Friday the 9th of September in Swedish

Stockholm

Marriage of Figaro
Operan
Fredag
(Opera)

 Image of Marriage of Figaro

Det är Figaros och Susannas bröllopsdag. Men det är inte bara brudparet som längtar. Greven verkar lika intresserad av Susanna som ointresserad av Grevinnan. Marcellina vill snärja Figaro. Och Cherubino älskar alla. Begäret lurar bakom varje dörr. Vem får vem när dagen är slut och hur undviker man att bli lämnad och försmådd?

När Mozart och Da Ponte skapade sin opera ur en förbjuden pjäs var det revolutionerande att betjänten Figaro skulle vinna konflikten med Greven. Ole Anders Tandbergs uppsättning handlar om begärets mekanismer. Vem begär jag och varför? På Mozartvis uttrycker musiken de elva rollernas innersta tankar i en uppsättning som är lika komisk som allvarlig.

Movie festival
Boulevardteatern
Fredag
(Festival)

 Image of Movie festival

Boulevardteaterns hyllning till Hasse Alfredson kommer att visa på den spännvidd som HasseåTage hade som filmskapare, deras olika temperament, svärta, glädje, dramatik, lekfullhet, experimentlusta och framförallt humor. Här finns allt ifrån den Jacques Tati inspirerade komedin Att Angöra En Brygga, som visar hur svårt det kan vara att komma fram, till det svarta dramat Den Enfaldige Mördaren om ondskans mekanismer och tragiska följder. Dessutom kommer vi att få insiktsfulla kommentarer om tillblivelsen av verken från några av dem som var med, Marie Göransson, Gösta Ekman, Per Waldvik och Stellan Skarsgård. Varmt välkomna att hylla en av våra stora inom scen- och filmkonsten, Hans Alfredson och jag säger som jag brukar, mycket nöje!

Zpanska flugan
China Teatern
Fredag
(Teater)

 Image of Zpanska flugan

I den klassiska komedin Zpanska flugan kretsar handlingen kring det amorösa snedsteg som senapsfabrikör Stark (Peter Dalle) begick för 30 år sedan med en spansk dansös. Resultatet blev ett oönskat faderskap som Stark febrilt kämpar med att hemlighålla för sin högmoraliska och strama hustru (Suzanne Reuter). Dock ska det visa sig att fabrikör Stark inte är den ende mannen som under alla år betalat underhåll för barnet…

Att dottern Inga Stark tar hem sin nya förälskelse som tycks veta allt om herr Starks kärleksaffärer gör det ännu svårare att hålla alla lögner i schack. När dessutom friaren Molgan Ribba (Per Andersson) anländer till familjen Starks bostad och av misstag blir kär i Ingas väninna Lisa så bäddar det för ytterligare förväxlingar och intriger. Vem är egentligen fadern till Zpanska flugans barn och är inte Molgan i precis samma ålder som den okända sonen?

Medverkande:
Gottfrid Stark – Peter Dalle
Harriet Stark – Suzanne Reuter
Molgan Ribba – Per Andersson
Gösta Lagberg – Per Eggers
Inga Stark – Nadine Kirschon
Lisa Lagberg – Polly Kisch
Rudolf Valentin – Robin Stegmar
Tideman – Nils Moritz
Matilda Ribba – Anki Lidén
m fl

Riktiga Män
Maximteatern
Fredag
(Teater)

 Image of Riktiga Män

Tommy Körberg, Johan Rheborg, Johan Ulveson och Erik Johansson spelar männen som försöker förstå sig på varandra, sig själva och det motsatta könet.
Riktiga män är en mycket annorlunda komedi för fyra skådespelare och en pianist. Det är en komedi med inslag av slapstick, mim, sång och lite dans.

Håkan Hellström
Gröna Lund
Fredag
(Konsert)

 Image of Håkan Hellström

Den 9 september följer Håkan Hellström upp sin vårturné med en spelning på Gröna Lunds Stora Scen. Detta är den enda sommarkonsert Håkan Hellström ger i Stockholm. 10 år har nu passerat sedan Håkan Hellström släppte sitt debutalbum “Känn ingen sorg för mig Göteborg”. Sedan dess har han utvecklats till en lovordad liveartist och har belönats med bland annat Grammisar, Rockbjörnar och Taubestipendiet.

