Saturday the 10th of march in Swedish

Stockholm

Capriccio

Kungliga Operan

Lördag

(Opera)

Image of Capriccio

På ett slott utanför Paris har ett sällskap konstnärer samlats för att fira grevinnan Madeleines födelsedag. Särskilt två beundrare, poeten Olivier och kompositören Flamand tävlar om hennes uppmärksamhet. De utmanas av impressarion La Roche att skapa en opera och börjar diskutera vad som är viktigast – musiken eller orden?

En opera om opera. Richard Strauss sista opera hade premiär på Münchens statsopera 1942, mitt under brinnande världskrig. Texten skrevs av den berömde dirigenten Clemens Krauss som kallade den “ett konversationsstycke för musik”. Men vilken hänförande vacker musik – och text!

Vildmarksmässan

Stockholmsmässan

Lördag

(Mässa)

Image of Vildmarksmässan

Vildmarksmässan är Nordens största publika mässa för friluftsliv. Här hittar du prylarna, platserna och upplevelserna. Årets tema: Äventyr.

Allt för sjön

Stockholmsmässan

Lördag

(Mässa)

Image of Allt för sjön

Allt för sjön är Skandinaviens största båtmässa och en av Sveriges största, årliga evenemang inomhus som hålls på Stockholmsmässan.

The Marriage

Stockholms Stadsteater

Lördag

(Teater)

Image of The Marriage

Hur väl känner vi den vi lever med? Alice och Edward har varit gifta i över 30 år. Nu vill Alice ha en förändring. Hon vill att de pratar mer med varandra. Edward förstår inte vad hon menar. Han är nöjd med sina korsord. Så kommer deras son på ett av sina helgbesök. Och Edward meddelar att också han vill ha en förändring. Men inte alls den Alice hade tänkt sig.

Regissören Eva Bergman är tillbaka på Stockholms stadsteater med ett skarpt relationsdrama om ett äktenskap. Äktenskapet är skriven av William Nicholson – den hyllade författaren bakom storfilmer som Shadowlands och Gladiator. Pjäsen nominerades till tre Tony Award, bland annat för bästa pjäs. Nu får den äntligen Sverigepremiär i regi av Eva Bergman.

Onkel Vanja

Stockholms Stadsteater

Lördag

(Teater)

Image of Onkel Vanja

Vojnitskij eller Vanja som han kallas är 47, ogift och lever ett händelselöst och inrutat liv på landet tillsammans med sin mor och sin systerdotter Sonja.

Men allt förändras när hans före detta svåger, professor Serebrjakov kommer på besök med sin unga vackra fru Jelena. Vanja ligger vaken om nätterna och grämer sig över åren som gått. Vad blev det av hans liv?

Regissören Eirik Stubø har haft stor framgång på Stockholms stadsteater med August Strindbergs Påsk och Lars Noréns Stillheten.

Active Child

Debaser Slussen

Lördag

(Konsert)

Image of Active Child

Pat Grossi har en ganska oefterhärmlig ljus stämma i falsett som ibland låter lite som Antony and The Johnsons, fast mer med beröringspunkter mot det senaste årets hypade James Blake. Active Child från soldränkta Los Angeles gör egentligen allt rätt även om det kan tyckas konstigt att hämta inspiration från gosskörer och kyrkokonserter. Du skulle förmodligen inte reagera nämnvärt om du möttes av dessa harpindränkta sånger när du stegade in till din terapeut eller när du bevittnade en delfinuppvisning på Kolmårdens djurpark. Men nu är det rocklubbar som ska tas i besittning, så se det som en utmaning inför något som du förmodligen kommer att älska långt efter att du vinglat hem genom en stad som förhoppningsvis börjar lukta lite vår så dags. Fullängdsdebuten “You Are All I See” från 2011 är ett alldeles bedårande litet mästerverk i konsten att göra något alldeles eget av en stor liten röst med udda instrument.

Ljudtest driver klubbnatten vidare från detta vackra, via pur glädje och galenskap, mot gryningen med sina bästa låtar och gästdjs.

Till DFB har Ljudtest bjudit in LISA/JON och SUPERMIX

LISA/JON (DFB)

Det är fortfarande en liten bit kvar till sommartid i kalendern, men vi vill att det alltid ska vara sommartid. Med hjälp av de där romantiska sångerna och de som handlar om stränder och sex och moln och smutsiga fotsulor och saltvatten i håret, med långsamt rave och Night Bus, kärlek och några malibuhippies sätter vi punkt för vintern för den här gången.

Obs, tiderna är ej exakta, kom i tid!

23:00 Active Child (US)

Active Child är låtskrivaren Pat Grossi från Los Angeles. 2010 släppte han EPn “Curtis Lane” och 2011 kom debutalbumet “You Are All I See” via Vagrant Records.

Beataucue & Simian Ghost & Nik Rowan

Debaser Medis

Lördag

(Konsert)

Image of Beataucue & Simian Ghost & Nik Rowan

Are you gonna party like it’s your birthday? Halva Loaded fyller år. Vi är väldigt stolta att kunna presentera två av våra favoritakter. Vi bjuder på exceptionell fransk electro i form av Beataucue. Svensk drömsk pop som spås ha gjort ett av årets bästa skivor – inga mindre än Simian Ghost. Ramar in kvällen gör Loaded DJs tillsammans med Nik Rowan. Hurra!

