Friday the 2th of march in Swedish

Stockholm

Swan Lake

Kungliga Operan

Fredag

(Balett)

Image of Swan lake

Prins Siegfried grips av legenden om en prinsessa förtrollad till svan. Ensam beger han sig till sjön om natten. Där visar sig Svanprinsessan vara verklig, men endast sann kärlek kan rädda henne från förbannelsen och den onde trollkarlen.

En rysk folksaga har med Pjotr Tjajkovskijs dramatiska och romantiska musik blivit baletternas balett. Dubbelrollen som den vita och den svarta svanen är en av den klassiska balettens mest krävande. Skapad för Kungliga Baletten 1964 av den ryska koreografen Natalia Makarova är det svenska kompaniet fortfarande det enda i världen som dansar just denna ljusa, klassiska tolkning.

Gregorius

Stockholms Stadsteater

Fredag

(Teater)

Image of Gregorius

Vem är pastor Gregorius?

En hycklande liderlig människa som förföljer och tvingar sig på sin unga hustru Helga? Gregorius vet att han skrämmer människor. Och att han äcklar Helga.

Men inuti sin stora kropp darrar han.

Av kärlek och av rädsla.

Författaren Bengt Ohlsson fick 2004 Augustpriset för romanen ”Gregorius” som bygger på Hjalmar Söderbergs hyllade ”Doktor Glas” från 1905. Men hos Bengt Ohlsson är det inte den kylige doktorn som står i fokus utan hans hatobjekt pastor Gregorius.

Hagmans konditori

Intiman

Fredag

(Teater)

Image of Hagmans konditori

Över 65 000 besökare har senaste året sett, jublat och skrattat åt Hagmans konditori. Efter en tredje säsong i Göteborg flyttar vi konditoriet till Stockholm.

Fyra herrar i övre medelåldern träffas av en högst osannolik slump på en hypermodern kaffebar. Det visar sig att dom känner varandra sedan ungdomsåren och upptäcker dessutom att kaffebaren är deras gamla favoritkondis. Dom drabbas då av minnen

och nostalgi i så höga doser att dom häpnadsväckande plötsligt och inför allas ögon förflyttas tillbaka till sin egen tonårstid samtidigt som kaffebaren lika plötsligt blir Hagmans konditori. Alltsammans förvandlas till minnen och dåtid och rockabilly och 50- och 60-talspop i en enda virvlande mix av sång och dans och musik och skratt innan allt plötsligt är nutid igen och då är allt lika roligt i alla fall för då har Hagmans konditori återuppstått.

AVICII

Ericsson Globe

Fredag

(Club/Show)

Image of AVICII

Avicii är just nu mer aktuell än någonsin. När den välrenommerade och inflytelserika tidningen DJ-MAG nyligen offentliggjorde resultatet av sin globala omröstning, återfanns Avicii på en triumferande 6:e plats. Aviciis singel “Levels” som inte ens är släppt ännu, var en av sommarens tveklöst största hits. Bland det material som faktiskt är släppt kan nämnas “Fade in to darkness” som sålde guld i Sverige, samt “Sunshine”, som producerats tillsammans med David Guetta.

Det är ingen tvekan om att Tim Bergling, som Avicii egentligen heter, är en verklig hitmaskin. Under 2011 har spelningar på världens absolut främsta evenemang och festivaler hunnits med, exempelvis den stora solospelningen på Governors Island i New York, Tomorrowland med 100 000 besökare och Summerburst 2011, där Avicii var ett av huvudnamnen.

Bara 22 år gammal och världen ligger för Aviciis fötter. Ta chansen att se detta fenomen på svensk mark i Aviciis egna liveshow i Ericsson Globe.

Justice

Annexet

Fredag

(Konsert)

Image of Justice

Den franska duon har fortsatt att – år efter år – vara ett av de mest efterfrågade banden på festivalernas forum och vid deras påkostade världsturné för tre år sedan sålde Justice ut tidernas mest berömda arena – Madison Square Garden i New York.

Med beats lika tajta som deras skinnjackor har Gaspard och Xavier borstat av dammet från den gamla rockstjärnan och återuppfunnit punken för en ny generation.