Unbeatable – An evening among the stars
Hamburger Börs
Fredag
(Show)

 Image of Unbeatable - An evening among the stars

Höstens storsatsning på Hamburger Börs vill du inte missa. En kavalkad av svenska stjärnor från olika genrer kommer tillsammans med ett fantastiskt husband i ledning av Marika Willstedt, känd från “Så ska det låta” bjuda på en oslagbar kombination av musik, humor, rock-pop-schlager, show och överraskningar.

Pernilla Andersson, Niklas Strömstedt, Petra Mede och Andreas Johnson utgör första uppställningen. Även en femte “hemlig” artist ska utses.

Ljust & Fräscht
Cirkus
Fredag
(Show)

 Image of Ljust & Fräscht

För att möta publiktrycket efter den press- och publikrosade premiären 28 januari förlängs nu showen med en höstsäsong och flyttar till Cirkus på Djurgården.
Ljust & Fräscht – En show om det perfekta boendet av och med Fredrik Lindström och Henrik Schyffert

Vi svenskar måste vara världens trendängsligaste folk. Vi vågar snart inte ens köpa en soffkudde utan att rådfråga en expert.
Om du på något sätt tvivlar på att vi har blivit inredningsextremister kan du lyssna av konversationerna på närmsta latteställe där du får höra begrepp som bostadskarriär, ikeaväder, hemmafixaren, spishäll, containerfynda, hemnetknarkande, bostadsannonsporr, obduktionssalsminimalism, parmiddagsknäckare, master bedroom – ord som inte existerade för tio år sedan.
I årets stora underhållningsshow ska Fredrik Lindström och Henrik Schyffert försöka besvara frågor som varför klädkammaren har bytt namn till walk in closet? Är köket vårt nya finrum? Kommer dagens trendiga fondtapet en gång vara lika hopplöst ute som bidé?

Det här och mycket annat får du svar på när Sveriges två mest framstående komiker för första gången står på scen tillsammans!

DJ T
Berns 2.35:1
Fredag
(Club)

 Image of DJ T

Thomas Koch har spelat en stor roll inom elektronisk musik de senaste 20 åren. Med en kombination av bredd och djup har hans talang gjort honom till en framgångsrik mångsysslare, DJ, entreprenör, producent, klubbchef, publicist och även journalist. Det finns inte mycket som Koch inte har testat.

När han nu satsar för fullt på att erövra världen som artist är det självklart att han tar sig via Berns 2.35:1 i Stockholm. Inte minst med sitt efterlängtade tredje album “Pleasure Principle”.

Göteborg

Gothenburg Symphony Orchestra with Gustavo Dudamel
Göteborgs Konserthus
Fredag
(Klassiskt)

 Image of Gothenburg Symphony Orchestra with Gustavo Dudamel

När vi i dag ser på Mahlers sjunde symfoni kan vi inte gärna undgå att tänka på den sene Bartók. Här finns också ett slags ”lökform” eller ”broform” med ett centrum av mystisk och naturnära nattstämning. Instrumenten används på ett sätt som om de minsta ljuden i naturen vore uppförstorade och avlyssnade som visioner. Liksom Bartók hade klara etiska, en smula världsfrälsande avsikter med sin musik i en, som han upplevde, tid av humanistiskt förfall, tycks Mahler här söka nya överlevnadsmöjligheter i samklang med naturens egna innersta krafter sedan han i sjätte symfonin målat upp en djupt pessimistisk bild av individens förintelse.

Sjunde symfonin betyder ”ett återvändande till livet och tillvaron”. Men jämförelsen med Bartók kan också förklara alla de svårigheter Mahler hade med sin symfoni, de ständiga omarbetningar han sysslade med och bekymren med att få alla som han tyckte ”fyrkantiga” dirigenter att fatta hans avsikter. Faktum är att sjunde symfonin länge städades undan och var en av hans minst spelade och mest missuppfattade. Detta kan ha med den starka programkaraktären att göra. Skogsmusiken i den första nattmusiken – med ett raffinerat bruk av klockspel och herdeklockor i förening med bland annat två harpor samt valthorn som ur fjärran utlöser en hel fågelkonsert – anknöt kanske inte alls till Beethovens eller Wagners naturmåleri. Inslagen av mandolin och gitarr i den andra nattmusiken var kanske inte bara en anvisning om att en klassisk serenad pågick. Om vi i stället lyssnar med Bartóks paralleller i öronen kan vi hos Mahler kanske höra den skiraste och luftigaste impressionism.

