Thursday the 12th of April in Swedish

Stockholm

Nordiska trädgårdar

Stockholmsmässan

Torsdag

(Mässa)

Image of Nordiska trädgårdar

Nordiska Trädgårdar är den ledande trädgårdsmässan i Norden. Med 55 000 – 60 000 besökare, 350-400 utställare och 600 representanter för media kan vi också med fog påstå att vi är den största årliga trädgårdsmässan.

Zebraflickan

Stockholms Stadsteater

Torsdag

(Teater)

Image of Zebra girl

”Ingen var lika bra som jag på att hålla balansen mellan livet och döden. Ingen gjorde det lika fulländat som jag” Zebraflickan skildrar en kamp mot självskadan, en kraft så stark att läkarna gett upp hoppet. Vi får följa tankarna, skammen och rädslan. En rädsla för att dö och en rädsla för att leva.

Zebraflickan är ett samarbete mellan Stockholms stadsteater och Teater Fryshuset.

Jesus Christ Superstar

Göta Lejon

Torsdag

(Musikal)

Image of Jesus Christ Superstar

På påskdagen, 8/4 2012, var det premiär för den klassiska musikalen i Ola Salos uppmärksammade nyöversättning. Det är en uppsättning med stor ensemble och orkester där Ola Salo fortsätter sitt samarbete med regissören Ronny Danielsson som senast resulterade i dundersuccén på Malmö Opera. Detta är dock en helt ny uppsättning; ny ensemble, ny orkester, ny scenografi, ny kostym, nytt ljus. De fortsätter dock att utforska på vilket sätt Jesus sista tid i livet påverkar oss idag. Hur funderingar om identitet, idoldyrkan och meningen med livet kan vara både eviga frågor och samtidigt högst aktuella år 2012.

MAVADO “STAR BWOY”

Göta källare

Torsdag

(Konsert)

Image of MAVADO "STAR BWOY"

MAESTRO & KB EAST PRESENTS: MAVADO ”STAR BWOY” LIVE @ GK | 12:e april

Från Kingston, Jamaica’s Cassava Piece community presenterar Maestro & KB East: Mavado (Gully God, Star Bwoy)

Sedan senaste besöket i Stockholm har Mavado släppt MEGA hitar som: Settle down, I Know Yo…u Want Me, Final Destination, Delilah, Cyaa Hold Me Again, Tump och Rihanna’s Gun.

2010/ 2011 var ett händelserikt år för Mavado som bland släppte två singlar Emergency feat. Ace Hood, och Survivor feat. Akon på bolaget We the Best Music Group dessutom vann Star Bwoy EME award för bästa Male Singjay of the Year. Dörrarna öppnar 21:00 Warmup shows by Caribinghi och Flimpoman. DJ´s for the Night: Money Dream Sound & Dj X-Lent. FireDiBlackz och Double Trouble bjuder på en dansshow som kommer visa Sthlm från den bästa sidan- Wiiii Diii Best Evaaa!!

Casablanca

Debaser Slussen

Torsdag

(Konsert)

Image of Casablanca

Nu är det dags för Casblanca att spela på Debaser Slussen. Efter hitten “Downtown”, som för ett år sen spelades flitigt på radio, är de nu här med sitt nya album “Apocalyptic Youth” (Rockets Songs).

Casablanca är lite av ett stjärngäng med en rad kända profiler från Sveriges rockscen. De består av Anders Ljung (Space Age Baby Jane), Josephine Forsman (Sahara Hotnights), Erik Stenemo (Melody Club), Ryan Roxie (Alice Cooper, Roxie 77) och Mats Rubarth (Föredetta fotbollspelare i AIK). Den 16 Mars släpps debutalbumet i hela Norden och då ger de sig ut på Sverigeturné där de kommer vara “över allt”. Den 16:e April är turen kommen till Stockholm och Debaser Slussen.

DJ: Tord

Obs, tiderna är ej exakta, kom i tid!

21:30 Casablanca

Casablanca består av Anders ljung (Space Age Baby Jane), Josephine Forsman (Sahara Hotnights), Erik Stenemo (Melody Club), Ryan Roxie (Alice Cooper, Roxie 77) och Mats Rubarth (Föredetta fotbollspelare i AIK). Debutalbum 2012 – Apocalyptic Youth.

