Wednesday the 15th of febuary in Swedish

Stockholm

Dialogues des carmélites

Kungliga Operan

Onsdag

(Opera)

Image of Dialogues des carmélites

Regissören Johanna Garpe tar sig an Francis Poulencs opera från 1957 och ställer franska revolutionens paroller om frihet, jämlikhet och broderskap på sin spets. Var står vi i förhållande till de orden i Europa idag? Är jag beredd att försvara allas rätt till frihet även om jag inte står bakom dem det handlar om? Eller ens tycker om dem? Operan är baserad på verkliga händelser under franska revolutionen när 16 nunnor i ett kloster dömdes till döden eftersom de fortsatt utöva sin religion trots rådande förbud. I operan ställs andlighet mot materialism – och plötsligt måste man välja sida.

Fanny & Alexander

Dramaten

Onsdag

(Teater)

Image of Fanny & Alexander

Ingmar Bergmans flerfaldigt Oscarsbelönade långfilm och tv-serie Fanny och Alexander blir nu pjäs på Dramatens stora scen. Regisserar gör Stefan Larsson som har en rad Dramatensuccér i ryggen, senast Höstsonaten och Scener ur ett äktenskap av Ingmar Bergman samt En familj – August:Osage County av Tracy Letts.

Fanny och Alexander hade ursprungligen premiär 1982 och kom i två versioner – som långfilm och som en längre tv-serie. Filmen belönades som första icke engelskspråkiga film med fyra Oscars. Filmen sticker också ut som Bergmans mest livfulla film, en mustig och publiktillvänd historia.

Gertrude Stein

Stockholms Stadsteater

Onsdag

(Teater)

Image of Gertrude Stein

Det regnar. Och i morgon ska Gertrude Stein och Alice B Toklas flytta ut från 27, Rue de Fleurus. Det är mycket som måste packas men det är förstås Alice uppgift. Gertrude Stein röker och tänker på åren som gått och människor som hon mött. Hon tyckte mycket om Picasso! Och om Hemingway och Scott Fitzgerald – även om det var svårt att stå ut med deras fruar. Framför allt tänker hon på det anspråksfulla i att vara ett geni.

Bodil Malmsten har gjort en nyöversättning av pjäsen om en av det tidiga 1900-talets stora kulturpersonligheter. Gertrude Stein levde öppet i ett lesbiskt förhållande med Alice B Toklas och höll salong i Paris för alla författare, konstnärer och poeter värda namnet.

Ursprungligen producerad i New York av Sea-Ker Inc. Mary Ellyn Devery

Özz Nujen

Cirkus

Onsdag

(Show)

Image of Özz Nujen

Özz Nûjen är en av Sveriges mest kända och mångfacetterade komiker. Efter elva år på standup-scenen ger han sig i vår ut på sin första soloturné med den egenskrivna föreställningen “Dålig stämning”. Det blir en skarp men varm betraktelse om varför det är så viktigt för oss svenskar att ständigt försöka vara överens och varför vi gör allt för att undvika dålig stämning.

Under våren följer en landsomfattande turné.

Lamb

Debaser Slussen

Onsdag

(Konsert)

Image of Lamb

De kom inte från Bristol som kanske hade varit mest naturligt i mitten av 90-talet då hela den brittiska trip-hop scenen exploderade just i de trakterna, nära gränsen till Wales, med band som Portished, Tricky och Massive Attack. Utan Lamb, som mestadels har kretsat kring Andy Barlow och Lou Rhodes, kom från Manchester. En popstad övergött och bortskämt på band som The Smiths, The Stone Roses, Happy Mondays, Joy Division m fl. Med en ganska självklar mix av jazz och dub blev de tillsammans med Morcheeba bland de största banden 1996 när de släppte sitt självbetitlade debutalbum. Duon var så moderna och coola att till och med Ewan McGregor och Nicole Kidman sjöng lite på låten “Gorecki” i Molin Rogue! Nu är de aktuella igen, med sitt senaste album “5”, efter ett litet längre uppehåll under ett par år då de har hunnit med att jobba lite med sina sidoprojekt. Lou har släppt album i eget namn och Andy har figurerat som Lowb. Vi är otroligt glada över att Lamb är ute och spelar igen. Räcker gott i tröstlös väntan på Everything But The Girl, en annan stilsäker duo.

