Saturday the 10th of September in Swedish

Stockholm

Swan Lake
Kungliga Operan
Lördag
(Opera/Balett)

 Image of Swan Lake

Prins Siegfried grips av legenden om en prinsessa förtrollad till svan. Ensam beger han sig till sjön om natten. Där visar sig Svanprinsessan vara verklig, men endast sann kärlek kan rädda henne från förbannelsen och den onde trollkarlen.

En rysk folksaga har med Pjotr Tjajkovskijs dramatiska och romantiska musik blivit baletternas balett. Dubbelrollen som den vita och den svarta svanen är en av den klassiska balettens mest krävande. Skapad för Kungliga Baletten 1964 av den ryska koreografen Natalia Makarova är det svenska kompaniet fortfarande det enda i världen som dansar just denna ljusa, klassiska tolkning.

Movie festival
Boulevardteatern
Lördag
(Festival)

 Image of Movie festival

Boulevardteaterns hyllning till Hasse Alfredson kommer att visa på den spännvidd som HasseåTage hade som filmskapare, deras olika temperament, svärta, glädje, dramatik, lekfullhet, experimentlusta och framförallt humor. Här finns allt ifrån den Jacques Tati inspirerade komedin Att Angöra En Brygga, som visar hur svårt det kan vara att komma fram, till det svarta dramat Den Enfaldige Mördaren om ondskans mekanismer och tragiska följder. Dessutom kommer vi att få insiktsfulla kommentarer om tillblivelsen av verken från några av dem som var med, Marie Göransson, Gösta Ekman, Per Waldvik och Stellan Skarsgård. Varmt välkomna att hylla en av våra stora inom scen- och filmkonsten, Hans Alfredson och jag säger som jag brukar, mycket nöje!

Zpanska flugan
China Teatern
Lördag
(Teater)

 Image of Zpanska flugan

I den klassiska komedin Zpanska flugan kretsar handlingen kring det amorösa snedsteg som senapsfabrikör Stark (Peter Dalle) begick för 30 år sedan med en spansk dansös. Resultatet blev ett oönskat faderskap som Stark febrilt kämpar med att hemlighålla för sin högmoraliska och strama hustru (Suzanne Reuter). Dock ska det visa sig att fabrikör Stark inte är den ende mannen som under alla år betalat underhåll för barnet…

Att dottern Inga Stark tar hem sin nya förälskelse som tycks veta allt om herr Starks kärleksaffärer gör det ännu svårare att hålla alla lögner i schack. När dessutom friaren Molgan Ribba (Per Andersson) anländer till familjen Starks bostad och av misstag blir kär i Ingas väninna Lisa så bäddar det för ytterligare förväxlingar och intriger. Vem är egentligen fadern till Zpanska flugans barn och är inte Molgan i precis samma ålder som den okända sonen?

Medverkande:
Gottfrid Stark – Peter Dalle
Harriet Stark – Suzanne Reuter
Molgan Ribba – Per Andersson
Gösta Lagberg – Per Eggers
Inga Stark – Nadine Kirschon
Lisa Lagberg – Polly Kisch
Rudolf Valentin – Robin Stegmar
Tideman – Nils Moritz
Matilda Ribba – Anki Lidén
m fl

Riktiga Män
Maximteatern
Lördag
(Teater)

 Image of Riktiga Män

Tommy Körberg, Johan Rheborg, Johan Ulveson och Erik Johansson spelar männen som försöker förstå sig på varandra, sig själva och det motsatta könet.
Riktiga män är en mycket annorlunda komedi för fyra skådespelare och en pianist. Det är en komedi med inslag av slapstick, mim, sång och lite dans.

Unbeatable – An evening among the stars
Hamburger Börs
Lördag
(Show)

 Image of Unbeatable - An evening among the stars

Höstens storsatsning på Hamburger Börs vill du inte missa. En kavalkad av svenska stjärnor från olika genrer kommer tillsammans med ett fantastiskt husband i ledning av Marika Willstedt, känd från “Så ska det låta” bjuda på en oslagbar kombination av musik, humor, rock-pop-schlager, show och överraskningar.

Pernilla Andersson, Niklas Strömstedt, Petra Mede och Andreas Johnson utgör första uppställningen. Även en femte “hemlig” artist ska utses.

