Saturday the 4st of febuary in Swedish

Stockholm

 

 

 

 

 

 

Swan Lake

Dansens Hus

Lördag

(Balett)

Image of Swan Lake

 

 

 

Efter alla framgångar med Bounce på Dansens Hus, internationellt och senaste succén The Last Bounce i Globen, tar sig Fredrik ”Benke” Rydman an en av världens mest älskade och framförda baletter. I hans råa streetdancetolkning av den klassiska sagan Svansjön får Tjajkovskijs originalmusik möta nykomponerad musik av bland andra Salem Al Fakir, Moneybrother, Adiam Dymott och nya stjärnskottet Lune.

 

Handlingen har förlagts till nutid. Istället för trolldom får Rothbart makt över omgivningen med hjälp av droger. Svanarna är prostituerade och helt beroende av Rothbarts beskydd och heroinet han förser dem med. I kampen mellan det onda och det goda är begäret till droger och kärlek centralt. Kan kärleken bryta förtrollningen, precis som i originalsagan?

 

Dansarna, totalt 10 stycken till antalet, har medverkat i Bounce uppsättningar tidigare eller valts ut genom audition. Jennie Widegren (Bounce) dansar rollen som mamman och i rollen som den svarta svanen Odile ser vi Ambra Succi (Bounce). Den vita svanen Odette dansas av Maria Andersson, som Sigfried ser vi Robert Malmborg och Rothbarth dansas av Daniel Koivunen.

 

 

 

Blåskäggs borg / Trouble in Tahiti

Kungliga Operan

Lördag

(Opera)

Image of Blåskäggs borg / Trouble in Tahiti

 

 

 

Ett äktenskap som just har börjat, ett som gått i stå. Blåskägg hoppas att den unga Judiths kärlek ska få honom att se meningen med livet. Hon har lämnat allt för en man som hela världen darrar inför – vad döljer han egentligen bakom sina sju dörrar?

 

Dinah och Sam är paret som kämpar förtvivlat för att hålla uppe fasaden i den perfekta amerikanska förortsdrömmen och idealbilden av Mannen och Kvinnan. Två olika musikvärldar från två av 1900-talets mästare. Béla Bartóks enda opera Blåskäggs borg är ett erotiskt psykologiskt drama för två sångare och en magnifikt instrumenterad stor orkester.

 

Leonard Bernsteins jazziga Trouble in Tahiti bärs fram av 50-talets pop och filmmusik där huvudrollerna Dinah och Sam kommenteras av en vokaltrio. Båda verken belyser det kanske största dramat genom tiderna – äktenskapet.

 

 

 

Olof Palme

Stockholms Stadsteater

Lördag

(Teater)

Image of Olof Palme

 

 

 

De möts där på valvakan i september 2010:

De besvikna partifunktionärerna.

Den där unga, blyga SSU-aren från Borås.

Städerskorna som drömmer om lottovinst och kompetensutveckling.

Och Dick: “Jag är inte alkoholist. Jag dricker för att härda ut.”

Hans före detta fru: Amatörskådisen som kampanjat sig matt i Partiets valkabaréer.

Och hennes mor Rosa, den uråldriga socialdemokraten, som fått skaka hand med alla partiledare sedan… ja, hur länge som helst.

Utom en: Olle. OP. Olof Palme.

Hon är rätt ledsen över det.

 

I Lucas Svenssons “pjäs från Sverige” börjar valvakan 2010 eka av gamla vakor, vinster, förluster, gräl, revolutioner och… kompromisser. Gamla Harpsundsjollar ros ut på stormande hav. Hemliga gäster från guldåldern gör sig påminda. Och ja, Olle kommer också, en alert förlorare 1976 och en trött vinnare 1982. Olof Palme, överklassonen som blev en del av ett arbetarparti. Och försvarare av det starka samhälle som här bär namnet – Sverige. En stridbar humanist och kontroversiell politiker. Djupt älskad. Och djupt hatad.

 

 

 

Robbers

Dramaten

Lördag

(Teater)

Image of Robbers

 

 

 

Vad har Friedrich Schillers klassiker Rövare från 1781 att säga en ung publik idag?

 

 

 

Vi bad regissören Jens Ohlin och skådespelaren Hannes Meidal, som tidigare gjort nyskapande föreställningar av klassiker tillsammans, om deras tolkning. Ut kom en text – galet fritt efter Schiller – som talar om ungdomligt övermod, brodersrivalitet och fadersuppror. Där avundsjuka och favorisering får våldsamma konsekvenser. Bröderna Karl och Franz kämpar inte bara om den åldrade faderns kärlek, de älskar också samma kvinna. Det är starkt och hemskt och fruktansvärt roligt. Det rör vid våra mest primära drifter, något vi alla varit med om och känner igen.

 

 

 

I rollerna Christoffer Svensson, Danilo Bejarano, Hannes Meidal, Emma Mehonic, Eva Melander, Per Mattsson

 

 

 

BROLLE – ROCK´N´ROLL

Scalateatern

Lördag

(Show)

Image of BROLLE - ROCK´N´ROLL

 

 

 

BROLLE för första gången på teaterscen i en egen föreställning.

 

BROLLE tar oss med på en resa genom de Norrländska skogarna till 50-talets Memphis. Hur han mötte Rock´n´Roll, bilarna, brudarna och revolten.

 

Tillsammans med sina sex musikanter gör BROLLE en föreställning fylld med musik, egen och egna favoriter.

 

I Memphis hade man sagt ”BROLLE – The Swedish own Rebel Rocker takes the stage for a funfilled ride back in time. A night of pure and wild Rock´n´Roll.”

 

 

 

 

First Aid Kit

Debaser Medis

Lördag

(Konsert)

Image of First Aid Kit

 

 

 

Med en hyllningskör bestående av såna som Jack White, Conor Oberst och Lykke Li, som alla är stora fans av bandet är det givet att 2012 blir First Aid Kits år. De har precis avslutat en turné i USA med just Lykke Li (se videon här när de körar med henne hos Letterman) och spelningarna på hemmaplan i nov-dec är slutsålda.