Love Letters
Folkteatern
Fredag
(Teater)

 Image of Love Letters

En brevväxling i två akter om två människor och deras medvetna eller omedvetna val under 52 års tid. De trevar hit och dit i sina respektive liv, breven böljar fram och tillbaka. Ett helt kärleksliv på två timmar. Här finns inget sentimentalt eller sockersött, bara en drastisk, dråplig och disharmonisk brevväxling.

Påklädaren
Göteborgs Stadsteater
Fredag
(Teater)

 Image of Påklädaren

Tänk England 1942. Flyganfall och ransonering. En mindre landsortsteater förbereder kvällens föreställning, Shakespeares Kung Lear. Huvudrollsinnehavaren Sir John drabbas plötsligt av ett totalt sammanbrott. Påklädaren Norman sliter hårt för att mot alla odds ändå få honom att spela föreställningen… Kvällen blir för alla inblandade, på och bakom scenen, mycket dramatisk och oväntad.

Tänk sedan två av Sveriges mest folkkära skådespelare, Sven Wollter och Tomas von Brömssen, tillsammans igen för första gången sedan långfilmen Mannen från Mallorca under tidigt 80-tal.

Pjäsen skrevs på 80-talet av Ronald Harwood som själv arbetat som påklädare och byggt sin pjäs på egna minnen och erfarenheter. Hans kvicka och insiktsfulla porträtt av back-stage-livet på en teater har blivit en mycket hyllad och älskad pjäs.

Cabaret Lorensberg
Parklane
Fredag
(Show)

 Image of Cabaret Lorensberg

Föreställningen spelas torsdag – lördag samt onsdagar under november och december. Efter juluppehåll fortsätter showen, med start den 14 januari. Showen spelas torsdag – lördag samt vissa onsdagar under våren fram t.o.m. mitten av maj. Garderoben öppnar 18.45. Restaurangen öppnar 19.00 och föreställningen börjar strax därefter och pågår till ca 23.00. OBS! Tänk på att komma i tid till kl. 19.00 så ni inte missar någon del i föreställningen. På fredagar och lördagar förvandlas showkrogen till en av Göteborgs hetaste nattklubbar direkt efter föreställningen (Nattklubbsinträdet på 120 kr ingår i showbiljetten). Läs mer om nattklubben på www.parklane.se.

NAOKO SAKATA TRIO
Nefertiti
Fredag
(Konsert)

 Image of NAOKO SAKATA TRIO

Naoko Sakata Trio kombinerar tre unika, musikaliska anslag som leder till möten mellan skönhet och explosiva improvisationer.

Naoko Sakata flyttade till Göteborg 2008 för studier vid Artisten och året efter bildade hon sin trio.

Det handlar om en ny jazzstjärna som är förvåningsvärt mogen och känslig – helt enkelt ett välkommet tillskott för den svenska jazzen!

Naoko Sakata –p.
Anton Blomgren –b.
Johan Birgenius –tr.

Rebecka Törnqvist
Kronhuset
Fredag
(Konsert)

 Image of Rebecka Törnqvist

Det är en stor ära och glädje att kunna hälsa Rebecka Törnqvist och Hans Ek välkomna tillbaka till GWO i ett varierat program som vi inte kan låta bli att återkomma till efter den succé det blev vid första genomförandet 2010.

Bland svenska artister intar Rebecka Törnqvist en särställning med sin röst som obehindrat rör sig mellan genrer med samma trovärdighet. Ända sedan skivdebuten 1993 med albumet A Night Like This har Rebecka varit en av Sveriges mest uppskattade sångerskor. Som kompositör, textförfattare och producent har hon tydligt kunnat profilera sitt uttryck och bibehålla sin starka konstnärliga integritet.

Vi kommer att få höra Rebecka i ett program som rör sig i 1900-talets populär- och jazzmusik, från ett antal sånger av Kurt Weill till stycken av ­George Gershwin och Leonard Bernstein.

Hans Ek har som dirigent och arrangör de senaste 25 åren varit en förgrundsgestalt i gränslandet mellan den klassiska musiken, jazz, pop och folkmusik. Han har i sina spännande musikaliska projekt lyckats sudda ut gränserna mellan genrer och fått ny musik att uppstå.

Under 2011 kommer Hans att samarbeta med bland andra Lena Willemark, Salem al Fakir, Maria Keohane, Matilda Paulsson samt Sveriges Radios Symfoniorkester, Jönköping Sinfonietta, Göteborg Wind Orchestra, Stockholms Läns Blåsarsymfoniker och Värmlandsoperan.

