Friday the 20th of April in Swedish

Stockholm

Fröken Julie

Strindbergs Intima Teater

Fredag

(Teater)

Image of Miss Julie

”Fröken Julie” är August Strindbergs stora mästerverk och mest spelade pjäs. 2012 är det Strindbergsår och på Strindbergs Intima Teater vid Norra Bantorget gör Anna Pettersson en egensinnig tolkning av ”Fröken Julie” där hon själv står för regi samt spelar alla rollerna. Hon beskriver läsarten:

”Den välkända pjäsens tema om klass, genus, makt, arv och miljö får en ny dimension av att en och samma skådespelerska spelar alla de tre rollerna. Fokus flyttas från de yttre omständigheterna till de inre komplexa drivkrafter, drifter och motsättningar som ryms inom en människa. Det möjliggör också tolkningar som avviker från den traditionella naturalistiska formen”.

Mormors svarta ögon

Dramaten

Fredag

(Teater)

Image of Mormors svarta ögon

”Någonstans i mig så gömmer sig de finska orden. Om jag bara hittar ingången så kommer jag höra min mun säga ljuden och mitt öra kommer att förstå.”

Tanja Lorentzon, skådespelerska på Dramaten, debuterar som dramatiker med en monolog om sig själv, sin mamma och sin mormor.

Finland 1939 under vinterkriget. Mirjam försöker överleva med sina två barn i huset mitt i skogen. Ska hon slakta grisen? Kommer han till jul? ”Mig får man inte vänta till permission. Idag briserade två bomber endast tjugo meter ifrån mig. Försök behålla huset även om jag inte kommer hem.”

Året är 1963. Mirjams dotter Terttu, hennes man och barn har kommit till Sverige med den stora arbetskraftsinvandringen. ”Här ska man bygga en miljon lägenheter! Hur länge skall vi stanna? Vi har det ju bra här. Du måste börja prata svenska! Du måste sluta säga att vi skall flytta tillbaka när vi aldrig gör det!”

Tumba 1981. ”Jag blir kallad finnen, finnpajsarn, finnjävel. Folk spelar upp fulla finnar för mig, och till vilken nytta? Jag är ju bara en fuskfinne som inte ens kan finska. Vad spelar det för roll att vi har bytt till ett svenskt efternamn så länge jag heter Tanja i förnamn?”.

Personligt, humoristiskt och rörande blir det när Tanja Lorentzon går på spaning i sin egen familjs historia och berättar en historia om identitet och känslan av förlust.

BROLLE – ROCK´N´ROLL

Scalateatern

Fredag

(Show)

Image of BROLLE - ROCK´N´ROLL

BROLLE för första gången på teaterscen i en egen föreställning.

BROLLE tar oss med på en resa genom de Norrländska skogarna till 50-talets Memphis. Hur han mötte Rock´n´Roll, bilarna, brudarna och revolten.

Tillsammans med sina sex musikanter gör BROLLE en föreställning fylld med musik, egen och egna favoriter.

I Memphis hade man sagt ”BROLLE – The Swedish own Rebel Rocker takes the stage for a funfilled ride back in time. A night of pure and wild Rock´n´Roll.”

Eva Dahlgren

Rival

Fredag

(Show)

Image of  Eva Dahlgren

Nu släpps fler föreställningar av förra höstens och vårens uppmärksammade och kritikerrosade monologföreställning ”Ingen är som jag” av och med Eva Dahlgren.

Tre nya föreställningar ges på Rival i Stockholm under mars månad 2012 där hon delar med sig av sina betraktelser av sig själv och oss alla.

Om föreställningen:

Det finns historier som inte går att berätta med musik. Historier som kräver ett annat forum.

Förra året hade jag premiär på en monologföreställning på Rival i Stockholm. Där berättar jag det som aldrig får plats i eller mellan mina låtar. En och en halv timmes prat om sådant som kan tyckas alltför oväsentligt eller för invecklat för att skriva en sång om men som krävs för att hela bilden ska klarna.

Orkester Chesty Morgan & Hans Caldaras

Boulevardteatern

Fredag

(Konsert)

Image of l Orkester Chesty Morgan & Hans Caldaras

Orkester Chesty Morgan, den vilda orkestern, känd för sina blodfyllda tolkningar av zigensk, arabisk och rysk musik, tango, klezmer och kabaré – en efterlängtad återkomst till Boulevardteatern!

De av er som var på Orkester Chesty Morgans 20-årsjubileum på Göta Källare minns säkert också den långe, elegante mannen som sjöng så våra hjärtan nästan brast – Hans Caldaras.

Vi har nu äran att presentera “En afton med Orkester Chesty Morgan och Hans Caldaras”

Fyra kvällar med vår vän Hans Caldaras som orkesterns gäst, ensam och i duett med Maya De Vesque.

