Monday the 6st of febuary in Swedish

Stockholm

 

 

 

 

 

 

 

 

Stockholm fashion week

Stockholm

Måndag

(Mode)

Image of Stockholm fashion week

 

 

Nu på måndag den 6 februari går Stockholm Fashion Week av stapeln! Under denna vecka kommer det arrangeras visningar, showrooms, mässor och andra events runt om i Stockholm, 800 varumärken kommer att presentera nyheterna för höst/vinter 2012/2013. Schemat kan du se här på hemsidan men passa även på att ladda ner vår Stockholm Fashion Week-app, så har du det direkt i handen. App:en släpps den 6.e februari.

 

 

 

 

Blåskäggs borg / Trouble in Tahiti

Kungliga Operan

Måndag

(Opera)

Image of Blåskäggs borg / Trouble in Tahiti

 

 

 

Ett äktenskap som just har börjat, ett som gått i stå. Blåskägg hoppas att den unga Judiths kärlek ska få honom att se meningen med livet. Hon har lämnat allt för en man som hela världen darrar inför – vad döljer han egentligen bakom sina sju dörrar?

 

Dinah och Sam är paret som kämpar förtvivlat för att hålla uppe fasaden i den perfekta amerikanska förortsdrömmen och idealbilden av Mannen och Kvinnan. Två olika musikvärldar från två av 1900-talets mästare. Béla Bartóks enda opera Blåskäggs borg är ett erotiskt psykologiskt drama för två sångare och en magnifikt instrumenterad stor orkester.

 

Leonard Bernsteins jazziga Trouble in Tahiti bärs fram av 50-talets pop och filmmusik där huvudrollerna Dinah och Sam kommenteras av en vokaltrio. Båda verken belyser det kanske största dramat genom tiderna – äktenskapet.

 

 

 

 

RAW comedy club

RIVAL

Måndag

(Show)

Image of RAW comedy club

 

 

 

För tredje året i rad åker RAW Comedy Club på turné. Humorklubben besöker under de två

första veckorna i februari hela tio städer med en blandning av VASS OCH VARM humor levererat av väldigt olika

komikerpersonligheter. Årets starka uppställning består förutom RAW:s egen humorgeneral Mårten Andersson av amerikanska komikern och skådespelaren Flip Schultz, rappa

Kodjo Akolor från Morgonpasset i P3, tjejtjusaren och tv-stjärnan Måns Möller, Parlamentets skånska

Glädjespridare Marika Carlsson, och Stockholmbratsens största försvarare Messiah Hallberg. ” RAW på turné” har premiär i Halmstad 1 februari 2012.

 

 

 

QX Gaygalan 2012

Cirkus

Måndag

(Show)

Image of QX Gaygalan 2012

 

 

 

QX läsare och besökare har utsett sina hjältar.

Vi firar med en stor gala i glädjens, kärlekens, skrattets men också allvarets tecken.

 

Cirkus restaurang och barer öppnar kl 18.00, parketten öppnar kl 19.00 – showen startar kl 21.00.

Galan är slut ca 24.00 – efter detta fortsätter kvällen i Cirkus Bar och Restaurang till kl 03.00. Bara för dig med biljett!

 

OBS! Evenemanget kommer att spelas in.

 

 

 

Jazzlab

Fasching

Måndag

(Konsert)

Image of Jazzlab

 

 

 

En måndag i månaden gör Fasching ett samarrangemang med Kungliga Musikhögskolan där vi får möjlighet att lyssna till morgondagens stjärnskott.

 

Denna kväll kommer vi få lyssna till:

 

KaspEr Agnas Septett

 

Kasper Agnas Septett är en nystartad grupp som hämtar sin gnista från många olika håll. Tonerna är skrivna av Kasper själv och man kan höra inspiration från allt mellan Paul Hindemith till Wayne Shorter. Improvisationen är en stor del av musiken men kompositionerna ligger i nästan ännu större fokus!

 

LINE-UP: Kasper Agnas – gitarr, Johan Christoffersson – alt sax, Linus Lindblom – tenor sax, Thomas Caudery – trumpet, Johan Garden – piano, Petter Olofsson – bas, Konrad Agnas – trummor

 

 

 

 

 

 

 

Göteborg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gothenburg Boat Fair

Svenska Mässan

Måndag

(Mässa)

Image of Gothenburg Boat Fair

 

 

 

Båtmässan i Göteborg står sig stark, mässan 2012 är en av de nyhetstäta någonsin. Med i dagsläget 16 Världspremiärer visar detta att Båtmässan står sig stark som årets första båtmässa i Skandinavien.

 

Efter Båtmässan 2011 fick vi som arbetar med mässan “blodad tand”, vi ville fortsätta utveckla och skapa en ännu bättre Båtmässa, bättre för alla, inte minst för mässans besökare.

