Tuesday the 28th of Febuary in Swedish

Stockholm

THÅSTRÖM
Cirkus
Tisdag
(Konsert)

Image of THÅSTRÖM

Väntan är över. I februari ger sig Thåström ut på de svenska vägarna.
Äntligen.
Det blev ju bara en enda spelning 2011 och varje år utan Thåström på de svenska vägarna känns som ett lite sämre år. Men vintern 2012 är det dags. När skogen här är svart ger sig landets mesta rockikon ut på en omfattande turné tillsammans med Niklas Hellberg, Pelle Ossler, Ulf Ivarsson, Mikael Nilzén och Anders Hernestam. I bagaget har de en färsk platta, inspelad i Stockholms gamla Klarakvarter och Hammarbyhamnen, som mixats av Michael Ilbert i Berlins klassiska Hansastudio (Iggy Pop, David Bowie, Nick Cave). Skivan beskrivs som en naturlig fortsättning på ”Skebokvarnsvägen 209” och ”Kärlek är för dom” och blir Thåströms första på skivbolaget Razzia. Några hyllade smakprov från skivan – som släpps i februari – hördes vid den närmast klassiska spelningen på Way Out West i somras.
Så tatuera in turnédatumen för alla vackra döda städer och påbörja nedräkningen.
Kilometer efter kilometer. Mil efter mil efter mil efter mil.
2012 ser ut att bli ett riktigt bra år.
Arrangör: Luger
Åldersgräns: 13 år
Inget förband, på scen 19.30.

Urban Angels
Fasching
Tisdag
(Konsert)

Image of Urban Angels

Tillsammans med sina musikaliska vänner bjuder Urban Angels in dig till en 7-rätters, där de serverar allt från en energirik funkig huvudrätt till en sensuell bluesig efterrätt. Ett recept på en varm kväll i februarimörkret, då musiken och dansen gifter sig, rödvinet flödar och stearinet rinner, allt i lokalen som andas jazz.

Dansgruppen Urban Angel ger en “once-in-a-lifetime” show tillsammans musikeliten.
Urban Angels
Lisa Arnold
Ann Svensson
Maria Andersson
Eva Gardfors
Jennie Widegren
Helena Åkesson

DILATED PEOPLES & SOULS OF MISCHIEF
Strand
Tisdag
(Konsert)

Image of DILATED PEOPLES (Los Angeles, CA) & SOULS OF MISCHIEF (Oakland, CA)

Tisdagen den 28:e februari 2012 är det dags för 2 riktigt efterlängtade hiphopakter från soliga Kalifornien att besöka Stockholm och Strand i vintermörkret!

Headlinar kvällen gör inga mindre än den övertunga hiphop-trion DILATED PEOPLES från Los Angeles som faktiskt gör sin första klubbspelning i Stockholm någonsin! Dilated är vida kända över världen för sina otroligt tighta och energifyllda livespelningar och lär inte göra någon besökare besviken den 28:e februari. De har endast besökt vårt land ett fåtal gånger tidigare och deras överlägset mest legendariska spelning i Sverige hittills ägde rum i den överknökfulla Teaterladan på Hultsfredsfestivalen 2004 som även dokumenterades och visades på SVT. De 3 medlemmarna (Evidence, Rakaa & DJ Babu) är väldigt produktiva även utanför sin celebra grupp och Evidence besökte förra året Stockholm som soloartist med sin nya kritikerrosade skiva ”Cats and Dogs” i bagaget på ett slutsålt Nalen tillsammans med skivbolagskollegorna från Rhymesayers. Rakaa släppte även han nyligen solo platta vid namn ”Crown of Thorns” där bl.a. Aloe Blacc gästar.
DJ Babu har alltid ansetts vara en av världens absolut duktigaste djs/turntablists samt tongivande inom det världskända dj crewet BeatJunkies, Babu har även bl.a. producerat 3 snuskigt bra samlingsplattor med olika artister under namnet ”Duck Season Vol 1-3″.

