Wednesday the 11th of July in Swedish

Stockholm

Jazz Är Farligt!

Strand

Onsdag

(Konsert)

jazz-är-farligt_grön_web

Bar Brooklyn/Strand

Onsdagar. 21-02. 18 år. Fri Entré

Jazz är farligt med Conny C Lindström och Elena Smon Wolay.

VÄLKOMMEN!

Black Star

Göta källare

Onsdag

(Konsert)

Kulturbolaget East are happy to announce a very rare show with two of the most critical acclaimed MC’s of the past 20 years, Mos Def & Talib Kweli preforming as Black Star”

Magic Bus – DJs Magnus Carlson & Robert Plaszczyk

Debaser Slussen

Onsdag

(Club)

Magic Bus - DJs Magnus Carlson & Robert Plaszczyk

Robert Plaszczyk & Magnus Carlson lirar garanterat bra musik för mods, rockers, soulies och popnördar. Spridda onsdagar i sommar.

Syster Sol & Kalle Baah

Södra Teatern

Onsdag

(Konsert)

Syster Sol kallas Sveriges reggaedrottning och det med rätta. Men hennes storhet är inte begränsad till den lilla spelplan som är kvinnlig, svensk reggae utan är gällande inom både reggaen som helhet och riktigt bra musik i stort.

Två album har hunnits med och det senaste kom hösten 2011. Man behöver inte omfamnas länge av musiken innan man där finner influenser från både electro, techno, hiphop, soul och jazz. Som brukligt inom genren är gästartister mer regel än undantag och Syster Sol har teamat upp med bland andra Promoe, Aki från Labyrint, nya reggaeartisten Dani M och General Knas.

GRETLI OCH HEIDI

UNDER EKEN/GALÄRPARKEN

Onsdag

(Teater)

Systrarna Gretli & Heidi bjuder på drömsk och ekvilibristisk musik. Joddel, dragspel och oväntade instrument i ett virrvarr av poesi och humor. Och GLAS naturligtvis: Glimrande glasharpa, förföriska flaskflöjter och klingande kristall. Klangerna gestaltar sig i musiken: robust och skört, sensuellt, mjukt och livsfarligt vasst!

Systrarna Gretli & Heidi bjuder på drömsk och ekvilibristisk musik. Joddel, dragspel och oväntade instrument i ett virrvarr av poesi och humor. Och GLAS naturligtvis: glimrande glasharpa, förföriska flaskflöjter och klingande kristall. Klangerna gestaltar sig i musiken: robust och skört, sensuellt, mjukt och livsfarligt vasst!

Göteborg

Summer Of Love

Parken

Onsdag

(Club)

Summer Of Love

Är du som vitrött på skit musik vart du än går och saknar ett ställe som bara spelar det dugillar och kan skaka till?

Då har vi någotspeciellt för dig!

På Parken mittpå Avenyn kommer ni varje Onsdag att kunna njuta av det bästa inom RNB,Hip Hop och Classics.

Varje veckakommer ni få en dos av kärlek och massa roliga happenings med dom bästa DJ:soch Artister i gamet.

Ola Magnell

Liseberg

Onsdag

(Konsert)

Ola Magnell hittar ni på Taubescenen 11 juli .

Rolös är Olas senaste album, en fin summering av den kunskap Ola ackumulerat om berättande, gitarrspel och sång genom åren. Som låtsnickare förenar han hantverkskunnande med sitt eget, unika uttryck.

DOO WACKO!

Sticky Fingers

Onsdag

(Club)

Club Doo Wacko erbjuder den onsdagstörstiga publiken en lillördag fylld med sköna anti-hits med allt från punk,rock,garage och soul.

Detta är helt klart klubben för dig som vill ha skönt häng med bra musik.

DJ: Sigge

COLORS So Shifty

Nefertiti

Onsdag

(Club)

Bild för COLORS So Shifty

DRESSCODE: ROSA! SO SHIFTY (Mad Descent) + DAINJA + CONFUZE + PARTY BASKET!!!

Produktionsduon SO SHIFTY dök 2009 upp från ingenstans och skapade en nästan overkligt snabb hype. De blev kallade The best new thing på musikbloggarna och deras remix av The Very Bests ”Warm Heart of Africa” spelades i radio och på klubbar världen över. Efter flera omtalade remix-projekt, bland annat Island/Universal så släpptes monsterhitten ”Wine” med deras jamaicanska polare, Ward 21. 2010 plockade So Shifty in de hetaste tre kvinnliga jamaicanska sångarna, Natalie Storm, Timberlee och Tifa (TNT) och släppte sin ep ”Wine, Touch, Clap” på Emynds Crossfaded Bacon. Sedan dess har So Shifty erövrat den nya klubbscenen med hjälp av stark support från Diplo, Dre Skull och Sinden.

Malmö

Band Ane (Sommarscen Malmö)

Ljudkullen Scaniaparken

Onsdag

(Club/Konsert)

Band Ane

Danska Band Ane är Ane Østergaards soloprojekt där ambientmusik möter elektronisk pop. Ta plats i Ljudkullen i Västra hamnen och träd in i hennes personliga och underfundiga universum med lager på lager av rytmer och ljud i utåtvända melodier.

