Saturday the 24th of March in Swedish

Stockholm

Julius Caesar

Folkoperan

Lördag

(Opera)

Image of Julius Caesar

I operan Julius Caesar, som komponerades av Händel 1724, skildras mötet mellan Kleopatra och Julius Caesar år 48 f Kr. Kleopatra använder sin list och sitt kön för att vinna Julius Caesars hjärta och den politiska makten.

Den internationella allkonstnären Cisco Aznar, född i Spanien, står för regi, koreografi, scenografi och kostym i Folkoperans lekfulla tolkning av Händels barockopera. I en surrealistisk miljö med inslag av 1920-talskabaré leker rollfigurerna fram historien i gränslandet mellan liv och död, manligt och kvinnligt, gammalt och ungt. Opera blandas med konstformerna dans och film.

Sportfiskemässan

Kistamässan

Lördag

(Mässa)

Image of Sportfiskemässan

Efter en lång vinter blir drömmarna om fiske och natur plötsligt verklighet för tusentals fiskeentusiaster som söker kunskap, produkter och tips för att lyckas med den stora fångsten.

På Sportfiskemässan möter du branschens alla aktörer under ett och samma tak:

Säsongens nyheter

Europas största mobila akvarium

Auktion

Spännande föreläsningar

Hantverkarna

Uppvisningar av våra duktigaste profiler

Skolor

Fynden

Fiskekändisarna från TV

Tävlingar

Klubbarna & föreningarna

Seminarier och konferenser

Härliga fiskedestinationer i Sverige och övriga världen

Fiskemagasinen och deras journalister

Children of Paradise

Dramaten

Lördag

(Teater)

Image of Children of Paradise

En romantisk kärlekshistoria som rör sig mellan fantasi och verklighet, där teatern och världen utanför vävs samman.

Den vackra Garance får männen att falla. Hon både lockar och oroar dem med sin gåtfulla oåtkomlighet. De vill äga och behärska henne – skådespelaren Frédérick likaväl som gangstern Lacenaire och den rike greven Edouard. Men själv tycks hon sval och oberörd. Vad säger hennes eget hjärta?

En dag möter hon mimaren Baptiste. Han är blyg och inåtvänd och lever hellre i drömmen än i verkligheten. Men för Garance är han sannare än någon annan.

Paradisets barn från 1945 är ett av filmhistoriens mästerverk med manus av Jacques Prévert. En teater i 1800-talets Paris blir scen för en hyllning till kärleken och drömmarna – men också en fantasins tragedi.

Treater

Intiman

Lördag

(Teater)

Image of Treater

Nu är det dags för komedi på högsta nivå. Alan Ayckbourns eleganta teaterbygge, spelas här av några av Sveriges absolut bästa skådespelare.

Vi befinner oss i ett hus på den engelska landsbygden. På ovanvåningen ligger husets ägarinna – en ragata till moder – på bottenvåningen förbereder sig hennes dotter Annie (Vanna Rosenberg) för att resa iväg på ett hemligt rendez-vous under helgen. Hennes bror Reg (Johan Ulvesson) och hans hustru Sarah (Maria Kulle) kommer för att ta hand om mamman. Sarah tror att Annie ska resa iväg med sin gamle vän Tom (Johan Rheborg), som troligtvis är förtjust i Annie, men aldrig vågat visa det. Men Sarah får en chock när hon inser att det i själva verket är Annies svåger, Norman (Erik Johansson) som bjudit ut henne. Och att Norman helt sonika dyker upp vid huset, gör ju ingenting bättre. Snart sätter förvecklingarna, missförstånden och känslorna igång i full fart. Med Norman som katalysator visar sig alla de andras olika behov i gräll dager. Det är Reg, som säger sig drömma om ett lyckligare äktenskap, samtidigt som han innerst inne längtar tillbaka till sin barndom – hans hustru Sarah som vill bli sedd – Tom som behöver guidning i känslolivet – och Annie som rastlöst söker kärlek. Alla krockar de med den tillsynes iskalla Ruth (Josephine Bornebusch), Normans fru, som på Sarahs inrådan kommer till platsen. Hon försöker styra upp situationen, men faller ändå själv för Normans oslagbara charm. Men frågan är hur länge Norman lyckas hålla allas behov av honom uppe?

Il Divo

Ericsson Globe

Lördag

(Konsert)

Image of Il Divo

Operapopundret Il Divo på världsturné ger en konsert i Ericsson Globe. “Wicked Game” heter nya albumet och 24 mars är de här!

WICKED GAME OCH VÄRLDSTURNÉ

Il Divo – med fyra av världens bästa sångröster – lyckades 2004 med konststycket att uppfinna en hel musikgenre genom att kombinera opera med popmusik. Sju år senare, som en av världens mest framgångsrika grupper, deklarerar nu Il Divo sin fjärde världsturné, 2012. Il Divos femte studioalbum “Wicked Game” finns till försäljning i Sverige från 30 november. Albumet innehåller tolkningar av bland andra “Don’t Cry For My Argentina”, “Time To Say Goodbye”, “Come What May” och såklart “Wicked Game”.