 

“The Lion’s Roar” spelades in i USA och släpps på Wichita Records/Border, och på skivan finns både sorg och glädje, enligt folk- och countrymusikens finaste tradition. De kallar till och med The Louvin Brothers glatt brutala version av den gamla mördarballaden ”Knoxville Girl” som det perfekta exemplet på det vackra och bittra de själva älskar. På den noggrant sammanställda samlingen låtar lyckas de skickligt med att göra referenser till hemstaden Stockholm och långa, mörka vintrar mot en bakgrund av countryrock-swing.

 

Det nya albumet, spelades in i Omaha med Mike Mogis (Bright Eyes och massor av andra) och är gjord med ett fullt band. Tjejernas pappa Benkt spelar bas, Mattias Bergqvist trummor, medan Mogis och Nate Walcott från Bright Eyes och en rad Omaha-baserade musiker fyller ut soundet. Från den dynamiska titellåten och vidare är det mer honky-tonk än lägereld, men ändå lika gripande.

 

First Aid Kit signades 2008 av Rabid Records, The Knifes label. De har gått från att vara tonåriga fans som gör en cover på Fleet Foxes till att göra en singel med Buffy Sainte-Maries ”Universal Soldier” med Jack White på hans begäran, i hans studio TN Third Man i Nashville. ”Nu ser jag det som en dröm, för bra för att vara sann”, säger Johanna om inspelningen, som glatt och snabbt klämdes in i förra höstens turnéschema.

 

Drömmarna lär fortsätta att växa med tanke på den andra starka och fulländade skivan. 2012 blir First Aid Kits år.

 

 

Obs, tiderna är ej exakta, kom i tid!

 

 

 

17:00 First Aid Kit

 

Stockholmsduon First Aid Kit består av systrarna Johanna och Klara Söderberg. Bandet bildades när medlemmarna var endast 15 och 17 år gamla. Influenserna stavas Bright Eyes, Leonard Cohen och Bob Dylan. First Aid Kits debut-EP “Drunken Trees” släpptes via Rabid Records i april 2008 och 2010 släppte de sitt debutalbum “The Big Black and the Blue”.

 

 

 

 

Östblocket

Fasching

Lördag

(Konsert)

Image of Östblocket

 

 

 

Södra Sveriges tyngsta Balkansväng firade nya triumfer i augusti 2011 med showen Östblocket Oriental Party Deluxe, som ingick i Parkteaterns program i Vitabergsparken i Stockholm. Bandet gästades av några av Sveriges främsta sångerskor i världsmusikgenren och lockade en publik på över 5.000 personer. Medverkade på scenen gjorde Shipra Nandy, Maria Stellas, Systrarna Gün, Rojda och Berrin Sahin, zurna/ney-spelaren Hasan Cengiz och Hakan Vreskala på slagverk.

 

Östblocket startade 1996 och är numera veteraner på den svenska Balkanscenen. De har svettat ner åtskilliga dansgolv genom åren på festivaler i Sverige, Norge, Danmark och har även skaffat sig en publik långt utanför Nordens gränser.

 

 

 

 

NICK LOWE with BAND

Nalen

Lördag

(Konsert)

Image of NICK LOWE with BAND

 

 

 

Senast Nick Lowe var på Nalen var han solo. Denna gång kommer han med band! Efter förra konserten på Nalen skrev Anders Dahlbom på Expressen ”Om jag var ung rocker i dag skulle jag drömma om att bli som Nick Lowe när jag blir både stor och gammal….. Vilket proffs, vilket framförande!”

 

Det lär inte bli annorlunda nu. Nick Lowe levererar alltid! Förband: Geraint Watkins

 

 

 

 

Nick Lowes senaste CD “The Old Magic” släpptes alldeles nyligen. Detta är hans första album på fyra år och det har fått lysande recensioner såväl i internationell som svensk press. NY Daily News gav albumet 3 av 5 och skrev “there are 11 songs in all, and every one is a pure and simple pleasure” och L.A.Times beskrev det med orden “elegantly mature, astutely sophisticated pop songs. Dagens Nyheter gav albumet 5 och både i Aftonbladet och Sydsvenskan fick ”The Old Magic” betyg 4.

 

“Jag är nu sextioett år och trodde aldrig att jag ens skulle uppleva 30” sjunger Nick Lowe på låten “Checkout Time”.

 

I 20-årsåldern var Nick Lowe en mycket upptagen ung man som spenderade tiden med att inte hitta rätt i tre musikrörelser: ”pubrock, punk och new wave”. Men Nick Lowe har genom åren grävt allt djupare i musikalisk bördig mark och de elva spåren på ”The Old Magic” gräver ännu djupare. NPR (National Public Radio) i USA har sagt att “Få musiker blir bättre med åren. Nick Lowe är ett undantag.”

 

”The Old Magic” spelades in i London med Nick Lowes fantastiska band bestående av Geraint Watkins (keyboards), Steve Donnelly (gitarr) och Robert Treherne (a.k.a. Bobby Irwin på trummor). Bland gästande musiker finns bl.a. Ron Sexsmith, Paul Carrack och Jimmie Vaughan.

 

Nick Lowes första soloalbum ”Jesus of cool” släpptes 1978. Under sin långa karriär har han producerat punkband, arbetat med The Damned, Elvis Costello, The Pretenders, spelat med Dave Edmunds, Ry Cooder och John Hiatt samt skrivit låtar till Johnny Cash. Nick Lowe är en av den engelska popens smartaste kompositörer vilket bevisas av klassiker som ”What’s so funny ’bout peace, love & understanding?” och ”Cruel to be kind”.

 

Nick Lowes Sverigekonserter har genomgående hyllats som otvunget oemotståndliga och han har beskrivits med adjektiv som sympatisk, skicklig, generös och fantastisk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Göteborg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lady Macbeth of the Mtsensk District

GöteborgsOperan

Lördag

(Opera)

Image of Lady Macbeth of the Mtsensk District

 

 

 

Äntligen får Göteborgspubliken förnya kontakten med Katerina Ismajlova, rikemans-hustrun som blir passionerat förälskad i arbetaren Sergej, förgiftar sin svärfar Boris, medverkar till mordet på sin man Sinovij och slutligen deporteras till fångläger, där hon möter nya fasor.

