Saturday the 18th of febuary in Swedish

Stockholm

Dialogues des carmélites

Kungliga Operan

Lördag

(Opera)

Image of Dialogues des carmélites

Regissören Johanna Garpe tar sig an Francis Poulencs opera från 1957 och ställer franska revolutionens paroller om frihet, jämlikhet och broderskap på sin spets. Var står vi i förhållande till de orden i Europa idag? Är jag beredd att försvara allas rätt till frihet även om jag inte står bakom dem det handlar om? Eller ens tycker om dem? Operan är baserad på verkliga händelser under franska revolutionen när 16 nunnor i ett kloster dömdes till döden eftersom de fortsatt utöva sin religion trots rådande förbud. I operan ställs andlighet mot materialism – och plötsligt måste man välja sida.

Caravan & Camping 2012

Kistamässan

Lördag

(Mässa)

Image of Caravan & Camping 2012

Räkna med en positiv injektion av husbil- och husvagnsfeber som tar dig ett steg närmare sommaren! På Caravan & Camping finns handlarna, specialisterna och entusiasterna för att vägleda och inspirera. Missa till exempel inte Husbilsdagen som arrangeras i samarbete med Husbilen Test på torsdagen som är till för blivande husbilsägare.

I samarbete med Biltema och Husvagn på Väg är vi väldigt glada att dessutom kunna presentera rallydrottningen Tina Thörner och tusenkonstnären Bosse Bildoktorn som gästar oss och bjuder på sina campingerfarenheter. Och för de allra minsta har vi barnfavoriten Byggare Bob på plats på lördagen.

Antikmässan

Stockholmsmässan

Lördag

(Mässa)

Image of Antikmässan

Antikmässan på Stockholmsmässan i Älvsjö – årets höjdpunkt för antik- och inredningsentusiaster – 16-19 februari 2012

Här möter du 250 utställare av antikviteter, vintage, modern design, konst och kuriosa. Här finns experter, föredrag, trendanalytiker och inspirationsutställningar. Allt du behöver för att ge ditt hem en personlig prägel och en unik inredning.

Allt är till salu!

Bland Antikmässans utställare finner du experter inom områden som antikviteter, konst, vintage/modern design, kuriosa och byggnadsvård.

Varje år har Antikmässan ett tema som genomsyrar våra inspirationsutställningar, allmänna ytor, föredrag m m. 2012-års tema är:

Original&Originell

Vi möter dagligen tusentals ting. De flesta av dem säger oss inget – andra får liv redan vid första ögonkastet. Det förklaras ofta med ord som proveniens och patina. Eller design och kvalitet. Men det är i mötet med dig som tingen får nytt liv och en ny roll att spela. Du ser dig själv i dem, och dem i ditt liv. Andra ser en vacker sak, du ser en pusselbit i din personlighet. Känslan är obetalbar. Utsätt dig för den på Antikmässan 2012.

Supermarket Fair

Kulturhuset

Lördag

(Mässa)

Image of Supermarket Fair

SUPERMARKET is an international art fair created and managed by artists.

Artist-run galleries and similar artists’ initiatives exhibit the latest tendencies in art. The focus is on the meeting between audience, art and artists from around the world as much as the exhibition itself.

DIRTY DANCING

China Teatern

Lördag

(Musikal)

Image of DIRTY DANCING

Det är sommaren 1963 och blott 17 år gamla Frances “Baby” Houseman

är på väg att lära sig mer om livets stora hemligheter – och en hel del om dans.

Baby är på semester i New Yorks Catskill Mountains tillsammans med sin äldre syster

och deras föräldrar, men hon är inte särskilt intresserad av aktiviteterna som bjuds vid

semesteranläggningen. Istället upptäcker hon en helt annan slags underhållning när

hon av en slump hamnar i personalens område där ett party med dans natten lång pågår.

Trollbunden av de heta dansrörelserna och de medryckande rytmerna dröjer det inte länge

innan Baby är en del av detta – inte minst när hon möter dansläraren Johnny Castle.

Babys liv är på väg att ta en ny riktning när hon kastas in i rampljuset som Johnnys partner

både på dansgolvet och vid sidan av, vilket får stora konsekvenser…

Vi som är hundra

Stockholms Stadsteater

Lördag

(Teater)

Image of Vi som är hundra

En brinner, en försöker vara lycklig och en tror sig minnas hur det var. Tre kvinnor, eller kanske samma, i olika skeden i livet. Alla med var sin agenda, men med den gemensamma drömmen att bli superduperlycklig. Hur blir man det? Hur gör man för att vara människa? Vad är ett liv och vad kunde ha gjorts annorlunda? Oroa er inte. Alla tre är lika förvirrade som vi och absolut inte överens.

Vi som är hundra är ett rappt drömspel om livet, valen, kompromisserna och drömmarna som gick i kras. Jonas Hassen Khemiri gjorde stor succé med sin debutpjäs Invasion! på Stockholms stadsteater 2006.

Bandit rock awards 2012

Münchenbryggeriet

Lördag

(Show)

Image of Bandit rock awards 2012

Den 18 februari 2012 är det dags igen för Sveriges enda rockgala!

10 priser – Bandits lyssnare röstar fram vinnarna i 8 kategorier. Röstningen startar torsdag 1 dec.

