Thursday the 19th of April in Swedish

Stockholm

DIRTY DANCING

China Teatern

Torsdag

(Teater)

Image of DIRTY DANCING

Baby är på semester i New Yorks Catskill Mountains tillsammans med sin äldre syster

och deras föräldrar, men hon är inte särskilt intresserad av aktiviteterna som bjuds vid

semesteranläggningen. Istället upptäcker hon en helt annan slags underhållning när

hon av en slump hamnar i personalens område där ett party med dans natten lång pågår.

Trollbunden av de heta dansrörelserna och de medryckande rytmerna dröjer det inte länge

innan Baby är en del av detta – inte minst när hon möter dansläraren Johnny Castle.

Babys liv är på väg att ta en ny riktning när hon kastas in i rampljuset som Johnnys partner

både på dansgolvet och vid sidan av, vilket får stora konsekvenser…

Zebraflickan

Stockholms Stadsteater

Torsdag

(Teater)

Image of Zebra girl

”Ingen var lika bra som jag på att hålla balansen mellan livet och döden. Ingen gjorde det lika fulländat som jag” Zebraflickan skildrar en kamp mot självskadan, en kraft så stark att läkarna gett upp hoppet. Vi får följa tankarna, skammen och rädslan. En rädsla för att dö och en rädsla för att leva.

Zebraflickan är ett samarbete mellan Stockholms stadsteater och Teater Fryshuset.

Teater Fryshuset är en rikstäckande teater med fokus på destruktiva utanförskap som i år tilldelades Teskedsordens pris med motiveringen: ”flera unika föreställningar som skildrar utanförskap och fanatism och därmed gör en viktig insats för ett mänskligare och tolerantare samhälle”.

NACKA FORUM

Fasching

Torsdag

(Konsert)

Image of NACKA FORUM

Kvartetten Nacka Forum skivdebuterade 2002 och har under det senaste decenniet blivit ett kultfenomen i svenska frijazzrockbopkretsar. Deras tredje album är på väg och förväntas ta sina fans med sedvanlig storm, liksom kvällens framträdande på Fasching med Goran Kajfes och Jonas Kullhammar i spetsen.

Michael Gira

Debaser Slussen

Torsdag

(Konsert)

Image of Michael Gira

Mest känd för sin roll i bandet Swans, som han var med och startade under 1980-talet, och som medlem i banden Body Lovers och The Angels of Light har Michael Gira minst sagt hunnit med en del under sina ca 30 år som musiker. Under 1990-talet inledde han på allvar sin solo-karriär och det är också så vi kommer få se honom denna kvällen på Slussen, solo.

Gira lägger grunden i sin musik med akustisk gitarr. Jämfört med hans tidigare alster med Swans då ljudbilden ofta överrumplade själva grunden fokuserar Gira nu på att skriva musik som istället bidrar till sången och låter sång och text ha en mer framträdande roll. Varje låt beskrivs som ett litet soundtrack till en icke existerande film, inspirationen för detta har Gira hämtat från sin barndoms musikaliska upplevelser.

Gira bevisar än en gång sin musikaliska genialitet. Hans musik är alltid i förändring, för varje album en ny inriktning, alltid presenterat i en fräsch och intressant kontext, tack vare hans vilja att konstant förnya sin musik och utmana både sig själv och lyssnaren.

Öppnar upp, ca kl 20.30, gör Kristof Hahn från Swans och Les Hommes Sauvages.

Obs, tiderna är ej exakta, kom i tid!

21:30 Michael Gira (US)

Michael Gira kommer från USA och är känd från bland annat bandet Swans som han startade under 80-talet, och Angels Of Light. Han ligger även bakom Young God Records som står bakom alltifrån Wooden Wand, Fire On Fire samt James Blackshaw. 2010 släppte han albumet “I Am Not Insane”, som är det 10:e egna albumet sen starten av hans solokarriär -88.

R.E.A.

Hamburger Börs

Torsdag

(Show)

Image of R.E.A.

R.E.A (Roligt.Elakt.Aktuellt) är tillbaka med en helt ny show!

Anders Lundin, Sussie Ericsson, Ola Forssmed och Anna Carlsson

Roligare än så här kan du förmodligen inte få i Stockholm i vår.

I tretton år har R.E. A roat publiken och blivit en av Sveriges största showsuccéer.

Och den här gången tar dom i ännu mer…

Massor av nya skämt, nya skratt och nya karaktärer.

Lite roligare, lite elakare och framför allt lite fräckare- R.E.A drar ner brallorna på våra kändisar och makthavare på ett sätt som skulle göra Janne Josefsson grön av avund.