Albin Gromer

Debaser Medis

Lördag

(Konsert)

Image of Albin Gromer

Det var inte många som hade hört talas om Albin Gromer innan han framförde låten “Härinne Hos Mig” på P3 Guld-galan i januari 2011. Men efter galan viskades det överallt om hur hans framträdande var galans bästa.

I hemstaden Malmö hade snacket länge surrat om den unge soulsångarens suggestiva mix av elektronisk r’n’ b och vemodiga texter på svenska. Och efter P3 Guld och “Härinne Hos Mig” hängde snart resten av landet på. Singeln “Tillsammans” följdes av spelningar på bl.a. Storsjöyran och Piteå Dansar och Ler. Dessutom åkte Albin med Timbuktu på turné i både Sverige och Norge.

Allt det här är naturligtvis bara början. Singeln “För Det Är Du” släpptes den 30 november och 10 februari 2012 släpps äntligen hans första studioalbum. En minst sagt efterlängtad skiva!

Albin Gromer må vara född fredagen den trettonde, men det tycks vara lyckans stjärna som skiner över den unge artisten.

Öppnar upp gör den svenska elektroniska popduon Materikaa!

Ametist Azordegan avslutar kvällen med ett dansant dj-set, dessutom spelar Olle Kirchmeier och Linus Bramford sina bästa skivor under kvällen, dessutom kommer Erik Bergman och Omid Khalvati och inleder kvällen i baren. Kom i tid!

Ametist är programledare på Sveriges Radio, musikkrönikör i GP, skriver reportage och recenserar åt Metro och musikmagasinet Gaffa, driver liveklubben Replayed och är jurymedlem i P3 Guld kategori Hiphop/Soul/Rnb.

Obs, tiderna är ej exakta, kom i tid!

23:00 Albin Gromer

Albin Gromer kommer från Malmö och har sedan 16-årsåldern ägnat sig åt att skriva och spela in musik i sin egen studio. Han uppträdde under P3 guldgalan i januari 2011 och i sommras gav han sig ut och spelade på festivaler som Storsjöyran och Piteå Dansar Och Ler.

22:00 Materikaa

Den elektroniska popduon Materikaa består av Erik Lidén och Mattias Axelsson och bildades 2011. De träffades först 2007 och har sedan dess gjort musik tillsammans i olika konstellationer. Den nya musiken är inspelad både i Stockholm och Göteborg. Deras stil är influerad av elektronisk musik, pop och dance. Första albumet kommer att släppas under 2012 via nya labeln Uniform Beat.

Persian New Year – Nourooz

Annexet

Lördag

(Konsert)

Image of Persian New Year - Nourooz

STJÄRNKLAR PERSISK NYÅRSFEST!

Fira det persiska nyåret med den bästa iranska popmusiken. På scenen står två artister i toppklass redo att bjuda på verkligt minnesvärda uppträdanden –

Leila Forouhar och nya popstjärnan Mehrnoosh!

MEHRNOOSH

På den iranska popmusikscenen har vi en ny röst, Mehrnoosh, en relativt ny artist från Iran som på kort tid blivit mycket populär. Hennes låt “Cheshmat” (“dina ögon”) slog rekord på persiska internetradion, RadioJavan.com. Hennes video på YouTube har haft cirka 2 miljoner träffar på bara några månader!

LEILA FOROUHAR

Leila Forouhar är en av Irans största kvinnliga artister. Hon har släppt över 20 album sedan hon började sjunga. Leila behärskar många musikstilar och sjunger på flera språk. Hennes album “Planet harmoni” släpptes 1996 på nio språk; engelska, franska, italienska, armeniska, arabiska, turkiska, grekiska, Afghani och hebreiska. Leila har ett förlutet som skådespelerska och är väl förtrogen med scenen. Dessutom är hon en makalös liveartist!

SHIMA

Även Shima, känd från Googoosh academy, kommer att framträda under kvällen och vi får då lyssna till den nya hitlåten “Be man shak nakon”.

Dansa till de senaste persiska rytmerna mixade av Nordens bästa DJ:s; DJ Farzad, DJ Omid och Dj Waicy!

Dansgolv med plats för 1500 personer. Vi ses på Sveriges största nyårsfest!

NIMA KHAK & NIHAD TULE (1:53.2, DRUMCODE)

2.35:1/Berns

Lördag

(Club)

Image of NIMA KHAK & NIHAD TULE (1:53.2, DRUMCODE)

NIMA KHAK:

Det gångna året har varit ett hektiskt för Nima Khak med ett Solosläpp på Cari Lekebusch etikett H-Prodcutions samt ett släpp tillsammans med Nihad Tule på Adam Beyers legendariska Drumcode. Deras musik spelas och supportas av technovärldens viktigaste aktörer.

Nima Khaks musik kännetecknas av ett djupare sound och pulserande beat. Som en del i den nya vågen av svensk techno är hans avtryck både nyfiket och utforskande, en riktig trendsättare.

NIHAD TULE:

Nihad Tule har sakta men säkert vuxit till ett hushållsnamn på den svenska technoscenen med en serie imponerande skivsläpp på legendariska Drumcode och Truesoul, spelade och supportade av en minst lika imponerande samling djs; Adam Beyer, Marcel Dettmann, Ben Klock, Joel Mull, Richie Hawtin, Len Faki, DJ Rolando, mfl.

