Thursday the 22th of December in Swedish

Stockholm

Hedda Gabler

Dramaten

Torsdag

(Teater)

Image of Hedda Gabler

Hedda Gabler har just gift sig med den lovande forskaren Jörgen Tesman. Ett val främst baserat på status och ekonomi. Deras nya hem är köpt för lånade pengar, med makens utlovade professur som säkerhet. Vardagen ska just börja, och hon är redan dödligt uttråkad.

När det visar sig att hennes gamla kärlek Eilert Lövborg, som även råkar vara makens akademiska rival, har blivit både nykter och publicerat ett veritabelt mästerverk blir framtiden allt mer osäker. Vad händer om Eilert kniper professuren? Hur blir det med deras ekonomi? Och vad har hon då gett sig in på? Hedda har alltid önskat att ta makten över en annan människa och nu får hon en utmärkt anledning. Utan att veta om det tar hon sats mot avgrunden.

Persona

Stockholms Stadsteater

Torsdag

(Teater)

Image of Persona

Skådespelerskan Elisabet har slutat att prata. Kanske stod hon inte längre ut

med allt det falska som kom ur henne. Nu ligger hon tyst och orörlig i sin säng.

Alma blir anställd att vårda henne och läkaren skickar ut dem till ett sommarhus

vid havet. Mellan dem uppstår en slags symbios – Alma pratar och Elisabet

lyssnar. Aldrig har Alma känt sig så sedd och i sin iver berättar hon sådant ingen

annan fått veta. Hemligheter hon skulle ha behållit för sig själv.

Persona är en av Ingmar Bergmans mest kända filmer. Som pjäs har den satts upp på ett flertal scener utomlands de senaste åren, och går nu upp i Sverige för första gången.

SILA

Cirkus

Torsdag

(Konsert)

Image of SILA

Sila är en mycket hyllad popartist som nu besöker Sverige för första gången.

Sila Gençoğlu har nått enorma framgångar med sitt soloalbum, Sila, som släpptes 2007.

Samma år nominerades hon som ”den mest framgångsrika artisten” i Turkiet.

I mars 2009 släppte Sila sitt andra album, Signiture, på förlaget Sony Music.

Låtarna på “Signiture” har hon skrivit själv och musiken är komponerad av Sila och Efe Bahadir.

Låten “Kan inte sova innan kärleken” spelades frekvent på alla radiofrekvenser redan veckan innan den officiella releasen. Mot slutet av 2010 släppte Sila sitt tredje album med titeln “Det finns saker som vi aldrig pratade om”.

Anders Ekborg

S:t Johannes Kyrka

Torsdag

(Konsert)

Image of Anders Ekborg

Anders Ekborg är född

den 9 oktober 1960,

son till Lola och den

kände estradören Lars

Ekborg (1926-1969).

Brodern Dan jobbar inom

samma bransch. Anders är

gift med skådespelaren Lia

Boysen och har två döttrar;

Channa & Dina.

Enligt intervjuer Anders givit

är hans intressen bl.a.

familjen, matlagning och

golf. Anders hoppade av

gymnasiet och jobbade en

tid i blomsterhandel i Skåne.

Därefter bodde han i Portu-

gal ett år, där han arbetade på växthusföretag. När han kom hem började han jobba som resemontör för skugg-

ningsautomatik i växthus och reste runt i Sverige och Norge under ett par år. Efter lumpen tog han jobb som flyttkarl. Det var Dan och hans dåvarande flickvän Suzanne Reuter som övertalade honom att testa skådespelaryrket, och vid 22 års ålder insåg Anders vad det var han ville ägna sig åt i framtiden!