Israel Nash Gripka

Bryggarsalen

Fredag

(Konsert)

Image of Israel Nash Gripka

På något märkligt sätt har Gripka lyckats skapa en hybrid mellan klassiker som Neil Youngs “Harvest” och Rolling Stones ”Exile on Main street” utan att för en sekund sluta vara just… Gripka. Med en röst som kan jämföras med John Fogerty och sånger som är i klass med låtarna från Ryan Adams Heartbreaker/Gold period är de förståeligt att pressen instämmer med publiken i hyllningarna av denna urkraft till artist!

Israel Nash Gripka slog helt sensationellt igenom i Sverige i och med turnén i september. En samstämmig kritikerkår upptäckte plötsligt att Israels ”Barn Doors and Concrete Floors” är ett mästerverk inom sin genre. Recensionerna från turnén var överväldigande och nästan alla av de 17 spelningarna i Sverige och Norge var fullsatta. Vi har vetat att Israel har ”det” som krävs för att bli en av de stora men oftast brukar det gå lite trögare att få vagnen i rullning.

Den här gången kommer Israel med fullt band vilket innebär att Midlakes gitarist har kommit loss för att spela med Israel. En av vårens hetaste turnéer alla kategorier!

Bästa supporten står den relativt okände Johan Örjansson för. Denne begåvade falkenbergare ”upptäcktes” av Gripka som på stående fot bad honom att följa med på turnén! Kom i tid för ännu en helgjuten musikalisk upplevelse…

AXEL BOMAN (Studio Barnhus, Pampa)

Berns/2.35:1

Fredag

(Club)

Image of AXEL BOMAN (Studio Barnhus, Pampa)

Axel är född och uppvuxen i Stockholm och det var omkring 1992 som Axel började skaka rumpa i alla möjliga konstiga situationer – på skumma lager, på blommande fält, i svettiga källare ? vilken plats som helst, som hade en fin ljudanläggning och någon som pumpade en fet basgång genom den. Hans äldre bror var redan en samlare av de senaste techno- och house-plattorna och Axel började också livnära sig på färska beats, något som har hållit honom vid liv sedan dess.

Han började bygga upp ett rykte på Stockholms klubbscen och snart var han erkänd som en av Sveriges mest skickliga och snyggaste dj dudes. Han blev snart produktiv och jobbade i små studios i hemstaden och i Göteborg. Låtar som undergroundhitten “Arcimboldo” på Ourvision Recordings landade snart hos kännare som DJ Koze, Magda och Seth Troxler. Hans sound är rått och lekfullt med oceaner av soul – precis vad dansgolvet behöver och längtar efter idag.

2010 var det stora genombrottsåret för Axel, med den episka house hymnen “Purple Drank” släppt på DJ Kozes nya Pampa Records imprint. I London deltog Axel i Red Bull Music Academy och startade sitt eget märke Studio Barnhus tillsammans med Petter (Border Community) och Kornel Kovacs. 2011 kommer Axel att släppa en hel del nytt material och remixer på bolag som Permanent Vacation, Moodmusic, Glass Table, Hypercolour, Tartelet och naturligtvis Studio Barnhus. Skål!

Göteborg

The Missing Fortnight

Kronhuset

Fredag

(Klassiksk)

Image of The Missing Fortnight

Burt Bacharachs tidlösa musik och Hal Davids kluriga texter står i fokus i denna musikaliska hyllning till ett av musikhistoriens mest framgångsrika låtskrivarpar. Alla arrangemang är rykande färska, specialskrivna för Göteborg Wind Orchestra.

Vi bjuder på en skruvad konsertshow fylld med oväntade vändningar, och blinkningar till 60-talets populärkultur: Polisonger, Drinkar, Andy Warhol, Shirley MacLaine, New York, Otis Redding; Hugh Hefner, FBI : Allt blandas ihop till en glittrande cocktail, sprängfylld med hits. Shaken, not stirred…

På scenen ser vi Christopher Wollter i rollen som Professor Elmore S. Kenton; en man fullständigt besatt av att hitta svaren på hur dessa fantastiska låtar EGENTLIGEN kom till. De teorier han lägger fram är minst sagt otroliga…

I övriga roller ser vi sångarna Anci Hjulström och Patrick Rydman samt kapellmästaren Martin Schaub.

Burt Bacharach började sin bana som ackompanjatör för Marlene Dietrich, studerade komposition för bl a Darius Milhaud och hans unika stil kombinerar sofistikerade harmonier och taktartsbyten med lättillgängliga melodier.