DJ HESSMAN
BERSÅ
Fredag
(Club)

 

Sommarfredagar är över men häng inte läpp för de, fredagarna forsätter med lika bra tryck.

Hessman is back in town! Stans skönaste DJ har kommit tillbaka efter en säsong på Grabbarna Grus Beach Club i Magaluf.
Det firar vi med att bjuda in honom som DJ denna fredag på Berså.
Om det är någon som kan leverera så är det Hessman, räkna med ett helvettes bra drag.

DON PALM / ALEX KOZMA
STORA TEATERN
Fredag
(Club)

 

Superduon Don Palm behöver ingen vidare presentation efter spelningar tillsammans med DJ’s så som David Guetta, Laidback Luke, Avicii, Axwell, Benny Benassi, Dirty South, Steve Angello och Sebastian Ingrosso.

Malmö

Dessa jävla människor
MAF
Fredag
(Teater)

 Image of Dessa jävla människor

I en sömnig småstad fastkilade mellan
fyra väggar möter vi Kent och bästa
vännen Kenny.
Det enkla, fria livet som efter gymnasiet
var ett hägrande skimmer för de två
vännerna har nu, nästan tio år senare,
förvandlats till en tjock, grå massa av
leda och slentrian. Livet är allt annat än
enkelt. Kent utkämpar en dåres kamp
mot förändringens väderkvarnar och
klamrar sig krampaktigt fast i minnet av
det liv han levde för tio år sen.
Kanske är det sant som det sägs; att
det är först när man förlorat allt som
man vågar vinna.

SNIBB’S ROCK´N ROLL CIRCUS
Victoriateatern
Fredag
(Show/Konsert)

 Image of SNIBB'S ROCK´N ROLL CIRCUS

Picknickföreställning
Insläpp kl 19.00
På scen kl 19.30
Pris: 250 kr

MED: PONTUS SNIBB, MAGNUS NÖRRENBERG, PELLE JERNRYD, NIKKE STRÖM, HÅKAN NYBERG

The Hollies
Baltiska Hallen
Fredag
(Konsert)

 Image of The Hollies

Bus stop * Stop Stop Stop*Jennifer Eccles*I can´t Let Go* I´m Alive* Sorry Suzanne* Just One Look* Carrie Ann* The Air That I Breathe*He Ain´t Heavy, He´s My Brother m.fl

Det är inte många 60-tals musiker som fortfarande spelar in skivor, än mindre turnerar med ett nytt album i bagaget, men så är Hollies inte något vanligt dussinband.

Titeln på Hollies nya CD, ”Then, Now, Always” beskriver verkligen hur deras musikaliska arv kommer vara för evigt. Hollies begåvning är en garanti på att de kommer behålla sin välförtjänta status och spela för utsålda hus världen över.

Med fler hits än The Beatles under 60- och 70-talet har The Hollies entusiasm för musikkonsten inte avtagit. Kollektionen med Hollies Gold Hits och klassiska låtar, ”Midas Touch”, hamnade bland topp 20 på albumlistan tidigare i år och bandet uppträdde nyligen i BBC’s Breakfast TV där de spelade unplugged. The Hollies blev nyligen invalda i det prestigefyllda American Rock n’ Roll Hall of Fame med motiveringen ”För deras inflytande, utveckling och bevarande av Rock n’ Roll”.

The Hollies består idag av de två originalmedlemmarna Tony Hicks och Bobby Elliot samt Peter Howarth, Ray Stiles, Steve Lauri och Ian Parker. När bandet är på turné får de ofta önskningar på låtar från deras förra album “Staying Power” vilket bevisar att Hollies nya material är lika populärt som deras imponerande katalog med klassiska hits. Deras live framträdande utförs i äkta Hollies-anda: Välkända harmonier tillsammans med ren musikalisk bravur där varje sång är skickligt iscensatt med en imponerande ljusshow. Showen kulminerar med berömda ”The air that I breathe” och ”He ain’t heavy, He’s my brother” och leder till stående ovationer.

VETO
KB
Fredag
(Konsert)

 Image of VETO

Före VETO fanns inget. Åtminstone inget liknande från Danmarks elektroniska musikscen. I hemlandet har gruppen under de senaste åren tagit stora kliv till att bli ett av de absolut största. De har kammat hem P3 Guld-pris, flera Danish Music Awards och tidningen Gaffa gav dem pris som årets danska band och för årets platta både 2006 och 2008.