Nihad Tules karriär växer i samma takt som hans fanskara som lockas av hans kompromisslösa musikval och energiska DJ-set. Han har varit med och format det som idag är 2.35:1 med några av våra mest minnesvärda kvällar och denna kommer knappast bli något undantag.

RAY KAJIOKA:

Ray Kajioka är det senaste tillskottet till 1:53.2 familjen. Han har producerat techno, Dj:at och liveframträtt ända sedan 1995, släppt musik på Kanzleramt Music, Rotation Records, MakTub, Müller Records och remixat för namn som Dave Clarke, Pawas, Joel Mull och Beroshima.

Göteborg

TUR 2012!

Svenska Mässan

Lördag

(Mässa)

Image of TUR 2012!

Välkommen till Nordens största Resemässa!

Vill du veta vad som är på gång, få inspiration till kommande semestermål eller bara längta dig bort en stund redan på hemmaplan?

I år bjuder TUR på mer än 500 superladdade utställare, över 60 representerade länder, mängder av nyheter, härlig internationell stämning och inte minst en fantastisk chans att fynda resor och boende runt om i världen genom alla Deals.

Nytt för i år är att vi öppnar mässan för alla resesugna redan fredag 23 mars kl.14.00.

5BOYS.COM

Backa Teatern

Lördag

(Teater)

Image of 5BOYS.COM

I ett övergivet hus mitt i en stor stad leker fem pojkar: Sssschblam, sssschblam, schblam- swosch! Världen försvinner, leken uppslukar allt. Som superhjältar räddar de mänskligheten när omgivningen rämnar.

Den slovenska dramatikern Simona Semenic pjäs 5BOYS.COM behandlar våldets skiftande uttryck i samhället, från serietidningen till köksbordet, via skolgården och hela vägen till slagfältet. Genom pojkarnas lek ställs frågor om våldets makt och identitet. Är varje människa en potentiell förövare? Och var får tjejerna plats inom broderskapets jämlikhet?

Pjäsens fem pojkroller är alla skrivna för kvinnliga skådespelare. För regin svarar Anja Susa som är före detta konstnärlig ledare på Duško Radovic-teatern, Belgrads systerscen till Backa Teater.

Med föreställningen 5BOYS.COM bjuder Backa Teater in några av det nya Balkans främsta konstnärskap inom teater för att ge göteborgs unga en vass scenupplevelse om våld. Vad är det vi egentligen avnjuter i biosalongens mörker och i TV-soffan?

Crime Scenes

Göteborgs Stadsteater

Lördag

(Teater)

Image of Crime Scenes

(det handlar inte om rån, mord eller kvinnomisshandel)

Det handlar om kön.

Det handlar om förväntningar, makt och om att ta plats.

Det handlar om vad som är betydelsefullt.

Och om att vända på blicken.

Om att inte uppfylla de grundläggande kriterierna för att få ta scenen i anspråk.

Att göra är makt.

Vi vill att du ska förstå varför föreställningen slutar som den gör.

NOROUZ / NEWROZ 2012

Göteborgs Konserthus

Lördag

(Konsert)

Image of NOROUZ / NEWROZ 2012

I år gästas Norouz/Newroz av de två stora internationella gästartisterna Bijan Mortazavi och Rojin. Årets konferencier är den folkkära skådespelerskan och komikern Shima Niavarani.

Bijan Mortazavi är en mångsidig musiker med rötterna i klassisk iransk musik som uppträder tillsammans med en 18-manna orkester. Som 7 åring började Bijan sin musikutbildning inom olika instrument och det som gör honom unik idag är att han har förmågan att spela alla instrument som används i hans arrangemang.

Rojin, den framgångsrika kurdiska sångerskan är känd vars musikaliska grund bygger huvudsakligen på den traditionellt kurdiska folkmusiken, men hon sjunger även bitvis turkiska kompositioner. Under senare år har hon blivit mycket uppmärksammad i Turkiet såväl som internationellt för att hon för in element av pop och etniska uttryck från andra kulturer som hon smälter samman till en oemotståndligt dansant och frisk brygd..

Shima Niavarani fick sitt genombrott 19 år gammal med sin egna soloshow Autodidakt i enmansakt som turnerade med Riksteatern. Sedan dess har gjort närmare 40 produktioner som skådespelare, gjort över 300 soloframträdanden som artist och vässat sin penna otaliga gånger som dramatiker. Shima Niavarani är en Übermensch hette hennes prisbelönade succémusikal som sändes i SVT från nationalscenen Dramaten, där hon också varit anställd som skådespelerska. Hon har medverkat i såväl tv som filmproduktioner. I höst kan man se henne i TV4-serien Allt faller som Henrik Schyffert regisserat och som är skriven av Jonas Gardell, Johan Rheborg och Henrik Schyffert. Hon är skådespelerskan som är artisten som är sångerskan som är dramatikern som vill blotta sitt hjärta, få dig att skratta, få dig att gråta och leka med uppfattningen om världen.

Nouroz riktar sig till en mycket blandad publik, från hela familjer till världsmusikintresserade unga vuxna.

Säg hejdå till vintern och välkomma våren med en härlig festkväll fylld av levande musik och dans.