Graham Vick, regissörFoto: Joakim HovrevikGraham Vick, den store brittiske regissören, är känd från scener som Metropolitan i New York, La Scala i Milano och Marinskijteatern i St Petersburg. Han gör nu sin första uppsättning i Sverige och samarbetar som ofta tidigare med scenografen och kostymskaparen Paul Brown. Den internationellt eftertraktade ryske dirigenten Thomas Sanderling är starkt förknippad med St Petersburgfilharmonikerna och var personligen bekant med Sjostakovitj som gärna hörde honom dirigera sina verk.

 

Den västsvenska världssopranen Gitta-Maria Sjöberg, med Köpenhamn som hemmascen, gästar med titelrollen GöteborgsOperan för första gången. I rollen som Sergej finner vi ännu en västsvensk med världen som arbetsfält: tenoren Pär Lindskog. Den tredje stora rollen, Boris, görs av husets egen Mats Almgren, som har sjungit många betydande baspartier både här och utomlands.

 

 

 

Gothenburg Boat Fair

Svenska Mässan

Lördag

(Mässa)

Image of Gothenburg Boat Fair

 

 

 

Båtmässan i Göteborg står sig stark, mässan 2012 är en av de nyhetstäta någonsin. Med i dagsläget 16 Världspremiärer visar detta att Båtmässan står sig stark som årets första båtmässa i Skandinavien.

 

Efter Båtmässan 2011 fick vi som arbetar med mässan “blodad tand”, vi ville fortsätta utveckla och skapa en ännu bättre Båtmässa, bättre för alla, inte minst för mässans besökare.

 

Nu har vi snart resultatet, finslipningen av Båtmässan 2012 pågår och mer eller mindre dagligen uppdaterar vi hemsidan med ny information. Många inslag är redan klara, om dessa hittar du information till vänster, men som sagt, mer är på gång!

 

 

 

WEDDING FAIR

Eriksbergshallen

Lördag

(Mässa)

Image of WEDDING FAIR

 

 

 

För Er som älskar att frossa i lyx och flärd, och står i begrepppatt gifta Er under 2012 – detta är den kompletta och högkvalitativa mötesplatsen för just er – här finns de flesta med det bästa representerade inom bröllopsbranschen!

 

Utökad mässa 2012, där exklusivt utvalda utställare ger Er det bästa som finns att erbjuda för bröllop & fest. Utställare med hög kvalitet och gott renommé, garanterar Er bredd på inriktningar vilket ger Er det absolut bästa urvalet.

 

BRUDSALONG. EVENT&UPPLEVELSESALONG. STORA BRÖLLOPSSHOWER.

UNDERHÅLLNING. AVSMAKNINGAR & PRÖVA PÅ… samt mycket mer!

 

 

 

Stage Fright

Lorensbergsteatern

Lördag

(Teater/Show)

Image of Stage Fright

 

 

 

 

 

 

En bakvänd komedi om en fars med Thomas Petersson, Ulla Skoog, Claes Månsson och Sven Melander m.fl!

 

 

 

 

Våren 2012 kommer den makalöst roliga och prisbelönta komedin Rampfeber till Lorensbergsteatern. Komikerna Ulla Skoog och Thomas Petersson spelar två av huvudrollerna i denna underbart finurliga föreställning som är en komedi, som handlar om en fars! Under hösten spelas föreställningen på Halmstad teater och flyttas till Göteborg efter jul, med premiär den 25 januari 2012.

 

Det unika med Rampfeber är att publiken först får se föreställningen framifrån och sedan bakifrån, som om man stod bakom kulisserna och kikade in på scen. För om du inte visste det redan, så händer det ofta mer bakom än på själva scenen under en förställning! Det är alltifrån privata pengar som står på spel till svartsjukedraman och en oändlig massa sardintallrikar som dyker upp överallt. Som du förstår blir det förvecklingar i det oändliga som är så dråpliga att skrattsalvorna kommer avlösa varandra.

Missa inte denna klassiker av Michael Frayn, som spelade för fulla hus i nästa fem år i Londons West End och sägs vara en av tidernas roligaste pjäser.

 

 

 

 

At the last minute

Göteborgs Stadsteater

Lördag

(Teater)

Image of At the last minute

 

 

 

 

Efter teaterns största publiksuccé i mannaminne, Sista dansen, skildrar Carin Mannheimer på nytt åldrandet i en alldeles nyskriven komedi. Allt är utsålt!

 

 

Möt Marianne, Solveig och Annlouise, tre 80-åriga kvinnor som jobbar mot en snäv deadline, nämligen den slutgiltiga. Köttets lustar och själarnas obotliga ensamhet tar aldrig slut. Det är mycket som ska hinna bli gjort; bo i kollektiv, bli kär och börja ett nytt liv…

 

Carin Mannheimer har gjort det igen! Efter Göteborgs Stadsteaters största publiksuccé i mannaminne är Carin Mannheimer tillbaka med en alldeles nyskriven komedi om att åldras. Redan innan premiären hade 20 000 biljetter bokats. Efter premiären är nu allt utsålt!

 

 

 

 

R.E.A.

Kajskjul 8

Lördag

(Show)

Image of R.E.A.

 

 

Sveriges största showsuccé genom tiderna lämnar Stockholm för första gången och kommer i höst till Kajskjul 8.

 

Ingen annan krogshow har spelats så länge och dragit så stor publik under åren som R.E.A. Gruppen är nu inne på sitt tolfte år! Konceptet är enkelt – en riktigt rolig show i ständig förändring som tar upp aktuella företeelser och parodierar samtida fenomen. Original­ensemblen år 2000 var Anders Lundin, Babben Larsson, Andreas Nilsson, Sissela Kyle och Jan Åström. Under åren har medlemmar kommit och gått – och kommit tillbaka.

 

R.E.A har också hunnit med två framgångsrika tv-serier som visades i SVT samtidigt som man spelade på Hamburger Börs.