Det blir parodier, imitationer, magi, matlagning, melodifestival, Uppdrag Granskning, Vattenbalett, Reklamfilm, Så Mycket Bättre och så mycket mer.

Det är nytt och naket, det är snabbt och skojigt, det är sexigt och svängigt.

Helt plötsligt ser våren lite roligare ut!

Cirkus Cirkör – Wear it like a crown

Södra Teatern

Torsdag

(Show)

Image of Cirkus Cirkör - Wear it like a crown

Cirkus Cirkörs föreställning Wear it like a crown handlar om att bära sina rädslor och misslyckanden med stolthet. En tragikomisk och absurd föreställning om kaos och ordning. Om hur risker förvandlas till möjligheter. Om att välja att bära våra misslyckanden, rädslor och tillkortakommanden som en krona. Och att putsa den och bära den med stolthet.

Rydell & Quick Café Opera Releaseparty

Café Opera

Torsdag

(Konsert/Club)

Rydell & Quick Café Opera Releasefest 19/4

RYDELL & QUICK´s nya album ROADTRIP firas med en stor release-fest på Café Opera torsdagen den 19/4.

Fri entré mellan 22:00-23:30 – Kom i Tid!

Välkommen till en festkväll där vi framför smakprov från nya skivan live,vår Dj drar igång festen fram till 03:00 under änglar och kristallkronor!

Det kommer att bli en fantastisk kväll,liveuppträdande och en skön fest.Missa inte.

Göteborg

JAG VILL FÅ VARA MAMMA

Göteborgs Stadsteater

Torsdag

(Teater)

Image of I WANT TO BE A MUM

Specialskrivet familjedrama av Ann-Sofie Bárány.

En ovanlig och ovanligt lycklig familj. Klas och Inga med deras tre halvvuxna ungar får nästan en ny familjemedlem – den sökande Elias. Bägge parter förundras och förtjusas. Till en början.

I samarbete med Moomsteatern undersöker vi den sköra tråd som utgör gränsen för normalitet. Detta unika möte kommer garanterat ställa våra invanda föreställningar på ända.

För manus står Ann-Sofie Bárány, senast aktuell på Göteborgs Stadsteater med en bearbetning av Lorcas Publiken.

Expectations

Folkteatern

Torsdag

(Teater)

Image of Expectations

Expectations

av Kristina Brändén Whitaker

The Award Winning version! Nu är GESTs största succé någonsin tillbaka, Expectations, vinnaren av Fringe Review’s Outstanding Theatre Award vid Edinburgh Festival Fringe 2010, världens största kulturfestival.

Expectations berättar historien om två par, ett från London och ett från Göteborg som båda

möts av nyheten att allt inte kommer bli som de drömt. En gripande men samtidigt humoristisk

föreställning om att få ett barn som inte är som alla andra.

GEST – Gothenburg English Speaking Theatre är den enda professionella teatergruppen i Västsverige som spelar brittisk dramatik på originalspråket engelska med brittiska skådespelare.

BLOOD RED SHOES

Sticky Fingers

Torsdag

(Konsert)

Image of BLOOD RED SHOES

Blood Red Shoes (uk) vet att det inte behövs en hel stråksektion för att frambringa något emotionellt, eller en blåssektion för att blåsa liv i saker och ting. De vet att rockmusik i behöver kvävas i effekter och tillspetsade studioknep för att kunna slå igenom bruset. Det finns nämligen ett annat sätt, ett sätt som verkligen skapar resonans. Det handlar om att koka ner låtarna till sin yttersta essens – råa gitarriff och skarpa, avskalade trumslag.

Blood Red Shoes (uk) är sångerskan och gitarristen Laura-Mary Carter och trummisen Steven Ansell. De är en rockduo från Brighton, UK. De vet att det finns en kraft och speciell intensitet i just enkelheten. Trumma, gitarr och sång. Inspirationen hämtar duon från Twin Peaks, Nirvana, Babes In Toyland och Drive Like Jehu.

Bandets debutalbum, Box of Secrets, släpptes 2008 på Mercury Records och fick övervägande lovord från den brittiska musikpressen. Skivan följdes upp två år efter av ”Fire Like This” som släpptes på deras nuvarande skivbolag V2 Records. I slutet av mars släpps duons tredje album, ”In Time To Voice”, vilket också följs upp av en turné runt om i Europa med två stopp i Sverige.