BEATAUCUE

Beataucue består av duon Médéric och Alexis. Två män med electro rakt in i ryggmärgen. Ända sedan de släppte sina första remixer på Brodinski & Noobs Peanuts Club ovh Major Lazers Pon De Floor har det bl a kallats för electrons okrönta prinsar. Signade på alltid kreddiga Kitsune har de spottat ur sig några av de senaste två årens bästa dansgolsdängor. Remixat allt från Crookers, Armand van Helden, Steve Aoki till Fake Blood och nu senast Boys Noize Kontact me och Pony Pony Run Runs Walking on line. Den 13 februari släpper de nya singeln Kiho var teaservideo beräknas släppas vilken dag som helst. Nu presenterar vi dem för första gången i Sverige.

SIMIAN GHOST

Simian Ghost är Sebastian Arnström; sångare, gittarist och trummis från det svenska indiebandet Aerials soloprojekt. Förutom Sebastian så ingår även Erik Klinga och Mathias Zachrisson (som har det egna projektet Light Vibes) i Simian Ghost. Musiken har beskrivits som Electroakustiska poppärlor i samma ådra som Beach House eller Lali Puna. Debut LP:n “Infinite Traffic Everywhere” kom ut i december 2010 och har sedan dess hyllats i bloggosfären för sin elektroniska pop samt toppat svensk radios rotationslistor.

14 November släppte de “Lovelorn”-EP:n i Storbritannien via Heist or Hit records och de släpper nya fulllängdaren “Youth”, samma vecka som by:Larm går av stapeln. Veckan efter åker det ut på en månadslång Skandinavienturné för att sedan spela i Tyskland och Spanien. Det är mycket prat om bandet just nu och självaste Pitchfork har höjt dem till skyarna. Och THE GUARDIAN har utnämnt nya skivan som kommer i början av mars till “EARLY CONTENDER FOR ALBUM OF THE YEAR” och vi som har fått lyssna på det kan inget annat än att hålla med. Det är stor drömsk pop!

NIK ROWAN

Nik Rowan är killen som älskar med cd-spelarna och publiken. Har spelat på de klubbarna i Stockholm som är värda att nämna, han har värmt för Surkin, Vitalic m fl. Han har en förkärlek till feta basslines och peppad house. Han är signad till Lenaf Records där han släpper sina egna remixer och original. Denna vår är han också aktuell med ny klubb på Debaser Medis tillsammans Jocke “Rechord” Alfvén, där de startar med tunga bokningen Knife Party.

MONITOR 66

Funkiga disco-edits, mysig French Touch-house och balearisk deep house varvas med 90-tals hip-hop, smörig yacht rock och allt annat som andas poolparty, sommarnatt och tropisk värme när Monitor 66 står bakom skivspelarna. Monitor 66 är ett osannolikt framgångsrikt samarbete mellan två skåningar och en stockholmare som har lyckats övervinna språkbarriären och börjat göra och spela musik tillsammans. Förra gången de spelade på Loaded var bara två av medlemmarna närvarande, men kvällen till ära är även den tredje på plats och är redo att leverera discodans i baren.

CARL IVINGER

Man skulle kunna kalla Carl för en ung Northern soul-pris. Trots sin ringa ålder besitter han kunskaper många endast kan drömma om inom denna ypperligt dansanta genre. Men honom i djbåset i baren kan vi lova att det blir dans och trångt.

SIMONA DE GIORGIO

Simona som bland annat är resident på ACE, ställer sig bakom skivspelarna tillsammans med Carl, för att leverera ett set fantastiska låtar som fyller era pophjärtan med tonvis av glädje och eufori!

Obs, tiderna är ej exakta, kom i tid!

23:00 Beataucue (FR)

Beataucue består av Alexis & Mederic från Frankrike. De har remixat allt från Crookers, Armand van Helden, Steve Aoki till Fake Blood och Boys Noize Kontact me och Pony Pony Run Runs Walking on line.

22:00 Simian Ghost

Simian Ghost startades av Sebastian Arnström; sångare, gitarrist och nyligen trummis i det svenska indiebandet Aerial. Debut-LP:n “Infinite Traffic Everywhere” kom ut i december 2010. 14 november 2011 släppte de “Lovelorn”-EP:n i Storbritannien via Heist or Hit Records.

Melodifestivalen 2012

Ericsson Globe

Lördag

(Show)

Image of Melodifestivalen 2012

MELODIFESTIVALEN 2012

Här kan du ta del av vårt välkomstbrev, med information inför och under besöket!

Melodifestivalen turnerar Sverige runt under sex veckor. Start i Växjö, följt av stopp i Göteborg, Leksand, Malmö, Nyköping och med avslutning i Stockholm den 10 mars då 2012 års vinnare koras. Två genrep hålls också i Ericsson Globe, den 9 och 10 mars. Upplev den fantastiska stämningen live på plats!

BROLLE – ROCK´N´ROLL

Scalateatern

Lördag

(Show)

Image of BROLLE - ROCK´N´ROLL

BROLLE för första gången på teaterscen i en egen föreställning.