 

 

 

Get Infected Tour

Brewhouse

Lördag

(Konsert)

Image of Get Infected Tour

 

 

Den svenska vintern bli hårdare och mörkare än någonsin tidigare. Tysklands mest brutala metalcore-gäng Caliban intar i början av februari Sverige för spelningar i Stockholm och Göteborg. Tillsammans med All Shall Perish, Eyes Set To Kill, We Butter The Bread With Butter och Attila utgör de Get Infected Tour.

 

Den 4 februari intas Brewhouse i Göteborg, dagen efter Göta Källare i Stockholm.

 

Sedan albumdebuten “A Small Boy and a Grey Heaven” för tolv år sedan har Caliban varit med att skapa en ny metalgeneration med sin effektiva och brutala metalcore.

 

Med den fjärde plattan “The Opposite from Within” hittade de ett klockrent samarbete med Anders Fridén från In Flames som producent. Ett fruktsam kollaboration som lyfte bandet till nya höjder och gav Fridén producentuppdraget även på efterföljande albumet “The Undying Darkness”.

 

För två år sedan släpptes deras sjunde skiva “Say Hello to Tragedy”, då med Adam D från Killswitch Engage bakom spakarna. Plattan följdes av en turné över Europa tillsammans med landsmännen i Kreator.

 

Förra året besökte Caliban Sverige tillsammans med Soilwork och All That Remains. Sedan dess har vi velat få hit dem igen. I februari händer det.

 

 

 

TRÄD GRÄS OCH STENAR with THOMAS TIDHOLM

Nefertiti

Lördag

(Konsert)

Image of TRÄD GRÄS OCH STENAR with THOMAS TIDHOLM

 

 

 

Svensk, tidlös och monumental transrock! 1967 bildades legendariska Pärson Sound och som senare blev lika legendariska International Harvester. Innan Harvester blev troligen ännu mer legendariska Träd, Gräs & Stenar hade poeten, författaren, översättaren, dramatikern och musikern Thomas Tidholm lämnat gruppen för

sina egna aktiviteter Men i kväll är han alltså tillbaka med sina vänner, något som också skedde på några av hans soloplattor “Varma Smörgåsar” 1973 och “Obevakade Ögonblick” 1985.

 

TGS spelar en kraftfull och mininal psykadelisk progrock som har inspirerat band världen över. Efter Torbjörn Abellis bortgång beslöt bandet att fortsätta skapa musik och magi tillsammans. Något som både vi och säkert Torbjörn också är tacksamma över.

 

 

 

 

Hederos & Hellberg

Göteborgs Stadsteater

Lördag

(Konsert)

Image of Hederos & Hellberg

 

 

 

Hederos och Hellberg har, förutom vid ett par enstaka tillfällen,vilat i snart 10 år. När det begav sig så fyllde de konserthus, spelade med bl a Ryan Adams och Van Morrison och berörde folk med sin blandning av egna sånger och tolkningar av sina favoritlåtar. Nu släpps valda delar av det som skulle varit den sista spelningen på Göteborgs konserthus den 13/1-03 och i samband med detta gör H/H några exlusiva spelningar.

 

 

 

MAGNUS HÄRENSTAM – Morsning & Goodbye

Lisebergsteatern

Lördag

(Show)

Image of MAGNUS HÄRENSTAM - Morsning & Goodbye

 

 

 

En av våra mest folkkära artister har hunnit bli lite mer än medelålders. Efter dryga fyrtio år som underhållare, folkbildare och skådespelare, ställer sig Magnus Härenstam på scen igen och vänder sin skarpa blick inåt. Resultatet är en enmansföreställning i två akter, där du bjuds att både skratta och nicka igenkännande åt Magnus träffsäkra betraktelser med glimten i ögat om den svåra, men roliga konsten att mogna med behag. Missa inte chansen att komma så här nära en del av det svenska kulturarvet.

 

Under resans gång har herr Härenstam hunnit med ett drygt dussin spelfilmer, musikaler, teaterföreställningar och dryga två tusen TV-program – allt ifrån klassiker som ”Fem myror är fler än fyra elefanter” till långköraren ”Jeopardy”.

 

 

 

FILIP RADIC

APARTMENT

Lördag

(Club)

Image of FILIP RADIC

 

 

Grymt fest förra lördagen tillsammans med Kartberg!

 

Nu på lördag gästas vi av Filip Radic!

 

Kom upp på grymt kalas nu på lördag!

 

För gästlista smsa namn + antal till: 0768-900502

 

 

 

Varmt Välkomna!

Teatergatan 4, Göteborg

22-03

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Malmö

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Palladium Baroque 2012 – London Calling – Duo Cima Rosa

Palladium

Lördag

(Konsert/festival)

Image of Palladium Baroque 2012 - London Calling

 

 

 

 

 

Under första helgen i februari presenterar Musik i Syd för sjunde året i rad södra Sveriges största barockfestival med konserter, seminarier och Master Class.

Den 2 – 5 februari 2012 bjuder Palladium Baroque

världsartister, barockensembler samt unga och lovande musiker till Malmö.

 

 

”London Calling” – ”London lockar” Ett paradis för violoncellister på 1700-talet

 

 

Konsten att använda violoncellen som soloinstrument föddes i Bologna under de sista decennierna av 1600-talet. Därifrån gjorde violoncellen och dess utövare sitt segertåg över Europa. London utvecklades under 1700-talet till att bli något av en italiensk musikerkoloni. Detta befruktade också framväxten av nottryckarkonsten i staden som, vid sidan av den i Amsterdam, blev världsledande. Händel kom via Italien till London och som så många andra musiker, blev han kvar där – Londons lockelse var helt enkelt oemotståndlig!

 

 

 

Duo Cima Rosa – Magnus Malmros & Bernt Malmros, ger oss på sina violonceller, i programmet ”London calling”, smakprov på violoncellmusik av musiker bosatta i staden: Sveriges egen Londonfarare Johan Helmich Roman, excentrikern från Lucca Francesco Gemimiani, den känslosamme holländaren Pieter Hellendaal, 101-åringen (det tycks vara hälsosamt att spela violoncell) Giacobbe Cervetto och galanten från Forlì Giovanni Battista Cirri.

