, så ta med dig hela familjen, samla alla dina vänner och njut av en upplevelserik helg. Välkommen till Stockholm Street Festival!

Sonisphere 2011
Globen Arenas Open Air
Lördag
(Festival/Konsert)

Image of Skärgårdens snabbaste båt

På lördag är det dags! Sonisphere gör sitt tredje nedslag i Sverige på lika många år och kommer att bjuda på minnen för livet. Ska bli SÅÅÅ BRAA!

EMIL JENSEN
UNDER EKEN/GALÄRPARKEN
Lördag
(Konsert)

Image of EMIL JENSEN

Välkommen till två sköna kvällar i Galärparken med Emil Jensen, tre multiinstrumentella musiker och succéföreställningen ”Livs Levande”! Mycket musik från nya skivan ”Rykten” plus en del av Emils mest älskade låtar och nummer från tidigare.

Frente Cumbiero
Södra Teatern
Lördag
(Konsert)

Image of Frente Cumbiero

På en oavbruten resa genom cumbialand, utforskar och utvidgar Frente Cumbiero cumbians sound och identitet i sydamerika och världen. Mario Galeano är producenten bakom Frente Cumbiero, men när han nu gästar Sverige för två spelningar kommer han som bandledare för en kvartett.

Han har deltagit aktivt i alla möjliga Cumbiarelaterade projekt. Sedan 1999 har han verkat i länder som Colombia, Mexiko, Argentina, Uruguay, Storbritanien, Frankrike och Holland (med allt från roots till psykedelisk Cumbia). De bygger med sin musik bryggor mellan cumbia och andra genrer, från New York till Bogota.

CEO & OWL VISION (LIVE)
SLAKTHUSET
Lördag
(Konsert/Club)

Image of CEO & OWL VISION (LIVE)

CEO (ERIC BERGLUND/TTA)
Eric Berglund står bakom enmannaprojektet CEO som kritikerrosats på Pitchfork, skapat kökaos under Way Out West, och blivit hyllat för sina fantastiska covers, som helt klart är bättre än orginalen. Berglund utgjorde tidigare ena halvan av succébandet The Tough Alliance. Nu kommer CEO till Slakthuset och Stockholmssyndromet för att med labeln Sincerely Yours bjuda på sin absoluta favoritmusik. Missa inte.
http://sincerelyyours.se/

MANNE

WAHLSTRÖM (INDIESCEN)
Manne Wahlström tar över spelarna i vinylbaren efter Eric Berglund och kommer spela sina bästa indieplattor, hitsinglar och b-sidor till och med stängning. Räkna med mängder av mördande janglepop, punk och soul – och närmare småtimmarna ett helt gäng noga utvalda indiehits!!
http://www.indiescen.se/

SUMMER

EDITION MED LEO NETZ, MARTIN KLING & NIMA KHAK
Berns/2.35:1
Lördag
(Club)

LEO NETZ:
Med den elektroniska musiken som ett nyfunnet lyckofenomen började Leo Netz att smita in på 2.35:1 för att spela skivor. Dagarna ut stod han där, ensam med sina kreationer, och aldrig tröttnade han. Två år senare har han redan delat dj-bås med storheter som Cassy, Onur Özer & Patrice Bäumel.

NIMA KHAK:
Det gångna året har varit ett hektiskt för Nima Khak med ett Solosläpp på Cari Lekebusch etikett H-Prodcutions samt ett släpp tillsammans med Nihad Tule på Adam Beyers legendariska Drumcode. Deras musik spelas och supportas av technovärldens viktigaste aktörer.

Göteborg

Partille Cup
Valhalla IP
Lördag
(Sport)

Image of Partille Cup

Välkommen till världens största handbollsturnering – Partille Cup 2011
Partille Cup, turneringen som startade för över 40 år sedan, är världens största men förhoppningsvis också den mest unika och internationella ungdomsturneringen i världen. Varje år deltar över 1 000 lag i Partille Cup. Det betyder närmare 20 000 deltagare som kommer från mellan 45-50 olika nationer. Över 350 000 ungdomar har deltagit. Partille Cup blir en mötesplats för hela världens unga handbollspelare. En plats där alla, oavsett om du är från Brasilien, Kenya, Egypten eller USA, har något gemensamt. En plats dit alla som antingen vill spela för att vinna eller för att bara göra ett så bra resultat som möjligt är välkomna. Välkommen du också!

