Saturday the 3th of march in Swedish

Stockholm

Blåskäggs borg / Trouble in Tahiti

Kungliga Operan

Lördag

(Opera)

Image of Blåskäggs borg / Trouble in Tahiti

Ett äktenskap som just har börjat, ett som gått i stå. Blåskägg hoppas att den unga Judits kärlek ska få honom att se meningen med livet. Hon har lämnat allt för en man som hela världen darrar inför – vad döljer han egentligen bakom sina sju dörrar?

Dinah och Sam är paret som kämpar förtvivlat för att hålla uppe fasaden i den perfekta amerikanska förortsdrömmen och idealbilden av Mannen och Kvinnan. Två olika musikvärldar från två av 1900-talets mästare. Béla Bartóks enda opera Blåskäggs borg är ett erotiskt psykologiskt drama för två sångare och en magnifikt instrumenterad stor orkester.

Leonard Bernsteins jazziga Trouble in Tahiti bärs fram av 50-talets pop och filmmusik där huvudrollerna Dinah och Sam kommenteras av en vokaltrio. Båda verken belyser det kanske största dramat genom tiderna – äktenskapet.

Allt för sjön

Stockholmsmässan

Lördag

(Mässa)

Image of Allt för sjön

Allt för sjön är Skandinaviens största båtmässa och en av Sveriges största, årliga evenemang inomhus som hålls på Stockholmsmässan.

Vi som är hundra

Stockholms Stadsteater

Lördag

(Teater)

Image of Vi som är hundra

En brinner, en försöker vara lycklig och en tror sig minnas hur det var. Tre kvinnor, eller kanske samma, i olika skeden i livet. Alla med var sin agenda, men med den gemensamma drömmen att bli superduperlycklig. Hur blir man det? Hur gör man för att vara människa? Vad är ett liv och vad kunde ha gjorts annorlunda? Oroa er inte. Alla tre är lika förvirrade som vi och absolut inte överens.

Vi som är hundra är ett rappt drömspel om livet, valen, kompromisserna och drömmarna som gick i kras. Jonas Hassen Khemiri gjorde stor succé med sin debutpjäs Invasion! på Stockholms stadsteater 2006.

The Ghost Sonata

Dramaten

Lördag

(Teater)

Image of The Ghost Sonata

August Strindberg står i fokus på Dramaten 2012, hundra år efter hans död. Först ut är Spöksonaten i regi av Mats Ek. Detta till en början missförstådda drömspel anses idag vara ett av Strindbergs centrala verk, som med sin banbrytande experimentella och modernistiska form haft stort inflytande på teaterkonsten.

I centrum för detta märkvärdiga kammarspel, inspirerat av en av Beethovens pianosonater, står Direktören Hummel som på olika sätt försöker avslöja lögnerna och illusionerna omkring sig.

En väv han själv, utan att förstå det, är lika djupt intrasslad i.

Strindbergs språk gnistrar och sprakar också i dödens närhet. En dödsmässa där Dramatens ensemble spelar både rollerna och den musik som gav upphov till verket.

Amadou & Mariam

Konserthuset

Lördag

(Konsert)

Image of Amadou & Mariam

Deras två senaste album var stora succéer och i februari 2012 släpper de sitt sjätte album.

Med detta album vill Amadou & Mariam gå tillbaka till sina musikaliska rötter, och ändå samtidigt fortsätta sin musikaliska resa. Skivan innhåller samarbeten med flera fantastiska band, bland annat Jake des Scissor Sisters, Santigold, TV On The Radio, Theophilius London, Amp Fiddler och Bertrand Cantat (från Noir Desir).

Amadou Bagayoko och Mariam Doumbia är två välrenommerade musiker från Mali som gjort succé med sin musik i både Afrika och Europa. Båda är blinda, och träffades på Institutet för synskadade i Bamako, där de studerade och spelade i institutets orkester ”Eclipse”. Mariam sjöng och uppträdde genom hela sin barndom på bröllop och andra traditionella fester och Amadou var under sex år gitarrist i ett av Västafrikas mest legendariska band: ”Les Ambassadeurs”. Paret gifte sig 1980 och har sedan dess uppträtt tillsammans som duo.

Med åren har de blivit stora både i afrikanska och europeiska länder, inte minst i Frankrike. I Sverige är de mest kända för succéalbumet Dimanche à Bamako (2005) i samarbete med Manu Chao, en skiva som spänner över afrikansk pop, reggae, jazz, blues, soul och rock. Albumet spelades in i hemlandet Mali och producerades i Paris och resultatet är ett luftigt sound lyft av Amadous bluesriff på gitarr och Mariams starka röst. När de inte är på resande fot bor Amadou och Mariam fortfarande kvar i Mali.

Amon Amarth

Göta källare

Lördag

(Konsert)

Image of Amon Amarth

De svenska death metal-ikonerna Amon Amarth har under de senaste åren blivit ett av våra mest erkända band på den internationella scenen. Med senaste albumet Surtur Rising klättrade de högt på den amerikanska Billboardlistan. Nu står det klart att bandet i vår gör två exklusiva spelningar på svensk mark, strax innan de ger sig av på en omfattande turné i Sydamerika.

Amon Amarths framgångar på den internationella metallscenen har fört fram dem som ett av våra största musikexporter. Bandets melodiska dödsmetall kombinerat med en fascination för den nordiska mytologin gör deras liveframträdanden till något alldeles extra.

