Saturday the 11th of febuary in Swedish

Stockholm

oddset Hockey Games 2012

Globen

Lördag

(Sport)

Image of oddset Hockey Games 2012

Oddset Hockey Games (tidigare Sweden Hockey Games) spelas 2012 för 22:a gången. Tre Kronor har vunnit flest gånger av alla lag. Förbundskapten för Tre Kronor är Pär Mårts.

The Queen of Spades

Kungliga Operan

Lördag

(Opera)

Image of The Queen of Spades

I S:t Petersburgs adelskretsar går ryktet att den gamla Grevinnan i sin ungdom vann en förmögenhet med hjälp av tre hemliga kort. Den unge officeren Herman älskar hennes adoptivdotter Lisa, som ska gifta sig med en annan. Han vill till varje pris spela sig ur sin fattiga position. När han ska lura till sig den magiska kortkombinationen dör Grevinnan…

Tjajkovskij lär ha varit djupt tagen när han tonsatte Alexander Pusjkins novell, där kasinots värld skapar fällor av passioner och dödliga hemligheter. I surrealistiska bilder, snillrik koreografi och svart humor berättar regissören Dmitri Bertman och hans medarbetare historien om Hermans och Lisas öde.

Stockholm fashion week

Stockholm

Lördag

(Mode)

Image of Stockholm fashion week

Nu på måndag den 6 februari går Stockholm Fashion Week av stapeln! Under denna vecka kommer det arrangeras visningar, showrooms, mässor och andra events runt om i Stockholm, 800 varumärken kommer att presentera nyheterna för höst/vinter 2012/2013. Schemat kan du se här på hemsidan men passa även på att ladda ner vår Stockholm Fashion Week-app, så har du det direkt i handen.

Stockholm Furniture & Light Fair

Stockholmsmässan

Lördag

(Mässa)

Image of Stockholm Furniture & Light Fair

Stockholm Furniture & Light Fair är arenan där många av våra ledande designföretag för första gången visar upp sina nyheter för branschen och världen.

Vi bad några av våra utställare om en vink om vad som kommer att avslöjas när de låter skynket falla. Längst ner är en länk till alla andra pressreleaser från utställare.

Nordic Shoe & Bag Fair

Nacka Strandsmässan

Lördag

(Mässa)

Image of Nordic Shoe & Bag Fair

Nordic Shoe & Bag Fair, Bomullsbörsen c/o Nordic Shoe & Bag Fair och Stockholm Skohus presenterar det senaste från hundratals varumärken inom skor, väskor och accessoarer under Stockholm Fashion Week.

Robbers

Dramaten

Lördag

(Teater)

Image of Robbers

En uppkäftig och musikalisk klassiker om revolt, frihet och två bröder som väljer olika vägar. Vad skiljer ett lyckat uppror från ett föraktat våldsbrott? Och vem bestämmer vad som är vad?

Bröderna Karl och Franz kämpar inte bara om den åldrade faderns kärlek, de älskar också samma kvinna. Det är starkt och hemskt och fruktansvärt roligt. Det rör vid våra mest primära drifter, något vi alla varit med om och känner igen.

REBECCA & FIONA

Berns

Lördag

(Konsert)

Image of REBECCA & FIONA

Rebecca & Fiona har tagit Sverige med storm och under 2010/2011 gjorde de ett hundratal spelningar på klubbar och festivaler i både Sverige, Europa, Asien och USA. Dessutom har de följt med Robyn som förband på hela hennes Europa-turné, spelat för kungen på Polarprisets utdelning och satt ner foten som en av Sveriges största pop- och dansakter. Med självklara electrodoftande popslingor och ösiga framträdanden har duon bevisat att de är här för att stanna.

I januari 2011 släppte de sin andra singel “Bullets” som sålt dubbelt platina och från dag ett hyllats av både fans och musikkritiker. I somras kom “If She Was Away/Hard”, och just nu spelas senaste singeln “Jane Doe” varm på radiostationerna. Rebecca & Fiona är också aktuella med singeln ?Turn It Down? tillsammans med en av USA:s största dj:s, Kaskade.

The Pigeon Detectives

Debaser Slussen

Lördag

(Konsert)

Image of The Pigeon Detectives

Visst är det konstigt att vi aldrig tröttnar på dessa bredkäftade ynglingar från de brittiska öarna. Nu är det dags att stifta bekantskap med fem killar från Leeds som är uppvuxna på Beatles som de flesta andra brittiska band i samma genre (The Libertines, Arctic Monkeys, The View, The Fratellis The Kooks och Dirty Pretty Things).

Matt Bowman, Oliver Main, Jimmi Naylor, David Best och Ryan Wilson i The Pigeon Detectives släppte våren 2011 sitt tredje album, “Up, Guards and at Èm!´” på det nyligen uppköpta skivbolaget EMI. Ett album som befäster deras position som ett utav de där indiebanden man bör ha koll på.

The Chevins namn är taget efter den stora ås i Leeds som reser sig över den lilla byn Oatly och ger en fantastisk vy över det vackra landskapet. Av denna plats har The Chevin inspirerats och skapat sin musik därefter, storslaget och mäktigt men samtidigt finstämt och atmosfäriskt. The Chevins sound jämnförs medThe Killers tidiga alster bandet och fått fantastiska recensioner av deras första EP, Champion. Nu på Debasers scen med Pigeon Detectives bevisar bandet varför dom spås fylla Wembley Arena inom några år.