Nu högaktuella med sitt tredje album “Everything is Amplified”. En fantastisk samling låtar som går från försiktighet till det fullkomligt storslagna. En drivande, mörk, kall ljudbild som tillsammans med himmelska melodier envist strävar efter några få strimmor av ljus. Och som ytterst effektfullt gör VETO till just VETO.

HEDONISM #2 – DJS LEO GARCIA & JUSTMIKE
HEDONISM
Fredag
(Club)

 

Tack till alla som kom till premiären 🙂

Den 9 september gästas HEDONISM av Leo Garcia (New York) och JustMike (Scandalous Society)

Öppet 23-05. Entré 50kr innan midnatt/100kr efter. Happy Hour i baren innan midnatt. Ålder: 21

Det blir strippor och gogodansare precis som innan. Nytt är att vi även kommer att ha två värdinnor.

Vill du/ni boka bord gör du det på info@clubhedonism.se

JustMike promo mix:
http://soundcloud.com/justmikedj/swedish-summer-promo

Leo Garcia mix:
http://soundcloud.com/djleogarcia/august-house-mix

PLAY

Babel
Fredag
(Club)

 Image of PLAY

Den 9:e september är det äntligen dags att slå upp portarna till Babels nya fredagsklubb PLAY. Konceptet är enkelt– vi bokar några av Sveriges främsta DJ’s som spelar den bästa musiken för Malmö’s gladaste nattklubbsbesökare. Fokus ligger på att komma bort från alla konstigheter och att kunna erbjuda er det nattklubbsalternativ som vi anser saknas på Malmö’s klubbkarta.

DJ DAINJA
DJ Dainja är en veteran inom den svenska hiphopscenen. Efter att ha samlat skivor sedan slutet av 80-talet började karriären som DJ 1992. Tre år senare grundade han klubben Milk, som snabbt växte till Göteborgs och slutligen landets främsta livescen och grogrund för den svenska hiphoprörelsen.

Som DJ har Dainjas unika, tighta mix av allt från hiphop till house och rock tagit honom till världens alla hörn, med spelningar i bl.a. Indien, Japan, Los Angeles och New York. Dainja uppträder ofta tillsammans med Looptroop och Timbuktu och släppte bl.a. den hyllade skivan “The 80s Show” med den senare. Han har även delat skivspelare med legender som Jungle Brothers, Wu-Tang, Beatnuts, G-unit samt världskända djs som Diplo, Scottie B och Ed Banger Crew.

De senaste två åren har Dainja bl.a. drivit den omåttligt populära klubben Colors, vars mix av färg, formgivning och musik har fyllt anrika Nefertiti varje onsdagskväll under somrarna och vunnit priser både som Göteborgs bästa klubb 2008 (Nöjesguiden) och Årets bästa klubb 2009 (Swedish Deejay Awards).

POPEYE SOUND
Popeye Sound spelar en fantastisk blandning av Dancehall/Soca/Dubstep/UK funky/Breaks/B-more/Baile Funk /annat kul med vibb och BAS! Är bland annat ansvariga för sommarens succéklubb Spinach i Göteborg. Förvänta er ett DJ-set med mycket energi och ännu mer BAS!

DJ BENEAF
Som en av Sveriges främsta hiphop-DJ’s samt del av Malmös ledande hiphopklubbkoncept, THE BOOM BAP®, är Beneaf ett uppskattat och återkommande inslag på klubbar som värdesätter ett hiphop– och r&b-tillhåll med kvalitet och känsla. Beneaf har genom åren samarbetat med de främsta namnen på den svenska hiphopscenen. För smakprov och mer info kolla länkarna.

BEATABLE
Numera Malmöbo men ursprungligen från Lund där han varit verksam som DJ och klubbarrangör sedan länge, bl.a. på Mejeriet, Ariman och Smålands Nation. Spelar det mesta och det fetaste av funky– och tropicalhouse, UK garage, 2-step och dubstep. Kommer garanterat leverera en bas-injektion av sällan skådat slag!

NINJA NIGHTS
Sunjatha Sune Conta är den skönsjungande frontfiguren i “Urban Ninjas” och ikväll representant för det nya oersättliga klubbkollektivet “Ninja Nights” där även Rome, Johannes Kjellgren, Jaja Saine mfl. ingår. Med sin fokus på 80-tals funk, soul & disco har få klubbar kunnat mäta sig med Ninja Nights’ lycko– och dansfaktor den senaste tiden. Har du inte varit på en ninjanatt tidigare är det hög tid för det här kommer bli av kroken!

