Friday the 25th of May in Swedish

Stockholm

BALETTAKADEMIEN/EPILOG

Dansens Hus

Fredag

(Dans)

Epilog_630x360x.jpg

Kom ihåg var ni såg dem först! I vår tar 21 elever sitt diplom vid Balettakademien och avslutar Dansens Hus vårsäsong med det nyaste inom dansområdet – nästa generations dansare. Epilog är en mer eller mindre fristående avslutning, där karaktärernaras öden framåt i tiden berättas fritt. Koreografi av Jan Åström, Kajsa Sandström, Johan Inger, Charlotta Öfverholm och Zain Odelstål.

Balettakademien har sedan starten 1957 erbjudit en allsidig dansutbildning med fokus på elevernas eget skapande. Utbildningen tar emot studenter från hela Norden och har väletablerade internationella kontakter och samarbeten med välrenommerade danskompanier världen över. Jan Åström är rektor och konstnärlig ledare.

TRIBADERNAS NATT

Stockholms Stadsteater

Fredag

(Teater)

TRIBADERNAS NATT

Dagmarteatern i Köpenhamn år 1889, kvällsrepetition av August Strindbergs Den starkare. Plötsligt står han där, författaren. På scenen: den snart före detta hustrun Siri och… hon. Marie David. “Den lilla motbjudande danska tribaden”. Den där fasansfulla natten för tre år sen, vad var det egentligen som hände?

Fiktion och verklighet blandas ihop i P O Enquists hyllade pjäs om äktenskapet, sexualiteten och skrivandet.

DE TRE MUSKETÖRERNA

Stockholms Stadsteater

Fredag

(Teater)

DE TRE MUSKETÖRERNA

Unge smalhöftade d’ Artagnan dyker upp en dag från ingenstans. Han har en gitarr på ryggen, en värja i handen och han tänker bli KÄND. Och han vet vart han ska ta vägen. Ryktet om Athos, Aramis och Porthos har till och med nått hålan han kommer från.

”En ny sorts teaterupplevelse, ett hisnande musikaliskt technicoloräventyr” – så skrev DN i sin recension efter Alexander Mørk-Eidems fria tolkning av Alexandre Dumas klassiker.

THE BALLROOM BAND CLUB

Södra Teatern

Fredag

(Konsert/Club)

The Ballroom Band Club är en liveklubb som sedan 2005 har drivits med den bärande idén om att ge bra men oetablerade originalband en chans att få spela live. Under åren har arrangörerna genomfört ca 215 klubbkvällar, 14 festivaler, ett 10-tal showcases, några tributekonserter och flera releasefester med några av Sveriges bästa artister och musiker inom genren.

Under våren bjuder husbandet The Ballroom Band in fantastiska och musikaliskt udda akter att dela kvällar på Södra Teatern. Vårt gemensamma uppdrag är att göra dig mjuk, danssugen, hänförd & lycklig! Lite som The last waltz på syra.

VÄL MÖTT!

25 maj – Menyou lanserar sin nya hemsida http://www.menyou.com med en fest tillsammans med The Ballroom band Club på Södra teatern.

Folk n Country, Ska & Reggae toner blandat på bästa sätt utlovas!!

Joel Alme + It’s A Bird! It’s A Plane!

Debaser Medis

Fredag

(Konsert)

Joel Alme + It’s A Bird! It’s A Plane! Loaded Säsongsavslutning!

6 terminer avklarade på Debaser Medis. Det måste vi fira! Vi lovar att vi kommer maxa kvällen till bristningsgränsen, att vi kommer ha kalas, massa dans, mänger med öl och hälsa sommaren välkommen. Till att börja med kan vi berätta att världens finaste Joel Alme kommer lira och att mer information om festen kommer när det närmar sig, håll ögonen öppna. Snajdigt värre!