BOMBUS

Sticky Fingers

Lördag

(Konsert)

Image of BOMBUS

Bombus bildades i Göteborg 2008 som en duo. Influerade av band som The Melvins, Black Sabbath, The Jesus Lizard och Poison Idea började bandet skapa sitt alldeles egna sound. Sen dess har duon blivit en kvartett bestående av Matte, Feffe, Uffe och Petter och spelningarna har ramlat in. 2010 släpptes det självbetitlade debutalbumet som fick fantastiska recensioner och lyftes fram som ett av årets bästa album.

Bandet som fått en egen epitet i GP: Bombusrock är tillbaka igen. Det är tungt, det är hårt, det är skäggigt, det är från Göteborg och det är utan handbroms. 2010 släppte de sin självbetitlade debut på det egna bolaget Mourningwood. Skivan spelades in i Welfare Sound studion tillsammans med Per Ståhlberg (Division Of Laura Lee, Daniel Gilbert) och Olle Björk (Repoman, Daniel Gilbert). En debut som uteslutande fick bra recensioner.

MARIT LARSEN

Göteborgs Stadsteater

Lördag

(Konsert)

Image of MARIT LARSEN

Redan som 16-åring slog Marit Larsen igenom med norska popsensationen M2M.

Världsturnéer och singelframgångar avlöste varandra. Fyra år av global lansering senare kom duon till ett musikaliskt vägskäl och valde att gå skilda vägar. Efter splittringen tog Marit en paus för att fundera över vart hon ville ta sin artistkarriär och för att återfå lusten att skriva låtar. Mellan 2004 och 2005 gjorde hon en rad spelningar med nytt material i bagaget där hon fick visa upp sina begåvning som låtskrivare, sångerska, gitarrist och pianist. Hennes egen musik är befriande regellös. Den är atmosfäriskt orkestrerad folkpop. Luftig och fri, intim och nära. Debutalbumet “Under the surface” kallades “2006 års mest efterlängtade skiva” av magasinet Plan B och blev en monumental framgång i hemlandet. Singeln med samma namn klättrade direkt upp till listan topp. Bara efter tre veckor hade plattan sålt guld. Uppföljaren “The Chase” släpptes 2008. Det bästa med den skivan är inte att hon höjt sin kapacitet som låtskrivare ytterligare ett snäpp eller att den blivit en stor framgång bland både kritiker och fans i Norge. Nej, det bästa med “The Chase” är att den markerar Marit Larsens debut på den svenska marknaden. Att som artist lämna världsomspännande framgångar bakom sig för att och göra något som ligger närmare hjärtat är ett tecken på mod. Att sedan skriva precis vad hon vill, och också ta det till topplistorna tyder på stor begåvning. Mod och begåvning är lika med Marit Larsen. Och ni som trodde olja var Norges främsta tillgång.

AXLOH

NOXX

Lördag

(Club)

NOXX | AXLOH | lördag 24 mars

Nu på lördag gästas vi utav ingen mindre än dj Axloh. Axel Vikengren som han egentligen heter har varit resident på klubben Oshum i Barcelona och varit med på Nrj at the Club och åkt runt i hela Sverige med Housetåget.

Han har även spelat tillsammans med Justice, David Guetta och Sebastian Ingrosso.

Akvariet: DJ Västcoast Randoms 23-03 (Resident)

Malmö

Wrestlingpalatset – Svensk Mästare!

Tangopalatset

Lördag

(Sport)

Image of Wrestling Palace - Swedish Champion!

Vem blir svensk mästare i wrestling? Denna lördag skall det äntligen avgöras. I finalen står Malmös egen son Killer Karlsson mot den onde Anderson.

Tusentals timmar av

målinriktad träning, smärta och tjurigt, envist slit kommer äntligen ge utdelning

den 24:e mars. För en brottare. Det har blivit dags för Wrestlingpalatset att, med

stolthet, utse vår första svenska mästare. Denne kommer att krönas med ett bälte som

det viskas mycket om. Ingen har nämligen sett denna klenod ännu. Endast en mystisk

portfölj fastkedjad vid Kristian von Svenssons handled har skvallrat om

mästarbältets existens. Hur kommer det se ut? Hur mycket väger det egentligen? Är

det sant att mästarens namn redan står ingraverat i metallen? Dessa och många fler

frågor som ännu inte ställts kommer vi får svar på den 24:e mars på

Wrestlingpalatset i Malmö!

Carmen

Malmö Opera

Lördag

(Opera)

Image of Carmen

Carmen är kvinnan som alla män vill ha. Ung, vacker, kaxig och självsäker svassar hon förbi och njuter av deras lystna blickar. Hon går sin egen väg och väljer själv sina älskare. När hon inleder ett stormigt förhållande med soldaten Don José går allt över styr. Hans passion gör honom svartsjuk och Carmen står inte ut med att ägas av någon. Snart är de båda indragna i något de inte kan ta sig ur.

Georges Bizets Carmen är en av världens mest spelade operor. Med sin medryckande musik och sin dramatiska handling om kärlek och åtrå, svartsjuka och död har den förfört publiken i över 100 år. På Malmö Opera regisseras den av Hilda Hellwig, professor i teaterregi som gjort uppsättningar på Dramaten, Kungliga Operan och Det Kongelige Teater. Hon har valt att göra Bizets ursprungliga version där musiken balanseras av talad dialog. I titelrollen syns unga stjärnskottet Astrid Robillard medan Don José sjungs av Joachim Bäckström, som slog igenom hos en bred publik i vintras då han gjorde Pinkterton i Malmö Operas rosade och utsålda uppsättning av Madame Butterfly.