Denna gång går orkestern djupt in i den romska traditionen, som Hans Caldaras är den främste uttolkaren av i vårt land.

Extra mycket hjärta och smärta med andra ord.

Mötet mellan den traditionstrogne och djupt rotade sångaren och den känslomässiga och vilda orkestern kommer att bli något speciellt.

Immortal Technique

Göta källare

Fredag

(Konsert)

Image of  Immortal Technique

En utav den oberoende hiphopscenens absoluta frontfigurer, Immortal Technique, kommer äntligen tillbaka till Norden för en rad klubbspelningar i april. Under hösten släppte han efter tre års väntan nytt material, i form av det sedermera så omtalade gratisalbumet The Martyr. Hans raka språk, politiskt laddade texter och totala ovilja att på något sätt kompromissa med sin konst har gjort honom till en ikon inom en genre där få moderna artister kan matcha hans rebelliska ådra.

Som särskilt utvalda gäster på den här turnén står inga mindre än den svenska duon Mohammed Ali. Under 2011 avlöste hyllningarna till deras debutalbum Vi varandra och det summerades kanske bäst av Jan Gradvall som konstaterade att efter att Ebba Grön släppte sitt debutalbum framstod resten av det svenska musiketablissemanget som verklighetsfrånvänt. Samma känsla ger Mohammed Ali. Under den gångna sommaren kunde de ses på bland annat Siesta, Peace & Love, Storsjöyran och Malmöfestivalen och här kommer de garanterat sätta ribban högt för kvällens huvudakt.

Norlie & KKV

Kägelbanan

Fredag

(Konsert)

Image of  Norlie & KKV

Unga duon Norlie & KKV från Stockholm har gjort kometkarriär under 2011 och början av 2012 med sin smittsamma och pop-inspirerade hiphop. Singeln “När Jag Går Ner” tog killarna till topplistornas högsta segment och gjorde dem välkända över hela landet. Singeln har sålt dubbel platina och när Sonny och Kim följde upp med “Tröjan Du Hatar”, tillägnad det otacksamma exet från “När Jag Går Ner”, blev den snabbt en lika stor hit och duon visade med bestämdhet att de är långt ifrån ett one hit wonder-fenomen. I augusti släpps debutalbumet och framtiden ser onekligen bländande ljus ut för Norlie & KKV.

Sonny Fahlberg (Norlie) och Kim Vadenhag (KKV) träffades av en slump 2008 och det dröjde inte länge innan de allierade sig. Passionen för musik förde dessa unga killar samman och idag utgör de vad som kallats årets mest lovande duo, nämligen Norlie & KKV. Viljan att experimentera och kombinera olika genrer tillsammans har gett dem ett unikt och nyskapande sound. Musiken är välproducerad, texterna är vassa och resultatet blir en ny generation av hip-hop.

Göteborg

RYJVVIE – Concerto for symphonic wind orchestra

Kronhuset

Fredag

(Klassiskt)

Image of RYJVVIE - Concerto for symphonic wind orchestra

Vi har den stora glädjen att presentera ett helt nyskrivet verk, RYJVVIE – Concerto for Symphonic Wind Orchestra samt en re-orkestrering av Animations – Concerto for organ & symphonic wind orchestra, båda verken komponerade av Örjan Fahlström.

RYJVVIE – Concerto for Symphonic Wind Orchestra

Metaforen för RYJVVIE är ett legendariskt och mytomspunnet område i den Lappländska fjällvärlden – Ryfjällsmassivet. Detta område har under århundranden varit en viktig del i den samiska historien och traditionen och är fortfarande en viktig punkt i denna del av fjällvärlden. Den stora formen för verket är som arbetsnamnet antyder – Concerto for Symphonic Wind Orchestra, vilket innebär att orkestern i sig själv har den centrala rollen och är bärare av den konstnärliga gestaltningen.

Örjan Fahlströms presentation av verket:

Det mäktiga Ryfjällsmassivet ligger i den Lappländska fjällvärlden i Västerbotten. Detta natursköna område har varit den metaforiska utgångspunkten i ett nyskrivet beställningsverk för Göteborg Wind Orchestra. Ryjällsmassivets karaktäristiska och dramatiska silhuett blev en viktig drivkraft i min konstnärliga process när jag arbetade med den nya kompositionens storform och konstnärliga dramaturgi.

RYJVVIE är dock inte så kallad programmusik. Jag vill alltså inte överföra det man ser till det man hör på ett direkt sätt. Istället har jag under hela kompositionsprocessen inspirerats och påverkats av den mystik, energi och naturskönhet som denna unika plats står för.

Verket är en konsert för symfonisk blåsorkester och titeln, RYJVVIE, är det samiska namnet på fjällmassivet. Kompositionens två delar; JOKSGAEJSIE och RYJVEJEGAEJSIE har fått sina titlar av de ursprungliga samiska namnen på de två karaktäristiska topparna.

