Aside

Tuesday the 7th of febuary in Swedish

Stockholm

Henry Rollins – spoken word
Rival
Tisdag
(Konsert)

Image of Henry Rollins - spoken word

Ni vet vem han är.

Ända sedan sina dagar som manager på Häagen Dazs-affären i Georgetown där han skrapade ihop de sista dollars som krävdes för att släppa sitt State of Alerts enda, men brutalt bra, EP ”No Policy” (Dischord #2, 1980); ända sedan han steg upp på scenen i en bar i New York för att sjunga ”Clocked In” tillsamman med Black Flag strax innan han skulle återvända till sitt dödfödda på jobb på glassbaren; ända sedan han släppte ”Short Walk on a Long Pier” 1985, ett spoken word-album som kom helt ovnäntat; ända sedan dessa dagar har Henry Rollins arbetat hårdare än någon annan människa på jorden.

Hardcore, spoken word, radio, tv och film – Rollins är en tusenkonstnär med en attityd och arbetsmoral som är så brutal att man på samma gång blir rädd och vill ha mer. Han har gästat Sverige och rest runt världen tillräckligt många gånger för att maximera sin frequent flyer-bonus. Om du missade honom när han var här förra gången – han levererade en blodigt bra show fylld av galna betraktelser som fick alla att sätta i halsen – så har du din chans nu.

Dörrarna öppnar 18.30
Konserten startar kl 19.30

Arrangör: www.luger.se

The Musical Box
Cirkus
Tisdag
(Konsert)

Image of The Musical Box

The Musical Box performs the original 1974/75 show “The Lamb lies down on Broadway”.

Music by Genesis
Story by Peter Gabriel

Arrangör: Wiv Entertainment
Längd: ca 2 tim 15 min (ingen paus)
Ingen åldersgräns

Awesome – Kim Anderzon
Boulevardteatern
Tisdag
(Show)

Image of Awesome  - Kim Anderzon

Pressklipp
“Kim är fett bra. Pjäsen Grymt Fett (Grasso e Bello) är smart. Den handlar om fetma som civilisatorisk kris och personlig olycka. En dyster historia som blir hur komisk som helst. klokare och gladare lämnar man denna blåögda medsyster (Kim Anderzon) påmind om att stor humor alltid är allvarsam innerst inne. Samt att en tallrik spagetti sällan är fel, såväl i livet som på teatern.”
Margareta Sörenson, Expressen, 17 mars -04

“Självironiskt och oslagbart levande. Publiken älskar henne. Grymt Fett handlar om fetma, övergivenhet och tröstätande, om att vara kvinna över 45, osynlig och osedd – men också det där andra, som inte har något namn, men som Kim Anderzon själv utstrålar så mycket av, kalla det liv! Halva nöjet är att få njuta av hennes halsbrytande tekniska skicklighet – vighet, imitiationskonst, mimik och förvandlingskonst. Hennes publikkontakt är direkt handgriplig. Som Commedia-diva och ståuppkomedienne är Kim Anderzon möjligen inte ensam i Sverige, men i vart fall oslagbar!”
Ingegärd Waaranperä, Dagens Nyheter, 18 mars -04

I rollerna Kim Anderzon
Originaltitel Grasso e´Bello
Översättning Anna, Elvira & Carlo Barsotti
Scenografi & kostym Ann-Margret Fyregård
Ljud & ljus Andrej Möller
Skräddare Anita Dahrmark
Produktion Kulturproduktion Kim Anderzon AB och La Mama
Förlag Nordiska Strakosch teaterförlaget
Tack till Johan Rabaeus, Pelle Johansson, Yeddo, Kulturförvaltningen Stockholms Stad. Våra familjer som fått sina inventarier förvandlade till rekvisita och vars fysiska och psykiska resurser vi utnyttjat maximalt.

Föreställningens längd ca 1,15 tim

Olof Palme

Stockholms Stadsteater

Tisdag

(Teater)

 Image of Olof Palme

De möts där på valvakan i september 2010:
De besvikna partifunktionärerna.
Den där unga, blyga SSU-aren från Borås.
Städerskorna som drömmer om lottovinst och kompetensutveckling.
Och Dick: “Jag är inte alkoholist. Jag dricker för att härda ut.”
Hans före detta fru: Amatörskådisen som kampanjat sig matt i Partiets valkabaréer.
Och hennes mor Rosa, den uråldriga socialdemokraten, som fått skaka hand med alla partiledare sedan… ja, hur länge som helst.
Utom en: Olle. OP. Olof Palme.
Hon är rätt ledsen över det.

