Friday the 23th of December in Swedish

Stockholm

A Christmas Carol

Maximteatern

Fredag

(Teater/Show)

Image of A Christmas Carol

Dickens classic “A Christmas Carol” is back at The Maxim Theatre at Karlaplan this Christmas!

Föreställningen framförs på engelska

Ebenezer Scrooge is a penny-pinching miser of the first degree. He cares nothing for the people around him, and mankind exists only for the money that can be made through exploitation and intimidation. He particularly detests Christmas which he views as ‘a time for finding yourself a year older, and not an hour richer’. Scrooge is visited, on Christmas Eve, by the ghost of his former partner Jacob Marley who died seven Christmas Eves ago.

Performed in English.

GOOD TIMES CHRISTMAS PARTY

EGO

Fredag

(Club)

GOOD TIMES CHRISTMAS PARTY - 23/12

“All good things come to an end…”

2012 närmar sig med stormsteg, men innan vi tar klivet in i framtiden tar vi dig tillbaka för en sista nostalgitripp i old school R&b och Hiphopens tecken:

Konceptet är enkelt! Stockholm har länge saknat en klubb för oss över 23+ som föredrar att festa under tak med andra 23+:are. Kvalitativt och moget ska det va!

Nu på FREDAG den 23:e december går vi loss rejält med exklusiva GOOD TIMES X-MAS PARTY.

Två av Stockholms mest rutinerade Djs kommer tillsammans med dig + 299 glada gäster att ta över nattklubben EGO för en magisk afton…

Känslan vi förmedlar under våra kvällar är en glad känsla av flashbacks. Via musiken och hårda åldersgränsen skapar vi en attraktiv vuxen miljö och behåller den musik från 90 och 2000 talet som vi växte upp med.

Våra hjältar till DJ’s är

Flatline (The Bedroom, Ne yo afterparty, Trey Songz 09.)

Black Moose (Wiz Kalifa, 50 Cent, The Game mfl)

CHRISTMAS BASH | DJ Samvice

Aveny | Nightclub

Fredag

(Club)

CHRISTMAS BASH 23/12 | JULDAN 25/12 på Aveny - DJ Samvice

Då var det dags för två av vinterns mest efterlängtad festkvällar att göra sitt intåg på Aveny | Nattklubb. Varmt välkomna till Christmas Bash – 23/12 & Juldagen – 25/12!

23/12 – CHRISTMAS BASH

Dagen innan jul ställer Aveny till med ett sista julnummer innan det är dags för den legendariska juldagen att ta vid. Men låt oss inte gå händelserna i förväg, på fredag presenterar Aveny i samarbete med Nordpolen ett julfirande så långt bort från fredagsmys och släkträffar det bara går. Allt för ni ska överleva morgondagen bland mostrar och mormödrar. Kvällen till ära förlänger vi gästlistorna enda till julafton, 00:01 och går ut med galna barpriser hela natten.

Kvällen till ära gästas vi av DJ Simzon och DJ Sajjk som bland mycket annat kommer bjuda på allt från tappningar av “All I want for Christmas” till trdditionell house, RnB och nostalgimusik.

Christmas Bash DJs

– DJ SIMZON

– Eztoyloco

– DJ Sajjk

– DJ X

Ansök om plats på gästlistan genom att ta attending på eventet och tagga dig och ditt sällskap på wallen nedan. Gästlistan ger fri entré till kl 00:01. Observera att inga gäster som skrivs + på ditt namn kommer tas med.

NIGHTCLUB N-TOURAGE | VINCENT BLAKE & THOMAS`N

Victoria

Fredag

(Club)

NATTKLUBB N-TOURAGE | FREDAG 23 DECEMBER | VINCENT BLAKE & THOMAS`N

lokaler med det mest centrala läget du kan hitta! Nattklubb N-tourage blir bara hetare och hetare vilket är bra i dessa kalla tider. Vi ses i vimlet!

● Skriv upp dig och ditt sällskap på wallen, Gästlistan ger er fri entré fram till kl 24:00!