Nog om de individuella prestationerna, det är som grupp de är här och har sin allra största låtskatt, following samt överlägset bästa liveshow! Efter ett att ha byggt upp en lojal fanbase med stenhårda singelsläpp på det numera legendariska skivbolaget ABB records, skrev man på nytt skivkontrakt för majorbolaget Capitol Records på 4 album och släppte sin klockrena debut platta ”The Platform” på Capitol/EMI records år 2000.

Dilated Peoples har alltid ansetts vara en av de tyngsta akterna inom hiphop-genren och dessutom är det även aktivt engagerade i alla de s.k. 4 elementen. Vi vill påstå att många likheter finns med bl.a. storheter som Gangstarr som man även samarbetat med. Gruppens sound kallas ofta för klassisk underground rap av många, backpack, boom-bap etc. men man har även prövat på mainstreamsamarbeten med Kanye West under sin tid på Capitol records. Det är just det som gör Dilated så stora och legendariska som de är 2012 – året då de även kommer släppa sitt nya album”Directors of Photography” som blir gruppens 5:e fullängdare!

SOULS OF MISCHIEF är en stilbildande och musikaliskt revolutionerande hiphop grupp från Oakland, Kalifornien som ofta brukar jämföras med grupper som De La Soul & A Tribe Called Quest. Gruppen är också en del av hiphopkollektivet Hieroglyphics. Souls of Mischief bildades 1991 och består av hela 4 mcs: A-Plus,Opio, Phesto och Tajai; något som är relativt sällsynt inom hiphop. Oaklandfödda Tajai började rappa med framtida bandkompisen A-Plus när de endast var 8 år gamla och gick i lågstadiet tillsammans. Tajai och Phesto möttes senare i högstadiet. Tajai introducerade därefter A-Plus och Phesto till den sista medlemmen Opio och gruppen Souls of Mischief var formad av dessa 4:a mcs redan i gymnasiet innan deras majorlabel debut på Jive Records med deras väl motttagna album ”93 ’til Infinity” som släpptes just år 1993. Själva låten ”93 ’til Infinity” återfinns på de flestas topp10-listor över de bästa hiphoplåtarna någonsin och många håller den även som den bästa låten inom genren någonsin! En s.k. tidlös klassiker helt enkelt för att uttrycka sig milt.
Gruppen är en del av hiphopkollektivet Hieroglyphics, med rapparna Del tha Funkee Homosapien, Casual, Pep Love, Jaybiz, och producenten Domino.
Detta är Souls of Mischiefs första återbesök i Sverige på 10 år efter deras konserter här år 2002.

DILATED PEOPLES
dilatedpeoples.com
myspace.com/dilatedpeoples
youtube.com

SOULS OF MISCHIEF
hieroglyphics.com
ineffablemusic.com
myspace.com/soulsofmischief

The Miser
Dramaten
Tisdag
(Teater)

Image of The Miser

100 utsålda hus på Dramaten och på turné med Riksteatern! Succén fortsätter på Stora scenen i januari!

Molière (1622-1673) är teatermannen som i en omvälvande tid skrev och iscensatte en lång rad märkvärdiga teaterpjäser som aldrig upphör att fängsla teaterpubliken – för många är Den girige den allra märkvärdigaste.

Hur kan man vara så fantastiskt omåttligt urbota snål och girig att pengahungern förpestar alla mänskliga relationer in i minsta själsskrymsle. Ja, hur kan den girige Harpagon vara så otroligt förälskad i sitt eget kassaskrin att han går i blodigt krig med sin egen son Cléante och sin dotter Elise – och är blind för deras unga längtan efter kärlek och eget liv?

Publiken häpnar och förskräcks, men känner också att Molière har förmågan att rikta strålkastarljuset mot sig själv, för den girige Harpagon är ett kusligt självporträtt. Och strålkastarljuset riktas vidare ut mot oss i publiken, ingen går fri. Komiskt blandas med tragiskt, man skrattar men ibland fastnar skrattet i halsen.

