Wednesday the 11th of january in Swedish

Stockholm

Carmen

Kungliga Operan

Onsdag

(Opera)

Image of Carmen

I cigarettfabriken i Sevilla arbetar Carmen. Vacker och egensinnig är hon en erotisk dröm för soldaterna vid kasernen. Don José har aldrig upplevt något liknande när han hör henne sjunga om kärleken. Han glömmer sin trolovade Micaëla som väntar i hembyn och följer Carmens väg. Men Don José vill äga kärleken och Carmens hjärta måste få flyga fritt. Så dyker tjurfäktaren Escamillo upp, stolt och svårfångad är han en tvillingsjäl till Carmen …

Carmen vill älska vem hon vill, men får betala ett högt pris för sin kärlek. Georges Bizets musik är ömsom medryckande, ömsom demoniskt lidelsefull i operan som blivit världens kanske mest kända. Carmen är drömmen om Spanien – ett land som kompositören själv aldrig besökte.

Misantropen

Dramaten

Onsdag

(Teater)

Image of Misantropen

Celimene älskar att stå i händelsernas centrum, att bli uppvaktad och att skvallra om andras svagheter. En av uppvaktarna är Alceste – som är hennes raka motsats. Han har fått nog av societetens falska, lismande och inställsamma sätt. Själv säger han alltid vad han tycker, oavsett hur obekväm sanningen kan vara. För vad är det för vits med artighetsfraser när vi ändå baktalar varandra så fort vi kommer åt?

Misantropen är en vass historia med mörka undertoner som visar människans falska sidor, men också ifrågasätter hur ärlig man kan vara utan att bli omänsklig.

Pjäsen är en tidlös klassiker, skriven av Molière 1666. Rollfiguren Alceste har i snart 350 år fått personifiera människohataren. Men vem är egentligen den sanna misantropen? Alceste lägger åtminstone ett värde i vad människor säger, men Celimene verkar ha gett upp tanken på några verkliga relationer.

I rollerna Livia Millhagen, Andreas Rothlin Svensson, Ellen Jelinek, Angela Kovács, Per Mattsson, Torkel Petersson, Martin Wallström, David Mjönes

Persona

Stockholms Stadsteater

Onsdag

(Teater)

Image of Persona

Skådespelerskan Elisabet har slutat att prata. Kanske stod hon inte längre ut

med allt det falska som kom ur henne. Nu ligger hon tyst och orörlig i sin säng.

Alma blir anställd att vårda henne och läkaren skickar ut dem till ett sommarhus

vid havet. Mellan dem uppstår en slags symbios – Alma pratar och Elisabet

lyssnar. Aldrig har Alma känt sig så sedd och i sin iver berättar hon sådant ingen

annan fått veta. Hemligheter hon skulle ha behållit för sig själv.

Persona är en av Ingmar Bergmans mest kända filmer. Som pjäs har den satts upp på ett flertal scener utomlands de senaste åren, och går nu upp i Sverige för första gången.

Ann Westin’s Revenge

Södra Teatern

Onsdag

(Show)

Image of Ann Westin's Revenge

Vem har inte suttit och klurat på snillrika idéer om att ge igen på exet, arbetsgivaren eller gubben som trängde sig i busskön?

Ann Westins första minne av hämnd var när hon som 5-åring drämde backelitluren i storebrorsans huvud efter att ha blivit tillrättavisad. En skön känsla, tills blodet började spruta.

I dag utför Ann inga våldsamma hämndaktioner, å andra sidan smider hon gärna hämndplaner däremot. Och när hon upptäckte att hennes vänner njöt av att drömma om och smida hämndplaner, så föddes idén om att göra en föreställning om just de imaginära hämnderna

Vad kvällens ledord är? Hämnd. Bitterhet. Revansch.

En unik kväll med en unik komiker, välkommen till Södra Teatern!

Arlo Guthrie

Bryggarsalen

Onsdag

(Konsert)

Image of Arlo Guthrie

Woody Guthrie hade blivit 100 år den 14 juli 2012. Rootsy har bestämt sig för att inleda jubileumsfirandet med en exklusiv soloturné med Woodys son Arlo Guthrie i Danmark, Norge och Sverige. Det är mycket länge sedan Arlo var här och turnén genomförs på små, intima spelställen.