I Lucas Svenssons “pjäs från Sverige” börjar valvakan 2010 eka av gamla vakor, vinster, förluster, gräl, revolutioner och… kompromisser. Gamla Harpsundsjollar ros ut på stormande hav. Hemliga gäster från guldåldern gör sig påminda. Och ja, Olle kommer också, en alert förlorare 1976 och en trött vinnare 1982. Olof Palme, överklassonen som blev en del av ett arbetarparti. Och försvarare av det starka samhälle som här bär namnet – Sverige. En stridbar humanist och kontroversiell politiker. Djupt älskad. Och djupt hatad.

Misantropen

Dramaten

Tisdag

(Teater)

 Image of Misantropen

Celimene älskar att stå i händelsernas centrum, att bli uppvaktad och att skvallra om andras svagheter. En av uppvaktarna är Alceste – som är hennes raka motsats. Han har fått nog av societetens falska, lismande och inställsamma sätt. Själv säger han alltid vad han tycker, oavsett hur obekväm sanningen kan vara. För vad är det för vits med artighetsfraser när vi ändå baktalar varandra så fort vi kommer åt?

Misantropen är en vass historia med mörka undertoner som visar människans falska sidor, men också ifrågasätter hur ärlig man kan vara utan att bli omänsklig.

Pjäsen är en tidlös klassiker, skriven av Molière 1666. Rollfiguren Alceste har i snart 350 år fått personifiera människohataren. Men vem är egentligen den sanna misantropen? Alceste lägger åtminstone ett värde i vad människor säger, men Celimene verkar ha gett upp tanken på några verkliga relationer.

Alceste: Andreas Rothlin Svensson
Philinte: Torkel Petersson
Oronte: Martin Wallström
Célimène: Livia Millhagen
Éliante: Ellen Jelinek
Arsinoé: Angela Kovács
Acaste: Per Mattsson
Clitandre: David Mjönes

Översättning Allan Bergstrand
Regi Eirik Stubø
Scenografi och kostym Kari Gravklev
Ljus Ellen Ruge
Peruk och mask Lena Strandmark
Bild på scen och lanseringsbild Mats Bäcker

Lilla scenen

Speltid: 2 timmar 20 minuter, inklusive paus.

Lycka

Stockholms Stadsteater

Tisdag

(Teater)

 Image of Lycka

Tova är både grevinna och pank. Hennes gods är hotat och varför inte aktivera nätverket med en fest? Självklart är Fredrik och hans fru Frida bjudna. Samt Fredriks bästa kompis Andreas och hans fru Louise som även är Fredriks ex. Emelie som vickar för Fredrik kommer också – hon som Fridas bror Jörgen
är lite småförälskad i.

Tova, Louise, Emelie och Frida har alla starka känslor för Fredrik – kanske för att han verkar så “fri”. Han har på något sätt blivit projektionsyta för alla deras drömmar. Fredrik borde känna sig som fisken i vattnet. Eller?

Lycka är baserad på Anton Tjechovs mastodontverk som ofta spelats under namn som Platonov, Pjäs utan titel och De faderlösa. Pjäsen hittades i ett bankfack
efter Tjechovs död och han skrev den troligen då han bara var 20 år gammal. Eftersom den saknar titelblad vet ingen vad författaren ville att den skulle heta.

Regissören Alexander Mørk-Eidem har hyllats för sina lekfulla scenversioner av klassiska verk. På Stockholms stadsteater har han tidigare satt upp bl a Djungelboken, De tre musketörerna, Sommargäster och senast Paraplyerna i Cherbourg.

Göteborg

Roffes Playhouse – Reclaim the Bunker

Nefertiti

Tisdag

(Konsert)

 Image of Roffes Playhouse - Reclaim the Bunker

Rolf Jardemarks premiär som jamvärd! Från Bunkerns mörka kammare lockas favoritkompet upp i rampljuset på Nef och förstärks med fet tenorsax och glittrande piano. Ny musik blandas upp med “Adult Standards” innan jammet tar fart…

Lars “Lade” Källfelt -tr.
Henrik Aronsson -b.
Rolf Jardemark -g/jamvärd.
Björn Cedergren –sx.
Simon Westman -p.

The Story about Annalisa Ericson

Göteborgs Stadsteater

Tisdag

(Show)

 Image of The Story about Annalisa Ericson

Estradören Mattias Enn sjunger och berättar om revy- och filmaktrisen Annalisa Ericsons innehållsrika liv.

Nästan ett helt sekel av nöjeshistoria i möten med filmdukens stora och scenens stolta herrar; Nils Poppe, Åke Söderblom, Karl Gerhard, Ernst Rolf, Kar de Mumma m fl.

Med Mattias Enn Vid pianot Thomas Sällström
Foto Lennart Nilsson/Scanpix

It’sTuesday

Berså

Tisdag

(Klubb)

 Image of It'sTuesday

Berså (f.d. Bers å Bar) är ett klassiskt nöjesställe i Göteborg. Här finns mycket tradition i en ny häftig image. Restaurang, bar och nattklubb under ett och samma tak.