Mother spelar skivor

Obs, tiderna är ej exakta, kom i tid!

21:30 Lamb (UK)

Lamb bildades 1994 av producenten Andrew Barlow och sångerskan Louise Rhodes. 1996 släppte de sitt självbetitlade debutalbum och följde upp släppet med en Europaturné ihop med Galliano. Andra albumet, “Fear Of Fours” kom 1999 och 2001 släppte de “What Sound”. 2011 släppte de sitt femte album, “5”.

20:40 The Ramona Flowers (UK) (SUPPORT)

Bristol Indieband släpper 2012 sitt första album på Distillery studio från Bath i sammarbete med Jason Cox (Gorillaz ,Blur ,Jamie T,Professor Green)

20:00 Jay Leighton (US)

Jay Leighton inledde sin musikkarriär 2008 med bandet Buffalo 77. Trion fick snabbt uppmärksamhet och signades till Island Records. Efter två singlar och ett album splittrades bandet. Jay gick istället solo och släppte mini-albumet “Polaroids & Stills” kort därefter.

Brothers Two Others & Jan Allan

Fasching

Onsdag

(Konsert)

Image of Brothers Two Others & Jan Allan

Brothers Two Others träffades och började spela ihop 2007 på Musikhögskolan i Stockholm. Efter ett par års gemensam djupdykning in i Lennie Tristano’s musikaliska värld har de nu kommit upp till ytan med ett helt album fyllt av melodisk, svängig och cooljazzdoftande musik. Alla medlemmar har skrivit musik till nya albumet, där även trumpetaren Jan Allan är med som gäst på ett par spår. Nu blir det releasefest och liveframträdande av det hela!

Lennie Skifs – Still Crazy

Tyrol

Onsdag

(Show)

Image of Lennie Skifs - Still Crazy

Björn Skifs och Lennie Norman är födda ungefär samtidigt, är vänner sedan länge och deras karriärer har många gånger korsats. Ändå har de aldrig stått på scen tillsammans – förrän nu. ”Lennie Skifs – Still Crazy…” är en personlig show med både det ena och det andra från Lennie och Björn. Lennie brukar stå för komiken och Björn för musiken, men här blandas det friskt och kan även bli tvärtom och både och. Tillsammans blir det alltså en dubbelt så trevlig kväll.

THAT F*@#!NG PARTY – Dj: Philip Box

Spy bar

Onsdag

(Club)

Image of THAT F*@#!NG PARTY - Dj: Philip Box

THAT F*@#!NG PARTY – 15 Februari –

Dj Guest: ” Philip Box- 00-02

Dj Res. Fjodor och Omid – 02-05

Onsdag 00-05

SPY BAR

20 år

Osa för gratis lista till 01:00 på http://www.thatfuckingparty.se

För U20- lista, maila till fjodor.nikolajev@gmail.com

Philip Box är uppvuxen bland skogarna i Dalarna och hamnade i Stockholm i somras för att undersöka klubblandskapen i den stora staden.

Han har drivit ett antal klubbar där uppe och en av de mest hyllade av dom var Valv1. Han bjuder ofta på ruffsig techno, men ikväll kommer han att blanda in massvis med ösig house!

Mixar:

Soundcloud.com/philipbox

Göteborg

West Side Story

GöteborgsOperan

Onsdag

(Musikal)

Image of West Side Story

Kanske är det tidlösheten i temat: en konflikt mellan människor med olika bakgrund, en skildring av den tonårstid då allt är lika mycket på lek som på blodigt allvar, en berättelse om den andlösa, uppslukande kärleken och dess spegelvända motsvarighet – det förtärande hatet. Kanske är det formen: de stora dansnumren som genialiskt driver handlingen framåt lika mycket som dialogen och sången. Kanske är det den raffinerade musiken: komponerad av Leonard Bernstein då han stod på toppen av sin karriär och var en av världens främste dirigenter, lika bevandrad i den klassiska musiken som intresserad av att tolka och uttrycka sin egen tid musikaliskt. West Side Story kallas av en uppsjö av olika anledningar ”världens bästa musikal” och har sedan urpremiären 1957 tolkats och omtolkats, översatts, setts och älskats av människor över hela världen. Löst baserad på Shakespeares Romeo och Julia är det en tragisk kärlekshistoria i storstadsmiljö med två rivaliserande ungdomsgäng i fokus.

