Sunday the 12th of febuary in Swedish

Stockholm

Julius Caesar

Folkoperan

Söndag

(Opera)

Image of Julius Caesar

I operan Julius Caesar, som komponerades av Händel 1724, skildras mötet mellan Kleopatra och Julius Caesar år 48 f Kr. Kleopatra använder sin list och sitt kön för att vinna Julius Caesars hjärta och den politiska makten.

Den internationella allkonstnären Cisco Aznar, född i Spanien, står för regi, koreografi, scenografi och kostym i Folkoperans lekfulla tolkning av Händels barockopera. I en surrealistisk miljö med inslag av 1920-talskabaré leker rollfigurerna fram historien i gränslandet mellan liv och död, manligt och kvinnligt, gammalt och ungt. Opera blandas med konstformerna dans och film.

Stockholm fashion week

Stockholm

Söndag

(Mode)

Image of Stockholm fashion week

Nu på måndag den 6 februari går Stockholm Fashion Week av stapeln! Under denna vecka kommer det arrangeras visningar, showrooms, mässor och andra events runt om i Stockholm, 800 varumärken kommer att presentera nyheterna för höst/vinter 2012/2013. Schemat kan du se här på hemsidan men passa även på att ladda ner vår Stockholm Fashion Week-app, så har du det direkt i handen.

Fanny & Alexander

Dramaten

Söndag

(Teater)

Image of Fanny & Alexander

Ingmar Bergmans flerfaldigt Oscarsbelönade långfilm och tv-serie Fanny och Alexander blir nu pjäs på Dramatens stora scen. Regisserar gör Stefan Larsson som har en rad Dramatensuccér i ryggen, senast Höstsonaten och Scener ur ett äktenskap av Ingmar Bergman samt En familj – August:Osage County av Tracy Letts.

Fanny och Alexander hade ursprungligen premiär 1982 och kom i två versioner – som långfilm och som en längre tv-serie. Filmen belönades som första icke engelskspråkiga film med fyra Oscars. Filmen sticker också ut som Bergmans mest livfulla film, en mustig och publiktillvänd historia.

Kort möte

Stockholms Stadsteater

Söndag

(Teater)

Image of Brief Encounter (Kort möte)

Hon är en lyckligt gift hemmafru med två barn. Han är läkare och stadgad familjefar. Av en slump möts de två på en järnvägsstation. Allt är förstås helt omöjligt. Och ändå inte.

Elektrisk, bitterljuv, återhållen passion i skuggan av andra världskriget. Noël Cowards mästerverk Brief Encounter om förbjuden kärlek får nytt liv på Stora scenen i en föreställning som blandar teater med sång och klassisk biofilm.

– Det här är en underbar kärlekshistoria som följt mig genom livet. Filmen går ständigt i repris på engelsk teve – själv tror jag att jag såg den första gången en regnig söndagseftermiddag. Det är en fantastisk skildring av en tid, ett här och nu, om lugnet före stormen. Året är 1939 och i september ska andra världskriget bryta ut. Livet var för stunden, säger Colin Nutley.

Sting: Back To Bass

Stockholm Waterfront

Söndag

(Konsert)

Image of Sting: Back To Bass

Nyligen släpptes samlingsboxen Sting: 25 Years och som en del av detta jubileum presenterar ”Back To Bass Tour” låtar som spänner över hela hans dynamiska solokarriär med allt från debuten ”The Dream Of The Blue Turtles” från 1985 till hans senaste alster. Detta tillsammans med ett urval från The Polices största hits.

Sting tar med sig ett band bestående av hans ständiga gitarrist Dominic Miller, Rufus Miller (gitarrist), Vinnie Colaiuta (trummis) Peter Tickell (elektrisk fiol), och Jo Lawry (vokalist).

“Sting: 25 Years”, släpptes den 26 september i år och är en samling som erbjuder höjdpunkter och rariteter från Stings solokarriär bestående av tre CD-skivor, alla re-mastrade exklusivt för denna samling, samt en tidigare outgiven live-DVD, ”Rough, Raw & Unreleased”, filmad på New Yorks Irving Plaza. Till detta hör en inbunden bok med sällsynta fotografier, kompletta texter och nyskrivna kommentarer av Sting. ”Sting: The Best Of 25 Years” finns även som både enkel- och dubbelskiva.

Joshua Redman Trio

Fasching

Söndag

(Konsert)

Image of Joshua Redman Trio

OBSERVERA: Konserten är ca 90 min lång och hålls i ett långt set. Alltså ingen paus!