Arlo Guthrie kan vara världens mest kända artist som aldrig haft en enda hit?Ja, kanske om hit ska betyda singeletta och en massa radiospelningar. Arlo Guthries låtar har alltid varit för långa, för politiska och aldrig passat i hitformatet. Annars tillhör låtar som den 18 minuter långa verklighetsbaserade ”Alice´s Restaurant Massacree”, ”Coming Into Los Angeles”, som han sjöng på Woodstock-festivalen, och hans version av Steve Goodmans ”City Of New Orleans” den finaste amerikanska musikhistorien.”Alice´s Restaurant” blev till och med en hyllad långfilm 1969 av regissören Arthur Penn med Arlo i huvudrollen. Och Sveriges Jazzband med Gösta Linderholm fick 1970 en gigantisk hit med svenska mått mätt med sin version ”Brittas restaurang”.

THAT F*@#!NG PARTY – ALVARO OVALLE

SPY BAR

Onsdag

(Club)

THAT F*@#!NG PARTY - ALVARO OVALLE - 11 januari

På onsdag gästas TFP av Alvaro Ovalle!

Alvaro är Bra Musik, och Shake i Break *N* Shake.

Hans tekniker smittar dig med dans och lyckoyra.

Bakom all fasad finns ändå ett hjärta som klappar starkt för

rytmen, basen och glädjen i all musik.

Tänk er electro kryddat med punk i en stor djungel trumma.

Allt kan hända med den här snubben bakom spelarna.

Göteborg

Tosca

GöteborgsOperan

Onsdag

(Opera)

Image of Tosca

Tosca är en kontrasternas glödheta opera och intrigen drar åt thrillerhållet. Den handlar om sångerskan Floria Tosca, dödligt kär i konstnären Mario Cavaradossi, och polischefen Scarpia, som vill ha Tosca. Den historiska bakgrunden var det explosiva sekelskiftet 1800 då Napoleon kom över Alperna till Italien. Puccini komponerade verket när han var på höjden av sin skaparkraft och verket hade urpremiär år 1900. Denna nya uppsättning utspelar sig i ett stycke storslaget Italien mellan två världskrig.

The One

Göteborgs Stadsteater

Onsdag

(Teater)

Image of The One

Dennis Magnusson har skrivit en fortsättning fritt inspirerad av John Aj­vide Lindqvists roman Låt den rätte komma in.

Efter en arton år lång mordturné genom Europa återvänder Oskar och vampyrflickan Eli till barndomens Blackeberg. Han fortsätter att föda hennes glupande aptit allt enligt en sträng ritual. Efter ett hundratal offer, fångar han plötsligt helt fel person…

Spelas i vår källare, sent på kvällen – kom om du vågar!

Endast 20 exklusiva platser per föreställning!

CIRKUS CIRKÖR Wear it like a crown

Stora Teatern

Onsdag

(Show)

Image of CIRKUS CIRKÖR Wear it like a crown

En föreställning om att bära sina rädslor och misslyckanden med stolthet.

I ett snurrande scenrum rör sig cirkusartisterna genom en värld av illusioner, skuggspel, knivkastning, akrobatik, jonglering och dramatik. Sex udda karaktärer, som alla känner sig ensammast på jorden, brottandes med varsitt dilemma. De har var och en sitt eget sätt att försöka nå fram till varandra.

VIVA WEDNESDAYS // DON PALM

PEACOCK DINNER CLUB

Onsdag

(Club)

VIVA WEDNESDAYS // 11 JAN // DON PALM // PEACOCK DINNER CLUB

Underbar stämning förra veckan och vi välkomnar er tillbaka till VIVA WEDNESDAYS nere på Peacock Dinner Club.

DON PALM är tillbaka i dj båset tillsammans med Palm och bjuder på en lika bra show som alltid.

Malmö

Prins Charles känsla

Malmö Stadsteater

Onsdag

(Teater)

Image of Prins Charles känsla

När Prins Charles precis förlovat sig med Diana, fick han på en presskonferens frågan: ”Are you in love?”. Han tvekade en stund och svarade sedan: ”Yes… whatever love means”.

Vad är egentligen kärlek? Prins Charles känsla söker nya svar på denna uråldriga fråga, i en odyssé kantad av folkliga sexköpare, sociologisk teori, crackpundare, antiromantik, hjärtesorg, psykoanalys och personangrepp. Det ges även svar på en del andra frågor, till exempel: Var Ronald Reagans fru kommunist? Vilka är våra allra mest älskade torskar? Och varför älskar alla Raymond, när Raymond hatar alla kvinnor?