Speltid: 2 timmar och 30 minuter inklusive paus

I rollerna Johan Rabaeus, Christoffer Svensson, Sanna Sundqvist, Filip Alexanderson, Lena Lagerlöf, Hans Klinga, Inga-Lill Andersson, Erik Ehn, Omid Khansari, Pierre Wilkner

Linje Lusta
Stockholms Stadsteater
Tisdag
(Teater)

Image of Linje Lusta

År 2o11 är det 1oo år sen dramatikern Tennessee Williams föddes. Det uppmärksammar Stockholms stadsteater med en nypremiär av Linje Lusta
– ett av hans främsta mästerverk.
Stella och Stanley bor i en trång tvårummare. Stanley är en pokerspelande kvinnokarl och suput
men Stella är kär, gravid och överseende. Från ingenstans kommer Stellas syster Blanche på besök. I hennes kritiska ögon finner Stanley verkligen ingen nåd. Stanley själv avskyr Blanche men är samtidigt attraherad av henne…
Helena Bergström återvänder till den rappkäftade Blanche i »Linje Lusta«, Tennessee Williams stora klassiker om åtrå, hat, självbedrägeri och lögn. För rollen som Blanche nominerades hon till Dagens Nyheters kulturpris 2006. Tennessee Williams är en av Amerikas största dramatiker. Linje Lusta är en av hans mest kända pjäser och gav honom Pulitzerpriset
1948. Sju år senare fick han Pulitzerpriset för Katt på hett plåttak.

Klubb Hellmut presents Momus
Debaser Slussen
Tisdag
(Klubb)

Image of Klubb Hellmut present Momus

Nästan på dagen exakt ett år sedan Momus succéartade spelning på Södra bar återvänder han till Stockholm tisdag 28/2, under sin “The Shatter Tour”. På dagen kommer han vara “unreliable tour guide” på Nobelmuseet och på kvällen står han, ackompanjerad av ipod, på den lilla scenen i Debaser Slussens bakficka Franska Bukten. Minimal inramning men spektakulärt framförande, törs vi utlova!

Skotten Momus, numera boende i Japan, är alltid aktuell: just nu bland annat med albumet “The Thunderclown” – ett samarbete med John Henriksson (aka Molnbär av John) – och boken “The Book of Japans” (Sternberg Press). Momus är inte en enbart en popmusiker, författare, skribent eller konstnär; han är allt det och mer. Men främst av allt är han Momus. En maniskt kreativ, litterär intellektuell, lekfullt provokativ, och inspirerande egen röst under de senaste 30 (!) åren. Läs mer på hans hemsida.

Stefan Zachrisson och Fredrik Asplund kommer dj:a innan och efter spelningen. Stefan har även sammanställt en spellista med 20 Momus-låtar av det som finns tillgängligt på Spotify. Dvs, ett snabb-intro för dig som inte har hört Momus, eller kanske bara hört det gamla, eller det nya.

Dessutom: Releasefest för Thunderclown LP:n + DISTRO!

Obs, tiderna är ej exakta, kom i tid!

21:00 Momus (UK)
Bakom Momus finner man Nick Currie från Skottland. Sen debutalbumet Circus Maximus 1986 har Momus hunnit släppa hela 23 album nu senast Thunderclown 2011. Förutom att vara en experimentell musiker är Nick Currie även journalist och författare.

Göteborg

FULL OF HATE TOUR 2012
Trädgår’n
Tisdag
(Konsert)

Image of FULL OF HATE TOUR 2012

Behemoth
Cannibal Corpse
Misery Index
Legion of Damned
Suicidal Angels

Ett dreamteam till metalpaket anländer i februari till Sverige. Polens black metal-kungar Behemoth leder tillsammans med amerikanska Cannibal Corpse och Misery Index den stenhårda turnén “Full of Hate” som i februari gör nedslag i Göteborg.

BEHEMOTH (PL)

Polen har visat sig kunna fostra såväl påvar som extrema black metal-stjärnor. Sedan 20 år tillbaka har Behemoth lett landets underjordiska extrem-metalscen tillsammans med band som Vader och Hate. Med sin brutala musik och de nio album de hunnit släppa är de ett hyllat band världen över och har gjort omfattande turnéer med de flesta likasinnade, som Dimmu Borgir, Satyricon, Deicide och Napalm Death.