BROLLE tar oss med på en resa genom de Norrländska skogarna till 50-talets Memphis. Hur han mötte Rock´n´Roll, bilarna, brudarna och revolten.

Tillsammans med sina sex musikanter gör BROLLE en föreställning fylld med musik, egen och egna favoriter.

I Memphis hade man sagt ”BROLLE – The Swedish own Rebel Rocker takes the stage for a funfilled ride back in time. A night of pure and wild Rock´n´Roll.”

Göteborg

HAIR

Balettakademien Göteborg

Lördag

(Teater)

Image of HAIR

“Aquarius, Let the sunshine in, I got life…”Laddad med kärlek, glädje, uppror, musik och sinnesutvidgande substanser landar den klassiska rockmusikalen HAIR på Balettakademiens Teater i mars 2012. 45 år efter premiären lever vi fortfarande i “the dawning of the age of Aquarius”; Vattumannens gryende tidsålder då kärlek, fred och rättvisa ska råda på vår planet. Eller…?

Begravelsen

Folkteatern

Lördag

(Teater)

Image of Begravelsen

Tio år efter Festen är inget begravt

För tio år sedan gjorde sonen Christian på ett spektakulärt sätt upp med sin pappa Helge på hans 60-årsdag. Nu möts familjen igen, den här gången på pappans begravning. Men trots alla år som passerat, trots död och begravning så är familjen inte fri från det som hänt. Allt finns kvar. Skammen och kränkningen var för djup och Helges makt över familjen är fortfarande stor.

Folkteatern berättar en grym historia om de förödande konsekvenserna av att försöka begrava familjehemligheter.

2003 spelades Festen på Folkteatern och nu sätts den fristående fortsättningen Begravelsen upp, med delvis samma ensemble. I rollen som Helge ser vi Iwar Wiklander och i rollen som Christian Erik Ståhlberg. För regi står Vibeke Bjelke och för scenografi Steffen Aarfing.

De har tidigare gjort två uppsättningar av Festen, både Skandinavienpremiären i Norge och i Danmark. Begravelsen är skriven direkt för scenen med originalmusik av Zbigniew Preisner – upphovsmannen till den dramatiska musiken i Kieslowskis filmer.

LJUST & FRÄSCHT

Scandinavium

Lördag

(Show)

Image of LJUST & FRÄSCHT

Se Henrik Schyffert och Fredrik Lindström i succéshowen Ljust & Fräscht!

Schyfferts och Lindströms hyllade humorshow, som med pricksäkerhet och värme beskriver vår strävan efter det perfekta boendet, har spelats för utsålda hus på Berns hela våren och lovordats av både publik och kritiker. I höst fortsätter succén på Cirkus!

Vi svenskar lägger mer pengar på inredning än något annat land i världen. I Ljust & Fräscht försöker Fredrik Lindström och Henrik Schyffert reda ut vad det beror på och funderar över frågor som varför klädkammaren har bytt namn till walk in closet? Är köket vårt nya finrum? Kommer dagens trendiga fondtapet en gång vara lika hopplöst ute som bidé? Stjärnduon Henrik Schyffert och Fredrik Lindström inledde sitt samarbete redan med radioprogrammet Hassan 1993. I Ljust & Fräscht delar de för första gången scen!

D-A-D (DK)

Trädgår’n

Lördag

(Konsert)

Image of D-A-D (DK)

Bandet bildades i Köpenhamn, Danmark 1982 under namnet Disneyland After Dark.

3 mars 1984 räknar bandet som sitt födelsedatum, när de för första gången hade med Jacob Binzer på gitarr och även den dag de gjorde de alla sin första spelning ihop på Musikcaféen i Köpenhamn.

D-A-D släppte sin första EP 1985 och har nu spelat tillsammans i över 20 år, förutom trummisen Peter Lundholm Jensen som byttes ut 1999 mot den nuvarande trummisen Laust Sonne.

När gruppen blev kända internationellt 1989 blev de tvungna att byta namn av upphovsrättsskäl. De bytte namn till D.A.D. för att inte bli stämda av Walt Disney Company. 1995 bytte de stavning till D:A:D för att göra det mer uppenbart att det är en förkortning. Även 2000 bytte de stavning, till det nuvarande D-A-D, som är mer internetvänligt (inte minst för deras webbadress).

1998, 2004 och 2010 spelade de på Sweden Rock Festival i Norje, Sölvesborg. 2000, 2005 och 2007 spelade de på Roskildefestivalen. 2009 spelar de på Rockweekend i Kilafors. 2010 har de framträtt på Gatufesten i Sundsvall och kommer de till Peace & Love i Borlänge och åter till Sweden Rock Festival

D-A-D:s senaste album Monster Philosophy gavs ut den 10 november 2008. Låtarna har skrivits de två senaste åren och produktionen har överlåtits på Joshua som bl a jobbat med Kent. Våren 2008 spelades grundspåren in i Long Branch på New Jersey, USA och det resterande materialet spelades in i Mansion Studiet i Köpenhamn. Det nya albumet var bandets tionde plattsläpp.