Ljust & Fräscht
Cirkus
Lördag
(Show)

 Image of Ljust & Fräscht

För att möta publiktrycket efter den press- och publikrosade premiären 28 januari förlängs nu showen med en höstsäsong och flyttar till Cirkus på Djurgården.
Ljust & Fräscht – En show om det perfekta boendet av och med Fredrik Lindström och Henrik Schyffert

Vi svenskar måste vara världens trendängsligaste folk. Vi vågar snart inte ens köpa en soffkudde utan att rådfråga en expert.
Om du på något sätt tvivlar på att vi har blivit inredningsextremister kan du lyssna av konversationerna på närmsta latteställe där du får höra begrepp som bostadskarriär, ikeaväder, hemmafixaren, spishäll, containerfynda, hemnetknarkande, bostadsannonsporr, obduktionssalsminimalism, parmiddagsknäckare, master bedroom – ord som inte existerade för tio år sedan.
I årets stora underhållningsshow ska Fredrik Lindström och Henrik Schyffert försöka besvara frågor som varför klädkammaren har bytt namn till walk in closet? Är köket vårt nya finrum? Kommer dagens trendiga fondtapet en gång vara lika hopplöst ute som bidé?

Det här och mycket annat får du svar på när Sveriges två mest framstående komiker för första gången står på scen tillsammans!

ERIC SAADE
Pure
Lördag
(Club/Konsert)

 Image of ERIC SAADE

PURE Nightclub Stockholm i samarbete med The Voice 105,9

presenterar stolt

ERIC SAADE TURNÉAVSLUTNINGSFEST – LÖRDAG 10 SEPTEMBER

Tillsammans med Eric Saade och hans vänner välkomnar vi Er till en kväll utan dess like!

För gästlista och fri entré fram till klockan 23.30 vänligen besök www.purestockholm.nu

För bordsbokning vår concierge service vänligen maila info@purestockholm.nu

Varmt välkomna!

Young Nordic Jazz Comets Final
Fasching
Lördag
(Konsert)

 Image of Young Nordic Jazz Comets Final

Young Nordic Jazz Comets är en manifestation för ung nordisk jazz där varje land ställer upp med en representant. Denna musikaliska tävling för jazzband och musiker under 26 år, anordnas nu för 11:e gången. Deltagarna kommer från musikhögskolor runt om i Norden – en klick av det bästa ung nordisk jazz har att erbjuda.  De banden som varit med i tävlingen har fortsatt att sätta sitt avtryck på jazzkartan. Tidigare band från Sverige har bland annat varit: Kristian Brink Quartet, Lekverk, Naoko Sakata Trio, Kristin Amparo Band och Isabel Sörling Group.

Detta år är Svensk Jazz stolta att anordna tävlingen i Stockholm tillsammans med Jazzklubb Fasching lördagen den 10 september. Vinnaren åker på turné i de nordiska länderna.

I år deltar band från 6 nordiska länder Danmark, Finland, Färöarna, Island, Norge och Sverige.

Göteborg

Love Letters
Folkteatern
Lördag
(Teater)

 Image of Love Letters

En brevväxling i två akter om två människor och deras medvetna eller omedvetna val under 52 års tid. De trevar hit och dit i sina respektive liv, breven böljar fram och tillbaka. Ett helt kärleksliv på två timmar. Här finns inget sentimentalt eller sockersött, bara en drastisk, dråplig och disharmonisk brevväxling.

Påklädaren
Göteborgs Stadsteater
Lördag
(Teater)

 Image of Påklädaren

Tänk England 1942. Flyganfall och ransonering. En mindre landsortsteater förbereder kvällens föreställning, Shakespeares Kung Lear. Huvudrollsinnehavaren Sir John drabbas plötsligt av ett totalt sammanbrott. Påklädaren Norman sliter hårt för att mot alla odds ändå få honom att spela föreställningen… Kvällen blir för alla inblandade, på och bakom scenen, mycket dramatisk och oväntad.

Tänk sedan två av Sveriges mest folkkära skådespelare, Sven Wollter och Tomas von Brömssen, tillsammans igen för första gången sedan långfilmen Mannen från Mallorca under tidigt 80-tal.

Pjäsen skrevs på 80-talet av Ronald Harwood som själv arbetat som påklädare och byggt sin pjäs på egna minnen och erfarenheter. Hans kvicka och insiktsfulla porträtt av back-stage-livet på en teater har blivit en mycket hyllad och älskad pjäs.