Kroke

Södra Teatern

Torsdag

(Konsert)

Image of Kroke

Kroke har kallats Europas bästa klezmerband, fast repertoaren är i ärlighetens namn svår att stoppa in i ett fack. Gruppen rör sig lika hemvant inom jazzen som inom konstmusiken, alltid med den judiska musiken som grund. Nu är det dags för ett nytt samarbete, den här gången med Västerås Sinfonietta under ledning av dirigenten Hans Ek.

På programmet står bland annat musik av Lutoslawski, en av Polens mest framträdande kompositörer under det sena 1900-talet, samt exempel på hur polskan tolkats i Sverige och i Polen.

Kroke bildades 1992 av de tre barndoms- och musikakademivännerna Tomasz Lato, Tomasz Kukurba och Jerzy Bawol, redan då delade de viljan att utforska traditionell judisk folkmusik. De har alla en gedigen skolning med sexton års musikstudier varav fem år vid Krakows musikaliska akademi där de gick ut med toppbetyg.

Peez

Södra Bar

Torsdag

(Club)

Image of Peez

Hiphopklubb med Erik “Poppa Peez” Wretman och Niklas “Dj Grass” Grees i samarbete med Caliroots.

Barklubben startade som ett kompishäng för ett gäng kompisar som gillar lite smalare hiphop. Dom träffades varje tisdag och spelade skivor, klubben blev snabbt populär tackvare den trevliga stämningen. Nu i vår kör Peez en torsdag varje månad i Södra Bar.

Göteborg

Crime Scenes

Göteborgs Stadsteater

Torsdag

(Teater)

Image of Crime Scenes

(det handlar inte om rån, mord eller kvinnomisshandel)

Det handlar om kön.

Det handlar om förväntningar, makt och om att ta plats.

Det handlar om vad som är betydelsefullt.

Och om att vända på blicken.

Om att inte uppfylla de grundläggande kriterierna för att få ta scenen i anspråk.

Att göra är makt.

Vi vill att du ska förstå varför föreställningen slutar som den gör.

5BOYS.COM

Backa Teatern

Torsdag

(Teater)

Image of 5BOYS.COM

I ett övergivet hus mitt i en stor stad leker fem pojkar: Sssschblam, sssschblam, schblam- swosch! Världen försvinner, leken uppslukar allt. Som superhjältar räddar de mänskligheten när omgivningen rämnar.

Den slovenska dramatikern Simona Semenic pjäs 5BOYS.COM behandlar våldets skiftande uttryck i samhället, från serietidningen till köksbordet, via skolgården och hela vägen till slagfältet. Genom pojkarnas lek ställs frågor om våldets makt och identitet. Är varje människa en potentiell förövare? Och var får tjejerna plats inom broderskapets jämlikhet?

Pjäsens fem pojkroller är alla skrivna för kvinnliga skådespelare. För regin svarar Anja Susa som är före detta konstnärlig ledare på Duško Radovic-teatern, Belgrads systerscen till Backa Teater.

Med föreställningen 5BOYS.COM bjuder Backa Teater in några av det nya Balkans främsta konstnärskap inom teater för att ge göteborgs unga en vass scenupplevelse om våld. Vad är det vi egentligen avnjuter i biosalongens mörker och i TV-soffan?

ALEKS

Nefertiti

Torsdag

(Konsert)

Image of ALEKS

Sveriges nya soulstjärna; Aleks – guldrösten från Fruängen. Nyligen kom plattan “Inte Längre Fiender” och i kväll får vi uppleva hans låtar livs levande på Nefertitis scen. ”Hans stil och den säkerhet med vilken han på spår efter spår skapar tydliga melodier för tankarna till den framlidne Nate Dogg.”- Gaffa.

Före och efter konserten spelar Dj Taro och The Soul Lounge skivor!

Ledin Showtime

Liseberg (Rondo)

Torsdag

(Show)

Image of Ledin Showtime

DET LIGGER I LUFTEN. NÅNTING ÄR PÅ GÅNG.

Han är en av landets mesta hitmakare och har släppt över 30 album. Under snart fyra decennier har han sålt 2,7 miljoner skivor och haft mängder med listettor.