Dagens Aktiviteter

Stockholm

Movie festival
Hours: 00:00 – 00:00
NASA – A Human Adventure
Hours: 10:00 – 18:00
Klara Källström
Hours: 10:00 – 21:00
Robert Mapplethorpe
Hours: 10:00 – 21:00
Peter Farago & Ingela Klemetz-Farago
Hours: 10:00 – 21:00
Liu Bolin
Hours: 10:00 – 21:00
Klara Lidén
Hours: 10:00 – 18:00
Magritte & Foucault
Hours: 10:00 – 18:00
Barbara Kruger
Hours: 10:00 – 18:00
Martin Bogren
Hours: 10:00 – 21:00
Lars Wallin Fashion Stories
Hours: 11:00 – 17:00
North American Indians
Hours: 11:00 – 17:00
Skimrande silver
Hours: 11:00 – 17:00
Margareth Sandström “Jewelry – wearable objects”
Hours: 11:00 – 18:00
At Gods and Goddesses
Hours: 11:00 – 17:00
The four seasons
Hours: 11:00 – 17:00
Bringing the World Home
Hours: 11:00 – 17:00
BENGT COLLMAR with motives of Stockholm
Hours: 12:00 – 16:00
Klara Soup Theatre
Hours: 12:00 – 14:00
Young Art
Hours: 12:00 – 18:00
Final Destination 5 3D
Hours: 12:00 – 00:00
The Zookeeper
Hours: 12:00 – 00:00
A U T O M O B I L
Hours: 12:00 – 17:00
The Royal Stockholm Philharmonic Orchestra Strings
Hours: 12:15 – 15:00
Career Days
Hours: 13:00 – 18:00
Skulls & Bones- Dead And Living Art Exhibition
Hours: 14:00 – 17:00
After work with guest Dj:s
Hours: 18:00 – 03:00
Utrensning
Hours: 18:00 – 20:00
Norra Brunn Comedy
Hours: 18:30 – 00:00
Golden Hits goes 80s
Hours: 18:30 – 22:00
Romeo & Julia
Hours: 19:00 – 23:15
Anna Karenina
Hours: 19:00 – 21:25
Hopp, hot & humor with QUARTO
Hours: 19:00 – 21:00
Letter from Eric Ericson
Hours: 19:00 – 20:25
Peter Carlsson & Blå Grodorna
Hours: 19:00 – 22:00
Mister Ernest
Hours: 19:00 – 21:00
PONTUS WEEKENDS
Hours: 19:00 – 01:00
Maria Callas
Hours: 19:00 – 21:25
Golden Hits FESTIVAL
Hours: 19:00 – 23:00
STHLM INDIE – THE LAST PARTY!
Hours: 19:00 – 01:00
Marriage of Figaro
Hours: 19:00 – 23:20
Back to back: Hallberg & Lundgren
Hours: 19:30 – 21:50
Miss Julie
Hours: 19:30 – 21:30
From the new world
Hours: 19:30 – 20:50
Riktiga Män
Hours: 19:30 – 22:00
Zpanska flugan
Hours: 19:30 – 22:00
Twopointeight & Tysta Mari
Hours: 20:00 – 03:00
Esma Redzepova & Club Festibyn
Hours: 20:00 – 01:00
Håkan Hellström
Hours: 20:00 – 22:00
Release party for Pontus de Wolfe & Salem Al Fakir’s book What is Music?
Hours: 20:00 – 02:00
Ljust & Fräscht
Hours: 20:00 – 22:00
Air Force One – Anatomy Of An Urban Legend – DJ Clark Kent
Hours: 20:00 – 23:00
Unbeatable – An evening among the stars
Hours: 21:00 – 23:00
KNASTBAREN / STOCKHOLMSSYNDROMET / TJYVLIV / MANNE WAHLSTRÖM
Hours: 21:00 – 03:00
Rhythm Shack
Hours: 21:00 – 01:00
The Weekend at @ THE BRIDGE!!!
Hours: 21:00 – 03:00
XOVP FRIDAYS @ NALEN
Hours: 21:00 – 03:00
Café Opera Friday
Hours: 22:00 – 03:00
We love classix|Watch The Throne Edition
Hours: 22:00 – 03:00
IMPERIET W. 36 WRIGGLE, MOE KONCEPTET, NEIL C-WORD, SAMUEL and others
Hours: 22:00 – 03:00
Crayfish weekend at Laroy
Hours: 22:00 – 03:00
Party @ Magenta
Hours: 22:00 – 03:00
STYGG (Live) – BLACKLIGHT – PUSS – CHILLWAVE
Hours: 22:00 – 03:00
The Story Continues
Hours: 22:00 – 03:00
DJ T
Hours: 22:00 – 04:00
Marie Laveau with AMETIST (Sveriges Radio) & DJ LARGE (Det blå skåpet)
Hours: 22:00 – 03:00
Georgia Ann Muldrow & Dudley Perkins & Support: Wildcookie
Hours: 22:00 – 01:00
Friday: STOCKHOLM’S LARGEST WITH “SPECIAL GUEST”
Hours: 22:00 – 04:00
The Weekend at Aveny | Nightclub – Musse K & Alex D’Rosso
Hours: 22:00 – 03:00
The Weekend at Lobby Nightclub!
Hours: 23:00 – 05:00
Solidaritet this weekend…
Hours: 23:00 – 05:00
Flight Facilities (dj-set)
Hours: 23:00 – 03:00
ROSE OPENS AT TWENTY THREE HUNDRED
Hours: 23:00 – 05:00