Med några års intervall verkar det som att media gör en extra kraftansträngning för att lyfta fram en ung artist, lovordar och lyfter denne till skyarna. Den karismatiska jazzmusikerna Joshua Redman blev under 90-talet en av dessa och i hans fall var uppmärksamheten väl förtjänt. Sedan han slog igenom på 90-talet då den traditionella och bluesorienterade jazzen fick en renässans har han gjort ett stort antal cd-inspelningar, varav flera blivit Gammy-nominerade. Han har skrivit filmmusik, arbetat med klassiska musiker och givetvis med en handfull av jazzens största. Och under hela resans gång har lovorden behållit sin tyngd och år efter år har Redman lyfts högre upp på piedestalen.

Vi minns hans bejublade och utsålda konserter på Fasching i 2007 och 2008. Vi har läst recensionerna från framträdandet på Konserthuset 2009 och blir påminda om han briljans, förmåga till samspel och totala frihet i hans spel. “Jag strävar alltid efter att släppa kontrollen när jag spelar. För mig är det denna katharsis som all jazz handlar om.” – Joshua Redman. Frihet har ingen tidstämpel varför Joshua Redman har kommit att bli en tidlös artist. Hans anslag är högst personligt med kopplingar till Coltrane, Coleman, Adderley och Rollins. 42 år och redan en jazzlegend.

Göteborg

Lady Macbeth of the Mtsensk District

GöteborgsOperan

Söndag

(Opera)

Image of Lady Macbeth of the Mtsensk District

Den gjorde succé, bannlystes och skrevs om under nytt namn. Nu ger vi Sjostakovitjs Lady Macbeth från Mzensk för första gången. I huvudrollen hör vi en västsvensk världssopran.

Gothenburg Boat Fair

Svenska Mässan

Söndag

(Mässa)

Image of Gothenburg Boat Fair

Båtmässan i Göteborg står sig stark! Mässan 2012 är en av de nyhetstätaste någonsin! När mässan på fredagen öppnade för bl a medias representanter var det en mässa med hela 21 Världspremiärer av nya båtar. Detta visar att vi står starka som årets första båtmässa i Skandinavien.

Efter Båtmässan 2011 fick vi som arbetar med mässan “blodad tand”, vi ville fortsätta utveckla och skapa en ännu bättre Båtmässa, bättre för alla, inte minst för mässans besökare.

Nu har vi resultatet, en mässa packad med Världspremiärer, Skandinavienpremiärer, fullt med aktiviteter av olika slag och god mat i bland annat Restaurang Gästhamnen!

Vi, och mässans ca 330 utställare (som bland annat visar 405 båtar), ser nu fram emot att välkomna er mässbesökare under mässdagarna.

Bridal Fair

Clarion Hotel Post

Söndag

(Mässa)

Image of Bridal Fair

Efter att i flera år ha fått önskemål från branschen om att starta en bröllopsmässa i Göteborg, så är det nu äntligen dags! Efter att ha letat lokal med ljus och lykta de senaste åren så har vi nu äntligen hittat det perfekta stället att arrangera en stor bröllopsmässa på! Ett perfekt läge mitt i Centrala Göteborg. En lokal som är så modern att den ännu inte har öppnat sina portar.

Vi är både glada och stolta över att kunna presentera en Bröllopsmässa i Göteborg på Clarion Hotel POST mitt emot Centralstationen! Clarion Hotel Post kommer att ha en ultramodern, vacker och öppen mötesplats, som gör det optimalt att ha en modern, vacker och inspirerande bröllopsmässa på!

Mässan arrangeras i samarbete med Sveriges största bröllopstidning Allt om Bröllop slår upp portarna till Årets stora bröllopshändelse den 11-12 februari 2012.

Vi kommer att samla det mesta och det bästa ur alla branscher, för alla smaker och alla budgetar. Allt för ditt bröllop finns att hitta på denna mässa som har varit så efterlängtad av så många.

Sveriges ledande företag och experter

Sveriges ledande företag och experter i bröllopsbranschen kommer under två dagar bjuda på massor av överraskningar, shower, tävlingar, inspiration och möjligheter till kontakt mellan dessa företag och alla tusentals brudpar, vänner och bekanta som vallfärdar till Göteborg för denna mässa.

Du som besökare

kommer dessa dagar få tips, idéer, inspiration och få möta Sveriges ledande företag i bröllopsbranschen. På ett romantiskt, överskådligt, inspirerande, tidssparande och trevligt sätt träffar du personerna bakom företagen och produkterna och du kommer att få många kontakter med företag och experter som kommer att underlätta planeringen och genomförandet av ditt bröllop. Dessutom är mässan fylld av exklusiva erbjudanden som bara ges på mässan. Du kommer alltså att få mer för din budget. Dessutom är mässan på supernya Clarion Hotel Post, där du även kan tillbringa en romantisk övernattning i samband med mässan.