Hal David, som hade en bakgrund i reklambranschen, visste vikten av att skriva texter som folk kunde känna igen sig i. Finnn det någon som inte kan nynna på tex Raindrops Keep Falling On My Head?

The Bible

Göteborgs Stadsteater

Fredag

(Teater)

Image of The Bible

Böckernas bok, skrifternas skrift. Helig eller inte-

nu blir den teater!

Genom myter och berättelser från syndafall till apokalyps vandrar Adam och Eva, vägledda av en nyckfull Gud. Vi plockar det förbjudna äpplet i Edens lustgård och smyger sedan ombord på Noaks ark. En resa som går genom brinnande buskar via Sodom och Gomorra och Babels torn till Kanaans land. Och kanske hinner vi precis fram i tid för att bevittna födseln av ett omstritt gossebarn. På bara fyra timmar berättar vi hela den bibliska historien.

Niklas Rådström har tagit ett helhetsgrepp om både Gamla och Nya Testamentet och skapat ett helt nytt verk. Rådström som är en av Sveriges mest namnkunniga författare av romaner, dramatik och filmmanus har tidigare gjort en teaterversion av Dantes gudomliga komedi för Göteborgs Stadsteater.

Regissören Stefan Metz står bakom flera av Stadsteaterns succéer som Trettondagsafton och Peer Gynt. Metz som annars är bosatt i Madrid har verkat på flera stora scener i Europa. Han var tidigare en av huvudaktörerna i det världsberömda teatersällskapet Théâtre de Complicité i London.

West Side Story

GöteborgsOperan

Fredag

(Teater)

Image of West Side Story

West Side Story räknas med fog bland de främsta verken inom den amerikanska musikteatern. Dess upphovsmän var redan (Bernstein och Robbins) eller stod just i begrepp att bli (Laurents och Sondheim)giganter inom sina respektive discipliner vid musikalens tillblivelse. Redan från Broadway-premiären i september 1957 talade man om verket som banbrytande. Aldrig hade så mycket dans använts för berättandet i en musikal. Man talade därtill mycket, och i uppskattande ordalag, om den konstnärligt modiga gestaltningen av konflikten mellan första och andra generationens invandrare.

1961 kom den tillrättalagda, musikaliskt och textmässigt ombearbetade filmatiseringen, hälsad med skepsis av skaparna (framför allt Bernstein) men med jubel av såväl kritiker som publik. Året därpå belönades den med tio Oscarsstatyetter (bland annat för bästa film) och ytterligare hyllningar från den internationella publiken. 1962 var också året då Jets och Sharks för första gången drabbade samman på en svensk scen. Det skedde i ett engelskspråkigt gästspel på Oscarsteatern. Det skulle dock dröja ytterligare tre år innan Maria och Tony besjöng varandra på svenska.

MAGNUS HÄRENSTAM – Morsning & Goodbye

Lisebergsteatern

Fredag

(Show)

Image of MAGNUS HÄRENSTAM - Morsning & Goodbye

En av våra mest folkkära artister har hunnit bli lite mer än medelålders. Efter dryga fyrtio år som underhållare, folkbildare och skådespelare, ställer sig Magnus Härenstam på scen igen och vänder sin skarpa blick inåt. Resultatet är en enmansföreställning i två akter, där du bjuds att både skratta och nicka igenkännande åt Magnus träffsäkra betraktelser med glimten i ögat om den svåra, men roliga konsten att mogna med behag. Missa inte chansen att komma så här nära en del av det svenska kulturarvet.

Under resans gång har herr Härenstam hunnit med ett drygt dussin spelfilmer, musikaler, teaterföreställningar och dryga två tusen TV-program – allt ifrån klassiker som ”Fem myror är fler än fyra elefanter” till långköraren ”Jeopardy”.