JAG VILL FÅ VARA MAMMA

Göteborgs Stadsteater

Fredag

(Teater)

Image of I WANT TO BE A MUM

Specialskrivet familjedrama av Ann-Sofie Bárány.

En ovanlig och ovanligt lycklig familj. Klas och Inga med deras tre halvvuxna ungar får nästan en ny familjemedlem – den sökande Elias. Bägge parter förundras och förtjusas. Till en början.

I samarbete med Moomsteatern undersöker vi den sköra tråd som utgör gränsen för normalitet. Detta unika möte kommer garanterat ställa våra invanda föreställningar på ända.

För manus står Ann-Sofie Bárány, senast aktuell på Göteborgs Stadsteater med en bearbetning av Lorcas Publiken.

Expectations

Folkteatern

Fredag

(Teater)

Image of Expectations

Expectations

av Kristina Brändén Whitaker

The Award Winning version! Nu är GESTs största succé någonsin tillbaka, Expectations, vinnaren av Fringe Review’s Outstanding Theatre Award vid Edinburgh Festival Fringe 2010, världens största kulturfestival.

Expectations berättar historien om två par, ett från London och ett från Göteborg som båda

möts av nyheten att allt inte kommer bli som de drömt. En gripande men samtidigt humoristisk

föreställning om att få ett barn som inte är som alla andra.

GEST – Gothenburg English Speaking Theatre är den enda professionella teatergruppen i Västsverige som spelar brittisk dramatik på originalspråket engelska med brittiska skådespelare.

LALEH

Scandinavium

Fredag

(Konsert)

Image of LALEH

Missa inte Lalehs debut i Scandinavium, det kommer att bli fantastiskt!

Det tog inte mer än några få toner från hennes första singel förrän man kunde urskilja Laleh från resten av den svenska artistskaran. Med en förkrossande energisk själ gjorde hon en cocktail på alla möjliga musikstilar och svepte benen på hela nationen.

En (o)helig allians av brustna hjärtan och brustna konventioner banade vägen för en karriär som efter fem år lyser lika starkt och varmt som magma från Eyjafjallajökull. Hon flög solo inte enbart som artist men även som låtskrivare och producent när hon idag med en CV på tre hyllade album, Grammis-priser och stående ovationer varje gång hon ställer sig på scen och höjer rösten.

Under hösten har vi sett henne i programmet “Så Mycket Bättre” där hon med sina egensinniga tolkningar av bland andra Eva Dahlgren och Tomas Ledin vandrat längs ryggraden på folket i soffan. I Januari 2011 uppenbaras nya albumet ”Sjung”. Det är Lalehs kommande mästerverk och det är på hennes följande turné vi kommer ha turen att få uppleva en livs levande del av hennes geni.

Soran Ismail – Resan fortsätter

Draken

Fredag

(Show)

Image of Soran Ismail - The journey continues

– Min föreställning blir som en jordenruntresa – med den skillnaden att du inte får eurobonuspoäng.

Soran Ismail har på bara några år lyckats etablera sig som en av landets absolut vassaste komiker och beger sig nu ut på en landsomfattande turné med succéföreställningen som tidigare satts upp på Universitet och Högskolor runt om i Sverige.

Sorans knivskarpa samhällsanalyser lämnar ingen oberörd i en föreställning som lockar till skratt och samtidigt ifrågasätter det du tidigare såg som självklart. På ”Resan fortsätter” både hyllar och sågar han Sverige, ifrågasätter din rösträtt och dissekerar grabbighetens destruktiva gruppdynamik i sitt sökande efter jämställdhet.

Han är ett stående inslag i allt från Parlamentet till Sveriges största standupscener, och flera hundratusen såg honom göra sin första standuptimma när den sändes på kanal 5. Missa inte chansen att se nästa live.

ARMAND MIRPOUR

Sticky Fingers

Fredag

(Konsert)

Image of ARMAND MIRPOUR

ARMAND MIRPOUR

Armand framträdde 2010 på ett fullsatt Hovet för 9 000 Twilightfans, var förband till José Gonzalez i Norska Trondheim och blev Stockholmshistorisk som första liveakt att få uppträda i prestigefyllda Salongen på Fredsgatan 12 under Roxannes flagg. Armand har redan hunnit spela på några av de viktigaste festivalerna och scenerna i Sverige: Emmaboda, Peace&Love, Gröna Lund, Storsjöyran och Rookiefestivalen i Hultsfred. Singeln Curly Boys Law valdes i augusti 2010 till dagens låt av engelska Record of the Day, som tidigare breakat akter som Kate Nash och Gnarls Barkley. Armands framgångar har även gett honom en plats som in-house låtskrivare hos legendariska förlaget Murlyn.

Armands nya singel “Lucky Lady Hotshot” är ute nu och B-listad på P3.