Se till att uppleva galan på plats! Galan avslutas med de miljonsäljande internationella banden 3 Doors Down (lirar 75 minuter) och Seether (45 min). Under prisutdelningen lirar även 4-5 nominerade band kortare exklusiva set.

KLARA BAND:

3 DOORS DOWN

SEETHER

Under prisutdelningen lirar följande band kortare exklusiva set:

SABATON

SUPERCHARGER

Get Loud!

Fasching

Lördag

(Konsert)

Image of Get Loud!

Konserten Get Loud – A night of soul and r’n’b lever upp till sitt namn och levererar de bästa av vad soulen och R’n’B´n har att erbjuda.

Fem starka sångerskor levererar sina personliga favoritlåtar, uppbackade av ett band med ett svårslaget sväng. Låtar av bland annat Beyoncé, Florens + The Machine och India Arie framförs med självklar attityd och gör det svårt för publiken att stå still.

Lisa Lindal med cellisten Anna Dager är förband denna kväll.

The Maccabees

Debaser Slussen

Lördag

(Konsert)

Image of The Maccabees

Vid en hastig anblick på gruppens geografiska utgångspunkt blir man fundersam. Brighton? Ska det inte vara Montreal? The Maccabees som kommer från den kända brittiska turistorten har nämligen lånat en hel drös av de enorma ljudlandskap som Kandadas finest, Arcade Fire, brukar vara mästare i att måla upp. På gruppens andra album “Wall of Arms” från 2009 lånade de till och med in producenten Markus Dravs som så framgångsrikt rattade mästerverket “Neon Bible”. 9 januari är tanken att vi ska få ta del av gruppens uppföljande album “Given to the Wild” där har de jobbat med Tim Goldsworthy och Bruno Ellingham (LCD Soundsystem, Massive Attack). Vi ser fram emot mer nuerotisk konstrock som inom kort bör ta denna kvintett hela vägen fram till den större publik som de så väl förtjänar.

Obs, tiderna är ej exakta, kom i tid!

23:00 Maccabees (UK)

Indiebandet Maccabees från Brighton bildades 2004. Året efter släppte de sin debutsingel “X-Ray” via Promise Records som kom att spelas på radiostationen Xfm London. SIngeln “Latchmere” följde 2006 och med det växte också uppmärksamheten kring bandet. 2007 släppte de sitt debutalbum “Colour It In” via Fiction Records som följdes av turnéer, bland annat i USA med bandet Bloc Party. 2009 gav de ut albumet “Wall Of Arms”. Albumet hamnade på plats nummer 13 på UK albums chart och möttes av positiv kritik av bland annat NME som gav plattan 8/10. Tredje albumet “Given To The Wild” släpps i början av 2012.

22:00 We Are Augustines (US)

We Are Augustines är ett amerikanskt indie rock band baserade i Brooklyn, New York. Bandet består av Billy McCarthy, Eric Sanderson och Rob Allen.

We Are Augustines bildades 2010 och släppte sitt debutalbum Rise Ye Sunken Ships 2011.

R.E.A.

Hamburger Börs

Lördag

(Show)

Image of R.E.A.

R.E.A är tillbaka

med en helt ny show!

Roligare än så här kan du förmodligen inte få i

Stockholm i vår. Det är nytt och naket. Det är sexigt och svängigt. Missa inte vårens skrattfest.

XOVP

Nalen

Lördag

(Club)

Image of XOVP

Mac Miller(US), No Strange Things (US), All Out Dubstep, Dubbel Dutch (US), Sharks, CrossHill, Stephen Simmonds , Thomas Gylling (Mosquito), Cristian Dinamarca, Lång-Kalle , Tricky Kid (AOD), The Soul Lounge, Linny Hex och fler.

Stora Salen

The Soul Lounge (Urban/hiphop/soul)

Världspremiär för Toffers nya musikvideo

Malena Uamba (Live)

Rundpingis

Harlem

Visionfruit (Dubstep/drum n bass/Visuals)

Mofeta & Jerre Live (Spiderdogs)

Hallen

Children (Mininal / House)

Loungin with Massive Moe

Göteborg

Peggy Pickit ser Guds ansikte

Angereds Teater

Lördag

(Teater)

Image of Peggy Pickit  see God's face

De intalar sig att de har förtjänat det. Att vara trygga, hela, rena, försäkrade. Men vetskapen om att det bara

är en slump att de fötts till ett liv fyllt av privilegier och rättigheter – där dricksvattnet rinner ur kranen och alla får den medicin de behöver – gnager. De är välutbildade, läkare och har precis fyllt 40. Två av dem har arbetat på fältet någonstans i Afrika. De har inte setts på sex år och nu ska de ha parmiddag.

Roland Schimmelpfennig är en av Tysklands ledande nutidsdramatiker och spelas över hela världen.

Med relationsdramat Peggy Pickit… försöker han slå hål på den europeiska civilisationens lögner om sig själv.

The Bible

Göteborgs Stadsteater

Lördag

(Teater)

Image of The Bible

Böckernas bok, skrifternas skrift. Helig eller inte- nu blir den teater!

