Wednesday the 22th of Febuary in Swedish

Stockholm

The Queen of Spades

Kungliga Operan

Onsdag

(Opera)

Image of The Queen of Spades

I S:t Petersburgs adelskretsar går ryktet att den gamla Grevinnan i sin ungdom vann en förmögenhet med hjälp av tre hemliga kort. Den unge officeren Herman älskar hennes adoptivdotter Lisa, som ska gifta sig med en annan. Han vill till varje pris spela sig ur sin fattiga position. När han ska lura till sig den magiska kortkombinationen dör Grevinnan…

Tjajkovskij lär ha varit djupt tagen när han tonsatte Alexander Pusjkins novell, där kasinots värld skapar fällor av passioner och dödliga hemligheter. I surrealistiska bilder, snillrik koreografi och svart humor berättar regissören Dmitri Bertman och hans medarbetare historien om Hermans och Lisas öde.

Hedda Gabler

Dramaten

Onsdag

(Teater)

Image of Hedda Gabler

Hedda Gabler har just gift sig med den lovande forskaren Jörgen Tesman. Ett val främst baserat på status och ekonomi. Deras nya hem är köpt för lånade pengar, med makens utlovade professur som säkerhet. Vardagen ska just börja, och hon är redan dödligt uttråkad.

När det visar sig att hennes gamla kärlek Eilert Lövborg, som även råkar vara makens akademiska rival, har blivit både nykter och publicerat ett veritabelt mästerverk blir framtiden allt mer osäker. Vad händer om Eilert kniper professuren? Hur blir det med deras ekonomi? Och vad har hon då gett sig in på? Hedda har alltid önskat att ta makten över en annan människa och nu får hon en utmärkt anledning. Utan att veta om det tar hon sats mot avgrunden.

Hedda Gabler är en av teaterhistoriens mest omdiskuterade roller. Å ena sidan elak och manipulativ, å andra sidan ett uttryck för en maktlös människa utan möjlighet att påverka sitt liv.

Eva Dahlman regisserade senast succén ”En handelsresandes död” på Dramaten.

Gertrude Stein

Stockholms Stadsteater

Onsdag

(Teater)

Image of Gertrude Stein

Det regnar. Och i morgon ska Gertrude Stein och Alice B Toklas flytta ut från 27, Rue de Fleurus. Det är mycket som måste packas men det är förstås Alice uppgift. Gertrude Stein röker och tänker på åren som gått och människor som hon mött. Hon tyckte mycket om Picasso! Och om Hemingway och Scott Fitzgerald – även om det var svårt att stå ut med deras fruar. Framför allt tänker hon på det anspråksfulla i att vara ett geni.

Bodil Malmsten har gjort en nyöversättning av pjäsen om en av det tidiga 1900-talets stora kulturpersonligheter. Gertrude Stein levde öppet i ett lesbiskt förhållande med Alice B Toklas och höll salong i Paris för alla författare, konstnärer och poeter värda namnet.

INTEGRITY

Klubben/fryshuset

Onsdag

(Konsert)

Image of INTEGRITY

INTEGRITY is one of the most influential and recognizable bands in the underground music scene.

Select circles in the underground music community have come to understand the level of power that this band has manifested. INTEGRITY has risen to be one of the most hated and respected bands in the world of hardcore, punk, and metal. This band has spent the better part of their life creating some of the most controversial and menacing music in the genre of hardcore punk.

Yukon Blonde

Debaser Slussen

Onsdag

(Konsert)

Image of Yukon Blonde

I sitt hemland hyllas kanadensarna i Yukon Blonde av fans och kritiker som ett av de hetaste indiebanden just nu och har det senaste ett och ett halvt åren betat av fler mil på vägarna än de flesta av oss gör under en tioårsperiod. Efter att ha turnerat med band som Good Old War och Edward Sharpe & The Magnetic Zeros och med stop på festivaler som SXSW i Austin, NXNE och CMW i Toronto och Popkomm i Berlin är det nu Stockholms och Debaser Slussens tur!

Fram till 2008 gick bandet under namnet Alphababy och hann släppa två EPs som båda möttes av god kritik innan man bytte namn till Yukon Blonde. Nu är de aktuella med 4-spårs EPn ”Fire//Water” – uppföljaren till bandets Polaris- och WCMA-nominerade debut-LP från 2009. EPn, som producerats av Colin Stewart (Black Mountain, Ladyhawk), innehåller allt man behöver för att hålla sig varm i den rådande svenska vinterkylan. I början av 2012, lagom till spelningen på Debaser, släpper bandet sitt andra album och förväntningarna är redan skyhöga.

