Saturday the 26th of May in Swedish

Stockholm

Ett dockhem

Dramaten

Lördag

(Teater)

Av kärlek till sin man är Nora beredd att göra vad som helst. Hennes äktenskap med bankdirektör Thorvald Helmer är till synes fläckfritt, men under ytan lurar mörka hemligheter som håller på att slå deras ytliga och övererotiska tillvaro i spillror. I sin vilja att upprätthålla fasaden har hon brutit mot lagen – något han aldrig kommer att förlåta. Sanningen är på väg att uppdagas och den kommer att förändra både Nora och hela hennes omgivning.

Ibsens skandalsuccé debatterades på sin tid över hela Europa. Sedan dess har pjäsen aldrig lämnat scenerna utan behållit sin aktualitet: vad är ett äktenskap och hur ser den osynliga maktkampen ut?

MARY’S KIDS + THE WORTHY

Kägelbanan

Lördag

(Konsert)

Efter en minst sagt kaotisk vår för Mary’s Kids så ser äntligen deras nya platta “Say No!” dagens ljus. Inspelad under vinterns mörkaste veckor men med en glöd hämtad från vulkanens innre så levererar bandet vårens hårdaste knytnäveslag.

Nyligen hemkomna från klubbturné i Europa, firar bandet detta med en helkväll på Kägelbanan!

Tillsammans med vapendragarna The Worthy (som även dom precis släppt sin nya skiva) så utlovas en holmgång utan dess like.

Mary’s Kids och The Worthy live, hemlig helig gåva till dom första gästerna samt tårta och självklart den bästaste av musik från Ike&Tina, Zero Boys och Johnny “Guitar” Watson dunkandes ur högtalarna! What’s up with this raccoon y’all??!! Ses i Baren!!!”

FRUKT&GRÖNT FEAT. LOS IMPOSTORS

Södra Bar

Lördag

(Club/Konsert)

Kom och festa in sommaren med Frukt & Grönt! Vi bjuder som alltid på syntetsol och konstgräs, ananas och bananas, mäktiga låtar på annat språk och stockholmsnattens varmaste leenden. Denna kväll bara lite mer av allt… Finaste Kuto Selektah Quilla (Amazonas, Peru) gästar bakom skivspelarna, Josefin Hinders bygger scenografi och Los Impostors (Mex City) kommer hela vägen över Atlanten för att spela live!

Kvällen till ära håller vi öppet till 03.00 med fri entré!

På scen: Guadalajara’s Los Impostors utgör ett av de mest spännande musikprojekten i den latin-elektroniska fusionsgenren för närvarande. Duon, som numera är baserade i Mexico City, består av multiinstrumentalisterna Alváro Acre och Picho Torres och har delat scen med namn som Chromeo, Justice, Crystal Castles, Fisherspooner, Thievery Corporation, Shiny Toy Guns och Calle 13. Deras debut “Somos Duques” valdes till ett av förra årets 20 bästa album av mexikanska Rolling Stones Magazine.

Kent

Cirkus

Lördag

(Konsert)

Onsdag 25/4 släpps Kents nya album Jag är inte rädd för mörkret. Det är det tionde albumet från Sveriges största rockband.

I sommar ger sig Kent ut på en omfattande nordisk sommarturné. Men redan i vår möter bandet publiken. De kommer i maj att göra sex exklusiva konserter i Stockholm, Göteborg, Malmö, Eskilstuna, Köpenhamn och Oslo. Det är första gången på fjorton år Kent spelar i så intima lokaler.

Sylfiden

Kungliga Operan

Lördag

(Balett)

James blir förförd av Sylfiden – en kvinnlig luftande – på sin bröllopsdag. Av häxan Madge får han en sjal att hålla fast henne med, men när han försöker faller hennes vingar av och hon dör. För man kan väl inte fånga en dröm?

Sylfiden är den nya, romantiska balettens genombrottsverk. August Bournonvilles version av den tragiska baletten är en av de äldsta koreografier som fortfarande dansas av balettkompanier runt om i världen. 2012 är det 150 år sedan den hade premiär i Stockholm.

Blackbird Blackbird + Niva

Debaser Medis

Lördag

(Konsert/Club)

Blackbird Blackbird + Niva

Med en hejdundrande våravslutning på Debaser medis välkomnar Youth sommaren och alla dess ljusa dansnätter.