Nu gästar detta hett efterlängtade band med support av The Chevin äntligen Debaser i Malmö och Stockholm så dra på dig din urvättade Fred Perry och dränk dig i Fish and Chips and Vinegar.

Obs, tiderna är ej exakta, kom i tid!

23:00 Pigeon Detectives (UK)

The Pigeon Detectives bildades 2002 och är ett femmannaband från Leeds i England. Bandet består av medlemmarna och gamla skolkompisarna Matt Bowman, Oliver Main, Ryan Wilson, Dave Best och Jimmi Naylor. 2004 började bandet få en gedigen fanskara som dök upp på deras spelningar. 2006 började de spela in sitt material och i mitten av 2007 släpptes debutplattan “Wait For Me” som bland annat innehåller singeln “Romantic Type”. 2008 släpptes uppföljaren “Emergency”. The Pigeon Detectives har även turnerat tillsammans med Dirty Pretty Things och The Kaiser Chiefs.

22:00 The Chevin (UK) (SUPPORT)

The Chevin består av Coyle Girelli, Mat Steel, Jon Langford och Mal Taylor. Bandet från Leeds släppte sin första EP, Champion i Oktober 2011 som möttes av fina recensioner och spås en ljus framtid på världens indiescen.

Göteborg

Gothenburg Boat Fair

Svenska Mässan

Lördag

(Mässa)

Image of Gothenburg Boat Fair

Båtmässan i Göteborg står sig stark! Mässan 2012 är en av de nyhetstätaste någonsin! När mässan på fredagen öppnade för bl a medias representanter var det en mässa med hela 21 Världspremiärer av nya båtar. Detta visar att vi står starka som årets första båtmässa i Skandinavien.

Efter Båtmässan 2011 fick vi som arbetar med mässan “blodad tand”, vi ville fortsätta utveckla och skapa en ännu bättre Båtmässa, bättre för alla, inte minst för mässans besökare.

Nu har vi resultatet, en mässa packad med Världspremiärer, Skandinavienpremiärer, fullt med aktiviteter av olika slag och god mat i bland annat Restaurang Gästhamnen!

Vi, och mässans ca 330 utställare (som bland annat visar 405 båtar), ser nu fram emot att välkomna er mässbesökare under mässdagarna.

Bridal Fair

Clarion Hotel Post

Lördag

(Mässa)

Image of Bridal Fair

Efter att i flera år ha fått önskemål från branschen om att starta en bröllopsmässa i Göteborg, så är det nu äntligen dags! Efter att ha letat lokal med ljus och lykta de senaste åren så har vi nu äntligen hittat det perfekta stället att arrangera en stor bröllopsmässa på! Ett perfekt läge mitt i Centrala Göteborg. En lokal som är så modern att den ännu inte har öppnat sina portar.

Vi är både glada och stolta över att kunna presentera en Bröllopsmässa i Göteborg på Clarion Hotel POST mitt emot Centralstationen! Clarion Hotel Post kommer att ha en ultramodern, vacker och öppen mötesplats, som gör det optimalt att ha en modern, vacker och inspirerande bröllopsmässa på!

Mässan arrangeras i samarbete med Sveriges största bröllopstidning Allt om Bröllop slår upp portarna till Årets stora bröllopshändelse den 11-12 februari 2012.

Vi kommer att samla det mesta och det bästa ur alla branscher, för alla smaker och alla budgetar. Allt för ditt bröllop finns att hitta på denna mässa som har varit så efterlängtad av så många.

Sveriges ledande företag och experter

Sveriges ledande företag och experter i bröllopsbranschen kommer under två dagar bjuda på massor av överraskningar, shower, tävlingar, inspiration och möjligheter till kontakt mellan dessa företag och alla tusentals brudpar, vänner och bekanta som vallfärdar till Göteborg för denna mässa.

Du som besökare

kommer dessa dagar få tips, idéer, inspiration och få möta Sveriges ledande företag i bröllopsbranschen. På ett romantiskt, överskådligt, inspirerande, tidssparande och trevligt sätt träffar du personerna bakom företagen och produkterna och du kommer att få många kontakter med företag och experter som kommer att underlätta planeringen och genomförandet av ditt bröllop. Dessutom är mässan fylld av exklusiva erbjudanden som bara ges på mässan. Du kommer alltså att få mer för din budget. Dessutom är mässan på supernya Clarion Hotel Post, där du även kan tillbringa en romantisk övernattning i samband med mässan.

Du som utställare

kommer att träffa Sveriges alla brudpar som läser Allt om Bröllop. Du kommer att personligen träffa de läsare som du genom tidningarna och Internet har kommunicerat till och ha möjlighet att personligen berätta om din produkt och ditt företag.

West Side Story

GöteborgsOperan

Lördag

(Musikal)

Image of West Side Story

Kanske är det tidlösheten i temat: en konflikt mellan människor med olika bakgrund, en skildring av den tonårstid då allt är lika mycket på lek som på blodigt allvar, en berättelse om den andlösa, uppslukande kärleken och dess spegelvända motsvarighet – det förtärande hatet. Kanske är det formen: de stora dansnumren som genialiskt driver handlingen framåt lika mycket som dialogen och sången. Kanske är det den raffinerade musiken: komponerad av Leonard Bernstein då han stod på toppen av sin karriär och var en av världens främste dirigenter, lika bevandrad i den klassiska musiken som intresserad av att tolka och uttrycka sin egen tid musikaliskt. West Side Story kallas av en uppsjö av olika anledningar ”världens bästa musikal” och har sedan urpremiären 1957 tolkats och omtolkats, översatts, setts och älskats av människor över hela världen. Löst baserad på Shakespeares Romeo och Julia är det en tragisk kärlekshistoria i storstadsmiljö med två rivaliserande ungdomsgäng i fokus.