Öppnar upp gör Stockholmsbandet Children’s Music som debuterade 2009 med “Songs For Adults”. I år släppte de uppföljaren “Welcome to My Home”.

Bästa Nina Kienast spelar skivor före och efter banden.

Obs, tiderna är ej exakta, kom i tid!

21:30 Yukon Blonde (CA)

Yukon Blonde kommer ursprunligen från Kelowna, British Columbia, men är numera bosatta i Vancouver. Bandet bildades 2005 men gick då under namnet Alphababy men bytte 2008 namn till Yukon Blonde. Som Alphababy släppte de två EPs som båda fick god kritik. Som Yukon Blonde släppte de sin debut-EP “Everything In Everyway” 2009 och samma år kom den självbetitlade debut-LPn. De har blivit utnämnda till ett av “10 Canadian bands destined to break in 2010” av CBC och magasinet Chart utnämnde dem till det bästa bandet på festivalen “Canadian Music Week”. 2011 släppte de EPn “Fire//Water”.

20:30 Children’s Music

Children’s Music kommer från Stockholm och består av Jack Fägrell, Kristian Hagner, Ida Krasse, Niclas Sjöbeck & Emil Wadeskog. Debuterade gjorde de år 2009 då de släppte albumet Songs For Adults, och de har nu i 2011 släppt albumet Welcome to My Home.

Lennie Skifs – Still Crazy

Tyrol

Onsdag

(Show)

Image of Lennie Skifs - Still Crazy

Björn Skifs och Lennie Norman är födda ungefär samtidigt, är vänner sedan länge och deras karriärer har många gånger korsats. Ändå har de aldrig stått på scen tillsammans – förrän nu. ”Lennie Skifs – Still Crazy…” är en personlig show med både det ena och det andra från Lennie och Björn. Lennie brukar stå för komiken och Björn för musiken, men här blandas det friskt och kan även bli tvärtom och både och. Tillsammans blir det alltså en dubbelt så trevlig kväll.

Flavors of Mojito

White Room

Onsdag

(Club)

Image of Flavors of Mojito

Blåbär, hallon eller passionsfrukt? Vilken smak föredrar du?

Nu på onsdag har vi ett drinktema med en försmak av sommar där Mojito står i centrum. Drinken som härstammar från Kuba var självaste Ernst Hemingway favoritdrink. För mer info om drinken: http://en.wikipedia.org/wiki/Mojito

“Moito is the new black!” or is it: “Mojito is the new White” ?

DJs:

Kl.00.00-02.30 Nabbe

Kl.02.30-05.00 Alle Tabrizi

Ansök om gästlista och fritt inträde till kl.01.00 genom att OSA i inbox

Varmt välkomna!

Göteborg

Norges marschkung

Kronhuset

Onsdag

(Klassiskt)

Image of Norway's march king

Alfred Oscar Johannessen Borg föddes 1851 i Fredrikshald, nuvarande Halden och dog 1930. Han var norsk kompositör och dirigent, ofta omtalad som “Norges Marschkung”.

Med god hjälp från kung Oscar II fick han i sin ungdom friplats vid Musikaliska Akademien i Stockholm. Borg blev så småningom en central person i Haldens musikliv, inte bara som orkesterdirigent, men också som kördirigent och organist. Borg skrev bland annat en rad körverk, men han är mest känd som kompositör av runt sjuttio marscher för militärorkester. Hans marscher är precisa i formen, med en enkel sångbar melodi, präglade av en koncis baslinje och tät stämföring.

När kvällens dirigent Bjarte Engeset tog examen i dirigering vid Sibelius-Akademin 1989 gjorde han det med bravur. Han fick högsta möjliga poäng av juryn och omtalades som en av akademins allra bästa studenter genom tiderna.

Engesets framgångar är många. Hans debut med Royal Philharmonic Orchestra i London 1997 blev mycket väl mottagen och hans skivinspelningar med norsk orkestermusik av Grieg och Tveitt har placerat sig högt på försäljningslistorna. Sedan 2007 är Engeset konstnärlig ledare för DalaSinfoniettan, Dalarnas egen symfoniorkester.

