Friday the 13th of July in Swedish

Stockholm

JEAN-LOUIS HUHTA

Strand

Fredag

(Club)

533335_3601135437836_1557082865_3086886_1261883126_n

JEAN-LOUIS HUHTA presents

”A Schizofrenic Selection From My Record Collection”

I sommar kommer Sveriges mest eklektiska musiker/dj, Jean-Louis Huhta, ta Bar Brooklyn i besittning.

Han kommer dessutom att inte välja en stil, ett uttryck, som klubbnamnet så väl förklarar och ger en fingervisning om.

Välkommen till fest according to Jean-Louis!

Frankie Rose

Debaser Slussen

Fredag

(Konsert)

Frankie Rose

Roger Sandgren & Saga Lova är duon som vurmar för det gamla och färgglatt skitiga men som för kvällen kommer inleda en tillfällig romans med alla decennier de senaste 70 åren. 50´s rhythm&blues och rock&roll, 60’s rå garage och yeye, 70’s punk och gubbrock m.m. blandas med nostalgitrippar, furiös revivalgarage, indiehits och Håkan/Krukan/Florence-medley.

Går det?! Javisst fan går det och det går sjukt bra dessutom!

En sak till, glöm inte stretcha innan!!

Frankie Rose

Med ett förflutet i band som Vivian Girls, Crystal Stilts och Dum Dum Girls, står nu Brooklynbon Frankie Rose på scen med ett nytt solo-album i ryggen. Ständigt sneglande åt Brooklynmusikens distade och vibrerande ljud, blir resultatet en stor, ljudmässig roman, likt berättelser om självständighet, kreativitet och eskapism. Allt är noggrant utfört utan sentimentalitet eller självömkande. Det är atmosfärisk och gnistrande rymdpop, som skulle kunna läsas som ett vindlande kärleksbrev till den ypperliga ljudeffekten reverb.

Frankie Rose släppte sin första singel Thee Only One på Slumberland Records 2009, då under namnet Frankie Rose and the Outs, och följde upp med ett debutalbum 2010. Hennes senaste tillskott Interstellar fick utmärkelsen Best New Music av musiksajten pitchfork.com.

Obs, tiderna är ej exakta, kom i tid!

00:00 Frankie Rose (US)

Frankie Rose släppte hennes första singel Thee Only One på Slumberland Records 2009, då under namnet Frankie Rose and the Outs, och följde upp med ett debutalbum 2010. Hennes senaste tillskott Interstellar fick utmärkelsen Best New Music av musiksajten pitchfork.com.

Ninna Prage & Johanna Lindahl

Debaser Slussen

Fredag

(Club)

Ninna Prage & Johanna Lindahl

När Ninna Prage och Johanna Lindahl inte hänger i baren på Debaser Slussens uteservering hittas de i stället bakom skivspelarna. Dj-duon som genom åren har kallat sig allt från Soulmates till Sockerrocker & Fläckfri är flitiga stamgäster på Debban. Räkna med en fet skopa britpop (Stone Roses! Oasis! Charlatans!), rock (Stones! AC/DC! Hellacopters!) och annat apbra (Elvis! Dexys! Thåström!). They’re MAD FER IT.

Chackabucko

Södra Bar

Fredag

(Club)

Chackabucko! är Linus, ena halvan av Legobeat och en av dudesen bakom fransk-svenska labeln och dj-kollektivet DBTY.

Det kommer att spelas en massa fet musik; en hel del av alla de olika avarterna av cumbia som snurrar runt i latinamerika (och världen) just nu, lite andra latino-vajbs, lite dancehall och kanske lite afro-pepp också.

OCH! Sveriges galnaste producent Alca Pwnd! kommer och spelar 3ball också, den där störda folk-technon från Mexiko ni vet? Det blir fett!

Stockholm Street Festival

Kungsträdgården

Fredag

(Festival)

11

Snart är det dags för den tredje upplagan av sommarsuccén Stockholm Street Festival 2012.

Liksom tidigare år, samlar festivalen några av världens bästa gatuartister, vilka bjuder på spektakulär underhållning.

Magi, akrobatik, humor och exceptionell talang. Stockholm Street Festival är ett evenemang för hela familjen.

Så vad du än gör, missa inte årets mest spektakulära festival. Välkommen!

Program: Abi Collins – AUS, Alakazam – USA, Justin McGinley – AUS, Victor Rubilar – ARG

TinCanCompany – DK, Zack Segelström – SWE, Charlie Caper – SWE

Norra Brunn

Gröna Lund

Fredag

(Show)

I sommar är det premiär för Norra Brunn på Gröna Lund. Norra Brunn har bjudit stockholmarna på Sveriges bästa standup i över 20 år och turnerar numera även runt i landet. Vi tycker inte att det räcker med det. Det är dags att även förgylla sommaren med de mest erfarna komikerna tillsammans med de nya stjärnorna och det finns ju knappast något bättre ställe att göra det på än just – en nöjespark!

Göteborg

Joel Alme

Liseberg

Fredag

(Konsert)

Det var 2008 som Joel Alme albumdebuterade med skivan “Master of Ceremonies”. Skivan hyllades och låten “A Young Summer’s Youth” spelades flitigt på radion. Två år senare kom uppföljaren “Waiting for the Bells”.

