Saturday the 21st of january in Swedish

Stockholm

The Stephen Rappaport Band
Södra Teatern
Lördag
(Konsert)

Image of The Stephen Rappaport Band

Att se The Stephen Rappaport Band är mycket mer än bara en konsertupplevelse. Nyskrivet material i vitt skilda musikstilar och monologer gör denna performance omöjlig att genrebestämma. Bandet firar denna kväll releasen av sin nya skiva Wet Spot.

Medlemmar:
Stephen Rappaport, sång, dragspel
Johan Carlberg – Gitarr
(Herbie Hancock, Eric Bibb, Robyn, Jennifer Brown and Dead Starlet m.m.)
Jocke Backman- bas, sång
(Patrik Isaksson, Sara Dawn Finer, Carola Häggkvist, Andreas Jonsson.).
Niklas Gabrielsson- slagverk, sång
(Oskar Linnros, Rebecca Thornqvist, Robyn, Eagle Eye Cherry, Orup, GES)

Hank & Cupcakes
Debaser Slussen
Lördag
(Konsert)

Image of Hank & Cupcakes

You Say France & I Whistle har haft fullt upp med att nå ut med sin musik på alla möjliga sätt, förutom att släppa ett album. Men nu är det här, debutalbumet ANGRY MEN, som släpps den 23:e januari.

Sedan Bandet bildades 2006 har de spelat på klubbar runt om i landet, en veranda, ett skyltfönster i city, ett omklädningsrum, och på någon enstaka skärgårdsbåt. Andra stopp har varit på några av de största svenska festivalerna. Startskottet för utlandsspelningarna var på Milano Fashion Week. Efter det har de turnerat i Tyskland och USA.

2012 startar med en smäll: fyra spelningar på festivalen Eurosonic i Holland, efter det släpps ANGRY MEN, och sen turné i Tyskland, Frankrike, Holland och Schweiz. I mars bär det av mot USA igen. Releasefesten på Debaser Slussen blir den enda Sverige-spelningen på europaturnén.

HANK & CUPKAKES
Med sin kaxiga och dansanta pop tuffar Brooklyn-baserade drum and bass-duon Hank & Cupcakes på som tåget och har hyllats av bland annat MTV för sitt “nya sound”. Nu stannar tåget till på både Debaser Malmö och Slussen så se till att hoppa på det innan det är för sent!

Hank & Cupcakes bildades i Tel Aviv men valde kort därefter att flytta till Kuba där de tillbringade de kommande sex månaderna med att utforska och jobba med sin musik. Duon hamnade till slut i Williamsburg, Brooklyn, dragna av vad de själva beskriver som “the music, the streets, the energy, the electricity and the nonstop movement of NYC… We feel we can’t just sit still here and have the urge to be in constant musical motion.”

I augusti åkte duon till Tyskland och Berlin där de spelade in sin fullängdsdebut med svenska producenten Ludwig Boss i den legendariska Hansa Studios. Därifrån inledde bandet, som enligt Time Out New York är ett så kallat “måste-se-band”, sin turné innehållande spelningar på bland annat CMJ och som support till Deadmau5 i New York på nyårsafton. Nu kommer de tillbaka till Europa så ta chansen, det här måste ses live!

Djs är SNASK OFF! med gäster!
Konfetti. Maraccas. Störtande kapsyler. Endorfinet sköljer över den inre rösten. Dansskor guppar. Ryggar sviktar. Orkestern startar helgen. Vi duschar ditt samvete med endorfinkickar och kallt vitt vin. Masker dras på och allt är bara SNASK.

Obs, tiderna är ej exakta, kom i tid!

23:00 You Say France & I Whistle
You Say France & I Whistle kommer från Stockholm och består av medlemmarna Patrik, Claes, Ida, Petter och Christian. Sedan 2006 har bandet spelat runt om i Sverige på bland annat Peace & Love och Malmöfestivalen. 2007 släppte de sin första demo och året efter kom debut EPn.
22:00 Hank & Cupcakes (US)
Duon Hank & Cupcakes kommer från New York och släppte 2010 sin självbetitlade debut-EP. En EP som spelats in med Mark B Christiansen (N.O.R.E., 50 Cent). Även bandets nya singel, “HIT” har Mark varit med och spelat in.

Fröken Julie
Stockholms Stadsteater
Lördag
(Teater)

Image of Miss Julie

Vad vill unga vackra bortskämda Julie?
Det är midsommarafton och hon riktar sin blick mot Jean, Kristins trolovade.
Vad kan Kristin göra?
Både hon och Jean är anställda av Julies far.
Julie får sin natt med Jean.
Men vad kostar den?
Helena Bergström debuterar som teaterregissör med Strindbergs relationsdrama från 1889 – en svetslåga om makt, självbevarelsedrift och överlevnad.

