Wednesday the 7th of march in Swedish

Stockholm

Julius Caesar

Folkoperan

Onsdag

(Opera)

Image of Julius Caesar

I operan Julius Caesar, som komponerades av Händel 1724, skildras mötet mellan Kleopatra och Julius Caesar år 48 f Kr. Kleopatra använder sin list och sitt kön för att vinna Julius Caesars hjärta och den politiska makten.

Den internationella allkonstnären Cisco Aznar, född i Spanien, står för regi, koreografi, scenografi och kostym i Folkoperans lekfulla tolkning av Händels barockopera. I en surrealistisk miljö med inslag av 1920-talskabaré leker rollfigurerna fram historien i gränslandet mellan liv och död, manligt och kvinnligt, gammalt och ungt. Opera blandas med konstformerna dans och film.

FILM&SCIENCE

Nobelmuseet

Onsdag

(Festival)

Image of FILM&SCIENCE

Nobelmuseets internationella filmfestival fortsätter i det lilla formatet med de stora frågorna. FILM&SCIENCE startade 2010 och är en filmfestival och ett debattforum vars syfte är att genom filmmediet skapa medvetenhet om vetenskapens roll i samhället, visa på vad som pågår inom forskningen och uppmana oss, publiken, att våga ifrågasätta vad vi ser och hur vi lever. Under festivalveckan i mars 2011 visade vi två filmer i samarbete med Tempo Dokumentärfestival och liksom förra året introducerades, ifrågasattes och fördjupades filmerna av filmens regissör och inbjudna forskare.

Fanny & Alexander

Dramaten

Onsdag

(Teater)

Image of Fanny & Alexander

Ingmar Bergmans flerfaldigt Oscarsbelönade långfilm och tv-serie Fanny och Alexander blir nu pjäs på Dramatens stora scen. Regisserar gör Stefan Larsson som har en rad Dramatensuccér i ryggen, senast Höstsonaten och Scener ur ett äktenskap av Ingmar Bergman samt En familj – August:Osage County av Tracy Letts.

Fanny och Alexander hade ursprungligen premiär 1982 och kom i två versioner – som långfilm och som en längre tv-serie. Filmen belönades som första icke engelskspråkiga film med fyra Oscars. Filmen sticker också ut som Bergmans mest livfulla film, en mustig och publiktillvänd historia.

Gregorius

Stockholms Stadsteater

Onsdag

(Teater)

Image of Gregorius

Vem är pastor Gregorius?

En hycklande liderlig människa som förföljer och tvingar sig på sin unga hustru Helga? Gregorius vet att han skrämmer människor. Och att han äcklar Helga.

Men inuti sin stora kropp darrar han.

Av kärlek och av rädsla.

Författaren Bengt Ohlsson fick 2004 Augustpriset för romanen ”Gregorius” som bygger på Hjalmar Söderbergs hyllade ”Doktor Glas” från 1905. Men hos Bengt Ohlsson är det inte den kylige doktorn som står i fokus utan hans hatobjekt pastor Gregorius.

Soran Ismail – Resan fortsätter

Scalateatern

Onsdag

(Show)

Image of Soran Ismail - The journey continues

– Min föreställning blir som en jordenruntresa – med den skillnaden att du inte får eurobonuspoäng.

Soran Ismail har på bara några år lyckats etablera sig som en av landets absolut vassaste komiker och beger sig nu ut på en landsomfattande turné med succéföreställningen som tidigare satts upp på Universitet och Högskolor runt om i Sverige.

Sorans knivskarpa samhällsanalyser lämnar ingen oberörd i en föreställning som lockar till skratt och samtidigt ifrågasätter det du tidigare såg som självklart. På ”Resan fortsätter” både hyllar och sågar han Sverige, ifrågasätter din rösträtt och dissekerar grabbighetens destruktiva gruppdynamik i sitt sökande efter jämställdhet.

Han är ett stående inslag i allt från Parlamentet till Sveriges största standupscener, och flera hundratusen såg honom göra sin första standuptimma när den sändes på kanal 5. Missa inte chansen att se nästa live.