Dokumentären om D-A-D hade premiärvisning på de danska teatrarna den 10 oktober 2008. Filmen är regisserad av Thorleif Hoppe, som är lite av en femte medlem för de hängivna fansen och bandet själva. Dokumentären heter “True believer”, där man går igenom 25 år om det danska bandet.

I februari startar Fast On Wheels 2012 Tour! och i mars kommer de åter till Sverige.

Kristofer Åström

Göteborgs Stadsteater

Lördag

(Konsert)

Image of Kristofer Åström

Kristofer Åström släpper nytt album!

Det var tre år sedan sist men 3 februari 2012 släpper äntligen Kristofer Åström sitt nya album “From eagle to sparrow”. I samband med detta ger sig Kristofer ut på en längre europaturné tillsammans med ett mindre band. Den 10 mars spelar han på Stadsteaterns foajébar.

THORBJÖRN RISAGER BAND

Nefertiti

Lördag

(Konsert)

Image of THORBJÖRN RISAGER BAND

Soul, blues, rock och funk – samtliga är givna delar i Thorbjörn Risagers sound. Han har nyss släppt sin sjätte platta på sju år och har byggt upp en trogen publik genom sitt flitiga turnérande och personliga röst och låtskatt.

“Risagers blues tar inga simpla genvägar. Han leder istället sin sexhövdade orkester genom brasstäta soulskogar, orgelgrooviga rhythm’n’blues-snår och alligatortäta amerikanska sydstatsträsk.” -Johan Kronquist, Lira.

MARIA MÖLLER – should it be like this?

Lisebergsteatern

Lördag

(Show)

Image of MARIA MÖLLER - should it be like this?

Komik och allvar i tvära kast. Och musik, massor av musik! Maria Möllers show har under hösten fått ett fantastiskt mottagande av både publik och press då den spelats på Intiman i Stockholm under hösten 2011. Våren 2012 turnerar föreställningen runt om i landet.

Mångsidighet är ett måste i denna show, som är precis som livet, där allt ska med. Vi möter imiterade karaktärer och påhittade karaktärer som trängs inom Marias kropp och slåss om att få vara med och ge liv åt hennes syn på livet. Hur har vi det egentligen? Vad är det som driver oss? Ska de va så här? Och vem är Gerd?

Aldrig tidigare har Maria gjort så många karaktärer, men vi får också stifta bekantskap med en personligare Maria, inte minst genom de nykomponerade låtar vi här hör för första gången. Få artister besitter en sådan musikalisk bredd och få rymmer så många. Det här är en resa som du kan bara kan ta med Maria Möller!

Beat – Lovewonder & Def Lef

Nefertiti

Lördag

(Club)

Image of Beat - Lovewonder & Def Lef

Ett riktigt smaskigt back to back set utlovas denna kväll, alltid lika pålitliga Lovewonder vet var soulskåpet skall stå!

Deepsoul,Rarefunk,80s Boogie,Leftfield Disco,Hiphop classics & kvalitetsmärkta edits.

Allt från vinyl givetvis!

Malmö

Madame Butterfly

Malmö Opera

Lördag

(Opera)

Image of Madame Butterfly

Madame Butterfly av Giacomo Puccini är ett av operalitteraturens mest populära och spelade verk. När den amerikanske löjtnanten Pinkerton är på permission i Nagasaki blir han förtjust i den unga geishan Cio-Cio-San kallad Butterfly. Han vill bara roa sig, men för att inte förstöra hennes rykte gifter han sig med henne på japanska. Butterfly tar äktenskapet på största allvar. Hon konverterar till kristendomen och förskjuts av sin familj. Pinkerton återvänder till USA och Butterfly väntar troget på honom i tre år, tillsammans med deras lille son. När Pinkerton äntligen återvänder, är det i sällskap med sin amerikanska fru Kate. När sanningen går upp för Butterfly överlämnar hon barnet till Kate och tar sitt liv.

Uppsättningens regissör Henry Akina skriver i programmet att om inte Butterflys känslor är trovärdiga kan operan aldrig göra någon verkan. I hans uppsättning möter vi en japansk kvinna som desperat försöker ta ett kliv ut ur sin egen kultur men som misslyckas totalt. Det kan beskrivas som en kulturkrock, efter att Japan öppnats mot västvärlden under 1800-talet uppstod en sådan kulturell förvirring hos den japanska befolkningen. Om det finns att läsa i japansk 1900-talslitteratur och det syns i bildkonsten. Det västerländska blev en modefluga i Japan, ibland med rent av fetischistiska inslag. Man vurmade för allt västerländskt och efter lyxartiklar och kläder från väst. Samtidigt utvecklades en nationalism som nådde sin höjdpunkt i andra världskriget. En politisk strategi för att förespråka en renhet i den japanska kulturen och dess seder. Akinas regikoncept placerar Butterflys öde mot denna bakgrund. Akina menar att det finns mycket som talar för denna tolkning, både från Puccinis egna kommentarer om historien i operan och i novellen av John Luther Long som den är baserad på.

[youtbe=http://www.youtube.com/watch?v=9Fwget9Imqw]

Here Comes the Sun

Malmö Stadsteater

Lördag

(Teater)

Image of Here Comes the Sun

Teamet bakom succéföreställningen All we need is love är tillbaka!

