Monday the 19th of March in Swedish

Stockholm

Standup Monday

Boulevardteatern

Måndag

(Show)

Image of Standup Monday

Standup Monday – stans starkaste stand up – varje måndag under våren

Med bland andra: Janne Westerlund, Yvonne Skattberg, Cecilia von Strokirch, Jakob Öqvist, DavidDruid,Behrad Rouzbeh,SimonGarshasebi, Melody Farshin, Özz Nûjen, Martin Lagos, Al Pitcher, Yvonne Johnsson, Ben Richards, Ola Aurell och Zinat Pirzadeh.

Candide

Södra Teatern

Måndag

(Teater)

Image of Candide

Voltaires välkända politiska satir Candide sätts här upp som en sprakande musikteaterföreställning men specialskriven musik, dans och sång.

Med ledorden “vi lever i den bästa av alla tänkbara världar” kastas huvudkaraktären Candide genom en eländig värld. Allt han vill är att återse sin stora kärlek Kunigunda men sökandet efter henne tar honom över hav och genom städer, över berg och genom krig. När han slutligen finner henne är hon inte den hon var… Men något lärde sig Candide på resan: vi måste själva göra det bästa av vår situation. Vi må leva i den bästa av alla tänkbara världar men låt oss nu odla vår trädgård!

Scenkonstföreningen Bombina Bombast sätter upp Candide med en massensemble och livemusik på scen. Kom och se dem odla sin trädgård!

Joe Bonamassa with band

Cirkus

Måndag

(Konsert)

Image of Joe Bonamassa with band

Endast 34 år gammal har Joe Bonamassa hunnit etablera sig som en av de allra största bluesstjärnorna i världen. Hans förmåga att influeras från olika håll, utan restriktioner för vad som är äkta blues eller inte, har tillsammans med enorm teknikalitet banat vägen för en karriär som har få motsvarigheter.

Med elva album på elva år och ett otal världsturnéer under bältet har han hunnit med mer än vad som kan tyckas vara möjligt. Han har spelat med alla sina hjältar och förebilder; Eric Clapton, Joe Cocker och Steve Winwood är bara några av de många världsstjärnorna som delat scen med Bonamassa. Guitarist Magazine har hyllat honom som ”The new king of blues” och gibson.com skrev ”Right now, there’s no better Blues-rock artist than Bonamassa”. Tunga ord från tunga instanser.

Joe Bonamassa har även hunnit med att bilda supergruppen Black Country Communion (tillsammans med Glenn Hughes, Jason Bonhamoch Derek Sherinian). De uppträdde på Cirkus, Stockholm, den 2 augusti i år.

Ända sedan han i våras släppte sitt kritikerhyllade album ”Dust Bowl” har Bonamassa varit på resande fot och uppträtt på scener i stora delar av världen. I mars 2012 kan vi se fram emot hans celebra besök i Sverige. Konserterna i Stockholm och Göteborg väntas bli höjdpunkter för bluesälskare och alla som gillar artister som levererar tungt.

I slutet av september släppte han sin senaste platta som han gjort tillsammans med Beth Hart, “Don’t Explain” (Provoguge/Border). Albumet ligger just nu på en 25:a plats på topplistan och det fick genomgående fin kritik.

CULTURE JAM WITH Amanda Sedgwick

Fasching

Måndag

(Konsert)

Image of CULTURE JAM WITH Amanda Sedgwick

Stockholms nya jamscen!

Varje måndag hela våren (13/2 – 21/5) öppnar Fasching portarna för alla musiker som känner sig sugna på att jamma och självklart all publik som vill ta del av något unikt. Vi har länge känt att det saknas en bra jamscen i Stockholm och på många sätt är ju Fasching det självklara valet. Vid varje måndagsjam bjuder vi in en eller flera prominenta jamledare till att först hålla en kortare konsert med en konstellation de själva väljer ut och sedan med mjuk järnhand styra jammet.

KVÄLLENS JAMLEDARE:

Amanda Sedgwick

En befriande icke-akademisk och alltid musikaliskt nyupptäckande saxofonist som går sin egen väg, numera baserad i jazzens mecka New York där hon är en del av den högst levande jamkulturen.

Göteborg

Thank God It’s MONDAY

Berså

Måndag

(Club)

Image of Thank God It's MONDAY

Veckan börjar med att vi tackar gud för ännu en dag att festa på.

Har ni inte vart och besökt Måndagar än, då har ni missat en av veckans absolut bästa festdagar, härlig stämning med mycket restaurang folk som har jobbat hela helgen som behöver dansa av sig.

Varje måndag året runt!

Sicken tyken tid

Stenhammarsalen

Måndag

(Konsert)

Image of Sicken tyken tid

En äkta Göteborgsrevy med

Puck Ahlsell, Ulf Dohlsten, Eva-Lotta Ohlsson,Stefan Ljungqvist och Jill Ung (samt en och annan överraskning)

Nu kan Göteborgarna glädja sig åt en riktig Göteborgsrevy. Staden Humorelit drar in i Stenhammarsalen med början i februari 2012. Äntligen kan vi glädja oss åt revykonsten igen. Anders Wällhed – mannen bakom “Aftonstjärnan” och Kent Anderssons stora framgångar, när det senast begav sig – står för Manus till denna föreställning.