CANNIBAL CORPSE (US)

Inspirerade av såväl Slayer som Kreator bildades Cannibal Corpse i Buffalo, NY i slutet av 80-talet. Trots extremt lite utrymme i amerikansk radio bildades en enorm kult kring bandet. Albumen “Butchered at Birth” och “Tomb of the Mutilated” från början av 90-talet sålde båda över en miljon exemplar.

Just nu jobbar bandet på sitt tolfte album som vi ser fram emot med spänning.

MISERY INDEX (US)

Deathgrind-bandet från Baltimore har på några år gjort sig kända som ett av den moderna amerikanska metalscenens största live-explosioner. En fullkomlig bomb som vi fick äran att uppleva på svensk mark för ett par år sedan. Med sin fjärde platta “Heirs to Thievery” som kom i fjol återvänder nu Misery Index till Skandinavien.

Dessutom holländska thrash metal-bandet LEGION OF DAMNED samt grekiska SUICIDAL ANGELS.

Ålder: 18 År
Pris: 350 + Serviceavgift
Biljetter säljes via http://www.eventim.se
Öppnar: 17:00
På scen: 17:45
Arrangör: KB West

Sicken tyken tid
Stenhammarsalen
Tisdag
(Konsert)

Image of Sicken tyken tid

Arrangör: Nya Revyteatern

En äkta Göteborgsrevy med
Puck Ahlsell, Ulf Dohlsten, Eva-Lotta Ohlsson,Stefan Ljungqvist och Jill Ung
(samt en och annan överraskning)

Mer info på:
http://www.gso.se/?pageid=8697&eventId=3060

Sams Playhouse – Dexterland & Niklas Carlsson
Nefertiti
Tisdag
(Konsert)

Image of Sams Playhouse - Dexterland & Niklas Carlsson

Sams Playhouse – Dexterland och Niklas Carlsson
Brödraparen Bäck/Olsson bjuder in trombonesset Niklas Carlsson när de i kväll avslutar en liten turné. Vi tar avstamp i Dexter Gordons musik men säkerligen kommer Niklas med sin självklara sång och trombonstil dra med oss både in i swingens underbara värld såväl som till New Orleans. Därefter välkomnar vi både lyssnare och utövare in i jazzens kroppspulsåder – jammet! Playhouse is the house to play in!

Niklas Carlsson –tb/s.
Anders Bäck –sx.
David Bäck –p.
Samuel Olsson –b/jamvärd.
Edward Olsson tr.

Peggy Pickit see God’s face
Angereds Teater
Tisdag
(Teater)

Peggy Pickit ser Guds ansikte

De intalar sig att de har förtjänat det. Att vara trygga, hela, rena, försäkrade. Men vetskapen om att det bara
är en slump att de fötts till ett liv fyllt av privilegier och rättigheter – där dricksvattnet rinner ur kranen och alla får den medicin de behöver – gnager. De är välutbildade, läkare och har precis fyllt 40. Två av dem har arbetat på fältet någonstans i Afrika. De har inte setts på sex år och nu ska de ha parmiddag.

Roland Schimmelpfennig är en av Tysklands ledande nutidsdramatiker och spelas över hela världen.
Med relationsdramat Peggy Pickit… försöker han slå hål på den europeiska civilisationens lögner om sig själv.

OBS! Peggy Pickit spelas på Andra Stället, 200 m från Kulturhuset Blå Stälet.

West Side Story
GöteborgsOperan
Tisdag
(Musikal)

Image of West Side Story

Kanske är det tidlösheten i temat: en konflikt mellan människor med olika bakgrund, en skildring av den tonårstid då allt är lika mycket på lek som på blodigt allvar, en berättelse om den andlösa, uppslukande kärleken och dess spegelvända motsvarighet – det förtärande hatet. Kanske är det formen: de stora dansnumren som genialiskt driver handlingen framåt lika mycket som dialogen och sången. Kanske är det den raffinerade musiken: komponerad av Leonard Bernstein då han stod på toppen av sin karriär och var en av världens främste dirigenter, lika bevandrad i den klassiska musiken som intresserad av att tolka och uttrycka sin egen tid musikaliskt. West Side Story kallas av en uppsjö av olika anledningar ”världens bästa musikal” och har sedan urpremiären 1957 tolkats och omtolkats, översatts, setts och älskats av människor över hela världen. Löst baserad på Shakespeares Romeo och Julia är det en tragisk kärlekshistoria i storstadsmiljö med två rivaliserande ungdomsgäng i fokus.