Det sägs att när Astrid Lindgren blev gammal så var hon så fasligt trött på allt prat om döden att hon började telefonsamtalen med sina väninnor genom att säga ”Döden, döden, döden.” Sedan var de klara med den biten, och kunde prata om annat.

I Here comes the sun blir det tvärtom – här handlar det bara om döden. Inför döden, efter döden, och inte minst det som är den oundvikliga förutsättningen för döden – livet!

Föreställningen som baseras på bland annat intervjuer utlovar feelgood-teater med skådespel, humor, musik och dans – allt kretsande kring det mest ultimata och slutgiltiga ämnet av dem alla.

Richard III – Family business

Bastionen

Lördag

(Teater)

Image of Richard III - Family business

Välkomna till denna vackert brutala och energidrypande historian, Richard III – Family business, om hämnd och vanskapta familjerelationer, i maktens centrum, där liken staplas på hög.

Efter succén med Macbeth- Blod istället för mjölk, 2009, kastar sig Barbès återigen över Shakespeare, nu i samarbete med InSite.

Med ett egensinnigt förhöjt, svart humoristiskt, visuellt och musikaliskt formspråk kommer här Shakespeares genomborrande och blodfyllda text till liv. I en av de största klassikerna genom tiderna, gestaltas här Richard III:s destruktiva maktkamp mot sina inre demoner och köttsliga släktingar, där varje steg närmare makten får verkligheten att lösas upp i sina konturer.

Välkomna in i mörkret, ut får ni söka er själva.

Thåström

KB

Lördag

(Konsert)

Image of Thåström

Äntligen. Det blev ju bara en enda spelning 2011 och varje år utan Thåström på de svenska vägarna känns som ett lite sämre år. Men våren 2012 är det dags. När skogen här är svart ger sig landets mesta rockikon ut på en omfattande turné tillsammans med Niklas Hellberg, Pelle Ossler, Ulf Ivarsson, Mikael Nilzén och Anders Hernestam. I bagaget har de en färsk platta, inspelad i Stockholms gamla Klarakvarter och Hammarbyhamnen, som mixats av Michael Ilbert i Berlins klassiska Hansastudio (Iggy Pop, David Bowie, Nick Cave). Skivan beskrivs som en naturlig fortsättning på ”Skebokvarnsvägen 209” och ”Kärlek är för dom” och blir Thåströms första på skivbolaget Razzia. Några hyllade smakprov från skivan – som släpps i februari – hördes vid den närmast klassiska spelningen på Way Out West i somras. Kilometer efter kilometer. Mil efter mil efter mil efter mil. 2012 ser ut att bli ett riktigt bra år.

TOMAS ANDERSSON WIJ

Victoriateatern

Lördag

(Konsert)

Image of TOMAS ANDERSSON WIJ

Tomas Andersson Wijs sjunde album “Romantiken” har tagits emot med öppna armar av så väl publik som kritiker. SvD kallade skivan “Andersson Wijs bästa” och DN skrev att “finare svensk vuxenrock finns inte”.

“Romantiken” är producerad av Andreas Mattsson och är inspelad på “det gamla viset”: med ett band som spelar tillsammans i en skivstudio. Det låter varmt och analogt. Och det soundet tar TAW med sig ut på vägarna i vår.

Trummor: Ola Hultgren/Per Eklund

Bas: Johan Berthling

Klaviatur: Gustaf Spetz

Eldkvarn

Debaser

Lördag

(Konsert)

Image of Eldkvarn

Det var i Norrköping 1971 som Tony Thorén och bröderna Per och Stefan, alias Plura och Carla gick ihop för att starta band. Bandet hette då Piska mig hårt men kom två år senare att byta namn till Eldkvarn. Resten är, som man brukar säga, musikhistoria. Vi är väldigt stolta över att kunna presentera en superunik och exklusiv spelning med Eldkvarn på Debaser Malmö.

Det var 1979 som Eldkvarn med albumet “Pojkar, pojkar, pojkar” kom att få stor kommersiell framgång. Framgångarna fortsatte med album som “Musik för miljonärer” och “Genom ljuva livet”. Första halvan av 1980-talet turnerade Eldkvarn flitigt, bland annat tillsammans med Ebba Grön. Efter några år började det hårda levernet med mycket turnerande och festande att ta ut sitt pris för medlemmarna och i mitten av 1980-talet fick bandet ombildas ännu en gång. Med album som “Himmelska dagar” och “Kungarna från Broadway” blev Eldkvarn ett av de största svenska banden. För att fatta oss kort så följdes 90-talet av musikaliskt experimenterade, flitigt turnerande och albumsläpp. 2000-talet inleddes med albumet “Död Stjärna” som följdes av den längsta period då Eldkvarn inte givit ut skivor med nytt eget material. Med 2007 års album “Svart blogg” kom Eldkvarn att uppleva sina största framgångar på nästan tjugo år.

Efter att under åren 2009 och 2010 inte ha gett ut något nytt studioalbum, men däremot turnerat flitigt och – särskilt vad gäller Plura – exponerats relativt mycket i media, släppte Eldkvarn sommaren 2011 låten “Fem tjänstemän (Balladen om Eldkvarn)”. På hösten samma år kom albumet “De berömdas aveny”.