Vi har en bred kundgrupp där stil går före ålder. Restaurangen tar 180 sittande matgäster under sommarsäsongen (april-oktober) och 80 på vintern. Totalt tar vi in flera hundra gäster vid våra arrangemang. Vi har en ”världsberömd” After Work och vi arrangerar ofta fester och företagsarrangemang.

Efter renoveringen mars 2008 har vi mer inriktat oss på vår nattklubb och även byggt om med den senaste tekinken inom ljud & ljus.

Vi har även inlett ett samarbete med världsledande Yamaha där nattklubben kommer vara ett ”showroom” för resterande klubbar i Sverige om vad Yamaha har att erbjuda.

Som ni säkert förstår kommer ni då att kunna uppleva det överlägset bästa ljud & ljus som finns på marknaden!

Berså är beläget på Kungsportsplatsen i anslutning till Avenyn. Mitt i centrala Göteborg.

Varmt välkommen till nya Berså, glans & puls mitt i stans hjärta!!

Malmö

Ida Sand

Palladium

Tisdag

(Konsert)

 Image of Ida Sand

Ida Sand är sångerskan som rör sig mellan jazz, blues och gospel och som med sin mörka personliga röst berör ända in i själen. Hon har på sistone uppmärksammats i radio och TV och hennes senaste albumThe Gospel Truth har rönt stora framgångar. Sjunk ner i Palladiums fåtöljer och njut av såväl kända som nyskrivna låtar.

Ida Sand är sångerska och pianist, utbildad vid Musikhögskolan i Göteborg. Hon skivdebuterade som gästartist på Nils LandgrensChristmas With My Friends 2006 och utkom året därpå med sitt första soloalbum Meet Me Around Midnight.

Ida Sand kommer tillsammans med Mattias Thorell på gitarr,Thobias Gabrielsson på bas och Andres Hedlund på trummor och slagverk.

Pris

Ord pris: 160 kr

Studerande: 80 kr

MAGNUS BETNÉR IV

Malmö Konserthus

Tisdag

(Show)

 Image of MAGNUS BETNÉR IV

Standup ska man se live. Därför är Sveriges bästa komiker tillbaka för ännu en stor turné med 80 minuter helt nyskrivet material du garanterat inte har sett i TV. Som vanligt väjer Magnus Betnér inte för några ämnen och levererar sina skämt med sedvanligt stenansikte. Delar av föreställningen kommer att kretsa kring nyhetsåret 2011. Magnus valdes till årets manliga komiker både 2005 och 2010 på Svenska Standupgalan. Föreställningens längd är 80 min Arrangör: FTW productions AB

Biljettpris 290:-

DOC LOUNGE – Gnarr (Island, 2010)

Babel

Tisdag

(Filmvisning)

 Image of DOC LOUNGE - Gnarr (Island, 2010)

GNARR (Island 2010, 96 min, engelska texter)
REGI: Gaukur Ùlfarsson
DJ: Finnur Sverrisson
SAMTAL: Regissören Gaukur Ùlfarsson är med oss på skype från Reykjavik efter filmvisningen!

För några år sedan, när Västvärldens ekonomi blomstrade, var det många som trodde att överflödet och välfärden aldrig skulle sina. Sedan kom finanskrisen 2008 och vände på allt. Inget land symboliserar denna uppgång och fall bättre än Island. Landet var en ekonomisk supernova, och alltför rikt för att misslyckas. Men på bara några få veckor gick Island från att vara Skandinaviens bortskämda barn där ingen behövde oroa sig för något annat än hur stor Jeep de hade råd med, till att vara bankrutt.
Mot denna bakgrund dök idén om “The Best Party” upp. Det började som ett skämt inne i huvudet på en av Islands mest kontroversiella och cyniska komiker, Jon Gnarr. Tanken var att göra narr de isländska politikerna och visa alla hur löjliga de var. Dagordningen var rakt på sak, och den var minst sagt uppseendeväckande. Gnarr talade för säkra, bekväma, högavlönade jobb och ville dessutom ha befogenhet att anställa sina nära vänner på inflytelserika positioner. Han gjorde klart att han inte skulle prata med något av de andra partierna förrän de hade sett fem säsonger av tv-serien The Wire.

När den riktiga valperioden startade, hade The Best Partys valkampanj utvecklats till en ohejdbar maskin som tycktes rulla alldeles av sig själv. Det verkade som om Gnarr hade hittat en känslig nerv, och oväntat blivit det isländska folkets röst. På valdagen inträffar något historiskt…

DJ — Finnur Sverrisson är inte bara självutnämnd mediedude och eventkoordinator, han är också en av Malmös bästa islänningar. Innan vi kör igång GNARR finns han i dj-båset för att peppa publiken med musikaliska guldkorn från hemlandet.