CHAIRLIFT

Parken

Onsdag

(Konsert)

Image of CHAIRLIFT

Mörka träinteriörer, tomma dansgolv, magnifika ljuskronor och gotiska sammetstapeter. Spelandes sena kvällar på den lokala jazzklubben inför tomma säten fann bandet sin perfekta inspirationskälla för ändamålet att skapa musik för nöjesparkens och den klassiska filmens spökhus. Resultatet är ett hypnotiserande drömskt sound av subtila behag och dunkla njutningar i up-tempo.

Sen deras flytt från Boulder, Colorado, till Brooklyn 2006 har bandet vidareutvecklat sitt sound med inspiration av områdets välmående indiescen. Efter att låten ”Bruises” spelats i en Ipod-reklam 2008 lyckades Chairlift förtrolla en hel nation med sin underbart hypnotiserande musik och nomineringar och lysande recensioner lät inte vänta på sig. Nu återvänder Chairlift till Sverige för en spelning som inte får missas, upplev indie-scenens motsvarighet till David Lynch vackraste drömmar!

I do not regret anything

Göteborgs Stadsteater

Onsdag

(Konsert)

Image of I do not regret anything

Edith älskade att höra människor berätta. Hon trodde på mirakel och underverk.

Hon brukade säga: “Det är förstås inte sant, men det är vackert…”. Humoristiskt och gripande om Piafs liv, hennes fantastiska visor framförs på svenska.

DON PALM

PEACOCK

Onsdag

(Club)

Image of DON PALM

VIVA WEDNESDAY ONSDAGAR PÅ PEACOCK.

Underbar stämning förra veckan och vi välkomnar er tillbaka till VIVA WEDNESDAYS nere på Peacock Dinner Club.

DON PALM

DON PALM – HOLD ON

DON PALM – JAG KOMMER REMIX (VERONICA MAGGIO)

DON PALM – IN THE SUNSHINE

http://twitter.com/donpalmofficial

http://www.youtube.com/user/DonPalmOfficial

http://www.myspace.com/donpalm

Tider: Onsdagar 22.00-03.00

Ålder: 21+

Gratis inträde före 23.00

Inträde : 100:- ink garderob

Varmt välkomna Kian Rahbari, Alexander Lindberg, Don Palm & Peacock.

-För oss är lill-lördag en stor sak-

Malmö

Carmen

Malmö Opera

Onsdag

(Opera)

Image of Carmen

Carmen är kvinnan som alla män vill ha. Ung, vacker, kaxig och självsäker svassar hon förbi och njuter av deras lystna blickar. Hon går sin egen väg och väljer själv sina älskare. När hon inleder ett stormigt förhållande med soldaten Don José går allt över styr. Hans passion gör honom svartsjuk och Carmen står inte ut med att ägas av någon. Snart är de båda indragna i något de inte kan ta sig ur.

Georges Bizets Carmen är en av världens mest spelade operor. Med sin medryckande musik och sin dramatiska handling om kärlek och åtrå, svartsjuka och död har den förfört publiken i över 100 år. På Malmö Opera regisseras den av Hilda Hellwig, professor i teaterregi som gjort uppsättningar på Dramaten, Kungliga Operan och Det Kongelige Teater. Hon har valt att göra Bizets ursprungliga version där musiken balanseras av talad dialog. I titelrollen syns unga stjärnskottet Astrid Robillard medan Don José sjungs av Joachim Bäckström, som slog igenom hos en bred publik i vintras då han gjorde Pinkterton i Malmö Operas rosade och utsålda uppsättning av Madame Butterfly.

Duo Tania Naranjo-Minna Weurlander, piano-accordeon

Palladium

Onsdag

(Konsert)

Image of Duo Tania Naranjo-Minna Weurlander, piano-accordeon

En stark och uttrycksfull musikalisk och visuell upplevelse. Passion, suggestion, vemod, sorg, hetsig glädje och enastående samspel. Duon Naranjo–Weurlander spelar Tango Nuevo, folk-, jazz – och konstmusik i en unik gränsöverskridande möte mellan Finland och Chile.

