Sunday the 1th of April in Swedish

Stockholm

Äntligen Hemma-mässan

Stockholmsmässan

Söndag

(Mässa)

Image of Äntligen Hemma-mässan

Varmt välkomna till Äntligen hemma-mässan, eller tv-programmet live! Hemma-fixar-året börjar i månadsskiftet mars/april, då vi samlar de kända profilerna från programmet och visar höjdpunkter från de trettio säsonger programmet har funnits.

Mässan fokuserar på samma områden som tv-programmet: bygg, inredning, trädgård och ca 130 utställande företag visar nyheter och har produkttester för den besökare som snabbt vill komma igång med sina hemmaprojekt.

Martin Timell guidar från vårt stora scenområde och finns även på plats i ett gör det själv område tillsammans med sin vapendragare Björn Christiernsson. Här får du som besökare prova på att göra allt för hemmaprojektet såsom att kakla och regla väggar. I vårt inredningsområde har vi en inspirationsmiljö med uppbyggda rum och i trädgårdsområdet visar vi utemiljöer som bjuder på vårens första tecken. Även våra yngre besökare kommer att kunna skapa egna mästerverk på plats i vårt barnområde.

På plats möter du också redaktionen bakom programmet som svarar på frågor och finns till hands om du vill prata ut om ditt hemmaprojekt. Hos redaktionen kommer man även på plats kunna ansöka för att komma med i programmet!

Till Damaskus

Dramatern

Söndag

(Teater)

Image of To Damascus

I Till Damaskus, Strindbergs första drömspel, möter vi Den Okände. En radikal och pessimistisk författare på kant med omgivningen och sig själv. Han ger sig ut på en inre och yttre vandring, en hård strapats där han gör upp med sitt förflutna. Kvinnan som följer med honom på rymmen, till en början en kärleksfull följeslagare, känner han snart helt annorlunda inför.

Här får vi se Strindbergs vandringsdrama i en personlig tolkning av Karl Dunér. En regissör känd för sina visuellt uttrycksfulla uppsättningar.

Till Damaskus, som innebar slutet på Strindbergs Inferno-kris, utkom i tre delar. I denna uppsättning används alla tre. Den första delen av Till Damaskus hade urpremiär på Dramaten 1900 och sedan dess har pjäsen spelats i en rad stora uppsättningar på teatern. Pjäsen räknas idag som ett av Strindbergs mest centrala verk och en av de mest klassiska Dramatenpjäserna.

DWIGHT TRIBLE

Fasching

Söndag

(Konsert)

Image of DWIGHT TRIBLE

Dwight Trible har länge varit en underjordslegend i jazzvärlden. Alltid med sin integritet i fokus och med sin unika förmåga att leverera en låt som en berättelse genom sin röst. Han har under lång tid arbetat med jättar som Pharoah Sanders, Bobby Hutcherson, Charles Lloyd och Harry Belafonte för att nämna några. Målet med musiken är inte att enbart underhålla utan även att föra samman människor och bygga broar över integrationens klyfta och att läka det mänskliga hjärtat. En mer dynamisk jazzvokalist får man leta länge efter.

Bandet Dwight har med sig består av fyra visionärer som alla driver sina egna projekt med stor framgång. Mark De Clive Lowe, är pianisten, DJ:n och producenten från Nya Zeeland som flyttade till London och som nu bosatt sig i Los Angeles där han producerar och spelar med de flesta inom soul-, beat- och klubbvärlden. Hans senaste platta som nyligen släpptes på den prestigefyllda etiketten Tru Thoughts har hyllats av DJ’s och musikpress världen över.

BASE23 – JUST DANCE

Cirkus

Söndag

(Show)

Image of BASE23 - JUST DANCE

BASE23 presenterar JUST DANCE.

BASE23 på Cirkus!

Du kommer att få se blivande stjärnor inom ShowBiz – det blir en föreställning med massor av energi, lyriska nummer, fantastiska sångnummer, stycken ur balettvärlden blandat med det bästa ur musikalvärlden!

Ängelen

Maximteatern

Söndag

(Show)

Image of The Angel

ÄNGELEN är en tragikomisk musikalisk enmansshow som jag själv skrivit. I januari -03 sändes en TV-version av ÄNGELEN på SVT. Teve-versionen är lite kortare än “live”-föreställningen, vilken jag senast framförde på Vasateatern i Stockholm den 2-4 mars.

ÄNGELEN är en blandning av clown, barn och ängel. En ganska naiv och mycket rar, mycket rar figur som jag tror alla skulle behöva uppleva! När jag arbetade på Göteborgs stadsteater så hade vi något på fredagarna som hette “elfte timmen”, som helt enkelt var underhållning utan röd tråd mellan kl 23.00 och 24.00. Jag uppträdde då där ibland med ÄNGELEN, och det var mycket uppskattat. Publiken började kalla min karaktär för ÄNGELEN, och det var fint, tyckte jag, så nu heter hon Ängelen.