THE JAYHAWKS (US)

Trädgår’n

Fredag

(Konsert)

Image of THE JAYHAWKS (US)

Där annan americana alltför ofta låter som någon som muttrar framför en grå spegel har The Jayhawks sedan starten i mitten av 80-talet haft ett fast grepp om essensen i all amerikansk musik – lika delar stjärnögd glädje som svidande vemod. Att de är ett band så långt utanför det ordinära att inte ens fjärrbussarna går dit står klart av den reservationslösa kärlek de åtnjuter från såväl fans, kritiker och andra musikerkollegor. Med sju skivor, alla ess, på hand – från debutplattan, via de klassiska Hollywood Town Hall, Tomorrow the Green Grass och Smile till 2003 års lysande Rainy Day Music – har de en skattkista av sånger att ösa ur. Under 2000-talet har de visat att de inte känns vid några begränsningar – The Jayhawks har med integriteten intakt levererat rårock, vaggsånger, tuggummipop och psykedelia men alltid stått huvudet högre än andra som sökt sig till det tidlösa musikaliska uttrycket. I slutet av september kommer ett sprillans nytt album, betitlat Mockingbird Time, att se dagens ljus. Allt talar för att det håller samma höga klass som tidigare Jayhawks-verk.

Jerry Williams

Kajskjul 8

Fredag

(Show)

Image of Jerry Williams

Plats på scen! Jerry Williams är tillbaka i Göteborg med nya klassiker, gamla hits och skönt mellansnack. Vi utlovar en rockig krogshow, utsökt mat, högklassig underhållning och dans inpå småtimmarna.

Välkommen!

SYLVIAN ARMAND (FRA)

NOXX

Fredag

(Club)

NOXX // SYLVIAN ARMAND (FRA) //FRE 2 MARS

Tack alla ni som gästade oss i helgen vilket super helg vi hade. Denna helgen gästas vi utav ingen mindre än Sylvain Armand som skulle ha gästat oss tidigare i år men fick då förhinder på grund utav en snöstorm i Bryssel. Men nu på fredag är han äntligen här.

DJ and Producer Sylvain Armand has been expressing his passion for music since a very young age. He started working in his native South of France after which he moved to London for nearly five years. Today, he travels the world and continuously plays at some of the most prestigious clubs, parties and festivals.

In addition to his worldwide tour he is also producing music, most recently releasing a remix with Bob Sinclar, with a 2nd remix is on its way, as well as a remix with Jean-Roch V.I.P ROOM and many more to come in 2011. Through his vast experience Sylvain Armand has learnt how to create an amazing atmosphere wherever he plays. Music is his passion.

myspace.com/djsylvainarmand

facebook.com/SylvainArmandlive

twitter.com/SylvainArmand

Malmö

Modern classics

Palladium

Fredag

(Klassiskt)

Image of Modern classics

I nutida klassiker samlas ett 40-tal studenter från Musikhögskolan i Malmö för att konsertera i olika ensembler. Allt från stråkar, brass, flöjter, sång, piano, gitarrer till kör och rörelse.

Från scenen bjuds vi på musik från tidig barock till nutida kompositioner. Välkommen att möta framtidens musiker och pedagoger i en dynamisk, färgsprakande och mångfacetterad konsert.

Hem & Villa Malmö

MalmöMässan

Fredag

(Mässa)

Image of Hem & Villa Malmö

Välkommen till årets Hem & Villa Malmö och upplev alla trender för det egna boendet

Hem och villa är så mycket mer än bara en mässa, det är ett forum för upplevelser, produktnyheter och trender.

Här får du inspiration och handfasta råd om hur du kan förnya och förbättra ditt hem.

Skånsk Trädgård

MalmöMässan

Fredag

(Mässa)

Image of Skånsk Trädgård

Våren väntar runt hörnet. Nu är det hög tid att planera utelivet och odlingarna på din täppa eller på din balkong! Skånsk Trädgård ger dig inspiration och idéer. Här finns rådgivning och närmre 100 kunniga utställare att prata med. Välkommen till nya MalmöMässan i Hyllie 1-4 mars.

INGVAR!

Malmö Stadsteater

Fredag

(Teater)

Image of INGVAR!

Dagen är slut och börsen har lagt ytterligare en katastrofal dag bakom sig. De förtvivlade mäklarna har förlorat såväl sina egna som alla andras pengar. Nu famlar de efter ett hopp, något som kan hjälpa dem att stå ut ännu en dag. De vill tro på en bättre värld och drömmer om att få slippa rövarkapitalismen. Så minns de – IKEA!

Med en stor portion svart humor och till tonerna av svensk folkmusik berättar vi historien om mannen som möblerade det svenska folkhemmet.