West Side Story

GöteborgsOperan

Onsdag

(Musikal)

Image of West Side Story

Kanske är det tidlösheten i temat: en konflikt mellan människor med olika bakgrund, en skildring av den tonårstid då allt är lika mycket på lek som på blodigt allvar, en berättelse om den andlösa, uppslukande kärleken och dess spegelvända motsvarighet – det förtärande hatet. Kanske är det formen: de stora dansnumren som genialiskt driver handlingen framåt lika mycket som dialogen och sången. Kanske är det den raffinerade musiken: komponerad av Leonard Bernstein då han stod på toppen av sin karriär och var en av världens främste dirigenter, lika bevandrad i den klassiska musiken som intresserad av att tolka och uttrycka sin egen tid musikaliskt. West Side Story kallas av en uppsjö av olika anledningar ”världens bästa musikal” och har sedan urpremiären 1957 tolkats och omtolkats, översatts, setts och älskats av människor över hela världen. Löst baserad på Shakespeares Romeo och Julia är det en tragisk kärlekshistoria i storstadsmiljö med två rivaliserande ungdomsgäng i fokus.

At the last minute

Göteborgs Stadsteater

Onsdag

(Teater)

Image of At the last minute

Efter teaterns största publiksuccé i mannaminne, Sista dansen, skildrar Carin Mannheimer på nytt åldrandet i en alldeles nyskriven komedi. Allt är utsålt!

Möt Marianne, Solveig och Annlouise, tre 80-åriga kvinnor som jobbar mot en snäv deadline, nämligen den slutgiltiga. Köttets lustar och själarnas obotliga ensamhet tar aldrig slut. Det är mycket som ska hinna bli gjort; bo i kollektiv, bli kär och börja ett nytt liv…

Carin Mannheimer har gjort det igen! Efter Göteborgs Stadsteaters största publiksuccé i mannaminne är Carin Mannheimer tillbaka med en alldeles nyskriven komedi om att åldras. Redan innan premiären hade 20 000 biljetter bokats. Efter premiären är nu allt utsålt!

Sicken tyken tid

Stenhammarsalen

Onsdag

(Show)

Image of Sicken tyken tid

En äkta Göteborgsrevy med

Puck Ahlsell, Ulf Dohlsten, Eva-Lotta Ohlsson,Stefan Ljungqvist och Jill Ung (samt en och annan överraskning)

Nu kan Göteborgarna glädja sig åt en riktig Göteborgsrevy. Staden Humorelit drar in i Stenhammarsalen med början i februari 2012. Äntligen kan vi glädja oss åt revykonsten igen. Anders Wällhed – mannen bakom “Aftonstjärnan” och Kent Anderssons stora framgångar, när det senast begav sig – står för Manus till denna föreställning.

Det borgar för händelserika veckor kommande vår… Kapellmästare till revyn är stjärngitarristen Bengt Magnusson och ensemblen innehåller som sagt det bästa som Göteborg har att erbjuda. Kan du motstå detta?…

A Tribute to Astri

Göteborgs Stadsteater

Onsdag

(Konsert)

Image of A Tribute to Astri

En resa från Stockholm 1907 till Stockholm 1980. Via Paris, San Remo, Sjösala och Anienes myrtenlund.

En kavalkad av röster, dikter, sånger och berättelser om och av skulptrisen och konstnärinnan Astri Bergman Taube.

Gästspel Maia-ensemblen Med Eva Hermansson, Sven Andrén, musiker/sångerska Åsa Johansson

VIVA WEDNESDAYS // DJ AXLOH

Peacock Dinner Club

Onsdag

(Club)

Image of VIVA WEDNESDAYS // DJ AXLOH

VIVA WEDNESDAYS // DJ AXLOH // ONS 22 FEB

Denna veckan så gästas vi utav ingen mindre än dj AXLOH.

VIVA

PEACOCK DINNER CLUB

23:00 – 03:00

21+

Malmö

Here Comes the Sun

Malmö Stadsteater

Onsdag

(Teater)

Image of Here Comes the Sun

Teamet bakom succéföreställningen All we need is love är tillbaka!

Det sägs att när Astrid Lindgren blev gammal så var hon så fasligt trött på allt prat om döden att hon började telefonsamtalen med sina väninnor genom att säga ”Döden, döden, döden.” Sedan var de klara med den biten, och kunde prata om annat.

I Here comes the sun blir det tvärtom – här handlar det bara om döden. Inför döden, efter döden, och inte minst det som är den oundvikliga förutsättningen för döden – livet!

Föreställningen som baseras på bland annat intervjuer utlovar feelgood-teater med skådespel, humor, musik och dans – allt kretsande kring det mest ultimata och slutgiltiga ämnet av dem alla.

