Thursday the 12th of July in Swedish

Stockholm

Mums Mums Summer of XTC

Strand

Torsdag

(Konsert)

Mums-Mums-av-Tania-Marti-web

Mums Mums sommarklubbar har blivit legendariska.

Förra årets Summer of L.O.V.E 2011 blev Sveriges mecka för voguedans med celebert besök från New Yorks voguehus House of Milan, Leila K gjorde en hemlig spelning med ”Legendary” (som producerats av klubbens grundare Petter Wallenberg) och den omtalade Pianotransan gjorde debut med sina nu klassiska livetolkningar av houselåtar.

Nu är det dags för 2012 års fortsättning – Summer of XTC.

Petter Wallenberg & Apollo snurrar återigen klassisk house och gästas i båset av en kavalkad av celebra gäster. Nytt för i år är att Pianotransan blivit en levande jukebox!

Soviac + Tennis Bafra + ÅBE

Debaser Slussen

Torsdag

(Konsert)

Soviac + Tennis Bafra + ÅBE    Djs: Where were you last night

Nomethod Records och Brother/Sister Booking Agency går all in och presenterar ett turnépaket med svensk musik långt ifrån listorna och glättig tillrättalagd rock. Det är dags att titta lite under ytan och släppa sargen. Svensk indierock lever och frodas och detta turnépaket är ett strålande exempel.

TENNIS BAFRA, SOVIAC och ÅBE gör gemensam sak då alla nu är albumaktuella och funnit varandra även utanför livescenen. Vi kan kalla banden för gamla i gemet, men både TENNIS BAFRA och ÅBE har sina debutalbum släppta under 2011 och 2012, SOVIAC har hållit på sedan 1996 och har sedan dess varit i fronten av experimentell rock och electro i Sverige.

TENNIS BAFRA har blivit hyllade för sitt debutalbum ”Abulia Jubilee” i såväl Sonic Magazine som Nöjesguiden. ÅBE har nyligen turnerat Europa och skapat sig ett namn i konstmusikkretsar. Ett fantastiskt liveband. Deras senaste album ”King of Pellargonia” fick inte mindre än 11 videos gjorda till sig. SOVIAC har precis släppt purfärska ”Back Album” och har på detta album gått tillbaka till ursprunget där en högljudd och skev ljudbild är lag, men där melodi och beat laglöst hittar sin plats.

Hitta till dissonansen, oljuden och svänget vi vet du kommer älska.

Obs, tiderna är ej exakta, kom i tid!

00:00 Soviac

Soviac bildades i Eskilstuna 1996 och släppte sitt första album 2001. 2012 släppte de sitt femte album “Back Album”.

23:10 Tennis Bafra

Uppsalabandet Tennis Bafra har spelat sedan mitten av 90-talet. I februari 2012 släppte de “Abulia Jubilee”.

22:30 ÅBE

ÅBE består av Joel Borg och Pontus Wallin. I slutet av december 2011 släppte de “King of Pellargonia”.

Fredagsbiten en torsdag

Debaser Slussen

Torsdag

(Club)

Fredagsbiten en torsdag Bra låtar i tät följd

Varje fredag sedan 2008 skickar medlemmarna i Fredagsbiten 1 sjukt viktig mp3a till varandra, på mailen liksom. Smakprov på dessa bitar, och andra likvärdiga, spelas i tät följd på Debaser Slussen, för människorna där.

Fredagsbiten blandar och ger. Allt mellan Paul Simon, Slowdive, Aphex Twin, Faust, Erik de Vahl, Vangelis, Torkel Rasmusson, Audionom, Suzanne Vega, Baris Manco, Tom Tom Club, Prince, Arthur Russell.Varje fredag sedan 2008 skickar medlemmarna i Fredagsbiten 1 sjukt viktig mp3a till varandra, på mailen liksom. Smakprov på dessa bitar, och andra likvärdiga, spelas i tät följd på Debaser Slussen, för människorna där.

Yesterdays

Södra Bar

Torsdag

(Club)

Idén med Yesterdays föddes efter en lång, suddig natt då Georg, Martin, Ricardo och Toju ville överträffa varandra med just den bästa låten. Det som spelades var soul, boogie, afro och disco från 70-, 80- och 90-talet och därav namnet Yesterdays.

I sommar gästar de Södra Bar tre gånger och vi hoppas ni vill komma och dansa!

Göteborg

Out Loud!

Parken

Torsdag

(Club)

Out Loud!

Parken Out Loud är Göteborgs skönaste sommarklubb -varje torsdag!!

Här kommer det bjudas på trevliga aktiviteter, fint väder och grym musik att dansa till hela natten.

Ida Sand

Liseberg

Torsdag

(Konsert)

Ida Sand utbildade sig på Musikhögskolan i Göteborg när hon upptäcktes av det tyska skivbolaget ACT Music. Nu är hon väletablerad som jazzartist i Europa.

Med sitt tredje album “The Gospel Truth”, som släpptes i september 2011, uppfyllde Ida Sand en dröm sedan länge: att förena sina tre stora musikaliska influenser – jazz, gospel och soul – med sin egen personliga signatur. Albumet producerades av Nils Landgren som också är involverad musikaliskt.

KLUBB TOTAL

Sticky Fingers

Torsdag

(Club)

RESIDENT DJ: AGATON SAX

GÖTEBORGS FETASTE TORSDAGSKLUBB

Våra dj`s bjuder på en skön blandning av

rock, house, soul, pop, indie & punk på mellanplan

och hårdare rock i källarvåningen

MIKE STERN/RICHARD BONA BAND

Nefertiti

Torsdag

(Konsert)

Bild för MIKE STERN/RICHARD BONA BAND

Två av de största slår sig samman… OBS! KONSERTEN ÄR SLUTSÅLD. NÅGRA FÅ BILJETTER SLÄPPS EVENTUELLT I DÖRREN 12/7 KL 19.30.