Das wunder von Schweden, eine musikalische Möbelsaga hade urpremiär på Deutsches Schauspielhaus i Hamburg 2009. Hösten 2010 hade den Sverigepremiär på Malmö Stadsteater. Kompositören och regissören Erik Gedeon är schweizaren med svenskt påbrå som under de senaste åren tagit norra Europas teaterscener med storm. Tillsammans med lundadramatikern Klas Abrahamsson har han skapat succéföreställningen Ingvar! – En musikalisk möbelsaga.

No Way to Treat a Lady

Malmö Opera

Fredag

(Teater)

Image of No Way to Treat a Lady

Kit Giles, en misslyckad skådespelare i New York, är i själva verket en kallblodig mördare som specialiserat sig på att ta livet av äldre kvinnor. Den luggslitne poliskommissarien Morris Brummel är honom på spåren. Två saker har de båda männen gemensamt: extremt dominerande, självupptagna mödrar och en omättlig törst efter uppmärksamhet. Gradvis uppstår ett märkligt förhållande mellan dem och de ingår en ohelig allians för ömsesidig vinning. Finns det egentligen något bättre sätt att hamna på New York Times förstasida än genom en rad spektakulära strypmord – vare sig man är mördare eller polis?

No Way to Treat a Lady leker med den amerikanska deckargenren på ett kärleksfullt sätt. Uppfriskande, svartsynt humor blandas med allvarsamma frågor: Vad händer med en människa som inte får kärlek och bekräftelse? Och är det slumpen som avgör om vi hamnar på rätt eller fel sida lagen?

KILLER QUEEN

Malmö Konserthus

Fredag

(Konsert)

Image of KILLER QUEEN

Efter utsålda bejublade konserter 2010 är KILLER QUEEN tillbaka i Sverige.

Vinnare av utmärkelsen – ”Worldwide Tribute Band Of The Year”

En Queenshow på högsta nivå! Vi har inga körer, ingen blåsorkester. Vi har bara QUEEN som det var när QUEEN uppträdde. Autentiska instrument, samma scenbyggnad, samma ljus. Vill du se THE REAL QUEEN skall du se KILLER QUEEN med Patric Myers från London, så nära ett QUEEN – LIVE performance du någonsin kommer.

Trots att Queens karismatiska sångare, Freddie Mercury gick bort redan 1991 och att Queen som band upphörde 1995, så lever deras musik kanske mer än någonsin.

Att i samma stund som det runt omkring i världen, turnerar fler band än någonsin med Queen material på repertoaren och det sätts upp Musikaler baserade endast på bandets musik, bli utsedda till det band som ligger närmast originalet är naturligtvis ett mycket stort erkännande.

Att man under en konsertkväll med ”Killer Queen bjuds på alla klassiska Queenhits från, ”We Are The Champions” till ”Bicycle Race”, från ”Crazy Little Things Called Love” till ”Bohemian Rhapsody” försämrade naturligtvis inte bandets chanser att vinna utmärkelsen – ”Worldwide Tribute Band Of The Year”.

Killer Queen tar sitt uppdrag på allra största allvar. Allt ifrån Brian Mays svallande lockar och Freddie Mercurys karaktäristiska tandrader, ner till det sista ackordet som spelas under konserten, är i det närmaste identiskt med förebilderna.

Killer Queen som turnerar runt på de stora arenorna i världen, inte sällan med 10 000-tals åskådare, passar på att stanna till i Malmö för konsert fredag den 2 mars 2012 kl 20.00

Storslagen show med härliga specialeffekter!

WU LYF

Inkonst

Fredag

(Konsert)

Image of WU LYF

Från det mörka töcknet manifesterades dödskulten som länge var höljt i Satans skugga. Med bägaren tömd för att fylla vår akuta lust fann vi WU LYF träda fram ur vattnet, ur skogen, ur betongen för att döpa oss i blod och eld. Och vi omfamnade dem med den största av kärlekar.

För den oinvigde kan WU LYF sägas vara en perfekt liason av psykedelisk pillergospel och tung pop dränkt i reverb och med dessa medel förgör de världen som vi känner den. ”Go Tell Fire To The Mountain” är detta årets absoluta milstolpe. Fansen har det som sin truism, tabloidpressen fyller på i samma anda, nördbloggare och hipsters alike. Men WU LYF lider inte av uppmärksamheten kring deras skapelse. De paraderar vidare med huvudet högre. Aspera ad astra.