Med debutalbumet Once Sent from the Golden Hall från 1998 påbörjades den odyssé som tagit dem till imponerande höjder på amerikanska Billboardlistan, såväl som världsturnéer på egen hand eller tillsammans med storheter som Slayer. De har genom åren spottat ur sig alster i världsklass och blivit ett av planetens absolut främsta death metal-band.

Förra årets släpptes bandets åttonde studioalbum Surtur Rising. Återigen bjöd Amon Amarth på ett mästerverk som både hyllades och klättrade högt på listorna världen över.

Med sig som supportakt följer det finska metalbandet Profane Omen.

Isak Strand vs. T.O.E

Fasching

Lördag

(Konsert)

Image of Isak Strand vs. T.O.E

Isak Strand vs. TOE är soul/reggae-bandet som giggat sig till en diger skara fans. I år släpper de sitt debutalbum med Magnus Tingsek som producent – något som bäddar för en större succé! Vi väntar vi oss ett fullt hus av dans och leenden. Nu är de tillbaka på Fasching som de förra året sålde ut två gånger.

R.E.A

Hamburger Börs

Lördag

(Show)

Image of R.E.A.

R.E.A är tillbaka

med en helt ny show!

Roligare än så här kan du förmodligen inte få i

Stockholm i vår. Det är nytt och naket. Det är sexigt och svängigt. Missa inte vårens skrattfest.

Dirty Beaches

Debaser Slussen

Lördag

(Konsert)

Image of Dirty Beaches

Bakom Dirty Beaches hittar man den Taiwanfödde kanadensaren och lo-fi-musikanten, Alex Zhang Hungtai, som genom åren släppt ett antal EPs och instrumentala album på kassett. Det första fullängdsalbumet “Badlands” släpptes i början av 2011 och återfinns på en del årsbästalistorna nu när året ska summeras. Albumet nominerades också till kanadensiska Polaris Music Prize 2011.

Förutom alla sina flyttar mellan olika länder och ett liv på vägarna, hämtar Zhang främst inspiration från film, helst av filmaren Wong Kar-Wai, som behandlar livets olika skeenden och hur dessa påverkar livets olika relationer. Musikaliskt mixar Dirty Beaches en förtrollande croonersång likvärdig Elvis Presley eller Roy Orbison med Suicide-influerade trumloopar och en förkärlek till samplade välbekanta melodier och hypnotiska ljud. Resultatet är både välbekant och samtidigt overkligt när det frambringar känslan av att ständigt vara på en sökande resa utan att ha någonstans att återvända till.

Obs, tiderna är ej exakta, kom i tid!

IN FLAGRANTI [US/CODEK]

Slakthuset

Lördag

(Club)

STUDIO/SLAKTHUSET■ IN FLAGRANTI [US/CODEK] ■ 3MARS ■ 21-03

Nu jävlar flyger vi in en av samtidens största New York discoakter!! Hugger upp champangeflaskorna med samurajsvärd. Strippar ner oss till våra blöta underkläder och kung-fu dansar till amerikansk heavymetaldiscoacidknullmusik. Det är ett soundtrack att köra kokainfyllda cessnaplan till. 1978. Floridas kustlinje och alla är bruna och har stora bröst och stora kukar och det luktar hawaiian tropic och solglasögon kommer aldrig någonsin bli snyggare.

Blanda House, New Yorkisk Punkfunk, Disco och 70talshårdrock med analoga trummaskiner och 1000kilo slapbase så får du en perfekt In Flagranti mix. I vanlig ordning är alla är välkomna upp och dansa, hångla, hoppa, jucka, glittra och svepa sprit, på scenen och på högtalarna. Allt annat får ni göra ute eller på toaletterna!

Så massa massa dekadent New York discopunk med en touch av pudelrock! Det blir inte vildare än såhär!

I knastbaren är det premiär för ny klubb: HAGGORNA! Vad det är lär ni fatta på plats!

Supportar gör även RICHARD ROSSA. Åter skivaktuell och nu på det italienska discobolaget BLACK MAGIC RECORDS med EP release i mars inkl remixar av Sare Havlicek m.fl. Det blir tung gung disco, electro, slapbase, koklocka och massa farliga synthljud man vill halsa spansk festivalcava till! http://soundcloud.com/richardrossa

Värmer upp gör vår resident VIKTOR BLOMSTERGREN.

Göteborg

HAIR

Balettakademien Göteborg

Lördag

(Teater)

Image of HAIR

“Aquarius, Let the sunshine in, I got life…”Laddad med kärlek, glädje, uppror, musik och sinnesutvidgande substanser landar den klassiska rockmusikalen HAIR på Balettakademiens Teater i mars 2012. 45 år efter premiären lever vi fortfarande i “the dawning of the age of Aquarius”; Vattumannens gryende tidsålder då kärlek, fred och rättvisa ska råda på vår planet. Eller…

Winter

Folkteatern

Lördag

(Teater)

Image of Winter

En kärlekshistoria av Jon Fosse

Du

Du

Du

Du

Du där

Du

Ja du

En man och en kvinna träffas vid en parkbänk.

En kärlekshistoria inleds. En ovanlig, udda och trevande kärlekshistoria. Men när ingen vågar säga att man vill ha något, när ingen vågar säga att man behöver någon, hur kan man då mötas?