No Man´s Land
Stockholms Stadsteater
Lördag
(Teater)

Image of No Man´s Land

Två mogna herrar i Londonnatten. Spooner och Hirst möts – över åtskilliga sejdlar öl – på en pub i Hampstead. De fortsätter hem till Hirsts villa, dricker vidare, diskuterar litteratur, ifrågasätter varandra, minns fel, talar sanning eller ljuger vilt. Och vad är alls sanning på Hampstead Heath? Var herrarna verkligen bekanta i Oxford? Är de båda verkligen författare? Har Hirst förfört Spooners fru? Och var det Spooner som drunknade i Hirsts dröm? Eller är det kanske bara spriten som är riktigt sann här?
Ingen mans land hade urpremiär 1975 och brukar räknas till Nobelpristagaren Pinters ”memory plays” – pjäser om minnet och kampen om det förflutnas sanningar.

RENT
Maximteatern
Lördag
(Musikal)

Image of RENT

Temperaturen har krupit ner under nollgradersstrecket och det drar kallt. Huset är i förfall och maten och pengarna är slut. Ändå spirar det av vänskap och kärlek.

Varmt välkomna till RENT.

För sjuttonde året i rad har Viktor Rydberg Gymnasium äran att få presentera en egenhändigt producerad musikal. Klicka dig runt och ta del av information om produktionen, medverkande, sponsorer, Viktor Rydberg Gymnasium och tidigare musikaler. Kontakta oss gärna vid frågor!

Messias
Kungliga Operan
Lördag
(Balett)

Image of Messias

I sin abstrakta helaftonsbalett Messias från 1998 – till musik ur barockmästaren Händels oratorium ­– berättar den argentinske koreografen Mauricio Wainrot inte om Jesu liv och död. Han vill istället hylla livet och spegla den mystik och religiositet, det hopp och den glädje som finns i musiken. Wainrots uttrycksfulla koreografi kräver både akrobatik och lyrisk känsla av dansarna i Kungliga Baletten. Hallelujakören blir en storartad avslutning i dans, sång av Kungliga Operans sångsolister och kör samt musik från Hovkapellet.

WELCOME THE WEEKEND
Kammakargatan 22
Lördag
(Klubb)

Image of WELCOME THE WEEKEND

Välkomna till ännu en galen helg som kommer ske på Cassiana’S!
Ni som har varit hos oss vet att vi alltid levererar upp till max.
Ännu helg som väntar på oss och HÄRMED är du bjuden.
Med eran glädje och energi så kan ni lämna festen till våra händer.
DJS:
Fredag: Nicky Sthlm
Lördag: Amillie

Baren:
•Kvällens vin (Rött/Vitt/Rosé) 49:-
•Stor stark/Cider 35:-
•Shot 44:-

● Skriv upp dig och ditt sällskap på wallen, Gästlistan ger er fri entré fram till kl 23:30!

Varmt välkomna önskar vi på Cassiana’S

Cassiana´S – Kammakargatan 22 – Vårdad klädsel – Åldersgräns 18+

Clandestino Fiesta Total – Salsa Caribbean
Clandestino / Restaurang Fleming
Lördag
(Klubb)

Image of Clandestino Fiesta Total - Salsa Caribbean

CLANDESTINO LÖRDAG FIESTA TOTAL®.
☞ Tropical Caribbean & Salsa ®
☞ 2 Dansgolv.

☞ Dansgolv 1 :Salsa, Cumbia, Merengue, Bachata & Fiesta Total ®

☞ Dansgolv 2: Reggaeton, Merengue Electronico, Dirty Dutch House Electro, Latin Electro, Dance Hall, Soca, Reggae, RnB, Hip Hop m.m*

☞ Djs: ★ ®
– Dj Alex Alejandro ®.
– Dj Carlos El Salsero.
– Dj Frah Cabrera.
– Dj A-Vilan.(offline)
– Dj Dario Toro.(offline)

☞ Happy Hours mellan 21:00 till 23:00
Vin, öl och cider !!!

☞ Inträdesavgift :
* 21:00 -> 100 kr.
* 21:00-22:00 med medlemskort/Vip fri entré.
* 22:00-24:00 med medlemskort/Vip -> 80 kr.

☞ Åldersgräns: 22-99½ med LEG !!
☞ Vi REKOMMENDERAR er att komma tidigt !!!!

Clandestino / Fleming.
Fleminggatan 2.
T-Rådhuset, Stockholm.

Göteborg

Carl-einar Häckner – Swedish Meatballs With Lingonberry
Teater Aftonstjärnan
Lördag
(Show)

Image of Carl-einar Häckner - Swedish Meatballs With Lingonberry

En nyskriven helaftonsföreställning i två akter. Mirakel och musik och en publik som är med och skapar det som händer på scen.