Stena Match Cup Sweden 2011
Marstrand
Lördag
(Sport)

Image of Stena Match Cup Sweden 2011

Stena Match Cup Sweden launches HOT SEATS. Now it is possible to experience the thrilling action of match racing at sea, on the boat together with the best sailors in the world. Register a Hot Seat deal including:

Hot seat – a crew spot aboard a DS37 sailboat for one race
Foul weather gear, life jacket, pick up service by rib boat
VIP Accreditation; access to VIP areas such as Match Cup Lounge and veranda, Roof Top Lounge, spectator stand and champagne bar
Lunch at Match Cup Lounge
Three beverage vouchers
Stena Match Cup Sweden Polo

Världsungdomsspelen
Ullevi
Lördag
(Sport)

Image of Världsungdomsspelen

Eftersom den klassiska rockgruppen Iron Maiden uppträder på Ullevi den 1 juli tvingas vi flytta en vecka fram i tiden till den 8-10 juli. Förhoppningsvis innebär detta inga problem för vare sig tävlande eller arrangörer. Ni som redan bokat in ert boende får inte glömma att boka om snarast möjligt.

Tjusningen med VU-spelen är den ljuvliga mixen av tävlande. Man kan beskåda etablerade världsstjärnor i ena ändan av arenan samtidigt som entusiastiska nybörjare myllrar i den andra. År från år antar tävlingen en allt mer internationell prägel. Andelen utländska deltagare stiger stadigt vilket medför allt vassare konkurrens.

Det är något alldeles speciellt att tävla på Ullevi! Efter ombyggnaderna inför VM 1995 och EM 2006 är Ullevi en av världens mest attraktiva och moderna friidrottsarenor.

WALLACE RONEY Bitches Brew and Beyond feat Al Foster, Bennie Maupin and Buster Williams
Nefertiti
Lördag
(Konsert)

Image of WALLACE RONEY Bitches Brew and Beyond feat Al Foster, Bennie Maupin and Buster Williams

Wallace Roney mötte Miles 1983, och vid ett senare tillfälle gav Miles Roney sin trumpet på scen… Redan som 16-åring var han uppskattad och omtyckt jazzmusiker. Här leder han ett band som andas denna stilbildande musik, på riktigt. Wallace Roney spelade efter Miles bortgång med folk som Tony Williams, Herbie Hancock, Wayne Shorter, Ron Carter m.fl.

CARL-EINAR HÄCKNERS VARIETY
Liseberg
Lördag
(Show)

Image of CARL-EINAR HÄCKNERS VARIETY

Jag säger välkomna! Det var inte svårt.
Vad är klockan egentligen? Inte viktigt! Vi behöver ingen klocka. Det spelar inte
alltid roll vad klockan är. Bara man är i tid. Hoppas ni sitter bra. Sitter ni bra?
Har tåget gått redan? Kommer tåget gå? När går tåget?
Det spelar ingen roll, bara vi är här och nu.
Nu är det underhållning. Nu är det sommarlov. Nu är det varieté.

Det förflutna kommer tillbaka i år.
Ibland vill man vara framme innan man är där. Men vi kommer aldrig fram.
Livet är en resa, en väntan, ett sökande och ett görande.
Vi kan aldrig veta när tåget går. Om det kommer något tåg, om vi måste
hoppa på det eller om det redan gått. Men alla tåg går ändå till Mölndal.

Björn Rosenströms Charter Party
Trädgår´n
Lörsdag
(Konsert/Club)

Image of Björn Rosenströms Charter Party

Charterparty med Björn Rosenström och Det Jävla bandet

Björn Rosenström och Det Jävla Bandet hälsar alla välkomna till en helkväll i den förunderliga charterresans tecken.
Detta är ett utomhusarrangemang på Trädgår’n där vi har bestämt oss för att gotta oss i och, om så bara för en kväll, bejaka och älska charterresans alla bejublade attribut.
Här finner ni en läskande grisfest-meny, en skojfrisk reseledare, en bar fullproppad med paraplydrinkar och annat gott, ett ungt och lovande charterpopband samt avslutningsvis Björn Rosenström och Det Jävla Bandet som river av sin härliga liveshow och sen är det slut. Då får man åka hem eller hitta annat resmål. Varmt välkomna. Lätt och ledig charterklädsel rekommenderas.
Några ord på vägen:
“Glenn kan svulla kabanoss och Glenn kan spy på väg till Kos men där får vi nog dra en gräns för Glenns totala kompetens”

Mikael Weermets | AiR by PUSH | SPG LIVE
AIR by PUSH
Lördag
(Club)

AIR by PUSH och SPG LIVE presenterar stolt:

Mikael Weermets | Lördag 9 Juli

För första gången på över ett år är det dags för en av Göteborgs största DJ exporter att vända hem till Göteborg.