Turner, Monet & Twombly

Moderna Museét

Fredag

(Konst)

Image of Turner, Monet & Twombly

. M. W. Turner (1775-1851), Claude Monet (1840-1926) och Cy Twombly (1928-2011) är tre av de största målarna de senaste 150 åren. I en banbrytande utställning med fokus på deras sena verk undersöks inte enbart de konsthistoriska kopplingarna mellan dem utan också gemensamma drag och motiv i deras uttryck.

Moderniteten hos Turner och Monet understryks samtidigt som utställningen också ger prov på de starka klassicistiska influenserna i Twomblys måleri och skulptur. Ett sidotema i utställningen är det genomgående intresset för romantiken och det sublima, som absolut inte upphörde i mitten av 1800-talet utan lever kvar än idag.

Alla tre konstnärerna ansågs radikala på sin tid och bemöttes med negativa kommentarer när de tänjde på måleriets gränser och konventioner. Deras sena verk har en avspändhet och intensitet som kommer ur den åldrade människans självförtroende, när man tänker annorlunda om avslut och fullbordan. En omvärdering av tidigare intressen och en stark känsla av förgänglighet är andra egenskaper som präglar denna period i livet. Med väl valda jämförelser belyser utställningen dels respektive konstnärs arbetssätt, dels skapandet i den senare delen av livet.

Det är inte enbart kombinationen av Turner, Monet och Twombly som är banbrytande. Utställningen är även en närgången granskning av respektive konstnär och presenterar deras verk för en ny publik på ett nytt sätt.

Göteborg

BALKAN CHRISTMAS PARTY

BLISS RESTO

Fredag

(Club)

BALKAN CHRISTMAS PARTY | BLISS RESTO | 23 DEC 2011

OBS! Endast förköpsbiljetter gäller då antalet platser är begränsat! Först till kvarn!

▬▬▬▬▬Balkan Christmas Party @ Bliss – Göteborg▬▬▬▬▬

Den numera traditionsenliga Balkan Christmas Party förbereder för ett klassiskt organiserat kaos mitt i Göteborg.

Den 23e ligger de flesta hemma och sover i väntan på Julafton, tvärtom säger traditionen: ut, hoppa, dansa och var glada!

Kom till Bliss Resto (Magasinsgatan 3) och fira denna magiska kväll med oss, vi garanterar en fest som kommer få er att le långt in på småtimmarna efter julbök o svärmorsbesök!!!

►Var: Bliss

►Adress: Magasinsgatan 3

►FÖRKÖPSBILJETTER – finns att köpa på Cafe Cozy Corner ( Hjalmar Brantingsgatan 3)

WONDERLAND

PARK LANE

Fredag

(Club)

WONDERLAND | PARK LANE | 23 DEC

Beskrivning

WONDERLAND | PARK LANE | FREDAG 23 DECEMBER

Nu på fredag är det äntligen dags igen för Wonderland att inta och förvandla Park Lane. Vi kommer ta med er på en fantastisk resa i sagornasvärld.

Du kommer få uppleva ett Park Lane som du aldrig tidigare upplevt med dj´s , dansare och artister i världsklass och en fantasimiljö utöver det vanliga.

**För gästlista & halva entrén fram till 00.00 osa för & efternamn (max +3) på wallen eller skicka ett sms till 0734-338811.

23.00 – 05.00

Ålder 22+

FRIDA KAHLO & DIEGO RIVERA

Göteborgs konstmuseum

Fredag

(Konst)

Image of FRIDA KAHLO & DIEGO RIVERA

Göteborgs konstmuseum presenterar för första gången i Sverige en utställning där de mexikanska konstnärerna Frida Kahlo & Diego Rivera ställs ut tillsammans. Verken tillhör Jacques and Natasha Gelman Collection of Mexican Art.