Göteborg

Goebbels käft i brun bakelit – an exhibition on the radio and people’s home
Hours: 10:00 – 17:00
Lyda, leka, lära
Hours: 10:00 – 17:00
18th century Gothenburg
Hours: 10:00 – 17:00
I NYTT LJUS
Hours: 11:00 – 17:00
KRISTIAN KÖRNER
Hours: 12:00 – 16:00
Emelie Lager
Hours: 12:00 – 18:00
Final Destination 5 3D
Hours: 12:00 – 00:00
The Zookeeper
Hours: 12:00 – 00:00
Destination X
Hours: 12:00 – 17:00
Gothenburg Symphony Orchestra with Gustavo Dudamel
Hours: 18:00 – 20:00
Love Letters
Hours: 18:30 – 20:30
NAOKO SAKATA TRIO
Hours: 19:00 – 21:00
Arvingarna
Hours: 19:00 – 21:00
Rebecka Törnqvist
Hours: 19:00 – 21:00
Påklädaren
Hours: 19:00 – 21:00
Engel & Hellmans Drengar
Hours: 19:00 – 20:30
Cabaret Lorensberg
Hours: 19:00 – 23:00
B.B. & The BLUES SHAKS (DE)
Hours: 20:00 – 22:00
JERSEY SHORE | BGC
Hours: 21:00 – 03:00
SISTER SIN
Hours: 21:00 – 23:00
Party @ Gretas
Hours: 21:00 – 04:00
DON PALM / ALEX KOZMA
Hours: 22:00 – 03:00
PREMIERE: Bubble Bar
Hours: 22:00 – 03:00
Party at PUSH
Hours: 22:00 – 03:00
DJ HESSMAN
Hours: 22:00 – 05:00
GLOW nightclub
Hours: 23:00 – 05:00
Klubb MOLOTOV – Studio Barnhus
Hours: 23:58 – 04:00

Malmö

No shit! Eco Design
Hours: 10:00 – 16:00
Mode utan Midja
Hours: 10:00 – 16:00
Marcel Duchamp
Hours: 11:00 – 18:00
The Early Modernism
Hours: 11:00 – 18:00
Final Destination 5 3D
Hours: 12:00 – 00:00
Via Dolorosa – Per Siwmark
Hours: 12:00 – 18:00
The Zookeeper
Hours: 12:00 – 00:00
THE MORE WE WANDER
Hours: 14:00 – 17:00
A F T E R W O R K
Hours: 17:00 – 19:00
Dessa jävla människor
Hours: 19:00 – 20:40
The Hollies
Hours: 19:30 – 21:30
SNIBB’S ROCK´N ROLL CIRCUS
Hours: 19:30 – 21:30
Killl live
Hours: 20:00 – 22:00
VETO
Hours: 20:00 – 22:00
ØS-WEEKEND – 15 DJS
Hours: 22:00 – 03:00
Friday & Saturday @ Harrys
Hours: 22:00 – 04:00
Klubb Tomboy
Hours: 22:00 – 03:00
[RE]FORM
Hours: 23:00 – 03:00
Friday @ Prins Bernhard
Hours: 23:00 – 03:00
Party @ Etage
Hours: 23:00 – 04:00
HEDONISM #2 – DJS LEO GARCIA & JUSTMIKE
Hours: 23:00 – 05:00
PLAY
Hours: 23:00 – 03:00
I ❤ Party – Every Friday
Hours: 23:03 – 04:00
KB Nightclub
Hours: 23:30 – 04:00