FEIST

Cirkus

Onsdag

(Konsert)

Image of FEIST

Vi minns hur det var sist hon var här. Cirkus var fullt, sorlet blev till andakt, ljusen sänktes. När hon nästan omärkbart gled in på scenen skapades en slags gravitation, en omisskännlig dragningskraft. Endast utrustad med gitarr, ett band, lila tights och lugg magnetiserade och förtrollade hon oss. Stressade själar fylldes av närvaro. Alla var upprymda.

Hon gör så Feist. Höjer humöret. Fast på nya skivan Metals blir man först osäker på om det fortfarande förhåller sig så. De ofta vemodiga, ibland ganska svarta texterna kontrasteras förvisso av Feists trösterika röst, men även den har plötsligt fått något kantigt, raspigt och krångligt över sig. Saker och ting är liksom inte lika cappuccinofärgade som ultragenombrottet The Reminder bitvis var.

Ironiskt nog är det just hetsen kring förra skivan som givit Metals sitt mer upproriska tonläge. The Reminder gjorde en indieangelägenhet till topplistehets, och Feist kastades in i en virvelvind av turnéer, TV-reklam, Sesame street, och mer turnéer. Utbrändheten kom som ett inkassobrev. När allt var över fick Feist lära sig lyssna på tystnad, och i 18 månader förblev gitarren orörd.

Inspiration kom tack och lov tillbaka, men nu med en känsla av uppror. När Feist satte sig i en lada vid Stilla havslandskapet i kaliforniska Big Sur för att spela in, stormade kreativiteten lika mycket som vädret. Och paradoxalt nog är det eftergifterna, hennes vilja att riskera ett vinnande koncept, som gör hennes musik, artistskap och utstrålning mer beroendeframkallande än någonsin. På Metals händer det saker, och live vet vi inte vad vi ska förvänta oss. Feist har gjort oss nyfikna igen. Bara hon har verktygen att göra popmusiken lika oberäknelig som oumbärlig.

Vocal Six Live

Rival

Onsdag

(Show)

Image of Vocal Six Live

Vocal Six – En av Sveriges flitigaste sång- och showgrupper, som nu gått in på sitt 24:e år. Med stor variation i sin repertoar, allt från visor, jazz, pop och rock, möter de sin publik med energi och humor både i Sverige och internationellt. Som någon skrev – Hejdlös a capella som måste ses!

KATHLEEN EDWARDS

Nalen

Onsdag

(Konsert)

Image of KATHLEEN EDWARDS

Kathleen Edwards debuterade i musikvärlden 2003 med sitt kritikerrosade album Failer, hon fick genast spela på båda de stora amerikanska kvällsprogrammen David Letterman och Jay Leno.

Efter att ha öppnat för både the Rolling Stones och Bob Dylan så blev hon utnämnd till en av årets mest lovande nya artister av tidningen Rolling Stone.

Nu kommer hon till Nalen och vi hoppas på ett försmak av hennes kommande fjärde album Voyageur som planeras släppas i januari 2012.

Göteborg

BIBELN

Göteborgs Stadsteater

Onsdag

(Teater)

Image of The Bible

Böckernas bok, skrifternas skrift. Helig eller inte-

nu blir den teater!

Genom myter och berättelser från syndafall till apokalyps vandrar Adam och Eva, vägledda av en nyckfull Gud. Vi plockar det förbjudna äpplet i Edens lustgård och smyger sedan ombord på Noaks ark. En resa som går genom brinnande buskar via Sodom och Gomorra och Babels torn till Kanaans land. Och kanske hinner vi precis fram i tid för att bevittna födseln av ett omstritt gossebarn. På bara fyra timmar berättar vi hela den bibliska historien.

Niklas Rådström har tagit ett helhetsgrepp om både Gamla och Nya Testamentet och skapat ett helt nytt verk. Rådström som är en av Sveriges mest namnkunniga författare av romaner, dramatik och filmmanus har tidigare gjort en teaterversion av Dantes gudomliga komedi för Göteborgs Stadsteater.

Regissören Stefan Metz står bakom flera av Stadsteaterns succéer som Trettondagsafton och Peer Gynt. Metz som annars är bosatt i Madrid har verkat på flera stora scener i Europa. Han var tidigare en av huvudaktörerna i det världsberömda teatersällskapet Théâtre de Complicité i London.