CARLOS QUILICI Y LOS TAURAS QUINTET

Nefertiti

Lördag

(Konsert)

Image of CARLOS QUILICI Y LOS TAURAS QUINTET

Gruppen bildades 1995 av Carlos Quilici i Argentina och deras program består av Quilicis egna kompositioner samt traditionell tango. Det är en repertoar som verkligen är välbalanserad och där avant garde möter det gamla på ett otroligt avslappnat och enkelt sätt. Bandet utgår från rytmen och melodin och bygger vidare och färgar musiken på ett skönt sätt.

Carlos Quilici Y Los Tauras Quintet turnérar både i Argentina och världen över.

Carlos Quilici –bandoneon.

Daniel Turano –p.

Guillermo Trobbiani –b.

Javier Ramírez –g.

Emilio Estrada –violin.

23:00 Dirty Beaches (CA)

Enmansbandet Dirty Beaches är Alex Zhang Hungtai från Kanada. 2011 gjorde han sin fullängdsdebut med albumet “Badlands”. Ett album som dessutom nominerades till kanadensiska Polaris Music Prize 2011.

22:00 Promise & the Monster

År 2007 när Billie Lindahl var 19 år gammal, debuterade hon med albumet “Transparent Knives” som fick ett mycket fint mottagande bland kritiker. Fyra år senare, i september 2011, släppte hon sitt andra album “Red Tide”. Sedan debuten 2007 har Promise and the Monster bland annat varit förband till José González samt spelat runt om i hela Europa inklusive två större turnéer i Frankrike.

JUSTICE (FR)

Trädgår’n

Lördag

(Konsert)

Image of JUSTICE (FR)

Nu är det äntligen klart att rättvisa ska skipas i Stockholm, Köpenhamn och Göteborg efter fyra långa år av väntan. I februari 2008 sålde Justice ut varenda venue i Skandinavien på rekordkort tid och sedan festivalsommaren därefter har den franska duon fortsatt att – år efter år – vara ett av de mest efterfrågade banden på festivalernas forum. Som avslutning på deras påkostade världsturné för tre år sedan sålde Justice ut tidernas mest berömda arena – Madison Square Garden i New York, där bl a Jay Z, Kanye West och Swedish House Mafia nu är aktuella.

Sedan de bröt ny musiklisk mark sist har Justice fortsatt att växa i sin frånvaro. Flera har försökt fylla deras franska dansskor – men inga andra har nått deras badass-stjärnstatus och banbrytande dansmusikrevolutionernde uttryck. Med beats lika tajta som deras skinnjackor har Gaspard och Xavier borstat av dammet från den gamla rockstjärnan och återuppfunnit punken för en ny generation.

Med den kontroversiella videon till spåret “Stressed” från albumet “?” vände Justice upp och ner på halva Europas mediakår. Tillsammans med Romain Gavras (M.I.A Born Free) belyste Justice Europas sociala förortsproblematik. Detta förutseende nog innan motsättningarna utvecklade sig till dagens extrema former av kravaller, upplopp och brända bilar, som drabbat såväl Paris och London som större städernas förorter i Sverige. Kanske högst skrek etablissemanget i Frankrike om censur och spottade ur sig anklagande plattityder som “rasism” fullkomligt tagna ur sitt sammanhang. Kommersiella TV-kanaler bojkottade videon och stoppade huvudet i sanden – när plötsligt en samtida stor artist med social patos arbetade med samhällskritiska konstnärliga uttryck som skapade debatt.

Efter sin debut har Justice vunnit fyra MTV Europe Music Awards (varav en för bästa video där scenen stormades av en ursinnig Kanye West som ansåg att endast han själv förtjänade priset), blivit nominerade till två NRJ Music Awards och fyra Grammy Awards. Och igår 25 oktober – fem år efter fransmännens hyllade debutalbum kommer äntligen Gaspard och Xavier ut med sitt rykande färska uppföljningsalbum “Audio, Video, Disco”, där dom jämförs med Daft Punk i sin utveckling mot mer soulpop och sjuttiotalsrock. Plattan är redan hyllad med fyra plus i Aftonbladet med ordet “Oemotståndligt” samt fyror(4) i DN, SvD och Gaffa. I mars kommer Justice till Trädgår’n i Göteborg med en nyproducerad show i bakfickorna på de tajta jeansen.

Albin Gromer

Göteborgs Stadsteater

Lördag

(Konsert)

Image of Albin Gromer

“En soulrenässans på svenska” Den 24:e februari släppte Albin Gromer sin efterlängtade debut Album. Lovorden från press, och bloggar har redan börjat strömma in.

I samband med releasen är det så klart också dags för Albin att ge sig ut på sin första egna turné. Med start den 24 februari kommer han att besöka klubbar från Malmö i söder till Luleå i norr. Det var inte många som hade hört talas om Albin Gromer innan han framförde låten Härinne hos mig på P3 Guld-galan i januari 2011. Men efter galan viskades det överallt om hur hans framträdande var det överlägset bästa. I hemstaden Malmö hade snacket länge surrat om den unge soulsångarens suggestiva mix av elektronisk r’n’ b och vemodiga texter på svenska. Och efter P3 Guld och Härinne hos mig hängde snart resten av landet på.