TYSTA MARI & BLISTERHEAD

Sticky Fingers

Fredag

(Konsert)

Image of TYSTA MARI & BLISTERHEAD

På scen ca kl 23 TYSTA MARI

Ett halvt decenium har gått sedan Tysta Mari för första gången möttes i en replokal i Årsta industriområde i Stockholm för att sätta ord, ackord och rytmer till en blandning av upprorskänslor, uppgivenhet och alienation.

Det dröjde inte länge innan bandet var en av svensk punkhimmels tydligast lysande stjärnor och man har sedan starten varit med och banat väg för den våg av svenskspråkig punk vi sett de senaste åren. Med aktuella skivan “Blå Nätter / Svarta Dagar” visar Tysta Mari att de förtjänar titeln som ett av Sveriges bästa punkband, och att de även är mästare utanför genregränsen.

Lyssna här

På scen ca 22.00 BLISTERHEAD

Blisterhead har turnerat flitigt runt om i Europa, Brittiska öarna samt Skandinavien. De har spelat med band som Toy Dolls, Randy och Angelic Upstarts. Blisterhead har också spelat på svenska festivaler som bl.a. Arvikafestivalen och Augustibuller. De har gjort 200 spelningar under de senaste åren vilket bevisar att detta är ett band är ett erfaret liveband.

Vi har spelat oss igenom Europa och släppt 3 fullängdare och en Ep. Vår fjärde skiva är klar för att spelas in nu. Det bästa vi gjort tycker jag. Vi har alltid fått höra att vi är fantastiskt live band. Det är jag väldigt glad för. Mycket bättre än på skiva. Jag tror på det. Blisterhead är mer peppade än på år och dag. Du är välkommen.”

spana in bandet här!

FUCK IT, WE’RE YOUNG

BRYGGERIET

Fredag

(Club)

FUCK IT, WE'RE YOUNG / BRYGGERIET / 20 & 21 april

Varmt välkomna till ännu än fullproppad kväll på Bryggeriet. Ni som varit där vet att hur galen stämningen är, helg efter helg. Eftersom det är sent in på månaden och pengarna kanske har sprungit iväg lite väl fort så bjuder vi på fri entré till 23.00!

Ta på er dansskorna och partykläderna och kom in i värmen. Vi lovar att ni inte kommer ångra er.

Dj;s denna helg är inga mindre än de magiska:

Fredagskvällen: Hessman som lovar en sjukt rolig blandning av musik och show!

Lördagskvällen: John Olsson som också har några extra specialare för kvällen!

Självklart spinner de båda skivor som bara de kan! Så stå stilla i hörnet dessa två

kvällar lär inte ske! På med dansskorna, nu ska vi ha det riktigt freaky!

Malmö

INGVAR!

Malmö Stadsteater

Fredag

(Teater)

Image of INGVAR!

Dagen är slut och börsen har lagt ytterligare en katastrofal dag bakom sig. De förtvivlade mäklarna har förlorat såväl sina egna som alla andras pengar. Nu famlar de efter ett hopp, något som kan hjälpa dem att stå ut ännu en dag. De vill tro på en bättre värld och drömmer om att få slippa rövarkapitalismen. Så minns de – IKEA!

Med en stor portion svart humor och till tonerna av svensk folkmusik berättar vi historien om mannen som möblerade det svenska folkhemmet.

Das wunder von Schweden, eine musikalische Möbelsaga hade urpremiär på Deutsches Schauspielhaus i Hamburg 2009. Hösten 2010 hade den Sverigepremiär på Malmö Stadsteater. Kompositören och regissören Erik Gedeon är schweizaren med svenskt påbrå som under de senaste åren tagit norra Europas teaterscener med storm. Tillsammans med lundadramatikern Klas Abrahamsson har han skapat succéföreställningen Ingvar! – En musikalisk möbelsaga.

Ett drömspel

Malmö Stadsteater

Fredag

(Teater)

Image of A Dream Play

”Allt kan ske, allt är möjligt och sannolikt. Tid och rum existerar icke; på en obetydlig verklighetsgrund spinner inbillningen ut och väver nya mönster.”

År 2012 är det hundra år sedan August Strindberg dog. Vi uppmärksammar den store författaren genom att spela en av hans mest älskade och kanske märkliga pjäser – Ett drömspel. Med humor, sorg och fantasi har pjäsen sedan början av 1900-talet förtrollat teaterpubliken runtom i världen.

Guden Indras dotter sänds ner till jorden för att ta reda på hur människorna har det. I ett flöde av drömlika scener utsätts hon för en jordevandring och konstaterar snart att ”det är synd om människorna”.

THORBJØRN RISAGER

Victoriateatern

Fredag

(Konsert)

Image of THORBJØRN RISAGER

Han är en ovanlig företeelse i det danska musiklivet på väldigt många sätt.