VAD: DOC LOUNGE — Gnarr (Island, 2010)
NÄR: Tisdag 7 Februari, kl 19:00, Filmen börjar kl 20:00
VAR: Babel, Spångatan 38, Malmö
ENTRÈ: 60 kr eller Doc Lounge Guldkort

Dagens aktiviteter

Stockholm

Stockholm fashion week
Hours: 00:00 – 00:00
Stockholm Furniture & Light Fair
Hours: 09:00 – 18:00
Aitor Ortiz
Hours: 10:00 – 21:00
Inka- Gold Treasures
Hours: 10:00 – 20:00
Anton Corbijn
Hours: 10:00 – 21:00
Ron Haviv – Haiti in pictures – two years after the disaster
Hours: 10:00 – 21:00
Margaret M. de Lange
Hours: 10:00 – 21:00
Skimrande silver
Hours: 11:00 – 17:00
The four seasons
Hours: 11:00 – 17:00
Lycka
Hours: 18:00 – 20:00
Olof Palme
Hours: 18:00 – 20:00
Norra Brunn Comedy
Hours: 18:30 – 00:00
The Marriage
Hours: 19:00 – 21:30
The Miser
Hours: 19:00 – 21:30
Misantropen
Hours: 19:00 – 21:00
Henry Rollins – spoken word
Hours: 19:30 – 21:30
Awesome – Kim Anderzon
Hours: 19:30 – 21:00
The Musical Box
Hours: 20:00 – 22:15

Göteborg

18th century Gothenburg
Hours: 10:00 – 17:00
Vilhelm Hammershøi
Hours: 11:00 – 18:00
STENA 15
Hours: 11:00 – 18:00
Edvard Munch: Portraits
Hours: 11:00 – 17:00
Gothenburg Boat Fair
Hours: 12:00 – 20:00
The Story about Annalisa Ericson
Hours: 12:00 – 14:00
Processen
Hours: 13:00 – 15:00
Roffes Playhouse – Reclaim the Bunker
Hours: 19:00 – 21:00
It’sTuesday
Hours: 22:00 – 03:00

Malmö

Mode utan Midja
Hours: 10:00 – 16:00
Graphics loves photography
Hours: 10:00 – 16:00
FRANCISCO GOYA – The Disasters of War
Hours: 11:00 – 17:00
GERHARD NORDSTRÖM
Hours: 11:00 – 17:00
Ida Sand
Hours: 19:30 – 21:30
MAGNUS BETNÉR IV
Hours: 19:30 – 21:30
DOC LOUNGE – Gnarr (Island, 2010)
Hours: 20:00 – 22:00

Oslo

Oslo Fashion Week
Hours: 00:00 – 00:00
Easter Island, Myths, and Popular Culture
Hours: 10:00 – 17:00
The City & Blindern
Hours: 12:00 – 17:00
Kirstine Roepstorff. Amorphousness Wunderkammer
Hours: 12:00 – 17:00
PER INGE BJØRLO
Hours: 12:00 – 17:00
Wolf Rock
Hours: 18:30 – 20:30
Anna Karenina
Hours: 19:00 – 21:00
Hildringstimen – a musical about Erik Bye
Hours: 19:30 – 21:10
Jåtåkdag – Komilab nr. 6
Hours: 19:30 – 21:30
Twilight Bar
Hours: 19:30 – 21:30
Abrahams Children
Hours: 20:00 – 22:00
NICK LOWE & BAND
Hours: 20:00 – 22:00
Little Dragon(SE)
Hours: 20:00 – 22:00
DJ Shorty
Hours: 21:00 – 03:00
Jon Wesseltoft / Dag Erik Knedal Andersen / Kjetil Møster
Hours: 21:00 – 23:00
Stand Up @ Klubbscenen
Hours: 21:00 – 23:00
Mats Edén & Unni Boksasp
Hours: 21:00 – 23:00

Köpenhamn

Danish and Nordic Art 1750-1900
Hours: 10:00 – 17:00
French Art 1900-30
Hours: 10:00 – 17:00
The Human Comedy
Hours: 10:00 – 17:00
European Art 1300-1800
Hours: 10:00 – 17:00
Louisiana on paper: Ellsworth Kelly
Hours: 11:00 – 19:00
LOUISIANA CONTEMPORARY
Hours: 11:00 – 18:00
Andreas Gursky
Hours: 11:00 – 18:00
Singin’ In The Rain
Hours: 19:30 – 22:20
JAZZ, LOVE & HENDERSON
Hours: 20:00 – 22:00
A clown’s face
Hours: 20:00 – 21:20
LARS JANSSON TRIO
Hours: 20:00 – 22:00
Kentex 50
Hours: 20:00 – 22:00
LaFaro (IRL)
Hours: 21:00 – 23:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s