 

 

Bernt Malmros är musiker med inriktning på historiska klaver- och stråkinstrument. Fokus lägger han på att utifrån fynd i källorna levandegöra glömd och “försvunnen” musik, främst sådan som spelats i Sverige och övriga Östersjöområdet. Bernt har hållit seminarier och workshops bl.a. vid Musikhögskolan i Stockholm, Edsbergs Musikinstitut, Accademia Filarmonica di Bologna och Oberlin College of Music, Ohio.

 

 

Magnus Malmros har examen från utbildningen för tidig musik på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och frilansar både som barockcellist och violonespelare. Han medverkar i flera fasta ensembler med fokus på 1600- och 1700-talsmusik och har givit ett stort antal konserter vid festivaler, i kyrkor, på TV och radio, i Sverige, Italien och i Tyskland. Magnus greppar även cellon i rock- och popsammanhang.

 

 

 

Bridal Fair

Luftkastellet in Slagthuset

Lördag

(Mässa)

Image of Bridal Fair

 

 

 

Sveriges största bröllopstidning & Skånes stora bröllopsmässa

 

Nu är det återigen dags för Skånes vackra, stora och oerhört populära Bröllopsmässa i Malmö. Mässan som arrangeras i samarbete med Sveriges största bröllopstidning Allt om Bröllop slår upp portarna till Årets stora bröllopshändelse den 4-5 februari 2012.

 

Vi har samlat det mesta och det bästa ur alla branscher, för alla smaker och alla budgetar. Allt för ditt bröllop finns att hitta på denna mässa som anses vara den största & bästa i Skåne. Ingen annan bröllopsmässa lockar fler företag eller fler besökare än bröllopsmässan i Malmö.

 

 

 

Sveriges ledande företag och experter

 

Vi har samlat Sveriges ledande företag och experter i bröllopsbranschen och under två dagar bjuder vi på massor av överraskningar, shower, tävlingar, inspiration och möjlighet till en kontakt mellan dessa företag och alla tusentals brudpar, vänner och bekanta som vallfärdar till Malmö för denna mässa.

 

 

 

Du som besökare

 

kommer dessa dagar få tips, idéer, inspiration och få möta Sveriges ledande företag i bröllopsbranschen. På ett romantiskt, överskådligt, inspirerande, tidssparande och trevligt sätt träffar du personerna bakom företagen och produkterna och du kommer att få många kontakter med företag och experter som kommer att underlätta planeringen och genomförandet av ditt bröllop. Dessutom är mässan fylld av exklusiva erbjudanden som bara ges på mässan. Du kommer alltså att få mer för din budget.

 

 

 

Zpanska flugan

Nöjesteatern

Lördag

(Teater)

Image of Zpanska flugan

 

 

 

I den klassiska komedin Zpanska flugan kretsar handlingen kring det amorösa snedsteg som senapsdirektör Stark (Peter Dalle) begick för 30 år sedan med en spansk dansös. Resultatet blev ett oönskat faderskap som Stark febrilt kämpar med att hemlighålla för sin högmoraliska och strama hustru (Suzanne Reuter). Dock ska det visa sig att fabrikör Stark inte är den ende mannen som under alla år betalat underhåll för barnet… Att dottern Inga Stark tar hem sin nya förälskelse som tycks veta allt om herr Starks kärleksaffärer gör det ännu svårare att hålla alla lögner i schack. När dessutom friaren Molgan Ribba (Per Andersson) anländer till familjen Starks bostad och av misstag blir kär i Ingas väninna Lisa bäddar för ytterligare förväxlingar och intriger. Vem är egentligen fadern till Zpanska flugans barn och är inte Molgan i precis samma ålder som den okända sonen?

 

 

 

Les Misérable

Malmö Operan

Lördag

(Musikal)

Image of Les Misérable

 

 

 

Musikalen Les Misérables baseras på Victor Hugos roman Samhällets olycksbarn (fransk originaltitel Les Misérables) som gavs ut 1862.

 

Les Misérables är en av vår tids populäraste musikaler och har gång på gång förfört sin publik genom att med underbar musik berätta en historia om livskraft och kärlek i en hård och kall tid. Berättelsen bygger på Victor Hugos roman om några fattiga människors öden i Frankrike under decennierna efter revolutionen, ett brutalt och orättvist samhälle för dem som lever i dess bottenskikt. Musikalen följer Jean Valjeans med- och motgångar, han hjälper människor som fallit offer för fattigdom och för samhällets maktfullkomliga kränkningar.

 

Historien börjar 1815 då Jean Valjean friges och slutar när han dör, arton år senare. Rollen som Jean Valjean spelas av Dan Ekborg. Fred Johanson gör Javert, polischefen som hela sitt liv jagar den försvunna straffången Jean Valjean. Det samvetslösa värdshusparet makarna Thénardier gestaltas av Marianne Mörck/Evamaria Björk och Peter Harryson. Fantine, fabriksarbeterskan som blir utstött när hennes kamrater får veta att hon har en dotter, Cosette. Jean Valjean lovar den döende Fantine att ta hand om Cosette som bor hos paret Thénardier som utnyttjar henne som piga medan deras dotter Éponine skäms bort. Musikalartisterna Karolin Funke och Annika Edstam delar på rollen som Fantine, Emmi Christensson och Mathilda Ahnell delar på rollen som Cosette och Ida Högberg sjunger rollen Éponine.

 

 

 

ANDERS F RÖNNBLOM BAND

Victoriateatern

Lördag

(Konsert)

Image of ANDERS F RÖNNBLOM BAND

 

 

 

När andra artister trappar ner ökar Anders F takten, en dokumentärfilm håller på att göras klar och flera skivprojekt planeras. Lagom till 40-årsjubiléet och nyutgivningen av klassikern “Ramlösa Kvarn” återkommer ANDERS F RÖNNBLOM BAND till Victoriateatern i Malmö där DVD-boxen LIVE FRÅN VÄLFÄRDEN med en 2 timmar lång konsert spelades in i mars 2009. Boxen innehåller även den kritikerrosade nya studioskivan “TAMBOURINES & LOVERS”.