Richard III – Family business

Bastionen

Lördag

(Teater)

Image of Richard III - Family business

Välkomna till denna vackert brutala och energidrypande historian, Richard III – Family business, om hämnd och vanskapta familjerelationer, i maktens centrum, där liken staplas på hög.

Efter succén med Macbeth- Blod istället för mjölk, 2009, kastar sig Barbès återigen över Shakespeare, nu i samarbete med InSite.

Med ett egensinnigt förhöjt, svart humoristiskt, visuellt och musikaliskt formspråk kommer här Shakespeares genomborrande och blodfyllda text till liv. I en av de största klassikerna genom tiderna, gestaltas här Richard III:s destruktiva maktkamp mot sina inre demoner och köttsliga släktingar, där varje steg närmare makten får verkligheten att lösas upp i sina konturer.

Välkomna in i mörkret, ut får ni söka er själva.

Medverkande: Nina Jemth, Matthias Thorbjörnsson, Peter Öberg, Ragna Weisteen, Isabelle Wardaeus och Isak Eklund.

Here Comes the Sun

Malmö Stadsteater

Lördag

(Teater)

Image of Here Comes the Sun

Teamet bakom succéföreställningen All we need is love är tillbaka!

Det sägs att när Astrid Lindgren blev gammal så var hon så fasligt trött på allt prat om döden att hon började telefonsamtalen med sina väninnor genom att säga ”Döden, döden, döden.” Sedan var de klara med den biten, och kunde prata om annat.

I Here comes the sun blir det tvärtom – här handlar det bara om döden. Inför döden, efter döden, och inte minst det som är den oundvikliga förutsättningen för döden – livet!

Föreställningen som baseras på bland annat intervjuer utlovar feelgood-teater med skådespel, humor, musik och dans – allt kretsande kring det mest ultimata och slutgiltiga ämnet av dem alla.

Ljust & Fräscht

Malmö Arena

Lördag

(Show)

Image of Ljust & Fräscht

Efter att “Ljust & Fräscht” dragit fulla hus på Berns Salonger under våren och höstens föreställningar på Cirkus i Stockholm snart är slutsålda är det våren 2012 dags för en Sverigeturné. Henrik Schyfferts och Fredrik Lindströms hyllade humorshow, som med pricksäkerhet och värme beskriver vår strävan efter det perfekta boendet, kommer till Malmö Arena den 23 mars 2012.

Vi svenskar är ett av världens mest ensamboende folk. Samtidigt lägger vi mer pengar på inredning än i något annat land i världen. I “Ljust & Fräscht” försöker Fredrik Lindström och Henrik Schyffert reda ut vad det beror på. Varför är vi så trendängsliga och vad betyder egentligen ord som bostadskarriär, obduktionssalsminimalism och master bedroom?

– Hela Sverige jobbar ju på sin drömbostad och det är redan så ljust och fräscht på många håll i landet att vi kanske borde döpa om föreställningen till “Ännu ljusare & fräschare”! säger Fredrik Lindström.

Stjärnduon Henrik Schyffert och Fredrik Lindström inledde sitt samarbete redan med radioprogrammet Hassan 1993, men med “Ljust & Fräscht” är det första gången som de delar scen.

Det är också första gången som en humorshow av det här slaget åker på arenaturné.

– Vi har blivit humorns Roxette. Fredrik är Per. Jag är Marie, hälsar Henrik Schyffert.

Spelplatserna runt om i landet kommer dock att anpassas efter föreställningen, så att Lindströms och Schyfferts närhet till publiken och den intima stämningen som kommit att känneteckna “Ljust & Fräscht” förblir intakt.

Sverigeturnén inleds i Örebro den 27 januari 2012 och fortsätter sedan under våren till ytterligare tolv svenska städer, från Luleå i norr till Malmö i söder. Turnéns stora avslut blir på Cirkus i Stockholm dit Lindström och Schyffert återvänder under senvåren för ett antal finalföreställningar.

Den hypnotiska tapeten

Malmö Stadsteater

Lördag

(Dans)

Image of Den hypnotiska tapeten

Den svenska kärnfamiljen föll samman som samhällsbärande institution på 1970-talet. Istället fick vi damfotboll, spaghetti, Björn Skifs, narkotikamissbruk, långhåriga män och invandrare. Parallellt med denna utveckling introducerades modernistiska tapeter i de svenska hemmen. Man behöver inte vara paranoid för att se sambandet.

Vem låg bakom dessa tapeter egentligen? När man studerar dessa kalejdoskopiska missfoster i dag står det klart att de omöjligen kan vara ett resultat av fri vilja eller god smak. Allt pekar på att människor under 1970-talet utsattes för ett hallucinatoriskt experiment med förgreningar på högsta nivå.

We Have Band

Debaser

Lördag

(Konsert)

Image of We Have Band

London/Manchester trion We Have Band vet vad de gör. Tillsammans skapar Thomas WP, Dede WP och Darren Bancroft elektrisk pulserande indie med kratuig synth och ett mörkt soulsound som gör We Have Band till ett sammansvetsat maskineri av beats och synthslingor.