Spelas fredagar kl19.30 och lördagar 15.30 och 19.30 t.o.m 25/2 2012

Nypremiär Nyårsafton kl 19.30
Spelas följande veckor 2012: v1 v2 v3 v6 v7 v8

Biljetter säljs av Pusterviks biljettkontor på Järntorget, tel 031-13 06 80 och
av TICNET.se

P3 GULD 2012
Lisebergshallen
Lördag
(Show)

Image of P3 GULD 2012

Lördagen den 21 januari 2012 är det dags för den tionde P3 Guldgalan i ordningen.

Sveriges Radios P3:s hyllning till den svenska musiken sker för andra året i Lisebergshallen i Göteborg. Några av årets bästa och mest uppmärksammade svenska artister spelar på galan och P3 Guldpriser i nio priskategorier delas ut.

Galaföreställningen P3 Guld direktsänds i Sveriges Radio P3 kl 20.00 och eftersänds samma kväll i Sveriges Television.

Under perioden 23 november-5 december avslöjar P3 Guld vilka artister som uppträder på galan i Lisebergshallen. Nominerade artister avslöjas vid det årliga P3 Guld-pressminglet i december.

Programledare: Salem Al Fakir

Artister:

Veronica Maggio, Maskinen, First Aid Kit, Markus Krunegård, Kapten Röd, Rebecca & Fiona, Fibes Oh Fibes, Frantic Amber och Laleh.

PETTER SEANDER & THE SLYTEST
Sticky Fingers
Lördag
(Konsert)

Image of PETTER SEANDER & THE SLYTEST

The Slytest, bestående av Dan Axelsson och Simon Larsson, har vandrat en bit bort från sin grundläggande fascination för americana, alt country och amerikansk roots för att hitta hem i ett bredare spektra. Debutsingeln ”Who You Are” doftade Elvis Costello och kommande fyrspårs-EPn (som fysiskt släpps enbart på en vinyl 7”a) tar oss med till en plats någonstans mellan Tom Pettyssmekning och James Browns furiösa extas. ”Gubbig pop” säger bandet självt – hittigt säger Birds Will Sing For You.
PETTER SEANDER
Til Death Do Us Apart” är Petter Seanders andra studioalbum, uppföljaren till lovordade “The Denial Of Me, Myself & I” som släpptes 2010. Albumet spelades in med Detektivbyråns Martin Molin som co-producent och mastrades i vanlig ordning av Kristian Anttila. Petter spelar majoriteten av instrumenten själv och albumet spelades in i ett gammalt missionshus i de Wermländska skogarna.

Sedan debutalbumet har Seander turnerat i Kina, England, Tyskland och Sverige samt fortsatt att backa upp Kristian Anttila, spela med Manifest-vinnande Fulmakten7 och mixa/mastra album för andra artister. 2011 släpptes “Destroyer EP” i England via FIKA Recordings. EP:n skapade en buzz i engelska indiebloggar och säljs numera exklusivt via Rough Trade i London.

“Til Death Do Us Apart” är ett album som tematiskt rör sig kring tankar på döden – det kanske allra mest allmänmänskliga som finns runt oss. Vi rör oss musikaliskt i det gränsland som Petters publik känner igen sig i – indie, americana, amerikansk lo-fi. Den här gången rotar vi djupare i instrumentlådan – tvärflöjt, flygel, Casio SA-10-trummor dyker upp. Albumet föregås av singeln och videon “When Something Dies”. Den fysiska utgåvan består enbart av handnumrerade vinyl (cd:n är död!). Digitalt finns albumet på allt från I-tunes till Spotify.

Hemsida: http://www.petterseander.com

Vi drar på jazzklubb!
Nefertiti
Lördag
(Konsert)

Image of We're going on jazz clubs

Minifestival för ung, nyskapande musik!

Kartong Inn presenterar stolt Vi Drar på Jazzklubb!, omgång två av Göteborgs grymmaste festivalserie i miniformat, denna gång på fantastiska Nefertiti!

I vanlig ordning blir det en schysst blandning unga, nyskapande band på scenen och avslutas såklart med
Nefs egna succénattklubb, klubb Beat.

XENIA KRIISIN MED VÄNNER
Med hennes minimalistiska melodier och stora ljudlandskap ger Xenia Kriisin er något som man sällan har hört. Vackra fraser som kontrasteras med hennes något mörka texter, dock med en konstant medvetenhet om livets ironi.

Xenia Kriisin – Sång, Cittra, Baspedal
Karin Verbaan – Sång
Hanna Tolf – Sång
Hannah Shermis – Sång
Johan Hjalmarsson – Trummor och Slagverk

PYSSLING
En liten trio med stora ambitioner. Fela Kuti tar en pilsner med Albert Ayler. Thelonius Monk går en promenad med Lasse Dahlquist. Ornette Coleman spisar gamla skillingtryck med Byss-Calle. Allt detta medans pysslingarna lurar under bord och bakom träd med öronen på helspänn och instrument i nävarna.