Efter att ha blivit hängda och utslängda av den svenska kyrkan i somras efter påstådda romanser med Satan själv glider WU LYF nu tillbaks till vårt land för att med ritualer ledsaga oss till rätt sida av himmeln och helvetet.

Förband

Plötslig måndag

Plötslig Måndag är en av Göteborgs bäst bevarade hemligheter, men det rör sig varken om metal eller indiepop som gjort staden omåttligt populär bland vårt rikes ungdomar under så lång tid. Istället kryper Plötslig Måndag fram från de sluskigaste kvarteren med skit under naglarna, ruffig frisyr och en stil som får en att tänka på hur det skulle ha varit om Bob Hund gjorde ett gig på Sprängkullen i Göteborg 1983. Plötslig Måndag är precis som sin musik döljt i ett dunkel och rör sig i gränslandet mellan poesi, skånska, experimentlusta och punk.

Babyshambles (Dj-set)

Debaser

Fredag

(Club)

Image of Babyshambles (Dj-set)

En brittisk popkväll med förstärkning från the UK!

En del av 90- och 00-talets mest respekterade brittiska band, Babyshambles gitarrist Mick Withnall slår följe med våra residenter Craig Jamieson och Axel (Whyte Seeds) för ett exklusivt svenskt DJ-set. Förvänta er kult indie, brittpop, retro och det bästa av slående brittisk independent.

Klubben Modern Lovers har funnits i Skottland i över 10 år och finns nu lyckligtvis även på Debaser i Malmö! Axel Robach från Whyte Seeds och Kaiser Chiefs turné-dj Craig Jamieson har tidigare bjudit in gäster från Glasvegas, Mogwai och Beta Band till dj-båset. Till vårt allra sydligaste spelställe har vi fått besök från bland annat Franz Ferdinand, Camera Obscura, Groove Armada och Belle and Sebastian!

Record Turnover med gäst Jasmine värmer upp kvällen i dj-båset!

Dagens Aktiviteter

Stockholm

Margaret M. de Lange

Hours: 10:00 – 21:00

Aitor Ortiz

Hours: 10:00 – 21:00

Eija-Liisa Ahtila

Hours: 10:00 – 18:00

Anton Corbijn

Hours: 10:00 – 21:00

The four seasons

Hours: 11:00 – 17:00

Helena Sandström “Zinkfrossa”

Hours: 11:00 – 18:00

Skimrande silver

Hours: 11:00 – 17:00

Klara Soup Theatre

Hours: 12:00 – 14:00

Allt för sjön

Hours: 12:00 – 20:00

Nobels testamente

Hours: 12:00 – 00:00

The Devil inside

Hours: 12:00 – 00:00

Wuthering Heights

Hours: 12:00 – 00:00

Freud’s last meeting

Hours: 16:00 – 17:10

AVICII

Hours: 16:00 – 18:00

Vi som är hundra

Hours: 18:00 – 20:00

Norra Brunn Comedy

Hours: 18:30 – 00:00

Fem kända musiker döda i seriekrock

Hours: 19:00 – 21:00

BROLLE – ROCK´N´ROLL

Hours: 19:00 – 21:30

Hedda Gabler

Hours: 19:00 – 21:00

Strindberg out and in

Hours: 19:00 – 20:20

Gregorius

Hours: 19:00 – 20:25

GRAND FINALE-Spaghettiopera 15

Hours: 19:00 – 21:00

Swan lake

Hours: 19:00 – 22:00

Brief Encounter (Kort möte)

Hours: 19:00 – 21:00

The Ghost Sonata

Hours: 19:00 – 21:00

Julius Caesar

Hours: 19:00 – 21:40

DIRTY DANCING

Hours: 19:30 – 21:30

Hagmans konditori

Hours: 19:30 – 22:00

Monty Python´s SPAMALOT

Hours: 19:30 – 21:30

Oddjob

Hours: 20:00 – 22:00

Justice

Hours: 20:00 – 22:00

AVICII

Hours: 20:00 – 22:00

RAW comedy club

Hours: 21:00 – 00:00

Nurse Diesel

Hours: 21:00 – 23:00

Lennie Skifs – Still Crazy

Hours: 21:00 – 23:00

Fatima & Linus

Hours: 21:00 – 03:00

Israel Nash Gripka

Hours: 21:00 – 23:00

La Zona Latina Present – Dj Roka – Dj L Flow

Hours: 21:00 – 03:00

Clandestino – Stockholm Salsa Dance

Hours: 21:00 – 03:00

Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!