High Places

Inkonst

Onsdag

(Konsert)

Image of High Places

High Places är Los Angeles-baserade Rob Barber och Mary Pearson. Tillsammans bygger de dansant popmusik som är både unikt konstnärlig och finstämd. High Places är pop men influenser från dub, Chicago/NYC house och Detroit techno finns ständigt närvarande. Under deras 5-åriga existens har bandet rest jorden runt och framfört sin musik i vitt skilda kontext. En turné kan innehålla framträdande på Guggenheim Museet på Manhattan följt av ett gig i en industrilokal i Chiles huvudstad Santiago – ytterligheter som finns närvarande på senaste skivan, Original Colors, släppt på Thrill Jockey i november 2011. Varje låt har en egen textur och känsla som skapar ett varierat album som dock hålls samman av Marys mezzo-sopran och texter. Det visuella uttrycket har alltid varit viktigt för High Palces som arbetar runt egenproducerade visuals live samt sprider vacker fotografi på sin fotoblogg – hellohighplaces.blgspot.com.

Uncut

Babel

Onsdag

(Stand Up)

Image of Uncut

En standupkväll som är så oförutsägbar att inte ens komikerna själva vet hur det ska sluta.

Ännu en gång kör Oslipat sitt succékoncept Improstandup. Alla som har varit på Improstandup innan vet att varje kväll är unik, och att man inte vill missa någon av dem.

I första akten får publiken se lite vanlig högklassig standup av bl a Kringlan Svensson. I andra akten klipper vi alla säkerhetsbälten och trampar på gasen. Publiken har en stor del i att påverka vad komikerna ska skoja om. Det enda vi vet på förhand är att det kommer att bli roligt.

På scen denna kväll:

JOSEFIN JOHANSSON, larger than life-komikern som du hört i Pang Prego och numera kan ses i bland annat TV3:s Extra Extra.

KRINGLAN SVENSSON, värstingakademikern som du hört i Pang Prego och sett i barnprogram så roliga att de överträffar den mesta vuxenhumorn.

EMMA HANSSON, Malmökomiker med mycket improvisationsvana. Har bland annat kunnat ses i Centralskolan på SVT.

Samt huskomikerna MARCUS & FRITTE.

Sara Kokk & Markku Hildén

Debaser

Onsdag

(Club)

Image of Sara Kokk & Markku Hildén

En lång modellsnygg projektledare med hejdundrande bra vinylsamling tillsammans med en astronomiskt bra trummis med sugande blick och inblick i en hel del musik du kan komma att älska, hur låter det?

Kom och spisa mat, mikroöl, ekovin, fåtöljer och litet dansgolv ihopa denna lilllördag.