Cabaret Lorensberg
Parklane
Lördag
(Show)

 Image of Cabaret Lorensberg

Föreställningen spelas torsdag – lördag samt onsdagar under november och december. Efter juluppehåll fortsätter showen, med start den 14 januari. Showen spelas torsdag – lördag samt vissa onsdagar under våren fram t.o.m. mitten av maj. Garderoben öppnar 18.45. Restaurangen öppnar 19.00 och föreställningen börjar strax därefter och pågår till ca 23.00. OBS! Tänk på att komma i tid till kl. 19.00 så ni inte missar någon del i föreställningen. På fredagar och lördagar förvandlas showkrogen till en av Göteborgs hetaste nattklubbar direkt efter föreställningen (Nattklubbsinträdet på 120 kr ingår i showbiljetten). Läs mer om nattklubben på www.parklane.se.

Rebecka Törnqvist
Kronhuset
Lördag
(Konsert)

 Image of Rebecka Törnqvist

Det är en stor ära och glädje att kunna hälsa Rebecka Törnqvist och Hans Ek välkomna tillbaka till GWO i ett varierat program som vi inte kan låta bli att återkomma till efter den succé det blev vid första genomförandet 2010.

Bland svenska artister intar Rebecka Törnqvist en särställning med sin röst som obehindrat rör sig mellan genrer med samma trovärdighet. Ända sedan skivdebuten 1993 med albumet A Night Like This har Rebecka varit en av Sveriges mest uppskattade sångerskor. Som kompositör, textförfattare och producent har hon tydligt kunnat profilera sitt uttryck och bibehålla sin starka konstnärliga integritet.

Vi kommer att få höra Rebecka i ett program som rör sig i 1900-talets populär- och jazzmusik, från ett antal sånger av Kurt Weill till stycken av ­George Gershwin och Leonard Bernstein.

Hans Ek har som dirigent och arrangör de senaste 25 åren varit en förgrundsgestalt i gränslandet mellan den klassiska musiken, jazz, pop och folkmusik. Han har i sina spännande musikaliska projekt lyckats sudda ut gränserna mellan genrer och fått ny musik att uppstå.

Under 2011 kommer Hans att samarbeta med bland andra Lena Willemark, Salem al Fakir, Maria Keohane, Matilda Paulsson samt Sveriges Radios Symfoniorkester, Jönköping Sinfonietta, Göteborg Wind Orchestra, Stockholms Läns Blåsarsymfoniker och Värmlandsoperan.

Johnny Winter(US)
Trädgår’n
Lördag
(Konsert)

 Image of Johnny Winter(US)

Den över hela världen turnérande Johnny Winter återvänder äntligen till Göteborg.

Johnny Winter har turnérat i drygt 40 år och det är
10 år sedan han var i Göteborg och hänförde fansen med sin Texasbluesrock och sin fantastiska gitarrteknik.

Trädgår´npubliken kan se fram emot en riktigt rockig lördagskväll

DON PALM / ALEX KOZMA
STORA TEATERN
Lördag
(Club)

 

Superduon Don Palm behöver ingen vidare presentation efter spelningar tillsammans med DJ’s så som David Guetta, Laidback Luke, Avicii, Axwell, Benny Benassi, Dirty South, Steve Angello och Sebastian Ingrosso.

Malmö

Swan Lake
Malmö Arena
Lördag
(Opera/Balett)

 Image of Swan Lake

Russkij Balet, Ryska Statsbaletten, var grundad 1979 för att samla de största stjärnorna från Bolsjojteatern i Moskva och de andra två välkända ryska balettensemblerna Kirov och Stanislavskij. Tillsammans blev de ett turnerande sällskap för att presentera Rysslands främsta balettrupp för resten av världen.

Russian State Ballet, som kännetecknats av både sin traditionalism och moderna elegans, leds av den prominente Viatjeslav Gordejev. En man med en lång historia som dansare, koreograf och konstnärlig ledare för Bolsjojteatern i Moskva.

Bolsjojteatern invigdes 1825. Det var där som Tjajkovskijs Svansjön hade sin urpremiär den 4 mars 1877. Klassisk mark som anses ha den mest prestigefyllda balettakademien och världens bästa balettkompani.

