Wednesday the 8th of febuary in Swedish

Stockholm

Julius Caesar

Folkoperan

Onsdag

(Opera)

Image of Julius Caesar

I operan Julius Caesar, som komponerades av Händel 1724, skildras mötet mellan Kleopatra och Julius Caesar år 48 f Kr. Kleopatra använder sin list och sitt kön för att vinna Julius Caesars hjärta och den politiska makten.

Den internationella allkonstnären Cisco Aznar, född i Spanien, står för regi, koreografi, scenografi och kostym i Folkoperans lekfulla tolkning av Händels barockopera. I en surrealistisk miljö med inslag av 1920-talskabaré leker rollfigurerna fram historien i gränslandet mellan liv och död, manligt och kvinnligt, gammalt och ungt. Opera blandas med konstformerna dans och film.

Stockholm fashion week

Stockholm

Onsdag

(Mode)

Image of Stockholm fashion week

Nu på måndag den 6 februari går Stockholm Fashion Week av stapeln! Under denna vecka kommer det arrangeras visningar, showrooms, mässor och andra events runt om i Stockholm, 800 varumärken kommer att presentera nyheterna för höst/vinter 2012/2013. Schemat kan du se här på hemsidan men passa även på att ladda ner vår Stockholm Fashion Week-app, så har du det direkt i handen.

Stockholm Furniture & Light Fair

Stockholmsmässan

Onsdag

(Mässa)

Image of Stockholm Furniture & Light Fair

Stockholm Furniture & Light Fair är arenan där många av våra ledande designföretag för första gången visar upp sina nyheter för branschen och världen.

Vi bad några av våra utställare om en vink om vad som kommer att avslöjas när de låter skynket falla. Längst ner är en länk till alla andra pressreleaser från utställare.

Strindberg out and in

Dramatern

Onsdag

(Teater)

Image of Strindberg out and in

Börje Ahlstedt möter August Strindberg. Scener och verser från ett skådespelarliv och ett författarliv.

Under sin 50 år långa skådespelarkarriär har Börje Ahlstedt spelat en lång rad Strindbergpjäser, och odlat ett särskilt förhållande till författaren. Här återvänder han till en del av pjäserna, karaktärerna och historierna som han lärt känna under sitt liv som skådespelare.

– Som Strindberg kommer jag närmast tränga mig upp på Dramatens scen och ockupera den, säger Börje Ahlstedt.

– Jag har en väldigt personlig relation till de här texterna, som jag spelat under hela min karriär. Och det ska bli ett nöje att återvända till dem, nu med lite mer livs- och teatererfarenhet.

Syster Disel

Södra Teatern

Onsdag

(Teater)

Image of Syster Disel

Syster Disel är en sträng kvinna i 50-årsåldern som lever kvar i det förgångna. Hon är nattsköterskan som styr sin akutavdelning med järnhand och hennes läkekonster är minst sagt tvivelaktiga…

Denna humorföreställning är en hejdlös drift med sjukvårdens alla klichéer om väluppfostrade sjuksköterskor och fingerfärdiga doktorer. Föreställningen ger symptom som ökad puls, en garanterad prozaceffekt och är en “riktig stämningshöjare”. Dekor och filmsnuttar hämtade ur verkliga sjukhusmiljöer blandas med välkända sånger!

För alla er som älskade “Scanbritt Andersson” i Scandal Airlines. Här har ni hennes helvetiska tvillingsyrra!

Lennie Skifs – Still Crazy

Tyrol

Onsdag

(Show)

Image of Lennie Skifs - Still Crazy

Björn Skifs och Lennie Norman är födda ungefär samtidigt, är vänner sedan länge och deras karriärer har många gånger korsats. Ändå har de aldrig stått på scen tillsammans – förrän nu. ”Lennie Skifs – Still Crazy…” är en personlig show med både det ena och det andra från Lennie och Björn. Lennie brukar stå för komiken och Björn för musiken, men här blandas det friskt och kan även bli tvärtom och både och. Tillsammans blir det alltså en dubbelt så trevlig kväll.

Beatrice Mason

Strand

Onsdag

(Konsert)

Image of Beatrice Mason

Beatrice Mason was raised in a musical home and started studying music and singing in choirs at the age of 6. In the past 8 years she has been performing in Rio de Janeiro and other cities in Brazil. Her first CD Mosaico received excellent reviews and brought about a new generation of very talented composers whose songs were recorded by Beatrice.