Winterlong

Göteborgs Stadsteater

Lördag

(Teater)

Image of Winterlong

I månens sken vid en mur föds Oscar. Övergiven vid två års ålder växer han upp i en trasig värld av kärlekslöshet. Medan han letar efter någon som kan hålla hans hand – genomskådar han vuxenvärldens svek. Vintertid är en berättelse om mänsklighetens fulaste och råaste sidor, på samma gång en berättelse om hopp och kärlek – allt sett ur ett barns perspektiv. I rollen som den unge Oscar ses Caroline Söderström.

Den prisbelönta pjäsen Vintertid är skådespelaren Andrew Sheridans debutpjäs – “one of the hot talents to watch”, enligt brittiska The Observer. Den hade urpremiär i Manchester 2011. Nora Nilsson var senast aktuell på teatern med Krossad på Nya Studion.

JOSHUA REDMAN TRIO

Nefertiti

Lördag

(Konsert)

Image of JOSHUA REDMAN TRIO

Saxofonisten Joshua Redman kommer är baserad i New York och inspirerades tidigt av John Coltrane, Ornette Coleman, Cannonball Adderley och sin far Dewey Redman. På det tidiga 90-talet signades han av Warner Bros och har sedan gett ut skivor i en rad olika konstellationer som innehållit musiker som Brad Mehldau och Brian Blade. Under de senaste tio åren har Joshua Redman varit en av de viktigaste jazzmusikerna, med sin känsla för jazzens

innersta och yttersta. Karismatisk jazz från NYC!

FRONT 242

Sticky Fingers

Lördag

(Konsert)

Image of FRONT 242

Front 242 är ett legendariskt belgiskt syntband som räknas som skapare av EBM (Electronic Body Music).

Med klubbhitarna Aggressiva, Quite Unusual och Headhunter ritade de ut riktlinjen för genren med dess militära estetik, samplingar och tunga dansgångar. I samband med årets Libyenkris fick deras låt, Funkhadafi ett nytt uppsving.

Senast de var i Sverige var på Bodyfest 2010.

Nu ger Swedish Showcase er möjligheten att möta dem på nära håll på tre klubbspelningar i Malmö, Stockholm och Göteborg.

Melodifestivalen 2012

Scandinavium

Lördag

(Show)

Image of Melodifestivalen 2012

Upplev den fantastiska stämningen på plats, LIVE i Scandinavium!

Med start i februari turnerar festivalen Sverige runt under sex veckor med grande finale på Ericsson Globe. 2012 års Melodifestival drar igång i Växjö, följt av stopp i Göteborg, Leksand, Malmö, Nyköping och med avslutning i Stockholm den 10 mars då 2012 års vinnare koras.

För alla barnfamiljer rekommenderar vi matinéföreställningen lördagseftermiddag.

Följande tävlar:

1. Ulrik Munther – “Soldiers”

2. Top Cats – “Baby Doll”

3. Sonja Aldén – “I din himmel”

4. Andreas Lundstedt – “Aldrig aldrig”

5. Timoteij – “Stormande hav”

6. David Lindgren – “Shout It Out”

7. Mimi Oh – “Det går för långsamt”

8. Thomas Di Leva – “Ge aldrig upp”

EF & SAMURAJ CITIES

Sticky Fingers

Lördag

(Konsert)

Image of EF & SAMURAJ CITIES

EF

EF bildas sommaren 2003. En av de varmaste somrarna i mannaminne. I ett gammalt skyddsrum utan vidare luftkonditionering brusade det plötsligt till. Man började skapa vad som skall komma bli ett av Europas hårdast arbetande band.

2006 gjorde EF sig ett namn på den annars så ganska skäggiga postrockscenen med debutalbumet “Give me beauty… Or give me death!” och singeln “Hello Scotland”. EF började turnera genom Europa; gång på gång på gång. Snart spelade man festivaler, de största rockklubbarna och delade scen med “husgudar” som Red Sparowes, The Album Leaf, 65daysofstatic och många fler…

Men i Sverige var det tyst.

Med sitt tredje album “Mourning golden morning” (ATS Records/Border) ändrades den musikaliska riktningen en aning. Det blev rakare, hårdare, mer fokuserat. Producent Magnus Lindberg (Cult of Luna, Khoma, Jeniferever) tillförde tyngd och målmedvetenhet – utan att låta bandet tappa de vackra melodierna, dynamiken och det där stämningsfulla. EF fortsatte omgående segertåget genom Europa och senare även i Asien. Men nu ska även Sverige vakna till liv.

I februari gör EF några väl valda konserter!

För fans av; Cult of Luna, Explosions In The Sky, Sigur Rós

Lyssna

Spotify: http://open.spotify.com/?album/?6bE7QaiTkTs6mmUOMKl8QF

Myspace: http://www.myspace.com/ef

SAMURAJ CITIES

“Samuraj Cities har startades 2005 och har släppt två album. Sedan senaste skivan släpptes har bandet varit ute och spelat i framför allt Tyskland.