Thorbjørn Risagers sångförmåga har fått amerikanska kritiker – inte bara en, utan en hel hög av dem – att ta till Ray Charles och andra röstgiganter för att hitta något att jämföra med. Delbert McClinton, Bob Seger och David Clayton-Thomas har också nämnts, av de amerikanska journalisterna, som nog inte hade kunnat föreställa sig att sådana sångare finns på den här sidan Atlanten.

Men det slutar ju inte med den kraftfulla rösten – snarare börjar det där! Förmågan att skriva musik med komponenter från många genrer, framför allt blues, rock och soul men även jazz, funk, New Orleans, singer-songwriter, roots, och smälta ihop det till en helhet som är rikt varierad samtidigt som den skapar ett nytt sound, ja faktiskt en ny genre. Urvalet av musiker, som gjordes för drygt åtta år sedan, med utgångspunkten att det först och främst skulle vara folk han trivdes att arbeta med – vilket verkligen var ett lyckokast!

Calaisa

Moriska Paviljongen

Fredag

(Konsert)

Image of Calaisa

Den 20 april kommer skivaktuella och kritikerrosade Calaisa till Moriska Paviljongen i Malmö. Bandet har gjort succé i både USA och Europa samt medverkat i Melodifestivalen 2008 med låten ”If I could”. I somras släpptes första singeln Up to us och hela skivan kommer 11 april där den har sin Malmöpremiär på Moriska Paviljongen.

Fredag 20 april · entré kl 19:00, på scen kl 20:00 · förköp 190 kr via tickster.com och kulturcentralen.nu

Calaisa har gjort en resa många bara drömmer om. Fyra tjejer – som till synes kom från ingenstans – åkte 2004 på vinst och förlust till Nashville och spelade till sig ett guldkantat skivkontrakt med Universal Nashville, världens mest framgångsrika skivbolag. De spelade in en platta i Nashville för fantastiska 5 miljoner kronor och lanserades som det nya unga svenska Dixie Chicks i USA. Storyn om deras osannolika resa från indieband till den stora satsningen på världens största underhållningsmarknad blev riksnyhet i Sverige och USA. När dokumentären om deras resa kom ut på svensk TV sålde Calaisa guld och det självbetitlade debutalbumet Calaisa (2006) fortsatte att sälja stort det följande året.

Men det skulle komma en chock. När Calaisas USA-turné skulle börja sparkades oväntat skivbolagschefen i USA och det blev ingen turné. För de flesta band hade detta varit tillräckligt för att ge upp, men för Calaisa blev motgångarna istället en ny utmaning. De hade sett att drömmar kunde förverkligas och visste att motgång kunde vändas till styrka.

Publikens kärlek var bränslet som tog Calaisa runt Sverige och Europa de kommande två åren. 2008 medverkade de i Melodifestivalen och 2009 spelade de in nästa platta, Grafton Street, för egna pengar i The Cardigans studio i Malmö. Grafton Street är lika helgjuten som debuten, men har ett nytt djup, en ny insikt om att drömmen om att kunna leva på sin musik kräver blod, svett och tårar.

NOISUF X

Inkonst

Fredag

(Club/Konsert)

Image of NOISUF X

NOISUF X befinner sig i gränslandet mellan EBM/Electro och techno – en apokalyptisk och skräckfylld syn på världen – det är vad NOISUF-X handlar om. Med hits som ”Hit me hard”, ”Toccata del terrore” eller ”My time” har NOISUF X gjort sig ett namn inom den elektroniska musiken och är väldigt populär bland alternativa dj:s idag. X-Fusion’s sidoprojekt NOISUF X musik är kall och hopplös med hårda distade beats, experimentella ljud och tunga sekvenser. Vi är otroligt glada och stolta över att presentera NOISUF X på vår scen. Mer mangel än så här blir det knappt!

“Once upon a time… the story of NOISUF-X had begun…

..exactly in 1988 when X-FUSION used his legendary C64 for combining electronic sounds with organ-sequences and vinyl-elements.Two years later his C64 was detached by Amiga 500, developing to 4 tracks and 8 bit. The first project was born, but the way that had to be gone until NOISUF-X came into being should be long.

During the next years X-Fusion created 10 albums by his own without a real deal. He extended his equipment over and over again and even got several gigs at Techno-parties such as the Innovation Rave (Fantasy/Dülmen) where he showed his abilities live in front of almost 2000 fans. X-FUSION´s style of music evolved into the style of Techno/Acid/House just to the year 2000, when his first tracks including vocals were produced.