 

”Vi har under dom senaste åren framfört 5-6 låtar ur skivan, men nu vill vi ta oss an albumets alla 13 spår,” säger Anders F. “Och meningen är INTE att vi ska försöka återskapa 70-talets skiva och dess sound, utan presentera sångerna så som dom låter idag med dagens musiker. Och kanske visa att låtar från 70-talet trots allt är ganska odödliga.” Anders F förklarar också att det är första gången han gör en sådan här specialkonsert. “Vi kommer att avdela konsertens första del till Ramlösa Kvarn och sedan avsluta med en blandad kavalkad av gammalt och nytt.”

 

 

 

 

tAKiDA

KB

Lördag

(Konsert)

Image of tAKiDA

 

 

 

Som ett av Sveriges största rockband är tAKiDA vana vid de stora scenerna. Nu vill bandet komma närmare sin publik och väljer därför att göra en omfattande klubbturné runt om i landet.

 

– Vi är spelsugna som fan! säger bandets sångare Robert Pettersson. Förutom den kommande turnén är tAKiDA aktuella med nya singeln ”You Learn” från bandets senaste album ”The Burning Heart”.

 

”The Burning Heart”, som är tAKiDAs fjärde studioalbum, sålde guld efter endast en vecka och hamnade sedan på topplistans första plats. Sedan skivsläppet har bandet haft fullt upp. I somras gjorde de, tillsammans med Europe, succé med den omtalade tältturnén.

 

 

 

 

Thus:Owls

Debaser

Lördag

(Konsert)

Image of Thus:Owls

 

 

Bandet släppte nyligen ”Harbours”, ett mästerligt stycke vemod inspelat på ett slott på den franska landsbygden. Det doftar Liars, Wildbirds & Peacedrums och Portishead och de kommer nu till Malmö för en första spelning.

 

”Svensk drömpop på skiva har heller aldrig låtit snyggare” (Nöjesguiden)

”Produkten är ett nyans- och variationsrikt hopkok av stämingsfulla arrangemang som med millimeterprecision balanserar mellan ett avgrundsdjupt mörker på ena sidan och en bomullsmjuk paradisvärld på den andra” (Gaffa).

 

Friendly Fires

Låtar som hamnat som “single of the week” i tidningar som NME och fått sina låtar placerade i Gran Turismo 5 och PlayStation 3. Det är Friendly Fires. De har också nominerats för Mercury Music Prize, bästa brittiska band under Brit Awards mm. Nu kommer dessa dance-punk killar till Debaser Malmö för att ställa sig i DJ-båset där de garanterat kommer att ge dig vad du tål.

 

Under 2010 gjorde gruppen en CD-mix för Berlin bolaget K7 Records och London-klubben Bugged Out. En CD med disco, house, boogie och techno. Alla musikstilar som influerat bandet. 2011 släppte Friendly Fires albumet ”Pala” som fick fina recensioner och en remix-CD på nämnda platta.

 

No Daun spelar skivor under kvällen tillsammans med ovan nämnda.

 

 

Obs, tiderna är ej exakta, kom i tid!

 

 

 

22:30 Thus:Owls

 

Stockholmsbandet Thus:Owls bildades 2007 och består av Erika Angell, Simon Angell, Cecilia Persson, Katrine Amsler, Martin Höper och Ola Hultgren. 2009 släppte de sitt debutalbum och 2011 kom deras andra platta “Harbours”.

 

 

00:00 Friendly Fires (UK)

 

Friendly Fires är ett dance-punk band från St Albans. Bakom bandet står de tre killarna Ed, Jack och Edd. Gruppen bildades 2006 och gav ut sin självbetitlade debutplatta 2008. Andra albumet, “Pala”, släpptes 2011.

 

 

 

 

CELEBRATING 3 DISTORTED YEARS

Deep Club

Lördag

(Club)

Image of CELEBRATING 3 DISTORTED YEARS

 

 

 

Kommande Distortion datum, Lördagen den 4e Februari, blir inget mindre än klubbens treårsjubileum.

 

Roliga saker väntar, men mer info om dessa asap.

 

 

 

På klubbens båda dansgolv spelas en skön blandning av hårdrock, punk och annan rock (från 50-tal till nutid).

 

För er som vill ha hård och alternativ metal finns fortfarande DUNGEON, där även köerna till baren brukar vara kortare

 

och i loungen på ovanvåningen vankas, som alltid på Distortion, ROCK-KARAOKE.

 

 

 

Ordinarie entrépris är 90 kr, men

 

för den som visar Distortions medlemskort i entrén kostar det bara 70 kr och

 

alla som är (eller går) med i Distortions facebookgrupp och tackar ja till detta event senast kl. 23 på lördag och dyker upp före kl. 01 kommer in för futtiga 50 kr!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagens Aktiviteter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stockholm

National Day Of Sri Lanka

Hours: 00:00 – 00:00

Aitor Ortiz

Hours: 10:00 – 21:00

Inka- Gold Treasures

Hours: 10:00 – 20:00

Anton Corbijn

Hours: 10:00 – 21:00

Ron Haviv – Haiti in pictures – two years after the disaster

Hours: 10:00 – 21:00

Margaret M. de Lange

Hours: 10:00 – 21:00

The four seasons

Hours: 11:00 – 17:00

Skimrande silver

Hours: 11:00 – 17:00

Klara Soup Theatre

Hours: 12:00 – 14:00

Gertrude Stein

Hours: 13:30 – 15:50

Cooking Tiger

Hours: 14:00 – 17:00

BROLLE – ROCK´N´ROLL

Hours: 15:00 – 17:30

Monty Python´s SPAMALOT

Hours: 15:00 – 17:00

Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!