Solister från Bolsjoj
Med solister lånade från bland annat Bolsjoj och en balettensemble bestående av sammanlagt ett 40-tal dansare. Orkestrerat av Malmö Symfoniorkester kommer det bli en spektakulär föreställning och en de största balettproduktioner som någonsin besökt Sverige.

Svansjön
Kompositör: Pjotr Tjajkovskij
Originalkoreograf: Julius Reisinger
Ny version: Viatcheslav Gordejev
Dirigent: Vladimir Rylov

Dessa jävla människor
MAF
Lördag
(Teater)

 Image of Dessa jävla människor

I en sömnig småstad fastkilade mellan
fyra väggar möter vi Kent och bästa
vännen Kenny.
Det enkla, fria livet som efter gymnasiet
var ett hägrande skimmer för de två
vännerna har nu, nästan tio år senare,
förvandlats till en tjock, grå massa av
leda och slentrian. Livet är allt annat än
enkelt. Kent utkämpar en dåres kamp
mot förändringens väderkvarnar och
klamrar sig krampaktigt fast i minnet av
det liv han levde för tio år sen.
Kanske är det sant som det sägs; att
det är först när man förlorat allt som
man vågar vinna.

SNIBB’S ROCK´N ROLL CIRCUS
Victoriateatern
Lördag
(Show/Konsert)

 Image of SNIBB'S ROCK´N ROLL CIRCUS

Picknickföreställning
Insläpp kl 19.00
På scen kl 19.30
Pris: 250 kr

MED: PONTUS SNIBB, MAGNUS NÖRRENBERG, PELLE JERNRYD, NIKKE STRÖM, HÅKAN NYBERG

Entombed
Debaser
Lördag
(Konsert)

 Image of Entombed

Kärt barn har många namn har vi hört! I sommar drar vi igång Klubb Meadow (ex. High Gear och Jeans&Boots) igen! Det var snart ett år sen sist och vi är taggade till tusen. Vi kommer att under tre datum i sommar erbjuda er en lavinartad flod av rockmusik. De tre musketörerna Dj Death, Dj Slaughter och DJ Undertaker kommer att på dansgolvet bjuda er på konstant sväng från 50-, 60- och 70 talet blandat med soul och funk. Utomhus experimenterar vi lite mer och bjuder på allt från jazz till dödsmetall.

Vi hälsar er ödmjukast välkomna till Klubb Meadow och hoppas att vi tillsammans ska njuta av bra musik, bra band, god öl och skön atmosfär!

De behöver väl egentligen ingen presentation som det brukar heta. Entombed är kanske det allra viktigaste och mest tongivande bandet från Skandinavien inom death metal och death ´n`roll. Sedan slutet av 80-talet har bandet genom årens lopp inspirerat ett antal stora band världen över, samt gett oss band som tex The Hellacopters från den allra finaste gamla upplagan som bestod av Uffe, Alex, Petrov och Nicke. Sedan 2006 består Entombed av, en av grundarna gitarristen Alex Hellid, bassisten Nico Elgstrand, trummisen Olle Dahlstedt och den dynamiske sångaren L-G Petrov. Sedan debuten har det blivit åtta studioalbum, varav det senaste ”Serpent Saints” släpptes 2007, och efter ca 20 år i branschen är de fortfarande ett utav de allra mest respektingivande banden vi har inom svensk hård musik.

Babel 3 YEARS-ANNIVERSARY
Babel
Lördag
(Club)

 Image of Babel 3 YEARS-ANNIVERSARY

I tre långa och härliga år har vi tillsammans med alla fantastiska besökare fått Babel att koka av både klubb– och konsertkvällar. Vi väljer att fira dessa tre år med en av våra personliga favorit-DJs, Morgan Geist (Metro Area/US), och ett gäng av vänner som hållt igång dansgolven åt oss i åtskilliga timmar!

MORGAN GEIST (Metro Area/US)
New Jersey-sonen Morgan Geists känsliga blandning av techno, house och fantastisk elektronisk disco har fått folk att dansa ovh förundras världen över. Från början inspirerad av Storbrittaniens version av Detroit-techno arbetade han sig sedan tillbaka till rötterna och Detroit-technons största innovatörer. Första släppet kom redan 1994 och inte långt efter det startade han sin egen label Environ.