Det borgar för händelserika veckor kommande vår… Kapellmästare till revyn är stjärngitarristen Bengt Magnusson och ensemblen innehåller som sagt det bästa som Göteborg har att erbjuda. Kan du motstå detta?…

Pris: ord 375 kr / matiné 315 kr / GP Läsvärdet 315 kr (endast telefonbokning/köp på Konserthuset)

Föreställningens längd: ca 2 h 30 min inkl paus

Malmö

Mode utan Midja

Malmö Museer

Måndag

(Konst)

Image of Mode utan Midja

Mode utan midja berättar om 1920-talets kvinnomode men sätter också in modet i ett socialt, ekonomiskt och kulturellt sammanhang. “Det glada 20-talet” var ett decennium som innehöll både orubblig framtidstro och historiens värsta börskrasch.

I utställningen visas ett stort antal 20-talskläder, både vardags- och festmode, samt ett urval målningar och skisser.

Djupt påverkade av första världskrigets tragedier och våldsamma turbulens uppstod i 1920-talets början stilen “den nya sakligheten” som blev ledande i Sverige vid sidan av dess motpol expressionismen. Den nya sakligheten kännetecknas av detaljrika, skarpt tecknade samtidsskildringar. I svala porträtt framställdes det nya kvinnoidealet. Den moderna kvinnan var slank och androgyn, hade en kort pojkfrisyr, bar klänning utan markerad midja, och skildrad som befriad från alla starka känslor. I expressionismen experimenterade man med förenklade former, förvrängningar, dekorativ ytverkan och förhöjda färger.

Konstnärernas intresse för film, scenografi, kabaré, och dans kom också att prägla tidens konst och mode.

Carl Fredrik Hill – Maximus Pictor

Malmö Konstmuseum

Måndag

(Konst)

Image of Carl Fredrik Hill - Maximus Pictor

Carl Fredrik Hills liv klyvs i en frisk och en psykiskt sjuk period som också delar hans konst. I en stor utställning presenteras hans konstnärskap.

I en stor utställning, i samarbete med Prins Eugens Waldemarsudde i Stockholm, presenteras Carl Fredrik Hills konstnärskap till minne om att han gick bort för 100 år sedan.

“Jag vill endast nämna att Sverige i mig ska få en målare, vartill de ej sett maken”, skrev Carl Fredrik Hill till sin far våren 1872 från Stockholm, där han bedrev sina studier vid Konstakademien. Han kom också att bli en av Sveriges förnämsta landskapsmålare, men fick knappast det erkännande han hade hoppats på under sin livstid. Vintern 1873 reste han till Paris där han väntade sig snabba framgångar – han skulle snart “slå världen med häpnad och förtjäna pengar som gräs”. Också senare, som schizofren, hoppades han på framgång och kallade sig maximus pictor, den störste av alla målare. När Hill dog i sitt hem i Lund, februari 1911, var han allt jämnt en okänd storhet.

Under de hundra år som passerat har utställningarna avlöst varandra, i Sverige och utomlands. Värderingarna har skiftat, och tyngdpunkten har flyttat mellan måleriet från den s.k. friska tiden och sjukdomens bildflöde. Den aktuella utställningen presenterar båda de skapande perioderna i Hills liv och vi får också se hur de länkas i varandra.

Utställningens curator Sten Åke Nilsson, tidigare professor i Konstvetenskap i Lund, har även författat boken, Carl Fredrik Hill – Maximus Pictor, vilken ges ut av Atlantis förlag i samband med utställningens öppnande i Stockholm i september 2011.

Dagens Aktiviteter

Stockholm

Anton Corbijn

Hours: 10:00 – 21:00

Marcus Bleasdale

Hours: 10:00 – 21:00

André Kertész

Hours: 10:00 – 21:00

Steve Schapiro

Hours: 10:00 – 21:00

Standup Monday

Hours: 19:00 – 21:00

Candide

Hours: 19:00 – 21:00

Joe Bonamassa with band

Hours: 19:30 – 21:30

CULTURE JAM WITH Amanda Sedgwick

Hours: 19:30 – 21:30

Relatively speaking

Hours: 19:30 – 21:30

Stand Up at El Mundo 98

Hours: 20:00 – 22:00

Göteborg

Sicken tyken tid

Hours: 19:30 – 21:30

Thank God It’s MONDAY

Hours: 22:00 – 03:00

Malmö

Mode utan Midja

Hours: 10:00 – 16:00

Carl Fredrik Hill – Maximus Pictor

Hours: 10:00 – 16:00

Oslo

Easter Island, Myths, and Popular Culture

Hours: 10:00 – 17:00

Veronica Falls

Hours: 21:00 – 23:00

Hank’s A Lot

Hours: 21:00 – 23:00

RICK ROSS

Hours: 21:00 – 23:00

Köpenhamn

Dybet

Hours: 20:00 – 21:15

A Midsummer Night’s Dream

Hours: 20:00 – 22:00

LIVING ROOM

Hours: 20:00 – 22:00

White Magic

Hours: 20:00 – 22:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s