Monday the 9th of July in Swedish

Stockholm

Ulrik Munther

Gröna Lund

Måndag

(Konsert)

Ulrik Munthers framgångssaga började med en vinst i Lilla Melodifestivalen, hiten “Boys Don’t Cry” och över en miljon views på Youtube. Den självbetitlade debuten som släpptes i augusti förra året gick rakt in på albumlistans första plats. Den 2 mars släpptes albumet på nytt, denna gång uppdaterat med nya låtarna “Fool” och mellobidraget “Soldiers”.

DAVE HOLLAND, KEVIN EUBANKS, CRAIG TABORN, ERIC HARLAND: “PRISM”

Fasching

Måndag

(Konsert)

Dave Hollands basgångar får publiken att stanna upp och lyssna extra noga. En mästare på ton och rytm, är basisten, kompositören och bandledaren nu inne på sitt femte decennium som artist och hans musik besitter en gedigen historia.

Holland blev en dominerande röst i 1970-talet. Sedan dess har han arbetat med folk- och rockmusiker som Bonnie Raitt och John Hartford, och hade även ett samarbete med självaste Jimi Hendrix. Han bildade sin första kvintett 1983 och släppte Jumpin ‘in. Där efter fortsatte Holland att utveckla andra varierande och givande relationer med artister som Anthony Braxton, Stan Getz, Cassandra Wilson, JackDeJohnette, Chick Corea, Joe Henderson, Thelonious Monk, Betty Carter, PatMetheny, Kenny Wheeler, Bill Frisell, Roy Haynes och Herbie Hancock under loppet av sin karriär.

Sally Mann

Fotografiska

Måndag

(Foto)

At Warm Springs © Sally Mann. Courtesy Gagosian Gallery

Utställningen A Matter of Time sträcker sig över närmare fem decenniers produktion.

Sally Mann har i sitt konstnärskap skildrat sina barn och sina djur, sin omgivning, med döden som ett övergripande tema. I Proud Flesh (2004-2009) skapade hon ömsinta porträtt av sin make som lider av en nedbrytande muskelsjukdom. I Body Farm – en plats i Tennessee där människokroppar ligger utspridda för att förmultna, dokumenterade hon döda kroppar.

I Self-Portrait (2012) skapar hon måleriska och i det närmaste abstrakta bilder, där dödligheten ställs intill odödligheten. Men genom alla sina ämnen har Mann varit sitt huvudtema troget: att utforska livets förgängliga natur.

Sally Mann föddes 1951 i Lexington, Virginia och växte upp i en konstnärlig och liberal familj på landet i den religiösa Södern. Mann började fotografera på high school och fortsatte på universitetet, där hon tog en masterexamen i kreativt skrivande.

Véronique Ducharme

Fotografiska

Måndag

(Foto)

© Véronique Ducharme

Den kanadensiska konstnären Véronique Ducharmes arbeten drivs av en djuplodande upplevelse av alteritet och av det fåfänga i att försöka förstå den Andres väsen. Les choses perdues resteront silencieuses (förlorade saker förblir tysta) presenterar verk som gjorts av upphittade klädesplagg i en ansats att uttrycka tomrummet som uppstår vid frånvaron av en mänsklig kropp. Dessa bekanta men ändå främmande former hemsöker rummet under tystnad. Figurerna, som påminner om skalet som insekter lämnar efter sig när de förvandlas, balanserar skickligt mellan det bokstavliga och det kusliga. Bortom sin skenbara låghet förmedlar de en upplevelse av förlust.

Göteborg

Thank God It’s MONDAY

Berså

Måndag

(Club)

Veckan börjar med att vi tackar gud för ännu en dag att festa på.

Har ni inte vart och besökt Måndagar än, då har ni missat en av veckans absolut bästa festdagar, härlig stämning med mycket restaurang folk som har jobbat hela helgen som behöver dansa av sig.

Varje måndag året runt!

Malmö

Mode utan midja

Malmö Museer

Måndag

(Konst)

Mode utan midja

Efter första världskrigets slut växte ett helt nytt klädmode fram. 1920-talet blev en brytpunkt och kvinnoidealet förändrades dramatiskt.

De traditionella kvinnoattributen, håret, brösten och midjan förlorade i betydelse. Nu gällde det i stället att visa benen. Kjolen slutade vid knäna, håret var kortklippt och bröstet platt. Mode utan midja berättar om 1920-talets kvinnomode men sätter också in modet i ett socialt, ekonomiskt och kulturellt sammanhang. ”Det glada 20-talet” var ett decennium som innehöll både orubblig framtidstro och historiens värsta börskrasch. I utställningen visas ett stort antal 20-talskläder, både vardags- och festmode, samt ett urval målningar och skisser. I samarbete med Malmö Konstmuseum.

Max Walter Svanberg – 100 år

Malmö Konstmuseum

Måndag

(Konst)

© Andreas Nilsson/ Malmö Konstmuseum

Malmökonstnären och surrealisten Max Walter Svanberg uppmärksammas med en stor utställning i samband med att det är 100 år sedan hans födelse.

Malmökonstnären Max Walter Svanberg (1912-1994) var inte bara en stor svensk surrealist utan spelade även en viktig roll inom det internationella konstetablissemanget. Alla hans bilder är hyllningar till kvinnan, som för honom var en sällsam hybrid av vision och verklighet.

Samtida med Max Walter

Malmö Konstmuseum

Måndag

(Konst)

Malmö Konstmuseum

I utställningen presenteras konstnärer som har olika kopplingar till Max Walter Svanberg. Här visas målningar gjorda av imaginister, surrealister och medlemmar i konstnärsgruppen Cobra.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s