Singeln Tillsammans följdes av spelningar på bl.a. Storsjöyran, Mosebacke Terrass och Piteå Dansar och Ler. Under hösten åkte Albin med Timbuktu på turné i både Sverige och Norge. 2012 började men en ny singel som följdes av en cover på Rebecca & Fionas Bullets, Albin dök upp i intervjuer, reportage, syntes på årsbästalistor, vann Nöjesguidens musikpris och höll sig precis så där sysselsatt som man vill att en debutant ska göra. Albin Gromer må vara född fredagen den trettonde, men det tycks vara lyckans stjärna som skiner över den unge artisten.

RBMA present Robert Hood (live), Studio Barnhus

Röda Sten

Lördag

(Club)

RBMA presenterar Robert Hood (live), Studio Barnhus med flera på Röda Sten

Det finns ett problem med Robert Hoods musik: Att den väldigt lätt kan få alla andra ljud, den samlade gräddan av de senaste årens elektroniska dansmusik, att framstå som hopplöst ofokuserade och flamsiga petitesser. Till och med i Detroitlegendens mest extroverta/maximalistiska produktioner (discopärlan “The Greatest Dancer” från 2001, fjolårets gospeldänga “We Magnify His Name”) finns det kompromisslösa, renodlade groovet ständigt närvarande i grunden av ljudbilden.

Som en av den minimalistiska technons pionjärer (såväl Daniel Bell som Richie Hawtin har Roberts nummer sparat som “Pappa” i sina mobiler) har han varit fullständigt oumbärlig i utformandet av det moderna dansgolvet. När han spelar live gör han det med tjugo års erfarenhet av hur man med de minsta medlen skapar de största upplevelserna i stroboskopflimret.

Den 3 mars, på Röda Sten i Göteborg, får vi alla en unik inblick i mästarens musikaliska universum. Kvällen inleds kl. 20 då Robert Hood sätter sig i en för ändamålet specialbyggd technosoffa och genomför en öppen föreläsning under ledning av Calle Dernulf, Sveriges främste dansmusikjournalist.

Senare under natten blir det alltså livespelning, och förutom Robert Hood spelar även Studio Barnhus (Axel Boman, Kornél Kovács och Petter Nordkvist) samt Göteborgs stoltheter Shakarchi & Stranéus på festen.

Malmö

Hem & Villa Malmö

MalmöMässan

Lördag

(Mässa)

Image of Hem & Villa Malmö

Välkommen till årets Hem & Villa Malmö och upplev alla trender för det egna boendet

Hem och villa är så mycket mer än bara en mässa, det är ett forum för upplevelser, produktnyheter och trender.

Här får du inspiration och handfasta råd om hur du kan förnya och förbättra ditt hem.

Skånsk Trädgård

MalmöMässan

Lördag

(Mässa)

Image of Skånsk Trädgård

Våren väntar runt hörnet. Nu är det hög tid att planera utelivet och odlingarna på din täppa eller på din balkong! Skånsk Trädgård ger dig inspiration och idéer. Här finns rådgivning och närmre 100 kunniga utställare att prata med. Välkommen till nya MalmöMässan i Hyllie 1-4 mars.

Here Comes the Sun

Malmö Stadsteater

Lördag

(Teater)

Image of Here Comes the Sun

Det sägs att när Astrid Lindgren blev gammal så var hon så fasligt trött på allt prat om döden att hon började telefonsamtalen med sina väninnor genom att säga ”Döden, döden, döden.” Sedan var de klara med den biten, och kunde prata om annat.

I Here comes the sun blir det tvärtom – här handlar det bara om döden. Inför döden, efter döden, och inte minst det som är den oundvikliga förutsättningen för döden – livet!

Föreställningen som baseras på bland annat intervjuer utlovar feelgood-teater med skådespel, humor, musik och dans – allt kretsande kring det mest ultimata och slutgiltiga ämnet av dem alla.

INGVAR!

Malmö Stadsteater

Lördag

(Teater)

Image of INGVAR!

INFERNALISKT UNDERHÅLLANDE Dagens Nyheter

FÖRFÖRANDE Sydsvenskan

SYNNERLIGEN UNDERHÅLLANDE Expressen

ENASTÅENDE INSATS Skånska Dagbladet

EN REN FRÖJD Aftonbladet

BELÖNAD MED THALIAPRISET FÖR SKÅNELAND 2010/2011

Dagen är slut och börsen har lagt ytterligare en katastrofal dag bakom sig. De förtvivlade mäklarna har förlorat såväl sina egna som alla andras pengar. Nu famlar de efter ett hopp, något som kan hjälpa dem att stå ut ännu en dag. De vill tro på en bättre värld och drömmer om att få slippa rövarkapitalismen. Så minns de – IKEA!

Med en stor portion svart humor och till tonerna av svensk folkmusik berättar vi historien om mannen som möblerade det svenska folkhemmet.

Das wunder von Schweden, eine musikalische Möbelsaga hade urpremiär på Deutsches Schauspielhaus i Hamburg 2009. Hösten 2010 hade den Sverigepremiär på Malmö Stadsteater. Kompositören och regissören Erik Gedeon är schweizaren med svenskt påbrå som under de senaste åren tagit norra Europas teaterscener med storm. Tillsammans med lundadramatikern Klas Abrahamsson har han skapat succéföreställningen Ingvar! – En musikalisk möbelsaga.