Samlingen skapades av makarna Jacques och Natasha Gelman som båda utvandrade från Europa till Mexiko i slutet av 1930-talet, Den ryskfödde Jacques Gelman (1909- 1986) blev i Mexiko en framgångsrik filmproducent. Med sitt stora konstintresse rörde han sig hemtamt bland konstnärer och filmstjärnor i New York och Mexico City. I Mexiko träffade han sin blivande fru Natasha Zahlka Krawak (1911-1998) som hade flytt från Tjeckoslovakien undan den nazistiska invasionen. Paret gifte sig 1941 och blev stora konstsamlare och mecenater. Paret Gelman gjorde noggranna val men köpte många verk av varje konstnär vilket gav dem personligt präglade samlingar av de konstnärer som intresserade dem.

JAN LÖÖF

Göteborgs Konstmuseum

Fredag

(Konst)

Image of JAN LÖÖF

Jan Lööf är en av Sveriges främsta tecknare och illustratörer och har med sina numera klassiska serier Felix (1967-1973) och Ville (1975-1976) inspirerat en hel generation serieskapare. Men det är kanske framförallt genom sina barnböcker som han blivit välkänd för den breda publiken. Dubbeldebuten 1966 med En trollkarl i Stockholm och Morfar är sjörövare har följts av ett flertal uppskattade och prisbelönta barnböcker. Jan Lööf har även bidragit till den svenska barnprogramsfloran genom sin medverkan i den kultförklarade tv-serien Tårtan (1972) och den egna dockfilmsproduktionen Skrotnisse och hans vänner som han skapade tillsammans med Lars-Åke Kylén under åren 1978-1985.

Malmö

Potato on Ice

Folkets Park

Fredag

(Show)

Image of Potato on Ice

I åldersgruppen 18-24 år är det 140 000 människor som inte har någon att fira jul med, enligt en uppskattning från match.com. Förra året besökte 1000 personer julfirandet för hemlösa på Bodoni i Malmö. Samtidigt slår julhandeln rekord år efter år i konsumenternas strävan efter, ja vad då? Vem är egentligen ensam, de 140 000 eller alla de andra?

När flickan med svavelstickorna drar sin sticka ser hon sina drömmars tillvaro, men vad drömmer vi om idag? Vad är det vi strävar efter? Vilken gemenskap vill vi egentligen ingå i?

Dessa frågor ställs på sin spets under storhelger där traditioner och förväntningar slår högre än allt annat. Att julen även exkluderar människor som inte firar kristna traditioner ger ytterligare en dimension till ensamhetsproblematiken.

I Potato on Ice – Flickan med svavelstickorna som spelas på isbanan i Folkets Park kring jul – när köpkraften är som starkast och ensamheten är som störst – vill PotatoPotato visa alternativa drömmar om hur man kan omvärdera traditionen. De vill få folk att stanna upp i julrushen för en stund av poesi och eftertanke.

PotatoPotato har valt en form som vanligen förknippas med Disney – julens budbärare för att med stora uttryck, grälla färger och magiskt skimmer ge en påminnelse om att det är vi som skapar drömtillvaron, inte Coca Cola.

Little Christmas

KB

Fredag

(Club)

Image of Little Christmas

Dan före dopparedan ser vi till att bli ordentligt svettiga på dansgolvet. Fira in helgen på KB i goda vänners lag och dansa fram aptiten inför julmaten.

Vi öppnar 23.30 och bjuder på gratis inträde första timmen!

I ❤ Party – Every Friday

HIPP

Fredag

(Club)

Image of I <3 Party - Every Friday

På fredag fortsätter succéfredagarna i Hipp’s anrika lokaler, kommande afton finns Alexander Buvac på plats och bjuder på discodans dagen innan julafton.

Partygolvet styrs som vanligt utav Kalle Klevenborn som bjuder på det bästa från igår.

Varmt välkommen för att avsluta en fantastisk säsong!