Synthig danseufori vankas när Blackbird Blackbird och Niva spelar på Debaser.

Vi har dessutom bjudit in eminenta Martina och Amanda till stora dansgolvet. Förr hade de klubben Håll ihop på Bonden bar, och ni har definitivt skakat loss till deras förlösande låtval på Baba sonic en gång i tiden.

Som om inte det vore nog står Sanna Frese och Olle Lindström bakom skivspelarna i restaurangen med inget annat än tunga beats och grymma samplingar.

Blackbird Blackbird från Kalifornien har skapat sin underbart drömska chillwave sen 2010. Som lyssnare omges vi av ett värmande ljus som sakta för oss in i ett harmoniskt medvetande. För en stund glöms allt vad verklighet heter och vi får en glimt av en värld där mörker, misär och orättvisor inte existerar. Det är en fantastisk plats som vi önskade att vi aldrig skulle behöva lämna.

Niva

Christian Niva är Stockholms okrönte kung av drömpop. Niva har länge varit aktiv inom musiken men har sen ett tag tillbaka uppträtt som Niva och är idag signad på Something In Construction. Hans debut EP Feverish Dreams släppt 2011 har gett honom ett internationellt genombrott, lovordad av bland annat Pitchfork och The Guardian.

Hans säregna chillwave som live utförs med både laptop och fullt band bär på en energi som fyller lyssnaren med glädje och livslust. Niva sprider sann lycka med sin oändligt vackra drömpop och i samband med sol och vår är det ett sant nöje för oss att kunna presentera den upplevelse som är Niva.

Obs, tiderna är ej exakta, kom i tid!

00:00 Blackbird Blackbird (US)

Bakom Blackbird Blackbird hittar man amerikanen Mikey Maramag. 2010 släppte han sitt debutalbum “Summer Heart” som är en samling av hans tidigare EPs “Happy High” och Let’s Move On Together”.

23:00 Niva

Christian Niva kommer från Stockholm och har gjort remixer åt bland andra Palpitation och The Concretes. 2011 släppte han EPn ”Feverish Dreams”.

Bass Drum of Death + Tyred Eyes

Debaser Slussen

Lördag

(Konsert)

Bass Drum of Death + Tyred Eyes DJ:s Lost Sound + vänner

Lost Sound bjuder in till dans med förstklassig livemusik i form av Missisippi-duon John och Colins Bass Drum of Death. Dessa pöjkar har skapat den skitigaste, mest explosiva garage vi fått äran att höra på åratal. Med attityd och rå energi bankar Bass Drum of Death skiten ur trummor och gitarr på ett helt oemotståndligt sätt. Vi är förälskade.

Deras texter behandlar så djupa ämnen som att försöka få till det med religiösa flickor, droger, panikattacker, sno saker och om hur det är att få råd av självaste Elvis i sina drömmar. Bass Drum of Death manar oss att tappa kontrollen och släppa loss som om det inte fanns någon morgondag. Med andra ord; Bass Drum of Death är som gjort för en lördagskväll på Slussen.

Tyred Eyes

Tyred Eyes från Göteborg består av två bröder från Dalarna uppvuxna på Sator och Brittpop, en punkare från Alingsås och en Gotlänning känd som en av västkustens mest eklektiska DJs. Bandet har beskrivits som “för skräniga för hipsters, för töntiga för punkare”. Vi skulle beskriva dem som guldkornet bland Göteborgs punk/garageband just nu.

I DJ-båset figurerar Lost Sound, Mia&Tess, Victor Lundmark (Femtjugo.se) och Victor (Club Monkey Business). På uteserveringen står Dj Dumi Huvé för musiken som packat väskan full av 7:or med garage/punk/powerpop.

Obs, tiderna är ej exakta, kom i tid!

23:00 Bass Drum of Death (US)

Amerikanska garagerock-duon Bass Drum of Death startades av John Barrett som ett soloprojekt. 2008 fick han sällskap av Colin Sneed på trummor och 2011 släppte de sin debutplatta “GB City”.

