Thursday the 23th of Febuary in Swedish

Stockholm

XL-Galan

Ericsson Globe

Torsdag

(Sport)

Image of XL-Galan

Damernas höjdhopp blir en av höjdpunkterna vid vinterns gala. De svenska världsstjärnorna Ebba Jungmark (trea i inne-EM 2011) och Emma Green Tregaro (tvåa i EM 2010) får tufft motstånd av bland andra fjolårets VM-etta Anna Chicherova från Ryssland och regerande OS-mästarinnan Tia Hellebaut, Belgien.

Blåskäggs borg / Trouble in Tahiti

Kungliga Operan

Torsdag

(Opera)

Image of Blåskäggs borg / Trouble in Tahiti

Ett äktenskap som just har börjat, ett som gått i stå. Blåskägg hoppas att den unga Judits kärlek ska få honom att se meningen med livet. Hon har lämnat allt för en man som hela världen darrar inför – vad döljer han egentligen bakom sina sju dörrar?

Dinah och Sam är paret som kämpar förtvivlat för att hålla uppe fasaden i den perfekta amerikanska förortsdrömmen och idealbilden av Mannen och Kvinnan. Två olika musikvärldar från två av 1900-talets mästare. Béla Bartóks enda opera Blåskäggs borg är ett erotiskt psykologiskt drama för två sångare och en magnifikt instrumenterad stor orkester.

Leonard Bernsteins jazziga Trouble in Tahiti bärs fram av 50-talets pop och filmmusik där huvudrollerna Dinah och Sam kommenteras av en vokaltrio. Båda verken belyser det kanske största dramat genom tiderna – äktenskapet.

DIRTY DANCING

China Teatern

Torsdag

(Musikal)

Image of DIRTY DANCING

Baby är på semester i New Yorks Catskill Mountains tillsammans med sin äldre syster

och deras föräldrar, men hon är inte särskilt intresserad av aktiviteterna som bjuds vid

semesteranläggningen. Istället upptäcker hon en helt annan slags underhållning när

hon av en slump hamnar i personalens område där ett party med dans natten lång pågår.

Trollbunden av de heta dansrörelserna och de medryckande rytmerna dröjer det inte länge

innan Baby är en del av detta – inte minst när hon möter dansläraren Johnny Castle.

Babys liv är på väg att ta en ny riktning när hon kastas in i rampljuset som Johnnys partner

både på dansgolvet och vid sidan av, vilket får stora konsekvenser…

Fanny & Alexander

Dramaten

Torsdag

(Teater)

Image of Fanny & Alexander

Ingmar Bergmans flerfaldigt Oscarsbelönade långfilm och tv-serie Fanny och Alexander blir nu pjäs på Dramatens stora scen. Regisserar gör Stefan Larsson som har en rad Dramatensuccér i ryggen, senast Höstsonaten och Scener ur ett äktenskap av Ingmar Bergman samt En familj – August:Osage County av Tracy Letts.

Fanny och Alexander hade ursprungligen premiär 1982 och kom i två versioner – som långfilm och som en längre tv-serie. Filmen belönades som första icke engelskspråkiga film med fyra Oscars. Filmen sticker också ut som Bergmans mest livfulla film, en mustig och publiktillvänd historia.

Snow Patrol

Münchenbryggeriet

Torsdag

(Konsert)

Image of Snow Patrol

Snow Patrol är en brittisk rockgrupp, bildad 1994 i Dundee, Skottland, med majoriteten av medlemmarna ursprungligen från Nordirland.

De skivdebuterade 1997 med EP:n Starfighter Pilot. Genombrotten kom med albumet Final Straw från 2004, bland annat innehållande hiten “Run”. 2006 släppte de sitt hittills mest sålda album, Eyes Open.

Under 2009-2011 var bandet förband till flera av U2:s s konserter under turnén 360° Tour.

Marcus Strickland Quartet

Fasching

Torsdag

(Konsert)

Image of Marcus Strickland Quartet

Det har redan varit en spännande karriär för Miami-saxofonisten Marcus Strickland med två utgåvor som bandledare och medverkan i två Grammy-nominerade inspelningar. Efter sitt femåriga samarbete med legendariske trummisen Roy Haynes släppte han sitt tredje album som bombarderats med hyllande recensioner från Jazz Magazine, Downbeat och JazzTimes. Som för de flesta kritiker är det också för oss uppenbart att vi kommer ha en enastående artist med en exploderande karriär stående på vår scen, en artist som grävt upp en helt egen fåra i den internationella jazzen.