Missa inte chansen att, kanske för sista gången någonsin, se ett av Sveriges största band på en liten intim klubblokal.

Pernilla Nilsson (Tralltisdag), Anders Dahlberg (Ode to Joy) och Big Boss Börén spelar utvalda pärlor från skivbacken denna kväll.

Obs, tiderna är ej exakta, kom i tid!

21:30 Eldkvarn

Eldkvarn bildades i Norrköping 1971 av Tony Thorén och bröderna Per och Stefan, alias Plura och Carla. Bandet hette då Piska mig hårt och släppte 1974 skivan Elisabet. 1976 ändrades namnet till Eldkvarn. Under de kommande åren släpptes ytterligare två skivor som gick allmänheten ganska obemärkt förbi innan man 1979 gav ut Pojkar, pojkar, pojkar som blev en mindre, men dock framgång. Gruppen har haft ett antal olika medlemmar under åren, folk har kommit och gått, men dagens uppsättning har i princip spelat ihop sedan slutet av 1970 talet, Werner hade semester mellan 1985-94 och ersattes de åren av Peter Smoliansky. Claes von Heijne började 1986. När Aftonbladet 1999 listade århundrates 50 bästa svenska artister kom Eldkvarn på 4:e plats.

Mash Up International m.fl.

Babel

Lördag

(Club)

Image of Mash Up International, Gnucci Banana, Pastor Wiberg feat. Sebastian Geels, DJ Beneaf, Joel Montan

Äntligen är Mash Up International tillbaka på Babel. Sedan sist har de vuxit och gjort sjukt feta remixer som gått varma i radio. Även Gnucci Banana är tillbaka för ett DJ-set och vi vet att det kommer bli svettigt.

MASH UP INTERNATIONAL

Mash Up International består av Robert Dinero, Uffie Ice och Money Mats Norman. Som namnet antyder inspireras de av global klubbmusik och på dansgolvet bjuder de på influenser från angolansk kuduro, brasiliansk bailefunk, cumbia, dancehall och sydafrikansk kwaito. Det som håller allt samman är rytmen, basen och känslan av stökig karneval.

Mash Up International har delat scen med storheter som Rye Rye, Maluca, Schlachthofbronx, Spoek Mathambo, Maskinen med flera. Med en mängd hyllade spelningar bakom sig, dansgolvshymnen ”Animal” tillsammans med Gnucci Banana, ett gäng remixer som studsar ur högtalarna och nya släpp på gång kommer Mash Up International fortsätta sätta klubbar i brand. Deras remix av Veronica Maggios ”Jag kommer” utnämndes till Årets bästa låt 2011 av Musikguiden i P3.

Dagens Aktiviteter

Stockholm

FILM&SCIENCE

Hours: 00:00 – 00:00

Allt för sjön

Hours: 10:00 – 20:00

Eija-Liisa Ahtila

Hours: 10:00 – 18:00

Marcus Bleasdale

Hours: 10:00 – 21:00

Vildmarksmässan

Hours: 10:00 – 18:00

Rum & Trädgård 2012

Hours: 10:00 – 18:00

Anton Corbijn

Hours: 10:00 – 21:00

The four seasons

Hours: 11:00 – 17:00

Passions – art and emotion through five centuries

Hours: 11:00 – 17:00

Excessive and exaggerated – the caricature in Sweden

Hours: 11:00 – 17:00

Retromässan

Hours: 11:00 – 18:00

Skimrande silver

Hours: 11:00 – 17:00

Klara Soup Theatre

Hours: 12:00 – 14:00

The Marriage

Hours: 13:30 – 16:00

Doktor Glas

Hours: 14:30 – 15:53

Capriccio

Hours: 15:00 – 17:00

BROLLE – ROCK´N´ROLL

Hours: 15:00 – 17:30

DIRTY DANCING

Hours: 15:00 – 17:00

Monty Python´s SPAMALOT

Hours: 15:00 – 17:00

Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!

Hours: 15:00 – 17:00

Relatively speaking

Hours: 15:00 – 17:00

Onkel Vanja

Hours: 18:00 – 20:00

Norra Brunn Comedy

Hours: 18:30 – 00:00

Fem kända musiker döda i seriekrock

Hours: 19:00 – 21:00

Anima – The female side of male

Hours: 19:00 – 21:00

BROLLE – ROCK´N´ROLL

Hours: 19:00 – 21:30

Robbers

Hours: 19:00 – 21:00

GRAND FINALE-Spaghettiopera 15

Hours: 19:00 – 21:00

The Ghost Sonata

Hours: 19:00 – 21:00

The Three Musketeers

Hours: 19:00 – 22:25

Vi som är hundra

Hours: 19:00 – 21:00

DIRTY DANCING

Hours: 19:30 – 21:30

Monty Python´s SPAMALOT

Hours: 19:30 – 21:30

Henrik Fexeus – IN YOUR HEAD

Hours: 19:30 – 21:30

Relatively speaking

Hours: 19:30 – 21:30

Fanny & Alexander

Hours: 19:30 – 21:30

Tensta Gospel Choir “This is like Harlem in the 60’s”

Hours: 20:00 – 22:00

Melodifestivalen 2012

Hours: 20:00 – 22:00

Outernational

Hours: 21:00 – 03:00

25 Hour People pre party Jola, Paus, Myrberg & Timpleton

Hours: 21:00 – 01:00

Siavash Ghomeishi & Arash Live in Concert

Hours: 21:00 – 03:00

RAW comedy club

Hours: 21:00 – 23:00

The weekend at Nightclub AMNESIA

Hours: 21:00 – 03:00

Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!