Så ville jag göra en egen show för Ängelen, och då skrev jag helt sonika en väldigt lååång text. Tillsammans med Michael Krönlein tonsatte jag prosatexter som jag tidigare skrivit. Dom musikaliska inslagen ackompanjeras av Bengt Lindqvist på piano och dragspel, och Per V Johansson på kontrabas. Showen döpte jag efter hennes namn, ÄNGELEN, och hon sjunger som en blomma, alldeles gudomligt!!! Jag har regisserat showen och mig själv på egen hand, och det har inte varit svårt alls, då jag hela tiden vetat hur jag velat ha det.

ÄNGELEN passar alla åldrar.

Göteborg

Lady Macbeth of the Mtsensk District

GöteborgsOperan

Söndag

(Opera)

Image of Lady Macbeth of the Mtsensk District

Äntligen får Göteborgspubliken förnya kontakten med Katerina Ismajlova, rikemans-hustrun som blir passionerat förälskad i arbetaren Sergej, förgiftar sin svärfar Boris, medverkar till mordet på sin man Sinovij och slutligen deporteras till fångläger, där hon möter nya fasor.

SURROUNDING BACON & WARHOL

Göteborgs Konstmuseum

Söndag

(Konst)

Image of SURROUNDING BACON & WARHOL

Francis Bacon och Andy Warhol var två av 1900-talets mest uppburna konstnärer men med olika utgångspunkter i sitt sätt att förhålla sig till konst trots att de levde och verkade ungefär samtidigt. Genom att visa nyckelverk av de båda konstnärerna i dialog med andra som arbetat inom, eller i gränslandet mellan, dessa två konstnärliga positioner vill vi sätta fokus på en intressant period i konsthistorien när många av modernismens grundläggande värden omprövades.

Med popkonsten i början av 1960-talet utmanas flera av de grundläggande värderingarna i den tidiga modernismens konstsyn. I en rad konstnärskap uppmärksammas den idémässiga delen av verken på bekostnad av den psykologiskt känslomässiga. Medan Francis Bacon skriver in sig i en lång och rik tradition av modernistiska konstnärer, markerade Andy Warhol början på en ny och mer konceptuell tendens i samtidskonsten.

Edvard Munch: Portraits

Göteborgs Konstmuseum

Söndag

(Konst)

Image of Edvard Munch: Portraits

I Göteborgs konstmuseums samling av konst på papper finns 45 grafiska blad och en teckning av Edvard Munch, Norges mest välkände konstnär nationellt och internationellt. Under våren 2012 visas ett urval av hans grafiska produktion i två mindre utställningar med öppningsdatum den 14 januari och den 14 april.

I den första utställningen, Edvard Munch: porträtt, visas sju stycken av Munchs mest kända grafiska porträtt, såsom hans klassiska Självporträtt (1895), porträttet av vännen August Strindberg från 1896 och den madonnaliknande avbildningen av violinisten Eva Mudocci i Broschen (1903). Självporträtt samt porträtt av vänner, kollegor och älskade var ett återkommande tema för Munch. Bilderna kan idag ses som ett slags dokumentation över olika perioder av hans liv.

LAURIE SIMMONS

Göteborgs Konstmuseum

Söndag

(Konst)

Image of LAURIE SIMMONS

Laurie Simmons (f 1949 i New York) är en förgrundsgestalt inom nutida konceptuell fotografi. Separatutställningen på Göteborgs konstmuseum är hennes första i Norden. Den rymmer ett brett urval av fotografier från 1970-talets mitt fram till idag. Totalt visas ett sextiotal verk; fotografier, skulptur och video.

Laurie Simmons tillhör tillsammans med bl a Cindy Sherman och Richard Prince ”The Pictures-Generation” som växte fram i New York under 1970- och 1980-talen. Gemensamt för dessa konstnärer är intresset för fotografiets egenskaper och historia samt hur man både använder och påverkas av den fotografiska bilden.

Laurie Simmons arbetade tidigt med färgfotografi och hennes bildspråk ligger nära filmens och reklamens värld. Ofta arbetar hon med dockor, objekt och modeller av interiörer och hus. Med sitt psykologiska, politiska och konceptuella angreppssätt förvandlar hon fotografins benägenhet att objektifiera människor, särskilt kvinnor, till en sammanhållen kritik av mediet.

Malmö

Flykt

Teater Teamus

Söndag

(Teater)

Image of Escape

En pjäs om flykt och att rädda sitt skinn i en mörk värld där krig råder.