Pontus Hedström – Saxofoner
Viktor Reuter – Kontrabas
William Soovik – Trummor och Skrammel

SVENSKA IMPROVISATIONS
är en jazzkvintett från Göteborg. Under året 2010 har Svenska Improvisations vunnit hjärtan hos en bred publik i Västsverige. Med sin kompromissfulla men oförutsägbara naivism bryter de ständigt ny mark i en ljudvärld fylld av folklig dadaism.

Petter Findin – saxofon
Jonathan Gustavsson – trumpet
Viktor Olofsson – gitarr
Henrik Aronsson – kontrabas
David Wirzén – trummor

Kl 19. Entré 100 kr (80 kr för medlemmar i Kartong Inn).

I do not want to die, I just do not want to live
Göteborgs Stadsteater
Lördag
(Teater)

Image of I do not want to die, I just do not want to live

Tosca är en kontrasternas glödheta opera och intrigen drar åt thrillerhållet. Den handlar om sångerskan Floria Tosca, dödligt kär i konstnären Mario Cavaradossi, och polischefen Scarpia, som vill ha Tosca. Den historiska bakgrunden var det explosiva sekelskiftet 1800 då Napoleon kom över Alperna till Italien. Puccini komponerade verket när han var på höjden av sin skaparkraft och verket hade urpremiär år 1900. Denna nya uppsättning utspelar sig i ett stycke storslaget Italien mellan två världskrig.

Storyn slutar med ond, bråd död, men verket återuppstår, en Tosca-uppsättning per decennium är ett ”måste”. Den första uppsättningen på GöteborgsOperan gavs 1996, följt av tre nypremiärer, den senaste 2003. I titelrollen hörs denna gång den renommerade Ingela Brimberg. Tomas Lind, som senast gjorde vår Don Carlos, sjunger Cavaradossi. För regin står Lorenzo Mariani, konstnärlig chef vid anrika operahuset Teatro Massimo i Palermo, Sicilien.
Floria Tosca, Cavaradossi och Scarpia har alla historiska förlagor. På vilket sätt staden Rom kommer synas i GöteborgsOperans nya Tosca ska vi inte avslöja, annat än att det blir en i flera bemärkelser svindlande upplevelse, där sångerskan Tosca inkarnerar den italienska musikteaterns skönhet och själ…

BERSÅ SATURDAY NIGHT
BERSÅ
Lördag
(Klubb)

Image of BERSÅ SATURDAY NIGHT

BERSÅ SATURDAY NIGHT | 21 JAN | FRI ENTRÉ TILL 23.30
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Succéklubben Saturday Night har satt sina spår under 2011. Räkna med att 2012 blir ännu bättre! Med nästan över 800 besökare varje Lördag så vet man att Berså är stället att besöka en lördag kväll!

Konceptet är enkelt!

Bra musik.
Goda drinkar.
Kärlek.
God stämning.
Vacker personal.
Kvalité.
Trevliga Vakter.

Allt man kan önska sig för att komma igång till en god stämning!
För bordsbokning kan ni ringa Bassam på 0766 23 89 27.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
För fri entré samt köföreträde till 23.30 Osa namn/efternamn till 0733-80 25 87 eller skriv på wallen.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Varmt välkomna önskar
Berså, Bassam Janine, Daniel Hennemann & Eric Meiton!

NIC FANCIULLI
Culture Box
Lördag
(Klubb)

Image of NIC FANCIULLI

BLACK BOX: SOUND OF BERGHAIN
RYAN ELLIOTT (OSTGUT TON/BERGHAIN/US)
NORMAN NODGE (OSTGUT TON/BERGHAIN/DE)
COCKTAIL BOX: THE FLYING DISCO CIRCUS
MESTER JAKOBSEN
CK FELTMAN

P3 Guld Afterparty! Indiedisco, DJ Makthaverskan
Jazzhuset
P3 Guld efterfesten!!
Efter flera års stora framgångar i städer som Stockholm, London, Paris och Barcelona har INDIE DISCO gjort entré i Göteborgs klubbvärld. På två golv presenterar en radda av Djs den bästa INDIE DISCOn du kan tänka dig.
Din kropp kommer åter att förlösas till toner av indie-hits, indie-indie, hits-indie. Som om det inte vore nog blir det hypnos-synth, growl-disco & hippie-spacerock samt en och annan pistol-punk och ny modern feber-hip-hop/R&B. Naturligtvis även swindie efter som vi befinner oss i GBG.