 

Nu har vi snart resultatet, finslipningen av Båtmässan 2012 pågår och mer eller mindre dagligen uppdaterar vi hemsidan med ny information. Många inslag är redan klara, om dessa hittar du information till vänster, men som sagt, mer är på gång!

 

 

 

 

The Famous Swedish Project

Prästgårdsängen 1

Måndag

(Show)

Image of The Famous Swedish Project

 

 

 

I coachernas tidevarv blir din personliga utveckling en del av ditt jobb, ditt yrkesval din identitet och dina resultat lika med nivån på din självkänsla. I The Famous Swedish Project följer vi med till arbetsplatsen som försöker vända på alla begrepp och teser för att hitta metoder att prestera utan ångest. I övrigt är detta ett kontor som alla andra, där individer möts bland gem, kaffemaskiner och kopiatorer. The Famous Swedish Project är inte teater, inte performance och inte dans men samtidigt allt på en gång. Musiken kommer att flöda genom föreställningen som ett blodomlopp.

 

The Famous Swedish Project skapas av det konstnärliga teamet Linda Wallgren scenograf och arkitekt, Johanna Larsson regissör och konstnärlig ledare för PLAY Teaterkonst samt Martin Molin, kompositör och musiker, känd från bl. a. Detektivbyrån.

 

Föreställningen spelas 6,8,9,10,11,15,16,17,18,22​,23,24,25,26 feb och 1,2,3,5,6,8,9 mars. 19.00.

 

Biljetter köper du på Pusterviksbiljetter.com eller ticnet.se.

 

The Famous Swedish Project spelas site specific, utanför det vanliga scenrummet. Prästgårdsängen 1 är adressen och den når du enkelt med buss 60, hållplats Kärralundsgatan. Följ sedan snitslad väg.

 

 

 

 

 

Gothenburg International Film Festival

Göteborg

Måndag

(Festival)

Image of Gothenburg International Film Festival

 

 

Please check out the website for more information about location and hours.

 

http://www.giff.se/

 

 

 

Thank God It’s MONDAY

Berså

Måndag

(Club)

Image of Thank God It's MONDAY

 

 

 

Veckan börjar med att vi tackar gud för ännu en dag att festa på.

Har ni inte vart och besökt Måndagar än, då har ni missat en av veckans absolut bästa festdagar, härlig stämning med mycket restaurang folk som har jobbat hela helgen som behöver dansa av sig.

Varje måndag året runt!

 

Tid: 22.00-03.00

Vart: Berså, Kungsportplatsen 1

När: Året om

Arrangör: TGI Events

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Malmö

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rhapsody

Skånes Dansteater

Måndag

(Dans)

Image of Rhapsody

 

 

 

“I Rushtons Rhapsody flödar en efter en i ensemblen in från sidorna iklädda enhetliga, klassiskt Egypteninspirerade guld- och svartrandiga klänningar. Till det snabba och repetitiva soundtracket lägger dansarna höga hopp, huvudknyck och rytmmarkerande fotstamp, någon slags urkraft är under uppladdning. Solodansinsatser framträder så småningom, innan scenen ånyo fylls, i bakgrunden återupptas den attackerande ryt­miken, medan en korridor av blått ljus rullas ut i scenens framkant, där dansarna rör sig i slow motion. I denna dubbelverkan hittar Rushton en intressant spänning och närvaro.” KvP

 

“Dansk Dansteater levererar återigen dans som man kan förlora sig i utan att nödvändigtvis veta varför.” teaterbloggen.dk

 

Rhapsody är skapad av två av Danmarks mest prisbelönta och kritikerrosade moderna koreografer; Tim Rushton, Dansk Danseteaters konstnärlige ledare och fyrfaldig Reumert vinnare, och Kim Brandstrup, tvåfaldig Laurence Olivier vinnare.

 

RHAPSODY

Som moderna människor strävar vi efter perfektion. Vi vill vara välfungerande, respekterade, omtyckta och önskvärda – vackra och aktiva människor med framgång på alla fronter.

 

Bakom perfektionens mask lever våra känslor och längtan sina egna, dolda liv. Vi visar dem bara ibland – ja, ofta känner vi de knappt själva. Plötsligt bryter de igenom när vi minst anar det. Helt okontrollerat och med en våldsam kraft, som slår djupa sprickor i vårt annars så perfekta liv. Vilka är dessa krafter? Och varför gömmer vi dem så bra?

 

 

 

 

Henry Rollins – The Long March 2012 -Spoken Word

Palladium

Måndag

(Show)

Image of Henry Rollins - The Long March 2012 - Spoken Word

 

 

 

Ni vet vem han är.