ODE (Sommarscen Malmö)

Hedmanska gården

Onsdag

(Konsert)

ODE_web

Emilia Amper, Olle Linder och Dan Svenssons nya trio spelar svensk folkmusik inspirerad av allt som är skönt. Med stor nyfikenhet och entusiasm bjuder de på nykomponerad musik där strängar, stråkar, nycklar, röster och trumskinn blandas till en oemotståndlig soppa som räcker åt alla. I samarbete med Malmö Folk.

Johan Martin Kullberg

Moriska Paviljongen

Onsdag

(Konsert)

Johan Martin Kullberg kommer tillsammans med Gustav Kronkvist från Billie the vision and the dancers att förgylla din sommarkväll med dansant popmusik denna afton.

Att Martin Kullberg, med bakgrund i så skilda ytterligheter som americanakvintetten Winny Lee och dissonanta Blinders On, valde att börja flirta med danspubliken i sitt nästa steg gjorde nog egentligen ingen förvånad. Föränderlighet och strävan efter det nya och otippade har alltid varit en del av Martins musikaliska resa. Och det märks även i musiken han nu släpper i sitt eget namn. Spåren från det kommande debutalbumet (release sommaren 2012) präglas av sugande discotrummor, en raspig Fender jaguar och synthslingor som för tankarna såväl till åttiotalets minimalistiska synth som till samtida dansakter. Och när du minst anar det kommer en falsettsång som omedelbart sätter sig.

På scen är Johan Martin Kullberg uppbackad av Gustav Kronkvist (Billie the vision and the dancers). Att dessa två har spelat tillsammans sedan barnsben märks. Trots enkla medel (en gitarr, en laptop och en midibräda) skapar de en närvaro på scen som snabbt sprider sig till dansgolvet. Stå still om du kan!

Den Svenska Tystnaden + Stella Lugosi

Debaser

Onsdag

(Konsert)

Den Svenska Tystnaden + Stella Lugosi

Klubb Svärma fortsätter sommarresan genom Malmös trakter och gästas denna gång av Stella Lugosi och Den Svenska Tystnaden.

Alldeles för länge var Stella Lugosi ett enmannaprojekt framför en datta, men delad glädje är ju som guld på alptopparna, som man brukar säga. Tillsammans med David Calgaro (Gaby & the Guns, Irya’s Playground) och Viktor Rinneby (I am Super Ape, Pretty Whores) blev Stella Lugosi till slut ett band och inom kort ska det spelas in en debut-EP i Tambourine Studios i Malmö. En skulle kunna säga att de låter som om Sparklehorse hade råkat släpa hem Fiona Apple och att deras oäktingar nu sitter i en dunkel källare och spelar slow-fi-hits helt befriade från electrobeats.

Den Svenska Tystnaden består av Pontus Wickman, John Bjerkert och Rickard Flygel. Medlemmarna figurerade tidigare med Emil Jensen, David & the Citizens och Björns Vänner innan de slog sig samman och bildade Den Svenska Tystnaden under 2007. Bandet brukar beskrivas som ett band som blandar rock, kraut, progg och instrumentalt med ett samhällsreflekterande textförfattande. Som resultat har de gjort sig kända för att tillhöra bara sin egen genre och för att aldrig vara förutsägbara.

DJ Fox (känd från YAST) & Dana spelar skivor ute.

Välkomna önskar Svärma!

Obs, tiderna är ej exakta, kom i tid!

23:30 Den Svenska Tystnaden

Den Svenska Tystnaden kommer från Malmö i Skåne. Bandet består av Pontus Wickman, John Bjerkert och Rickard Flygel. Debutalbumet “Den svenska tystnaden” släpptes i september 2011.

22:30 Stella Lugosi

Stella Lugosi startade som ett enmannaprojekt. Tillsammans med David Calgaro (Gaby & the Guns, Irya’s Playground) och Viktor Rinneby (I am Super Ape, Pretty Whores) blev Stella Lugosi till slut ett band och inom kort ska det spelas in en debut-EP i Tambourine Studios i Malmö.

DAISY´S DISCO CLUB

Babel

Onsdag

(Club)

Daisy lotsar oss vidare i klubbhistorien till nästa glänsande epok. Denna gång tar de hjälp av Göteborgs Sankt Göran och Cazuma för att tolka IBIZA!

Under 80-talet fullständigt exploderade Ibizas nattklubbsliv! Under mer än tre decennier har frälsta house-entusiaster vallfärdat till ön där nya artister, dj’s och inte minst subgenrer till house har fötts! Utan Ibiza hade inte house låtit som den gör idag. Utan det baleariska soundet hade drinkarna inte smakat lika bra som de gör under en stekhet sol på stranden! Daisy bjuder in till fullständig hedonism ackompanjerad av följande fantastiska dj’s:

Sankt Göran (Aniara Recordings / The Free Spirit Society)

Cazuma (Aniara Recordings / Local Talk / Mule Electronic)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s