Wednesday the 4th of April in Swedish

Stockholm

A Dream Play

Stockholms Stadsteater

Onsdag

(Teater)

Image of A Dream Play

Är det synd om människorna? Guden Indra sänder ner sin dotter till jorden för att undersöka om “människornas jämmer och klagan äga skäl och grund”. Hösten 2011 lät regissören Mattias Andersson en socialantropolog ställa samma fråga till ett antal statistiskt utvalda stockholmare. Svaren finns nu i hans uppsättning av Ett drömspel.

Gertrude Stein

Stockholms Stadsteater

Onsdag

(Teater)

Image of Gertrude Stein

Det regnar. Och i morgon ska Gertrude Stein och Alice B Toklas flytta ut från 27, Rue de Fleurus. Det är mycket som måste packas men det är förstås Alice uppgift. Gertrude Stein röker och tänker på åren som gått och människor som hon mött. Hon tyckte mycket om Picasso! Och om Hemingway och Scott Fitzgerald – även om det var svårt att stå ut med deras fruar. Framför allt tänker hon på det anspråksfulla i att vara ett geni.

Bodil Malmsten har gjort en nyöversättning av pjäsen om en av det tidiga 1900-talets stora kulturpersonligheter. Gertrude Stein levde öppet i ett lesbiskt förhållande med Alice B Toklas och höll salong i Paris för alla författare, konstnärer och poeter värda namnet.

HOT CHELLE RAE

Studion, Kulturhuset

Onsdag

(Konsert)

Image of HOT CHELLE RAE

Hot Chelle Raes började jobba med det nya albumet “Whatever” i slutet av 2010 tillsammans med producenter som Emanuel Kiriakou (Jason Derulo, Selena Gomez) och Evan Bogart (Adam Lambert, Rihanna). Albumets titel är en ironisk anspelning på det hårda arbete som faktiskt krävs för att skriva “enkel popmusik”.

Bröderna Ryan och Jamie är söner till de välkända Nashville-låtskrivarna Keith och Adrienne Follese, Nash är son till femfaldiga BMI Songwriter of the Year, Paul Overstreet, och Ians pappa Phil Keaggy är en Grammy-nominerad gitarrist och flerfaldig Dove Award-vinnare.

Gruppen grundades 2005, släppte sen sitt första album “Lovesick Electric” 2009 och har väntat på att slå igenom ända sedan dess. Medlemmarna Ryan Follese, Nash Overstreet, Ian Keaggy och Jamie Follese brinner för popmusik och har nu skapat ett nytt album fullspäckat med klockrena hits.

Shen Yun

Cirkus

Onsdag

(Dans)

Image of Shen Yun

Shen Yun. Dessa ord väcker hos kineser en känsla av under, magi och gudomlig närvaro. De som sett föreställningen har fått ett minne för livet – så vackert att det berör ända in i själen.

Upptäck storslagenheten hos det klassiska Kinas fantastiskt rika kultur, som väcks till liv genom den briljant koreograferade dansen och orkesterns trollbindande originalkompositioner. I sina magnifika dräkter inramas de enastående dansarna av poetiska arrangemang som ger liv åt såväl lantlig idyll som kejserligt drama, och storheten hos en flertusenårig civilisation.

Under 5000 år ansåg man i Kina att kulturen var en gåva från gudarna. Dess storhet var länge en källa till inspiration för många artister och poeter, ända tills detta arv nästan gick förlorat…

New York-baserade Shen Yun Performing Arts vill återuppväcka denna en gång så majestätiska tradition, med en föreställning som i sin skönhet är värdig denna nobla historia – någonting som berikar åskådarnas liv på ett djupt och bestående sätt.

Upptäck vad konst var ämnad att vara. Upptäck Shen Yun.

POOGIE BELL BAND

Fasching

Onsdag

(Konsert)

Image of POOGIE BELL BAND

Detta är en konsert med hårt, kaxigt sväng typiskt för den afroamerikanska jazzfunken.