Genom myter och berättelser från syndafall till apokalyps vandrar Adam och Eva, vägledda av en nyckfull Gud. Vi plockar det förbjudna äpplet i Edens lustgård och smyger sedan ombord på Noaks ark. En resa som går genom brinnande buskar via Sodom och Gomorra och Babels torn till Kanaans land. Och kanske hinner vi precis fram i tid för att bevittna födseln av ett omstritt gossebarn. På bara fyra timmar berättar vi hela den bibliska historien.

Niklas Rådström har tagit ett helhetsgrepp om både Gamla och Nya Testamentet och skapat ett helt nytt verk. Rådström som är en av Sveriges mest namnkunniga författare av romaner, dramatik och filmmanus har tidigare gjort en teaterversion av Dantes gudomliga komedi för Göteborgs Stadsteater.

Regissören Stefan Metz står bakom flera av Stadsteaterns succéer som Trettondagsafton och Peer Gynt. Metz som annars är bosatt i Madrid har verkat på flera stora scener i Europa. Han var tidigare en av huvudaktörerna i det världsberömda teatersällskapet Théâtre de Complicité i London.

Stage Fright

Lorensbergsteatern

Lördag

(Teater)

Image of Stage Fright

En bakvänd komedi om en fars med Thomas Petersson, Ulla Skoog, Claes Månsson och Sven Melander m.fl!

Våren 2012 kommer den makalöst roliga och prisbelönta komedin Rampfeber till Lorensbergsteatern. Komikerna Ulla Skoog och Thomas Petersson spelar två av huvudrollerna i denna underbart finurliga föreställning som är en komedi, som handlar om en fars! Under hösten spelas föreställningen på Halmstad teater och flyttas till Göteborg efter jul, med premiär den 25 januari 2012.

Det unika med Rampfeber är att publiken först får se föreställningen framifrån och sedan bakifrån, som om man stod bakom kulisserna och kikade in på scen. För om du inte visste det redan, så händer det ofta mer bakom än på själva scenen under en förställning! Det är alltifrån privata pengar som står på spel till svartsjukedraman och en oändlig massa sardintallrikar som dyker upp överallt. Som du förstår blir det förvecklingar i det oändliga som är så dråpliga att skrattsalvorna kommer avlösa varandra.

Missa inte denna klassiker av Michael Frayn, som spelade för fulla hus i nästa fem år i Londons West End och sägs vara en av tidernas roligaste pjäser.

Föreställningen produceras av 2Entertain.

Regi: Christoffer Bendixen.

Medverkande:

Ulla Skoog

Thomas Petersson

Claes Månsson

Sven Melander

Jeanette Capocci

Alexander Stocks

Anna-Karin Palmgren

Susanne Thorson

Pär Nymark

KLABBES BANK

Nefertiti

Lördag

(Konsert)

Image of KLABBES BANK

Lekfull och spännande jazz där Klabbe slänger i allt som han

tycker om. Här samsas känslor av vitt skillda slag, spelade av en rad sköna musiker som är öppna nog att kunna leverera Klabbes enormt breda spektrum. Energifyllda toppar, djup dramatik, musikalisk lycka och sorg. Jazz som vågar. Jazz som brinner.

Klas-Henrik Hörngren –p, klav.

Thomas Backman –sx, klar, perc.

Magnus Wiklund – trb, perc.

Joel Wästberg –sx, perc, tr.

Jacob Öhrvall –b.

Martin Öhman –tr, elektr.

VON BENZO

Sticky Fingers

Lördag

(Konsert)

Image of VON BENZO

2009 släppte rockbandet Von Benzo sitt självbetitlade debutalbum. Sångaren Jay Smith gick därefter och vann Idol 2010

Efter ett år som Idolvinnare med guld- och platinaskiva, utsålda turnéer och tre hits på radio återvände Von benzo till studion. Tillsammans med Grammisvinnande producenten Tobias Lindell (Mustasch, Europé, Hardcore Superstar mm) har Von Benzo under sommaren spelat in sitt andra album.

Alla låtar är skrivna av bandet själva och Tobias Lindell har producerat och mixat skivan. Det är tolv låtar där Jay Smith berättar om sig själv och sitt omtumlade år. Tolv låtar där Von Benzo bygger upp en överraskande riffdriven ljudbild. Det är Von Benzo 2011.

MAGNUS HÄRENSTAM – Morsning & Goodbye

Lisebergsteatern

Lördag

(Show)

Image of MAGNUS HÄRENSTAM - Morsning & Goodbye

En av våra mest folkkära artister har hunnit bli lite mer än medelålders. Efter dryga fyrtio år som underhållare, folkbildare och skådespelare, ställer sig Magnus Härenstam på scen igen och vänder sin skarpa blick inåt. Resultatet är en enmansföreställning i två akter, där du bjuds att både skratta och nicka igenkännande åt Magnus träffsäkra betraktelser med glimten i ögat om den svåra, men roliga konsten att mogna med behag. Missa inte chansen att komma så här nära en del av det svenska kulturarvet.

Under resans gång har herr Härenstam hunnit med ett drygt dussin spelfilmer, musikaler, teaterföreställningar och dryga två tusen TV-program – allt ifrån klassiker som ”Fem myror är fler än fyra elefanter” till långköraren ”Jeopardy”.

Full Clip

Henriksberg

Lördag

(Konsert)

Image of Full Clip

Lördagen den 18 februari öppnas dörrarna upp på Ballroom på nytt, för då är det säsongspremiär för Full Clip!