22:00 Tyred Eyes

Efter en självutgiven cd-r, en kassett på det Amerikanska bolaget 1019 Records, en 7” singel på det klassiska garage/punk-bolaget Kenrock, två europaturnéer, och ett rejält lass spelningar i Sverige, så har Tyred Eyes nu släppt sitt första album. Skivan heter ”The Piercing Stare, the Thousand Lies”, är inspelad av Per Stålberg (Division of Laura Lee), och släpptes i april på Alleycat Records.

Samuel Ljungblahd & Per-Erik Hallin

Fasching

Lördag

(Konsert)

Succén är tillbaka och med sig har Samuel Ljungblahd gospellegenden Per-Erik Hallin!

Samuel Ljungblahd har med sin musik och karisma förmågan att förvandla publiken till en enda stor gospelkör. Han lockar fram glädje ur sin publik genom svängvänliga melodier och engagerande texter. Och det är minst sagt en gospelstjärna ni får framför er vilket gjorde sig än mer uppenbart efter det bejublade framträdandet Samuel gjorde i Globen 2009 tillsammans med en av sina stora idoler och världens absolut största gospelartister Kirk Franklin. Dessutom blev Franklin totalt golvad av Samuel sång efter sin spontana uppmaning om en duett med Nikki Ross. Kolla in klippet nedan…

När Elvis Presley hörde Per-Erik Hallin spela, bestämde han sig för att använda honom som musiker på inspelningarna av skivorna ”Good Times” och ”Promised Land”. Genom åren har Per-Erik genom sin mångsidighet som soloartist och skicklig ackompanjatör haft många högt rankade samarbeten med körer, orkestrar och gospelartister som Jessy Dixon, Cyndee Peters och Tata Vega för att nämna några. Han har turnerat i världens alla hörn och gjort sig känd för sin varma scenpersonlighet och ofattbara musikalitet. En kväll med Samuel Ljungblahd och Per-Erik Hallin på samma scen är helt oslagbart!

Glory World Series 2012 First 16

Annexet

Lördag

(Sport)

Glory World Series 2012 First 16

GLORY WORLD SERIES FIRST 16

Glory World Series 2012 produceras av Rumble of the Kings Promotion

Den 26 maj kommer 28 av världens absolut bästa fighters, från 18 länder, till Annexet i Stockholm. Tillsammans utgör de den bästa matchuppställningen någonsin i Sverige! Kvällens huvudtema är Glorys mellanviktsmästerskap, en finaluttagning där världens 16 absolut bästa fighters går in i ringen för att slåss om ett förstapris på över 2 miljoner kronor.

SUPERFIGHTS

Utöver turneringsuttagningen arrangeras 6 superfights, bl a med Pride & Strike Force-stjärnan Se Kharitonov, mannen som knockade Alistaire Overeem i Pride, som utmanar King of the Cage-mästaren Tony Lopez i MMA. Ilir Latifi (Sverige) utmanar Jeremy Horn (USA) i MMA, Gökhan Saki (Turkiet) utmanar holländska superstjärnan Nieky Holzken.

TITELFIGHT I SUPERTUNGVIKT

Kvällens titelfight går i Supertungvikt mellan den 4-faldige K-1-världsmästaren Semmy Schilt (Holland) och utmanaren Errol Zimmerman (Surinam). Denna fight väntas bli den mest intressanta tungviktsfighten på många år, då utgången är svårtippad.

Allt detta och mer presenteras i denna unika produktion av Rumble of the Kings och där även kända artister och en DJ ingår!

Göteborg

Fröken Julie

Göteborgs Stadsteater

Lördag

(Teater)

Skådespelaren Anna Pettersson sätter upp Fröken Julie. Den välkända pjäsens teman om klass, genus, makt, arv och miljö får en ny dimension av att en och samma skådespelare gör alla tre roller. Fokus flyttas därmed till det som ryms inom en människa och möjliggör också tolkningar som avviker från den traditionella naturalistiska formen. Föreställningen spelas under Strindbergsåret på Strindbergs Intima Teater i Stockholm.

THE STRINDBERG PROJECT

Göteborgs Stadsteater

Lördag

(Teater)

Uppfattningarna om August Strindberg är många. Cullbergbaletten har bjudit in koreografen Tilman O’Donnell och regissören Melanie Mederlind, artist in residence på Folkteatern i Göteborg, att inspireras av, kommentera eller göra motstånd mot ikonen Strindberg. De har skapat varsitt dansverk till en helaftonsföreställning. Cullbergbaletten möter Strindberg i en ny form. Exklusivt, oväntat och nära.