Poogie Bell har bidragit med sin stadiga funkighet på många av världens hetaste jazz-, soul- och hiphopalbum. Till Stockholm kommer han med det band som normalt utgör den drivande motorn bakom superbasisten Marcus Miller. Poogie Bell Band turnerar världen över med ett sound där det varma groovet och improvisationerna står i fokus.

Göteborg

Natt på Blåkulla

Kronhuset

Onsdag

(Klassiskt)

Image of Night at Blåkulla

Denna konsert är inget för er med svaga nerver. Musiken GWO ikväll framför har sin rötter hos häxor och demoner. Många kompositörer har genom tiderna inspirerats av denna otäcka och skrämmande värld.

Ett av den store Modest Mussorgskijs mest kända verk är utan tvekan den symfoniska dikten “En natt på Blåkulla” från 1867. Stycket är ett dramatiskt porträtt av häxornas sabbat som hölls i bergen nära Kiev.

Antonin Dvorák är nog för de allra flesta ett bekant namn. Han var den tonsättare under 1800-talet som kanske bäst tog till vara folkmusiken och inlemmade den i ett klassiskt idiom. 1896 skrev Dvorak ett antal symfoniska dikter efter ballader av den tjeckiske diktaren Karel Jaromir Erben. En av dessa dikter är just “Middagshäxan”.

Hector Berliozs “Symphonie Fantastique” skrevs så tidigt som 1830. Det är svårt att föreställa sig när man hör det, då Berlioz använder orkestern på helt nya sätt. Symfonin är en romantisk självbiografi om en hopplöst förälskad konstnär, som genom opiumets destruktiva kraft faller i djup sömn med plågsamma drömmar och visioner. I finalen som ikväll framförs, ansluter konstnären till en djävulsk orgie medan det gregorianska Dies irae-temat klingar omslutet av klämtande klockor.

Bibeln

Göteborgs Stadsteater

Onsdag

(Teater)

Image of The Bible

Genom myter och berättelser från syndafall till apokalyps vandrar Adam och Eva, vägledda av en nyckfull Gud. Vi plockar det förbjudna äpplet i Edens lustgård och smyger sedan ombord på Noaks ark. En resa som går genom brinnande buskar via Sodom och Gomorra och Babels torn till Kanaans land. Och kanske hinner vi precis fram i tid för att bevittna födseln av ett omstritt gossebarn. På bara fyra timmar berättar vi hela den bibliska historien.

Niklas Rådström har tagit ett helhetsgrepp om både Gamla och Nya Testamentet och skapat ett helt nytt verk. Rådström som är en av Sveriges mest namnkunniga författare av romaner, dramatik och filmmanus har tidigare gjort en teaterversion av Dantes gudomliga komedi för Göteborgs Stadsteater.

Regissören Stefan Metz står bakom flera av Stadsteaterns succéer som Trettondagsafton och Peer Gynt. Metz som annars är bosatt i Madrid har verkat på flera stora scener i Europa. Han var tidigare en av huvudaktörerna i det världsberömda teatersällskapet Théâtre de Complicité i London.

Crime Scenes

Göteborgs Stadsteater

Onsdag

(Teater)

Image of Crime Scenes

(det handlar inte om rån, mord eller kvinnomisshandel)

Det handlar om kön.

Det handlar om förväntningar, makt och om att ta plats.

Det handlar om vad som är betydelsefullt.

Och om att vända på blicken.

Om att inte uppfylla de grundläggande kriterierna för att få ta scenen i anspråk.

Att göra är makt.

Vi vill att du ska förstå varför föreställningen slutar som den gör.

TOTTA 67

Nefertiti

Onsdag

(Konsert)

Image of TOTTA 67

Totta skulle ha fyllt 67 år 1/4 2012 och firas under två kvällar med sång och musik. Det delas också ut stipendier till hans minne! Kom ner och upplev en kväll helt i Totta Näslunds anda.

Var snabb med din bokning, det brukar bli fullt väldigt snabbt!

Bengan Blomgren –g.

Johan Håkansson –tr.