Besides promoting her Cd Mosaico, Beatrice also dedicates to other projects, having recently staged a show honoring Nick Drake. Her next project shall focus on the songs of Jorge Drexler, Vitor Ramil and Kevin Johansen.

Party

Rose

Onsdag

(Klubb)

Rose Onsdagar fortsätter dominera.vv

Denna vecka kryddar vi till det lite extra då vi firar en av våra favorit-stammisars födelsedag tillsammans med hans två vapendragare.

Dessutom håller 4 vackra damer hov tillsammans med oss från öppning.

Göteborg

Lady Macbeth of the Mtsensk District

GöteborgsOperan

Onsdag

(Opera)

Image of Lady Macbeth of the Mtsensk District

Äntligen får Göteborgspubliken förnya kontakten med Katerina Ismajlova, rikemans-hustrun som blir passionerat förälskad i arbetaren Sergej, förgiftar sin svärfar Boris, medverkar till mordet på sin man Sinovij och slutligen deporteras till fångläger, där hon möter nya fasor.

Processen

Backa Teatern

Onsdag

(Teater)

Image of Processen

Ett system som måste behärskas. En anklagelse som förändrar allt. En mardröm omöjlig att vakna upp ur.

Josef K. är 20 år, cool och framgångsrik. Han vaknar upp efter en blöt fest omgiven av främmande män med order att häkta honom. Men vilket är hans brott? Och har han ens begått det?

I do not want to die, I just do not want to live

Göteborgs Stadsteater

Onsdag

(Teater)

Image of I do not want to die, I just do not want to live

Det handlar om oförmågan att hantera livet. Oförmågan att ta emot kärlek. Att ge kärlek. Att leva. Livet. Den där koden man förväntas knäcka. Kliv rakt in i en både känslomässig och filosofisk uppgörelse om livets mening.

Ta del av tvära kast mellan mani och depression. Allt inramat av en mängd tvärsäkra och humoristiska åsikter. En monolog baserad på Ann Heberleins uppmärksammade bok.

Ann Heberlein är teologie doktor i etik och verksam som debattör och skribent. Hon slog igenom 2008 med boken Det var inte mitt fel – om konsten att ta ansvar. 2008 utkom också boken Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva, en av de mest uppmärksammade böckerna förra året. Nu är hon aktuell med En liten bok om ondska. Mia Höglund-Melin gör nu sin regidebut. Rollen gestaltas av Lisa Lindgren.

CIRKUS CIRKÖR Wear it like a crown

Stora Teatern

Onsdag

(Show)

Image of CIRKUS CIRKÖR Wear it like a crown

CIRKUS CIRKÖR Wear it like a crown

En föreställning om att bära sina rädslor och misslyckanden med stolthet.

I ett snurrande scenrum rör sig cirkusartisterna genom en värld av illusioner, skuggspel, knivkastning, akrobatik, jonglering och dramatik. Sex udda karaktärer, som alla känner sig ensammast på jorden, brottandes med varsitt dilemma. De har var och en sitt eget sätt att försöka nå fram till varandra.

NUDITY IS NOT A CRIME

Sticky Fingers

Onsdag

(Konsert)

Image of NUDITY IS NOT A CRIME

Nudity is not a Crime har sedan starten 2006 vuxit från ett band till ett fenomen och blivit ett av de mest lovande banden på den svenska västkusten.

Sedan första singeln släpptes 2008 har de med ett svängigt sound, medryckande melodier och inlevelserika liveframträdanden vunnit en stabil och ständigt växande fanbase.

Tack vare orädd mångsidighet och glädjefyllt nyskapande kan bandet nu stoltsera med fyra släppta alster, två turnéer genom Sverige, en genom Europa och ett 80-tal liveframträdanden.

Debutalbumet “World Like This” spelades nyligen in i StudioMega och kommer att släppas våren 2012.

Nudity is not a Crime är den nya, hungriga funkmaskinen som ger någonting till alla, och inte visar tecken på att sluta innan hela planeten nickar med!

STAND UP COMEDY -Peter Wahlbeck

Parken

Onsdag

(Stand Up)

Image of STAND UP COMEDY -Peter Wahlbeck

Vi är mycket glada över att kunna hälsa den smått fantastiska PETER WAHLBECK till Parken även i vår!

Peter om sig själv och sin stå upp:

“Jag vill att publiken ska åka med på en fantasiresa. Jag arbetar med roliga och mentala bilder för lyssnaren. Stand Up Comedy är berättarens konstform”

“Jag jobbat stenhårt på att inte vara förutsägbar. Det är ofta ståupp-komikers problem att efter 10 minuter vet publiken vad hela akten går ut på.”