”Alla måste vara, eller verka vara i tonåren, kunna sjunga efter ett mycket svårt partitur, kunna spela mycket svåra roller och dansa mycket svåra danser” kommenterade Leonard Bernstein rollbesättningen inför urpremiären.
I GöteborgsOperans nya uppsättning har Stina Ancker, Nick Davies och Peter Svenzon noggrant valt ut de 39 artisterna som ska förkroppsliga just deras vision. Stina Ancker har tidigare regisserat Mary Poppins (2008) på GöteborgsOperan, Nick Davies dirigerade Guys and Dolls (2009) och Peter Svenzon, som leder danskompaniet Art of Spectra, gjorde koreografi till Prolog (2009). Irena Kraus svarar för nyöversättningen till svenska. Säsongen 2010/2011 skrev hon librettot till Min mamma är en drake.

Malmö

Talib Kweli LIVE – Support: Prop Dylan
Babel
Tisdag
(Konsert)

Image of Talib Kweli (US) LIVE - Support: Prop Dylan (SE)

Brooklyns smartaste agitator Talib Kweli släppte tidigare i år det fantastiska albumet ”Gutter Rainbows” och kommer nu till Malmö och Babel för att visa precis varför både Jay-Z och 50 Cent kallar honom sin favoritrappare.

Egentligen behövs inte ryggdunkar från andra celebra rappare för att förstå Kwelis storhet; sedan hans dagar med Mos Def och Black Star har han konsekvent utmärkt sig som en av rapens tydligaste visionärer. Under eget namn har han fyra hyllade album, mixtapes och kollaborationer med Madlib, Kanye West och Pharrell Williams/The Neptunes för att bara nämna några. Kweli har lyckats få kommersiell framgång att gå i takt med personlig frihet samtidigt som cred haglar ner över honom. Med ”Gutter Rainbows” som släpptes i januari lyckades han ena kritiker och fans i unisona körer sjungandes superlativer.

Talib Kweli har rest världen över, antingen solo eller med sitt entourage, och alltid lyckats få ställen att koka över av hans entusiasm som är mer än bara smittande. Han återvänder till ett Sverige som mottagit honom som en gud alla de gånger han gästat landet och har för avsikt att sätta Babel i brand en gång för alla. Den 28 februari äntrar han Babels scen.

Se till att skaffa biljett snarast då dessa två klubbspelningar blir de enda besöken Talib Kweli gör i Sverige under sin världsturné.

PROP DYLAN (SE)
Prop Dylan från Borlänge gör tung hiphop med klassiskt östkustsound. Efter att ha varit en del av Ragin Goblins drog Prop Dylan 2005 igång sin solokarriär. Sedan dess har han släppt två soloalbum, ”A Garbage Pail Kid” och ”Crossing the Bridge”, vunnit Rockbjörnen och blivit kontaktad av DJ Premier som även har producerat hans senaste singel ”Shock & Amaze”. Det perfekta att se innan Talib Kweli.

Prop Dylan – Shock & Amaze

Konserten görs i samarbete med The Boom Bap som ni även finner i DJ båset under kvällen för att pumpa upp stämningen.

Biljetterna släpps måndag 12 december på babelmalmo.se/biljetter

VAD: Talib Kweli (US) LIVE
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
NÄR: Tisdag 28 Februari, kl. 19:30, på scen kl 21:00
SUPPORT: Prop Dylan (SE)
DJs: The Boom Bap
ENTRÈ: 220 kr + förköpsavg. Förköp på babelmalmo.se/biljetter alternativt på Folk & Rock (Skomakargatan 11) & Kulturcentralen (Södra Förstadsg. 18). 250 kr i dörren.
ÅLDER: 13 år
WWW: myspace.com/talibkweli, twitter.com/realtalibkweli
SPOTIFY: Talib Kweli

Richard III – Family business
Bastionen
Tisdag
(Teater)

Image of Richard III - Family business

Regi och bearbetning Pelle Öhlund
Översättning Lars Huldén

Välkomna till denna vackert brutala och energidrypande historian, Richard III – Family business, om hämnd och vanskapta familjerelationer, i maktens centrum, där liken staplas på hög.
Efter succén med Macbeth- Blod istället för mjölk, 2009, kastar sig Barbès återigen över Shakespeare, nu i samarbete med InSite.