FATOUMATA DIAWARA

Nefertiti

Torsdag

(Konsert)

Image of FATOUMATA DIAWARA

Fatou tvingades växa upp hos en släkting då hon asågs vara för rebellisk. Denna släkting var skådis, och Fatou fick hänga med på en filminspelning och blev upptäckt; plötsligt hade Fatou en skådespelarkarriär. Tyvärr till sin familjs ogillande som tvingade henne att avsäga sig sitt yrke (live på tv dessutom) för att gifta bort henne. Räddningen blev Paris och musiken.

Fatous musik har sin bas i Wassoulu-traditionen, kryddad med afrofunk, pop och visa!

Jerry Williams

Kajskjul 8

Torsdag

(Show)

Image of Jerry Williams

Plats på scen! Jerry Williams är tillbaka i Göteborg med nya klassiker, gamla hits och skönt mellansnack.

Vi utlovar en rockig krogshow, utsökt mat, högklassig underhållning och dans inpå småtimmarna.

Välkommen!

Malmö

INGVAR!

Malmö Stadsteater

Torsdag

(Teater)

Image of INGVAR!

Dagen är slut och börsen har lagt ytterligare en katastrofal dag bakom sig. De förtvivlade mäklarna har förlorat såväl sina egna som alla andras pengar. Nu famlar de efter ett hopp, något som kan hjälpa dem att stå ut ännu en dag. De vill tro på en bättre värld och drömmer om att få slippa rövarkapitalismen. Så minns de – IKEA!

Med en stor portion svart humor och till tonerna av svensk folkmusik berättar vi historien om mannen som möblerade det svenska folkhemmet.

Das wunder von Schweden, eine musikalische Möbelsaga hade urpremiär på Deutsches Schauspielhaus i Hamburg 2009. Hösten 2010 hade den Sverigepremiär på Malmö Stadsteater. Kompositören och regissören Erik Gedeon är schweizaren med svenskt påbrå som under de senaste åren tagit norra Europas teaterscener med storm. Tillsammans med lundadramatikern Klas Abrahamsson har han skapat succéföreställningen Ingvar! – En musikalisk möbelsaga.

Ett drömspel

Malmö Stadsteater

Torsdag

(Teater)

Image of A Dream Play

”Allt kan ske, allt är möjligt och sannolikt. Tid och rum existerar icke; på en obetydlig verklighetsgrund spinner inbillningen ut och väver nya mönster.”

År 2012 är det hundra år sedan August Strindberg dog. Vi uppmärksammar den store författaren genom att spela en av hans mest älskade och kanske märkliga pjäser – Ett drömspel. Med humor, sorg och fantasi har pjäsen sedan början av 1900-talet förtrollat teaterpubliken runtom i världen.

Guden Indras dotter sänds ner till jorden för att ta reda på hur människorna har det. I ett flöde av drömlika scener utsätts hon för en jordevandring och konstaterar snart att ”det är synd om människorna”.

Kristoffer Appelquist & Agneta Wallin

La Couronne

Torsdag

(Stand Up)

Image of Kristoffer Appelquist & Agneta Wallin

Kom och upplev standup live på en av Sveriges bästa ståupscener!

Några av Sveriges bästa ståuppkomiker besöker oss varje torsdag under hösten så varför inte ta chansen att se Özz Nûjen, Anna-Lena Brundin, Jesper Rönndahl, Zinat Pirzadeh, Jesper Odelberg, Marika Carlsson och världsstjärnan Al Pitcher bland många fler!

salut!machaut

Debaser

Torsdag

(Konsert)

Image of salut!machaut

“Hurra! Stöt i valthornet!” Malmöbandet salut!machauts debutskiva är nu klar. Den släpps lös och releasfiras den 19 april.

I salut!machauts färgsprakande värld av musik anas influenser som The Miracles, Sammi Smith, Belle and Sebastian, Alfred Jarry, och – antar vi – Guillaume Machaut.

“Härliga smittande melodier, blås, vackra flöjter, handklappningar, körer och mycket annat, ja allt som behövs för en musikfest”, som någon sa.

Nya skivan går under namnet The Tumble. Den har producerats i samarbete med Magnus Josefsson (Blända, Vyn) och Henrik Svensson (Doktor Kosmos, Psykakuten).

Missa inte detta tillfälle att se salut!machaut live på hemmaplan!

Festen smyger igång redan kl 20:45 med poplåtar som alla känner igen men aldrig tidigare har hört i en liknande tappning! Spelmannskvartetten Folia testar sina gränser och kvällens DJ är Mr. Stars in Coma.

Välkomna!

Obs, tiderna är ej exakta, kom i tid!