Vi skulle kunna babbla upp en massa referenser till Kitsunésläpp, SXSW-hype och NME:s alla hyllningar till det här bandet. Men vi stannar vid att säga att de spelar mörka dansrytmer, våta synthslingor, postpunk, funkig bas och ljuva popvokalslingor.

Med sitt nysläppta album “Ternion” i bagaget kommer de nu till Debaser Malmö för att bjuda Skånepubliken på sitt kontrollerade kaos som får dansgolv att koka! Missa inte!

Klubben står Modern Lovers för som passat på att bjuda in en av brittisk musiks mest unika röster och en man ansvarig för en musikkatalog outmanad i ärlighet och intensitet – Modern Lovers är stolta att presentera ett exklusivt och efterlängtat DJ-set av Dexys Midnight Runners Kevin Rowland som får sällskap av våra residenter Craig Jamieson (UK) och Axl (Whyte Seeds). We promise to ‘make this precious.’

Även Jon Cowen och Joel spelar skivor denna kväll.

Obs, tiderna är ej exakta, kom i tid!

22:30 We Have Band (UK)

We Have Band bildades 2006 i England och består av Thomas WP, Dede WP och Darren Bancroft. 2010 släppte de sitt debutalbum “WHB” och 2012 kom uppföljaren “Ternion”.

CITY TO CITY & Babel pres. Ricardo Villalobos (CHI/DE)

Babel

Lördag

(Club)

Image of CITY TO CITY & Babel pres. Ricardo Villalobos (CHI/DE)

Då Ricard Villalobos blivit sjukskriven måste vi göra något annat. Vi har dock sytt ihop en sjukt fet kväll tillsammans med Cocoon. Det blir Live-set från både Der Dritte Raum och Hardfloor!

Eller som deras bokare skrev – ”I mean THIS…would be the most classical lineup I have ever seen so far…and to be honest..it´s the first time they will doit and a milestone in history…”

DER DRITTE RAUM (DE)

Der Dritte Raum. Ett tidlöst projekt. Superproducenter och sedan tidigt 90-tal en synonym för fantastisk fest.

Med sin hit ”Swing Bop” som kom 2008 tog Der Dritte Raum 20-talets burlesk-berlin in i den elektroniska musiken.

Der Dritte Raum avslutar även den sjukt stora FUSION-festivalen varje år. Förvänta er en bombastisk spelning från DDR!

HARDFLOOR (DE)

Ramon Zenker och Oliver Bondzio har varit en stor och viktig del av den tyska techno-scenen ända sedan 1991. Deras ”Hardtrance Acperience EP” (Harthouse) anses av många vara en milsten inom technokultur och en karta för modern acid house.

2003 startade Ramon och Oliver sin egen label Hardfloor. Där de släppt de mesta av sina produktioner och projekt med andra musiker. Deras produktioner omfamnar många olika genrer och de har gjort remixer för stora artister som bland annat Depeche Mode, Mike Oldfield, New Order, Human League, Mory Kante och Anne Clark. Och de har även remixat technolikar som Robert Armani, Secret Cinema, A Guy Called Gerald och The Rising High Collective.

Hardfloors energiska liveset kommer garanterat att lämna alla besökare med gåshud denna natt!

Dagens Aktiviteter

Stockholm

Sportfiskemässan

Hours: 09:00 – 18:00

Eija-Liisa Ahtila

Hours: 10:00 – 18:00

Anton Corbijn

Hours: 10:00 – 21:00

André Kertész

Hours: 10:00 – 21:00

Steve Schapiro

Hours: 10:00 – 21:00

Sturtevant

Hours: 10:00 – 20:00

Marcus Bleasdale

Hours: 10:00 – 21:00

The four seasons

Hours: 11:00 – 17:00

Passions – art and emotion through five centuries

Hours: 11:00 – 17:00

Excessive and exaggerated – the caricature in Sweden

Hours: 11:00 – 17:00

Skimrande silver

Hours: 11:00 – 17:00

Klara Soup Theatre

Hours: 12:00 – 14:00

Relatively speaking

Hours: 13:00 – 15:00

Gertrude Stein

Hours: 13:30 – 15:50

Treater

Hours: 14:00 – 19:30

Doktor Glas

Hours: 14:30 – 15:53

Monty Python´s SPAMALOT

Hours: 15:00 – 17:00

Relatively speaking

Hours: 15:00 – 17:00

BROLLE – ROCK´N´ROLL

Hours: 15:00 – 17:30

Tjajkovskij: Symfoni nr. 5

Hours: 15:00 – 16:50

Julius Caesar

Hours: 18:00 – 20:40

Olof Palme

Hours: 18:00 – 20:00

Norra Brunn Comedy

Hours: 18:30 – 00:00

Brief Encounter (Kort möte)