Hours: 15:00 – 17:00

SWEDISH STARS

Hours: 15:00 – 17:00

Swan Lake

Hours: 15:00 – 16:15

Hagmans konditori

Hours: 16:00 – 18:25

First Aid Kit

Hours: 17:00 – 19:00

Hair

Hours: 18:00 – 20:25

Olof Palme

Hours: 18:00 – 20:00

Magical weekend at Undici

Hours: 18:00 – 02:00

Norra Brunn Comedy

Hours: 18:30 – 00:00

BROLLE – ROCK´N´ROLL

Hours: 19:00 – 21:30

In the next room

Hours: 19:00 – 21:00

Rhapsody in Brass

Hours: 19:00 – 21:00

Robbers

Hours: 19:00 – 21:00

The Ghost Sonata

Hours: 19:00 – 21:00

Swan Lake

Hours: 19:00 – 20:15

Blåskäggs borg / Trouble in Tahiti

Hours: 19:00 – 21:00

The dance of death

Hours: 19:00 – 21:05

The Half done sky

Hours: 19:00 – 20:20

GRAND FINALE-Spaghettiopera 15

Hours: 19:00 – 21:00

Persona

Hours: 19:00 – 20:30

Fem kända musiker döda i seriekrock

Hours: 19:00 – 21:00

Monty Python´s SPAMALOT

Hours: 19:30 – 21:30

Hagmans konditori

Hours: 19:30 – 22:00

Hedda Gabler

Hours: 19:30 – 21:30

Östblocket

Hours: 20:00 – 22:00

Andy Brown VS ManLuckerz & The Zim-Traditional Unity FEAT. Ambuya VaJesina Madhinga Chikutu

Hours: 20:00 – 00:00

First Aid Kit

Hours: 21:00 – 23:00

Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!

Hours: 21:00 – 23:00

Outernational

Hours: 21:00 – 03:00

RAW comedy club

Hours: 21:00 – 00:00

Clandestino & Fiesta Total All Stars

Hours: 21:00 – 02:00

PREMIERE! CHAFED FEET!

Hours: 21:00 – 00:00

Fatlip / Pharcyde

Hours: 21:00 – 23:00

NICK LOWE with BAND

Hours: 21:00 – 23:00

Lennie Skifs – Still Crazy

Hours: 21:00 – 23:00

Finally weekend | Club Amnesia

Hours: 21:00 – 00:00

Svenska Musikklubben

Hours: 21:00 – 03:00

Unbeatable – An evening among the stars

Hours: 21:00 – 23:00

MAURO PICOTTO

Hours: 22:00 – 03:00

Friday & Saturday at PURE Nightclub Stockholm

Hours: 22:00 – 02:00

BALDWIN & DJ Swss!

Hours: 22:00 – 03:00

NIGHTCLUB N-TOURAGE | CELEBRATE THE FUTURE

Hours: 22:00 – 03:00

Berns Bistro & Bar W. 5

Hours: 22:00 – 03:00

The party continues at Stereo Nightclub!

Hours: 22:00 – 05:00

Punk is nice!

Hours: 22:00 – 03:00

PopSystemet

Hours: 22:00 – 03:00

THIS weekend at SOLIDARITET !

Hours: 23:00 – 05:00

Scandalbeauties – Miss Scandal 2012

Hours: 23:00 – 03:00

SIMON HAYDO Sthlm LTD, JOEL MULL & STEVE RACHMAD (Get physical, Music man/Amsterdam))

Hours: 23:00 – 04:30

Club Soul

Hours: 23:30 – 03:00

Göteborg

Gothenburg International Film Festival

Hours: 00:00 – 00:00

National Day Of Sri Lanka

Hours: 00:00 – 00:00

Gothenburg Boat Fair

Hours: 10:00 – 18:00

Vilhelm Hammershøi

Hours: 11:00 – 17:00

STENA 15

Hours: 11:00 – 17:00

WEDDING FAIR

Hours: 11:00 – 17:00

Question mark

Hours: 12:00 – 14:00

Gothenburg Symphony Orchestra with Krzysztof Urbanski

Hours: 15:00 – 17:00

Ledin Showtime

Hours: 15:00 – 17:30

Stage Fright

Hours: 15:30 – 17:30

Lady Macbeth of the Mtsensk District

Hours: 18:00 – 21:10

At the last minute

Hours: 18:00 – 19:20

I do not want to die, I just do not want to live

Hours: 18:00 – 20:00

CIRKUS CIRKÖR Wear it like a crown

Hours: 18:00 – 20:00

Get Infected Tour

Hours: 19:00 – 21:00

TRÄD GRÄS OCH STENAR with THOMAS TIDHOLM

Hours: 19:00 – 21:00

Cabaret Lorensberg

Hours: 19:00 – 23:00

R.E.A.

Hours: 19:00 – 23:30

Oakley’s show

Hours: 19:30 – 00:00

Stage Fright

Hours: 19:30 – 21:30

MAGNUS HÄRENSTAM – Morsning & Goodbye

Hours: 19:30 – 22:00

THE PUSHER & Freekok

Hours: 20:00 – 23:00

BGC | RUSH NIGHTCLUB SATURDAYS

Hours: 21:00 – 03:00

Party @ Gretas

Hours: 21:00 – 04:00

Ledin Showtime

Hours: 21:00 – 22:30

Hederos & Hellberg

Hours: 22:00 – 00:00

BERSÅ SATURDAY NIGHT

Hours: 22:00 – 03:00

FILIP RADIC

Hours: 22:00 – 03:00

INDIE DISCO – DJ´s: ADAM (BOCKSTENSMÄNNEN) & SIRI (HAPPY HANDS CLUB)

Hours: 22:00 – 03:00

Locatelli W.5

Hours: 22:00 – 02:00

Lounge(s) || w.05

Hours: 23:00 – 04:00

GLOW nightclub

Hours: 23:00 – 05:00

Beat – Dj Iris

Hours: 23:58 – 03:00

Malmö

National Day Of Sri Lanka

Hours: 00:00 – 00:00

Mode utan Midja

Hours: 10:00 – 16:00

Graphics loves photography

Hours: 10:00 – 16:00

White Lines – Sophie Tottie

Hours: 10:00 – 16:00

Scene Change

Hours: 11:00 – 18:00

FRANCISCO GOYA – The Disasters of War

Hours: 11:00 – 17:00

GERHARD NORDSTRÖM

Hours: 11:00 – 17:00

Bridal Fair

Hours: 11:00 – 17:00

trash.dk

Hours: 12:00 – 18:00

Håkan Askmark

Hours: 12:00 – 16:00

Kerro Holmberg

Hours: 12:00 – 17:00

Fredrik Værslev

Hours: 12:00 – 18:00

Simon Andrews

Hours: 12:00 – 18:00

Palladium Baroque 2012 Ensemble Mare Balticum with Martin Bagge & Mikael Paulsson – “Ack, Libertas!”