2011 var ett starkt år för svensk hiphop och nu när vi har nått nådens år 2012, tänker Full Clip göra allt för att ni b-boys och fly-girls ska ha det så roligt som möjligt, innan vi når den yttersta dagen! Vi bjuder på hela TRE akter under säsongspremiären.

EP

En av Full Clip’s stammisar och dessutom delaktig i danstruppen Twisted Kidz, som vunnit flera streetdance-turneringar. EP har många strängar på sin lyra och kvällen till ära debuterar hon på scen med sina egna låtar! Full Clip ser fram emot att presentera Göteborgs nya stjärnskott och spår en briljant framtid för EP.

SmoJo

SmoJo är en del utav Ri-Fa som numera blivit världskända inom battlesammanhang. Förra året solodebuterade han med EPn “SmoJoSolo”, och hann dessutom med att medverka på Ri-Fas “Det femte elementet” (Addendum) och “Dimhöljet vol 2”. Snart släpper han solo-album (det ryktas även om en EP med Ri-Fa-kollegan Taytay), med efterlängtade låtar som “Magnus Betnér”. SmoJo’s stormande intåg i vår lokal är en indikation på att det inte är sista gången Ri-Fa befinner sig på Full Clips scen.

http://www.facebook.com/RIFAsmo

http://www.twitter.com/RifaSmo

Chipchoppin Order

Kvällen till ära avslutas med Örebros egna Underground Kings: Chipchoppin Order. De hårt arbetande örebroarna har flera fingrar i smeten: de släpper sina “Fuck your Mixtape”-Mixtapes, ger ut sina numerösa solosläpp på vinylskivor (!) och kassett (!!), ställer upp i battles och spelar in videos. Mitt upp i allt hinner de turnera landet runt och bland annat agera förband åt Smif-N-Wessun på PEEZ. Ännu en gång står Narkimic och Cheek Eloheim på en göteborgsk scen. Vi välkomnar CCO och hoppas på att höra material från deras kommande fullängdare “Project Bluebeam”.

Malmö

French spice – Spanish heat

Malmö Opera

Lördag

(Klassiskt)

Image of French spice - Spanish heat

Georges Bizets opera Carmen (premiär 11 februari) är ett exempel på fransk musik med spanskt innehåll – men det finns mer i denna genre! Carmens dirigent i Malmö, Maestro Christian Badea och Malmö Operaorkester lyser upp vintermörkret med ett färgsprakande program!

Emmanuel Chabrier

España

Maurice Ravel

Daphnis et Chloé Suite 2

Claude Debussy

Iberia

Maurice Ravel

Bolero

Dirigent Christian Badea

Malmö Operaorkester

Malmö Operakör

Nomaderna – Walk Your Life

Inkonst

Lördag

(Teater)

Image of Nomaderna - Walk Your Life

I samarbete med Östgötateatern presenterar vi ett nyskrivet drama av Malmöbaserade Monica Wilderoth.

Nomaderna är en dialog om ingenting mindre än livet. Han. Hon. Ett rum. Två sätt att se. De lever eller har levt tillsammans och nu försöker de reda ut vad som hände, och det visar sig att deras minnen och uppfattningar ofta går isär. De är ju två skilda personer.

Två människor i ett rum. Vad hände mellan dem, och varför och varför inte, och hur kunde du, och vem har rätt och vem har fel? Nomaderna är en föreställning om två människor som har gjort sitt synfält precis så litet. 
Både på sig själva och på varandra. På världen.
Och likt Sisyfos, går de, om och om igen, runt i sina föreställningar om vad som hände, och inte hände mellan dem, och varför, och varför inte, och hur kunde du, och vem har rätt, och vem har fel, och varför måste allt göra så ont?

I sörja och dy är det lätt att börja längta efter gräset som lyser grönare. Längta efter att livet skulle vara större, rikare, och att blicken, den där blicken, kanske höjdes, lite grand. Upp till något som slutade döma och belasta. Upp mot friheten och befrielsen. Och kanske, kanske men bara kanske, ända upp till försoningen.

”Uppsättningen Nomaderna är en skickligt genomförd föreställning om att vara sann mot sig själv. Ge aldrig upp – då dör du!” (Kultursidan.nu, 22/1 ’12)

Den 19/2 kl. 15.00 hålls ett samtal med Monica Wilderoth och en presentation av vårens scenkonstprogram på Inkonst. Här inleder Monica Wilderoth med att samtala om hennes undersökande av dubbla roller regissör/skådespelare med utgångspunkt från föreställningen Nomaderna. Efter det inleder vi vårens scenkonstsäsong med att presentera Inkonsts spännande program med gränsöverskridande föreställningar och internationella gästspel som du kan ta del av.

”Levande om livet meningslöshet.” (Folkbladet.se, 22/1 ’12)

Monica Wilderoth är skådespelare, regissör och dramatiker, nyligen utsedd till ny teaterchef för Borås Stadsteater. I Malmö känner vi henne främst som en av fyra skådespelare som startade och drev den hyllade frigruppen Teater Terrier. Efter att gruppen lades ner har Monica bland annat arbetat på Östgötateatern, sedan hon medverkade i det treåriga Spetsprojektet 2007.