Det var där de första gången spelade ihop med Ef, en kväll som slutade sent i en euforisk dans till en förinspelad melodi på en Casiosynt Samuraj Cities hade med sig. Det kan ha varit “Wake me up” av Wham. Den senaste perioden har bandet spenderat mycket i studion och arbetat med nästa album. På scen har Samuraj Cities beskrivits som monster, förra gången de spelade i Göteborg hade de med sig 5 st trummisar. Bandet har många idéer och kommer att bjuda på ny musik på Sticky Fingers.”

För fans av; Cure, Arcade Fire, Silverbullit, Flaming Lips

http://www.myspace.com/samurajcities

Def Lefs Fry-Up!

Nefertiti

Lördag

(Club)

Image of Def Lefs Fry-Up!

Då och då härjar Def Lef fritt i Beats funky kitchen, kvällarna kallas Def Lefs Fry-Up.

Det serveras Raresoul, Deep funk, Raw latin, Dancefloor jazz, Hiphop classics, Reggae & Dub.

Kan låta som det är liite väl många ingredienser men Beats publik har stålmage och dans i benen så det lär nog inte bli några problem.

Vinyl only,no junk!

Malmö

Carmen

Malmö Opera

Lördag

(Opera)

Image of Carmen

Carmen är kvinnan som alla män vill ha. Ung, vacker, kaxig och självsäker svassar hon förbi och njuter av deras lystna blickar. Hon går sin egen väg och väljer själv sina älskare. När hon inleder ett stormigt förhållande med soldaten Don José går allt över styr. Hans passion gör honom svartsjuk och Carmen står inte ut med att ägas av någon. Snart är de båda indragna i något de inte kan ta sig ur.

Georges Bizets Carmen är en av världens mest spelade operor. Med sin medryckande musik och sin dramatiska handling om kärlek och åtrå, svartsjuka och död har den förfört publiken i över 100 år. På Malmö Opera regisseras den av Hilda Hellwig, professor i teaterregi som gjort uppsättningar på Dramaten, Kungliga Operan och Det Kongelige Teater. Hon har valt att göra Bizets ursprungliga version där musiken balanseras av talad dialog. I titelrollen syns unga stjärnskottet Astrid Robillard medan Don José sjungs av Joachim Bäckström, som slog igenom hos en bred publik i vintras då han gjorde Pinkterton i Malmö Operas rosade och utsålda uppsättning av Madame Butterfly.

Zpanska flugan

Nöjesteatern

Lördag

(Teater)

Image of Zpanska flugan

I den klassiska komedin Zpanska flugan kretsar handlingen kring det amorösa snedsteg som senapsdirektör Stark (Peter Dalle) begick för 30 år sedan med en spansk dansös. Resultatet blev ett oönskat faderskap som Stark febrilt kämpar med att hemlighålla för sin högmoraliska och strama hustru (Suzanne Reuter). Dock ska det visa sig att fabrikör Stark inte är den ende mannen som under alla år betalat underhåll för barnet… Att dottern Inga Stark tar hem sin nya förälskelse som tycks veta allt om herr Starks kärleksaffärer gör det ännu svårare att hålla alla lögner i schack. När dessutom friaren Molgan Ribba (Per Andersson) anländer till familjen Starks bostad och av misstag blir kär i Ingas väninna Lisa bäddar för ytterligare förväxlingar och intriger. Vem är egentligen fadern till Zpanska flugans barn och är inte Molgan i precis samma ålder som den okända sonen?

Here Comes the Sun

Malmö Stadsteater

Lördag

(Teater)

Image of Here Comes the Sun

Det sägs att när Astrid Lindgren blev gammal så var hon så fasligt trött på allt prat om döden att hon började telefonsamtalen med sina väninnor genom att säga ”Döden, döden, döden.” Sedan var de klara med den biten, och kunde prata om annat.

I Here comes the sun blir det tvärtom – här handlar det bara om döden. Inför döden, efter döden, och inte minst det som är den oundvikliga förutsättningen för döden – livet!

Föreställningen som baseras på bland annat intervjuer utlovar feelgood-teater med skådespel, humor, musik och dans – allt kretsande kring det mest ultimata och slutgiltiga ämnet av dem alla.

Cristina Branco

Moriska Paviljongen

Lördag

(Konsert)

Image of Cristina Branco

I den unga Cristina Brancos musikuniversum regerade jazzdrottningar som Billie Holiday och Ella Fitzgerald och det var inte förrän hon på sin trettonårsdag, när hennes farfar gav henne ett album med Amália Rodrigues, som den bilden förändrades och hon kom att utvecklas till en fadista. Nu 20 år senare har Cristina Brancos innerligt passionerade och sensuellt poetiska röst lyft in henne till fadomusikens finrum där hon regerar tillsammans sångerskor som Mariza.

Fado, liksom tango, milonga, bolero och fransk chanson, är musik som har sitt ursprung i bar och restaurangkulturer, ofta i hamnstäder; sociala miljöer där känslorna svallar högt och där poesin flödar och blandas med dansen. Fadon är liksom tangon, musik för de som är fattiga eller galna, men som har en stor själ. Musiken handlar både om livets svårmod, längtan, önskningar och glädje. Allt detta presenteras i hennes senaste projekt ”Não há só tangos em Paris” och ”Det finns inte bara tango i Paris”, där hon bland annat inspirerats att resa bakåt i tiden genom att lyssna på gamla LP skivor med Carlos Gardel och insupa tangomiljöerna i Buenos Aires genom att betrakta bilder av Amália Rodrigues från 40-talet, minnas sitt hjärtas Paris och nostalgiskt längta efter något svunnet – saudade.