Mikael Wiehe

Palladium

Lördag

(Konsert)

Image of Mikael Wiehe

Högaktuell med sin medverkan i TV4s succéprogram Så Mycket Bättre ger sig en av den svenska artistelitens stora legendarer åter ut på vägarna.

Mikael Wiehe är redo att möta publiken på en omfattande Nordenturné våren 2012.

Med fyrtio år som en av landets mest älskade låtskrivare var det inte mer än en självklarhet att TV4 hörde av sig till Mikael Wiehe när våra mest folkkära artister valdes ut till kanalens succéprogram Så Mycket Bättre. Efter premiäravsnittet stod det också klart att han tog en alldeles självklar plats i programmet med charm och pondus.

De senaste åren har varit ett kreativt rus för Mikael Wiehe. Den mycket personliga skivan Sånger från en inställd skilsmässa följdes av den ursinnigt politiska Ta det tillbaka. Med ett låtskrivande på toppen av sin förmåga skrev Wiehe låtar och turnerade med en frenesi hälften så gamla kollegor måste avundas.

Mikael Wiehe valde efter denna intensiva period att under 2011 ta det lite lugnare. Den pausen är emellertid över nu. Våren 2012 ger han sig ut med en omfattande turné i Norden.

The Orchard Ballads

Inkonst

Lördag

(Dans)

Image of The Orchard Ballads

Ingri M Fiksdal, Ingvild Langgård och Signe Becker gästar med ett pulserande, suggestivt konsert- och dansverk som tänjer på gränserna för vad dans och teater kan vara.

Naturens sönderfall och förmultnande står i centrum i The Orchard Ballads, ett dansverk som är en konsert, som är en installation. Förvandlingarna framträder som flytande, fysiska tillstånd i ett förlopp där det sensuella och det rytmiska är i fokus. Uttrycket går från det lätta, vardagliga, till det aggressiva och groteska. Naturmotiven representerar mänskliga egenskaper som ambition, vilja, begär och rädsla. Samarbetet mellan Ingri M Fiksdal, Ingvild Langgård och Signe Becker resulterar i en överraskande, uppslukande upplevelse som rubbar föreställningar om vad dans och teater är egentligen. Behövs det dansare i en koreografi?

The Orchard Ballads Trailer

Ingri Midgard Fiksdal är koreograf och dansare utbildad vid konsthögskolan i Oslo. Hon har etablerat sig på dansscenen med verk som The Happy Place, PRAVDA och GRUS tillsammans med regissören och författaren Miriam Prestøy Lie. Ingvild Langgård är konstnär och musiker vid Statens Konstakademi i Oslo. Hon arbetar med video- och ljudinstallationer, fotografi och performance. Signe Becker är scenograf, utbildad vid Norge Teaterhögskola och konsthögskolan i Oslo. Hon arbetar även regelbundet med Verk Produksjoner.

Danskonsertpaketet – Se två häftiga internationella dansföreställningar på Inkonst till ett och samma pris! Endast 260 kr för både The Orchard Ballads och Grind! Läs mer om Grind här:

Twopointeight & Atlas Losing Grip

Debaser

Lördag

(Konsert)

Image of Twopointeight & Atlas Losing Grip

Twopointeight har sen dom bildades 2003 lyckats skapa en perfekt blanding av punk och rock. Öppningspåret Redeye från deras hyllade debutalbum från 2005, självbetitlade Twopointeight, spelades flitigt i både radio och tv över hela norden. Deras framgångar har låtit dom turnera med tungviktare som Bad Religion och Millencolin på hemmaplan och med Flogging Molly under deras USA-turné 2007. Sedan dess har Twopointeight fortsatt sitt turnerande ut i Europa tillsammans med band som Bombshell Rock, Dead To Me och The Street Dogs för att nämna några.

Deras originella sound är tungt, snabbt och bråkigt med influenser av den amerikanska punkscenen. Med en relativt färsk fullängdare i bagaget, “TWOPOINTEIGHT II”, släppt förra året och en explosiv scenshow går Twopointeight lös på Debaser Malmös scen.

Atlas Losing Grip

Frustrerade över det lilla fäste den melodiska punken hade i Sverige startade Stefan Bratt och Gustav Brunn Atlas Losing Grip 2005. Från början var målet att skapa ordentlig och renodlad skatepunk men deras sound evolverades snabbt till något mer och bandet består idag av Rodrigo Alfaro, Stefan Bratt, Gustav Brunn, Max Hudden och Julian Guedj . Atlas Losing Grip är snabbt, melodiöst och explosivt, deras musik är fylld av passion för genren. Sen 2005 har bandet turnerat flitigt och hunnit släppa två fullängdare “Shut the World Out” (2008) och “State Of Unrest” (2011), mastrad av Jason Livemore som sammarbetat med flertalet tungviktare inom punken, bland annat Rise Against, Good Riddance och Propagandhi.

Honningbarna

Den norska kvintetten Honningbarna från Kristiansand har rört om ordentligt i musikvärlden med sin energiska och aggressiva ”cello-punk” och har hyllats sönder och samman av bland andra PSL och inte minst i hemlandet där det pratas om bandet flitigt. Ett rått och enkelt rocksound som så många vill åt och en liveakt utöver det vanliga har gjort Honningbarna till årets stora festivalsnackis 2012.

Obs, tiderna är ej exakta, kom i tid!