Performing Arts School – Collage 2012

Lorensbergsteatern

Lördag

(Show)

Performing Arts School – Collage 2012

Performing Arts School presenterar Collage 2012!

Under den 25–27 maj bjuder PAS på tre fartfyllda föreställningar med allt från sjungande nunnor till explosiv dans och sjustämmig sång!

Låt dig glädjas av smakprov från musikalerna Nunsense och Mamma Mia. Rycks med av fylliga gospelstycken och förföras av dansens historia – allt från afrikanskt till hip-hop!

Wall Street

GöteborgsOperan

Lördag

(Dans)

Gruppbild Twisted Feet 2012

Med Wall Street vill Twisted Feet Dance Company inspirera dig att ta ställning och ifrågasätta murar som byggts av okunnighet. Det blir en mäktig show med sociala medier och integration/interaktion som röd tråd. Alla möts vi någon gång av murar, hinder som vi bemöter på olika sätt. Ska de krossas, kan vi ta oss över eller runt – kanske lära oss att se igenom dem? Vissa har styrkan att bryta barriärer, andra är försvagade av rädsla eller hat. Dessa murar – stora som små, mellan oss och inom oss – är barriärer som redan skapat allt från själsliga till globala konflikter.

BLACK LABEL SOCIETY (US)

Trädgår’n

Lördag

(Konsert)

Black Label Society med Zakk Wylde i spetsen gör en egen Göteborgskonsert på Trädgår’n den 26 maj!

Kanske har Zakk Wylde gjort sig mest känd som strängbändare nummer ett i Ozzy Osbournes band. Har man Mörkrets prins som arbetsgivare så är det lätt hänt att man hamnar i bakgrunden men det Wylde har skapat utanför Ozzys sfär går inte att sjunga illa om. Tvärtom!

När Wylde och Osbourne tog en paus från varandra på mitten av nittiotalet tog det inte lång tid förrän de rastlösa fingrarna ville arbeta igen. Tillsammans med ett gäng nära vänner drog han igång Black Label Society, ett band som mixade upp Sabbath-aktig rock med ett sludgigt dito. Förstlingsverket ”Sonic Brew” satte en ny standard som följdes upp och pressades mer och mer för vart och ett album som följde. Med ”Order of the Black”, bandets åttonde album, ramlade de rakt in på Billboard 200’s fjärde plats och fick kritiker att överösa skivan med superlativ och rosor.

Med dessa framgångar har också publiken vuxit sig både större och mer hängiven. Och inte undra på det; en live-upplevelse med Black Label Society är som ett svettigt kultmöte där alla är överens om att Wylde och hans anhängare är det bästa som hänt hårdrocken på denna sida millenniet.

Det känns grymt att de svenska fansen också får en egen spelning med Black Label Society när de är här!

RIDDIM REPUBLIC

Musikens Hus

Lördag

(Konsert)

Riddim Republic slår upp dörrarna igen, för ännu en reggaekväll i kärlekens tecken, på Musiken Hus!!!

Denna gången har vi det stora nöjet att presentera Return Of Legends Tour med Leafnuts & Desmond Foster! Kompade av vårat eminenta husband Solid Foundation!

Desmond Foster

Har spelat med en rad olika artister, men är kanske mest känd från Blacknuss och Chilly & Leafy.

Hans skönsång, välskrivna texter och utstrålning gör att han får fram det han vill säga på ett sätt som både berör hjärtat och hjärnan!

Det nya albumet han precis släppt är mycket roots på men också några riktigt bra dancehall- och ska-låtar!

Leafnuts

Blacknuss Allstars, Latin Kings, Mango Kings, Chilly & Leafy är några av banden som han har spelat med.

”DancehallRootsEdutainmentReggaeExperience” – Så beskrev han själv genren på sitt nya album; Esoteric. Jag kan inte göra annat än att tycka att det är en perfekt förklaring.

Leafnuts är otroligt mångsidig och kör allt från hiphop till lovers, roots och tung dancehall.

Hans huvud att alltid med och det hörs i texterna som är både samhällskritiska och kärleksfulla, eftertänksamma och rätt fram!