Todd Rundgren

Södra Teatern

Torsdag

(Konsert)

Image of Todd Rundgren

Rocklegendaren och multibegåvningen som saknar motstycke i rockhistorien.

Sångare, gitarrist, keyboardist, kompositör, studiotekniker, videopionjär, låtskrivare, producent och en artist som alltid gått sina egna vägar och varit totalt otrogen musikstilar. Oftast har han legat steget före och gjort vad som fallit honom in. Många fans har följt honom hela livet, vissa tycker om utvalda perioder medan några kom i kontakt med honom först genom Sofia Coppolas film The Virgin Suicides. Från slamrig sextiotalspop och romantiska pianoballader till soul och progressiv rock. Senaste grejen är att välja bort skivbolag för att istället helt själv distribuera sin musik på nätet!

Todd Rundgren inledde sin musikaliska karriär som gitarrist i garagerock bandet The Nazz i slutet på 60-talet. 1970 solodebuterade han med albumet Runt, men det var först med albumet Something/Anything två år senare som det stora genombrottet kom. Rundgren har även spelat i progrockbandet Utopia parallellt med sin solokarriär.

Todd Rundgren är en mänsklig milstolpe i modern musikhistoria, både för sina soloplattors skull men också för de skivor han har producerat åt artister som New York Dolls, Badfinger, Grand Funk Railroad, Hall & Oates, Meat Loaf, Patti Smith, The Tubes och The Band med flera. Numera bor han på Hawaii. Och ja, han har svenska rötter!

Sthlm Reggae Club

Södra Bar

Torsdag

(Club)

Image of Sthlm Reggae Club

Varannan torsdag bjuder Stockholm reggae klubb in vänner och band. Vi bjuder er på den bästa musiken direkt från Kingston, Jamaica. Allt från de senaste dancehallhitsen till de äldsta dängorna.

Its Reggaetime again!

Göteborg

EuroHorse

Svenska Mässan

Torsdag

(Mässa)

Image of EuroHorse

Välkommen till Skandinaviens största hästsportmässa.

EuroHorse och Göteborg Horse Show 2011 blev en stor succé och folkfest med 273 utställare från 12 olika länder och 79 891 besökare. 2012 siktar vi på att göra en ännu större och bättre mässa med en större bredd och med något för alla

Göteborg horse show

Scandinavium

Torsdag

(Show/Sport)

Image of Göteborg horse show

Göteborg Horse Show är ett årligen återkommande evenemang i Göteborg och en av världens tre största inomhustävlingar för ridsport. Sedan starten våren 1977 har över 2,3 miljoner hästälskare besökt evenemanget.

Tävlingarna arrangeras av Got Event AB tillsammans med Svenska Ridsportförbundet och Internationella Ridsportförbundet (FEI). Man har med lyckat resultat samarbetat sedan 1992 med hästsportmässan EuroHorse i Svenska Mässan.

Sedan 2010 arrangeras Hästföretagarforum en heldag. Det fullspäckade seminarieprogrammet ger deltagarna både kalla fakta och lättsam inspiration inom ekonomi, marknadsföring och omvärldsfaktorer. Forumsdeltagarna får även se morgonträningen i arenan.

West Side Story

GöteborgsOperan

Torsdag

(Musikal)

Image of West Side Story

Kanske är det tidlösheten i temat: en konflikt mellan människor med olika bakgrund, en skildring av den tonårstid då allt är lika mycket på lek som på blodigt allvar, en berättelse om den andlösa, uppslukande kärleken och dess spegelvända motsvarighet – det förtärande hatet. Kanske är det formen: de stora dansnumren som genialiskt driver handlingen framåt lika mycket som dialogen och sången. Kanske är det den raffinerade musiken: komponerad av Leonard Bernstein då han stod på toppen av sin karriär och var en av världens främste dirigenter, lika bevandrad i den klassiska musiken som intresserad av att tolka och uttrycka sin egen tid musikaliskt. West Side Story kallas av en uppsjö av olika anledningar ”världens bästa musikal” och har sedan urpremiären 1957 tolkats och omtolkats, översatts, setts och älskats av människor över hela världen. Löst baserad på Shakespeares Romeo och Julia är det en tragisk kärlekshistoria i storstadsmiljö med två rivaliserande ungdomsgäng i fokus.

The Bible

 Göteborgs Stadsteater

Torsdag

(Teater)

Image of The Bible

Genom myter och berättelser från syndafall till apokalyps vandrar Adam och Eva, vägledda av en nyckfull Gud. Vi plockar det förbjudna äpplet i Edens lustgård och smyger sedan ombord på Noaks ark. En resa som går genom brinnande buskar via Sodom och Gomorra och Babels torn till Kanaans land. Och kanske hinner vi precis fram i tid för att bevittna födseln av ett omstritt gossebarn. På bara fyra timmar berättar vi hela den bibliska historien.