DJ´s

SCENEN:
TUR & RETUR

LOUNGEN:
MAKTHAVERSKAN (DJ)
DJ PÅ SEMESTER

Malmö

Lasse Stefanz
Swedbank Stadion
Lördag
(Konsert)

Image of Lasse Stefanz

Lasse Stefanz gästar Dans i Afton 21 januari Restaurang 1910 Swedbank Stadion!

Vi står inför en händelserik vår på Swedbank Stadion.

Den 1 oktober hade vi Al Gore, Hans Blix m.fl på besök för att berätta om Obekväma sanningar och hållbara lösningar.

Den 29 oktober hade vi premiär för Dans i Afton och vi gästades av Arvingarna.

Övriga band som får Swedbank Stadion att gunga framöver är:
21/1 2012 – Lasse Stefanz
4/2 2012 – Perikles
31/3 2012 – Lars Kristerz
28/4 2012 – Scotts

Mattias Alkberg
KB
Lördag
(Konsert)

Image of Mattias Alkberg

Presenteras av Kulturbolaget

Det är snart 20 år sedan han skivdebuterade med The Bear Quartet. Sverige genom tiderna bästa och mest envisa indiegrupp som förra året släppte sitt femtonde album.

Hans första musikaliska soloutflykt kom med Mattias Alkberg BD:s hyllade album “Tunaskolan”. Sedan dess har den kompromisslöse norrlänningen spottat ur sig en rad fantastiska alster.

I slutet av september släpptes “Anarkist”. En bok och ett album, sammantvinnad till en röd tråd. Hans sjätte album i eget namn och hans femte bok efter fyra diktsamlingar. Denna gång mer hyllade än någonsin.

Sugarplum Fairy & Jackie Khan
Debaser
Lördag
(Konsert)

Image of Sugarplum Fairy & Jackie Khan

Lördagen den 21 januari är det efter lite julledigt nypremiär för rockklubben Beggars Banquet på Debaser i Malmö. Vad vore då lämpligare än att dansa ut det sista av julen och kicka igång 2012 med två band som kan försätta berg i gungning? Absolut ingenting! Beggars Banquet kan därför stolt, rakryggat och högaktningsfullt presentera följande:

SUGARPLUM FAIRY
“You Can’t Kill Rock’n’Roll” heter en av bandets många hitsinglar och vi kan inte annat än hålla med. Dessa Borlängegrabbar har spelat ihop i över 13 år, släppt fyra fullängdsalbum och ett 10-tal singlar som alla spelats flitigt i etern. De har sedan 2001 spelat på samtliga Peace&Love-festivaler och under 2008 hade bandet sammanlagt sålt över 100 000 plattor. De har legat relativt lågt under 2011, men med en ny skiva på gång är de grymt spelsugna och eftersom de inte spelat i Malmö sedan 2008 känns det extra roligt att få presentera denna exklusiva klubbspelning! Vi välkomnar Sugarplum Fairy till klubben med näven i luften!

JACKIE KHAN (support)
Som kvällens supportband bjuder vi på ett uppkäftigt Malmöband med rötterna i Värmland. Det skramlar och det distar och de ger sig inte förrän alla sjunger med. De har tidigare spelat på bland annat NOA-festivalen och Malmöfestivalen, men detta är deras debut på Debaser. Räkna med att de kommer att bjuda på en upplevelse du inte glömmer i första taget!

Som vanligt står arrangörerna TWIST ACTION HEROES själva i DJ-båset hela kvällen!

Obs, tiderna är ej exakta, kom i tid!

22:30 Sugarplum Fairy
Sugarplum Fairy kommer från Borlänge och är ett femmannaband som inkluderar Victor och Carl Norén, småbrorsor till Mando Diaos Gustav Norén. Bandet bildades 1998 i hemstaden. 2002 dök så inte The Libertines upp för sin spelning på Accelerator The Big One i Stockholm och Sugarplum Fairy fick fylla deras plats. Efter det ökade efterfrågan på bandet och producenten Ronald Bood blev intresserad av bandet. 2004 kom EPn “Stay Young” och den följdes av debutalbumet “Young & Armed”. Därefter väntade mycket turnerande för bandet som 2006 släppte sitt andra album, “First Round First Minute”. 2008 släpptes tredje plattan “The Wild One” som spelats in på Malaga och i Hamburg tillsammans med producenten Roland Spremberg.
21:30 Jackie Khan
Malmöbandet Jackie Khan, ursprunligen från Karlstad, består av Fredrik Capdevila, Wilgot Teddy, Jocke Malm och Jon Grumer. Man har tidigare kunnat se dem på bland annat NOA-festivalen och Malmöfestivalen.

Les Misérable
Malmö Operan
Lördag
(Musikal)

Image of Les Misérable

Musikalen Les Misérables baseras på Victor Hugos roman Samhällets olycksbarn (fransk originaltitel Les Misérables) som gavs ut 1862.