Joels text och musik har ett fantastiskt sätt att beröra. Han kan konsten att kombinera gitarrbaserade melodier med pompös stråkorkester. Influerad av artister som Kris Kristofferson, Nico, Jonathan Richman och Frank Sinatra.

MAD MAN’S CHOICE

Sticky Fingers

Fredag

(Konsert)

Göteborgska Mad Man´s Choice består av sångaren Morgan de Boer och gitarristen Per-Erik Bäckvall (plus gästmusiker) och utstrålar en imponerande professionalism.

Mad Man’s Choices första EP låter både grunge, skum psykadelisk pop och modern alternativ rock. Sångarens röst är karaktäristisk och full av dynamik, tillsammans med gitarristens riff och andrastämmor får låtarna en värme och djup som får bröstkorgen att vibrera av längtan och ångest.

Influenser kommer självklart till stor del från musikaliska föregångare inom grungen

så som Alice in chains, Screaming Trees, Pearl Jam och Nirvana men också från stonerrockens KYUSS, Queens of the Stone age och egentligen från vad som helst annat. Ur detta skapade bandet sitt eget sound som saknar motsvarighet. Vi ser återigen 90-talets musik influera dagens artister, vilket i detta fall är klockrent.

NENEH CHERRY & THE THING

Nefertiti

Fredag

(Konsert)

Bild för NENEH CHERRY & THE THING

THE CHERRY THING! Djs: JAZZ ÄR FARLIGT! (Elena Smon Wolay & Conny Lindström).

The Thing tog sitt namn från en låt av frijazz-legenden Don Cherry och Neneh Cherry är Dons dotter.

Hösten 2010 träffades Neneh Cherry och den hårdjobbande jazztrion The Thing i London för en inspelningssession. Allt funkade perfekt när högoktanig jazz mötte Nenehs intensiva och karismatiska sång. Ett fortsatt samarbete har nu mynnat ut i ett imponerande album – “The Cherry Thing” och en turné som givetvis också landar på Nefertiti.

“The Cherry Thing” innehåller förutom eget material också väl valda covers av Suicide (den oerhört sköna versionen av deras klassiska “Dream Baby Dream”), Ornette Coleman, The Stooges och MF Doom.

Lars Winnerbäck

Trädgårdsföreningen

Fredag

(Konsert)

Lars Winnerbäck

Efter en hyllad och utsåld höstturné, med bl.a. fem utsålda konserter på Göteborgs Konserthus,

kommer Lars Winnerbäck åter till Göteborg med en sommarkonsert i Trädgårdsföreningen.

Malmö

Swinging Hayriders (Sommarscen Malmö)

Hedmanska gården

Fredag

(Konsert)

Swinging Hayriders

Swinging Hayriders är ett Malmöbaserat band som spelar western swing, en skön blandning av country och swing som var populär i Oklahoma och Texas på 40-talet. En av Malmös bästa röster Maria Stille, också känd som Sweet Mary, står vid mikrofonen.

Karima Nayt (Sommarscen Malmö)

Hedmanska gården

Fredag

(Konsert)

Karima Nayt

Karima Nayt är sångerskan, dansaren och skådespelerskan från Algeriet, som har trollbundit publik över hela världen. Med sånger på arabiska och franska och med instrument som akustisk gitarr, kontrabas, argentinsk bandoneon och slagverk, kommer hon med sitt band till Hedmanska gården.

Roller Derby Festival

Moriska Paviljongen

Fredag

(Festival)

Malmös Roller Derbylag Crime City Rollers ställer till med festival nere på STPLN i Malmö 13-15 juli. Den stora festen kommer att äga rum på Moriska Paviljongen, missa inte detta.

Squeek

Debaser

Fredag

(Club)

Squeek

Ljud kan inte fortplanta sig i rymden men Debasers nya basklubb Squeek försöker fylla det eviga tomrummet med framtidsljud som de samlat in från hemliga radiostationer runt om i världen.

I det brittiska öriket sitter producenter och skickar signaler mot stjärnorna i form av ettor & nollor som tillsammans skapar skruvad och perfekt-inperfekt dansmusik. I USA sitter hip-hop producenter och meckar med gamla trummaskiner – ljuden de skapar andas framtid på samma sätt som de ryska futuristernas kreationer. Runt hela jordklotet försöker människor hitta ljuden som kan höras i rymden – ljuden som andas framtid – det är dessa ljud som är squeek!

Freud & Nobel aka Sigge&Laban Falk står bakom klubbar som Made/Krater/Swim Fast/mfl kommer tillsammans med Jonas Arbsjö (Dream Team/Swim Fast) vara era kosmonauter – era ledsagare till framtiden. Ni på dansgolvet är våra pionjärer & Debaser är vårt rymdskepp!

Malmö Derby festival

Stapelbäddsparken

Fredag

(Festival)

Förutom matcher så består festivalen av musik från två scener, Dj’s, Night Skate Malmö, Roller Disco, Derby Modevisning, uppträdanden, aktiviteter för barn och föreläsningar om sport och hälsa.

Roller Derby är en sport som har vuxit lavinartat i Sverige och världen. I Malmö har intresset för Roller Derby tagit en väldig fart och föreningen Crime City Rollers vill nu visa upp för allmänheten hur spelet går till. Det finns även möjlighet att prova på sporter som Kettlebell, Ruffie, utomhusgym, akrobatik, Capoeira och Roller Derby helt gratis under dessa dagar. Festivalen är öppen för alla.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s