Malmö

Sommarscen Malmö
Malmö
Lördag
(Show/Konsert)

Image of Sommarscen Malmö

Sommarscen 10 juni-14 augusti 2011
Nu är Sommarscens program för 2011 släppt. Med start den 10 juni fylls åter Malmös parker och kvarter med scenkonst, konserter och underhållning. Årets program presenterar 190 föreställningar på 40 spelplatser över hela Malmö. Utomhus och alltid fri entré.

Park Theatre gives Operetta & Musical Cavalcade
Limhamns rökeri
Lördag
(Opera/Musikal)

Image of Park Theatre gives Operetta & Musical Cavalcade

Operett- och musikalkavalkad från
världens scener – ur Cabaret, My Fair
Lady, Spelman på taket, Kiss Me Kate,
Annie Get Your Gun, m.fl.

Klubb Meadow
Debaser
Lördag
(Konsert)

Image of Klubb Meadow

Efter en brutal öppningsakt åt Graveyard tidigare på Debaser och efter en fantastisk spelning på Siesta-festivalen i Maj tyckte vi inte att det är mer än rätt boka Riddarna som huvudakt på Klubb Meadow. Det ska bli fantastiskt kul att få se Riddarna släppa lös sin ylande, stoner/progg/hårdrock. Vi ses vid scenkanten, svettandes och med huvudena skakande!

Förband åt Riddarna hittar vi vårt eget lilla husband Cassus, bördiga från då de nordöstra skogarna i Skåne. Cassus kommer direkt från studion, med 9 nya låtar i bagaget och deras döds-blues, som i själva verket är en blandning av hårdrock/stoner/jazz spås av många nå guld och gröna skogar. Cassus levererar alltid live och missa för guds skull inte bandet på Debaser i sommar!

HØGTRYCK – Joel Mull (SE), Sandra Mosh, Qling, Olle Bergkvist & Peffe
Babel
Lördag
(Club)

Image of HØGTRYCK - Joel Mull (SE), Sandra Mosh, Qling, Olle Bergkvist & Peffe

Joel Mull är en av svensk technos hörnpelare. Sen början av 90-talet har han tillsammans med Adam Beyer, Jesper Dahlbäck och Cari Lekebusch skapat, format och influerat scenen till vad den är idag. Joels sound är rytm– och synthbaserat med ett funkigt groove och han har länge ansetts vara svensk technos själ.

Under åren har Joel släppt en stor mängd tolvor på välkända labels som Drumcode, Cocoon, Harthouse, Saved, och Liebe*Detail. 2009 gjorde han en mix-cd for Nic Fanciulli’s Saved Records som fick stor uppmärksamhet. Den gavs ut tillsammans med International DJ Magazine.

WONK: REINVENTED
WONK
Lördag
(Club)

Tack till alla som kom till premiären. Vilken kväll 🙂

Vill du gå förbi kön? Checka in på WONK på facebook och visa vakterna.
OBS! Du måste välja WONK, inte något som någon annan lagt upp.

Denna lördagen ser ut som så här:
DEEJAY JONNY . CONILLA FERRARI . MAGNOLIJA FÅN TRATT KARAOKE

Marcel Duchamp
Moderna museét
Lördag
(Konst)

Image of Marcel Duchamp

Marcel Duchamp anses idag vara en av 1900-talets mest tongivande förnyare av konsten och hans välkända verk Fontän har utsetts till förra århundradets mest inflytelserika konstverk. Under våren och fram till tidig höst har du chans att på Moderna Museet Malmö bekanta dig med ett egensinnigt konstnärskap som under sin tid ständigt bröt ny mark.