Ända sedan sina dagar som manager på Häagen Dazs-affären i Georgetown där han skrapade ihop de sista dollars som krävdes för att släppa sitt State of Alerts enda, men brutalt bra, EP ”No Policy” (Dischord #2, 1980); ända sedan han steg upp på scenen i en bar i New York för att sjunga ”Clocked In” tillsamman med Black Flag strax innan han skulle återvända till sitt dödfödda på jobb på glassbaren; ända sedan han släppte ”Short Walk on a Long Pier” 1985, ett spoken word-album som kom helt ovnäntat; ända sedan dessa dagar har Henry Rollins arbetat hårdare än någon annan människa på jorden.

 

Hardcore, spoken word, radio, tv och film – Rollins är en tusenkonstnär med en attityd och arbetsmoral som är så brutal att man på samma gång blir rädd och vill ha mer. Han har gästat Sverige och rest runt världen tillräckligt många gånger för att maximera sin frequent flyer-bonus. Om du missade honom när han var här förra gången – han levererade en blodigt bra show fylld av galna betraktelser som fick alla att sätta i halsen – så har du din chans nu.

 

 

 

 

 

FRANCISCO GOYA – The Disasters of War

Malmö konsthall

Måndag

(Konst)

Image of FRANCISCO GOYA - The Disasters of War

 

 

 

Den spanske konstnären Francisco Goya (1746-1828) mest kända grafiska verk är Los Desastres de la Guerra, på svenska Krigets fasor, ett verk som fortfarande känns lika aktuellt. I dessa etsningar skildrades för första gången kriget utifrån civilbefolkningens lidande, helt utan förskönande omskrivningar. Vi möter obarmhärtigt krigets brutalitet och människans omänsklighet. Det är en brännande visuell rapport över ett barbariskt beteende, som sedan har återupprepats och som fortfarande pågår runt om i världen idag.

 

 

 

GERHARD NORDSTRÖM

Malmö konsthall

Måndag

(Konst)

Image of GERHARD NORDSTRÖM

 

 

 

Gerhard Nordström, född 1925, har under större delen av sitt konstnärskap tydligt tagit ställning mot maktmissbruk och miljöförstöring. I sin konst skildrar han på ett direkt och oundvikligt sätt krig, sociala orättvisor och konsumtionssamhällets konsekvenser. Han fick sitt stora publika genombrott i början på sjuttiotalet med sviten Sommaren 1970, målningar som idag betraktas som några av de viktigaste i den svenska 1900-talskonsten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagens Aktiviteter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stockholm

Stockholm fashion week

Hours: 00:00 – 00:00

National Day Of New Zealand

Hours: 00:00 – 00:00

Margaret M. de Lange

Hours: 10:00 – 21:00

Aitor Ortiz

Hours: 10:00 – 21:00

Inka- Gold Treasures

Hours: 10:00 – 20:00

Anton Corbijn

Hours: 10:00 – 21:00

Ron Haviv – Haiti in pictures – two years after the disaster

Hours: 10:00 – 21:00

Blåskäggs borg / Trouble in Tahiti

Hours: 19:00 – 21:00

Jazzlab

Hours: 20:00 – 22:00

RAW comedy club

Hours: 20:00 – 22:00

Release party for Billy Momo!!

Hours: 20:00 – 02:00

QX Gaygalan 2012

Hours: 21:00 – 00:00

 

Göteborg

National Day Of New Zealand

Hours: 00:00 – 00:00

Gothenburg International Film Festival

Hours: 00:00 – 00:00

Gothenburg Boat Fair

Hours: 12:00 – 20:00

The Famous Swedish Project

Hours: 19:00 – 21:00

Thank God It’s MONDAY

Hours: 22:00 – 03:00

Malmö

National Day Of New Zealand

Hours: 00:00 – 00:00

Mode utan Midja

Hours: 10:00 – 16:00

Graphics loves photography

Hours: 10:00 – 16:00

FRANCISCO GOYA – The Disasters of War

Hours: 11:00 – 17:00

GERHARD NORDSTRÖM

Hours: 11:00 – 17:00

Rhapsody

Hours: 19:00 – 20:30

Henry Rollins – The Long March 2012 – Spoken Word

Hours: 19:30 – 21:30

 

Oslo

National Day Of New Zealand

Hours: 00:00 – 00:00

Oslo Fashion Week

Hours: 00:00 – 00:00

Easter Island, Myths, and Popular Culture

Hours: 10:00 – 17:00

Anna Karenina

Hours: 19:00 – 21:00

Twilight Bar

Hours: 19:30 – 21:30

D’ANGELO

Hours: 20:00 – 22:00

Studio Two : “Fresh out of tha’ box”

Hours: 21:00 – 03:00

Köpenhamn

National Day Of New Zealand

Hours: 00:00 – 00:00

The Woman without a Shadow

Hours: 18:30 – 22:20

Alceste

Hours: 20:00 – 22:35

JAZZ, LOVE & HENDERSON

Hours: 20:00 – 22:00

A clown’s face

Hours: 20:00 – 21:20

Boho Dancer holder realease party

Hours: 20:00 – 00:00

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s