23:10 Twopointeight

Stockholmsbandet Twopointeight släppte sitt självbetitlade debutalbum 2005. Plattan spelades in på fem dagar och producerades av Johan Gustavsson (Randy). Öppningsspåret ”Redeye” kom att spelas mkt på radio i Skandinavien. Efter första plattan har bandet turnerat flitigt med band som Bad Religion, Flogging Molly, Bombshell Rocks och The Street Dogs för att nämna några. 2011 släppte de sitt andra album “TWOPOINTEIGHT II”. Bandet består av Fredrick Björk, José Dominguez Lopez, Fredrik Georg Eriksson och Thomas Åberg.

22:10 Atlas Losing Grip

Atlas Losing Grip kommer från Lund och bildades 2005. 2008 släppte de sitt debutalbum “Shut the World Out” och 2011 kom uppföljaren “State of Unrest”. Bandet har turnerat runt om i Europa och har supportat Bad Religion på några gig i Skandinavien.

21:30 Honningbarna (NO)

Den norska kvintetten Honningbarna kommer från Kristiansand och består av Edvard Valberg, Anders Eikås, Lars Emmelthun, Christoffer Trædal och Fredrik Justnes. 2011 släppte de albumet “La Alarmane Go” och nominerades till norska Spillemannspriset (motsvarar Grammis) i kategorierna “Rock” och “Årets Nykomling”.

OH BABY I LIKE IT RAW – Tensnake (DE) LIVE

Babel

Lördag

(Club)

Image of OH BABY I LIKE IT RAW - Tensnake (DE) LIVE

Oh Baby I Like It Raw låser upp Babels kyrkportar för årets andra finfrämande. Tyska housestjärnan Tensnake spelar live på stora golvet och radarparet Fröken Vega och Big Boss Bören ordnar vuxenlekar baren.

Sedan 2006 års techhousepärla ”Around The House” har Marco ”Tensnake” Niemerskis rykte bara vuxit. Vad som började med piratsnaggade italodivor under ljusskygga alter egot Glossy följdes upp av egenproducerade drömskt melodiska slagverksnumret ”Congolal” och nydiscourladdningar som ”In The End (I Want To Cry)”. 2010 exploderade allt fulltständigt med internationella klubbhitten ”Coma Cat”.

Tensnake växte upp i Hamburg på en diet av disco, 80-tals funk och styv boogie innan han efter några anglofila år på 90-talet upptäckte den elektroniska dansmusiken. Idag har hans finputsade discotechiga house gjort honom till en av klubbvärldens senaste storfräsare och mest eftertraktade remixkonsulter. Junior Boys, Friendly Fires och svenska Little Dragon är bara några av dem som fått hans välsignelse.

I baren förbereder dynamiska duon Fröken Vega och Big Boss Börén en smörgåstårta av gamla schlager från 50-talet, tantsnusk i galakläningar och gubbiga dansbandsklassiker i så illasittande kostymer som till och med era föräldrar förträngt att de en gång gillade dem.

Dagens Aktiviteter

Stockholm

The National Day Of Bulgaria

Hours: 00:00 – 00:00

Aitor Ortiz

Hours: 10:00 – 21:00

Anton Corbijn

Hours: 10:00 – 21:00

Eija-Liisa Ahtila

Hours: 10:00 – 18:00

Allt för sjön

Hours: 10:00 – 18:00

Margaret M. de Lange

Hours: 10:00 – 21:00

The four seasons

Hours: 11:00 – 17:00

Skimrande silver

Hours: 11:00 – 17:00

Klara Soup Theatre

Hours: 12:00 – 14:00

Helena Sandström “Zinkfrossa”

Hours: 12:00 – 16:00

Strindberg out and in

Hours: 13:00 – 14:20

Brief Encounter (Kort möte)

Hours: 13:00 – 15:00

No Man´s Land

Hours: 13:30 – 15:30

Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!

Hours: 15:00 – 17:00

BROLLE – ROCK´N´ROLL

Hours: 15:00 – 17:30

Blåskäggs borg / Trouble in Tahiti

Hours: 15:00 – 17:00

DIRTY DANCING

Hours: 15:00 – 17:00

Monty Python´s SPAMALOT

Hours: 15:00 – 17:00

Hagmans konditori

Hours: 16:00 – 18:25

Hedda Gabler

Hours: 16:00 – 18:00

Gregorius

Hours: 18:00 – 19:25

Norra Brunn Comedy

Hours: 18:30 – 00:00

Héla Fattoumi/Eric Lamoureux

Hours: 19:00 – 21:10

The Ghost Sonata

Hours: 19:00 – 21:00

Fem kända musiker döda i seriekrock

Hours: 19:00 – 21:00

BROLLE – ROCK´N´ROLL

Hours: 19:00 – 21:30

Anima – The female side of male

Hours: 19:00 – 21:00

Miss Julie

Hours: 19:00 – 20:50

Vi som är hundra

Hours: 19:00 – 21:00

Robbers

Hours: 19:00 – 21:00

Satans Strindberg

Hours: 19:00 – 21:00

GRAND FINALE-Spaghettiopera 15

Hours: 19:00 – 21:00

Amadou & Mariam

Hours: 19:30 – 21:00

Fanny & Alexander

Hours: 19:30 – 21:30

Hagmans konditori

Hours: 19:30 – 22:00

DIRTY DANCING

Hours: 19:30 – 21:30

Monty Python´s SPAMALOT

Hours: 19:30 – 21:30

Amon Amarth

Hours: 20:00 – 22:00

Damien Jurado / Last Waltz

Hours: 20:00 – 00:00

Selebrities (US) & Slow Magic (US) & Ed Sheeran (UK) & SVMK & BOM BOM BOM djs

Hours: 20:00 – 03:00

Isak Strand vs. T.O.E

Hours: 20:00 – 22:00

AVICII

Hours: 20:00 – 22:00

Lennie Skifs – Still Crazy

Hours: 21:00 – 23:00

Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!