Les Misérables är en av vår tids populäraste musikaler och har gång på gång förfört sin publik genom att med underbar musik berätta en historia om livskraft och kärlek i en hård och kall tid. Berättelsen bygger på Victor Hugos roman om några fattiga människors öden i Frankrike under decennierna efter revolutionen, ett brutalt och orättvist samhälle för dem som lever i dess bottenskikt. Musikalen följer Jean Valjeans med- och motgångar, han hjälper människor som fallit offer för fattigdom och för samhällets maktfullkomliga kränkningar.

Historien börjar 1815 då Jean Valjean friges och slutar när han dör, arton år senare. Rollen som Jean Valjean spelas av Dan Ekborg. Fred Johanson gör Javert, polischefen som hela sitt liv jagar den försvunna straffången Jean Valjean. Det samvetslösa värdshusparet makarna Thénardier gestaltas av Marianne Mörck/Evamaria Björk och Peter Harryson. Fantine, fabriksarbeterskan som blir utstött när hennes kamrater får veta att hon har en dotter, Cosette. Jean Valjean lovar den döende Fantine att ta hand om Cosette som bor hos paret Thénardier som utnyttjar henne som piga medan deras dotter Éponine skäms bort. Musikalartisterna Karolin Funke och Annika Edstam delar på rollen som Fantine, Emmi Christensson och Mathilda Ahnell delar på rollen som Cosette och Ida Högberg sjunger rollen Éponine.

Förra året firade den brittiska musikalproducenten Cameron Macintosh 25-årsjubileum med Les Misérables. Då kunde det återigen konstateras att musikalen är en av världens mest älskade. Nästan 60 miljoner människor världen över har sett Les Misérables. Macintoshs signum är konceptmusikaler som ser exakt likadana ut världen över. När Les Misérables sätts upp i hösten 2011 behöver Malmö Opera inte följa originalkonceptet utan har fått förändra gestaltning och scenografi.

Les Misérables regisseras av Ronny Danielsson. Mats Rondin och Joakim Hallin turas om att
dirigera Malmö Operaorkester.

Klubb Living
Margareta Paviljongen
Lördag
(Klubb)

Image of Klubb Living

Dansa dig svettig denna kalla januarinatt på årspremiären för Klubb Living till det fetaste av Dancehall Reggae / Soul / Funk / Afrobeat / Pop!
Åldersgräns:
20
Evenemangslänk:
http://www.moriskapaviljongen.se

DISTORTED NEW SEASON
Deep Club
Lördag
(Klubb)

Image of DISTORTED NEW SEASON

Efter tre veckors frånvaro är det dags för Distortion att inleda sitt fjärde år på Deep och den nya säsongen för klubben, nu på lördag 21/1 och därefter varannan lördag udda veckor som tidigare.
Nytt är att vi kommer att vända på musikupplägget på dansgolven, vilket innebär att det

på lilla dansgolvet spelas en skön blandning av hårdrock, punk och annan rock av ett mer modernt datum (med fokus på 90-tal till nutid).

På stora dansgolvet serveras det mer klassiska motsvarigheter (från 50-tal till och med 80-tal).

För er som vill ha hård och alternativ metal finns fortfarande DUNGEON, där även köerna till baren brukar vara kortare

och i loungen på ovanvåningen vankas, som alltid på Distortion, ROCK-KARAOKE.
Ordinarie entrépris är 90 kr, men

för den som visar Distortions medlemskort i entrén kostar det bara 70 kr och

alla som är (eller går) med i Distortions facebookgrupp och tackar ja till detta event senast kl. 23 på lördag och dyker upp före kl. 01 kommer in för futtiga 50 kr!

Distortions facebookgrupp hittar du på http://www.facebook.com/groups/clubdistortion/
Åldersgränsen är dock 20 år.