21:30 salut!machaut

salut!machaut är från Malmö och bildades på ett fik 2004. Bandnamnet (inspirerat av en fransk hitmakare som levde på digerdödens tid) ansågs genast vara ett av musikhistoriens mer välljudande. salut!machaut släpper sin debutskiva den 19 april 2012.

HOUSE OF HIP HOP PRES RESIDENT NIGHT w ROB LOVE & LIL GUD

Moriska Paviljongens Bistro

Torsdag

(Club)

✖ HOUSE OF HIP HOP PRES GURU TRIBUTE w ROB LOVE & LIL GUD ✖

Herregud vad det kokade sist, fantastisk stämning och underbara människor, House Of Hip Hop, hemmet för kärleksfulla och dansglada jordlingar!

Vi kommer att köra fler endast Funk & Disco kvällar framöver.

Torsdag den 19 april kör vi en klassisk House Of Hip Hop kväll med mixade stilar och en Guru tribute mellan 00-01, 2 år sen en av dom största gick bort.

Guru R.I.P.

22-03

60kr

Hjärtligt välkomna!

Dagens Aktiviteter

Stockholm

André Kertész

Hours: 10:00 – 21:00

Steve Schapiro

Hours: 10:00 – 21:00

Sturtevant

Hours: 10:00 – 20:00

Perspective

Hours: 10:00 – 21:00

Eija-Liisa Ahtila

Hours: 10:00 – 18:00

Marcus Bleasdale

Hours: 10:00 – 21:00

Modern life – French 1800

Hours: 11:00 – 17:00

Passions – art and emotion through five centuries

Hours: 11:00 – 17:00

Excessive and exaggerated – the caricature in Sweden

Hours: 11:00 – 17:00

The four seasons

Hours: 11:00 – 17:00

Most musical

Hours: 12:00 – 14:00

Klara Soup Theatre

Hours: 12:00 – 14:00

Robbers

Hours: 13:00 – 15:00

The Marriage

Hours: 18:00 – 20:30

Norra Brunn Comedy

Hours: 18:30 – 00:00

The Girl in Tailcoat

Hours: 19:00 – 21:00

Thursday at FOTOGRAFISKA! Live: Pryladelist

Hours: 19:00 – 23:00

Cirkus Cirkör – Wear it like a crown

Hours: 19:00 – 21:00

Children of Paradise

Hours: 19:00 – 21:20

To Damascus

Hours: 19:00 – 21:00

Lady Day – A performance about Billie Holiday

Hours: 19:00 – 20:30

Free Exchange Hotel

Hours: 19:00 – 22:00

Zebra girl

Hours: 19:00 – 19:50

Oscar and the Pink Lady

Hours: 19:00 – 21:00

Onkel Vanja

Hours: 19:00 – 21:00

Monty Python´s SPAMALOT

Hours: 19:30 – 21:30

Tomas Bäcklund & Jimmy Tikkanen & Joackim Zwahlen

Hours: 19:30 – 22:00

Treater

Hours: 19:30 – 21:35

DIRTY DANCING

Hours: 19:30 – 21:30

Jesus Christ Superstar

Hours: 19:30 – 21:30

NACKA FORUM

Hours: 20:00 – 22:00

Lennie Skifs – Still Crazy

Hours: 21:00 – 23:00

Södrans Reggae Club

Hours: 21:00 – 03:00

R.E.A.