Du som utställare

kommer att träffa Sveriges alla brudpar som läser Allt om Bröllop. Du kommer att personligen träffa de läsare som du genom tidningarna och Internet har kommunicerat till och ha möjlighet att personligen berätta om din produkt och ditt företag.

My Way – Frank Sinatra in concert

Kronhuset

Söndag

(Konsert)

Image of My Way - Frank Sinatra in concert

Tack vare det stora publikintresset återkommer vi med konserten “My Way” – och vill på så sätt ge er som inte fick plats senast det begav sig en ny chans att införskaffa en av de åtråvärda biljetterna.

Utan tvekan var Frank Sinatra en av de största sångarna genom tiderna. Med mer än ofattbara 850 miljoner skivor sålda innehar han en fjärde plats bland alla artister under alla tider. Sinatra fick under sin levnad också emottaga ett stort antal utmärkelser för såväl sin musikaliska gärning som för sitt skådespeleri.

GWO har glädjen att tillsammans med Erik Gullbransson framföra pärlor ur Frank Sinatras rika repertoar. Vi kommer att få höra odödliga sånger som Strangers In The Night, Moon River, My Way och New York, New York, men också ett antal mer sällan framförda nummer.

Erik Gullbransson är en mångsidig artist med såväl jazz och visor som musikal och egna kompositioner på repertoaren. De senaste åren har han synts mest på musikalscener runt om i landet bl.a. i roller som Thenardier i “Les Misérables”, Herodes i “Jesus Christ Superstar”, Nathan Detroit i “Guys and Dolls” och Advokat Siedler i “Vita Hästen”. Han har gästat GWO ett flertal gånger i olika program och är naturligtvis en utmärkt uttolkare av Frank Sinatra.

Malmö

Les Misérable

Malmö Operan

Söndag

(Musikal)

Image of Les Misérable

Musikalen Les Misérables baseras på Victor Hugos roman Samhällets olycksbarn (fransk originaltitel Les Misérables) som gavs ut 1862.

Les Misérables är en av vår tids populäraste musikaler och har gång på gång förfört sin publik genom att med underbar musik berätta en historia om livskraft och kärlek i en hård och kall tid. Berättelsen bygger på Victor Hugos roman om några fattiga människors öden i Frankrike under decennierna efter revolutionen, ett brutalt och orättvist samhälle för dem som lever i dess bottenskikt. Musikalen följer Jean Valjeans med- och motgångar, han hjälper människor som fallit offer för fattigdom och för samhällets maktfullkomliga kränkningar.

Historien börjar 1815 då Jean Valjean friges och slutar när han dör, arton år senare. Rollen som Jean Valjean spelas av Dan Ekborg. Fred Johanson gör Javert, polischefen som hela sitt liv jagar den försvunna straffången Jean Valjean. Det samvetslösa värdshusparet makarna Thénardier gestaltas av Marianne Mörck/Evamaria Björk och Peter Harryson. Fantine, fabriksarbeterskan som blir utstött när hennes kamrater får veta att hon har en dotter, Cosette. Jean Valjean lovar den döende Fantine att ta hand om Cosette som bor hos paret Thénardier som utnyttjar henne som piga medan deras dotter Éponine skäms bort. Musikalartisterna Karolin Funke och Annika Edstam delar på rollen som Fantine, Emmi Christensson och Mathilda Ahnell delar på rollen som Cosette och Ida Högberg sjunger rollen Éponine.

Kerro Holmberg

Galleri Persson

Söndag

(Konst)

Image of Kerro Holmberg

Kerro Holmberg

Född 1959. Bor och arbetar i Stockholm.

GERHARD NORDSTRÖM

Malmö konsthall

Söndag

(Konst)

Image of GERHARD NORDSTRÖM

Gerhard Nordström, född 1925, har under större delen av sitt konstnärskap tydligt tagit ställning mot maktmissbruk och miljöförstöring. I sin konst skildrar han på ett direkt och oundvikligt sätt krig, sociala orättvisor och konsumtionssamhällets konsekvenser. Han fick sitt stora publika genombrott i början på sjuttiotalet med sviten Sommaren 1970, målningar som idag betraktas som några av de viktigaste i den svenska 1900-talskonsten.

Mode utan Midja

Malmö Museer

Söndag

(Konst)

Image of Mode utan Midja

Mode utan midja berättar om 1920-talets kvinnomode men sätter också in modet i ett socialt, ekonomiskt och kulturellt sammanhang. “Det glada 20-talet” var ett decennium som innehöll både orubblig framtidstro och historiens värsta börskrasch.

I utställningen visas ett stort antal 20-talskläder, både vardags- och festmode, samt ett urval målningar och skisser.