Hoppas vi ses på Lördag ! 🙂

Dagens aktiviteter

Stockholm

Formex
Hours: 09:30 – 18:00
Margaret M. de Lange
Hours: 10:00 – 21:00
Aitor Ortiz
Hours: 10:00 – 21:00
Inka- Gold Treasures
Hours: 10:00 – 20:00
Anton Corbijn
Hours: 10:00 – 21:00
Ron Haviv – Haiti in pictures – two years after the disaster
Hours: 10:00 – 21:00
Peredvizjniki
Hours: 11:00 – 17:00
The four seasons
Hours: 11:00 – 17:00
Skimrande silver
Hours: 11:00 – 17:00
Hedda Gabler
Hours: 13:00 – 15:00
Miss Julie
Hours: 13:00 – 14:50
Gertrude Stein
Hours: 13:30 – 16:00
Monty Python´s SPAMALOT
Hours: 15:00 – 17:00
RACHMANINOV’S second Piano Concert
Hours: 15:00 – 17:00
Swan Lake
Hours: 15:00 – 16:15
Angels in America
Hours: 15:30 – 17:30
C Eriksson MAX
Hours: 16:00 – 18:00
Messias
Hours: 18:00 – 19:20
Norra Brunn Comedy
Hours: 18:30 – 00:00
The Ghost Sonata
Hours: 19:00 – 21:00
GRAND FINALE-Spaghettiopera 15
Hours: 19:00 – 21:00
Lucky Per’s Journey
Hours: 19:00 – 21:00
Hair
Hours: 19:00 – 21:40
Swan Lake
Hours: 19:00 – 20:15
RENT
Hours: 19:00 – 21:00
Persona
Hours: 19:00 – 20:30
No Man´s Land
Hours: 19:00 – 21:00
Monty Python´s SPAMALOT
Hours: 19:30 – 21:30
C Eriksson MAX
Hours: 19:30 – 21:30
Fight Club
Hours: 19:30 – 21:30
DIPLO
Hours: 20:00 – 22:00
Party @ Nigthclub Amnesia
Hours: 21:00 – 03:00
Outernational
Hours: 21:00 – 03:00
Unbeatable – An evening among the stars
Hours: 21:00 – 23:00
The Stephen Rappaport Band
Hours: 21:00 – 23:00
Party @ NIGHTCLUB N-TOURAGE
Hours: 21:00 – 03:00
Clandestino Fiesta Total – Salsa Caribbean
Hours: 21:00 – 02:00
Oh!@Ljunggren/Bruno
Hours: 21:00 – 01:00
ACE WEEK 3 – Ace turns 6 years – 25 DJs on three dance floors! PARTY!
Hours: 21:00 – 03:00
WELCOME THE WEEKEND
Hours: 21:00 – 03:00
DJ William Baldwin & Robin-G
Hours: 22:00 – 03:00
The weekend at Undici
Hours: 22:00 – 03:00
Hands On
Hours: 22:00 – 03:00
Berns Bistro & Bar W. 3
Hours: 22:00 – 03:00
Party @ Magenta
Hours: 22:00 – 03:00
WISH YOU WERE HERE WEEKEND
Hours: 23:00 – 05:00
Stereo Nightclub Fashion Show!
Hours: 23:00 – 03:00
90’s goes Lobby Nightclub
Hours: 23:00 – 05:00
Hank & Cupcakes
Hours: 23:00 – 01:00
Solidarity this weekend …
Hours: 23:00 – 05:00
Club Soul
Hours: 23:30 – 03:00
RYAN ELLIOT (OSTGUT TON)
Hours: 23:30 – 04:00

Göteborg

18th century Gothenburg
Hours: 10:00 – 17:00
FRIDA KAHLO & DIEGO RIVERA
Hours: 11:00 – 18:00
Vilhelm Hammershøi
Hours: 11:00 – 17:00
Favorit – vs. hatobjekt
Hours: 11:00 – 17:00
STENA 15
Hours: 11:00 – 17:00
JAN LÖÖF
Hours: 11:00 – 17:00
Edvard Munch: Portraits
Hours: 11:00 – 17:00
Carl-einar Häckner – Swedish Meatballs With Lingonberry
Hours: 15:30 – 17:30
I do not want to die, I just do not want to live
Hours: 18:00 – 20:00
CIRKUS CIRKÖR Wear it like a crown
Hours: 18:00 – 20:00
SOLOFESTIVAL
Hours: 18:00 – 00:00
Tosca
Hours: 18:00 – 20:50
At the last minute
Hours: 18:00 – 19:20
Cabaret Lorensberg
Hours: 19:00 – 23:00
R.E.A.
Hours: 19:00 – 23:30
We’re going on jazz clubs
Hours: 19:00 – 21:00
Carl-einar Häckner – Swedish Meatballs With Lingonberry
Hours: 19:30 – 21:30
Oakley’s show
Hours: 19:30 – 00:00
NATIONALTEATERNS ROCKORKESTER
Hours: 20:00 – 22:00
Club Centurion
Hours: 20:00 – 23:00
P3 GULD 2012
Hours: 20:00 – 23:00
PETTER SEANDER & THE SLYTEST
Hours: 21:00 – 23:00
Party @ Gretas
Hours: 21:00 – 04:00
THE SCRAGS & SERIOUS MYSTERIOUS 6 WAILING ANDY
Hours: 21:00 – 00:00
Ledin Showtime
Hours: 21:00 – 22:30
P3 Guld Afterparty! Indiedisco, Makthaverskan (DJ), T&R & DJ På Semester
Hours: 22:00 – 03:00
Christoffer Malm
Hours: 22:00 – 03:00
Dj Viet-Naam
Hours: 22:00 – 03:00
BERSÅ SATURDAY NIGHT
Hours: 22:00 – 05:00
NIC FANCIULLI
Hours: 23:00 – 03:00
GLOW nightclub
Hours: 23:00 – 05:00