Niklas Rådström har tagit ett helhetsgrepp om både Gamla och Nya Testamentet och skapat ett helt nytt verk. Rådström som är en av Sveriges mest namnkunniga författare av romaner, dramatik och filmmanus har tidigare gjort en teaterversion av Dantes gudomliga komedi för Göteborgs Stadsteater.

Regissören Stefan Metz står bakom flera av Stadsteaterns succéer som Trettondagsafton och Peer Gynt. Metz som annars är bosatt i Madrid har verkat på flera stora scener i Europa. Han var tidigare en av huvudaktörerna i det världsberömda teatersällskapet Théâtre de Complicité i London.

Jerry Williams

Kajskjul 8

Torsdag

(Show)

Image of Jerry Williams

Plats på scen! Jerry Williams är tillbaka i Göteborg med nya klassiker, gamla hits och skönt mellansnack. Vi utlovar en rockig krogshow, utsökt mat, högklassig underhållning och dans inpå småtimmarna.

Välkommen!

LEANIDS & CONTRA

Café Hängmattan Meny & bar

Torsdag

(Konsert)

Image of LEANIDS & CONTRA

Leanids från Västerås slår sina påsar ihop med Göteborgsbaserade Kristall för en höjdarkväll på Café Hängmattan.

Leanids är ett alternativt rock band som består av Claes Nordquist, Jakob Öhlén, Michael Jonsson och Patric Lindvall. De kommer ifrån Västerås och blandar bland annat finkänslig 70tals rock med soul. Generellt kan man säga att Leanids är ett band som är svårt att sätta etikett på.

Bandet formades i April, 2011, men har genom deras oblyga blandning av genrer etablerat ett sound som är tydligt live.

Malmö

Swan Lake

Malmö Opera

Torsdag

(Balett)

Image of Swan Lake

Pjotr Tjajkovskijs storslagna musik tillsammans med dramatiska, lyriska och känsloladdade dansscener gör Svansjön till den mest framförda och älskade av alla klassiska helaftonsbaletter. Kungliga Baletten dansar den ryska koreografen Natalia Conus uppskattade version iscensatt för det svenska kompaniet 1964 och baserad på 1895 års uppsättning vid Mariinskijteatern i S:t Petersburg. 2008 nydesignade David Walker sina vackra, romantiska kostymer till Henry Bardons sagolika scenbilder. En ljus, klassisk tolkning som Kungliga Baletten är ensam om att dansa i världen.

Kungliga Baletten är ett av världens äldsta balettkompanier – det grundades av Gustaf III samtidigt som den svenska Operan 1773. Med sina 73 dansare är det Sveriges största dansensemble och är en del av Kungliga Operan i Stockholm. Sedan hösten 2011 är Johannes Öhman balettchef. Helsingborgs Symfoniorkester grundades 1912 och är därmed en av Sveriges äldsta symfoniorkestrar. Under 2006 tillträdde Andrew Manze som chefdirigent för orkestern, som för närvarande består av 61 medlemmar.

Here Comes the Sun

Malmö Stadsteater

Torsdag

(Teater)

Image of Here Comes the Sun

Teamet bakom succéföreställningen All we need is love är tillbaka!

Det sägs att när Astrid Lindgren blev gammal så var hon så fasligt trött på allt prat om döden att hon började telefonsamtalen med sina väninnor genom att säga ”Döden, döden, döden.” Sedan var de klara med den biten, och kunde prata om annat.

I Here comes the sun blir det tvärtom – här handlar det bara om döden. Inför döden, efter döden, och inte minst det som är den oundvikliga förutsättningen för döden – livet!

Föreställningen som baseras på bland annat intervjuer utlovar feelgood-teater med skådespel, humor, musik och dans – allt kretsande kring det mest ultimata och slutgiltiga ämnet av dem alla.

Cure-a-Phobia

Inkonst

Torsdag

(Konsert)

Image of Cure-a-Phobia

Jenny Nilsson: Sång & komposition

Fanny Gunnarsson: Piano, dragspel & sång

Daniel Hanson: Basklarinett & tvärflöjt m.m.

Elina Nygren: Viola & såg

Cure-a-Phobia utmanar sina rädslor med musik och oljud som underhåller och berör. En förvirrad minicirkus med clownskräck som vill få dig att öppna ditt sinne, tänka efter, känna glädje, bli förvånad, förvirrad, inspirerad eller bara njuta av något vackert.