Han har hunnit med närmare 2000 konserter och setts av 2,5 miljoner människor. Han skapade Rocktåget, han har turnerat världen runt med ABBA, medverkat i ANC-galan och vunnit Melodifestivalen.

Men nu – äntligen – intar Tomas Ledin scenen i sin första krogshow!

Det är SHOWTIME för Sveriges folkkäre popkung. Det blir rockigt, sexigt och laddat. Förbered dig på en energifylld och festlig helkväll.

Edvard Munch: Portraits

Göteborgs Konstmuseum

Torsdag

(Konst)

Image of Edvard Munch: Portraits

I årets andra presentation om Munchs grafik, Edvard Munch: kärlek, ångest och död, visas nästan uteslutande verk ur Edvard Munchs “Livsfris”, en serie konstverk med tema kärlek, ångest och död. Sju av åtta verk i utställningen räknas till denna fris, som till stor del bygger på händelser och skeenden i Munchs liv. De flesta av verken är djupt personliga och visar hans återkommande tankar kring döden och hans ambivalenta förhållande till kärleken och kvinnan. Här visas bland annat några av Munchs mest högklassiga grafiska blad: Madonna (1895/1902), Vampyr II (1895/1902), Det sjuka barnet I (1894) och Kyss (1895).

Senaste gången grafik av Munch ställdes ut på Göteborgs konstmuseum var för tio år sedan. Då ingick bladen i museets omfattande, och välbesökta, Edvard Munch-utställning.

Malmö

Nordic Hygiene Expo 2012

Malmö Arena

Torsdag

(Mässa)

Image of Nordic Hygiene Expo 2012

Nordic Hygiene Expo är tänkt att vara den naturliga branschöverskridande mötesplatsen för alla med högre krav på renhet och hygien. Exempel på branscher som främst har glädje av mässan är bland annat Läkemedel, Medical Device, Livsmedel, Sjukvård, Vävnadskliniker, Optik, Mikroelektronik, Mikromekanik samt underleverantörer till dessa verksamheter.

Ett drömspel

Malmö Stadsteater

Torsdag

(Teater)

Image of A Dream Play

”Allt kan ske, allt är möjligt och sannolikt. Tid och rum existerar icke; på en obetydlig verklighetsgrund spinner inbillningen ut och väver nya mönster.”

År 2012 är det hundra år sedan August Strindberg dog. Vi uppmärksammar den store författaren genom att spela en av hans mest älskade och kanske märkliga pjäser – Ett drömspel. Med humor, sorg och fantasi har pjäsen sedan början av 1900-talet förtrollat teaterpubliken runtom i världen.

Guden Indras dotter sänds ner till jorden för att ta reda på hur människorna har det. I ett flöde av drömlika scener utsätts hon för en jordevandring och konstaterar snart att ”det är synd om människorna”.

Marika Carlsson – En negers uppväxt

Victoriateatern

Torsdag

(Show)

Image of Marika Carlsson

Den kritikerrosade och mycket omdebatterade “En negers uppväxt – kulturkrockar utan krockkuddar” sätts upp på hos oss på Victoriateatern. Föreställningen har blivit både anmäld och friad för hets mot folkgrupp hos Justitiekanslern och Pressombudsmannen.

Marika adopterades som tvååring från Etiopien. Uppväxt i den skånska myllan med svenska föräldrar, ett svenskt namn och ett exotiskt utseende skämtar Marika om sin egen resa från Afrikas horn till Nordens Venedig. Publiken får följa med Marika på arbetsintervju, till frisören, i skolan och arbetslivet och ta del av komiska situationer och märkliga möten med välvilliga pensionärer som vill ge henne pengar på gatan och inskränkta Sverigedemokrater som ser henne som en bidragssnyltande samhällsbelastning.

Marika skämtar rått men hjärtligt om sig och sin uppväxt och önskedrömmer om hur det hade varit att bli adopterad av en rik familj från Florida eller någon från baguetternas förlovade hemland Frankrike.
 En energisk, utlämnande, engagerande, intressant och inte minst rolig svartsoppa hopkokad av en av Sveriges bästa komiker garanterar en kväll ni sent kommer att glömma!