Med ett egensinnigt förhöjt, svart humoristiskt, visuellt och musikaliskt formspråk kommer här Shakespeares genomborrande och blodfyllda text till liv. I en av de största klassikerna genom tiderna, gestaltas här Richard III:s destruktiva maktkamp mot sina inre demoner och köttsliga släktingar, där varje steg närmare makten får verkligheten att lösas upp i sina konturer.

Välkomna in i mörkret, ut får ni söka er själva.

Medverkande: Nina Jemth, Matthias Thorbjörnsson, Peter Öberg, Ragna Weisteen, Isabelle Wardaeus och Isak Eklund.

Kostymör: Paola Billberg Johansson
Ljusdesign & Foto: Ilkka Häikiö
Scenografi: Pelle Öhlund, Nina Jemth och Paola Billberg Joahansson
Kostym ass: Agnes Östergren
Mask: Mats Öhlund och Nina Jemth

Spelperiod på Bastionen: tis. – lör. 25, 28 – 29 feb, 1 – 3, 6 – 10, 13 – 17, 20 – 24 mars, kl 19.00.

Pris: 150 kr ord bilj. 120 kr student.
Biljetter bokas via kulturcentralen.nu, 040-10 30 20

The viewer’s eye
Grand öl & mat
Tisdag
(Teater)

Image of The viewer's eye

Statsteatern tolkar abstrakt konst och rockmusik.
Statsteatern tror stenhårt på att konsten ligger i betraktarens ögon och har den som en grund att stå på. Med föreställningen vill vi utmana vår egen grundtes och därmed oss själva: Statsteaterns Niklas Hansson kommer utifrån ett amatörmässigt perspektiv att tolka abstrakt konst av Martin Svansjö, som sedan får uttala sig om tolkningarna.

Statsteaterns rockorkester kommer att tolka rockmusik som en samhällsvänlig, marknadshyllande och konservativ konstform i egna låtar med namn som Spara och köpa, Fler poliser på gator och torg, Sluta dricka starköl.

Övrig information:
Insläpp 30 minuter innan föreställningen börjar.
Evenemangslänk:
http://www.statsteatern.nu
Kontaktinformation
Arrangör e-post:
statsteatern@gmail.com
Annat
Arrangör:
Statsteatern
Prisinformation
Vuxen:
60 kr

Classic Tuesday with Freddie DeVille
Crown Nightclub
Tisdag
(Klubb)

Image of Classic Tuesday with Freddie DeVille

Malmös enda riktiga tisdagsklubb med ett dansgolv och karaoke.

Denna tisdag spelar Freddie Deville på stora golvet och Francesca håller i karaoken.

Ålder: 23+. Öppet 23-04. FRI ENTRÉ!

Dagens aktiviteter

Stockholm

Margaret M. de Lange
Hours: 10:00 – 21:00
Aitor Ortiz
Hours: 10:00 – 21:00
Anton Corbijn
Hours: 10:00 – 21:00
Eija-Liisa Ahtila
Hours: 10:00 – 18:00
Skimrande silver
Hours: 11:00 – 17:00
The four seasons
Hours: 11:00 – 17:00
Helena Sandström “Zinkfrossa”
Hours: 11:00 – 18:00
Klara Soup Theatre
Hours: 12:00 – 14:00
Lycka
Hours: 18:00 – 20:00
Linje Lusta
Hours: 18:00 – 20:45
Norra Brunn Comedy
Hours: 18:30 – 00:00
Misantropen
Hours: 19:00 – 21:00
Swan lake
Hours: 19:00 – 22:00
Klubb Hellmut present Momus
Hours: 19:00 – 01:00
The Miser
Hours: 19:00 – 21:30
THÅSTRÖM
Hours: 19:30 – 21:30
Pink Freud
Hours: 21:00 – 23:00
It’s a boy!
Hours: 21:00 – 00:00
Urban Angels
Hours: 21:00 – 23:00
DILATED PEOPLES (Los Angeles, CA) & SOULS OF MISCHIEF (Oakland, CA)
Hours: 21:00 – 00:00
I-Wayne & Fantan Mojah
Hours: 22:00 – 00:00