Dagens Aktiviteter

Stockholm

Klara Lidén
Hours: 10:00 – 18:00
Siri Derkert
Hours: 10:00 – 18:00
NASA – A Human Adventure
Hours: 10:00 – 18:00
Barbara Kruger
Hours: 10:00 – 18:00
Lust & Last
Hours: 11:00 – 17:00
Bringing the World Home
Hours: 11:00 – 17:00
At Gods and Goddesses
Hours: 11:00 – 17:00
The four seasons
Hours: 11:00 – 17:00
North American Indians
Hours: 11:00 – 17:00
Skimrande silver
Hours: 11:00 – 17:00
Sonisphere 2011
Hours: 12:00 – 00:00
Skärgårdens snabbaste båt
Hours: 12:00 – 18:00
Stockholm Street Festival
Hours: 12:00 – 00:00
EMIL JENSEN
Hours: 18:30 – 20:00
Romeo & Julia
Hours: 19:00 – 21:00
Lasse in the Park
Hours: 19:00 – 00:00
The Soul Lounge Goes Thaiboat!
Hours: 20:00 – 01:00
Clandestino Beach Party Playatropical Saturday Salsa Sabado Caribbean
Hours: 20:00 – 04:00
Frente Cumbiero
Hours: 21:00 – 23:00
The Bridge Summerclub Friday & Saturday
Hours: 21:00 – 03:00
J’adore Danser ❤ Italo Disco!
Hours: 21:00 – 03:00
Klubb Tropikerna
Hours: 21:00 – 01:00
Outernational
Hours: 21:00 – 03:00
NIGHTCLUB Entourage | DJ MUSSE K
Hours: 22:00 – 03:00
The weekend at Laroy
Hours: 22:00 – 03:00
The Very Best dj-set
Hours: 22:00 – 03:00
GENERAL INDUSTRIAL HOLIDAY
Hours: 22:00 – 03:00
Atlantis
Hours: 22:00 – 03:00
Aveny Nightclub | Summernight
Hours: 22:00 – 03:00
CARIBBEAN NIGHT – DJ EL-BRAVO -DJ PREVIEW
Hours: 22:00 – 03:00
High Life
Hours: 22:00 – 03:00
IMPERIET W. 27 Richie Kay, Nicklas Paus, Andreas Hansson, Neil C-Word
Hours: 22:00 – 03:00
Sunrise (The summer of love)
Hours: 22:00 – 03:00
Radio Slave
Hours: 22:00 – 03:00
SUMMER EDITION MED LEO NETZ, MARTIN KLING & NIMA KHAK
Hours: 22:00 – 04:00
CEO & OWL VISION (LIVE)
Hours: 22:00 – 05:00
Saturday: CASTLE VERSUS C / O STHLM, 6 DJs, 2 CLUBS, 700 guests
Hours: 22:00 – 03:00
Friday & Saturday at PURE Summer Club!
Hours: 22:00 – 03:00
H1
Hours: 23:00 – 03:00
The Weekend at SOLIDARITET
Hours: 23:00 – 05:00
Club Soul
Hours: 23:30 – 03:00

Gothenburg

Partille Cup
Hours: 00:00 – 00:00
Världsungdomsspelen
Hours: 00:00 – 00:00
Stena Match Cup Sweden 2011
Hours: 09:00 – 03:00
Goebbels käft i brun bakelit – an exhibition on the radio and people’s home
Hours: 10:00 – 17:00
18th century Gothenburg
Hours: 10:00 – 17:00
Lyda, leka, lära
Hours: 10:00 – 17:00
IDRIS KHAN
Hours: 11:00 – 17:00
I NYTT LJUS
Hours: 11:00 – 17:00
CLOSE YOUR EYES AND TELL ME WHAT YOU SEE
Hours: 11:00 – 17:00
Destination X
Hours: 12:00 – 17:00
CARL-EINAR HÄCKNERS VARIETY
Hours: 18:00 – 19:30
Björn Rosenströms Charter Party
Hours: 18:00 – 23:00
PORT DU SOLEIL
Hours: 18:00 – 03:00
WALLACE RONEY Bitches Brew and Beyond feat Al Foster, Bennie Maupin and Buster Williams
Hours: 19:00 – 21:00
BIG IS LESS
Hours: 19:00 – 22:00
CARL-EINAR HÄCKNERS VARIETY
Hours: 20:30 – 22:00
Louise Hoffsten with band
Hours: 21:00 – 23:00
CLUB SUMMER SPLASH PRESENTS DJ CONFUZE, DJ NENO AND DJ BREEZE
Hours: 22:00 – 03:00
Mikael Weermets | AiR by PUSH | SPG LIVE
Hours: 22:00 – 03:00
Drink or die #4
Hours: 22:00 – 03:00
GURKAN
Hours: 22:00 – 05:00
SOULFUL
Hours: 22:00 – 03:00
Beat – Kristoffer Ahl (We Love/Downright) & Dj Def Lef
Hours: 23:59 – 04:00