Vet du inte vem Joel Alme är? Han är ett guldkorn på den svenska pophimlen och är tillbaka med ett nytt album denna vår. Det heter “A Tender Trap” som kommer släppas 9 maj. Den första singeln, tillika titelspåret, släppdes 5 mars och är jättebra! Han inspireras av allas vår husgud Kris Kristofferson och klär sig som Tony Soprano när han hämtar tidningen.

Det var 2008 som Joel Alme albumdebuterade med skivan “Master of Ceremonies”. Skivan hyllades och låten “A Young Summer’s Youth” spelades flitigt på radion. Två år senare kom uppföljaren “Waiting for the Bells”. Ett album som var fyllt till bredden av stråkar, något han dragit ner på nu, avslöjar ett pressmeddelande. Istället är det nya albumet betydligt mer gitarrbaserat. Kom den 25 maj så kan du vakna upp den 26 maj och veta vem Joel Alme är.

“Det är så mycket känslor i detta att hälften vore nog. Men vi har vant oss vid att Joel Alme är mannen som kan sätta enkla ord på de mest triviala situationer.”

”Göteborgsonen har under den senaste tiden lyssnat på Kris Kristofferson, Nico, Jonathan Richman och Frank Sinatra. A Tender Trap sammanfattar precis allt.” – Daniel Magnusson, Gaffa.

“Alme når nya höjder när han placerar musiken mellan gamla storheter som Glen Campbell och Burt Bacharach”. – Markus Larsson, Aftonbladet.

“Förutom att A Tender Trap är ett långt större tidsdokument än vad det någonsin kommer att få uppskattning för är skivan Joel Almes mest fulländade hittills”. – Pierre Hellqvist, Sonic.

Obs, tiderna är ej exakta, kom i tid!

23:00 Joel Alme

Joel Alme kommer från Göteborg. År 2008 släppte han det kritikerrosade albumet “Master Of Ceremonies”. 2010 släppte han albumet “Waiting For The Bells” och i maj 2012 släpper han plattan “A Tender Trap”.

22:00 It’s A Bird! It’s A Plane!

It’s A Bird! It’s A Plane! är Joel Sjöö och Andreas Söderlund. Duon startades våren 2010 och växte snart från sidoprojekt till huvudfokus. I februari 2011 släppte de sin första EP. Samtidigt handplockades It’s A Bird! It’s A Plane! som förband av Glasvegas och åkte med skottarna ut på europaturné – spelningarna där var deras första någonsin. Därefter har de bland annat släppt P3-favoriten Another Tunnel, Another Light och spelat på Way Out West.

SHAI MAESTRO TRIO FEAT. JORGE ROENDER & ZIV RAVITZ

Fasching

Fredag

(Konsert)

Det var Oscar Peterson med “Gershwin’s Songbook” som ledde den 8-årige Shai Maestro in på jazzspåret. Sedan dess har han kombinerat sina klassiska studier med jazzen och vid 20 års ålder fann han sin plats i New York och med Avishai Cohen Trio. Idag, 24 år, turnerar Shai Maestro med sin egna trio sprunget ur sina studioarbeten med peruanske basisten Jorge Roender och Israelen Ziv Ravitz på trummor. Detta är en kombination som helt uppenbart hör ihop och det märks väl när de integrerar amerikanska standards, israelisk folk och Maestros egna kompositioner i sin repertoar.

Dãm Funk – Live

Nalen

Fredag

(Konsert)

Känd som Los Angeles ”Ambassador of Boogie Funk” representerar Dãm-Funk invånarna av ”the Funkmosphere”. Med sin bas i Leimert Park i L.A. har Dãm (uttalas ”Dame som i Damon) ägnat de senaste åren åt till att odla fram den musikaliska pånyttfödelse av 80-tals funken som vi känner till som Boogie, Modern Soul och Electro-Funk.