Fabian Kallerdahl –key.

Nikke Ström –b.

Idiot Wind medverkar också!

Och en rad sångare kommer att framträda:

Spencer Bohren -s.

Ulf Dageby -s.

Daniel Lemma -s.

Daniel Norgren -s.

Mattias Hellberg -s.

Ola Bjurman -s.

DOO WACKO!/ KITTY OF SEA & THE BOATSMEN

Sticky Fingers

Onsdag

(Konsert)

Image of DOO WACKO!/ KITTY OF SEA & THE BOATSMEN

KITTY OF SEA-

Punkiga Kitty of the sea ger er en monstruös såpopera bestående av melodisk smuts med starka influenser av country och garagerock.

K.O.T.S har släppt vinyl på indielabeln Out Of This World Records, gjort humoristiska musikvideos samt spelat på samma sylta som Wanda Jacksson under turnén i Tyskland 2011.

Till sommaren väntar en ny turné i nordöstra Tyskland & den före detta trion välkomnar nu en fin ny medlem,

Fredrik från Di Kate och Alex Face som producerat alla låtar,

lyssna in er på:

Myspace

-THE BOATSMEN-

Fullt ös! Rock´n´roll för förfesten, dansgolvet, efterfesten, förförelsen och bakfyllan. Örebrobandet The Boatsmen låter som Ramones, MC5 och The Beach Boys i ett upphetsande fylleslagsmål. Glöm inte flytvästen, det blir en våt kväll!

Malmö

Ifema – International Female Film Festival Malmö

Biograf Spegeln

Onsdag

(Film)

Image of Ifema - International Female Film Festival Malmö

Måndag 2 april kl 18–19 invigs Ifema på biograf Spegeln. Den sjätte upplagan av Ifema omfattar 12 filmer, både dokumentärer och featurefilmer. Festivalen avslutas med “Shorts & Champagne”, ett kortfilmspaket omfattandes sex filmer, med svenska och internationella regissörer. Festivalen visar i år filmer från fem kontinenter och har ett speciellt fokus på Afrika.

Ifema visar filmer som beskriver hur en vanlig dag kan se ut. Eller hur en pojke räddar sin pappas själ. Alla filmer är naturligtvis gjorda av kvinnor.

Biljetter till hela festivalen släpps 8 mars och kan köpas på Kulturcentralen.

Europol, Eurotrash, Eurosport, Eurodisney, Eurodisco

Inkonst

Onsdag

(Teater)

Image of Europol, Eurotrash, Eurosport, Eurodisney, Eurodisco

En svart saga i fem akter om pengar, konsumtion, begär och girighet. Vi för följa tre människor, VonAnka, TeenBlogQueen och DenTyskeKannibalen, i en resa in mot Europas mörka hjärta – från en skitig lägenhet nånstans i den lilla skithålan Rotenburg an der Fulda, till vindsvåningar i New York sex and the city-style, till sprängfyllda bankvalv i den pittoreska avkroken Ankeborg utanför Paris, för att till slut hamna på ett slagfält i krokarna av Genua, Seattle, Aten eller Göteborg där kapitalismen står inför ett avgörande slag och de gör sig redo för strid.

The Tiny

Inkonst

Onsdag

(Konsert)

Image of The Tiny

Dunder och vrålsuccén från På Jam 2010 kommer tillbaka. Så vackert så att hjärtat spricker. Ellekari och Leo är sannerligen magiker och mästare över känslor med musik som kryper in under skinn, in i ben och vänder ut och in på själen. Ellekaris piano har sällan låtit så bestämt, och hennes röst är mer hjärtslitande än någonsin. The Tiny har total inlevelse som ger total upplevelse. Dessutom har de spelat med giganter som Martha Wainwright, Ed Harcourt, Ane Brun, Camera Obscura och en massa andra.

Hang The DJ

Debaser

Onsdag

(Club)

Image of Hang The DJ

Vi bjuder in våra finaste och bästa dj-vänner till klubben Hang The Dj som hänger i baren på vardagskvällar och nätter där spontandans uppstår och nya relationsband knyts över en bit god mat eller en bitterljuv drink.