Monicas incitament till arbetet med Nomaderna har varit att tillsammans med skådespelaren Krister Kern undersöka teaterns arbetsmetoder och hierarkier, med fokus på att utmana den klassiska ansvarsfördelningen mellan regissören och skådespelarna.

Zpanska flugan

Nöjesteatern

Lördag

(Teater)

Image of Zpanska flugan

I den klassiska komedin Zpanska flugan kretsar handlingen kring det amorösa snedsteg som senapsdirektör Stark (Peter Dalle) begick för 30 år sedan med en spansk dansös. Resultatet blev ett oönskat faderskap som Stark febrilt kämpar med att hemlighålla för sin högmoraliska och strama hustru (Suzanne Reuter). Dock ska det visa sig att fabrikör Stark inte är den ende mannen som under alla år betalat underhåll för barnet… Att dottern Inga Stark tar hem sin nya förälskelse som tycks veta allt om herr Starks kärleksaffärer gör det ännu svårare att hålla alla lögner i schack. När dessutom friaren Molgan Ribba (Per Andersson) anländer till familjen Starks bostad och av misstag blir kär i Ingas väninna Lisa bäddar för ytterligare förväxlingar och intriger. Vem är egentligen fadern till Zpanska flugans barn och är inte Molgan i precis samma ålder som den okända sonen?

David Batra – This was too bad

Palladium

Lördag

(Show)

Image of David Batra - This was too bad

Det här var ju tråkigt” har vuxit till att bli en av de största standup-turnéer som gjorts i Sverige. Och det är definitivt det största och roligaste jag har gjort, säger en glad David Batra. ”Det här var ju tråkigt” är David Batras första helt egna föreställning. Recensenterna har under året bevittnat ”smarta och välformulerade betraktelser ”, ”föredömlig tajming ” och ”stående ovationer ” och publiken har strömmat till i tusental över hela landet.

3 februari blir det nypremiär i Visby och turnén går därmed in i sin tredje spelsäsong. Därefter följer ytterligare tolv föreställningar från Piteå i norr till Ystad i söder. Turnén avslutas där den en gång började – på Rival i Stockholm. I ”Det här var ju tråkigt” bjuder David Batra på roliga, skarpa och tänkvärda betraktelser kring språkförbistningar, kulturkrockar och om hur vi svenskar kommunicerar med varandra, allt genom de arga, uppmanande och förbannade lapparnas magiska värld.

Recensenterna om humorföreställningen ”Det här var ju tråkigt”:

”publiken applåderar genom hela föreställningen och när han går i mål 21:08 på övertid, efter extra nummer, är det till stående ovationer.” Sydöstran

”Att improvisera och ändå vara lika rolig blir ett bevis på hur rolig och begåvad han faktiskt är. Hans komik känns aldrig överarbetad eller ansträngd, den är en del av honom.” Ystads Allehanda

”Tårarna rinner av skratt, magen värker av den attack han utför på oss av smarta och välformulerade betraktelser och utsvävningar.” Dagbladet

”Hans beskrivning av den här sortens samkväm är också alldeles på pricken: Terapisession. Både för den som står på scen och de som skrattar så att tårarna rinner.” Aftonbladet

“Efterhand stod det också klart varför David Batra är en av landets populäraste komiker. Han har en hög lägstanivå på sitt material, en föredömlig tajming i skämtleveransen och han tappar aldrig greppet om sin publik.” UNT

”… får 90 minuter att svischa iväg i ett huj.” Göteborgs Posten

Wishbone Ash

KB

Lördag

(Konsert)

Image of Wishbone Ash

Det är otroliga 40 år sedan det kultförklarade rockbandet Wishbone Ash bildades i Storbritannien. Fortfarande lyckas bandet att låta precis lika kraftfullt och hungrigt som då och avverkar otroliga 200 spelningar per år.

Deras unika gitarrsound har blivit bandets varumärke. Genom den karaktäristiska ljudbilden har de varit en betydande influens för storheter som såväl Thin Lizzy och Iron Maiden, men också för en rad yngre artister. När tidningar som Rolling Stone och Melody Maker har listat historiens bästa gitarrister, så återfinns Wishbone Ash alltid i det övre skiktet.

I början av 2012 ger sig den legendariska gruppen ut på en Europaturné som tar dem till Malmö och Göteborg i februari.

The Concept & The True

Debaser

Lördag

(Konsert)

Image of The Concept & The True

Det svenska bandet The Concept – bildat 2011 av medlemmar i banden till Robyn, Veronica Maggio och Tove Styrke – har under de första veckorna 2012 skapat mycket stort intresse i USA och flera andra länder i Europa och Sydamerika.

Med singlarna DDDance och Gimme Twice har de legat på 2:a respektive 3:e plats på den betydelsefulla indikatorn Hypemachine, och även 1:a på den näst största We Are Hunted före band som Jay Z, Lana Del Ray, Sbtrkt och Weeknd. På en vecka hade The Concept över 110.000 lyssningar på sin Soundcloud.

Och The True från Malmö förgyller kvällen som supportakt.

Obs, tiderna är ej exakta, kom i tid!