Soran Ismail – Resan Fortsätter

Babel

Torsdag

(Show)

Image of Soran Ismail - The Journey Continues

– Min föreställning blir som en jordenruntresa – med den skillnaden att du inte får eurobonuspoäng.

Soran Ismail har på bara några år lyckats etablera sig som en av landets absolut vassaste komiker och beger sig nu ut på en landsomfattande turné med succéföreställningen som tidigare satts upp på Universitet och Högskolor runt om i Sverige.

Sorans knivskarpa samhällsanalyser lämnar ingen oberörd i en föreställning som lockar till skratt och samtidigt ifrågasätter det du tidigare såg som självklart. På ”Resan fortsätter” både hyllar och sågar han Sverige, ifrågasätter din rösträtt och dissekerar grabbighetens destruktiva gruppdynamik i sitt sökande efter jämställdhet.

Han är ett stående inslag i allt från Parlamentet till Sveriges största standupscener, och flera hundratusen såg honom göra sin första standuptimma när den sändes på kanal 5. Missa inte chansen att se nästa live.

Jakob Hellman

Debaser

Torsdag

(Konsert)

Image of Jakob Hellman

En sommarkväll för några år sedan bestämde sig Jakob Hellman för att spela några låtar akustiskt, från skivan …. och stora Havet, på vår uteservering vid Slussen i Stockholm. Det blev kaos, folk fällde lyckotårar när låtar som “Hon har ett sätt”, “Tåg” och “Vackert Väder” spelades. Det hade liksom aldrig hänt förut, alla hade väntat sen nittiotalet på det här.

Nu har det gått en tid sedan dess, och förra året bestämde sig Jakob för att pröva det här med att spela sina låtar live igen och det blev succé. Nu gör han en lite längre vårturné och startar hos oss i Malmö.

Tillsammans med Mattias Alkbergs band Nerverna kommer Jakob med en repertoar bestående av den klassiska debutskivan men även mycket nya låtar. Varmt välkomna till en vårkväll med pop på svenska när det är som allra, allra bäst.

Magnus Ekelund är support.

Jasmine Berganäs & Ylwa Wirling spelar skivor, sånt som Säkert!, The B-52’s, LIO, The Runaways, Mo-Dettes, Dolly Mixture, Dexys Midnight Runners, The Supremes, Pulp, Nixon, France Gall, Wire, Saint Etienne, April March, The Raincoats, Felt, The Essex Green, Ride, The Blow, Pixies, Orange Juice, Beat Happening, Le Tigre, Shangri-Las, Hunx And His Punx, Daniel Johnston, Siouxsie and the Banshees, Spice Girls..

Obs, tiderna är ej exakta, kom i tid!

21:30 Jakob Hellman

Jakob Hellman föddes 1965 i Vuollerim, Norrbottens län. Han upptäcktes 1987 av Magnus Nygren på skivbolaget EMI, samme man som senare hittade artister som Lars Winnerbäck (tillsammans med Johan Johansson), Lisa Ekdahl, Lambretta och Rolf Carlsson. Hellman fick under sent 1980-tal och tidigt 1990-tal ett par hits med framför allt låtarna ”Vara vänner” och ”Hon har ett sätt” och hans skiva ”… och stora havet” blev framröstad till den bästa svenska skivan genom tiderna i tidningen Nöjesguiden.

20:30 Magnus Ekelund (SUPPORT)

Magnus Ekelund från Luleå är frontman i popbandet Magnus Ekelund & Stålet.

Han har sammarbetat med Jakob Hellman och Mattias Alkberg.

Debutalbumet Svart Flagg släppes i Juli 2011. I Februari 2012 släpptes hans ep Sameblod, och senare samma år släpps hans andra fullängdare Det definitiva drevet.