Gästlista:

Jacob Stenberg: 0707304386

Ludvig Lindeberg: 0769088696

Wilhelm Schultz: 0722499898

Jonas Dahlqvist: 0703105102

Kort och gott:

Plats: HIPP, Kalendegatan 12, Malmö

Tid: 23.30-04.00

Datum: Varje fredag

Graphics loves photography

Malmö Museer

Fredag

(Konst)

Image of Graphics loves photography

Fotobaserad grafik har här fått en vid tolkning. Gemensamt för konstverken är att de är tryckta på papper som grafiska bilder. Här hittar du allt från den mera traditionella fotogravyren till nya experiment med fotografiska medel. Med verk av bland annat Ola Billgren, Dan Wolgers, Helmtrud Nyström, Lennart Olsson och Minako Masui. Utställningen är sammanställd av Sune Nordgren, tidigare chef för bland annat Malmö Konsthall, och är en del av Grrrafik 2011.

White Lines – Sophie Tottie

Malmö Museer

Fredag

(Konst)

Image of White Lines  -  Sophie Tottie

“Man blir aldrig riktigt färdig med Sophie Tottie” skrev en recensent för ett par år sedan om den i Stockholm -och Berlinbaserade konstnären. Sophie Totties konst uppmuntrar till eftertanke. I sina teckningar, målningar och installationer undersöker och experimenterar hon med spänningen mellan linjer, cirklar och abstraktion för att visualisera mötet mellan betraktare och verk. I sin konst refererar Sophie Tottie både till äldre abstrakt måleri som till minimalism, pop- och konceptkonst.

I de senaste teckningar och målningar, de pågående serierna White Lines och Written Language (line drawings) och GRS/YRB (Vexilloids), har Sophie Tottie utgått från olika processer för att göra “märken” eller “spår”. På koppar, rostfritt stål, akrylglas, papper och duk arbetar hon med olika verktyg ömsom med färg ömsom utan. I verken har konstnären undersökt hur upprepade spår eller märken förhåller sig till ljusets reflexion och betraktarens rörelse. Ofta finns det på så sett en aspekt rörande mänsklig skala i betraktandets drama eller performativitet då många av konstverken inte bara reflekterar ljuset utan också betraktarens både närmande och distanserade gång kring verken.

Scene Change

Moderna Museet Malmö

Fredag

(Konst)

Image of Scene Change

I höst presenteras drygt ett hundratal verk från perioden 1900-1950 ur Moderna Museets samling. Utställningen är den största sammanhängande samlingspresentationen på Moderna Museet Malmö hittills och tar såväl Turbinhallen som det övre galleriet i anspråk. Två självklara höjdpunkter är Apollon av Henri Matisse och Den döende dandyn av Nils Dardel. Presentationen är fylld av fantastiska verk av tongivande konstnärer som Constantin Brancusi, Alexander Calder, Siri Derkert, Isaac Grünewald, Sigrid Hjertén, Paul Klee, Henri Matisse Pablo Picasso och många fler.

Utställningen kretsar kring två övergripande teman som på många sätt flätar i varandra – dels intresset för utomeuropeiska kulturer under 1900-talets första del, dels de fruktbara samarbeten mellan bildkonstnärer och aktörer inom dans och performance som kom till stånd. En nyckelperson är teatermannen och Svenska Balettens direktör Rolf de Maré som donerade flera nyckelverk till Moderna Museet ur sin samling. Rolf de Maré arbetade med kulturpersonligheter som Fernand Léger, Josephine Baker, Jean Börlin, Jean Cocteau, Pablo Picasso, Picabia, Erik Satie och många fler.

Urvalet av verk ur Moderna Museets samling kommer att belysa och diskutera den inspiration och de alternativa ”rum” – såväl konstnärliga som transnationella och könsöverskridande – som europeiska konstnärer sökte i kontakten med Nordafrika och Asien under 1900-talets första decennier. Ett antal filmklipp visas tillsammans med måleri, skulpturer, fotografier och objekt för att understryka kopplingarna mellan konstformerna. Men också för att visa hur intresset för ”det andra”, för orienten och det exotiska, kom till uttryck inom bildkonsten och inom dans och performance.