Hours: 21:30 – 23:30

Michael Gira

Hours: 21:30 – 00:00

Rachael Yamagata

Hours: 21:30 – 00:00

The Beeters

Hours: 21:30 – 00:00

Rydell & Quick Café Opera Releaseparty

Hours: 22:00 – 03:00

Berns Bistro & Bar W.16

Hours: 22:00 – 03:00

TnT THURSDAYS

Hours: 22:00 – 02:00

Göteborg

Masthugget genom linsen

Hours: 10:00 – 17:00

About 150 years

Hours: 10:00 – 17:00

18th century Gothenburg

Hours: 10:00 – 17:00

LAURIE SIMMONS

Hours: 11:00 – 18:00

Vilhelm Hammershøi

Hours: 11:00 – 18:00

Edvard Munch: Portraits

Hours: 11:00 – 17:00

My grandmother Gladys

Hours: 12:00 – 00:00

5BOYS.COM

Hours: 13:00 – 15:30

Locatelli W.16

Hours: 18:00 – 02:00

FATOUMATA DIAWARA

Hours: 19:00 – 21:00

THE LAST WRESTLERN

Hours: 19:00 – 21:00

LUBIEWO-KÄRLEKSÖN

Hours: 19:00 – 21:00

Expectations

Hours: 19:00 – 20:30

Begravelsen

Hours: 19:00 – 20:45

I WANT TO BE A MUM

Hours: 19:00 – 21:00

Peggy Pickit see God’s face

Hours: 19:00 – 21:00

RAGNARÖK with Gothenburg Symphony Orchestra & KENT NAGANO

Hours: 19:30 – 21:30

BLOOD RED SHOES

Hours: 20:00 – 22:00

Ledin Showtime

Hours: 21:00 – 22:30

Jesper Rönndahl/Ola Söderholm/Fritte Fritzson

Hours: 21:00 – 00:00

Jerry Williams

Hours: 21:30 – 23:00

HansonSisters with friends

Hours: 22:00 – 03:00

Malmö

Mode utan Midja

Hours: 10:00 – 16:00

Ladies and Gentlemen!

Hours: 11:00 – 18:00

CO Hultén

Hours: 11:00 – 18:00

TAUBA AUERBACH – Tetrachromat

Hours: 11:00 – 17:00

ALEXANDER GUTKE

Hours: 11:00 – 17:00

INGVAR!

Hours: 19:00 – 21:10

A Dream Play

Hours: 19:00 – 21:00

Dr Rock: Rag-And-Bone

Hours: 20:00 – 22:00

Kristoffer Appelquist & Agneta Wallin

Hours: 20:00 – 22:00

salut!machaut

Hours: 21:30 – 00:00

HOUSE OF HIP HOP PRES RESIDENT NIGHT w ROB LOVE & LIL GUD

Hours: 22:00 – 03:00

Oslo

ANN CATHRIN NOVEMBER HØIBO

Hours: 10:00 – 17:00

Painting Canada: Tom Thomson and The Group of Seven

Hours: 10:00 – 18:00

Architecture of Consequence. Dutch and Norwegian architecture for the future

Hours: 10:00 – 18:00

Omer Fast

Hours: 11:00 – 19:00

Royal travel 1905-2005

Hours: 11:00 – 17:00

Fluxus

Hours: 11:00 – 19:00

Wow!

Hours: 18:30 – 20:30

Pernille Sørensen – Good Girl

Hours: 19:00 – 20:10

ABIGAILS PARTY

Hours: 19:30 – 21:30

Miss Julie

Hours: 19:30 – 21:30

A Place To Bury Strangers

Hours: 20:00 – 22:00

FARMERS MARKET

Hours: 20:00 – 22:00

Das Kapital (FR/DE/DK)

Hours: 20:00 – 22:00

Djønne / Børsheim / Kvedarvintetten

Hours: 20:30 – 22:30

DJ Leoni

Hours: 21:00 – 02:00

Köpenhamn

Danish and Nordic Art 1750-1900

Hours: 10:00 – 17:00

German World Pictures 1890-1930

Hours: 10:00 – 17:00

French Art 1900-30

Hours: 10:00 – 17:00

European Art 1300-1800

Hours: 10:00 – 17:00

Avantgardens Kvinder 1920-1940

Hours: 11:00 – 18:00

Yael Bartana

Hours: 11:00 – 18:00

Andreas Gursky

Hours: 11:00 – 18:00

Louisiana on paper: Ellsworth Kelly

Hours: 11:00 – 19:00

Friday ROCK FESTIVAL

Hours: 16:00 – 22:00

LINIE 3

Hours: 19:30 – 21:30

PABLO ZIEGLER / QUIQUE SINESI / WALTER CASTRO: CELEBRATING ASTOR PIAZOLLA

Hours: 20:00 – 22:00

A Midsummer Night’s Dream

Hours: 20:00 – 22:00

Oh Land

Hours: 20:00 – 22:00

The Lady of the Camellias

Hours: 20:00 – 23:00

Pink Floyd Project

Hours: 20:00 – 22:00

Tehran Mon Amour

Hours: 20:00 – 22:00

The Revolver trilogy

Hours: 20:00 – 22:00

OUR BROKEN GARDEN & PENNY POLICE & LYDMOR

Hours: 20:00 – 00:00

Singin’ In The Rain

Hours: 20:00 – 22:50

TEMPLE OF DOOM

Hours: 20:00 – 22:00

Cabaret

Hours: 20:30 – 22:30

Hatesphere

Hours: 21:00 – 23:00

OF THE WAND AND THE MOON

Hours: 21:00 – 23:00

IGNUG

Hours: 21:00 – 23:00

ANCHORLESS

Hours: 22:00 – 22:00

NOSTALGIA

Hours: 23:30 – 05:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s