Finally his hard work that changed into EBM sound at the end got appreciated by Indie-Label DARK DIMENSIONS/SCANNER, where he signed a contract and his first album ”DIAL D FOR DEMONS“ was released. On exactly this release a track appeared that gave NOISUF-X a basis for its existence by its title. The idea the homonymous side-project NOISUF-X was born”

OH BABY I LIKE IT RAWs 6 Anniversary – Genius of Time (GBG) LIVE

Babel

Fredag

(Club/Konsert)

Image of OH BABY I LIKE IT RAWs 6 Anniversary - Genius of Time (GBG) LIVE

Det har nu gått 6 år sedan Oh Baby I Like It Raw drog igång. Till 6-årsfirandet av denna Malmönattens självklarhet har Jonas from Falun och Oscar Villata bjudit in Genius of Time från Göteborg.

”Det har gått mer än ett halvt årtionde sedan vi och en handfull vänner trängde ihop oss i en liten källare på Karlskronaplan under rubriken Oh Baby I Like It Raw för första gången. Att sex år senare kunna konstatera att dessa vänner och bekanta aldrig någonsin varit fler känns helt fantastiskt men också smula overkligt, för att uttrycka det milt.

Som en enda lång hyllning till alla ni som dansat, stökat, umgåtts och socialiserat på Oh Baby I Like It Raw genom åren ställer vi till en storslagen 6-årsfest fredag 20 april på Babel.

Efter att ha inlett 2012 norskt med Todd Terje och kontrat med tyska Tensnake har det blivit hög tid för att hissa den inhemska houseflaggan. Med hjälp av sina väl avvägda liveset och glittrande discohyllningar till Whitney Houston har Genius of Time positionerat sig som Sveriges mest uppskrivna och internationellt respekterade djuphouseidealister just nu.

När Göteborgsduon som består av Alexander Berg och Nils Krogh inte gör egna klubbar och (svart)fester på västkusten tillsammans med skivbolaget Aniara flänger de mellan spelningar på Panorama Bar i Berlin och Robert Johnson i Frankfurt. Till Oh Baby I Like It Raws sexårsfirande tar de med sig hela sin liverigg för sin första Malmöspelning någonsin.

Jonas From Falun och Oscar Villata backar som vanligt upp med disco, house, dub, italo och Oh Baby-klassiker från igår, idag och imorgon.

Dagens Aktiviteter

Stockholm

Eija-Liisa Ahtila

Hours: 10:00 – 18:00

Marcus Bleasdale

Hours: 10:00 – 21:00

André Kertész

Hours: 10:00 – 21:00

Steve Schapiro

Hours: 10:00 – 21:00

Perspective

Hours: 10:00 – 21:00

Helena Blomqvist

Hours: 10:00 – 21:00

Sturtevant

Hours: 10:00 – 20:00

The four seasons

Hours: 11:00 – 17:00

Passions – art and emotion through five centuries

Hours: 11:00 – 17:00

Excessive and exaggerated – the caricature in Sweden

Hours: 11:00 – 17:00

Modern life – French 1800

Hours: 11:00 – 17:00

Klara Soup Theatre

Hours: 12:00 – 14:00

Vi som är hundra

Hours: 18:00 – 20:00

Norra Brunn Comedy

Hours: 18:30 – 00:00

Mormors svarta ögon

Hours: 19:00 – 21:00

The Miser

Hours: 19:00 – 21:30

Zebra girl

Hours: 19:00 – 19:50

The Three Musketeers

Hours: 19:00 – 22:25

STIAN DANIELSEN (NO) /STEINUNN & BRIAN (IS/US)/ I RECKON / CRAZY IN LOVE WITH MR PERFECT

Hours: 19:00 – 21:00

The Girl in Tailcoat

Hours: 19:00 – 21:00

BROLLE – ROCK´N´ROLL

Hours: 19:00 – 21:30

Miss Julie

Hours: 19:00 – 21:00

A Dream Play

Hours: 19:00 – 22:00

Cirkus Cirkör – Wear it like a crown

Hours: 19:00 – 21:00

DIRTY DANCING

Hours: 19:30 – 21:30

PIRES PLAYS BEETHOVEN

Hours: 19:30 – 21:40

Jesus Christ Superstar

Hours: 19:30 – 21:30

Treater

Hours: 19:30 – 21:35

Party @ Le Bon Palais

Hours: 19:30 – 03:00

Eva Dahlgren

Hours: 19:30 – 21:00

Monty Python´s SPAMALOT

Hours: 19:30 – 21:30

Barbarellas Vau De Ville

Hours: 20:00 – 22:00

MOFETA & JERRE with SPIDERDOGS

Hours: 20:00 – 22:00

l Orkester Chesty Morgan & Hans Caldaras

Hours: 20:00 – 22:00

Immortal Technique

Hours: 20:00 – 22:00

Norlie & KKV

Hours: 20:00 – 00:00

High Life

Hours: 21:00 – 03:00

The Ballroom Band Club

Hours: 21:00 – 02:00

Live at Marie Laveau: THE FIX

Hours: 21:00 – 03:00

STOCKHOLMSYNDROMET – THE MAJORITY SAYS (LIVE) & RELEASE TKACUK w BLIZZ BUGADDI

Hours: 21:00 – 03:00

Klubb: Laserdisko

Hours: 21:00 – 02:00

Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!