Dagens Aktiviteter

Stockholm

The National Day of Japan

Hours: 00:00 – 00:00

Nick Brandt

Hours: 10:00 – 21:00

Margaret M. de Lange

Hours: 10:00 – 21:00

Aitor Ortiz

Hours: 10:00 – 21:00

Turner, Monet & Twombly

Hours: 10:00 – 18:00

The four seasons

Hours: 11:00 – 17:00

Bringing the World Home

Hours: 11:00 – 17:00

North American Indians

Hours: 11:00 – 17:00

Skimrande silver

Hours: 11:00 – 17:00

At Gods and Goddesses

Hours: 11:00 – 17:00

Peredvizjniki

Hours: 11:00 – 17:00

A Christmas Carol

Hours: 15:00 – 17:00

Eclectic Reds

Hours: 17:00 – 01:00

A Christmas Carol

Hours: 19:30 – 21:30

Klubb 360

Hours: 21:00 – 03:00

Clandestino Santa Salsa Tropical Viernes – Fiesta Total

Hours: 21:00 – 02:00

gr8re

Hours: 21:00 – 02:00

GOOD TIMES CHRISTMAS PARTY

Hours: 22:00 – 03:00

CHRISTMAS BASH | DJ Samvice

Hours: 22:00 – 04:00

Friday, December 23 | Club AMNESIA

Hours: 22:00 – 03:00

NIGHTCLUB N-TOURAGE | VINCENT BLAKE & THOMAS`N

Hours: 22:00 – 03:00

Party at OBAREN

Hours: 22:00 – 03:00

Göteborg

The National Day of Japan

Hours: 00:00 – 00:00

18th century Gothenburg

Hours: 10:00 – 17:00

STENA 15

Hours: 11:00 – 17:00

JAN LÖÖF

Hours: 11:00 – 18:00

FRIDA KAHLO & DIEGO RIVERA

Hours: 11:00 – 17:00

Vilhelm Hammershøi

Hours: 11:00 – 17:00

Favorit – vs. hatobjekt

Hours: 11:00 – 17:00

BALKAN CHRISTMAS PARTY

Hours: 22:00 – 03:00

WONDERLAND

Hours: 23:00 – 05:00

Malmö

The National Day of Japan

Hours: 00:00 – 00:00

White Lines – Sophie Tottie

Hours: 10:00 – 16:00

Mode utan Midja

Hours: 10:00 – 16:00

Graphics loves photography

Hours: 10:00 – 16:00

GERHARD NORDSTRÖM

Hours: 11:00 – 17:00

Fredrik Roos stipendium 2011

Hours: 11:00 – 18:00

Scene Change

Hours: 11:00 – 18:00

FRANCISCO GOYA – The Disasters of War

Hours: 11:00 – 17:00

Potato on Ice

Hours: 20:00 – 22:00

Klubb SAVOY

Hours: 22:00 – 03:00

Friday @ Prins Bernhard

Hours: 23:00 – 04:00

Little Christmas

Hours: 23:30 – 04:00

I ❤ Party – Every Friday

Hours: 23:30 – 04:00

Oslo

The National Day of Japan

Hours: 00:00 – 00:00

Easter Island, Myths, and Popular Culture

Hours: 10:00 – 17:00

The City & Blindern

Hours: 11:00 – 17:00

Saskia HOLM KVIST – In TRANSLATION

Hours: 11:00 – 17:00

PER INGE BJØRLO

Hours: 11:00 – 17:00

Slem gutt?

Hours: 11:00 – 15:00

Wolf Rock

Hours: 16:30 – 18:30

YOUNG NEILS

Hours: 20:00 – 22:00

Köpenhamn

The National Day of Japan

Hours: 00:00 – 00:00

Re:Constructed Landscapes

Hours: 10:00 – 17:00

European Art 1300-1800

Hours: 10:00 – 17:00

Danish and Nordic Art 1750-1900

Hours: 10:00 – 17:00

French Art 1900-30

Hours: 10:00 – 17:00

The Human Comedy

Hours: 10:00 – 17:00

LOUISIANA CONTEMPORARY

Hours: 11:00 – 18:00

KLEE & COBRA

Hours: 11:00 – 18:00

Crazy Christmas Cabaret 2011

Hours: 19:30 – 22:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s