22:30 The Concept

The Concept bildades 2011 och består av David Larson, Filip Bekic, Frans Povel och Magnus Robert. Stockholmskvartetten släppte sommaren 2011 sin första EP, Debut och har turnerat med svenska popsensationer som Robyn, Veronica Maggio och Tove Styrke. The Concept har jämförts med Phoenix och The Strokes.

21:30 The True

Malmöduon The True består av Christian Hagman och Jonas Hofvander. I februari 2012 släpper de EPn “The road that leads to the end”

Klubb Krater

Inkonst

Lördag

(Club)

Image of Klubb Krater

Kvällens gäst är Drum n Bass producenten Libr! Linus Brorsson, även känd som Libr och 50% av Sekten, är en svensk DJ, producent och musiker. Han har skapat en mängd olika sorters elektronisk musik ända sedan han började utforska en värld av synthar och sequencerprogram. För tillfället ligger fokusen i studion på Drum & Bass, Dubstep, UK Garage och andra klubbgenres. Libr hade nyligen sitt första skivsläpp på Sekten Records, som drivs av den andra hälften av Sekten, dvs Farkas. Detta släpp har blivit gott mottaget av fans och andra DJs och producenter jorden runt. Hans musik har blivit spelad på olika radiokanaler så som de brittiska BBC Radio 1, 1xtra och Rinse FM. Med tung support från stora namn som N-Type, Cookie Monsta, Dream och Walsh, så ser framtiden ljus ut för denna unga producent.

Lyssna på några av hans produktioner på http://soundcloud.com/sekten

Krater består av Clara Olsson, Sigge Falk, Joel Metz (Farkas, Sekten) & Kristian Anshelm (Cirkus)

Sigge vandrar längs dubstepens rötter & söker sig till Grime och UKG med en massa twister. Ibland sjunker tempot, och hustrummorna gör besök, då snackar vi basig funky-house direkt från London. Den galna juken från Chicago har influerat flera producenter från den engelska basmusiken och det är inte så sällan som tempot ökar och även juken hälsar på i Sigges sets. Räkna med en massa stök & kärlek från DJ-båset som stavas b-a-s.

Kristian Anshelm spelar en viktig roll i Kratercrew. Han har stor erfarenhet i malmös klubbliv och många meriter då han har producerat

klubbar som Cirkus, Sweetness, Belle m.fl. Goda fingerfärdigheter på Cello och på trummaskin gör honom till mer än en duktig DJ!

Farkas (Sekten) är ett av artistnamnen som Malmöproducenten Joel Metz bär när han skapar musik i studion. De genrer som produceras är allt från UK Garage, Drum & Bass och Dubstep till många andra UK-influerade bas-stilar. Joel har sedan länge haft ett stort intresse för jazz och funk, och som idag är starka influenser även när han skapar basdriven klubbmusik. Skivkontrakt är påskrivet med flera bolag och under 2012 så är det en mängd vinyl och digital-släpp uppskrivit på kalendern. Joel får ofta sin musik spelad på de brittiska radiokanalerna Radio 1 och 1xtra. Med stark support av elektronika-DJs så som Skream, Benga, Rusko, L-Wiz och andra stora akter så är framtiden för denna producent ljus.

Med oss i gänget har vi också Clara “fixaren”, som kommer med en massa fantastiska kreativa idéer och fixar saker utöver musiken som vi andra aldrig hade tänkt på, vilken tur vi har! Drivkraft och ett outside-the-box-tänk gör Clara till en essentiel del av Krater-crew.

Dagens Aktiviteter

Stockholm

The National Day Of Gambia

Hours: 00:00 – 00:00

Antikmässan

Hours: 10:00 – 18:00

Margaret M. de Lange

Hours: 10:00 – 21:00

Caravan & Camping 2012

Hours: 10:00 – 18:00

Eija-Liisa Ahtila

Hours: 10:00 – 18:00

Aitor Ortiz

Hours: 10:00 – 21:00

Syfestival

Hours: 10:00 – 18:00

Anton Corbijn

Hours: 10:00 – 21:00

Skimrande silver

Hours: 11:00 – 17:00

Supermarket Fair

Hours: 11:00 – 20:00

The four seasons

Hours: 11:00 – 17:00

Klara Soup Theatre

Hours: 12:00 – 14:00

Helena Sandström “Zinkfrossa”

Hours: 12:00 – 16:00

The dance of death

Hours: 13:00 – 15:10

Strindberg out and in

Hours: 13:00 – 14:20

BROLLE – ROCK´N´ROLL

Hours: 15:00 – 17:30

Monty Python´s SPAMALOT

Hours: 15:00 – 17:00

DIRTY DANCING

Hours: 15:00 – 17:00

Heel Kicks

Hours: 15:00 – 17:00

Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!

Hours: 15:00 – 17:00

Dialogues des carmélites

Hours: 15:00 – 17:50

Hagmans konditori

Hours: 16:00 – 18:25

Gregorius

Hours: 18:00 – 19:25

Norra Brunn Comedy

Hours: 18:30 – 00:00

Fem kända musiker döda i seriekrock

Hours: 19:00 – 21:00

BROLLE – ROCK´N´ROLL

Hours: 19:00 – 21:30

In the next room

Hours: 19:00 – 21:00

Cie Feria Musica (BE)/ Infundibulum

Hours: 19:00 – 20:45

Robbers

Hours: 19:00 – 21:00

Vi som är hundra

Hours: 19:00 – 21:00

GRAND FINALE-Spaghettiopera 15

Hours: 19:00 – 21:00

Brief Encounter (Kort möte)

Hours: 19:00 – 21:00

The Ghost Sonata

Hours: 19:00 – 21:00

Monty Python´s SPAMALOT

Hours: 19:30 – 21:30

Bandit rock awards 2012

Hours: 19:30 – 21:30

DIRTY DANCING

Hours: 19:30 – 21:30

Heel Kicks

Hours: 19:30 – 21:30

Fanny & Alexander

Hours: 19:30 – 21:30

Hagmans konditori

Hours: 19:30 – 22:00

Get Loud!