Han har arbetat med disco, techno soul och allt därimellan sedan dess. 1999 började Geist och producenten Darshan Jesrani släppa fantastiska post-disco singlar som Metro Area. Inspirerade av det tidiga 80-talets Chicago-house och italodisco samtidigt som de blickade mot framtiden gjorde sig Metro Area till ett stort namn inom dansmusiken.

Samidigt som han arbetat med Metro Area har han fortsatt göra sig själv ett namn som producent, labelboss och remix-geni. Remixerna av The Raptures “House of Jealous Lovers” och Franz Ferdinands “Take Me Out” är dansgolvsklassiker. Hans label har även fött nu-discogeniet Kelley Polar och släppt singel-serien “The Unclassics” med obskyra och ovanliga danssinglar.

För att sammanfatta Morgan Geist så får han disco, hiphop, techno och organisk house att smälta samman i en nära nog perfekt enhet.

OH BABY I LIKE IT RAW aka. DISCO DEVILS (Jonas From Falun & Oscar Villata)
Oh Baby I Like It Raw och Disco Devils språkrör Jonas From Falun och Oscar Villata bjuder klassisk Oh Baby I Like It Raw-mix mellan disco, rap, boogie, rock, snurrig dub och punkig house. Det vi har lärt oss är dock att det alltid är bra,tight och jävligt dansant!

SAN-ONE
San-One har predikat booty-shakens lov från dj-bås på spridda sidor av sundet bland annat på egna Vega-klubben “The Booty & The Beat” som senare flyttade till Babel och vann Warriors klubb-battle våren 2010.

RADIO HYSTERIA
I baren kommer Helle Schunnesson, Lina Sandberg och Tove Hemmel att stöka runt med låtar som är lika många delar ljuva som hysteriska med fokus på hiphop och RnB. Sist de spelade fullkomligt exploderade baren i härlighet, svett och välbehag!

Kommentar på det?

“We’ll fuck you up (på det bra sättet). Kom så får ni se.” / Radio Hysteria

DRUNKEN BUFFOONS
I sommar har Drunken Buffoons varit Justified & Ancients hustomtar och grundare. De bjuder alltid på musik som som man aldrig vet var det hamnar, bara att det balanserar på gränsen mellan total briljans och dumhet. Från Ian Brown till “James Brown is dead” via någon klassiker från Miami, Chicago eller Stockholm.

COMMON STRANGERS
“Hej, vi är två goa killar på sammanlagt femtio jordsnurr som går under namnet Common Strangers. Med ett lillfinger i varenda en syltburk i stan, kommer vi tillbaka med dunder och brak efter ett tvättäkta vagabondliv. Nu är det dags för oss att vända blad och ge oss in på okänd diskoteks-mark med fanan högt. Rustade med tonkonster från hiphop-världens alla hörn och kanter, har vi gett oss själve fa-an på att alla ska ha det riktigt kul bland rökmaskiner och nedtrampade sneakers. Helfestligt var det några som sa ett par gånger! Sen var det inte så mycket mer att tillägga. Ses i dimman.”

KUBKUB
Förra året satte det visuella kollektivet KUBKUB en ny standard för VJing i Sverige när de på Babels tvåårsfest byggde fem skärmar som mätte sammanlagt nästa 12 * 3 meter över scen: http://vimeo.com/14969711. Årets fest är inget undantag för överraskning och påhittighet, storslaget blir det garanterat. KUBKUB har tidigare VJat för akter såsom Ben Klock, Radioslave & Riva Starr.

Dagens Aktiviteter

 

 