Freddie Wadling

Palladium

Lördag

(Konsert)

Image of Freddie Wadling

Freddie Wadling – nytt album! ”With A License To Kill”

Att Freddie Wadling är minst lika fascinerad av film som av musik har nog inte undgått någon av hans beundrare. Därför är det inte helt ologiskt att han på sitt nya album ”With A License To Kill” sätter sin unika prägel på tolv berömda ledmotiv från James Bond-filmer. Freddie Wadlings röst har unika kvaliteter. Den har drama, erfarenhet och längtan. Dess skrovliga stolthet förenar croonerns elegans med en avskalad sårbarhet. Wadlings brokiga musikaliska bakgrund har sett honom sjunga punk, elektronisk alternativrock, Captain Beefheart-covers och folkliga örhängen. Ett antal soloalbum har klätts i olika musikaliska kostymer, men många är eniga om att hans röst allra bäst kommit till sin rätt med sparsamt ackompanjemang. Det var också så idén till detta album föddes.

Freddie och cellisten Sebastian Öberg tolkar tolv vitt skilda Bondlåtar och dessutom återfinns, på Wadlings eget initiativ, temat från TV-serien The Danger Man, “Secret Agent Man”. Albumet ”With A Licens To Kill” släpptes den 9 november.

Vit Päls

KB

Lördag

(Konsert)

Image of Vit Päls

Efter flitigt turnerande och efter att ha etablerat ryktet om att vara ett riktigt bra liveband tyckte Vit Päls att nästa naturliga steg vore att lägga pengarna på en svindyr inspelning för att visa en helt ny sida av sig själv. Valet av studio var enkelt. This Is Head hade byggt den och studion låg på 500 meters avstånd för alla i bandet. Studio Möllan blev platsen för partyn, sena nätter men framför allt för musik.

I oktober 2011 släpptes sexspårs-EP:n “Studio Möllan Sessions” i väntan på albumuppföljaren till “Nu var det i alla fall så”. Som den bästa presenten man kan få släpptes albumet “Nånstans ska man va” första veckan av 2012.

”Det här är en skiva om att släppa sargen

”, säger Carl Johan Lundgren, låtskrivare och sångare i Vit Päls. ”Om att lämna ett tio år långt förhållande och Malmös comfortzone för att istället pröva Stockholms ensliga liv och bostadsmarknad, hemsökt av minnen.” Ett ivrigt berättande, starka poplåtar och annorlunda lösningar går som en röd tråd genom alltihop. Även om det kan tyckas vara både mycket och brokigt, det som Carl Johan Lundgren gör under namnet Vit Päls, så är vissa saker konstanta. Det är ärligt, humor, allvar och hela tiden så mycket på riktigt att det är omöjligt att inte kunna ta det till sig.

KIRA & DAVID LAGERCRANTZ

Victoriateatern

Lördag

(Konsert)

Image of KIRA & DAVID LAGERCRANTZ

Då var det dags igen för Lördaglive- en talkshow med lite snack och mycket musik!

Denna gång får lördaglive besök av Sveriges mest sålda författare och Danmarks bästa vokalist!

Kvällens gäster:

Kira är en sällsynt gäst på den svenska sidan Öresund, men MEGASTOR i Danmark. När hon slog igenom som sångerska tvingades hon själv hitta på en genre – ingen kunde tvinga in henne i de musikaliska fållor som gällde. Så Kira blev den första som sjöng ”soul punk”.

Dansk Grammy-vinnare för några år sedan, som bästa kvinnliga vokalist. En artist med helt egen stil, som charmat även Manchesters musikscen.

http://www.myspace.com/kiraonline

Och snart har väl alla läst den, boken om Zlatan Ibrahimovic, till och med de som är totalt ointresserade av fotboll.

Författaren till Sveriges mest sålda bok någonsin (ja, det är sant, redan!) David Lagercrantz berättar storyn om hur boken blev till och om hur samtalen med vår största fotbollsstjärna fördjupades. Vill du komma bakom bakgrunden, lyssna till Jan Wifstrands intervju med Lagercrantz, om bilden av Zlatans Malmö och en historia ingen är likgiltig inför.

http://www.davidlagercrantz.se

I vanlig ordning bjuder husbandet Graffitti Soulband på svängiga nostaligihits!

Kenny “Dope” Gonzalez pres. Rasheed Chappell (US) LIVE

Babel

Lördag

(Club/Konsert)

Image of Kenny "Dope" Gonzalez pres. Rasheed Chappell (US) LIVE

Babel och Burn kan stolt presentera en av världens största DJs inom hiphop, house och broken beat till Malmö — Kenny “Dope” Gonzalez!!! Med sig har han Rasheed Chappell som kommer att bjuda på ett live-set i sann Kenny Dope-anda.

Ända sedan 1985 har trefaldigt grammynominerade Kenny “Dope” Gonzalez tillsammans med partnern i Masters At Work, “Little Louie” Vega, visat vägen för dansmusik med hiphop, funk och house i grunden.