Inte mindre än tre nya musikstycken av Catharina Backman, Tania Naranjo och Minna Weurlander kommer att uruppföras under kvällen.

Dessutom gästar den fantastiska basisten och kapellmästaren Jonas Dominique konserten.

EPIC WEDNESDAYS with Andreas Peev

Crown Nightclub

Onsdag

(Club)

Image of EPIC WEDNESDAYS with Andreas Peev

EPIC WEDNESDAYS på Crown för alla 20+.

Resident djs:

Alexander Buvac

Andreas Peev

Christoffer Földes

Grymma priser i baren:

Kvällens öl: 48kr

Kvällens cider: 48kr

Kvällens drink 4cl: 69kr

Kvällens shot: 48kr

Denna kvällen spelar Andreas Peev på stora och Francesca håller i karaoken.

Ålder: 20+

Öppet 23-04

FRI ENTRÉ!

Dagens Aktiviteter

Stockholm

The National Day Of Serbia

Hours: 00:00 – 00:00

Margaret M. de Lange

Hours: 10:00 – 21:00

Aitor Ortiz

Hours: 10:00 – 21:00

Anton Corbijn

Hours: 10:00 – 21:00

Eija-Liisa Ahtila

Hours: 10:00 – 18:00

Helena Sandström “Zinkfrossa”

Hours: 11:00 – 18:00

Skimrande silver

Hours: 11:00 – 17:00

The four seasons

Hours: 11:00 – 17:00

Klara Soup Theatre

Hours: 12:00 – 14:00

Chronicle

Hours: 12:00 – 00:00

Sean banan

Hours: 12:00 – 00:00

Robbers

Hours: 13:00 – 15:00

Brahms Symfoni nr 2

Hours: 18:00 – 19:00

Gregorius

Hours: 18:00 – 19:25

Norra Brunn Comedy

Hours: 18:30 – 00:00

Julius Caesar

Hours: 19:00 – 21:40

Dialogues des carmélites

Hours: 19:00 – 21:20

Gertrude Stein

Hours: 19:00 – 21:20

The Ghost Sonata

Hours: 19:00 – 21:00

In the next room

Hours: 19:00 – 21:00

Fem kända musiker döda i seriekrock

Hours: 19:00 – 21:00

GRAND FINALE-Spaghettiopera 15

Hours: 19:00 – 21:00

Fanny & Alexander

Hours: 19:00 – 21:00

Brief Encounter (Kort möte)

Hours: 19:00 – 21:00

Özz Nujen

Hours: 19:30 – 21:30

Brothers Two Others & Jan Allan

Hours: 20:00 – 22:00

Fritz’s Corner | IT’S A MUSICAL & TO ALL MY FRIENDS

Hours: 20:00 – 01:00

Alonzo & Fas 3

Hours: 20:00 – 22:00

Lamb

Hours: 20:00 – 23:00

Armand Mirpour goes Pontus de Wolfe

Hours: 21:00 – 00:00

Lennie Skifs – Still Crazy

Hours: 21:00 – 23:00

Jonas Östholm 4 at Acoustic , Scandic Grand Central

Hours: 21:30 – 22:30

One Wednesday at Rose.

Hours: 23:00 – 05:00

THAT F*@#!NG PARTY – Dj: Philip Box

Hours: 23:59 – 05:00

Göteborg

The National Day Of Serbia

Hours: 00:00 – 00:00

18th century Gothenburg

Hours: 10:00 – 17:00

Masthugget genom linsen

Hours: 10:00 – 17:00

About 150 years

Hours: 10:00 – 17:00

Vilhelm Hammershøi

Hours: 11:00 – 18:00

OFFER & MARTYRER

Hours: 11:00 – 18:00

STENA 15

Hours: 11:00 – 18:00

Edvard Munch: Portraits

Hours: 11:00 – 18:00

Chronicle

Hours: 12:00 – 00:00

Sean banan

Hours: 12:00 – 00:00

I do not regret anything

Hours: 12:00 – 14:00

MONICA L EDMONDSON – MURRINI A LA GÁVLOS

Hours: 12:00 – 17:00

The Famous Swedish Project

Hours: 19:00 – 21:00

West Side Story

Hours: 19:30 – 22:30

CHAIRLIFT

Hours: 20:00 – 23:00

WEDNESDAYS @ BLISS // CHRISTOFFER MALM

Hours: 21:00 – 02:00

CLUB DOO WACKO!