VIVA WEDNESDAYS // DON PALM

PEACOCK DINNER CLUB

Onsdag

(Club)

Image of VIVA WEDNESDAYS //  DON PALM

VIVA WEDNESDAYS // DON PALM // PEACOCK DINNER CLUB

Underbar stämning förra veckan och vi välkomnar er tillbaka till VIVA WEDNESDAYS nere på Peacock Dinner Club.

DON PALM är tillbaka i dj båset tillsammans med Palm och bjuder på en lika bra show som alltid.

Malmö

UNCUT

Babel

Onsdag

(Stand Up)

Image of UNCUT

Just när mörkret pressar oss mot självmordets rand, öppnar vi åter portarna mot den glädje som föds med skratt. Äntligen är Oslipat tillbaka!!!

Oslipat inleder sina hastande steg mot våren med att åter inhysa den kungliga humorleverantören Thomas Järvheden. Förra gången han var hos oss blev det en kväll som gick till historien.

Sara Andersson har ni hört i humorprogrammet Cirkus Kiev i P3. Hon skriver manus och gör bland annat rösten till Singel-Sylvia.

Jörund Larsen är Malmös roligaste norrman. Och inte på det där ofrivilligt roliga sättet. Tvärtom har han det senaste åren visat prov på helt fantastisk förmåga.

Lina Linderberth har bara hållit på med standup ett år men är en verklig naturtalang. Förra gången hon besökte Oslipat gjorde hon storsuccé.

The Pigeon Detectives

Debaser

Onsdag

(Konsert)

Image of The Pigeon Detectives

Visst är det konstigt att vi aldrig tröttnar på dessa bredkäftade ynglingar från de brittiska öarna. Nu är det dags att stifta bekantskap med fem killar från Leeds som är uppvuxna på Beatles som de flesta andra brittiska band i samma genre (The Libertines, Arctic Monkeys, The View, The Fratellis The Kooks och Dirty Pretty Things).

Matt Bowman, Oliver Main, Jimmi Naylor, David Best och Ryan Wilson i The Pigeon Detectives släppte våren 2011 sitt tredje album, “Up, Guards and at Èm!´” på det nyligen uppköpta skivbolaget EMI. Ett album som befäster deras position som ett utav de där indiebanden man bör ha koll på.

The Chevins namn är taget efter den stora ås i Leeds som reser sig över den lilla byn Oatly och ger en fantastisk vy över det vackra landskapet. Av denna plats har The Chevin inspirerats och skapat sin musik därefter, storslaget och mäktigt men samtidigt finstämt och atmosfäriskt. The Chevins sound jämnförs medThe Killers tidiga alster bandet och fått fantastiska recensioner av deras första EP, Champion. Nu på Debasers scen med Pigeon Detectives bevisar bandet varför dom spås fylla Wembley Arena inom några år.

Nu gästar detta hett efterlängtade band med support av The Chevin äntligen Debaser i Malmö och Stockholm så dra på dig din urvättade Fred Perry och dränk dig i Fish and Chips and Vinegar.

I dj-båset levererar Urban Undertones (Klas och Viktor) de färgstarkaste och mest dansanta låtarna ur musikhistorien med tyngdpunkten på brittisk indierock, amerikansk altfolk, 60-talets surfeufori och 70-talets garageös. Det rycker garanterat i dansnerven när denna duo levererar.

Obs, tiderna är ej exakta, kom i tid!

21:30 Pigeon Detectives (UK)

The Pigeon Detectives bildades 2002 och är ett femmannaband från Leeds i England. Bandet består av medlemmarna och gamla skolkompisarna Matt Bowman, Oliver Main, Ryan Wilson, Dave Best och Jimmi Naylor. 2004 började bandet få en gedigen fanskara som dök upp på deras spelningar. 2006 började de spela in sitt material och i mitten av 2007 släpptes debutplattan “Wait For Me” som bland annat innehåller singeln “Romantic Type”. 2008 släpptes uppföljaren “Emergency”. The Pigeon Detectives har även turnerat tillsammans med Dirty Pretty Things och The Kaiser Chiefs.

20:30 The Chevin (UK)

The Chevin består av Coyle Girelli, Mat Steel, Jon Langford och Mal Taylor. Bandet från Leeds släppte sin första EP, Champion i Oktober 2011 som möttes av fina recensioner och spås en ljus framtid på världens indiescen.