Hours: 12:00 – 14:00

Palladium Baroque 2012 – London Calling

Hours: 14:00 – 16:00

Zpanska flugan

Hours: 15:30 – 17:50

Palladium Baroque 2012 – Paradiso Musicale with Dan Laurin

Hours: 17:00 – 19:00

Les Misérable

Hours: 18:00 – 21:00

ANDERS F RÖNNBLOM BAND

Hours: 19:30 – 21:30

Zpanska flugan

Hours: 19:30 – 21:50

Perikles v

Hours: 19:30 – 21:30

Comedy Explosion

Hours: 20:00 – 22:00

tAKiDA

Hours: 20:00 – 22:00

Acoustic Blues Night

Hours: 20:00 – 22:00

Captain Carpet & His Oriental Psychojugend, Vånna Inget, DunDun

Hours: 21:00 – 03:00

Klubb Living @ Inkonst

Hours: 22:00 – 03:00

Friday & Saturday @ Harrys

Hours: 22:00 – 03:00

Thus:Owls

Hours: 22:30 – 00:30

WHITE – Every Saturday

Hours: 23:00 – 03:00

Saturday @ Prins Bernhard

Hours: 23:00 – 03:00

Party @ Etage

Hours: 23:00 – 04:00

CELEBRATING 3 DISTORTED YEARS

Hours: 23:00 – 03:00

Party @ Breeze

Hours: 23:00 – 05:00

Club Eightball

Hours: 23:30 – 04:00

WONK: DeeJay Jonny & Christoffer Földes

Hours: 23:30 – 05:00

JohnnyTooBad & Love Bounce

Hours: 23:30 – 03:00

KB Nightclub

Hours: 23:30 – 04:00

Oslo

National Day Of Sri Lanka

Hours: 00:00 – 00:00

Easter Island, Myths, and Popular Culture

Hours: 10:00 – 17:00

PER INGE BJØRLO

Hours: 11:00 – 17:00

Painting Canada: Tom Thomson and The Group of Seven

Hours: 11:00 – 17:00

The City & Blindern

Hours: 11:00 – 17:00

Kirstine Roepstorff. Amorphousness Wunderkammer

Hours: 12:00 – 17:00

Hector Meriles

Hours: 12:30 – 15:00

Odeon Jazz Quartet

Hours: 14:00 – 16:00

Oslo Radio Orkester

Hours: 15:00 – 17:00

Trond Olsen Band

Hours: 16:00 – 18:00

Antonsen/Hvalryg/Olstad Trio (OJ)

Hours: 16:00 – 18:00

Das Boot

Hours: 17:30 – 19:30

Wolf Rock

Hours: 18:00 – 20:00

Art

Hours: 18:00 – 19:20

YLVIS 4

Hours: 18:00 – 20:00

THE GOOD PEOPLE FROM Sezuan

Hours: 18:00 – 20:00

La Bohème

Hours: 18:00 – 20:30

Hildringstimen – a musical about Erik Bye

Hours: 18:00 – 19:40

Jåtåkdag – Komilab nr. 6

Hours: 18:00 – 20:00

Riding Romance 1 Swan Lake

Hours: 19:00 – 21:00

Komikameratene

Hours: 19:00 – 21:00

ELEKTROLOCO

Hours: 20:00 – 03:00

ØIVIND BLUNCK SIMPLY

Hours: 20:00 – 22:00

TRIGUE & ROLFFA

Hours: 20:00 – 22:00

HENRY ROLLINS – SPOKEN WORD

Hours: 20:00 – 22:00

YLVIS 4

Hours: 20:30 – 22:30

Oslo RoryNights – A Tribute To Rory Gallagher

Hours: 21:00 – 23:00

Stand Up @ Klubbscenen

Hours: 21:00 – 23:00

ALL FOR Rognan

Hours: 21:00 – 23:00

Klubb: Oh Mama! present: FEMALE TAKEOVER NIGHTS

Hours: 22:00 – 03:00

Saeed Shayesteh

Hours: 22:00 – 00:00

Rootwork & Arne Olav Hageberg

Hours: 22:00 – 00:00

Juicy: Kenny Dope & Rasheed Chappell

Hours: 23:00 – 04:00

Name, Chali & ESHM

Hours: 23:00 – 03:30

Köpenhamn

National Day Of Sri Lanka

Hours: 00:00 – 00:00

CIFF

Hours: 09:00 – 18:00

Danish and Nordic Art 1750-1900

Hours: 10:00 – 17:00

French Art 1900-30

Hours: 10:00 – 17:00

The Human Comedy

Hours: 10:00 – 17:00

European Art 1300-1800

Hours: 10:00 – 17:00

Gallery Int. Fashion Fair

Hours: 10:00 – 19:00

Louisiana on paper: Ellsworth Kelly

Hours: 11:00 – 18:00

LOUISIANA CONTEMPORARY

Hours: 11:00 – 18:00

Andreas Gursky

Hours: 11:00 – 18:00

Singin’ In The Rain

Hours: 15:00 – 17:50

JAZZ, LOVE & HENDERSON

Hours: 16:00 – 18:00

Underground Man

Hours: 17:00 – 18:00

Kentex 50

Hours: 17:00 – 19:00

Stand-up @ Comedy ZOO

Hours: 19:00 – 00:00

Ghosts

Hours: 19:30 – 21:30

DAHL / LUNDGAARD / ZIGMUND

Hours: 20:00 – 22:00

BOBO STENSON SOLO (SE)

Hours: 20:00 – 22:00

Singin’ In The Rain

Hours: 20:00 – 22:50

The nerds are coming!

Hours: 20:00 – 22:00

Magtens Korridorer

Hours: 20:00 – 22:00

Birds On The Wire

Hours: 20:00 – 22:00

Kentex 50

Hours: 20:30 – 22:30

OK Star Orchestra (SWE)

Hours: 21:00 – 23:00

Thomas Buttenschøn

Hours: 21:00 – 23:00

Svedhytten

Hours: 22:00 – 03:00

Club 16

Hours: 22:00 – 03:00

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s