Som DJ lockar Dãm de mest kräsna Boogie Funk älskarna att ta sig till hans omtalade ”Monday-Night Funkmosphere” fester (som Hollywoodstjärnan Joaquin Phoenix har som favoritställe). Men det är inte bara konnässörerna i baren som gillar hans musik. Alla som gillar groovet från Slave, Aurra, tidiga Prince, Prelude Records och liknande får sig en rejäl dos av den tidens mindre namnkunniga men minst lika funkiga grupper.

Nästa del av ”Ambassadörens” uppdrag är hans debutalbum ”Toeachizown”. Här tar Dãm de klassiska ”West Coast” traditionerna med sig in på den nya scenen med sin egna ”Modern-Funk”. Med en arsenal av vintagesynthar och trummaskiner kanaliserar Dãm sina inspirationskällors galaktiska harmonier och skapar sin egna form av ny ”Boogie”. Peaunut Butter Wolf från Stones Throw Records såg en likasinnad i Dãm och signade honom för att de tillsammans skall kunna glida in i framtiden på hans unika synth och bas-drivna funk-farkost. Det ser ut att vara en ljus framtid ut för den Kaliforniska ”Spacefunken”!

People Party

Hamburgerbörs

Fredag

(Club)

people_biljett

Kom och festa in sommaren. Tillsammans med skomärket Gram tar People Magazine fram det tunga artilleriet och bjuder på massa kul och gott. Liveuppträdanden med grymma artister och DJ´s.

The Oholics feat. Ebbot

Bryggarsalen

Fredag

(Konsert)

webbanner

Kvällen den 25:e maj intar Oholics och Ebbot Lundberg den anrika Bryggarsalen.

Ebbot Lundberg, som nuförtiden inte längre nöjer sig med ett liv i fast

form, kommer att finnas både på scen, bakom skivspelaren och i kranarna

hela kvällen. Dessutom släpper han i dagarna sin solodebut.

Bandet Oholics har under vintern och våren släppt ett gäng singlar som

snurrat flitigt på radiokanaler runt om i världen. Dessutom släpper de även

en skiva. Det är den andra i ordningen och har fått namnet Orbits.

Göteborg

Performing Arts School – Collage 2012

Lorensbergsteatern

Fredag

(Show)

Performing Arts School – Collage 2012

Performing Arts School presenterar Collage 2012!

Under den 25–27 maj bjuder PAS på tre fartfyllda föreställningar med allt från sjungande nunnor till explosiv dans och sjustämmig sång!

Låt dig glädjas av smakprov från musikalerna Nunsense och Mamma Mia. Rycks med av fylliga gospelstycken och förföras av dansens historia – allt från afrikanskt till hip-hop!

Wall Street

GöteborgsOperan

Fredag

(Dans)

Gruppbild Twisted Feet 2012

Med Wall Street vill Twisted Feet Dance Company inspirera dig att ta ställning och ifrågasätta murar som byggts av okunnighet. Det blir en mäktig show med sociala medier och integration/interaktion som röd tråd. Alla möts vi någon gång av murar, hinder som vi bemöter på olika sätt. Ska de krossas, kan vi ta oss över eller runt – kanske lära oss att se igenom dem? Vissa har styrkan att bryta barriärer, andra är försvagade av rädsla eller hat. Dessa murar – stora som små, mellan oss och inom oss – är barriärer som redan skapat allt från själsliga till globala konflikter.

FÖRSOMMARFEST – HLKN BLKN/PEDROS/DJ ŠeFik

Musikens Hus

Fredag

(Konsert)

HALKAN BALKAN bjuder in till försommarfest på Musikens Hus stora scen!

Med sig på scen har de dessutom (ca) 15 man stora PEDROS, kanske stans främsta balkan-disco-partyband!

De har också bjudit Balkan Beat Partys egna DJ ŠeFika för att spela sydost-Europas tyngsta och ösigaste beats!

De 25 första på plats kommer dessutom få något otroligt exklusivt…

OPA!

KLUBB UNDERDOG ALLNIGHTER!