Alpha Strategy & Zack Kouns

Moriska Paviljongen

Onsdag

(Konsert)

Image of Alpha Strategy & Zack Kouns

Med primitiva oscillerande kretsar, vintage syntar, shoutsång och loopar, lyfta ur 1960-talets schlager, levererar Alpha Strategy musik som är livlig och krampaktig, men minutiöst arrangerad.

Zack Kouns musik beskrivs som modern liturgisk musik och apokalyptiskt/hermetiskt estetisk. För att sudda ut linjerna mellan konventionella genrer använder han sig särskilt av saxofon, dragspel, electronica, fiol, sång och många andra verktyg, men det som håller samman Kouns stil är det själfulla och passionerade sätt han levererar låtarna.

EPIC WEDNESDAYS with Christoffer Földes

Crown Nightclub

Onsdag

(Club)

Image of EPIC WEDNESDAYS with Christoffer Földes

EPIC WEDNESDAYS på Crown för alla 20+.

Resident djs:

Alexander Buvac

Andreas Peev

Christoffer Földes

Grymma priser i baren:

Kvällens öl: 48kr

Kvällens cider: 48kr

Kvällens drink 4cl: 69kr

Kvällens shot: 48kr

Denna kvällen spelar Christoffer Földes på stora och Francesca håller i karaoken.

Ålder: 20+

Öppet 23-04

FRI ENTRÉ!

Dagens Aktiviteter

Stockholm

Stockholm fashion week

Hours: 00:00 – 00:00

Boutiqe fräsch show

Hours: 00:00 – 00:00

Stockholm Furniture & Light Fair

Hours: 09:00 – 18:00

Aitor Ortiz

Hours: 10:00 – 21:00

Inka- Gold Treasures

Hours: 10:00 – 20:00

Anton Corbijn

Hours: 10:00 – 21:00

Ron Haviv – Haiti in pictures – two years after the disaster

Hours: 10:00 – 21:00

Margaret M. de Lange

Hours: 10:00 – 21:00

Skimrande silver

Hours: 11:00 – 17:00

The four seasons

Hours: 11:00 – 17:00

Klara Soup Theatre

Hours: 12:00 – 14:00

PIANORECITAL

Hours: 18:00 – 20:00

The Marriage

Hours: 18:00 – 20:30

Norra Brunn Comedy

Hours: 18:30 – 00:00

Julius Caesar

Hours: 19:00 – 21:40

Thedéen & Pöntinen

Hours: 19:00 – 20:45

Olof Palme

Hours: 19:00 – 21:00

The Miser

Hours: 19:00 – 21:30

Blåskäggs borg / Trouble in Tahiti

Hours: 19:00 – 21:00

In the next room

Hours: 19:00 – 21:00

GRAND FINALE-Spaghettiopera 15

Hours: 19:00 – 21:00

Strindberg out and in

Hours: 19:00 – 20:20

Syster Disel

Hours: 20:00 – 22:00

MyDebaser presents Keller (Release Party)

Hours: 20:00 – 20:00

KLOTTER

Hours: 20:00 – 22:00

Fritz’s Corner | EF

Hours: 20:00 – 02:00

Ludwig Bell

Hours: 21:00 – 00:00

Lennie Skifs – Still Crazy

Hours: 21:00 – 23:00

Tati Valle (BR)