Oslo

ULTIMA Oslo Contemporary Music Festival
Hours: 00:00 – 00:00
Erik Werenskiold 1855-1938
Hours: 10:00 – 18:00
Kon-Tiki Oscar 1951 – 2011
Hours: 10:00 – 17:00
Slem gutt?
Hours: 11:00 – 15:00
Snorre Ytterstad. SQUARED TARGET
Hours: 11:00 – 17:00
Absolutt installasjon
Hours: 11:00 – 17:00
JOHN OLAV RIISE
Hours: 11:00 – 17:00
JUDY RADUL – WORLD REHEARSAL COURT
Hours: 11:00 – 17:00
APEX – The Egyptian pyramids anatomy
Hours: 11:00 – 17:00
ERLING NEBYS SAMLING
Hours: 11:00 – 17:00
ART IN THE AUDITORIUM 3
Hours: 11:00 – 17:00
Bollywood Festival “Tribute to Kishore Kumar”
Hours: 19:00 – 01:00
Magic Flute
Hours: 19:00 – 23:00
Marit Voldsæter – Skip the dance!
Hours: 19:00 – 21:00
The show must go on II
Hours: 19:00 – 21:00
Abrahams Children
Hours: 19:00 – 21:00
TEACHERS FOR LIFE
Hours: 19:30 – 21:30
A Long & Happy Life
Hours: 19:30 – 21:30
OF – Sibelius – Bartók – Brahms
Hours: 19:30 – 21:00
Kafka – Komilab 4.1
Hours: 19:30 – 21:30
Jeanne d’Arc
Hours: 19:30 – 21:30
Fractured bones/let’s get lost
Hours: 20:00 – 22:00
This year will be modern
Hours: 20:00 – 22:00
The Name
Hours: 20:00 – 22:00
ERIK & KRISS
Hours: 20:00 – 22:00
MANIFEST & GOAT THE HEAD
Hours: 20:00 – 00:00
Gutter Ball 2011: The Mummies & The Crimson Shadows
Hours: 20:00 – 00:00
ØIVIND BLUNCK SIMPLY
Hours: 20:00 – 22:00
Stand Up @ Klubbscenen
Hours: 21:00 – 23:00
Miami Latin Party w/ DJ Mauricio
Hours: 22:00 – 03:00
Klubb: Hot Spot
Hours: 22:00 – 03:00
Sean Carney Band feat Omar Coleman (US)
Hours: 22:00 – 00:00

Köpenhamn

Zulu Comedy Festival
Hours: 00:00 – 00:00
Golden Days
Hours: 00:00 – 00:00
Danish and Nordic Art 1750-1900
Hours: 10:00 – 17:00
French Art 1900-30
Hours: 10:00 – 17:00
LIVING: Frontiers of Architecture III-IV
Hours: 11:00 – 18:00
Ishøj Revyen 2011
Hours: 18:00 – 20:00
Audrey
Hours: 19:00 – 21:00
Beethovens Eroica
Hours: 19:30 – 21:00
The Predatory
Hours: 20:00 – 22:00
Uffe Holm Show
Hours: 20:00 – 22:00
KIRK LIGHTSEY / JESPER LUNDGAARD DUO
Hours: 20:00 – 22:00
THE NORMAL LIFE
Hours: 20:00 – 22:00
Eltasin, Leap Over Light & Mammut Is In Love
Hours: 20:00 – 22:00
Kelis
Hours: 20:00 – 22:00
Captain Hoffer’s Showband
Hours: 21:00 – 23:00
Mames Babegenush (DK)
Hours: 21:00 – 23:00
GIG w. Indian Skiss, Hunting Owls & The Howling
Hours: 21:00 – 23:00
MEGAFAUN (US)
Hours: 21:00 – 23:00
Erik Clausen
Hours: 21:00 – 00:00
RED WARSZAWA
Hours: 21:00 – 23:00
Sort Sol
Hours: 22:00 – 00:00
Youngblood Sound & Friends
Hours: 23:00 – 01:00
Frankie Teardrop
Hours: 23:00 – 03:00

Leave a comment