Hours: 21:00 – 23:00

Lennie Skifs – Still Crazy

Hours: 21:00 – 23:00

Clandestino hasta las 03:00 Fiesta Tropical Total

Hours: 21:00 – 03:00

Klubb Ripoff

Hours: 21:00 – 23:00

R.E.A.

Hours: 21:30 – 23:30

Full Moon Party

Hours: 22:00 – 03:00

BOYS CLUB – CHEZ DAMIER

Hours: 22:00 – 03:00

Beataucue & Simian Ghost & Nik Rowan

Hours: 22:00 – 01:00

Party @ Magenta

Hours: 22:00 – 03:00

Party @ Nightclub N-TOURAGE

Hours: 22:00 – 03:00

Party with Myggan & Dj Taro

Hours: 22:00 – 03:00

Park Hotell at Fritz´s Corner

Hours: 22:00 – 03:00

Mars Fashion Show & Platoon Dj’s

Hours: 22:00 – 03:00

Berns Bistro & Bar W. 10

Hours: 22:00 – 03:00

Moneytrain Entertainment & DJ Simzon!

Hours: 22:00 – 03:00

Spring Break Party by Fried Rice @ Clustret

Hours: 22:30 – 03:00

RADIO SLAVE

Hours: 23:00 – 04:30

Active Child

Hours: 23:00 – 01:00

WORLDS BIGGEST AFTER-PARTY

Hours: 23:30 – 03:00

Göteborg

18th century Gothenburg

Hours: 10:00 – 17:00

Masthugget genom linsen

Hours: 10:00 – 17:00

About 150 years

Hours: 10:00 – 17:00

Edvard Munch: Portraits

Hours: 11:00 – 17:00

Vilhelm Hammershøi

Hours: 11:00 – 18:00

MONICA L EDMONDSON – MURRINI A LA GÁVLOS

Hours: 11:00 – 17:00

The Sweet 60’s

Hours: 12:00 – 14:00

Magnus Dahlbäck

Hours: 12:00 – 15:00

The Missing Fortnight

Hours: 15:00 – 17:00

Ledin Showtime

Hours: 15:00 – 16:30

Stage Fright

Hours: 15:30 – 17:30

LJUST & FRÄSCHT

Hours: 16:00 – 18:00

MARIA MÖLLER – should it be like this?

Hours: 16:00 – 18:30

HAIR

Hours: 18:00 – 20:00

Begravelsen

Hours: 18:00 – 19:45

noBody

Hours: 18:00 – 20:00

Locatelli w.10

Hours: 18:00 – 02:00

THORBJÖRN RISAGER BAND

Hours: 18:00 – 21:00

At the last minute

Hours: 18:00 – 20:20

Winter

Hours: 18:30 – 21:30

Cabaret Lorensberg

Hours: 19:00 – 23:00

Carl-einar Häckner – Swedish Meatballs With Lingonberry

Hours: 19:30 – 21:30

Stage Fright

Hours: 19:30 – 21:30

LJUST & FRÄSCHT

Hours: 20:00 – 22:00

D-A-D (DK)

Hours: 20:00 – 22:00

I shall die in florence

Hours: 20:00 – 22:00

Showdown

Hours: 21:00 – 00:00

Party @ Gretas

Hours: 21:00 – 04:00

SALSA CALIENTE CLUB

Hours: 21:00 – 01:00

KLUBB HONKY TONK # 9 GUGGES ENMANNA (RELEASE!) & JESUS/BABY

Hours: 21:00 – 23:00

Ledin Showtime

Hours: 21:00 – 22:30

THE COMMOTION

Hours: 21:00 – 04:00

Belsepub

Hours: 21:00 – 00:00

Jerry Williams

Hours: 21:30 – 23:00

Kristofer Åström

Hours: 22:00 – 00:00

RUSH NIGHTCLUB

Hours: 22:00 – 03:00

CLUB X-TRA | JELENA MRKIC & DJ MIJAT

Hours: 22:00 – 03:00

GLOW nightclub

Hours: 23:00 – 05:00

Beat – Lovewonder & Def Lef

Hours: 23:58 – 04:00

Malmö

Mode utan Midja

Hours: 10:00 – 16:00

Carl Fredrik Hill – Maximus Pictor

Hours: 10:00 – 16:00

CO Hultén

Hours: 11:00 – 18:00

Zpanska flugan

Hours: 15:30 – 17:50

No Way to Treat a Lady

Hours: 18:00 – 20:00

Madame Butterfly

Hours: 18:00 – 20:50

Here Comes the Sun

Hours: 18:00 – 20:20

INGVAR!