Pjäsen bygger på Malmöbaserade Liv Strömquists seriealbum med samma namn. Den är en humoristisk och historisk granskning av den romantiska kärleken som samhällsfenomen.

Les Misérable

Malmö Operan

Onsdag

(Musikal)

Image of Les Misérable

Musikalen Les Misérables baseras på Victor Hugos roman Samhällets olycksbarn (fransk originaltitel Les Misérables) som gavs ut 1862.

Les Misérables är en av vår tids populäraste musikaler och har gång på gång förfört sin publik genom att med underbar musik berätta en historia om livskraft och kärlek i en hård och kall tid. Berättelsen bygger på Victor Hugos roman om några fattiga människors öden i Frankrike under decennierna efter revolutionen, ett brutalt och orättvist samhälle för dem som lever i dess bottenskikt. Musikalen följer Jean Valjeans med- och motgångar, han hjälper människor som fallit offer för fattigdom och för samhällets maktfullkomliga kränkningar.

Historien börjar 1815 då Jean Valjean friges och slutar när han dör, arton år senare. Rollen som Jean Valjean spelas av Dan Ekborg. Fred Johanson gör Javert, polischefen som hela sitt liv jagar den försvunna straffången Jean Valjean. Det samvetslösa värdshusparet makarna Thénardier gestaltas av Marianne Mörck/Evamaria Björk och Peter Harryson. Fantine, fabriksarbeterskan som blir utstött när hennes kamrater får veta att hon har en dotter, Cosette. Jean Valjean lovar den döende Fantine att ta hand om Cosette som bor hos paret Thénardier som utnyttjar henne som piga medan deras dotter Éponine skäms bort. Musikalartisterna Karolin Funke och Annika Edstam delar på rollen som Fantine, Emmi Christensson och Mathilda Ahnell delar på rollen som Cosette och Ida Högberg sjunger rollen Éponine.

Hang the DJ – Viktor Flarkell

Debaser

Onsdag

(Club)

Image of Hang the DJ - Viktor Flarkell

Viktor Flarkell är den eklektiska ynglingen som du sett i rökrutor, modereportage, krönikebylines och under en välfrisserad hjässa, med liten mössa, här i Malmö. Han har tidigare drivit klubben GYMET på Debaser och då tagit hand om uteserveringen och välsignat den med musik från The Xx, Sonic Youth, James Blake och allehanda nittiotal. Nu har han skickat en hälsning om vad som är tänkt inför denna onsdag: “mysig musik till bra musik till dansant musik och tillbaka. Kvalité. Personliga favoriter.”

Scene Change

Moderna Museet Malmö

Onsdag

(Konst)

Image of Scene Change

I höst presenteras drygt ett hundratal verk från perioden 1900-1950 ur Moderna Museets samling. Utställningen är den största sammanhängande samlingspresentationen på Moderna Museet Malmö hittills och tar såväl Turbinhallen som det övre galleriet i anspråk. Två självklara höjdpunkter är Apollon av Henri Matisse och Den döende dandyn av Nils Dardel. Presentationen är fylld av fantastiska verk av tongivande konstnärer som Constantin Brancusi, Alexander Calder, Siri Derkert, Isaac Grünewald, Sigrid Hjertén, Paul Klee, Henri Matisse Pablo Picasso och många fler.

Dagens Aktiviteter

Stockholm

Margaret M. de Lange

Hours: 10:00 – 21:00

Aitor Ortiz

Hours: 10:00 – 21:00

Inka- Gold Treasures

Hours: 10:00 – 20:00

Turner, Monet & Twombly

Hours: 10:00 – 18:00

Skimrande silver

Hours: 11:00 – 17:00

At Gods and Goddesses

Hours: 11:00 – 17:00

The four seasons

Hours: 11:00 – 17:00

Peredvizjniki

Hours: 11:00 – 17:00

MOZART Piano Concerto No. 23

Hours: 18:00 – 20:00

Trombone Concerto

Hours: 18:00 – 19:00

Norra Brunn Comedy

Hours: 18:30 – 00:00

Lucky Per’s Journey

Hours: 19:00 – 21:00

Hedda Gabler

Hours: 19:00 – 21:00

Carmen

Hours: 19:00 – 21:00

The dance of death

Hours: 19:00 – 21:05

Misantropen

Hours: 19:00 – 21:00

Persona

Hours: 19:00 – 20:30

Fritz’s Corner | THE WHENDAYS

Hours: 20:00 – 02:00

Beckmans Bar – LIVE: Peacock Farm

Hours: 20:00 – 02:00

Jazz is dangerous – Premiere!