Det riktiga genombrottet som soloartist kom som aliaset Bucketheads 1995 med låten “The Bomb! (These Sounds Fall Into My Mind)“som man bara inte kan ha missat om man lyssnat på musik under slutet av 90-talet. Han har under åren även gjort musik som The Untouchables, Liquid Dope, The Madd Racket och Total Ka-Os för att nämna ett fåtal alias. Kärt barn har extremt många namn.

Med albumet Nuyorican Soul sammanförde Masters at Work legendariska jazzsångare och –sångerskor med nya talanger inom jazz, R&B och dansmusik och skapade magi. Det var också det albumet som visade på den fantastiska övergången Kenny Dope hade gjort för att bli en av de viktigaste samtida producenterna inom de här genrerna.

Kenny Dope har producerat giganter som R.Kelly, Janet Jackson, Daft Punk, Luther Vandross, George Benson m.fl. och gjort fantastiska remixer på alla de största som exempelvis Madonna, Michael Jackson, James Brown, Shirley Bassey m.fl. m.fl. m.fl.

Som en av de senaste 25 årens mest ryktbara DJs har Kenny Dope även rest jorden runt för att få folk att dansa. Det vi har att se fram emot förutom ett fantastiskt DJ-set av Kenny Dope är ett live-showcase med Kenny Dope som DJ och Rasheed Chappell på micken.

RASHEED CHAPPELL (US)

Upplockad av Keny Dopes skivbolag Kay Dee Records släppte Rasheed Chappell förra året skivan Future Before Nostalgia. I fotspåren av Rakim, Big Daddy Kane och Slick Rick har han knåpat ihop en fantastisk hiphopskiva som doftar av 90-talets asfalt.

WARM-UP: MAD MATS

För att värma upp för Kenny Dope har vi självklart plockat ner en sann legend inom Fusion & HipHop/Soul/Disco/House & Techno i Sverige. Mad Mads (Raw Fusion Sthlm) behöver ingen direkt introduktion. Han startade Raw Fusion label i Sthlm 1996 och har sedan dess varit en av de mest tongivande bakom skivspelarna i Sverige.

BAREN: Dj Beneaf + NINJA NIGHTS (Rome & Sunjatha)

Denna minst sagt speciella kväll smäller det inte bara högt i kyrkan gott folk. Vi bjuder dessutom in tre av Malmös mest festliga och absoluta topp-djs till baren. Tillsammans täcker de allt ifrån klassisk hiphop som knäcker era nackar, 90’s r&b som gör er nykära och anthems som framkallar allsång till 80-tals funk ni inte kan stå stil till, disco som smälter era hjärtan och new jack swing som får er att sync-dansa tills efter lamporna tänts. Rome, som denna kväll representerar Malmös party sound #1 Ninja Nights tillsammans med Sunjatha, har tillsammans med just Beneaf dessutom haft så gott som ensamrätt på allt vad hiphop heter under namnet The Boom Bap® senaste åren. Med andra ord, ingen bör gå miste om atmosfären i baren denna kväll!

I samarbete med Burn.

Dagens Aktiviteter

Stockholm

Stockholm fashion week

Hours: 00:00 – 00:00

Stockholm Furniture & Light Fair

Hours: 09:00 – 17:00

Nordic Shoe & Bag Fair

Hours: 09:00 – 18:00

Margaret M. de Lange

Hours: 10:00 – 21:00

Aitor Ortiz

Hours: 10:00 – 21:00

Inka- Gold Treasures

Hours: 10:00 – 20:00

Anton Corbijn

Hours: 10:00 – 21:00

Ron Haviv – Haiti in pictures – two years after the disaster

Hours: 10:00 – 21:00

Eija-Liisa Ahtila

Hours: 10:00 – 18:00

The four seasons

Hours: 11:00 – 17:00

Skimrande silver

Hours: 11:00 – 17:00

Klara Soup Theatre

Hours: 12:00 – 14:00

oddset Hockey Games 2012

Hours: 12:00 – 20:00

Helena Sandström “Zinkfrossa”

Hours: 12:00 – 16:00

The dance of death

Hours: 13:00 – 15:05

Strindberg out and in

Hours: 13:00 – 14:20

The Half done sky

Hours: 13:30 – 14:50

BROLLE – ROCK´N´ROLL

Hours: 15:00 – 17:30

Orion

Hours: 15:00 – 17:30

Monty Python´s SPAMALOT

Hours: 15:00 – 17:00

MOZART Piano Concerto No. 17

Hours: 15:00 – 17:00

Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!

Hours: 15:00 – 17:00

The Queen of Spades

Hours: 15:00 – 18:20

Hagmans konditori

Hours: 16:00 – 18:30

The Marriage

Hours: 18:00 – 20:00

Party @ U N D I C I

Hours: 18:00 – 02:00

Norra Brunn Comedy

Hours: 18:30 – 00:00

This is not a love story

Hours: 19:00 – 21:00

Salsa Nights

Hours: 19:00 – 01:00

Robbers

Hours: 19:00 – 21:00

In the next room

Hours: 19:00 – 21:00

Anima – The female side of male

Hours: 19:00 – 21:00

GRAND FINALE-Spaghettiopera 15

Hours: 19:00 – 21:00

The Ghost Sonata

Hours: 19:00 – 21:00

Compagnie Marie Chouinard (CAN)/ bODY_rEMIX gOLDBERG_vARIATIONS

Hours: 19:00 – 20:45

Gregorius

Hours: 19:00 – 20:25

Fem kända musiker döda i seriekrock

Hours: 19:00 – 21:00

Fanny & Alexander

Hours: 19:00 – 21:00

BROLLE – ROCK´N´ROLL

Hours: 19:00 – 21:30

Brief Encounter (Kort möte)

Hours: 19:00 – 21:00

Hagmans konditori

Hours: 19:30 – 21:30

Monty Python´s SPAMALOT

Hours: 19:30 – 21:30

Four Year Strong

Hours: 19:30 – 21:30

IKIZ with guest CHINA MOSES

Hours: 20:00 – 22:00

Bonk Henly – Nordic Jazz pioneer

Hours: 20:30 – 22:30

RAW comedy club

Hours: 21:00 – 23:00

CHAFED FEET!