Dagens Aktiviteter

Stockholm

Nordiska trädgårdar

Hours: 09:00 – 18:00

André Kertész

Hours: 10:00 – 21:00

Eija-Liisa Ahtila

Hours: 10:00 – 18:00

Steve Schapiro

Hours: 10:00 – 21:00

Sturtevant

Hours: 10:00 – 18:00

Marcus Bleasdale

Hours: 10:00 – 21:00

Anton Corbijn

Hours: 10:00 – 21:00

Passions – art and emotion through five centuries

Hours: 11:00 – 17:00

The four seasons

Hours: 11:00 – 17:00

Excessive and exaggerated – the caricature in Sweden

Hours: 11:00 – 17:00

Klara Soup Theatre

Hours: 12:00 – 14:00

Lunch with Börje

Hours: 12:00 – 14:00

Brief Encounter (Kort möte)

Hours: 13:00 – 15:00

A Dream Play

Hours: 18:00 – 21:00

Locatelli W.15

Hours: 18:00 – 02:00

Norra Brunn Comedy

Hours: 18:30 – 00:00

Thursday at FOTOGRAFISKA! Live: The Sweet Serenades

Hours: 19:00 – 21:30

Oscar and the Pink Lady

Hours: 19:00 – 21:00

Food Desperate

Hours: 19:00 – 21:00

Mahler Symphony No. 6 by Gilbert

Hours: 19:00 – 20:25

People in the Moonlight

Hours: 19:00 – 21:00

Zebra girl

Hours: 19:00 – 19:50

Fanny & Alexander

Hours: 19:00 – 21:00

The Ghost Sonata

Hours: 19:00 – 21:00

Robbers

Hours: 19:00 – 21:00

The Three Musketeers

Hours: 19:00 – 22:25

DIRTY DANCING

Hours: 19:30 – 21:30

Treater

Hours: 19:30 – 21:35

Mare Nostrum

Hours: 19:30 – 21:00

Monty Python´s SPAMALOT

Hours: 19:30 – 21:30

Jesus Christ Superstar

Hours: 19:30 – 21:30

Kroke

Hours: 19:30 – 21:30

ANN-SOFI SÖDERQVIST JAZZ ORCHESTRA

Hours: 20:00 – 22:00

Klubb Kalejdoskop

Hours: 20:00 – 02:00

Sulli & Nicole And The Miserable Fools

Hours: 20:00 – 01:00

Fight club

Hours: 20:00 – 02:00

Peez

Hours: 21:00 – 03:00

Lennie Skifs – Still Crazy

Hours: 21:00 – 23:00

MAVADO “STAR BWOY”

Hours: 21:00 – 23:00

Casablanca

Hours: 21:30 – 00:00

Göteborg

About 150 years

Hours: 10:00 – 17:00

18th century Gothenburg

Hours: 10:00 – 17:00

Vilhelm Hammershøi

Hours: 11:00 – 18:00

Edvard Munch: Portraits

Hours: 11:00 – 18:00

LAURIE SIMMONS

Hours: 11:00 – 18:00

MAN’S BEST FRIEND

Hours: 12:00 – 00:00

Winter

Hours: 18:30 – 21:30

bODY_rEMIX/gOLDBERG_vARIATIONS act 1

Hours: 19:00 – 21:00

Begravelsen

Hours: 19:00 – 20:45

Peggy Pickit see God’s face

Hours: 19:00 – 21:00

THE LAST WRESTLERN

Hours: 19:00 – 21:00

Crime Scenes

Hours: 19:00 – 21:00

5BOYS.COM

Hours: 19:00 – 20:30

Cabaret Lorensberg

Hours: 19:00 – 23:00

LUBIEWO-KÄRLEKSÖN

Hours: 19:00 – 21:00

Support gala for Johan & Martin

Hours: 19:30 – 21:30

Woody West Present THOSE DARLINS (US)

Hours: 20:00 – 23:30

Peter Wahlbeck/Martin Lagos/Niklas Andersson @ RUBY STAND UP

Hours: 21:00 – 23:00

ALEKS

Hours: 21:00 – 23:00

Ledin Showtime

Hours: 21:00 – 22:30

Malmö

Mode utan Midja

Hours: 10:00 – 16:00

Nordic Hygiene Expo 2012

Hours: 10:00 – 18:00

Ladies and Gentlemen!