Stockholm

Movie festival
Hours: 00:00 – 00:00
Barbara Kruger
Hours: 10:00 – 18:00
Martin Bogren
Hours: 10:00 – 21:00
Klara Källström
Hours: 10:00 – 21:00
NASA – A Human Adventure
Hours: 10:00 – 18:00
Robert Mapplethorpe
Hours: 10:00 – 21:00
Peter Farago & Ingela Klemetz-Farago
Hours: 10:00 – 21:00
Magritte & Foucault
Hours: 10:00 – 18:00
Liu Bolin
Hours: 10:00 – 21:00
Klara Lidén
Hours: 10:00 – 18:00
Inka- Gold Treasures
Hours: 10:00 – 20:00
At Gods and Goddesses
Hours: 11:00 – 17:00
Career Days
Hours: 11:00 – 17:00
The four seasons
Hours: 11:00 – 17:00
Bringing the World Home
Hours: 11:00 – 17:00
Lars Wallin Fashion Stories
Hours: 11:00 – 17:00
North American Indians
Hours: 11:00 – 17:00
Skimrande silver
Hours: 11:00 – 17:00
Art in Kungsträdgården
Hours: 11:00 – 18:00
Margareth Sandström “Jewelry – wearable objects”
Hours: 12:00 – 16:00
A U T O M O B I L
Hours: 12:00 – 16:00
Young Art
Hours: 12:00 – 16:00
Klara Soup Theatre
Hours: 12:00 – 14:00
BENGT COLLMAR with motives of Stockholm
Hours: 12:00 – 16:00
DJUNGELBOKEN
Hours: 13:00 – 15:55
100 Year´s of giving
Hours: 13:00 – 18:00
Fanzingo FESTival
Hours: 14:00 – 00:30
Skulls & Bones- Dead And Living Art Exhibition
Hours: 14:00 – 17:00
Peter Carlsson & Blå Grodorna
Hours: 15:00 – 18:00
Swan Lake
Hours: 15:00 – 18:15
Zpanska flugan
Hours: 15:30 – 18:00
Riktiga Män
Hours: 16:00 – 18:30
SOMMAR! – CLOSING PARTY – EVERYTHING MUST REMOVE! – 60 DJ’S – DANCE-FLOOR
Hours: 18:00 – 08:00
Gertrude Stein
Hours: 18:00 – 20:20
Chimos Friends Night: 10 years anniversary
Hours: 18:00 – 01:00
Miss Julie
Hours: 18:00 – 20:00
Norra Brunn Comedy
Hours: 18:30 – 00:00
PONTUS WEEKENDS
Hours: 19:00 – 01:00
Golden Hits FESTIVAL
Hours: 19:00 – 23:00
Young Nordic Jazz Comets Final
Hours: 19:00 – 22:00
Romeo & Julia
Hours: 19:00 – 23:15
The death of a Salesman
Hours: 19:00 – 21:40
Hopp, hot & humor with QUARTO
Hours: 19:00 – 21:00
Red
Hours: 19:00 – 20:30
Loaded 3 years!
Hours: 19:00 – 03:00
Anna Karenina
Hours: 19:00 – 21:25
Clandestino Special Sábado 10 Terraza Tropical Salsa Caribbean
Hours: 19:00 – 02:00
Letter from Eric Ericson
Hours: 19:00 – 20:25
Riktiga Män
Hours: 19:30 – 22:00
Zpanska flugan
Hours: 19:30 – 22:00
Max Raabe & Palast Orchester
Hours: 19:30 – 22:00
Ljust & Fräscht
Hours: 20:00 – 22:00
Reloaders Release Party
Hours: 20:00 – 01:00
FEMTASTIC goes Thaiboat!
Hours: 20:00 – 01:00
White Noise
Hours: 20:00 – 22:00
FRUKT&GRÖNT feat. Tremor (ZZK RECORDS)
Hours: 20:00 – 01:00
Hands On – September Spezialv
Hours: 20:00 – 23:00
Outernational
Hours: 21:00 – 03:00
Unbeatable – An evening among the stars
Hours: 21:00 – 23:00
The Weekend at @ THE BRIDGE!!!
Hours: 21:00 – 03:00
FUCKING & PUNCHING
Hours: 21:00 – 03:00
Crayfish weekend at Laroy
Hours: 22:00 – 03:00
ABI BAH
Hours: 22:00 – 04:00
The Weekend at Aveny | Nightclub – Musse K & Alex D’Rosso
Hours: 22:00 – 03:00
Javi Fernandez And Friends… Esteban Nuñez
Hours: 22:00 – 03:00
Party @ Undici
Hours: 22:00 – 03:00
ERIC SAADE
Hours: 22:00 – 03:00
Fritz’s Corner & I Made This | The Touch & Sea Lion
Hours: 22:00 – 03:00
Caribbean Nights: Reggaeton VS Dancehall
Hours: 22:00 – 03:00
IMPERIET W. 36 WRIGGLE, MOE KONCEPTET, NEIL C-WORD, SAMUEL and others
Hours: 22:00 – 03:00
Party @ Magenta
Hours: 22:00 – 03:00
STYGG (Live) – BLACKLIGHT – PUSS – CHILLWAVE
Hours: 22:00 – 03:00
Bangers ‘n’ Mash! DJ: John Engelbert (Johnossi) Live: Magnus Carlson & MRQ!
Hours: 22:00 – 03:00
ROSE OPENS AT TWENTY THREE HUNDRED
Hours: 23:00 – 05:00
The Weekend at Lobby Nightclub!
Hours: 23:00 – 05:00
Solidaritet this weekend…
Hours: 23:00 – 05:00