Övrig information:

Teater Teamus är en teatergrupp där skådespelarna har olika typer av funktionsnedsättningar.

Z Big Band In Concert

Palladium

Söndag

(Konsert)

Image of Z Big Band In Concert

Solisterna Filip Jers, munspel, och Gunilla Postaroff, sång, och storbandet Z Big Band kommer bland annat att framföra melodier från den berömda storbandsrepertoaren. Även Z Big Bands ordinarie sångare Staffan Sjöholm kommer att bjuda på något från den evigt gröna Sinatra-repertoaren.

Z Big Band har den stora äran att återigen kunna presentera en av världens bästa munspelare, Filip Jers från Höör. Alla som missade förra konserten får nu en ny chans, och Ni som var där har en chans att få höra mer av honom.

LILL LINDFORS & SVEN-BERTIL TAUBE

Malmö Konserthus

Söndag

(Konsert)

Image of LILL LINDFORS & SVEN-BERTIL TAUBE

Personligt och svängigt med Lill Lindfors och Sven-Bertil Taube

Tillsammans skapar de en föreställning fylld av sång och monologer, poesi och mycket musik och glädje. Varken Lill Lindfors eller Sven-Bertil Taube behöver någon närmare presentation. Lill, den lekfulla, humoristiska och musikaliska alltid med ett stänk av alvar, Sven-Bertil, den historieberättande med den fantastiska diktionen och den bubblande humorn. Här bjuder de på ett fyrverkeri med kända och mindre kända alster från sina gedigna kataloger. Mikos Theoderakis, Bellman och Taube, Du är den ende, Musik ska byggas utav glädje och En man i byrålådan i en trevlig blandning.

Det är en fröjd att få presentera två av Sveriges populäraste och mest älskade artister på samma scen tillsammans med Anders Ekdahls 10 man starka orkester.

EBBA FORSBERG

Victoriateatern

Söndag

(Konsert)

Image of EBBA FORSBERG

Efter framgångarna med “Ta min vals” där Ebba tolkade Leonard Cohen och Mikael Wiehe-samarbetet “Dylan på svenska”, släppte Ebba Forsberg i höstas en skiva med eget material. “Falling Folding Flipping Feeling” är den första egenkomponerade sedan kritikerrosade “Ebba Forsberg” som kom 2006.

Ebba Forsberg har ända sedan debuten “Been there” från 1997 gjort tidlös musik som berör och väcker starka känslor, och så även denna gång. Hon har återigen samarbetat med den guldbaggebelönade filmskaparen Björn Runge, och med på skivan finns två låtar specialskrivna för hans nya film “Happy End”.

Titeln på den nya skivan, “Falling Folding Flipping Feeling” återspeglar centrala ord och känslor som återkommer i texterna. “Det handlar mycket om att våga släppa taget oavsett vart det leder eller hamnar, på gott och på ont”, säger Ebba.

Hon beskriver arbetet med plattan som roligare och lättare än på mycket länge. “Jag börjar acceptera att när jag gör något är det alltid på liv och död. Jag måste ge allt och vara totalt närvarande och ärlig, annars känns det falskt. Efteråt kan det kännas som jag inte har någonting mer att ge men det jag har insett nu är att om jag bara ger det tid så kommer lusten att skriva tillbaka igen”, säger hon.

Rival Sons

KB

Söndag

(Konsert)

Image of Rival Sons

Senast de var här, för några månader sen, sålde de slut spelningen på Strand i Stockholm. Sedan dess är hajpen om möjligt ännu större, och nu kan vi meddela att amerikanska Rival Sons kommer tillbaka till Sverige i april. Den 1 april spelar de på KB i Malmö den 6 april på Sticky Fingers i Göteborg.

Rival Sons är bokstavligen soundtracket till armbrytning och Indy Car-racing men det är ett grymt tecken denna dag. Rival Sons är bokstavligen också ditt nya äss i skjortärmen när ni diskuterar ny good shit!

Rival Sons är bluesrock men inte bluesrock som man oftast associeras med stela och mästrande gitarrförsäljare som tycker det är ”groovy” med lite 16-bar jam. Nej, nej, nej… det är rå-rökig träskboogie som har allt gemensamt med Led Zeppelins souliga gung och Son Houses delta-blues och inget alls med träigt skit. Spaltmeter kan vigas åt hur fullkomligen brutalt bra deras album ”Pressure and Time” är men bara för att man kan betyder det inte att man ska. Däremot kan vi bara slå ett ytterst hårt slag för deras återbesök besök här i Sverige i vår.