Malmö

Mode utan Midja
Hours: 10:00 – 16:00
Graphics loves photography
Hours: 10:00 – 16:00
White Lines – Sophie Tottie
Hours: 10:00 – 16:00
Scene Change
Hours: 11:00 – 18:00
FRANCISCO GOYA – The Disasters of War
Hours: 11:00 – 17:00
GERHARD NORDSTRÖM
Hours: 11:00 – 17:00
Simon Andrews
Hours: 12:00 – 18:00
Les Misérable
Hours: 18:00 – 21:00
Lasse Stefanz
Hours: 19:30 – 21:30
Mattias Alkberg
Hours: 21:00 – 23:00
Sugarplum Fairy & Jackie Khan
Hours: 21:30 – 00:00
Klubb Living
Hours: 22:00 – 03:00
DISTORTED NEW SEASON
Hours: 22:00 – 03:00
Friday & Saturday @ Harrys
Hours: 22:00 – 03:00
Friday @ Prins Bernhard
Hours: 23:00 – 04:00
WHITE – Every Saturday
Hours: 23:00 – 03:00
KILOTON 1-ANNIVERSARY
Hours: 23:00 – 03:00
WONK
Hours: 23:00 – 05:00
Party @ Etage
Hours: 23:00 – 04:00
Party @ Breeze
Hours: 23:00 – 05:00
Club Eightball
Hours: 23:30 – 04:00
WONK
Hours: 23:30 – 05:00

Oslo

Easter Island, Myths, and Popular Culture
Hours: 10:00 – 17:00
The City & Blindern
Hours: 11:00 – 17:00
PER INGE BJØRLO
Hours: 11:00 – 17:00
Kirstine Roepstorff. Amorphousness Wunderkammer
Hours: 12:00 – 17:00
Emil & The Ecstatics
Hours: 16:00 – 18:00
Carl Winther Quartet feat. Jerry Bergonzi (OJ)
Hours: 16:00 – 18:00
CABARET
Hours: 17:00 – 19:00
Hildringstimen – a musical about Erik Bye
Hours: 18:00 – 19:40
THE GOOD PEOPLE FROM Sezuan
Hours: 18:00 – 20:00
La Bohème
Hours: 18:00 – 20:30
Wolf Rock
Hours: 18:00 – 20:00
Dear compatriots
Hours: 18:00 – 20:00
YLVIS 4
Hours: 18:00 – 20:00
El Cimarrón
Hours: 18:30 – 20:00
Entropi – Stafylokokktrilogien II
Hours: 18:30 – 21:30
Comedy Gala 2011
Hours: 19:00 – 20:15
Christmas Laughter 2011
Hours: 19:00 – 23:00
Ms. Lauryn Hill
Hours: 19:30 – 21:30
SASSYBEAT & KRAST
Hours: 20:00 – 22:00
Djangofestivalen
Hours: 20:00 – 00:00
ÅGE STEN NILSEN ENSEMBLE – THE SHOW MUST GO ON
Hours: 20:00 – 22:00
MAGNET
Hours: 20:00 – 22:00
VETO
Hours: 20:00 – 22:00
ØIVIND BLUNCK SIMPLY
Hours: 20:00 – 22:00
YLVIS 4
Hours: 20:30 – 22:30
Stand Up @ Klubbscenen
Hours: 21:00 – 23:00
Knut Reiersrud Band
Hours: 22:00 – 00:00
Toini & The Tomcats
Hours: 23:00 – 01:00

Köpenhamn

Golf at Bella
Hours: 00:00 – 00:00
Vidensfestival 2012 // RÆSON
Hours: 10:00 – 22:00
The Human Comedy
Hours: 10:00 – 17:00
Holidays & Leisure
Hours: 10:00 – 18:00
European Art 1300-1800
Hours: 10:00 – 17:00
Andreas Gursky
Hours: 11:00 – 18:00
Louisiana on paper: Ellsworth Kelly
Hours: 11:00 – 19:00
LOUISIANA CONTEMPORARY
Hours: 11:00 – 18:00
A folklore
Hours: 12:00 – 14:15
JAZZ, LOVE & HENDERSON
Hours: 16:00 – 18:00
LINDA P – and MIG
Hours: 16:00 – 18:00
Sonnets – free after …
Hours: 17:00 – 19:00
Stand-up @ Comedy ZOO
Hours: 19:00 – 00:00
Sex violence blood goop
Hours: 20:00 – 22:30
the Ride – Finally, a fun show
Hours: 20:00 – 22:00
Alceste
Hours: 20:00 – 22:35
MAKIKO HIROBAYASHI TRIO
Hours: 20:00 – 22:00
Svedhytten
Hours: 23:00 – 03:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s