Hours: 21:00 – 23:00

RAW comedy club

Hours: 21:00 – 23:00

Lennie Skifs – Still Crazy

Hours: 21:00 – 23:00

A fashionable weekend

Hours: 21:00 – 03:00

Angel Witch & Enforcer & Slingblade

Hours: 21:30 – 00:00

Marit Bergman live at Acoustic

Hours: 21:30 – 00:30

R.E.A.

Hours: 21:30 – 23:30

Klubb: XOVP

Hours: 21:30 – 00:00

GIRLS NIGHT OUT

Hours: 22:00 – 03:00

LADIES NIGHT´s @ AVENY NIGHTCLUB

Hours: 22:00 – 03:00

Juveniles & Revl9n

Hours: 22:00 – 00:00

Magenta is more than a color

Hours: 22:00 – 03:00

Snaps Bar & Bistro – The Weekend

Hours: 22:00 – 03:00

Taktfast Releasepart#1@Slakthuset

Hours: 22:00 – 03:00

Nightclub N-TOURAGE | A SPARKLING NIGHT

Hours: 22:00 – 03:00

Berns Bistro & Bar W.16

Hours: 22:00 – 03:00

A Place To Bury Strangers (US) at WWDIS

Hours: 22:30 – 00:30

Göteborg

Masthugget genom linsen

Hours: 10:00 – 17:00

About 150 years

Hours: 10:00 – 17:00

18th century Gothenburg

Hours: 10:00 – 17:00

LAURIE SIMMONS

Hours: 10:00 – 17:00

Vilhelm Hammershøi

Hours: 11:00 – 17:00

Edvard Munch: Portraits

Hours: 11:00 – 17:00

My grandmother Gladys

Hours: 12:00 – 00:00

Expectations

Hours: 13:30 – 15:00

RAGNARÖK with Gothenburg Symphony Orchestra & KENT NAGANO

Hours: 18:00 – 20:00

Locatelli W.16

Hours: 18:00 – 02:00

THE LAST WRESTLERN

Hours: 19:00 – 21:00

I WANT TO BE A MUM

Hours: 19:00 – 21:00

Begravelsen

Hours: 19:00 – 20:45

1 2 3 Schtunk – Rickard III

Hours: 19:00 – 21:00

ISABEL SÖRLING FARVEL & YANNICK DELEZ

Hours: 19:00 – 21:00

5BOYS.COM

Hours: 19:00 – 20:30

LUBIEWO-KÄRLEKSÖN

Hours: 19:00 – 21:00

Expectations

Hours: 19:00 – 20:30

RYJVVIE – Concerto for symphonic wind orchestra

Hours: 19:00 – 21:00

Cabaret Lorensberg

Hours: 19:00 – 23:00

Soran Ismail – The journey continues

Hours: 19:30 – 21:30

MAGNUS HÄRENSTAM – Morsning & Goodbye

Hours: 19:30 – 21:50

LALEH

Hours: 19:30 – 21:30

ARMAND MIRPOUR

Hours: 21:00 – 23:00

TYSTA MARI & BLISTERHEAD

Hours: 21:00 – 23:00

Party @ Gretas

Hours: 21:00 – 04:00

Ledin Showtime

Hours: 21:00 – 22:30

SMÅBIRAN, DYNAMITEN, DJ ODIGGITY & BLENDA SOUND @ LAGERHUSET!

Hours: 21:00 – 01:00

Jerry Williams

Hours: 21:30 – 23:00

Calor! Lady Louise – Island Star Sound – Rough Lynx Sound

Hours: 22:00 – 04:00

HOFFMAESTRO & SALONG BETONG DJ-SET

Hours: 22:00 – 05:00

FRiENDS

Hours: 22:00 – 03:00

FUCK IT, WE’RE YOUNG

Hours: 22:00 – 03:00

NOXX // SYLVIAN ARMAND (FRA)

Hours: 23:00 – 05:00

Park Lane Club Movie Nights Tema Action

Hours: 23:00 – 05:00

GLOW nightclub

Hours: 23:00 – 05:00

Nefertiti Dance Club!!!

Hours: 23:58 – 04:00

Malmö

Mode utan Midja

Hours: 10:00 – 16:00

TAUBA AUERBACH – Tetrachromat

Hours: 11:00 – 17:00

ALEXANDER GUTKE

Hours: 11:00 – 17:00

Ladies and Gentlemen!

Hours: 11:00 – 18:00

CO Hultén

Hours: 11:00 – 18:00

INGVAR!