Hours: 19:00 – 20:40

Children of Paradise

Hours: 19:00 – 21:20

GRAND FINALE-Spaghettiopera 15

Hours: 19:00 – 21:00

Genom den trånga porten

Hours: 19:00 – 21:00

Fem kända musiker döda i seriekrock

Hours: 19:00 – 21:00

Anima – The female side of male

Hours: 19:00 – 21:00

BROLLE – ROCK´N´ROLL

Hours: 19:00 – 21:30

CULLBERGBALETTEN (SE)/ THE STRINDBERG PROJECT

Hours: 19:00 – 20:50

Il Divo

Hours: 19:30 – 21:30

Fanny & Alexander

Hours: 19:30 – 21:30

Monty Python´s SPAMALOT

Hours: 19:30 – 21:30

Relatively speaking

Hours: 19:30 – 21:30

Eva Dahlgren

Hours: 19:30 – 21:00

WESTCOAST – A TRIBUTE

Hours: 20:00 – 22:00

LEON RUSSELL

Hours: 20:00 – 22:00

Gyldene Trion

Hours: 20:00 – 00:00

Barbarellas Vau De Ville

Hours: 20:00 – 22:00

Pulp Puppets

Hours: 20:00 – 22:00

SATOR

Hours: 20:30 – 22:30

Clandestino Fiesta Tropical Total hasta las 03:00

Hours: 21:00 – 03:00

Lennie Skifs – Still Crazy

Hours: 21:00 – 23:00

Persian New Year – Nourooz

Hours: 21:00 – 23:00

Fokn Bois/ Outernational (GHA)

Hours: 21:00 – 23:00

Klubb: Skoskav!

Hours: 21:00 – 03:00

Salary Saturday

Hours: 21:00 – 03:00

The Weekend at Nightclub AMNESIA

Hours: 21:00 – 03:00

RAW comedy club

Hours: 21:00 – 23:00

R.E.A.

Hours: 21:30 – 23:30

Nightclub N-TOURAGE

Hours: 22:00 – 03:00

Nicky Sthlm – N-TOU

Hours: 22:00 – 03:00

Slick

Hours: 22:00 – 03:00

Berns Bistro & Bar W.12

Hours: 22:00 – 02:00

ALEX MORENO & William Baldwin!

Hours: 22:00 – 03:00

Party @ Magenta

Hours: 22:00 – 03:00

Salary Saturday @ Stereo Nightclub

Hours: 22:00 – 03:00

Live in the Swamp with DEXTER (Clone, NL), Kornél Kovács & Nadja Chatti

Hours: 22:00 – 01:00

Kamp! & Sameblod

Hours: 22:00 – 01:00

NIMA KHAK & NIHAD TULE (1:53.2, DRUMCODE)

Hours: 23:00 – 05:00

Albin Gromer

Hours: 23:00 – 01:00

Timber Timbre & The Janitors

Hours: 23:00 – 01:00

Diamond Dogs

Hours: 23:30 – 01:00

Göteborg

TUR 2012!

Hours: 09:00 – 18:00

About 150 years

Hours: 10:00 – 17:00

LAURIE SIMMONS

Hours: 10:00 – 17:00

18th century Gothenburg

Hours: 10:00 – 17:00

MONICA L EDMONDSON – MURRINI A LA GÁVLOS

Hours: 11:00 – 17:00

Vilhelm Hammershøi

Hours: 11:00 – 17:00

Edvard Munch: Portraits

Hours: 11:00 – 17:00

KARL GERHARD TO WOMAN

Hours: 12:00 – 14:00

Ledin Showtime

Hours: 15:00 – 16:30

Begravelsen

Hours: 15:00 – 16:45

Stage Fright

Hours: 15:30 – 17:30

The Bible

Hours: 18:00 – 22:30

Lady Macbeth of the Mtsensk District

Hours: 18:00 – 21:25

Crime Scenes

Hours: 18:00 – 20:00

Locatelli W.12

Hours: 18:00 – 02:00

5BOYS.COM

Hours: 18:00 – 19:30

Nowdance

Hours: 18:30 – 19:30

STEFAN FORSSÉN TRIO & THE GROOVE -A Tribute to Jimmy Garrison

Hours: 19:00 – 21:00

Cabaret Lorensberg

Hours: 19:00 – 23:00

NOROUZ / NEWROZ 2012

Hours: 19:00 – 21:00

MARIA MÖLLER – should it be like this?

Hours: 19:30 – 22:00

Stage Fright

Hours: 19:30 – 21:30

Party @ Gretas

Hours: 21:00 – 04:00

BOMBUS

Hours: 21:00 – 23:00

Ledin Showtime

Hours: 21:00 – 22:30

Jerry Williams

Hours: 21:30 – 23:00

DJ HESSMAN

Hours: 22:00 – 03:00

AXLOH

Hours: 23:00 – 04:00

GLOW nightclub

Hours: 23:00 – 05:00

MARIT LARSEN

Hours: 23:30 – 01:30

Beat – Dj Al

Hours: 23:59 – 04:00

Malmö

Mode utan Midja

Hours: 10:00 – 16:00

Carl Fredrik Hill – Maximus Pictor

Hours: 10:00 – 16:00

CO Hultén

Hours: 11:00 – 18:00

ALEXANDER GUTKE

Hours: 11:00 – 17:00

Ladies and Gentlemen!