Dagens Aktiviteter

Stockholm

The National Day Of Iran

Hours: 00:00 – 00:00

Eija-Liisa Ahtila

Hours: 10:00 – 18:00

Marcus Bleasdale

Hours: 10:00 – 21:00

Äntligen Hemma-mässan

Hours: 10:00 – 17:00

André Kertész

Hours: 10:00 – 21:00

Steve Schapiro

Hours: 10:00 – 21:00

Anton Corbijn

Hours: 10:00 – 21:00

Sturtevant

Hours: 10:00 – 18:00

Excessive and exaggerated – the caricature in Sweden

Hours: 11:00 – 17:00

Skimrande silver

Hours: 11:00 – 17:00

Eco Now 2012

Hours: 11:00 – 17:00

The four seasons

Hours: 11:00 – 17:00

Brief Encounter (Kort möte)

Hours: 13:00 – 15:00

Vi som är hundra

Hours: 14:00 – 16:00

Children of Paradise

Hours: 16:00 – 18:20

To Damascus

Hours: 16:00 – 18:00

The Angel

Hours: 16:00 – 17:00

Nobody Is Perfect

Hours: 16:00 – 18:00

Onkel Vanja

Hours: 17:00 – 19:00

The Three Musketeers

Hours: 19:00 – 22:25

BASE23 – JUST DANCE

Hours: 19:30 – 22:10

DWIGHT TRIBLE

Hours: 20:00 – 22:00

Pet Sounds Sunday Sessions! Caroline Wickberg live!

Hours: 20:00 – 01:00

Open Mike

Hours: 21:00 – 23:00

Göteborg

The National Day Of Iran

Hours: 00:00 – 00:00

18th century Gothenburg

Hours: 10:00 – 17:00

Masthugget genom linsen

Hours: 10:00 – 17:00

About 150 years

Hours: 10:00 – 17:00

Vilhelm Hammershøi

Hours: 11:00 – 17:00

Edvard Munch: Portraits

Hours: 11:00 – 18:00

LAURIE SIMMONS

Hours: 11:00 – 18:00

MONICA L EDMONDSON – MURRINI A LA GÁVLOS

Hours: 11:00 – 17:00

SURROUNDING BACON & WARHOL

Hours: 11:00 – 17:00

Lady Macbeth of the Mtsensk District

Hours: 18:00 – 20:25

Malmö

The National Day Of Iran

Hours: 00:00 – 00:00

Mode utan Midja

Hours: 10:00 – 16:00

Carl Fredrik Hill – Maximus Pictor

Hours: 10:00 – 16:00

TAUBA AUERBACH – Tetrachromat

Hours: 11:00 – 17:00

ALEXANDER GUTKE

Hours: 11:00 – 17:00

Ladies and Gentlemen!

Hours: 11:00 – 18:00

CO Hultén

Hours: 11:00 – 18:00

Escape

Hours: 14:00 – 16:00

Z Big Band In Concert

Hours: 17:00 – 19:00

LILL LINDFORS & SVEN-BERTIL TAUBE

Hours: 18:00 – 20:00

EBBA FORSBERG

Hours: 19:30 – 21:30

Rival Sons

Hours: 20:00 – 22:00

Oslo

The National Day Of Iran

Hours: 00:00 – 00:00

Omer Fast

Hours: 11:00 – 19:00

Fluxus

Hours: 11:00 – 19:00

Architecture of Consequence. Dutch and Norwegian architecture for the future’

Hours: 11:00 – 17:00

ANN CATHRIN NOVEMBER HØIBO

Hours: 11:00 – 17:00

Royal travel 1905-2005

Hours: 12:00 – 16:00

Frank Znort Quartet

Hours: 18:00 – 00:00

LEON RUSSELL

Hours: 19:00 – 21:00

Köpenhamn

The National Day Of Iran

Hours: 00:00 – 00:00

Danish and International Art after 1900’s

Hours: 10:00 – 17:00

Danish and Nordic Art 1750-1900

Hours: 10:00 – 17:00

French Art 1900-30

Hours: 10:00 – 17:00

Avantgardens Kvinder 1920-1940

Hours: 11:00 – 18:00

Yael Bartana

Hours: 11:00 – 18:00

Andreas Gursky

Hours: 11:00 – 18:00

Louisiana on paper: Ellsworth Kelly

Hours: 11:00 – 18:00

Top Gear Live

Hours: 12:00 – 00:00

SEVEN

Hours: 14:00 – 16:00

Singin’ In The Rain

Hours: 15:00 – 17:50

Grease

Hours: 16:00 – 18:00

Rain – A Tribute To The Beatles

Hours: 20:00 – 22:00

Don Giovanni

Hours: 20:00 – 22:00

SILVERSTEIN

Hours: 20:00 – 22:00

AURA

Hours: 20:00 – 22:00

Mikael Wiehe

Hours: 20:00 – 22:00

PETER DOHERTY (UK)

Hours: 20:00 – 22:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s