Hours: 21:00 – 23:00

Bamaataa Bamaataa

Hours: 21:00 – 03:00

R.E.A.

Hours: 21:30 – 23:30

Crystal Clear

Hours: 22:00 – 03:00

Jonsson/Alter (live) & Jesper Dahlbäck (dj-set)

Hours: 22:00 – 03:00

Nightclub N-TOURAGE | SIMPLY THE BEST

Hours: 22:00 – 02:00

A NIGHT OUT WITH RBMA: ROBERT HOOD & STUDIO BARNHUS

Hours: 23:00 – 04:00

Youth Lagoon

Hours: 23:00 – 01:00

Banana Social Club

Hours: 23:00 – 04:00

AXEL BOMAN (Studio Barnhus, Pampa)

Hours: 23:00 – 04:00

Göteborg

Masthugget genom linsen

Hours: 10:00 – 17:00

About 150 years

Hours: 10:00 – 17:00

18th century Gothenburg

Hours: 10:00 – 17:00

Vilhelm Hammershøi

Hours: 11:00 – 17:00

Edvard Munch: Portraits

Hours: 11:00 – 18:00

OFFER & MARTYRER

Hours: 11:00 – 18:00

MONICA L EDMONDSON – MURRINI A LA GÁVLOS

Hours: 12:00 – 17:00

Nobels testamente

Hours: 12:00 – 00:00

The Devil inside

Hours: 12:00 – 00:00

Wuthering Heights

Hours: 12:00 – 00:00

The Speed of policy

Hours: 12:00 – 14:00

The Bible

Hours: 18:00 – 22:30

Winter

Hours: 18:30 – 19:50

The Missing Fortnight

Hours: 19:00 – 21:00

Peggy Pickit see God’s face

Hours: 19:00 – 21:00

The Famous Swedish Project

Hours: 19:00 – 21:00

SWEDISH AZZ feat GILBERT HOLMSTRÖM & GUNNAR LINDGREN

Hours: 19:00 – 21:00

THE LAST WRESTLERN

Hours: 19:00 – 21:00

Cabaret Lorensberg

Hours: 19:00 – 23:00

West Side Story

Hours: 19:30 – 21:30

Stage Fright

Hours: 19:30 – 21:30

MAGNUS HÄRENSTAM – Morsning & Goodbye

Hours: 19:30 – 22:00

THE JAYHAWKS (US)

Hours: 20:00 – 22:00

TWOPOINTEIGHT & ATLAS LOSING GRIP

Hours: 21:00 – 00:00

Love Tip! Love Tip! Live: Syster Sol & Hot This Year Band & Rough Lynx

Hours: 21:00 – 02:00

Party @ Gretas

Hours: 21:00 – 04:00

Ledin Showtime

Hours: 21:00 – 22:30

Jerry Williams

Hours: 21:30 – 23:00

BERSÅ FRIDAYS | ABELLO & WAHLSTEDT

Hours: 22:00 – 03:00

KOAN SOUND (UK) & Farkas (SWE)

Hours: 22:00 – 02:00

SYLVIAN ARMAND (FRA)

Hours: 23:00 – 05:00

GLOW nightclub

Hours: 23:00 – 05:00

Malmö

Hem & Villa Malmö

Hours: 10:00 – 18:00

Carl Fredrik Hill – Maximus Pictor

Hours: 10:00 – 16:00

Mode utan Midja

Hours: 10:00 – 16:00

Skånsk Trädgård

Hours: 10:00 – 18:00

Ladies and Gentlemen!

Hours: 11:00 – 18:00

CO Hultén

Hours: 11:00 – 18:00

The Devil inside

Hours: 12:00 – 00:00

Wuthering Heights

Hours: 12:00 – 00:00

Inge Smith Hansen

Hours: 12:00 – 18:00

Fredrik Værslev

Hours: 12:00 – 18:00

Nobels testamente

Hours: 12:00 – 00:00

Here Comes the Sun

Hours: 19:00 – 21:20

Modern classics

Hours: 19:00 – 21:00

No Way to Treat a Lady

Hours: 19:00 – 21:00

Babyshambles (Dj-set)

Hours: 19:00 – 03:00

INGVAR!