Mike Stern är en av sin generations absolut tyngsta jazz- och fusiongitarrister. Han är tveklöst en av de musiker som har det där unika; att kunna sprida energi med sin musik och karisma. Det liksom strålar runt honom och tonerna som han skapar. Och Nef gillar att ha honom tillbaka i Göteborg! Dessutom tillsammans med en annan favorit – nämnligen Richard Bona!

Stern började sin bana som 22-årig gitarrist i Blood, Sweat & Tears och handplockades av Miles Davis till dennes comeback 1981. Sedan har hans gitarr varit del av musik som skapats tillsammans med Michael Brecker, Ron Carter, Yellowjackets m.fl, m.fl.

Malmö

Pildammarna i mitt hjärta (Sommarscen Malmö)

Pildammsteatern

Torsdag

(Konsert)

Pildammarna i mitt hjärta

Gudrun Hauksdottirs uppmärksammade allsångspaket är tillbaka. Med skådespelerskan och sångerskan Bahareh Razekh Ahmadi som allsångsledare och ett husband fullt av brudar intas Pildammsteatern med besked. Snyggt ösig allsång med kända och skrålvänliga låtar inom indiepop, rock och progg av svenska artister. Exklusiva gästartister från både lokalt och nationellt håll utlovas.

Besatt – av tider som flyr! med Curly & Niki Lou (Sommarscen Malmö)

Hedmanska gården

Torsdag

(Konsert)

curly_web

Efter att ha gjort succé på Atalante i Göteborg kommer Curly & Niki Lou nu till Hedmanska gården med sin klassiska revy. Med en genuin kärlek till scen- och filmklassiker från 20- och 40-talet och sitt egna revyband, levererar de musikaliska pärlor med lika delar sentimental romantik, dråplig humor och plötsligt allvar.

Dr Rock: Mats Ronander

Pub Kuntze

Torsdag

(Konsert)

En av Dr Rocks absoluta sommarfavoriter – Mats Ronander!

När han spelar brukar gården bli mer än fullsatt, så vårt tips är: Kom i tid!

This Gift Is A Curse + Vervain

Debaser

Torsdag

(Konsert)

This Gift Is A Curse + Vervain

Här kommer krossen. Och tyngden. Och kompromisslösheten. Och du är inbjuden. IT’S A TRAP! fortsätter gå all in och bokar hänsynslösa THIS GIFT IS A CURSE från Stockholm och Malmöbaserade VERVAIN, en hardcorepluton som spottar ur sig vemod och ilska utan pardon. Och med den äran.

THIS GIFT IS A CURSE

Sedan debut-EPn (Discouraged Records) som släpptes 2010 har stockholmskvartetten THIS GIFT IS A CURSE hållt sig upptagna. EPn hyllades över hela europa och banade väg för ett flertal turnéer som tog bandet genom Sverige, Danmark, Tyskland, Ungern, Österrike, Slovakien och Italien.

Nu är THIS GIFT IS A CURSE äntligen redo att presentera sitt första fullängdsalbum – ”I, Guilt Bearer”. Skivan bevisar att med ålder kommer erfarenhet – där den självbetitlade EPn från 2010 visade prov på ett band med enorm potential, så vittnar första albumet ”I, Guilt Bearer” om ett band som har förbättrats i varje aspekt av dess varande. Låtskrivandet har nått kulmen och lyft fram detaljerna samtidigt som helheten blivit ytterligare sammansmält. Framförandet är klanderfritt och visar varje känslonyans från bandets kreativa process. Produktionen är fullständigt transparent – och därmed perfekt lämpad för THIS GIFT IS A CURSE.

VERVAIN

Hardcore. Kort och gott. Snortight och svinarg sådan dessutom. På svenska mestadels. Med en fullängdare, ”Rigshospitalet”, en sjutummare, ”Stadens ljus”, en EP, ”Gammal skate/ny hardcore” och en medverkan på ”Turist i tillvaron vol. 3” i ryggen går denna kvartett från klarhet till klarhet och det var bara en tidsfråga innan vi skulle boka dem. Mot en bakgrund i bl.a. WHEN WE FALL, RATAD och IMMERSED IN BLOOD besitter medlemmarna rutin som kan blåsa ut valfri venue. Nu är det Debaser Malmö som ska stå pall.

Let’s get ready to rumble!

DJ’s inne: TWIST ACTION HEROES

DJ ute: JNSPPLQVST

// Jonas Appelqvist, IT’S ATRAP! //

Obs, tiderna är ej exakta, kom i tid!

23:30 This Gift Is A Curse

Stockholmskvartetten This Gift Is A Curse släppte sin debut-EP 2010. Släppet följdes av ett flertal turnéer som tog bandet genom Sverige, Danmark, Tyskland, Ungern, Österrike, Slovakien och Italien. Nu är de redo att presentera sitt första fullängdsalbum – ”I, Guilt Bearer”.

22:30 Vervain

Vervain kommer från Malmö och består av medlemmar från When we Fall, Mockingbirds, Ratad och Immersed in Blood och har hunnit med en fullängdare, ”Rigshospitalet”, en sjutummare, ”Stadens ljus”, en EP, ”Gammal skate/ny hardcore” och en medverkan på ”Turist i tillvaron vol. 3”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s