Hours: 20:00 – 02:00

Ann Westin’s Revenge

Hours: 20:00 – 22:00

Sälbarn

Hours: 21:00 – 23:00

Arlo Guthrie

Hours: 21:00 – 23:00

Laroy | Grand Wednesday

Hours: 22:00 – 03:00

Dj Jamalde

Hours: 22:00 – 03:00

Rose Wednesdays welcomes

Hours: 22:00 – 03:00

THAT F*@#!NG PARTY – ALVARO OVALLE

Hours: 23:59 – 05:00

Göteborg

18th century Gothenburg

Hours: 10:00 – 17:00

STENA 15

Hours: 11:00 – 18:00

JAN LÖÖF

Hours: 11:00 – 18:00

FRIDA KAHLO & DIEGO RIVERA

Hours: 11:00 – 17:00

Vilhelm Hammershøi

Hours: 11:00 – 18:00

Favorit – vs. hatobjekt

Hours: 11:00 – 18:00

CIRKUS CIRKÖR Wear it like a crown

Hours: 19:00 – 21:00

Oakley’s show

Hours: 19:30 – 00:00

Tosca

Hours: 19:30 – 22:20

WEDNESDAYS AT BLISS

Hours: 21:00 – 02:00

VIVA WEDNESDAYS // DON PALM

Hours: 22:00 – 03:00

BERSÅ | DJ BASSAM JANINE

Hours: 22:00 – 03:00

The One

Hours: 22:30 – 00:00

Malmö

White Lines – Sophie Tottie

Hours: 10:00 – 16:00

Mode utan Midja

Hours: 10:00 – 16:00

Graphics loves photography

Hours: 10:00 – 16:00

GERHARD NORDSTRÖM

Hours: 11:00 – 17:00

Scene Change

Hours: 11:00 – 18:00

Fredrik Roos stipendium 2011

Hours: 11:00 – 18:00

FRANCISCO GOYA – The Disasters of War

Hours: 11:00 – 17:00

Hang the DJ – Viktor Flarkell

Hours: 19:00 – 03:00

Sweden – Russia

Hours: 19:00 – 22:00

Prins Charles känsla

Hours: 19:00 – 20:40

Les Misérable

Hours: 19:00 – 22:00

Little Saturday

Oslo

Easter Island, Myths, and Popular Culture

Hours: 10:00 – 17:00

Kirstine Roepstorff. Amorphousness Wunderkammer

Hours: 11:00 – 17:00

Absolutt installasjon

Hours: 11:00 – 17:00

The City & Blindern

Hours: 12:00 – 17:00

Saskia HOLM KVIST – In TRANSLATION

Hours: 12:00 – 17:00

Ronny Haugelands Bingo

Hours: 18:00 – 00:00

Per Husbys Orkester

Hours: 19:00 – 21:00

Dennis Jale with TCB Band

Hours: 19:30 – 21:30

Dear compatriots

Hours: 20:00 – 22:00

Bjørn Vidar Solli Trio feat. Ole Morten Vågan & Jon Wikan (OJ)

Hours: 20:00 – 22:00

DJ JAZZ IT UP

Hours: 21:00 – 03:00

Köpenhamn

The Human Comedy

Hours: 10:00 – 17:00

European Art 1300-1800

Hours: 10:00 – 17:00

Danish and Nordic Art 1750-1900

Hours: 10:00 – 17:00

French Art 1900-30

Hours: 10:00 – 17:00

LOUISIANA CONTEMPORARY

Hours: 11:00 – 18:00

Sex violence blood goop

Hours: 11:00 – 13:30

Seagull

Hours: 20:00 – 21:40

MOZART

Hours: 20:00 – 22:00

Kentex 50

Hours: 20:00 – 22:00

Sex violence blood goop

Hours: 20:00 – 22:30

Andrew O’Neill (UK)

Hours: 20:00 – 00:00

Why Not: Dj Graded & J.V & AK*47

Hours: 23:00 – 03:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s