Hours: 19:00 – 21:10

Richard III – Family business

Hours: 19:00 – 21:00

FJELLISGALAN

Hours: 19:30 – 21:30

Zpanska flugan

Hours: 19:30 – 21:50

Cabaret Moulin

Hours: 20:00 – 22:00

KILLER QUEEN

Hours: 20:00 – 21:45

The Orchard Ballads

Hours: 20:00 – 21:00

Tullamore Lads

Hours: 20:00 – 22:00

WU LYF

Hours: 21:00 – 23:00

La Cherga

Hours: 22:00 – 00:00

Friday & Saturday @ Harrys

Hours: 22:00 – 03:00

Party @ Etage

Hours: 23:00 – 04:00

Party @ Breeze

Hours: 23:00 – 05:00

Friday @ Prins Bernhard

Hours: 23:00 – 04:00

I ❤ Party – Every Friday

Hours: 23:03 – 04:00

Oslo

Easter Island, Myths, and Popular Culture

Hours: 10:00 – 17:00

Painting Canada: Tom Thomson and The Group of Seven

Hours: 10:00 – 18:00

Omer Fast

Hours: 11:00 – 19:00

Royal travel 1905-2005

Hours: 11:00 – 17:00

Fluxus

Hours: 11:00 – 19:00

Reiseliv 2012

Hours: 11:00 – 19:00

Felix’s great orchestras

Hours: 18:00 – 20:00

Wow!

Hours: 18:30 – 20:30

Komikameratene

Hours: 19:00 – 21:00

=Oslo

Hours: 19:00 – 21:00

Vi som er hundre

Hours: 19:00 – 21:00

YLVIS 4

Hours: 19:00 – 20:30

The transformation

Hours: 19:30 – 21:00

Rushes Plus

Hours: 19:30 – 21:30

KAIZERS ORCHESTRA

Hours: 20:00 – 22:00

ED SHEERAN

Hours: 20:00 – 22:00

ØIVIND BLUNCK SIMPLY

Hours: 20:00 – 22:00

Rumble In Rhodos, Ungdomskulen, Center of the Universe & Koppen

Hours: 20:00 – 22:00

Cortex

Hours: 21:00 – 23:00

Stand Up @ Klubbscenen

Hours: 21:00 – 23:00

Condolences

Hours: 21:00 – 22:00

Guro von Germeten & Schwindelfrei

Hours: 22:00 – 00:00

Klubb Koeju

Hours: 23:00 – 03:00

Köpenhamn

Copenhagen International Boat Show

Hours: 10:00 – 18:00

Danish and Nordic Art 1750-1900

Hours: 10:00 – 17:00

French Art 1900-30

Hours: 10:00 – 17:00

European Art 1300-1800

Hours: 10:00 – 17:00

Avantgardens Kvinder 1920-1940

Hours: 11:00 – 18:00

Yael Bartana

Hours: 11:00 – 18:00

Andreas Gursky

Hours: 11:00 – 18:00

Louisiana on paper: Ellsworth Kelly

Hours: 11:00 – 18:00

Dansk Fashion Outlet

Hours: 17:00 – 20:00

Mick Øgendahl’s SPAS

Hours: 19:00 – 21:00

Symphony Concert # 3

Hours: 19:30 – 21:30

TORTO / TAYLOR / JORMIN: TRIANGOLI

Hours: 20:00 – 22:00

Saint Rebel Releaseparty

Hours: 20:00 – 22:00

Nikolaj Nørlund

Hours: 20:00 – 22:00

Hübberiet

Hours: 20:00 – 22:00

Singin’ In The Rain

Hours: 20:00 – 22:50

MFS

Hours: 21:00 – 23:00

Young Guns

Hours: 21:00 – 23:00

Back in Black

Hours: 21:00 – 23:00

Imam Baildi (GRC)

Hours: 21:00 – 23:00

Honningbarna (n)

Hours: 21:00 – 23:00

Mick Øgendahl’s SPAS

Hours: 21:30 – 23:30

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s