Hours: 18:00 – 20:10

Richard III – Family business

Hours: 19:00 – 21:00

TOMAS ANDERSSON WIJ

Hours: 19:30 – 21:30

Zpanska flugan

Hours: 19:30 – 21:50

Thåström

Hours: 20:00 – 22:00

Comedy Explosion

Hours: 20:00 – 22:00

Eldkvarn

Hours: 21:30 – 00:00

HOUSE OF HIP HOP PRES MAHAGONY SATURDAY NIGHT SPECIAL

Hours: 22:00 – 03:00

Friday & Saturday @ Harrys

Hours: 22:00 – 04:00

TRANSMISSION HYLLAR THÅSTRÖM & present STRY & STRIPPARNA live

Hours: 23:00 – 05:00

Party @ Breeze

Hours: 23:00 – 05:00

The Love Club/Cirkus

Hours: 23:00 – 03:00

Mash Up International, Gnucci Banana, Pastor Wiberg feat. Sebastian Geels, DJ Beneaf, Joel Montan

Hours: 23:00 – 03:00

Saturday @ Prins Bernhard

Hours: 23:00 – 03:00

Party @ Etage

Hours: 23:00 – 04:00

Club Eightball

Hours: 23:30 – 04:00

WONK MELLO Final

Hours: 23:30 – 04:00

Tiaz & Love Bounce

Hours: 23:30 – 03:00

Oslo

Easter Island, Myths, and Popular Culture

Hours: 10:00 – 17:00

Painting Canada: Tom Thomson and The Group of Seven

Hours: 10:00 – 18:00

Fluxus

Hours: 11:00 – 19:00

Architecture of Consequence. Dutch and Norwegian architecture for the future’

Hours: 11:00 – 17:00

Royal travel 1905-2005

Hours: 12:00 – 16:00

Women in Blues

Hours: 16:00 – 18:00

Tore Sandnæs Trio

Hours: 16:00 – 18:00

Das Boot

Hours: 17:30 – 19:30

Miss Julie

Hours: 18:00 – 20:00

Anna Karenina

Hours: 18:00 – 20:00

THE GOOD PEOPLE FROM Sezuan

Hours: 18:00 – 20:00

Marjit Vinjerui

Hours: 18:00 – 20:00

Wow!

Hours: 18:30 – 20:30

Vi som er hundre

Hours: 19:00 – 21:00

The Legends

Hours: 19:00 – 21:00

Komikameratene

Hours: 19:00 – 21:00

THE WATERBOYS

Hours: 20:00 – 22:00

DØLATREFF 2012 – BAKSIA & VON

Hours: 20:00 – 22:00

DUDES (N)

Hours: 20:00 – 00:00

Klypa “Way out of the line!”

Hours: 20:00 – 22:00

YLVIS 4

Hours: 20:30 – 22:30

Elisabeth Lid Trøen Kvartett feat: Terri Lyne Carrington

Hours: 21:00 – 23:00

The Drums(US)

Hours: 21:00 – 23:00

Trondheim Jazzorkester with Eirik Hegdal – Sidewalk Comedy

Hours: 21:00 – 23:00

La Banda Mix – World music café

Hours: 21:00 – 23:00

Oslo Plektrum

Hours: 23:00 – 01:00

Prins Thomas & Magnus International

Hours: 23:00 – 04:00

Köpenhamn

European Art 1300-1800

Hours: 10:00 – 17:00

Danish and Nordic Art 1750-1900

Hours: 10:00 – 17:00

French Art 1900-30

Hours: 10:00 – 17:00

Andreas Gursky

Hours: 11:00 – 18:00

Louisiana on paper: Ellsworth Kelly

Hours: 11:00 – 19:00

Yael Bartana

Hours: 11:00 – 18:00

Avantgardens Kvinder 1920-1940

Hours: 11:00 – 18:00

Singin’ In The Rain

Hours: 15:00 – 17:50

Grease

Hours: 15:00 – 17:00

White Magic

Hours: 17:00 – 19:00

Project Farming

Hours: 17:00 – 19:00

The Revolver trilogy

Hours: 17:00 – 19:25

The Woman without a Shadow

Hours: 18:30 – 22:50

Mick Øgendahl’s SPAS

Hours: 19:00 – 21:00

Grease

Hours: 19:30 – 21:30

Tindersticks

Hours: 20:00 – 22:00

Abba The Show

Hours: 20:00 – 22:00

Singin’ In The Rain

Hours: 20:00 – 22:50

Huxi Bach’s Great Love

Hours: 20:00 – 22:00

Back to the desert

Hours: 20:00 – 22:00

Kathleen Edwards

Hours: 20:00 – 22:00

Niels Skousen Trio

Hours: 21:00 – 23:00

SUSPEKT & AFTERPARTY

Hours: 21:00 – 00:00

Los Van Van

Hours: 21:00 – 23:00

Troldmand

Hours: 21:00 – 23:00

Karen Mukupa (DK)

Hours: 21:00 – 23:00

BOTTLED IN ENGLAND & KURA

Hours: 21:00 – 00:00

R&B – Reggeaton Night Vol. 2

Hours: 23:30 – 05:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s