Crime Scenes

Göteborgs Stadsteater

Onsdag

(Teater)

Image of Crime Scenes

(det handlar inte om rån, mord eller kvinnomisshandel)

Det handlar om kön.

Det handlar om förväntningar, makt och om att ta plats.

Det handlar om vad som är betydelsefullt.

Och om att vända på blicken.

Om att inte uppfylla de grundläggande kriterierna för att få ta scenen i anspråk.

Att göra är makt.

Vi vill att du ska förstå varför föreställningen slutar som den gör.

David Batra, ”Det här var ju tråkigt”

Lorensbergsteatern

Onsdag

(Show)

Image of David Batra, "This was too bad"

– en standup-show och några lappar

– ”Det här var ju tråkigt” har vuxit till att bli en av de största standup-turnéer som gjorts i Sverige. Och det är definitivt det största och roligaste jag har gjort, säger en glad David Batra.

”Det här var ju tråkigt” är David Batras första helt egna föreställning. Recensenterna har under året bevittnat ”smarta och välformulerade betraktelser ”, ”föredömlig tajming ” och ”stående ovationer ” och publiken har strömmat till i tusental över hela landet.

3 februari blir det nypremiär i Visby och turnén går därmed in i sin tredje spelsäsong. Därefter följer ytterligare tolv föreställningar från Piteå i norr till Ystad i söder. Turnén avslutas där den en gång började – på Rival i Stockholm.

I ”Det här var ju tråkigt” bjuder David Batra på roliga, skarpa och tänkvärda betraktelser kring språkförbistningar, kulturkrockar och om hur vi svenskar kommunicerar med varandra, allt genom de arga, uppmanande och förbannade lapparnas magiska värld.

Al Pitcher Fika Tour

Parken

Onsdag

(Show)

Image of Al Pitcher Fika Tour

Det var först efter att ha bott här i Sverige ett tag som jag insåg hur

viktigt fika är för svenskarna”, säger nyzeländska men stockholmsboende

komikern Al Pitcher.

“Genom att kombinera standup comedy med ritualerna kring fika vill jag

skapa en helt ny show. Eftersom publiken är den viktigaste delen av

kvällen kommer föreställning att bli en mycket speciell afton i

Fika-stundens anda…”

Showen spelas på lättförståelig engelska.

Al Pitcher belönades i fjor med priset för “Årets manliga komiker på

Svenska Standup-galan”.

YOUNG GUNS

Sticky Fingers

Onsdag

(Konsert)

Image of YOUNG GUNS

YOUNG GUNS

När kvintetten Young Guns släppte sin debut-EP, Mirrors, i juli 2009 hade de, som sångaren Gustav Wood säger, ingenting, mer än vårt namn, och vetskapen om att vi gjort en EP som förtjänade att bli hörd. Den blev hörd. I slutet av året hade bandet vunnit Rock Sound och Kerrangs! pris för Bästa brittiska nykomling och Best New Band.

2010 kom debutalbumet All Our Kings Are Dead. Albumet lyfte bandet ytterligare en nivå och gick direkt in på #3 på både UK Rock- och Indie Album-listorna.

LJUST & FRÄSCHT

Scandinavium

Onsdag

(Show)

Image of LJUST & FRÄSCHT

Se Henrik Schyffert och Fredrik Lindström i succéshowen Ljust & Fräscht!

Schyfferts och Lindströms hyllade humorshow, som med pricksäkerhet och värme beskriver vår strävan efter det perfekta boendet, har spelats för utsålda hus på Berns hela våren och lovordats av både publik och kritiker. I höst fortsätter succén på Cirkus!

Vi svenskar lägger mer pengar på inredning än något annat land i världen. I Ljust & Fräscht försöker Fredrik Lindström och Henrik Schyffert reda ut vad det beror på och funderar över frågor som varför klädkammaren har bytt namn till walk in closet? Är köket vårt nya finrum? Kommer dagens trendiga fondtapet en gång vara lika hopplöst ute som bidé? Stjärnduon Henrik Schyffert och Fredrik Lindström inledde sitt samarbete redan med radioprogrammet Hassan 1993. I Ljust & Fräscht delar de för första gången scen!