Göteborg

Livsstil 2011
Hours: 10:00 – 18:00
18th century Gothenburg
Hours: 10:00 – 17:00
Goebbels käft i brun bakelit – an exhibition on the radio and people’s home
Hours: 10:00 – 17:00
Lyda, leka, lära
Hours: 10:00 – 17:00
Göteborgs Internationella Konstbiennal
Hours: 11:00 – 17:00
I NYTT LJUS
Hours: 11:00 – 17:00
Emelie Lager
Hours: 12:00 – 15:00
KRISTIAN KÖRNER
Hours: 12:00 – 16:00
Destination X
Hours: 12:00 – 17:00
Påklädaren
Hours: 18:00 – 20:00
Salome
Hours: 18:00 – 19:45
Love Letters
Hours: 18:30 – 20:30
Engel & Hellmans Drengar
Hours: 19:00 – 20:30
Cabaret Lorensberg
Hours: 19:00 – 23:00
Rebecka Törnqvist
Hours: 19:00 – 21:00
KLUBB HONKY TONK
Hours: 20:00 – 22:00
Johnny Winter(US)
Hours: 20:00 – 22:00
NORRBOTTEN BIG BAND with OUTI TARKIAINEN & AILI IKONEN
Hours: 20:00 – 22:00
Party @ Gretas
Hours: 21:00 – 04:00
THE PANDEMONIUM PARTY Opening Party for the Biennial
Hours: 21:00 – 03:00
SALSA CALIENTE CLUB
Hours: 21:00 – 02:00
BGC | PURE NIGHTCLUB
Hours: 21:00 – 03:00
CLUB X-TRA
Hours: 22:00 – 05:00
DON PALM / ALEX KOZMA
Hours: 22:00 – 03:00
GLOW nightclub
Hours: 23:00 – 05:00
Beat – Dj Carlinhos & Dj Def Lef
Hours: 23:58 – 04:00

Malmö

Mode utan Midja
Hours: 10:00 – 16:00
No shit! Eco Design
Hours: 10:00 – 16:00
CHRIS JOHANSON
Hours: 11:00 – 17:00
MISAKI KAWAI
Hours: 11:00 – 17:00
Marcel Duchamp
Hours: 11:00 – 18:00
The Early Modernism
Hours: 11:00 – 18:00
THE MORE WE WANDER
Hours: 12:00 – 15:00
Via Dolorosa – Per Siwmark
Hours: 12:00 – 15:00
Dessa jävla människor
Hours: 19:00 – 20:40
SNIBB’S ROCK´N ROLL CIRCUS
Hours: 19:30 – 21:30
Swan Lake
Hours: 19:30 – 21:30
Esma Redzepova
Hours: 20:00 – 22:00
Friday & Saturday @ Harrys
Hours: 22:00 – 04:00
ØS-WEEKEND – 15 DJS
Hours: 22:00 – 03:00
WHITE – Every Saturday
Hours: 23:00 – 03:00
Babel 3 YEARS-ANNIVERSARY
Hours: 23:00 – 03:00
FEEL THE SPIRIT OF BELGRADE´S NIGHTLIFE
Hours: 23:00 – 03:00
80’s Party
Hours: 23:00 – 05:00
WONK
Hours: 23:00 – 05:00
BERGHAIN@INKONST
Hours: 23:00 – 03:00
Saturday @ Prins Bernhard
Hours: 23:00 – 03:00
Party @ Etage
Hours: 23:00 – 04:00
KB Nightclub
Hours: 23:30 – 04:00
Entombed
Hours: 23:30 – 01:30