Hours: 20:00 – 22:00

DAF & The Exploding Boy

Hours: 20:00 – 03:00

3 Doors Down

Hours: 20:00 – 00:00

CRIB25

Hours: 20:00 – 01:00

The Cherrytree Pop Alternative Tour med LMFAO, Far East Movement

Hours: 21:00 – 23:00

XOVP

Hours: 21:00 – 03:00

RAW comedy club

Hours: 21:00 – 00:00

Lennie Skifs – Still Crazy

Hours: 21:00 – 23:00

Love Weekend

Hours: 21:00 – 03:00

Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!

Hours: 21:00 – 23:00

Outernational

Hours: 21:00 – 03:00

R.E.A.

Hours: 21:30 – 23:30

Monday Bar XL presents PAUL VAN DYK – Evolution World Tour 2012

Hours: 22:00 – 04:00

Stereo Nightclub

Hours: 22:00 – 01:00

Bangers ‘N’ Mash with MAGNUS CARLSON & ROBERT PLASZCZYK ALL NIGHT LONG!

Hours: 22:00 – 03:00

Oh! Februari

Hours: 22:00 – 02:00

Club Valparaiso Pres : – 100% FIESTA LATINA

Hours: 22:00 – 03:00

Party @ PURE Nightclub Stockholm

Hours: 22:00 – 03:00

Nightclub N-TOURAGE | ENJOY THE NEW ERA

Hours: 22:00 – 03:00

Berns Bistro & Bar W. 7

Hours: 22:00 – 02:00

Corona Rio Carneval @ Magenta

Hours: 22:00 – 03:00

Party @ Aveny Nightclub

Hours: 22:00 – 03:00

Miss Saturday Night with Big Disco Tango!

Hours: 22:00 – 02:00

90s@Lobby

Hours: 23:00 – 05:00

JOHN DALY & STEFFI

Hours: 23:00 – 03:00

The Maccabees

Hours: 23:00 – 03:00

Club Soul

Hours: 23:30 – 03:00

Göteborg

The National Day Of Gambia

Hours: 00:00 – 00:00

18th century Gothenburg

Hours: 10:00 – 17:00

Masthugget genom linsen

Hours: 10:00 – 17:00

About 150 years

Hours: 10:00 – 17:00

Edvard Munch: Portraits

Hours: 11:00 – 18:00

Vilhelm Hammershøi

Hours: 11:00 – 17:00

STENA 15

Hours: 11:00 – 17:00

MONICA L EDMONDSON – MURRINI A LA GÁVLOS

Hours: 11:00 – 17:00

I do not regret anything

Hours: 12:00 – 14:00

West Side Story

Hours: 15:00 – 18:00

Ledin Showtime

Hours: 15:00 – 17:30

Stage Fright

Hours: 15:30 – 17:30

whatever LOVE means

Hours: 18:00 – 20:20

I do not want to die, I just do not want to live

Hours: 18:00 – 20:00

The Bible

Hours: 18:00 – 22:30

Locatelli W.7

Hours: 18:00 – 02:00

Peggy Pickit see God’s face

Hours: 18:00 – 20:00

KLABBES BANK

Hours: 19:00 – 21:00

Cabaret Lorensberg

Hours: 19:00 – 23:00

The Famous Swedish Project

Hours: 19:00 – 21:00

Stage Fright

Hours: 19:30 – 21:30

MAGNUS HÄRENSTAM – Morsning & Goodbye

Hours: 19:30 – 22:00

West Side Story

Hours: 19:30 – 21:30

VON BENZO

Hours: 20:00 – 22:00

TELESCOPES & BLACK LIGHT WHITE LIGHT

Hours: 20:00 – 23:00

Party @ Gretas

Hours: 21:00 – 04:00

Ledin Showtime

Hours: 21:00 – 22:30

Full Clip

Hours: 21:00 – 02:00

Saturday @ Apartment No4

Hours: 22:00 – 03:00

RIO CARNEVAL FESTA DO BRASIL 2012

Hours: 22:00 – 03:00

GLOW nightclub

Hours: 23:00 – 05:00

The Weekend at Noxx | w. 7

Hours: 23:00 – 05:00

Beat – Dj Al

Hours: 23:58 – 04:00

Malmö

The National Day Of Gambia

Hours: 00:00 – 00:00

Carl Fredrik Hill – Maximus Pictor

Hours: 10:00 – 16:00

Mode utan Midja

Hours: 10:00 – 16:00

Graphics loves photography

Hours: 10:00 – 16:00

GERHARD NORDSTRÖM

Hours: 11:00 – 17:00

Ladies and Gentlemen!