Hours: 21:30 – 23:30

Beatrice Mason

Hours: 21:45 – 23:45

KLUBB: DANCEHALL GONE WILD PARTY

Hours: 22:00 – 03:00

Party @ Rose

Hours: 23:00 – 05:00

THAT F*@#!NG PARTY

Hours: 23:59 – 05:00

Göteborg

18th century Gothenburg

Hours: 10:00 – 17:00

Vilhelm Hammershøi

Hours: 11:00 – 18:00

STENA 15

Hours: 11:00 – 18:00

Edvard Munch: Portraits

Hours: 11:00 – 17:00

The Story about Annalisa Ericson

Hours: 12:00 – 14:00

Gothenburg Boat Fair

Hours: 12:00 – 20:00

Processen

Hours: 13:00 – 15:00

The Famous Swedish Project

Hours: 19:00 – 21:00

I do not want to die, I just do not want to live

Hours: 19:00 – 21:00

CIRKUS CIRKÖR Wear it like a crown

Hours: 19:00 – 21:00

Gothenburg Symphony Orchestra with Shi-Yeon

Hours: 19:30 – 21:30

BLUES in the hammock

Hours: 19:30 – 21:30

Oakley’s show

Hours: 19:30 – 00:00

Lady Macbeth of the Mtsensk District

Hours: 19:30 – 22:40

NUDITY IS NOT A CRIME

Hours: 21:00 – 23:00

STAND UP COMEDY -Peter Wahlbeck

Hours: 21:00 – 00:00

WEDNESDAYS @ BLISS / JAGARAI & JK47

Hours: 21:00 – 02:00

VIVA WEDNESDAYS // DON PALM

Hours: 22:00 – 03:00

SAMUEL ABELLO

Hours: 22:00 – 03:00

Malmö

Mode utan Midja

Hours: 10:00 – 16:00

Graphics loves photography

Hours: 10:00 – 16:00

FRANCISCO GOYA – The Disasters of War

Hours: 11:00 – 17:00

GERHARD NORDSTRÖM

Hours: 11:00 – 17:00

Kerro Holmberg

Hours: 12:00 – 17:00

Fredrik Værslev

Hours: 12:00 – 18:00

Håkan Askmark

Hours: 13:00 – 16:00

UNCUT

Hours: 20:00 – 22:00

The Pigeon Detectives

Hours: 21:30 – 00:00

Alpha Strategy & Zack Kouns

Hours: 22:00 – 00:00

Little Saturday

Hours: 23:00 – 03:00

EPIC WEDNESDAYS with Christoffer Földes

Hours: 23:00 – 04:00

Oslo

Oslo Fashion Week

Hours: 00:00 – 00:00

Easter Island, Myths, and Popular Culture

Hours: 10:00 – 17:00

The City & Blindern

Hours: 12:00 – 17:00

Kirstine Roepstorff. Amorphousness Wunderkammer

Hours: 12:00 – 17:00

PER INGE BJØRLO

Hours: 12:00 – 17:00

Ronny Haugelands Bingo

Hours: 18:00 – 00:00

Wolf Rock

Hours: 18:30 – 20:30

Komikameratene

Hours: 19:00 – 21:00

Anna Karenina

Hours: 19:00 – 21:00

Pearls from the swing – the era

Hours: 19:00 – 21:00

La Bohème

Hours: 19:00 – 21:30

Hildringstimen – a musical about Erik Bye

Hours: 19:30 – 21:10

Das Boot

Hours: 19:30 – 21:30

Jåtåkdag – Komilab nr. 6

Hours: 19:30 – 21:30

THE MUSICAL BOX

Hours: 20:00 – 22:00

David Skinner trio with Dave Edge (OJ)

Hours: 20:00 – 22:00

AURA NOIR & SKELETONWITCH & NEKROMANTHEON

Hours: 20:00 – 22:00

THE GOOD PEOPLE FROM Sezuan

Hours: 20:00 – 22:00

Chili Vanilla & Knyst

Hours: 20:00 – 22:00

Gjermund & Einar Olav Larsen / Eldbjørg & Ragnhild Hemsing

Hours: 21:00 – 23:00

DJ MALO

Hours: 21:00 – 03:00

Æ

Hours: 22:00 – 00:00

Martin Hagfors

Hours: 22:00 – 00:00

Köpenhamn

European Art 1300-1800

Hours: 10:00 – 17:00

Danish and Nordic Art 1750-1900

Hours: 10:00 – 17:00

French Art 1900-30

Hours: 10:00 – 17:00

The Human Comedy

Hours: 10:00 – 17:00

Andreas Gursky

Hours: 11:00 – 18:00

Louisiana on paper: Ellsworth Kelly

Hours: 11:00 – 19:00

LOUISIANA CONTEMPORARY

Hours: 11:00 – 18:00

Singin’ In The Rain

Hours: 19:30 – 22:20

Simon Spang-Hanssen & Grupo “Bird in space”

Hours: 20:00 – 22:00

Underground Man

Hours: 20:00 – 21:00

Elvis Forever

Hours: 20:00 – 22:00

Kentex 50

Hours: 20:00 – 22:00

Stand Up:”How Dare You!” Daniel Ryan Spaulding (CAN)

Hours: 20:00 – 22:00

JAZZ, LOVE & HENDERSON

Hours: 20:00 – 22:00

DJ Reeact at Bar 7

Hours: 20:00 – 02:00

Back to the desert

Hours: 20:00 – 22:00

A clown’s face

Hours: 20:00 – 21:20

Nick Lowe

Hours: 20:00 – 22:00

J DILLA FOUNDATION (US) Hosted by PHAT KAT

Hours: 21:00 – 23:00

Why Not: Kenny Dope Gonzalez presents Rasheed Chappell (US) & Graded & JohnVincent

Hours: 23:00 – 03:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s