Hours: 21:00 – 23:00

IN FLAGRANTI [US/CODEK]

Hours: 21:00 – 03:00

Outernational

Hours: 21:00 – 03:00

Clandestino Fiesta Tropical Total

Hours: 21:00 – 03:00

Ehsan Khaje Amiri

Hours: 21:00 – 23:00

RAW comedy club

Hours: 21:00 – 00:00

Rocket Room #32

Hours: 21:00 – 00:00

R.E.A.

Hours: 21:30 – 23:30

Stures Dansorkester

Hours: 21:30 – 23:30

Premiere! New club Plan B

Hours: 22:00 – 03:00

Punk is nice!

Hours: 22:00 – 03:00

Nightclub N-TOURAGE | SIMPLY THE BEST

Hours: 22:00 – 02:00

Monday Bar BLACK WEEKEND feat. ZATOX

Hours: 22:00 – 03:00

THOMAS KROME

Hours: 22:00 – 03:00

BASTO at SOLIDARITET

Hours: 23:00 – 05:00

GET PHYSICAL NIGHT KRIS WADSWORTH & LOPAZZ

Hours: 23:00 – 04:30

Dirty Beaches

Hours: 23:00 – 01:00

Diamond Dogs

Hours: 23:30 – 01:00

TYREE COOPER & MARSHALL JEFFERSON

Hours: 23:30 – 04:00

Göteborg

The National Day Of Bulgaria

Hours: 00:00 – 00:00

18th century Gothenburg

Hours: 10:00 – 17:00

Masthugget genom linsen

Hours: 10:00 – 17:00

About 150 years

Hours: 10:00 – 17:00

OFFER & MARTYRER

Hours: 11:00 – 18:00

LAURIE SIMMONS

Hours: 11:00 – 17:00

Edvard Munch: Portraits

Hours: 11:00 – 18:00

Vilhelm Hammershøi

Hours: 11:00 – 17:00

MONICA L EDMONDSON – MURRINI A LA GÁVLOS

Hours: 12:00 – 17:00

The Speed of policy

Hours: 12:00 – 14:00

The Missing Fortnight

Hours: 15:00 – 17:00

West Side Story

Hours: 15:00 – 18:00

Ledin Showtime

Hours: 15:00 – 17:30

Gothenburg Symphony Orchestra with Christian Zacharias

Hours: 15:00 – 17:00

Stage Fright

Hours: 15:30 – 17:30

Carl-einar Häckner – Swedish Meatballs With Lingonberry

Hours: 15:30 – 17:30

HAIR

Hours: 18:00 – 20:00

The Bible

Hours: 18:00 – 22:30

Winter

Hours: 18:30 – 19:50

CARLOS QUILICI Y LOS TAURAS QUINTET

Hours: 19:00 – 21:00

The Famous Swedish Project

Hours: 19:00 – 21:00

Cabaret Lorensberg

Hours: 19:00 – 23:00

THE LAST WRESTLERN

Hours: 19:00 – 21:00

MAGNUS HÄRENSTAM – Morsning & Goodbye

Hours: 19:30 – 22:00

West Side Story

Hours: 19:30 – 21:30

RBMA present Robert Hood (live), Studio Barnhus

Hours: 20:00 – 03:00

JUSTICE (FR)

Hours: 20:00 – 22:00

I shall die in florence

Hours: 20:00 – 22:00

Party @ Gretas

Hours: 21:00 – 04:00

Ledin Showtime

Hours: 21:00 – 22:30

LA CHERGA (Ex Yu, Jamaica, Austria)

Hours: 21:00 – 23:00

Jerry Williams

Hours: 21:30 – 23:00

CIRCUS

Hours: 22:00 – 03:00

Albin Gromer

Hours: 22:00 – 00:00

GLOW nightclub

Hours: 23:00 – 05:00

Malmö

The National Day Of Bulgaria

Hours: 00:00 – 00:00

Carl Fredrik Hill – Maximus Pictor

Hours: 10:00 – 16:00

Mode utan Midja

Hours: 10:00 – 16:00

Skånsk Trädgård

Hours: 10:00 – 18:00

Hem & Villa Malmö

Hours: 10:00 – 18:00

Ladies and Gentlemen!

Hours: 11:00 – 18:00

CO Hultén

Hours: 11:00 – 18:00

Håkan Askmark

Hours: 12:00 – 16:00

Inge Smith Hansen

Hours: 12:00 – 18:00

Fredrik Værslev

Hours: 12:00 – 18:00

Sing, you devil, you are good

Hours: 15:00 – 16:00

Zpanska flugan

Hours: 15:30 – 17:50

No Way to Treat a Lady

Hours: 18:00 – 20:00

INGVAR!