Dagens Aktiviteter

Stockholm

The National Day Of Senegal

Hours: 00:00 – 00:00

Steve Schapiro

Hours: 10:00 – 21:00

Sturtevant

Hours: 10:00 – 20:00

Eija-Liisa Ahtila

Hours: 10:00 – 18:00

Marcus Bleasdale

Hours: 10:00 – 21:00

Anton Corbijn

Hours: 10:00 – 21:00

André Kertész

Hours: 10:00 – 21:00

Skimrande silver

Hours: 11:00 – 17:00

The four seasons

Hours: 11:00 – 17:00

Passions – art and emotion through five centuries

Hours: 11:00 – 17:00

Excessive and exaggerated – the caricature in Sweden

Hours: 11:00 – 17:00

THE LADY

Hours: 12:00 – 00:00

Klara Soup Theatre

Hours: 12:00 – 14:00

Salmon Fishing in the Yemen

Hours: 12:00 – 00:00

Titanic

Hours: 12:00 – 00:00

AMERICAN PIE: REUNION

Hours: 12:00 – 00:00

Robbers

Hours: 13:00 – 15:00

NIGHT AT BLÅKULLA

Hours: 18:00 – 19:00

Jump4Joy – Release – The Domino Effect!

Hours: 18:00 – 20:30

Norra Brunn Comedy

Hours: 18:30 – 00:00

Gertrude Stein

Hours: 19:00 – 21:20

Fem kända musiker döda i seriekrock

Hours: 19:00 – 21:00

Children of Paradise

Hours: 19:00 – 21:20

Brief Encounter (Kort möte)

Hours: 19:00 – 21:00

To Damascus

Hours: 19:00 – 21:00

UGGLAN 7.5 with Goran Kajfes Subtropic Arkestra & Oren Ambarchi

Hours: 19:00 – 01:00

Awesome – Kim Anderzon

Hours: 19:00 – 20:30

TRAJAL HARRELL (US)/ ANTIGONE SR./TWENTY LOOKS OR PARIS IS BURNING AT THE JUDSON CHURCH (L)

Hours: 19:00 – 21:00

HOT CHELLE RAE

Hours: 19:00 – 22:00

A Dream Play

Hours: 19:00 – 22:00

ARMAND MIRPOUR

Hours: 19:00 – 22:00

Treater

Hours: 19:30 – 21:35

Shen Yun

Hours: 19:30 – 21:50

Jazz is dangerous

Hours: 20:00 – 02:00

Billion Ocean & The Sigourney Weavers

Hours: 20:00 – 22:00

POOGIE BELL BAND

Hours: 20:00 – 22:00

EVERYWHERE & PUTIKKA

Hours: 20:00 – 22:00

Fritz’s Corner | NITAD

Hours: 20:00 – 02:00

WEDNESDAYS @ BLISS | FILIP RADIC!