Hours: 11:00 – 18:00

CO Hultén

Hours: 11:00 – 18:00

TAUBA AUERBACH – Tetrachromat

Hours: 11:00 – 17:00

ALEXANDER GUTKE

Hours: 11:00 – 17:00

A Dream Play

Hours: 19:00 – 20:20

Den hypnotiska tapeten

Hours: 19:00 – 20:20

Escape

Hours: 19:00 – 21:00

The Ukulele Orchestra of Great Britain – Around the World with Eight Ukuleles

Hours: 19:30 – 21:30

Marika Carlsson

Hours: 19:30 – 21:30

Piano Concert

Hours: 19:30 – 21:30

Dr Rock: Cajun Peppar

Hours: 20:00 – 22:00

Daniel-Ryan Spaulding & Elina Du Rietz

Hours: 20:00 – 22:00

Soran Ismail – The Journey Continues

Hours: 20:00 – 22:00

Club Ozium

Hours: 21:00 – 03:00

Jakob Hellman

Hours: 21:30 – 00:00

Oslo

Painting Canada: Tom Thomson and The Group of Seven

Hours: 10:00 – 18:00

Architecture of Consequence. Dutch and Norwegian architecture for the future’

Hours: 10:00 – 18:00

ANN CATHRIN NOVEMBER HØIBO

Hours: 11:00 – 17:00

Omer Fast

Hours: 11:00 – 19:00

Royal travel 1905-2005

Hours: 11:00 – 17:00

Fluxus

Hours: 11:00 – 19:00

Wilderness fair

Hours: 12:00 – 20:00

Dyrehagen Hardanger

Hours: 18:00 – 20:00

Wow!

Hours: 18:30 – 20:30

Pernille Sørensen – Good Girl

Hours: 19:00 – 20:10

Bonevox

Hours: 19:00 – 21:00

The Ice Palace

Hours: 19:00 – 21:00

Handling in Spokane – KOMILAB NO. 7

Hours: 19:30 – 21:00

Miss Julie

Hours: 19:30 – 21:30

Anna Karenina

Hours: 19:30 – 21:30

Zemlinsky – Dvorák

Hours: 19:30 – 21:30

The Ice Palace

Hours: 20:00 – 22:00

Kraja

Hours: 20:00 – 22:00

Sound Of Guns

Hours: 20:00 – 22:00

SHOT AT DAWN

Hours: 20:00 – 22:00

Arve Henriksen

Hours: 20:00 – 22:00

Tom Roger

Hours: 20:00 – 22:00

DJ Bright eyes

Hours: 21:00 – 02:00

Köpenhamn

Danish and Nordic Art 1750-1900

Hours: 10:00 – 17:00

French Art 1900-30

Hours: 10:00 – 17:00

European Art 1300-1800

Hours: 10:00 – 17:00

Louisiana on paper: Ellsworth Kelly

Hours: 11:00 – 18:00

Avantgardens Kvinder 1920-1940

Hours: 11:00 – 18:00

Yael Bartana

Hours: 11:00 – 18:00

Andreas Gursky

Hours: 11:00 – 18:00

THE HAPPY MADNESS

Hours: 17:30 – 21:30

Singin’ In The Rain

Hours: 19:30 – 22:20

LINIE 3

Hours: 19:30 – 21:30

SPIDS NØGENHAT & YOUNG FLOWERS & ELEVATORFØRER

Hours: 20:00 – 22:00

A Midsummer Night’s Dream

Hours: 20:00 – 22:00

FRANCESCO CALÍ QUARTET

Hours: 20:00 – 22:00

The Lady of the Camellias

Hours: 20:00 – 22:00

Cabaret

Hours: 20:00 – 22:00

The Revolver trilogy

Hours: 20:00 – 22:25

SUMMER CAMP (UK) & SUPPORT: ANDROID ORCHESTRA & IM ALL EARS

Hours: 20:00 – 00:00

IN FLAMES

Hours: 20:00 – 22:00

KIDD

Hours: 21:00 – 23:00

BROTHER GRIMM & CAOTICO

Hours: 21:00 – 23:00

STRANGE BOYS (US) & HALASAN BAZAR

Hours: 21:00 – 23:00

Flødeklinikken

Hours: 21:00 – 23:00

PLAY: LA KNIGHTS (LIVE) & ACID PIGS & FREDERIK SCHLÜTTER & DJURAAS & JACOBSEN

Hours: 23:00 – 03:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s