Hours: 21:00 – 03:00

Clandestino Fiesta Total Psicodélicos All Stars

Hours: 21:00 – 02:00

Outernational with Zunga

Hours: 21:00 – 03:00

CRIB25

Hours: 21:00 – 03:00

Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!

Hours: 21:00 – 23:00

FANON FLOWERS (LIVE) (Mechanisms Industries

Hours: 21:00 – 03:00

Badass Weekend

Hours: 21:00 – 03:00

Friday & Saturday at PURE Nightclub Stockholm

Hours: 22:00 – 03:00

Berns Bistro & Bar W. 6

Hours: 22:00 – 02:00

Baldwin vs. Manth & Viktor Lundgren

Hours: 22:00 – 03:00

Mums Mums

Hours: 22:00 – 03:00

Party @ Stereo Nightclub

Hours: 22:00 – 03:00

Party @ Magenta

Hours: 22:00 – 03:00

REBECCA & FIONA

Hours: 22:00 – 00:00

THE GOONIES with ALOWETHING, TARO, MYGGAN & WASIMA

Hours: 22:00 – 03:00

Carnival Clash with Jiasi Maciel, Mapei, Jon B & Liza Minou

Hours: 22:00 – 03:00

DINKY (COCOON)

Hours: 23:00 – 04:00

S.C.U.M

Hours: 23:00 – 01:00

The Pigeon Detectives

Hours: 23:00 – 01:00

Göteborg

Gothenburg Boat Fair

Hours: 10:00 – 18:00

18th century Gothenburg

Hours: 10:00 – 17:00

STENA 15

Hours: 11:00 – 17:00

Bridal Fair

Hours: 11:00 – 18:00

Edvard Munch: Portraits

Hours: 11:00 – 17:00

Vilhelm Hammershøi

Hours: 11:00 – 17:00

The Story about Annalisa Ericson

Hours: 12:00 – 14:00

Ledin Showtime

Hours: 15:00 – 16:30

CIRKUS CIRKÖR Wear it like a crown

Hours: 15:00 – 17:00

West Side Story

Hours: 15:00 – 20:00

Carl-einar Häckner – Swedish Meatballs With Lingonberry

Hours: 15:30 – 17:30

At the last minute

Hours: 18:00 – 20:20

Locatelli W.6

Hours: 18:00 – 02:00

Winterlong

Hours: 18:00 – 20:00

JOSHUA REDMAN TRIO

Hours: 19:00 – 21:00

FRONT 242

Hours: 19:00 – 21:00

The Famous Swedish Project

Hours: 19:00 – 21:00

Cabaret Lorensberg

Hours: 19:00 – 23:00

West Side Story

Hours: 19:30 – 21:30

Carl-einar Häckner – Swedish Meatballs With Lingonberry

Hours: 19:30 – 21:30

Oakley’s show

Hours: 19:30 – 00:00

Melodifestivalen 2012

Hours: 20:00 – 22:00

KLUBB HONKY TONK #8 & THE MOVEMENTS & THE BITTER AND SICK AND DIE ALONES

Hours: 21:00 – 02:00

Party @ Gretas

Hours: 21:00 – 04:00

EF & SAMURAJ CITIES

Hours: 21:00 – 00:00

Ledin Showtime

Hours: 21:00 – 22:30

BGC | RUSH NIGHTCLUB

Hours: 21:00 – 03:00

SALSA CALIENTE CLUB

Hours: 21:00 – 01:00

The One

Hours: 21:30 – 23:30

CLUB X-TRA | BALKAN BEAT BAND & RESIDENT DJ:

Hours: 22:00 – 05:00

KARTBERG

Hours: 22:00 – 03:00

GLOW nightclub

Hours: 23:00 – 05:00

Def Lefs Fry-Up!