ACTIVE CHILD

Henriksberg

Onsdag

(Konsert)

Image of ACTIVE CHILD

Bakom namnet Active Child döljer sig amerikanen Pat Grossi. För ett år sedan dök han upp med sin sovrumsinspelade ep ”Curtis Lane”. En drömsk och bländande vacker samling låtar, som uppenbarade sig som precis det där man längtat efter, utan att riktigt vetat om det. Öppningsspåret ”I’m in your church to night” tillhör definitivt en av 2010 års finaste stunder. Tillsammans med artister som Chad Valley, James Blake, Washed Out och Zola Jesus har Active Child blivit ett givet soundtrack till året som gått.

Nu aktuell med sitt debutalbum ”You are all I see”. En skiva som känns lika enorm och episk som den är innerlig, sakral och filmisk.

– I see this debut release as a bridge towards something bigger and truer. Something I can look back on and think, ”damn, you really did it”, som Grossi själv beskriver den.

Han har hunnit turnera med såväl James Blake som M83. I mars kommer Active Child på egen hand till Sverige för en konsert i Göteborg.

Malmö

No Way to Treat a Lady

Malmö Opera

Onsdag

(Teater)

Image of No Way to Treat a Lady

Kit Giles, en misslyckad skådespelare i New York, är i själva verket en kallblodig mördare som specialiserat sig på att ta livet av äldre kvinnor. Den luggslitne poliskommissarien Morris Brummel är honom på spåren. Två saker har de båda männen gemensamt: extremt dominerande, självupptagna mödrar och en omättlig törst efter uppmärksamhet. Gradvis uppstår ett märkligt förhållande mellan dem och de ingår en ohelig allians för ömsesidig vinning. Finns det egentligen något bättre sätt att hamna på New York Times förstasida än genom en rad spektakulära strypmord – vare sig man är mördare eller polis?

No Way to Treat a Lady leker med den amerikanska deckargenren på ett kärleksfullt sätt. Uppfriskande, svartsynt humor blandas med allvarsamma frågor: Vad händer med en människa som inte får kärlek och bekräftelse? Och är det slumpen som avgör om vi hamnar på rätt eller fel sida lagen?

Richard III – Family business

Bastionen

Onsdag

(Teater)

Image of Richard III - Family business

Välkomna till denna vackert brutala och energidrypande historian, Richard III – Family business, om hämnd och vanskapta familjerelationer, i maktens centrum, där liken staplas på hög.

Efter succén med Macbeth- Blod istället för mjölk, 2009, kastar sig Barbès återigen över Shakespeare, nu i samarbete med InSite.

Med ett egensinnigt förhöjt, svart humoristiskt, visuellt och musikaliskt formspråk kommer här Shakespeares genomborrande och blodfyllda text till liv. I en av de största klassikerna genom tiderna, gestaltas här Richard III:s destruktiva maktkamp mot sina inre demoner och köttsliga släktingar, där varje steg närmare makten får verkligheten att lösas upp i sina konturer.

Oslipat

Babel

Onsdag

(Show)

Image of Uncut

Oslipat ger er verklighetsvidgande humor. Både unikast och bäst.

Ståuppens svar på Ernst Hugo Järegård är äntligen tillbaks på Oslipats scen: Kristoffer Appelquist.

Kristoffer är alltid överväldigande med sin originella humor och sitt ytterst personliga tilltal.

En lika unik komiker är Tomas Högblom. Han är en blandning mellan Salvador Dali och Kapten Haddock. En komikernas komiker, som också alltid vinner publikens kärlek.

Bianca Meyer har en humor som är så svart humor kan bli. Men den kommer från ett varmt ställe, och är också ytterst välformulerad.

Tora Larsson är expert på de exakta uttryckens komiska poesi. Det roliga bor i detaljerna, och Tora är deras hyresvärd.