Solid Foundation

Sedan Solid Foundation, bildades år 2010 av en kärna från Göteborgs tunggungande reggaescen, har de hunnit spela med både väletablerade akter som Nazarenes och nyare stjärnor på reggaehimlen, som Seydi Mandoza och Ras Tonto. Med influenser från Karibien och Västafrika har Solid Foundation utvecklat ett rootsigt, tungt sound som gör sig lika bra på en trång klubbscen som på utomhusfestivaler. Efter en hektisk sommar 2010, med spelningar främst i Västsverige, turnerade de under december och januari i Västafrika med Seydi Mandoza, där de även gästades av Kapten Röd och General Knas på några spelningar. Sedan våren 2011 har Solid Foundation spelat på klubbar och festivaler runt om i Skandinavien, främst med Seydi Mandoza. Under 2012 kommer Solid Foundation vara delaktiga i turnéer och skivsläpp med bl a Seydi Mandoza och Ras Tonto och, framför allt, vara husband under alla kommande Riddim Republic på Musikens hus!

ROFFE WIKSTRÖM

Nefertiti

Lördag

(Konsert)

Bild för ROFFE WIKSTRÖM

Den svenska bluesens tyngsta namn är utan tvekan Roffe Wikström. Med sin trettioåriga karriär i ryggen, med nästan lika många skivsläpp under bältet dessutom, är han aldrig nöjd utan rör sig ständigt framåt mot nya utmaningar. Hans texter är ofta humoristiska men fyllda av svärta och tyngd. Det handlar om livet, om saker vi alla stöter på, och som vi måste bearbeta. Roffe är en av dom som vågar skriva och sjunga om detta livets gudomliga och ibland bittra komedi.

Roffe Wikström skivdebuterade 1972 och i kväll firar vi Pingstafton tillsammans med honom och hans band.

MOMMYHEADS + LITTLE GREEN

Sticky Fingers

Lördag

(Konsert)

The Mommyheads kommer tillbaka till Sverige och för en europaturne

THE MOMMYHEADS (us)

Det legendariska indiepop-bandet Mommyheads startade redan 1987 och höll på i drygt tio år innan bandet gick skilda vägar.

Det känns nästan som vi är svenskar, säger Adam Elk frontman i The Mommyheads.

Det är nästan som de var ett svenskt band. De ges ut på ett svenskt skivbolag och turnerar Sverige varje år. Det här är deras tredje turné i Skandinavien på tre år.

Först ut släpptes singeln “No one gives a damn about your band” den 27 feb. En låt som The Mommyheads verkligen kan relatera till efter Geffens behandling av bandet på 90-talet. Det här är en hyllning till alla band och artister som försöker ta sig fram i den kalla nöjesindustrin. Adam Elk sätter orden som alla artister vill säga.

No one gives a damn about your band finns på det nya albumet “Vulnerable boy” som släpps den 23 April. Dessutom kommer de tillbaka för att turnera Europa men framför allt Sverige.

Dessa datum är klara och fler tillkommer.

LITTLE GREEN

Det kan tyckas märkligt att ett av de intressantaste banden i genren vanligen kallad ”Americana” ,kommer från Göteborg. Så är det emellertid och deras nya album Innocent Again bekräftar detta.

Tack vare intensivt turnerande och en växande hajp, börjar Little green få ett rykte om sig runt om i Sverige, och även i andra delar av världen. Innocent Again, deras tredje album är utan tvekan det deras bästa hittills. Med dess variationer på country, folk rock, Southern rock, och The Byrds-gitarrer, Kommer det säkert ta bandet till nästa nivå. Little Green har alltid haft starka låtar men den här gången har allt annat också fallit på plats. Arrangemang, utförande, inspelning, mixning, och mastering. På Innocent Again, lämnar Little Green sina folkinfluenser bakom sig, och satsar på ett fetare, mer elektriskt sound.

Malmö

After Dark

Malmö Opera

Lördag

(Show)

Folkliga – men fortfarande farliga! After Dark vilar inte på gamla lagrar. Med en helt ny show intar de Malmö Opera i vår. Steget från dragqueen till operadiva är inte stort.

After Dark på operan bjuder på musik, humor, fartfyllda dansnummer, hisnande klädbyten och kanske till och med en liten smula opera. På scenen finns Christer Lindarw och Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson tillsammans med en stor ensemble dansare och dragshowartister.