Hours: 23:58 – 04:00

Malmö

Graphics loves photography

Hours: 10:00 – 16:00

Mode utan Midja

Hours: 10:00 – 16:00

FRANCISCO GOYA – The Disasters of War

Hours: 11:00 – 17:00

GERHARD NORDSTRÖM

Hours: 11:00 – 17:00

Håkan Askmark

Hours: 12:00 – 16:00

Inge Smith Hansen

Hours: 12:00 – 18:00

Kerro Holmberg

Hours: 12:00 – 17:00

Fredrik Værslev

Hours: 12:00 – 18:00

Zpanska flugan

Hours: 15:30 – 17:50

Carmen

Hours: 18:00 – 20:00

Here Comes the Sun

Hours: 18:00 – 20:20

Cristina Branco

Hours: 19:00 – 21:00

Zpanska flugan

Hours: 19:30 – 21:50

KIRA & DAVID LAGERCRANTZ

Hours: 19:30 – 21:30

Freddie Wadling

Hours: 19:30 – 21:30

Comedy Explosion

Hours: 20:00 – 22:00

Vit Päls

Hours: 22:00 – 00:00

Friday & Saturday @ Harrys

Hours: 22:00 – 04:00

Firefox AK & Little Majorette

Hours: 22:30 – 00:30

Kontra-Musik

Hours: 23:00 – 03:00

WHITE – Every Saturday

Hours: 23:00 – 03:00

Saturday @ Prins Bernhard

Hours: 23:00 – 03:00

Party @ Etage

Hours: 23:00 – 04:00

Party @ Breeze

Hours: 23:00 – 05:00

Kenny “Dope” Gonzalez pres. Rasheed Chappell (US) LIVE

Hours: 23:00 – 03:00

This year’s first 80’s Party

Hours: 23:00 – 05:00

WONK: Dj Zocky, Gretchen & Francesca

Hours: 23:30 – 05:00

Oslo

Snowboard World Cup

Hours: 00:00 – 00:00

Easter Island, Myths, and Popular Culture

Hours: 10:00 – 17:00

Omer Fast

Hours: 11:00 – 19:00

The City & Blindern

Hours: 12:00 – 17:00

Kirstine Roepstorff. Amorphousness Wunderkammer

Hours: 12:00 – 17:00

PER INGE BJØRLO

Hours: 12:00 – 17:00

REMEMBER THAT NIGHT 1001

Hours: 15:00 – 21:00

Mahler

Hours: 15:00 – 17:00

Jon Eberson/Kim-Erik Pedersen Kvartett (OJ)

Hours: 16:00 – 18:00

Neal Black & The Healers

Hours: 16:00 – 18:00

Das Boot

Hours: 17:30 – 19:30

Miss Julie

Hours: 18:00 – 20:00

Wolf Rock

Hours: 18:00 – 20:00

THE GOOD PEOPLE FROM Sezuan

Hours: 18:00 – 20:00

Hildringstimen – a musical about Erik Bye

Hours: 18:00 – 19:40

La Bohème

Hours: 18:00 – 20:00

Jåtåkdag – Komilab nr. 6

Hours: 18:00 – 20:00

Wow!

Hours: 18:30 – 20:30

Jan-Robert Henriksen – 008 guys loose

Hours: 18:30 – 19:45

La finta giardiniera

Hours: 18:30 – 20:30

Komikameratene

Hours: 19:00 – 21:00

Womoon “from costume to the burqa”

Hours: 19:00 – 21:00

Melodi Grand Prix Finale 2012

Hours: 19:30 – 21:30

BARE EGIL BAND

Hours: 20:00 – 22:00

THE MEGAPHONIC THRIFT

Hours: 20:00 – 22:00

ØIVIND BLUNCK SIMPLY

Hours: 20:00 – 22:00

YLVIS 4

Hours: 20:30 – 22:30

Stand Up @ Klubbscenen

Hours: 21:00 – 23:00

The Sinatra Songbook

Hours: 21:00 – 23:00

ALL FOR Rognan

Hours: 21:00 – 23:00

Arild Andersen Trio

Hours: 21:00 – 23:00

South of Heaven: Imbalance & Exeloume & Ninth Circle

Hours: 21:00 – 23:00

DJ JAZZ IT UP

Hours: 21:00 – 03:00

Komikameratene

Hours: 21:00 – 23:00

J.T. Lauritsen & The Buckshot Hunters w/Billy Gibson

Hours: 22:00 – 00:00

Diom De Kossa & Touba Orchestra

Hours: 22:00 – 00:00

Soul Train

Hours: 23:30 – 04:00

Köpenhamn

French Art 1900-30

Hours: 10:00 – 17:00

The Human Comedy

Hours: 10:00 – 17:00

European Art 1300-1800

Hours: 10:00 – 17:00

Danish and Nordic Art 1750-1900

Hours: 10:00 – 17:00

LOUISIANA CONTEMPORARY

Hours: 11:00 – 18:00

Andreas Gursky

Hours: 11:00 – 18:00

Louisiana on paper: Ellsworth Kelly

Hours: 11:00 – 19:00

Singin’ In The Rain

Hours: 15:00 – 17:50

JAZZ, LOVE & HENDERSON

Hours: 16:00 – 18:00

A clown’s face

Hours: 17:00 – 18:20

Kentex 50

Hours: 17:00 – 19:00

Sonnets – free after …

Hours: 17:00 – 19:00

A Night in the Old Marketplace

Hours: 19:30 – 21:30

Wiener Johann Strauss-concert gala

Hours: 19:30 – 21:30

Celebrating Krzysztof Komeda

Hours: 20:00 – 22:00

Singin’ In The Rain

Hours: 20:00 – 22:50

Rasmus Seebach

Hours: 20:00 – 22:00

The Blanks – Ted’s band from Scrubs

Hours: 20:00 – 22:00

First Aid Kit

Hours: 21:00 – 23:00

Fatoumata Diawara (MLI)

Hours: 21:00 – 23:00

Switched On Tours: Keith Canisius & The Holy Dreamers & Balloon Magic

Hours: 21:00 – 23:00

FUNEBRARUM (US) & UNDERGANG & DEFILEMENTORY & MOLD

Hours: 21:00 – 00:00

Rasmus Walter

Hours: 21:00 – 23:00

Svedhytten

Hours: 22:00 – 03:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s