Hours: 11:00 – 18:00

TAUBA AUERBACH – Tetrachromat

Hours: 11:00 – 17:00

Computer games CONCERT

Hours: 12:00 – 18:00

Zpanska flugan

Hours: 15:30 – 17:50

Den hypnotiska tapeten

Hours: 18:00 – 19:20

Here Comes the Sun

Hours: 18:00 – 20:20

Carmen

Hours: 18:00 – 21:10

Richard III – Family business

Hours: 19:00 – 21:00

Zpanska flugan

Hours: 19:30 – 21:50

Ljust & Fräscht

Hours: 20:00 – 22:00

Wrestling Palace – Swedish Champion!

Hours: 20:00 – 00:00

Comedy Explosion

Hours: 20:00 – 22:00

Friday & Saturday @ Harrys

Hours: 22:00 – 04:00

We Have Band

Hours: 22:30 – 00:30

Party @ Breeze

Hours: 23:00 – 05:00

CITY TO CITY & Babel pres. Ricardo Villalobos (CHI/DE)

Hours: 23:00 – 03:00

WHITE – Every Saturday

Hours: 23:00 – 03:00

Noize: Cormac

Hours: 23:00 – 03:00

KB Nightclub

Hours: 23:00 – 03:00

Saturday @ Prins Bernhard

Hours: 23:00 – 03:00

Neostalgia 12 years

Hours: 23:00 – 05:00

Party @ Etage

Hours: 23:00 – 04:00

Wonk Salary weekend with DeeJay Jonny, Gretchen (GBG) & Francesca

Hours: 23:00 – 05:00

Oslo

Easter Island, Myths, and Popular Culture

Hours: 10:00 – 17:00

Painting Canada: Tom Thomson and The Group of Seven

Hours: 10:00 – 18:00

Omer Fast

Hours: 11:00 – 19:00

Boat Show

Hours: 11:00 – 18:00

ANN CATHRIN NOVEMBER HØIBO

Hours: 11:00 – 17:00

Fluxus

Hours: 11:00 – 19:00

Architecture of Consequence. Dutch and Norwegian architecture for the future’

Hours: 11:00 – 17:00

Royal travel 1905-2005

Hours: 12:00 – 16:00

Stina Stenerud Band

Hours: 16:00 – 18:00

Dos Sombreros (OJ)

Hours: 16:00 – 18:00

Tristan & Isolde

Hours: 18:00 – 21:00

The forests

Hours: 18:00 – 20:00

Anna Karenina

Hours: 18:00 – 20:00

Children of Abraham

Hours: 18:00 – 20:30

MINUS 2

Hours: 18:00 – 19:40

Rain

Hours: 18:00 – 20:00

Wow!

Hours: 18:30 – 20:30

GINTERSDORFER / CLASS

Hours: 19:00 – 21:00

KILLER QUEEN FULL STAGE SHOW

Hours: 20:00 – 22:00

Ståle Ytterli & Morten Gunnar Larsen

Hours: 20:00 – 22:00

Klypa “Way out of the line!”

Hours: 20:00 – 22:00

LALEH

Hours: 20:00 – 22:00

KATZENJAMMER

Hours: 20:00 – 22:00

LIDOLIDO

Hours: 20:00 – 22:00

Ragnhild Hemsing

Hours: 20:00 – 22:00

YLVIS 4

Hours: 20:30 – 22:30

Morten Ramm

Hours: 21:00 – 23:00

The incredible jews

Hours: 21:00 – 03:00

Stand Up @ Klubbscenen

Hours: 21:00 – 23:00

Tcheka

Hours: 22:00 – 00:00

Fathers Finest

Hours: 22:00 – 00:00

Rio Bravo

Hours: 23:00 – 01:00

Köpenhamn

Danish and Nordic Art 1750-1900

Hours: 10:00 – 17:00

French Art 1900-30

Hours: 10:00 – 17:00

European Art 1300-1800

Hours: 10:00 – 17:00

Louisiana on paper: Ellsworth Kelly

Hours: 11:00 – 19:00

Avantgardens Kvinder 1920-1940

Hours: 11:00 – 18:00

Yael Bartana

Hours: 11:00 – 18:00

Andreas Gursky

Hours: 11:00 – 18:00

A Midsummer Night’s Dream

Hours: 12:00 – 14:00

Singin’ In The Rain

Hours: 15:00 – 17:50

Grease

Hours: 15:00 – 17:00

White Magic

Hours: 17:00 – 19:00

Project Farming

Hours: 17:00 – 19:00

Dybet

Hours: 17:00 – 18:15

Niels Hausgaard – Love Babe

Hours: 19:30 – 21:30

Grease

Hours: 19:30 – 21:30

Singin’ In The Rain

Hours: 20:00 – 22:50

LIVING ROOM

Hours: 20:00 – 22:00

Elvis Presley In Concert

Hours: 20:00 – 22:00

Dans2Go

Hours: 20:00 – 22:00

CHRISTINA DAHL: THREE & ONE

Hours: 20:00 – 22:00

HELMET

Hours: 21:00 – 23:00

Che Sudaka

Hours: 21:00 – 23:00

ACTION BRONSON (US) & DANNI TOMA & J-SPLIFF & SLENG & KNOITA & DJ WHUT

Hours: 21:00 – 01:00

Von Dü

Hours: 21:00 – 23:00

SVEDHYTTEN

Hours: 22:00 – 03:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s