Nefertiti

Fredag

(Club)

Bild för KLUBB UNDERDOG ALLNIGHTER!

Live: Nina Natri & Lisa Pedersen!!!

+ djs!

Jag och många med mig vill få till en ändring. Det räcker nu. Mainstreamen och gubben i slips har fått hålla i taktpinnen tillräckligt länge. Man kan ju troligtvis inte dansa bort en regering, en hierarki eller en samhällsordning som är åt helvete – men man kan ju alltid försöka.

Det är så många som susar fram på en motorväg i livet utan några som helst hinder; det är apanage, det är silverskedar, det är vaktelägg, det är en trettonde månadslön.

Underdog vill jobba för att Göteborgsandan får sig en annan sorts ton, att vi har chansen att bli överraskade på positiva vis i fortsättningen.

Så därmed tänker bara boka kvinnor, invandrare och en och annan bög till mig klubb.

Alla andra i mainstreamen har redan bokningar så det räcker.

VI bjussar på humoristiska DJ:s som dunkar på en blandning av musik – inte snöar in på bara ett BPM, ett filtersvep och en genre.

ZOMBIEKRIG – releasegig

Sticky Fingers

Fredag

(Konsert)

Releasegig på Sticky Fingers fredag 25 maj!!!

Spelning på både Top Floor och Klubben!

Thrash på svenska. Inspelad i The Bay Area. Når Sverige i maj.

Debutplattan ”Undantagstillstånd” (GMR Music/Border) från 2010 hyllades i press som en frisk fläkt med sina svenska texter över Metallicadoftande thrashdängor.

Efter lika hyllade spelningar på bl.a. Getaway Rock, med The Haunted, Tankard och en P3-livesänd Debaserspelning började den stadigt växande fanbasen online hungra efter mer.

Delar av bandet flyttade då till Kalifornien och där skapades uppföljaren som utlovas vara hårdare, ondare och snäppet bättre på alla nivåer.

Eller som plattans Assistant Producer, till vardags Metallica-anställd, låter hälsa: ”IT HELLA SHREDS!”

Mustasch

Liseberg

Fredag

(Konsert)

Mustasch har sedan starten haft en karriär som pekar uppåt och endast uppåt. För varje album och singel som släppts har det tagits succéartade sjumilakliv framåt och alltid med fansens ständiga närvaro.

Med hitsen Double Nature och Down In Black har bandet skrivet in sig den svenska rockhistorien. Bandet är aktuella med nya plattan Sounds like hell, looks like Heaven som är en efterlängtad uppföljare till ”The new sound of the true best” som släpptes förra året i samband med att bandet firade 10 år som band.

På scen erbjuder Mustasch publiken en svettig respit från den grå vardagen som omger oss och det är med värme och stor glädje de äntrar scenen.

Bring Me the Fucking Riot… Man

Pustervik

Fredag

(Konsert)

Den 16 april kommer Bring me the fucking riot…mans tredje och sista skiva. Detta är början på slutet, under våren och sommaren kommer dom göra sina sista spelningar.

Frustrationen över det karga samhälle som egoism, främlingsfientlighet och brist på solidaritet skapar har ökat med tiden hos Bring me the fucking Riot…man, och börjar även leta sig in i texterna på ett tydligare sätt. De känner att skivan som växer fram är det ärligaste och öppet enklaste de gjort tillsammans, vilket skapar en vilja och ett sug att ge sig ut och ge konserter igen.

Samtidigt smyger sig tröttheten, och känslan av att man hittills har fört en tröstlös kamp på i periferin.

En känsla av att detta är början till slutet. Ett manifest börjar ta form.

Malmö

Wear it like a crown

Malmö Stadsteater / Hipp

Fredag

(Teater)

Wear it like a crown

En föreställning om att bära sina rädslor och misslyckanden med stolthet.