Musiken, komponerad av Jenny Nilsson, följer inga skrivna regler och måsten. Den håller sig sällan till en specifik tonart eller taktart men är ändå rytmisk och på något sätt logisk. Texterna är rörande, komiska eller ifrågasättande och inbjuder till personliga tolkningar.

Cure-a-Phobia bildades initialt som ett experiment i att övervinna rädslor. Experimentet gick ut på att utsätta sig för sina rädslor genom att kasta sig ut i det okända och blotta sin själ för publiken. Resultatet var kärlek! Cure-a-Phobia har sedan dess utvecklats till den lilla klump av glöd, musik och vilja som de är idag.

Debutskivan ”Water”, som släpps på Malmöbaserade bolaget åddbåpp produktion innehåller 10 spår varav titlar som ”Seven Years”, Belong to Your Devil” & “Forest of Furniture” finns inräknade.

Pontus Snibb Blues Revue

Pub Kuntze

Torsdag

(Konsert)

Image of Pontus Snibb Blues Revue

En klassiker på Sankt Gertrud är Pontus Snibb och hans band med skickliga musiker. Denna gång blir det en riktig “blues revue”. Kom i god tid för det brukar bli mycket folk på Pontus spelningar!

Dagens Aktiviteter

Stockholm

Margaret M. de Lange

Hours: 10:00 – 21:00

Eija-Liisa Ahtila

Hours: 10:00 – 18:00

Aitor Ortiz

Hours: 10:00 – 21:00

Anton Corbijn

Hours: 10:00 – 21:00

Skimrande silver

Hours: 11:00 – 17:00

The four seasons

Hours: 11:00 – 17:00

Lunch with Börje

Hours: 12:00 – 14:00

Klara Soup Theatre

Hours: 12:00 – 14:00

No Man´s Land

Hours: 18:00 – 20:00

Norra Brunn Comedy

Hours: 18:30 – 00:00

Blåskäggs borg / Trouble in Tahiti

Hours: 19:00 – 21:00

GRAND FINALE-Spaghettiopera 15

Hours: 19:00 – 21:00

Fanny & Alexander

Hours: 19:00 – 21:00

Brief Encounter (Kort möte)

Hours: 19:00 – 20:40

The Ghost Sonata

Hours: 19:00 – 21:00

In the next room

Hours: 19:00 – 21:00

Fem kända musiker döda i seriekrock

Hours: 19:00 – 21:00

Thursday at FOTOGRAFISKA! Live: Feather And Down

Hours: 19:00 – 23:30

BROLLE – ROCK´N´ROLL

Hours: 19:00 – 21:30

Andersson Dance (SE)/ Name of the next song

Hours: 19:00 – 20:00

Satans Strindberg

Hours: 19:00 – 21:00

Robbers

Hours: 19:00 – 21:00

XL-Galan

Hours: 19:25 – 21:50

REVENGE with Ann Westin & Annika Olsson

Hours: 19:30 – 20:50

C Eriksson MAX

Hours: 19:30 – 21:30

DIRTY DANCING

Hours: 19:30 – 21:30

Monty Python´s SPAMALOT

Hours: 19:30 – 21:30

Todd Rundgren

Hours: 20:00 – 22:00

Marcus Strickland Quartet

Hours: 20:00 – 22:00

Snow Patrol

Hours: 20:00 – 22:00

The Mad Men Band live

Hours: 20:00 – 01:00

Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!

Hours: 21:00 – 23:00

Sthlm Reggae Club

Hours: 21:00 – 03:00

Lennie Skifs – Still Crazy

Hours: 21:00 – 23:00

AA Bondy

Hours: 21:30 – 00:00

The Beeters

Hours: 21:30 – 00:00

R.E.A.