Hours: 19:00 – 21:10

A Dream Play

Hours: 19:00 – 21:00

ON THE ROAD

Hours: 19:00 – 20:45

THORBJØRN RISAGER

Hours: 19:30 – 21:30

Calaisa

Hours: 20:00 – 22:00

Kevin Drumm & Thomas Ankersmit

Hours: 20:30 – 23:30

Star Slinger & Kuedo

Hours: 21:30 – 00:00

Aleksandars Volym Sessions

Hours: 22:00 – 03:00

Friday & Saturday @ Harrys

Hours: 22:00 – 04:00

Too Cute To Puke

Hours: 22:00 – 03:00

Shazalakazoo

Hours: 22:00 – 03:00

Friday @ Prins Bernhard

Hours: 23:00 – 03:00

Party @ Etage

Hours: 23:00 – 04:00

Party @ Breeze

Hours: 23:00 – 05:00

I ❤ Party – Every Friday

Hours: 23:00 – 04:00

OH BABY I LIKE IT RAWs 6 Anniversary – Genius of Time (GBG) LIVE

Hours: 23:00 – 03:00

TWINKS 18 PREMIERE with Christoffer Földes

Hours: 23:30 – 05:00

NOISUF X

Hours: 23:59 – 02:00

Oslo

Architecture of Consequence. Dutch and Norwegian architecture for the future

Hours: 10:00 – 18:00

ANN CATHRIN NOVEMBER HØIBO

Hours: 10:00 – 17:00

Painting Canada: Tom Thomson and The Group of Seven

Hours: 10:00 – 18:00

Omer Fast

Hours: 11:00 – 19:00

Royal travel 1905-2005

Hours: 11:00 – 17:00

Fluxus

Hours: 11:00 – 19:00

LIGHTFOOT & LEÓN

Hours: 18:00 – 20:30

Wow!

Hours: 18:30 – 20:30

Pernille Sørensen – Good Girl

Hours: 19:00 – 20:10

TORCH & BITS BETWEEN & WE BUILT THIS OCEAN & EYE OF HORUS

Hours: 19:00 – 21:00

ABIGAILS PARTY

Hours: 19:30 – 21:30

Ricky Gervais

Hours: 19:30 – 21:30

Miss Julie

Hours: 19:30 – 21:30

MANFRED MANN’S EARTH BAND

Hours: 20:00 – 22:00

RACHAEL YAMAGATA(US)

Hours: 20:00 – 22:00

DUPLEX

Hours: 20:00 – 22:00

Poum Tchak

Hours: 20:00 – 03:00

Hedvig Mollestad Trio

Hours: 21:00 – 23:00

Japee & the Funk Minority

Hours: 21:00 – 23:00

Ragnhild Furebotten

Hours: 21:00 – 23:00

Stand Up @ Klubbscenen

Hours: 21:00 – 23:00

Do You Love Melena?

Hours: 21:00 – 23:00

Levi Henriksen & Thomas Mårud with Bra Landsens Folk

Hours: 22:00 – 00:00

Raggabalder Riddim Rebels

Hours: 23:00 – 03:00

Köpenhamn

Danish and Nordic Art 1750-1900

Hours: 10:00 – 17:00

German World Pictures 1890-1930

Hours: 10:00 – 17:00

French Art 1900-30

Hours: 10:00 – 17:00

European Art 1300-1800

Hours: 10:00 – 17:00

Andreas Gursky

Hours: 11:00 – 18:00

Louisiana on paper: Ellsworth Kelly

Hours: 11:00 – 19:00

Avantgardens Kvinder 1920-1940

Hours: 11:00 – 18:00

Yael Bartana

Hours: 11:00 – 18:00

Friday ROCK FESTIVAL

Hours: 16:00 – 22:00

LINIE 3

Hours: 19:30 – 21:30

A Midsummer Night’s Dream

Hours: 20:00 – 22:00

Oh Land

Hours: 20:00 – 22:00

The Lady of the Camellias

Hours: 20:00 – 23:00

Pink Floyd Project

Hours: 20:00 – 22:00

Tehran Mon Amour

Hours: 20:00 – 22:00

The Revolver trilogy

Hours: 20:00 – 22:00

OUR BROKEN GARDEN & PENNY POLICE & LYDMOR

Hours: 20:00 – 00:00

Singin’ In The Rain

Hours: 20:00 – 22:50

TEMPLE OF DOOM

Hours: 20:00 – 22:00

PABLO ZIEGLER / QUIQUE SINESI / WALTER CASTRO: CELEBRATING ASTOR PIAZOLLA

Hours: 20:00 – 22:00

Cabaret

Hours: 20:30 – 22:30

OF THE WAND AND THE MOON

Hours: 21:00 – 23:00

IGNUG

Hours: 21:00 – 23:00

Hatesphere

Hours: 21:00 – 23:00

ANCHORLESS

Hours: 22:00 – 22:00

NOSTALGIA

Hours: 23:30 – 05:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s