Malmoe

Den hållbara staden
Hours: 10:00 – 16:00
Spelar roll
Hours: 10:00 – 16:00
No shit! Eco Design
Hours: 10:00 – 16:00
Sommarscen Malmö
Hours: 10:00 – 00:00
Marcel Duchamp
Hours: 11:00 – 18:00
Doris Salcedo
Hours: 11:00 – 18:00
ANNA MARIA MAIOLINO
Hours: 11:00 – 17:00
POUL GERNES – Retrospective
Hours: 11:00 – 17:00
The Early Modernism
Hours: 11:00 – 18:00
Fredrik Jensner
Hours: 12:00 – 15:00
Park Theatre gives Operetta & Musical Cavalcade
Hours: 16:00 – 18:00
HØGTRYCK – Joel Mull (SE), Sandra Mosh, Qling, Olle Bergkvist & Peffe
Hours: 21:00 – 03:00
Klubb Meadow
Hours: 22:00 – 03:00
MORE FIRE! Wisemen Sound System and Friends
Hours: 22:00 – 03:00
White Summer Edition
Hours: 23:00 – 03:00
NOAPARTY
Hours: 23:00 – 03:00
TRANSMISSION #6 (Indie, Pop, Rock, New Wave, Alternative and more 🙂
Hours: 23:00 – 05:00
WONK: REINVENTED
Hours: 23:30 – 05:00

Oslo

Slem gutt?
Hours: 11:00 – 15:00
Summer Exhibition
Hours: 11:00 – 17:00
Våre Hellige Rom
Hours: 11:00 – 17:00
Sommerøya Elektronikafestival
Hours: 12:00 – 00:00
Rolling Thunder
Hours: 16:00 – 18:00
SOMMERLATTER 2011
Hours: 19:00 – 21:00
DINOSAUR JR.
Hours: 20:00 – 22:00
Poum Tchack
Hours: 21:00 – 01:00
Peter Zak / Jacob Young Quartet (OJ)
Hours: 21:00 – 23:00
ARVIKAFESTIVALEN @ SHADOWLOVE
Hours: 22:00 – 03:00
Club Classic
Hours: 22:00 – 03:00

Copenhagen

Copenhagen Jazzfestival
Hours: 00:00 – 00:00
Træsnit – fra Dürer til Tal
Hours: 10:00 – 17:00
Danish and Nordic Art 1750-1900
Hours: 10:00 – 17:00
French Art 1900-30
Hours: 10:00 – 17:00
David Hockney: “Me Draw on iPad”
Hours: 11:00 – 18:00
LIVING: Frontiers of Architecture III-IV
Hours: 11:00 – 18:00
Louisiana på papir: Josef Albers
Hours: 11:00 – 18:00
2 Day Hardcore Showdown
Hours: 18:00 – 00:00
The Kenny Werner Blue Note Quintet feat. David Sánchez (CPH Jazzfestival)
Hours: 18:00 – 22:00
DJ Krush, Badun & Thulebasen among others..
Hours: 20:00 – 03:00
Keith Jarrett, Gary Peacock & Jack DeJohnette (US) (CPH Jazzfestival)
Hours: 20:00 – 22:00
Future Sound of Jazz: “Uncut Stone” Palle Mikkelborg & Blood Sweat Drum´n´Bass Big Band feat. Wayne Siegel (CPH Jazzfestival)
Hours: 20:00 – 22:00
Saturday @ RUST
Hours: 23:00 – 03:00
White Party @ Nasa Featuring Deejay Syrock
Hours: 23:00 – 05:00
THE MONTMARTRE JAM SESSIONS
Hours: 23:30 – 03:00
Copenheavy & Frederik Olufsen
Hours: 23:59 – 03:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s