Hours: 18:00 – 20:10

Here Comes the Sun

Hours: 18:00 – 20:20

Carmen

Hours: 18:00 – 20:00

Richard III – Family business

Hours: 19:00 – 21:00

Mikael Wiehe

Hours: 19:30 – 21:30

Zpanska flugan

Hours: 19:30 – 21:50

FJELLISGALAN

Hours: 19:30 – 21:30

Comedy Explosion

Hours: 20:00 – 22:00

The Orchard Ballads

Hours: 20:00 – 21:00

Twopointeight & Atlas Losing Grip

Hours: 21:30 – 00:00

Nisse Thorbjörn Band

Hours: 21:30 – 23:30

Friday & Saturday @ Harrys

Hours: 22:00 – 03:00

Saturday @ Prins Bernhard

Hours: 23:00 – 03:00

Party @ Etage

Hours: 23:00 – 04:00

Party @ Breeze

Hours: 23:00 – 05:00

All out Dubstep: Koansound

Hours: 23:00 – 03:00

OH BABY I LIKE IT RAW – Tensnake (DE) LIVE

Hours: 23:00 – 03:00

WONK: Christoffer Földes, Carina DeSoleil & Belinda

Hours: 23:30 – 05:00

Oslo

The National Day Of Bulgaria

Hours: 00:00 – 00:00

Reiseliv 2012

Hours: 10:00 – 18:00

Easter Island, Myths, and Popular Culture

Hours: 10:00 – 17:00

Painting Canada: Tom Thomson and The Group of Seven

Hours: 10:00 – 18:00

Omer Fast

Hours: 11:00 – 19:00

Fluxus

Hours: 11:00 – 19:00

Royal travel 1905-2005

Hours: 12:00 – 16:00

Felix’s great orchestras

Hours: 15:00 – 17:00

Solid Comfort

Hours: 16:00 – 18:00

Tore Johansen Quartet (OJ)

Hours: 16:00 – 18:00

Das Boot

Hours: 17:30 – 19:30

The transformation

Hours: 18:00 – 20:00

YLVIS 4

Hours: 18:00 – 20:00

Vi som er hundre

Hours: 18:00 – 20:00

Wow!

Hours: 18:30 – 20:30

Eldbjørg & Ragnhild Hemsing – classical

Hours: 20:00 – 22:00

ØIVIND BLUNCK SIMPLY

Hours: 20:00 – 22:00

Condolences

Hours: 20:00 – 21:00

KATZENJAMMER

Hours: 20:00 – 22:00

YLVIS 4

Hours: 20:30 – 22:30

Solveig Slettahjell

Hours: 21:00 – 23:00

Stand Up @ Klubbscenen

Hours: 21:00 – 23:00

ALL FOR Rognan

Hours: 21:00 – 00:00

Paulin Voss w/ band

Hours: 21:00 – 23:00

Brasilian Carnaval

Hours: 22:00 – 02:00

Linda Kvam

Hours: 23:00 – 01:00

Köpenhamn

The National Day Of Bulgaria

Hours: 00:00 – 00:00

About 150 years

Hours: 10:00 – 17:00

18th century Gothenburg

Hours: 10:00 – 17:00

Masthugget genom linsen

Hours: 10:00 – 17:00

Vilhelm Hammershøi

Hours: 11:00 – 17:00

OFFER & MARTYRER

Hours: 11:00 – 18:00

LAURIE SIMMONS

Hours: 11:00 – 17:00

Edvard Munch: Portraits

Hours: 11:00 – 18:00

MONICA L EDMONDSON – MURRINI A LA GÁVLOS

Hours: 12:00 – 17:00

The Speed of policy

Hours: 12:00 – 14:00

West Side Story

Hours: 15:00 – 18:00

Ledin Showtime

Hours: 15:00 – 17:30

Gothenburg Symphony Orchestra with Christian Zacharias

Hours: 15:00 – 17:00

The Missing Fortnight

Hours: 15:00 – 17:00

Carl-einar Häckner – Swedish Meatballs With Lingonberry

Hours: 15:30 – 17:30

Stage Fright

Hours: 15:30 – 17:30

The Bible

Hours: 18:00 – 22:30

HAIR

Hours: 18:00 – 20:00

Winter

Hours: 18:30 – 19:50

The Famous Swedish Project

Hours: 19:00 – 21:00

Cabaret Lorensberg

Hours: 19:00 – 23:00

THE LAST WRESTLERN

Hours: 19:00 – 21:00

CARLOS QUILICI Y LOS TAURAS QUINTET

Hours: 19:00 – 21:00

West Side Story

Hours: 19:30 – 21:30

MAGNUS HÄRENSTAM – Morsning & Goodbye

Hours: 19:30 – 22:00

RBMA present Robert Hood (live), Studio Barnhus

Hours: 20:00 – 03:00

JUSTICE (FR)

Hours: 20:00 – 22:00

I shall die in florence

Hours: 20:00 – 22:00

Party @ Gretas

Hours: 21:00 – 04:00

Ledin Showtime

Hours: 21:00 – 22:30

LA CHERGA (Ex Yu, Jamaica, Austria)

Hours: 21:00 – 23:00

Jerry Williams

Hours: 21:30 – 23:00

Albin Gromer

Hours: 22:00 – 00:00

CIRCUS

Hours: 22:00 – 03:00

GLOW nightclub

Hours: 23:00 – 05:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s