Djupt påverkade av första världskrigets tragedier och våldsamma turbulens uppstod i 1920-talets början stilen “den nya sakligheten” som blev ledande i Sverige vid sidan av dess motpol expressionismen. Den nya sakligheten kännetecknas av detaljrika, skarpt tecknade samtidsskildringar. I svala porträtt framställdes det nya kvinnoidealet. Den moderna kvinnan var slank och androgyn, hade en kort pojkfrisyr, bar klänning utan markerad midja, och skildrad som befriad från alla starka känslor. I expressionismen experimenterade man med förenklade former, förvrängningar, dekorativ ytverkan och förhöjda färger.

Dagens Aktiviteter

Stockholm

Stockholm fashion week

Hours: 00:00 – 00:00

Aitor Ortiz

Hours: 10:00 – 21:00

Inka- Gold Treasures

Hours: 10:00 – 20:00

Anton Corbijn

Hours: 10:00 – 21:00

Ron Haviv – Haiti in pictures – two years after the disaster

Hours: 10:00 – 21:00

Eija-Liisa Ahtila

Hours: 10:00 – 18:00

Margaret M. de Lange

Hours: 10:00 – 21:00

Skimrande silver

Hours: 11:00 – 17:00

The four seasons

Hours: 11:00 – 17:00

The dance of death

Hours: 13:00 – 15:05

The Half done sky

Hours: 13:30 – 14:50

EN HYLLNING TILL JOHN WILLIAMS

Hours: 15:00 – 07:00

The Ghost Sonata

Hours: 15:00 – 17:00

Hagmans konditori

Hours: 15:00 – 17:00

Julius Caesar

Hours: 16:00 – 18:40

Fem kända musiker döda i seriekrock

Hours: 16:00 – 18:00

Fanny & Alexander

Hours: 16:00 – 18:00

Gregorius

Hours: 17:00 – 18:25

The Marriage

Hours: 18:00 – 20:00

Brief Encounter (Kort möte)

Hours: 19:00 – 21:00

Joshua Redman Trio

Hours: 20:00 – 22:00

Sting: Back To Bass

Hours: 20:00 – 22:00

Göteborg

18th century Gothenburg

Hours: 10:00 – 17:00

Gothenburg Boat Fair

Hours: 10:00 – 18:00

Vilhelm Hammershøi

Hours: 11:00 – 17:00

STENA 15

Hours: 11:00 – 17:00

Bridal Fair

Hours: 11:00 – 18:00

Edvard Munch: Portraits

Hours: 11:00 – 17:00

My Way – Frank Sinatra in concert

Hours: 15:00 – 21:00

Lady Macbeth of the Mtsensk District

Hours: 18:00 – 21:10

Malmö

Graphics loves photography

Hours: 10:00 – 16:00

Mode utan Midja

Hours: 10:00 – 16:00

FRANCISCO GOYA – The Disasters of War

Hours: 11:00 – 17:00

GERHARD NORDSTRÖM

Hours: 11:00 – 17:00

Kerro Holmberg

Hours: 12:00 – 17:00

Håkan Askmark

Hours: 13:00 – 16:00

Les Misérable

Hours: 16:00 – 19:00

Oslo

Snowboard World Cup

Hours: 00:00 – 00:00

Easter Island, Myths, and Popular Culture

Hours: 10:00 – 17:00

Omer Fast

Hours: 11:00 – 19:00

The City & Blindern

Hours: 12:00 – 17:00

Kirstine Roepstorff. Amorphousness Wunderkammer

Hours: 12:00 – 17:00

PER INGE BJØRLO

Hours: 12:00 – 17:00

THE GLOBAL BATTLE OF THE BANDS

Hours: 17:30 – 21:00

Frank Znort Quartet

Hours: 18:00 – 00:00

La Bohème

Hours: 18:00 – 20:00

La finta giardiniera

Hours: 18:30 – 20:30

Womoon “from costume to the burqa”

Hours: 19:00 – 21:00

Köpenhamn

Danish and Nordic Art 1750-1900

Hours: 10:00 – 17:00

French Art 1900-30

Hours: 10:00 – 17:00

The Human Comedy

Hours: 10:00 – 17:00

European Art 1300-1800

Hours: 10:00 – 17:00

LOUISIANA CONTEMPORARY

Hours: 11:00 – 18:00

Andreas Gursky

Hours: 11:00 – 18:00

Louisiana on paper: Ellsworth Kelly

Hours: 11:00 – 19:00

La Traviata

Hours: 15:00 – 17:50

Singin’ In The Rain

Hours: 15:00 – 17:50

Wiener Johann Strauss-concert gala

Hours: 19:30 – 21:30

Elvis Forever

Hours: 20:00 – 22:00

Rasmus Seebach

Hours: 20:00 – 22:00

CLAP YOUR HANDS SAY YEAH

Hours: 20:00 – 22:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s