Arrington de Dionyso´s Malaikat dan Singa

Inkonst

Onsdag

(Konsert)

Image of Arrington de Dionyso´s Malaikat dan Singa

Denna säregna musiker som tidigare spelade med Old Time Relijun är på turné som förband till tUnE-yArDs men väljer att göra en avstickare till Sverige. Här sätter han ihop ett litet band bestående av Åke Strömer (Love Is All/James Ausfahrt) på bas och Rickard Olsson (Exhadley) på trummor. Live så spelar Arrington gitarr och sjunger, just sången och texterna är unik då han översätter engelska och sjunger på Indonesiska! Sångrösten förvrängs och ömsom skrik och utrop blandas med strupsång, kan låta konstigt men han har en otrolig förmåga att använda rösten som ett instrument. Arringtons musik är dock inte svår på något sätt, utan istället medryckande och fascinerande. Det pendlar ibland åt Circles mer teatrala musik eller som funkig high-life eller den mest spattigaste No Waven!

Selen Gülün

Inkonst

Onsdag

(Konsert)

Image of Selen Gülün

Pianisten, som från allt att döma är världsberömd i Turkiet, kommer till Malmö! Puha, sikken stjärnglans. Hennes fingrar älskar att leka bland tangenterna och när hon spelar porlar tonerna fram som en bäck ur pianot. Selen har även bott i USA, och när hon spelar blandar hon ihop sina västliga intryck med sitt turkiska uttryck och förvandlar det till en alldeles sprillans ny kompott! Dessutom kompar de fenomenala Måns Wikenmo på trummor och Isa Savbrant på kontrabas. Efter konserten är det öppet jam som alla är välkomna upp på!

Dagens Aktiviteter

Stockholm

FILM&SCIENCE

Hours: 00:00 – 00:00

Anton Corbijn

Hours: 10:00 – 21:00

Eija-Liisa Ahtila

Hours: 10:00 – 18:00

The four seasons

Hours: 11:00 – 17:00

Skimrande silver

Hours: 11:00 – 17:00

Klara Soup Theatre

Hours: 12:00 – 14:00

Allt för sjön

Hours: 12:00 – 20:00

Helena Sandström “Zinkfrossa”

Hours: 12:00 – 16:00

Opera Light l´Amour

Hours: 14:00 – 16:00

Nielsen Symfoni nr 2

Hours: 18:00 – 18:50

The Marriage

Hours: 18:00 – 20:00

Double bass CONCERT

Hours: 18:00 – 20:00

Norra Brunn Comedy

Hours: 18:30 – 00:00

Brief Encounter (Kort möte)

Hours: 19:00 – 20:40

Julius Caesar

Hours: 19:00 – 21:40

Gregorius

Hours: 19:00 – 20:25

The Ghost Sonata

Hours: 19:00 – 21:00

Fanny & Alexander

Hours: 19:00 – 21:00

Fem kända musiker döda i seriekrock

Hours: 19:00 – 21:00

Swan Lake

Hours: 19:00 – 22:00

Impro@boulevard

Hours: 19:00 – 21:00

GRAND FINALE-Spaghettiopera 15

Hours: 19:00 – 21:00

Robbers

Hours: 19:00 – 21:00

FEIST

Hours: 19:30 – 21:30

Vocal Six Live

Hours: 19:30 – 21:30

Relatively speaking

Hours: 19:30 – 21:30

Soran Ismail – The journey continues

Hours: 19:30 – 21:30

Marilyn Mazur Group

Hours: 20:00 – 22:00

Jazz is dangerous

Hours: 20:00 – 02:00

Grouper @ Mother

Hours: 20:00 – 22:00

Only Babes

Hours: 21:00 – 23:10

KATHLEEN EDWARDS

Hours: 21:00 – 23:00

Lennie Skifs – Still Crazy

Hours: 21:00 – 23:00

Roger Karlsson

Hours: 21:30 – 23:30

Göteborg

About 150 years

Hours: 10:00 – 17:00

18th century Gothenburg

Hours: 10:00 – 17:00

Masthugget genom linsen

Hours: 10:00 – 17:00

Edvard Munch: Portraits

Hours: 11:00 – 17:00

LAURIE SIMMONS

Hours: 11:00 – 18:00

Vilhelm Hammershøi

Hours: 11:00 – 17:00

MONICA L EDMONDSON – MURRINI A LA GÁVLOS

Hours: 12:00 – 17:00

The Sweet 60’s

Hours: 12:00 – 14:00

Magnus Dahlbäck

Hours: 12:00 – 18:00

Sicken tyken tid

Hours: 14:00 – 16:00

The Bible

Hours: 18:00 – 22:30

Winter

Hours: 18:30 – 19:50

Begravelsen

Hours: 19:00 – 20:45

Crime Scenes

Hours: 19:00 – 21:00

Peggy Pickit see God’s face

Hours: 19:00 – 21:00

David Batra, “This was too bad”