Hours: 21:00 – 02:00

Göteborg

The National Day Of Senegal

Hours: 00:00 – 00:00

About 150 years

Hours: 10:00 – 17:00

18th century Gothenburg

Hours: 10:00 – 17:00

SURROUNDING BACON & WARHOL

Hours: 11:00 – 18:00

Vilhelm Hammershøi

Hours: 11:00 – 18:00

Edvard Munch: Portraits

Hours: 11:00 – 17:00

LAURIE SIMMONS

Hours: 11:00 – 18:00

MONICA L EDMONDSON – MURRINI A LA GÁVLOS

Hours: 12:00 – 17:00

Salmon Fishing in the Yemen

Hours: 12:00 – 00:00

Titanic

Hours: 12:00 – 00:00

AMERICAN PIE: REUNION

Hours: 12:00 – 00:00

THE LADY

Hours: 12:00 – 00:00

DRIVING MILES

Hours: 12:00 – 00:00

The Bible

Hours: 18:00 – 22:30

Winter

Hours: 18:30 – 19:50

Night at Blåkulla

Hours: 19:00 – 21:00

Crime Scenes

Hours: 19:00 – 21:00

5BOYS.COM

Hours: 19:00 – 20:30

Begravelsen

Hours: 19:00 – 20:45

TOTTA 67

Hours: 19:00 – 21:00

DOO WACKO!/ KITTY OF SEA & THE BOATSMEN

Hours: 20:00 – 02:00

Wednesday at BERSÅ

Hours: 23:00 – 03:00

WEDNESDAY’S CALLING // GLOW-NIGHTCLUB

Hours: 23:00 – 03:00

Malmö

The National Day Of Senegal

Hours: 00:00 – 00:00

Mode utan Midja

Hours: 10:00 – 16:00

Carl Fredrik Hill – Maximus Pictor

Hours: 10:00 – 16:00

Ladies and Gentlemen!

Hours: 11:00 – 18:00

TAUBA AUERBACH – Tetrachromat

Hours: 11:00 – 17:00

CO Hultén

Hours: 11:00 – 18:00

ALEXANDER GUTKE

Hours: 11:00 – 17:00

Salmon Fishing in the Yemen

Hours: 12:00 – 00:00

Titanic

Hours: 12:00 – 00:00

AMERICAN PIE: REUNION

Hours: 12:00 – 00:00

THE LADY

Hours: 12:00 – 00:00

Escape

Hours: 14:00 – 16:00

Ifema – International Female Film Festival Malmö

Hours: 17:00 – 00:00

Hang The DJ

Hours: 19:00 – 03:00

Europol, Eurotrash, Eurosport, Eurodisney, Eurodisco

Hours: 20:00 – 21:20

The Tiny

Hours: 21:00 – 01:00

Little Saturday

Hours: 23:00 – 03:00

Oslo

The National Day Of Senegal

Hours: 00:00 – 00:00

Painting Canada: Tom Thomson and The Group of Seven

Hours: 10:00 – 18:00

Architecture of Consequence. Dutch and Norwegian architecture for the future

Hours: 10:00 – 18:00

Omer Fast

Hours: 11:00 – 19:00

Royal travel 1905-2005

Hours: 11:00 – 17:00

Fluxus

Hours: 11:00 – 19:00

INFERNO METAL FESTIVAL 2012

Hours: 17:00 – 00:00

Ronny Haugelands Bingo

Hours: 18:00 – 00:00

Inferno Club: Chton & Manifesto & Headspin

Hours: 20:00 – 00:00

ElektroStat Industrial Mayhem

Hours: 20:00 – 00:00

Köpenhamn

The National Day Of Senegal

Hours: 00:00 – 00:00

Danish and International Art after 1900’s

Hours: 10:00 – 17:00

Danish and Nordic Art 1750-1900

Hours: 10:00 – 17:00

French Art 1900-30

Hours: 10:00 – 17:00

Avantgardens Kvinder 1920-1940

Hours: 11:00 – 18:00

Yael Bartana

Hours: 11:00 – 18:00

Andreas Gursky

Hours: 11:00 – 18:00

Louisiana on paper: Ellsworth Kelly

Hours: 11:00 – 19:00

THE HAPPY MADNESS

Hours: 17:30 – 21:30

Grease

Hours: 19:30 – 21:30

Singin In The Rain

Hours: 19:30 – 22:20

The Lady of the Camellias

Hours: 20:00 – 23:00

Emilie Autumn (US): “Fight like a girl” tour

Hours: 20:00 – 22:00

HECTIC GINGER DISCO: THE NEW ARTLESS CREATURES & MAMMUT IS IN LOVE & LOVESPEED

Hours: 20:30 – 00:00

PHYSICAL GRAFFITI (NL/UK)

Hours: 21:00 – 23:00

WHY NOT: SHAKA LOVELESS & GRADED & JOHN VINCENT & GRANATEN

Hours: 23:00 – 03:00

Klub SORT

Hours: 23:30 – 02:30

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s