Hours: 11:00 – 18:00

FRANCISCO GOYA – The Disasters of War

Hours: 11:00 – 17:00

Håkan Askmark

Hours: 12:00 – 16:00

Inge Smith Hansen

Hours: 12:00 – 18:00

Kerro Holmberg

Hours: 12:00 – 17:00

Fredrik Værslev

Hours: 12:00 – 18:00

JAPANESE MOVIE DAY IN MALMÖ

Hours: 13:00 – 21:00

Zpanska flugan

Hours: 15:30 – 17:50

Here Comes the Sun

Hours: 18:00 – 20:20

French spice – Spanish heat

Hours: 18:00 – 20:00

LASSE TENNANDER

Hours: 19:30 – 21:30

David Batra – This was too bad

Hours: 19:30 – 09:36

Zpanska flugan

Hours: 19:30 – 21:50

Wishbone Ash

Hours: 20:00 – 22:00

Comedy Explosion

Hours: 20:00 – 22:00

Nomaderna – Walk Your Life

Hours: 20:00 – 22:00

Friday & Saturday @ Harrys

Hours: 22:00 – 03:00

The Concept & The True

Hours: 22:30 – 00:30

KB Nightclub

Hours: 23:00 – 03:00

Saturday @ Prins Bernhard

Hours: 23:00 – 03:00

WHITE – Every Saturday

Hours: 23:00 – 03:00

Party @ Etage

Hours: 23:00 – 04:00

Party @ Breeze

Hours: 23:00 – 05:00

KILOTON

Hours: 23:00 – 03:00

Klubb Krater

Hours: 23:00 – 03:00

WONK: Christoffer Földes, Shaniqua LaBouch & Belinda

Hours: 23:30 – 05:00

Oslo

by:Larm

Hours: 00:00 – 00:00

Snowboard World Cup

Hours: 00:00 – 00:00

The National Day Of Gambia

Hours: 00:00 – 00:00

Easter Island, Myths, and Popular Culture

Hours: 10:00 – 17:00

Omer Fast

Hours: 11:00 – 19:00

PER INGE BJØRLO

Hours: 11:00 – 17:00

Fluxus

Hours: 11:00 – 19:00

Purulia Chhau

Hours: 12:00 – 13:00

Royal travel 1905-2005

Hours: 12:00 – 16:00

Kouame Sereba

Hours: 12:30 – 15:00

Purulia Chhau

Hours: 13:30 – 14:30

Sven Zetterberg Bluesband

Hours: 16:00 – 18:00

Das Boot

Hours: 17:30 – 19:30

Jåtåkdag – Komilab nr. 6

Hours: 18:00 – 20:00

Wolf Rock

Hours: 18:00 – 20:00

YLVIS 4

Hours: 18:00 – 20:00

GET ME A TENOR!

Hours: 18:00 – 20:00

THE GOOD PEOPLE FROM Sezuan

Hours: 18:00 – 20:00

Sonny

Hours: 18:30 – 20:50

Jan-Robert Henriksen – 008 guys loose

Hours: 18:30 – 19:45

Wow!

Hours: 18:30 – 20:30

Komikameratene

Hours: 19:00 – 21:00

Miss Julie

Hours: 19:30 – 21:30

ØIVIND BLUNCK SIMPLY

Hours: 20:00 – 22:00

Clandestino hasta las 03:00 Fiesta Total

Hours: 21:00 – 03:00

Stand Up @ Klubbscenen

Hours: 21:00 – 23:00

People love music

Hours: 21:00 – 03:00

ALL FOR Rognan

Hours: 21:00 – 00:00

by:Larm : Bugge presenterer: Moskus : Machine Birds : Pelbo

Hours: 21:30 – 00:00

Sunkissed

Hours: 22:00 – 00:00

Avicii

Hours: 22:30 – 00:30

The Boots Band

Hours: 23:00 – 01:00

Köpenhamn

The National Day Of Gambia

Hours: 00:00 – 00:00

The Human Comedy

Hours: 10:00 – 17:00

European Art 1300-1800

Hours: 10:00 – 17:00

Danish and Nordic Art 1750-1900

Hours: 10:00 – 17:00

French Art 1900-30

Hours: 10:00 – 17:00

Andreas Gursky

Hours: 11:00 – 18:00

Louisiana on paper: Ellsworth Kelly

Hours: 11:00 – 18:00

Avantgardens Kvinder 1920-1940

Hours: 11:00 – 18:00

Singin’ In The Rain

Hours: 15:00 – 17:50

JAZZ, LOVE & HENDERSON

Hours: 16:00 – 18:00

This Happy Madness

Hours: 17:00 – 19:00

Sonnets – free after …

Hours: 17:00 – 18:15

A clown’s face

Hours: 17:00 – 18:20

Beat a celebrity

Hours: 18:00 – 20:00

Stand-up @ Comedy ZOO

Hours: 19:00 – 00:00

Singin’ In The Rain

Hours: 20:00 – 22:50

Backseat

Hours: 21:00 – 23:00

VIOLMACE & THERE GOES MY ALIBI

Hours: 21:00 – 00:00

Battle Bossanova & Less Win

Hours: 22:00 – 00:00

Foreign Beggars

Hours: 23:00 – 01:00

Svedhytten

Hours: 23:00 – 03:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s