I denna tragikomiska och absurda föreställning utforskas kaos och ordning och hur risker förvandlas till möjligheter. Om att välja att bära våra misslyckanden, rädslor och tillkortakommanden som en krona. Och att putsa den och bära den med stolthet.

I ett snurrande scenrum rör sig cirkusartisterna genom en värld av illusioner, skuggspel, knivkastning, akrobatik, jonglering och dramatik. Sex udda karaktärer, som alla känner sig ensammast på jorden, brottandes med varsitt dilemma.

ÖRESUNDSFESTIVAL 2012

Babel, KB och Moriskan

Fredag

(Festival)

Öresundsfestivalen är Malmö och Köpenhamns nya musikfestival. Under två dygn får festivalens gäster möjlighet att uppleva de mest intressanta artisterna från den danska och svenska musikscenen.

En rad lovordade namn från Öresundsregionen som spänner brett från indiepop till world music kommer ta plats på festivalen. Bland annat Choir of Young Believers, Big Fox, Ulige Numre, Rosvo, Terrible Feelings, MF/MB, Vit Päls, Panda da Panda, Christine Owman, Dan i locks / Deng Dengs och Diskoteka Yugostyle.

På Babel denna kväll:

Stella Lugosi (SE) LIVE

Lukas Graham (DK) LIVE

Badlands (SE) LIVE

Lucy Love (DK) LIVE

Linkoban (DK) LIVE

25-26 maj 2012 hålls Öresundsfestivalen för första gången i Malmö och bjuder på mer än 40 handplockade konserter med svenska och danska band på Babel, Kulturbolaget och Moriskans scener.

Kuratorgruppen, som står för programläggningen, representeras av bokare från danska Vega, Jazzhouse, Bremen, Amager Bio, Rust och svenska Kulturbolaget (KB), Babel och Moriskan.

STELLA LUGOSI (SE) – kl 19:30

En skulle kunna säga att de låter som om Sparklehorse hade råkat släpa hem Fiona Apple och att deras oäktingar nu sitter i en dunkel källare och spelar slow-fi-hits helt befriade från electrobeats.

LUKAS GRAHAM (DK) – kl 20:30

Ryktet om denna talangfulla och hårt arbetande soul-popartist spridits flitigt. Musiken rör sig effektfullt och skarpsinnigt i spänningsfältet mellan soul, pop och hiphop, med sorglösa och oemotståndliga melodier, som är omöjliga att värja sig emot.

BADLANDS (SE) – kl 22:00

Med ett stort spektra av uttryck och intryck utforskar den Malmöbaserade duon de mörka sidorna av ljus och de ljusa sidorna av mörker genom lekande ljudlandskap och gäckande melodier. Starkt inspirerade av naturen har de skapat ett nytt sound med element från new wave, trip hop och psykadeliska ljudbilder.

LINKOBAN (DK) – 23:15

Linkoban är det senaste stjärnskottet på Köpenhamns MC-himmel. Hon släppte tidigare i år sin debutsingel och video ‘Like This’ på Danmarks grimedrottning Lucy Loves egna bolag ‘Superbillion Records’.

LUCY LOVE (DK) – 23:50

Lucy Love är utan tvekan en av Skandinaviens mest intressanta och nyskapande artister. Hon har gått från undergroundfenomen i den Köpenhamnska natten till en av Danmarks största artister. Vänta er en sjuk visuell show och grime-elektro-pop i världsklass.

KB line-up fredag:

19.30 Terrible Feelings (S)

20:45 Shiny Darkly (DK)

21:45 Rosvo (S)

23:00 Complicated Universal Cum (DK)

00:15 MF/MB (S)

01:30 Kellermensch (DK)

Bass Drum of Death + Beast + Jealous Cowards

Debaser

Fredag

(Konsert)

Bass Drum of Death + Beast + Jealous Cowards

Vi tyckte det var dags att köra på trebandsuppställningen den här gången. Finns ju fler bra band än det finns datum. En hel del stök på fredag alltså, precis som det ska vara på en lönefredag. Blir bra det! Hoppas vi ses.