Oslo

ULTIMA Oslo Contemporary Music Festival
Hours: 00:00 – 00:00
NORWAYS CD & RECORD FAIR
Hours: 10:00 – 16:00
Kon-Tiki Oscar 1951 – 2011
Hours: 10:00 – 17:00
JOHN OLAV RIISE
Hours: 11:00 – 17:00
JUDY RADUL – WORLD REHEARSAL COURT
Hours: 11:00 – 17:00
ERLING NEBYS SAMLING
Hours: 11:00 – 17:00
Slem gutt?
Hours: 11:00 – 15:00
ART IN THE AUDITORIUM 3
Hours: 11:00 – 17:00
Erik Werenskiold 1855-1938
Hours: 11:00 – 17:00
Absolutt installasjon
Hours: 12:00 – 17:00
APEX – The Egyptian pyramids anatomy
Hours: 12:00 – 17:00
Snorre Ytterstad. SQUARED TARGET
Hours: 12:00 – 17:00
The Name
Hours: 14:00 – 16:00
Magic Flute
Hours: 15:00 – 18:00
The Birth of the Cool (OJ)
Hours: 16:00 – 18:00
ØIVIND BLUNCK SIMPLY
Hours: 16:30 – 18:30
A Long & Happy Life
Hours: 17:30 – 19:30
Jeanne d’Arc
Hours: 18:00 – 20:00
Abrahams Children
Hours: 18:00 – 20:00
TEACHERS FOR LIFE
Hours: 18:00 – 20:00
Kafka – Komilab 4.1
Hours: 18:00 – 20:00
The show must go on II
Hours: 18:30 – 20:30
This year will be modern
Hours: 18:30 – 20:30
Marit Voldsæter – Skip the dance!
Hours: 19:00 – 21:00
THE HOLLIES
Hours: 20:00 – 22:00
1349, GEHENNA & AEON THRONE
Hours: 20:00 – 00:00
ØIVIND BLUNCK SIMPLY
Hours: 20:00 – 22:00
XELABRATION FEST. 2011
Hours: 20:00 – 03:00
Gutter Ball 2011: The Mummies & The Crimson Shadows
Hours: 20:00 – 00:00
Garth Knox, BIT20 Jugband & Gjertruds Sigøynerorkester with Nils Henrik Asheim
Hours: 20:00 – 00:00
120 Days, The Beautiful People & Sex Beat [DJ-set]
Hours: 20:00 – 23:00
Stand Up @ Klubbscenen
Hours: 21:00 – 23:00
Club Classic
Hours: 22:00 – 03:00
Tinariwen
Hours: 22:00 – 00:00
Dj hWah
Hours: 22:00 – 03:00
Klubb Full Pupp: Prins Thomas & Blackbelt Anderson
Hours: 23:00 – 03:00

Köpenhamn

Golden Days
Hours: 00:00 – 00:00
Zulu Comedy Festival
Hours: 00:00 – 00:00
Danish and Nordic Art 1750-1900
Hours: 10:00 – 17:00
French Art 1900-30
Hours: 10:00 – 17:00
LIVING: Frontiers of Architecture III-IV
Hours: 11:00 – 18:00
Maestro
Hours: 15:00 – 17:00
Gothenburg Symphony Orchestra with Gustavo Dudamel
Hours: 15:00 – 17:00
THE NORMAL LIFE
Hours: 17:00 – 19:00
Ishøj Revyen 2011
Hours: 18:00 – 20:00
Asynje
Hours: 19:00 – 21:00
Daniel-Ryan Spalding (CAN)
Hours: 19:00 – 20:00
KIRK LIGHTSEY / ALEX RIEL QUARTET
Hours: 20:00 – 22:00
Big Fat Snake
Hours: 20:00 – 22:00
Tosca
Hours: 20:00 – 22:00
The Predatory
Hours: 20:00 – 22:00
Bottled In England & Watch Out Dude
Hours: 20:30 – 22:00
Suspekt
Hours: 21:00 – 23:00
La Piranha
Hours: 21:00 – 03:00
WOODEN SHJIPS (US)
Hours: 21:00 – 23:00
RED WARSZAWA
Hours: 21:00 – 23:00
Niels-Peter Henriksen
Hours: 21:00 – 22:00
Petter Seander
Hours: 22:00 – 00:00
Svedhytten
Hours: 23:00 – 05:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s