Hours: 19:00 – 20:30

BOHUSLÄN BIG BAND vs HAWK ON FLIGHT

Hours: 19:00 – 21:00

Al Pitcher Fika Tour

Hours: 19:00 – 23:00

BLUES in the hammock

Hours: 19:30 – 21:30

Sicken tyken tid

Hours: 19:30 – 21:30

YOUNG GUNS

Hours: 19:30 – 21:30

noBody

Hours: 19:30 – 21:30

ACTIVE CHILD

Hours: 20:00 – 22:00

LJUST & FRÄSCHT

Hours: 20:00 – 22:00

Malmö

Mode utan Midja

Hours: 10:00 – 16:00

Carl Fredrik Hill – Maximus Pictor

Hours: 10:00 – 16:00

CO Hultén

Hours: 11:00 – 18:00

BEETHOVEN / AFTER WORK

Hours: 18:00 – 20:00

Richard III – Family business

Hours: 19:00 – 21:00

No Way to Treat a Lady

Hours: 19:00 – 21:00

Ladybird

Hours: 19:00 – 21:00

Uncut

Hours: 20:00 – 00:00

Arrington de Dionyso´s Malaikat dan Singa

Hours: 20:00 – 22:00

Selen Gülün

Hours: 21:00 – 23:00

Oslo

Painting Canada: Tom Thomson and The Group of Seven

Hours: 10:00 – 18:00

Easter Island, Myths, and Popular Culture

Hours: 10:00 – 17:00

Royal travel 1905-2005

Hours: 11:00 – 17:00

Fluxus

Hours: 11:00 – 19:00

White Rabbit, Red Rabbit

Hours: 14:00 – 16:00

=Oslo

Hours: 18:00 – 20:00

Ronny Haugelands Bingo

Hours: 18:00 – 00:00

Komikameratene

Hours: 19:00 – 21:00

Vi som er hundre

Hours: 19:00 – 21:00

Rune Larsen Orchestra with Benedicte Market

Hours: 19:00 – 21:00

Miss Julie

Hours: 19:30 – 21:30

The transformation

Hours: 19:30 – 21:00

RISE AGAINST

Hours: 20:00 – 22:00

Rock Cinema Bar & Kino

Hours: 20:00 – 00:00

PETER HOOK AND THE LIGHT PERFORM – CLOSER

Hours: 20:00 – 22:00

Mikael Wiehe(SE)

Hours: 20:00 – 22:00

Anja Eline Skybakmoen Solo & Wolfram

Hours: 20:00 – 22:00

Kreg Viesselman

Hours: 20:00 – 22:00

Köpenhamn

European Art 1300-1800

Hours: 10:00 – 17:00

Danish and Nordic Art 1750-1900

Hours: 10:00 – 17:00

French Art 1900-30

Hours: 10:00 – 17:00

Yael Bartana

Hours: 11:00 – 18:00

Andreas Gursky

Hours: 11:00 – 18:00

Louisiana on paper: Ellsworth Kelly

Hours: 11:00 – 19:00

Avantgardens Kvinder 1920-1940

Hours: 11:00 – 18:00

So sing, Denmark

Hours: 17:00 – 19:00

Singin’ In The Rain

Hours: 19:30 – 22:20

Grease

Hours: 19:30 – 21:30

Medina

Hours: 20:00 – 22:00

Tyler Ward

Hours: 20:00 – 22:00

The Drums (US)

Hours: 20:00 – 22:00

Back to the desert

Hours: 20:00 – 22:00

Lyngby-Taarbæk Jazzklub: Jan Harbeck Kvartet

Hours: 20:00 – 22:00

La Traviata

Hours: 20:00 – 22:50

White Magic

Hours: 20:00 – 22:00

Project Farming

Hours: 20:00 – 22:00

WHY NOT: RESIDENT NIGHT: GRADED & PHASE 5 & JOHN VINCENT & GRANATEN

Hours: 23:00 – 03:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s