Hours: 21:30 – 23:30

Berns Bistro & Bar W. 8

Hours: 22:00 – 02:00

Göteborg

EuroHorse

Hours: 10:00 – 21:00

About 150 years

Hours: 10:00 – 17:00

18th century Gothenburg

Hours: 10:00 – 17:00

Vilhelm Hammershøi

Hours: 11:00 – 18:00

Göteborg horse show

Hours: 11:00 – 23:00

Edvard Munch: Portraits

Hours: 11:00 – 17:00

OFFER & MARTYRER

Hours: 11:00 – 18:00

A Tribute to Astri

Hours: 12:00 – 14:00

MONICA L EDMONDSON – MURRINI A LA GÁVLOS

Hours: 12:00 – 17:00

West Side Story

Hours: 12:30 – 14:30

Peggy Pickit see God’s face

Hours: 13:00 – 15:00

The Bible

Hours: 18:00 – 22:30

Locatelli W.8

Hours: 18:00 – 07:59

BOHUSLÄN BIG BAND

Hours: 19:00 – 21:00

Begravelsen

Hours: 19:00 – 20:45

The Famous Swedish Project

Hours: 19:00 – 21:00

Cabaret Lorensberg

Hours: 19:00 – 23:00

Malmö

Carl Fredrik Hill – Maximus Pictor

Hours: 10:00 – 16:00

Mode utan Midja

Hours: 10:00 – 16:00

Graphics loves photography

Hours: 10:00 – 16:00

Ladies and Gentlemen!

Hours: 11:00 – 18:00

Fredrik Roos stipendium 2011

Hours: 11:00 – 18:00

FRANCISCO GOYA – The Disasters of War

Hours: 11:00 – 17:00

GERHARD NORDSTRÖM

Hours: 11:00 – 17:00

Inge Smith Hansen

Hours: 12:00 – 18:00

Kerro Holmberg

Hours: 12:00 – 17:00

Swan Lake

Hours: 19:00 – 21:00

Here Comes the Sun

Hours: 19:00 – 21:20

Cure-a-Phobia

Hours: 20:00 – 22:00

Pontus Snibb Blues Revue

Hours: 20:00 – 22:00

HOUSE OF HIP H<3P PRES: DJ ROB LOVE & LIL G.U.D. With guest

Hours: 21:00 – 03:00

Oslo

Painting Canada: Tom Thomson and The Group of Seven

Hours: 10:00 – 18:00

Easter Island, Myths, and Popular Culture

Hours: 10:00 – 17:00

Omer Fast

Hours: 11:00 – 19:00

Fluxus

Hours: 11:00 – 19:00

Royal travel 1905-2005

Hours: 11:00 – 17:00

PER INGE BJØRLO

Hours: 12:00 – 17:00

Wow!

Hours: 18:30 – 20:30

Komikameratene

Hours: 19:00 – 21:00

Vi som er hundre

Hours: 19:00 – 21:00

Invalid

Hours: 19:00 – 21:00

Das Boot

Hours: 19:30 – 21:30

Jåtåkdag – Komilab nr. 6

Hours: 19:30 – 21:30

Sonny

Hours: 19:30 – 21:50

Art

Hours: 19:30 – 21:30

Union Rhythm Kings

Hours: 20:00 – 22:00

TRYGDEKONTORET – TRYGD ACROSS NORWAY TOUR 2012

Hours: 20:00 – 00:00

HIGH PLACES

Hours: 20:00 – 22:00

YLVIS 4

Hours: 20:00 – 22:00

Mostly Other People Do the Killing (US)

Hours: 20:00 – 22:00

Oslo Opry

Hours: 21:00 – 23:00

DJ Tiki (People Love Music)

Hours: 21:00 – 02:00

Köpenhamn

The Human Comedy

Hours: 10:00 – 17:00

European Art 1300-1800

Hours: 10:00 – 17:00

Danish and Nordic Art 1750-1900

Hours: 10:00 – 17:00

French Art 1900-30

Hours: 10:00 – 17:00

Andreas Gursky

Hours: 11:00 – 18:00

Louisiana on paper: Ellsworth Kelly

Hours: 11:00 – 19:00

Avantgardens Kvinder 1920-1940

Hours: 11:00 – 18:00

Beethoven’s Violin Concerto

Hours: 19:30 – 21:30

Singin’ In The Rain

Hours: 19:30 – 22:20

Emergenza Festival

Hours: 19:30 – 22:00

Don Juan

Hours: 20:00 – 23:00

M83

Hours: 20:00 – 22:00

A folklore

Hours: 20:00 – 22:15

Sonnets – free after …

Hours: 20:00 – 22:00

JAZZ, LOVE & HENDERSON

Hours: 20:00 – 22:00

GEORGIE FAME & THE DANISH CONNECTION

Hours: 20:00 – 22:00

Back to the desert

Hours: 20:00 – 22:00

City Singles

Hours: 20:00 – 22:00

Gangrene

Hours: 21:00 – 23:00

FRANKY LEE (S) & LOSING MUST

Hours: 21:00 – 00:00

Integrity (US)

Hours: 21:00 – 23:00

Hopsin

Hours: 22:00 – 00:00

Hussy: SugarBois & Oh Boy & Copyflex & DJ Muji’a & Emil Lange & Borneland

Hours: 23:00 – 04:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s