Hours: 21:00 – 02:00

DON PALM

Hours: 22:00 – 03:00

WAHLSTEDT

Hours: 22:00 – 03:00

DEJAN & RAMZI |DJ-GUEST FABIAN ZARRABI

Hours: 22:00 – 03:00

Scratch & Dillas present: ALEXIS WEAK (Live)

Hours: 22:00 – 03:00

Malmö

The National Day Of Serbia

Hours: 00:00 – 00:00

Mode utan Midja

Hours: 10:00 – 16:00

Graphics loves photography

Hours: 10:00 – 16:00

FRANCISCO GOYA – The Disasters of War

Hours: 11:00 – 17:00

GERHARD NORDSTRÖM

Hours: 11:00 – 17:00

Inge Smith Hansen

Hours: 12:00 – 18:00

Fredrik Værslev

Hours: 12:00 – 18:00

Chronicle

Hours: 12:00 – 00:00

Sean banan

Hours: 12:00 – 00:00

Håkan Askmark

Hours: 13:00 – 16:00

Carmen

Hours: 19:00 – 21:00

Duo Tania Naranjo-Minna Weurlander, piano-accordeon

Hours: 19:30 – 21:30

Gunilla

Hours: 19:30 – 21:30

Little Saturday

Hours: 23:00 – 03:00

EPIC WEDNESDAYS with Andreas Peev

Hours: 23:00 – 04:00

Oslo

Snowboard World Cup

Hours: 00:00 – 00:00

The National Day Of Serbia

Hours: 00:00 – 00:00

Easter Island, Myths, and Popular Culture

Hours: 10:00 – 17:00

Omer Fast

Hours: 11:00 – 19:00

Fluxus

Hours: 11:00 – 19:00

PER INGE BJØRLO

Hours: 11:00 – 17:00

Purulia Chhau

Hours: 11:30 – 12:30

Purulia Chhau

Hours: 13:00 – 14:00

Komikameratene

Hours: 19:00 – 21:00

Miss Julie

Hours: 19:30 – 21:30

The transformation

Hours: 19:30 – 21:00

Sonny

Hours: 19:30 – 21:40

Jåtåkdag – Komilab nr. 6

Hours: 19:30 – 21:30

Das Boot

Hours: 19:30 – 21:30

Ellen Brekken Kvartett (OJ)

Hours: 20:00 – 22:00

Stand-up

Hours: 20:00 – 22:00

Tyva Kyzy

Hours: 20:00 – 22:00

THE GOOD PEOPLE FROM Sezuan

Hours: 20:00 – 22:00

GET ME A TENOR!

Hours: 20:00 – 22:00

Foreign Beggars (UK) @ BLÅ

Hours: 21:00 – 00:00

Milk ‘N’ Cookies

Hours: 21:00 – 03:00

The Organ Club

Hours: 21:00 – 23:00

Köpenhamn

The National Day Of Serbia

Hours: 00:00 – 00:00

Danish and Nordic Art 1750-1900

Hours: 10:00 – 17:00

French Art 1900-30

Hours: 10:00 – 17:00

The Human Comedy

Hours: 10:00 – 17:00

European Art 1300-1800

Hours: 10:00 – 17:00

Louisiana on paper: Ellsworth Kelly

Hours: 11:00 – 18:00

Avantgardens Kvinder 1920-1940

Hours: 11:00 – 18:00

Andreas Gursky

Hours: 11:00 – 18:00

Singin’ In The Rain

Hours: 19:30 – 22:20

JAZZ, LOVE & HENDERSON

Hours: 20:00 – 22:00

A clown’s face

Hours: 20:00 – 21:20

Tribute to Ella with Katrine Madsens Kvartet

Hours: 20:00 – 22:00

Marit Larsen

Hours: 21:00 – 23:00

Søren Kragh Jacobsen

Hours: 21:00 – 23:00

Why Not: Pelle & Graded & John vincent & Ak*47

Hours: 23:00 – 03:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s