Den som älskar extravaganta scenkläder får sitt lystmäte, för i foajén visas under spelperioden en kostymutställning med många av de fantastiska kreationer Christer Lindarw skapat genom åren.

After Dark bildades 1976 och lanserade något som då var helt nytt i Sverige – dragshow. ”När alla andra kastade bh:n, då satte vi på oss den!” Det blev succé. Från den egna klubben tog man snart steget till anrika Hamburger Börs, där det blivit många extravaganta föreställningar genom åren. TV-shower, turnéer i Sverige och utomlands, Melodifestivaler och olika priser och utnämningar har avlöst varandra. Efter över 30 år i branschen har After Dark blivit riktigt folkliga, men de är fortfarande en liten smula kittlande farliga – och hetare än någonsin.

ÖRESUNDSFESTIVAL 2012

Babel, KB och Moriskan

Lördag

(Festival)

Öresundsfestivalen är Malmö och Köpenhamns nya musikfestival. Under två dygn får festivalens gäster möjlighet att uppleva de mest intressanta artisterna från den danska och svenska musikscenen.

En rad lovordade namn från Öresundsregionen som spänner brett från indiepop till world music kommer ta plats på festivalen. Bland annat Choir of Young Believers, Big Fox, Ulige Numre, Rosvo, Terrible Feelings, MF/MB, Vit Päls, Panda da Panda, Christine Owman, Dan i locks / Deng Dengs och Diskoteka Yugostyle.

På Babel denna kväll:

Kúra (DK) LIVE

Albin Gromer (SE) LIVE

Panda da Panda (SE) LIVE

Taragana Pyjarama (DK) LIVE

25-26 maj 2012 hålls Öresundsfestivalen för första gången i Malmö och bjuder på mer än 40 handplockade konserter med svenska och danska band på Babel, Kulturbolaget och Moriskans scener.

Kuratorgruppen, som står för programläggningen, representeras av bokare från danska Vega, Jazzhouse, Bremen, Amager Bio, Rust och svenska Kulturbolaget (KB), Babel och Moriskan.

KÚRA – kl 19:30

Ett av de mest intressanta banden i Danmark just nu är Kúra. Det talas om den dansk/isländska trion överallt och många journalister säger att det är BANDET att hålla ögonen på under 2012. Avskalad och finstämd electronica-pop som för tankarna till Radiohead, Massive Attack och Björk.

ALBIN GROMER – kl 20:45

Med en skön suggestiv mix av elektronisk rnb och vemodiga soultexter på svenska har Albin Gromer tagit Sverige med storm. Albin Gromer må vara född fredagen den trettonde, men det tycks vara lyckans stjärna som skiner över den unge artisten.

PANDA DE PANDA – kl 22:15

Ystadsonen Panda Da Panda lirar dansant electro som blandar komik och svärta med självhäftande melodier och rytmer som bara inte går att sluta lyssna på.

TARAGANA PYJARAMA – kl 23:15

Taragana Pyjaramas musik kan beskrivas som raffinerade, kaotiska sagolandskap med tunga basgångar i botten. Efter grymma remixer på bland annat Delphic, Delorean, Miami Horror och John Talabot släpptes tills lut debut-EPn under förra året och har hyllats till skyarna.

KB line-up lördag:

19:30 Vit Päls (S)

20:45 Penny Police (DK)

22:00 Big Fox (S)

23:15 Ulige Numre (DK)

00:30 YAST (S)

01:45 Choir of Young Believers (DK)

Gilby Clarke

Debaser

Lördag

(Konsert)

Gilby Clarke + Badmouth

Lördagen den 26 maj bjuds Malmö på riktigt finbesök när Debasers rockklubb Beggars Banquet slår på stora trumman! Gillar du Guns n’ Roses? MC5? Heart? Eller kanske det lite nyare bandet Rockstar: Supernova? Vad sägs då om att få se en artist som spelat med alla ovan nämnda band på en klubbscen i Malmö? Smått osannolikt, eller hur? Beggars Banquet presenterar därför lite äckligt stolt följande krutpaket:

GILBY CLARKE (US)

Kan du din rockhistoria behöver denna man ingen närmare presentation. Med en meritlista lika lång som en amerikansk landsväg och ett anseende utöver det vanliga känns plötsligt epitetet “levande legend” inte så klyschigt som det allt för ofta gör. Det känns faktiskt ganska rätt för en man som lirat gitarr med självaste Guns n’ Roses under deras absoluta storhetstid (1991-1994). Som om detta inte räckte har han även spelat med band och artister som MC5, Heart, Nancy Sinatra, Slash’s Snakepit samt “supergruppen” Rockstar: Supernova med bland annat Tommy Lee (Mötley Crüe) och Jason Newstead (ex-Metallica)… Listan är oändlig.