Dagens Aktiviteter

Stockholm

Anton Corbijn

Hours: 10:00 – 21:00

Eija-Liisa Ahtila

Hours: 10:00 – 18:00

Margaret M. de Lange

Hours: 10:00 – 21:00

Aitor Ortiz

Hours: 10:00 – 21:00

Skimrande silver

Hours: 11:00 – 17:00

The four seasons

Hours: 11:00 – 17:00

Klara Soup Theatre

Hours: 12:00 – 14:00

Lycka

Hours: 18:00 – 20:00

Gertrude Stein

Hours: 18:00 – 20:20

Norra Brunn Comedy

Hours: 18:30 – 00:00

INTEGRITY

Hours: 18:30 – 21:00

Wiener Philharmoniker

Hours: 19:00 – 21:45

GRAND FINALE-Spaghettiopera 15

Hours: 19:00 – 21:00

Misantropen

Hours: 19:00 – 21:00

Julius Caesar

Hours: 19:00 – 21:40

Hedda Gabler

Hours: 19:00 – 21:00

The Queen of Spades

Hours: 19:00 – 22:20

Awesome – Kim Anderzon

Hours: 19:00 – 20:30

Lisa Werlinder with guest Peter Asplund

Hours: 20:00 – 22:00

Jazz is dangerous

Hours: 20:00 – 02:00

GLORYFIED

Hours: 20:00 – 01:00

Fritz’s Corner| TENNIS BAFRA

Hours: 20:00 – 02:00

Yukon Blonde

Hours: 20:30 – 00:00

Linnea Olsson

Hours: 21:00 – 23:00

Lennie Skifs – Still Crazy

Hours: 21:00 – 23:00

Jazz at Acoustic: Hot Four East

Hours: 21:30 – 23:30

One Wednesday at the Rose

Hours: 23:00 – 05:00

THAT F*@#!NG PARTY – DJ: Daniel Sun

Hours: 23:59 – 05:00

Flavors of Mojito

Hours: 23:59 – 05:00

Göteborg

18th century Gothenburg

Hours: 10:00 – 17:00

About 150 years

Hours: 10:00 – 17:00

OFFER & MARTYRER

Hours: 11:00 – 18:00

Vilhelm Hammershøi

Hours: 11:00 – 18:00

Edvard Munch: Portraits

Hours: 11:00 – 17:00

MONICA L EDMONDSON – MURRINI A LA GÁVLOS

Hours: 12:00 – 17:00

A Tribute to Astri

Hours: 12:00 – 14:00

Sicken tyken tid

Hours: 14:00 – 16:00

Norway’s march king

Hours: 19:00 – 21:00

At the last minute

Hours: 19:00 – 21:20

The Famous Swedish Project

Hours: 19:00 – 21:00

Peggy Pickit see God’s face

Hours: 19:00 – 21:00

West Side Story

Hours: 19:30 – 21:30

BLUES in the hammock

Hours: 19:30 – 21:30

Sicken tyken tid

Hours: 19:30 – 21:30

Wednesdays @ Bliss

Hours: 21:00 – 02:00

VIVA WEDNESDAYS // DJ AXLOH

Hours: 22:00 – 03:00

Malmö

Carl Fredrik Hill – Maximus Pictor

Hours: 10:00 – 16:00

Mode utan Midja

Hours: 10:00 – 16:00

Graphics loves photography

Hours: 10:00 – 16:00

FRANCISCO GOYA – The Disasters of War

Hours: 11:00 – 17:00

GERHARD NORDSTRÖM

Hours: 11:00 – 17:00

Ladies and Gentlemen!

Hours: 11:00 – 18:00

Fredrik Roos stipendium 2011

Hours: 11:00 – 18:00

Inge Smith Hansen

Hours: 12:00 – 18:00

Kerro Holmberg

Hours: 12:00 – 17:00

Håkan Askmark

Hours: 13:00 – 16:00

Here Comes the Sun

Hours: 19:00 – 21:20

Sara Kokk & Markku Hildén

Hours: 19:00 – 03:00

High Places

Hours: 19:30 – 21:30

Uncut

Hours: 20:00 – 22:00

Super wednesday @ ÉTAGE

Hours: 23:00 – 14:00

Little Saturday

Hours: 23:00 – 03:00

Oslo

Easter Island, Myths, and Popular Culture

Hours: 10:00 – 17:00

Painting Canada: Tom Thomson and The Group of Seven

Hours: 10:00 – 18:00

Fluxus

Hours: 11:00 – 19:00

Omer Fast

Hours: 11:00 – 19:00

Royal travel 1905-2005

Hours: 11:00 – 17:00

PER INGE BJØRLO

Hours: 12:00 – 17:00

Ronny Haugelands Bingo

Hours: 18:00 – 00:00

Komikameratene

Hours: 19:00 – 21:00

Sonny

Hours: 19:30 – 21:50

Art

Hours: 19:30 – 21:30

Das Boot

Hours: 19:30 – 21:30

Jåtåkdag – Komilab nr. 6

Hours: 19:30 – 21:30

Realtime Quintet

Hours: 20:00 – 22:00

SAMLING

Hours: 20:00 – 22:00

Uhørt! ANDREA Kvintett & Full Hals

Hours: 20:00 – 22:00

RESiDANS

Hours: 20:00 – 22:00

DJ Kimichi

Hours: 21:00 – 03:00

Köpenhamn

Danish and Nordic Art 1750-1900

Hours: 10:00 – 17:00

French Art 1900-30

Hours: 10:00 – 17:00

The Human Comedy

Hours: 10:00 – 17:00

European Art 1300-1800

Hours: 10:00 – 17:00

Andreas Gursky

Hours: 11:00 – 18:00

Louisiana on paper: Ellsworth Kelly

Hours: 11:00 – 19:00

Avantgardens Kvinder 1920-1940

Hours: 11:00 – 18:00

Schubert’s Symphony No. 7

Hours: 17:00 – 19:00

Bar7 presents SOSO’s 4yo // sponsored by Absolut // DJ Thomas Madvig

Hours: 17:30 – 20:30

Singin’ In The Rain

Hours: 19:30 – 22:20

Sonnets – free after …

Hours: 20:00 – 22:00

JAZZ, LOVE & HENDERSON

Hours: 20:00 – 22:00

Snow Patrol

Hours: 20:00 – 22:00

Back to the desert

Hours: 20:00 – 22:00

City Singles

Hours: 20:00 – 22:00

Don Juan

Hours: 20:00 – 23:00

Dangers of the Sea

Hours: 21:00 – 23:00

ULCERATE (NZ) & SVART CROWN (FR) & CASTRENSIS (DK)

Hours: 21:00 – 00:00

Kina Grannis

Hours: 21:00 – 23:00

Why Not: Phase5 & Graded & Johnvincent

Hours: 23:00 – 04:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s