HIGH FIVE // DEBASER MALMÖ

BASS DRUM OF DEATH (US)

BEAST (STHLM)

JEALOUS COWARDS

DJ IS OK + ANNA VINHUS

BASS DRUM OF DEATH (US)

“The Mississippi-based duo of John and Colin make garage rock about hedonism and head-rushes look easy, whilst incoherence in the ‘Louie, Louie’ capacity makes its rock-and-roll roots sweat of stoned static. The aesthetic of GB City flaunts kick-ass music at the expense of lyrical clarity, but quasi-Ramones title nods like ‘Religious Girls’ or ‘High School Roaches’ nudge anyone nostalgic about extinct smoking pits and hazy bathroom stalls into memorial rehashing, no question.

…We present Local H meets Mudhoney, with an added bonus of Oasis-level alcohol consumption…” – consequenceofsound.

BEAST (STHLM)

“Punkrock med en dos hardcore och en rejäl rock n’ roll-nypa av Motörhead. Stockholmarna i Beast överraskar med sitt tempo, sin illvilja och sin intensitet som på alla sätt känns helt rätt. Det är ett gammalt välbeprövat recept som Beast ändå lyckas få att låta både fräscht, högaktuellt och eget. Det finns inget annat att tillägga än: Bravo! Och just det, se dem live om ni får chansen, för från scenen låter det, som sig bör, ännu bättre. Marias röst sitter som den ska i den musikaliska ramen av skräniga garagegitarrer och simpla trumkomp.” – Lukizine

JEALOUS COWARDS

“Från första till sista låten skitar Malmös Jealous Cowards ner allt som befinner sig i närheten av mina gamla högtalare. Jag hör Black Flag, Circle Jerks och Teen Idles slåss om uppmärksamheten jag har att erbjuda, och det går helt enkelt inte att hålla tillbaka känslorna som de inledande låtarna självmant framkallar. Jealous Cowards inleder 2012 så in i helvete starkt, att jag undrar om andra band ens kan nå ribban nu?

Ursprungligen kommer det här arga gänget från Gävle, så det är med andra ord denna lilla stad som bär skulden till det råa, osnutna och skitiga ursinnet som figurerar på detta självbetitlade mästerverk. Det är svårt att välja ut något favoritspår, för i slutändan flyter allt ihop till en enda stor romans där 80-talets punkarv och de charmiga lokalreferenserna inte lämnar någon oberörd.”

Obs, tiderna är ej exakta, kom i tid!

00:00 Bass Drum of Death (US)

Amerikanska garagerock-duon Bass Drum of Death startades av John Barrett som ett soloprojekt. 2008 fick han sällskap av Colin Sneed på trummor och 2011 släppte de sin debutplatta “GB City”.

23:10 Beast

Beast kommer från Stockholm och spelar adrenalinfylld rock. Ibland snabbt, ibland lugnt, alltid tungt. 2011 släppte de sin debut 7″. Bandet består av Elias, Maria, Kalle, Kempe och Matte.

22:30 Jealous Cowards

Jealous Cowards kommer från Malmö. I början av 2012 släppte de sitt självbetitlade debutalbum.

SWEDEN INTERNATIONAL TATTOO 2013

Malmö Arena

Fredag

(Mässa/Show)

Välkomna till ett av världens större inomhustattoo lördagen den 25 maj och söndagen den 26 maj 2013 i en av Europas modernaste inomhusarenor, Malmö Arena.

Några av världens främsta militärorkestrar och uppvisningsgrupper medverkar, totalt ca 600 medverkande.

Vidare medverkar två av Sveriges allra främsta sångsolister/artister

vid Sweden International Tattoo, Helen Sjöholm och Fredrik Lycke.

Ett Military ShowTattoo i världsklass.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s