Som soloartist håller han det ganska enkelt med sin bluesbaserade rock’n’roll vars refränger sitter efter en lyssning, vilket gör alla hans fem soloalbum väldigt lyssningsvärda, men det är live denna gitarrhjälte ska upplevas och nu har du chansen – på en klubbscen i Malmö!

BADMOUTH (SE) – support

Som kvällens supportband bjuder vi på Badmouth – ett lovordat Stockholmsband med siktet inställt mot de större scenerna. De bildades så sent som 2007, men har redan hunnit med att turnera flitigt i Europa som förband till bland andra Cinderella och W.A.S.P. De har på detta sätt vunnit mångas hjärtan och högst aktuella med hyllade och kritikerrosade plattan “Heavy Metal Parking Lot” (producerad av Chips Kiesby) så får du nog räkna kallt med att bli rejält överkörd. Badmouth håller inte tillbaka!

Som vanligt fri entré till 22.00 och DJ-duon Twist Action Heroes som står bakom Beggars Banquet lovar att hålla hov hela natten med den bästa tänkbara musiken på dansgolvet!

På uteserveringen ser damerna i DJ-duon Pretty and Fucked Up till att hålla regn och åska på behörigt avstånd. There might be some rock, yes.

Obs, tiderna är ej exakta, kom i tid!

23:30 Gilby Clarke (US)

Amerikanska gitarristen och skivproducenten Gilby Clarke är nog mest känd som komp-gitarrist i Guns Roses där han spelade i några år från 1991. Han har även spelat med Slash’s Snakepit, Heart, Nancy Sinatra, MC5 och producerat album åt bland andra L.A. Guns och The Bronx.

22:30 Badmouth

Stockholmsbandet Badmouth bildades 2007 av Chris LeMon och Mike Hill. 2009 gav de ut sitt självbetitlade debutalbum som producerats av Paul Sabu (Alice Cooper, WASP). 2011 släppte “Heavy Metal Parking Lot” som producerades av Chips Kiesbye (Hellacopters, Sahara Hotnights).

Anna Hertzman

Palladium

Lördag

(Konsert)

Skånetös, mirakulöst frispråkig och varmhjärtad släpper nu sin andra fullängdsskiva som hon själv säger är ”fortsättningen av berättelsen om Anna Hertzman”. Hennes kommande skiva ”Född långt ut” innefattar spår som Din Röv, Sång till Gud och titelspåret Född långt ut. Skånsk vispop när den är som bäst!

Med skivbolaget Cardiac Records i ryggen och hennes grymma band har hon sagt att hon ska ”flyga igenom sommaren 2012!”

Konserten är en releasekonsert för den nya skivan.

Klubb Living presenterar G-knas

Inkonst

Lördag

(Konsert)

Klubb Living presenterar G-knas

General Knas ger sig ut på en extra vårturné!

Efter släppet av det uppmärksammade albumet ”Kärlek och Revolt!” med singlarna ”12/12” och ”En God Vän” gav sig Generalen ut på en bejublad höstturné. Nu kommer han välförtjänt pusta ut på en strand på Jamaica de närmaste månaderna och söka reggaens rötter och spana efter dess framtid. Vem vet vad han får med sig hem?

Eftersom höstsvängen var så lyckad har Generalstaben beslutat att boka in en vårturne med start i slutet av april. Hela Skandinavien från väst till öst, och norr till söder kommer få gunga till generalens avgrundsdjupa röst och rättframma texter.

Reggaemusik i Sverige har växt sig stark i massmedia det senaste året. Vi hoppas att det inte är en tillfällig fluga. Reggae har varit, är och kommer alltid vara en stark svensk tradition, med en stor och hängiven publik. Vi tackar er som varit med hela vägen och vi önskar nya lyssnare välkomna! Reggae på svenska! Det är stort nu min vän!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s