Göteborg

Masthugget genom linsen
Hours: 10:00 – 17:00
About 150 years
Hours: 10:00 – 17:00
18th century Gothenburg
Hours: 10:00 – 17:00
Vilhelm Hammershøi
Hours: 11:00 – 18:00
Edvard Munch: Portraits
Hours: 11:00 – 18:00
OFFER & MARTYRER
Hours: 11:00 – 18:00
MONICA L EDMONDSON – MURRINI A LA GÁVLOS
Hours: 12:00 – 17:00
The Speed of policy
Hours: 12:00 – 14:00
Peggy Pickit see God’s face
Hours: 13:00 – 15:00
FULL OF HATE TOUR 2012
Hours: 17:45 – 19:45
Sams Playhouse – Dexterland & Niklas Carlsson
Hours: 19:00 – 21:00
At the last minute
Hours: 19:00 – 21:20
West Side Story
Hours: 19:30 – 22:30
Sicken tyken tid
Hours: 19:30 – 21:30

Malmö

Mode utan Midja
Hours: 10:00 – 16:00
Carl Fredrik Hill – Maximus Pictor
Hours: 10:00 – 16:00
CO Hultén
Hours: 11:00 – 18:00
Inge Smith Hansen
Hours: 12:00 – 18:00
Fredrik Værslev
Hours: 12:00 – 18:00
Carmen
Hours: 19:00 – 21:00
Richard III – Family business
Hours: 19:00 – 21:00
The viewer’s eye
Hours: 19:30 – 20:30
Talib Kweli (US) LIVE – Support: Prop Dylan (SE)
Hours: 21:00 – 23:00
Classic Tuesday with Freddie DeVille
Hours: 23:00 – 04:00

Oslo

Easter Island, Myths, and Popular Culture
Hours: 10:00 – 17:00
Painting Canada: Tom Thomson and The Group of Seven
Hours: 10:00 – 18:00
Omer Fast
Hours: 11:00 – 19:00
Royal travel 1905-2005
Hours: 11:00 – 17:00
Fluxus
Hours: 11:00 – 19:00
Jåtåkdag – Komilab nr. 6
Hours: 19:30 – 21:30
Miss Julie
Hours: 19:30 – 21:30
Anna Karenina
Hours: 19:30 – 21:30
JEDI MIND TRICKS
Hours: 20:00 – 22:00
THE JAYHAWKS
Hours: 20:00 – 02:00
Oðeon
Hours: 20:00 – 22:00
Audun Kleive / Kaldestad/Tveit / pd conception
Hours: 20:00 – 22:00
Dj Sharkara
Hours: 21:00 – 01:00
Arne Vatnøy
Hours: 21:00 – 23:00
Stand Up @ Klubbscenen
Hours: 21:00 – 23:00

Köpenhamn

Danish and Nordic Art 1750-1900
Hours: 10:00 – 17:00
French Art 1900-30
Hours: 10:00 – 17:00
European Art 1300-1800
Hours: 10:00 – 17:00
Yael Bartana
Hours: 11:00 – 18:00
Louisiana on paper: Ellsworth Kelly
Hours: 11:00 – 18:00
Avantgardens Kvinder 1920-1940
Hours: 11:00 – 18:00
Pingprisen 2012
Hours: 20:00 – 22:00
Alberte
Hours: 20:00 – 22:00
A folklore
Hours: 20:00 – 22:15
Back to the desert
Hours: 20:00 – 22:00
HANNI EL KHATIB (US) & THE REBORN MAGGOTS
Hours: 21:00 – 00:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s