BAD THINGS – OFFICIAL AFTERPARTY

Solidaritet

Torsdag

(Club)

BAD THINGS - OFFICIAL AFTERPARTY

Corona Extra, Joia Records & Joia Agency presents –

BAD THINGS – OFFICIAL AFTERPARTY

TORSDAGEN 22:a DECEMBER

————————–​————————

DJ PERFORMANCE BY –

* DJ RALPH (http://www.myspace.com/​djralphcom)

* TONY JAGUAR (http://soundcloud.com/​tony-jaguar)

* MICK KASTENHOLT & ANDREW DEE

* CHASE

+ SECRET GUESTS

————————–​————————

WARM WELCOME

SOLIDARITET

Göteborg

At the last minute

Göteborgs Stadsteater

Torsdag

(Teater)

Image of At the last minute

Efter teaterns största publiksuccé i mannaminne, Sista dansen, har Carin Mannheimer på nytt attackerat åldrandet i en alldeles nyskriven komedi som hon själv ska regissera.

Möt tre 80-åriga kvinnor som jobbar mot en snäv deadline, nämligen den slutgiltiga. Köttets lustar och själarnas obotliga ensamhet tar aldrig slut. Det är mycket som ska hinna bli gjort; bo i kollektiv, bli kär och börja ett nytt liv…

Efter Göteborgs Stadsteaters största publiksuccé i mannaminne har Carin Mannheimer på nytt attackerat åldrandet i en alldeles nyskriven komedi. Nu är de vassare, spänstigare och mer vitala än någonsin! Ett efterlängtat återseende mellan Gerd Hegnell, Ann Lundgren, Inger Hayman med flera.

Sista dansen utspelade sig på hemmet Blåsippan. Den här gången har Carin backat bandet och nu rör vi oss bland människor som visserligen har några år på nacken men som klarar sig själva och har bettet i behåll. De befinner sig i ett skede i livet där det börjar bli bråttom.

R.E.A.

Kajskjul 8

Torsdag

(Show)

Image of R.E.A.

Sveriges största showsuccé genom tiderna lämnar Stockholm för första gången och kommer i höst till Kajskjul 8.

Ingen annan krogshow har spelats så länge och dragit så stor publik under åren som R.E.A. Gruppen är nu inne på sitt tolfte år! Konceptet är enkelt – en riktigt rolig show i ständig förändring som tar upp aktuella företeelser och parodierar samtida fenomen. Original­ensemblen år 2000 var Anders Lundin, Babben Larsson, Andreas Nilsson, Sissela Kyle och Jan Åström. Under åren har medlemmar kommit och gått – och kommit tillbaka.

R.E.A har också hunnit med två framgångsrika tv-serier som visades i SVT samtidigt som man spelade på Hamburger Börs.

Idag består R.E.A av Anders Lundin (Allsång på Skansen, programledare mm), Sussie Eriksson (Mamma Mia, Prima Donnor mm), Ola Forssmed (The Producers, Vita Hästen, Grease, Troll­karlen från Oz mm), Anna Carlsson (Ett makalöst bröllop, Solsting och snésprång mm) och de ser fantastiskt mycket fram emot att möta Sveriges gladaste publik.

Varmt välkomna till en rolig och minnesvärd helkväll med massor av underhållning, utsökt mat och som avslutas med dans!

Freddie Wadling

Göteborgs Konserthus

Torsdag

(Konsert)

Image of Freddie Wadling

Freddie Wadling – två konserter och ett nytt album

Att Freddie Wadling är minst lika fascinerad av film som av musik har nog inte undgått någon av hans beundrare. Därför är det inte helt ologiskt att han på sitt nya album “With A License To Kill” sätter sin unika prägel på tolv berömda ledmotiv från James Bond-filmer.

Freddie Wadlings röst har unika kvaliteter. Den har drama, erfarenhet och längtan. Dess skrovliga stolthet förenar croonerns elegans med en avskalad sårbarhet. Wadlings brokiga musikaliska bakgrund har sett honom sjunga punk, elektronisk alternativrock, Captain Beefheart-covers och folkliga örhängen. Ett antal soloalbum har klätts i olika musikaliska kostymer. Men många är eniga om att hans röst allra bäst kommit till sin rätt med sparsamt ackompanjemang. Det var också så idén till detta album föddes. Freddie och cellisten Sebastian Öberg tolkar tolv vitt skilda Bondlåtar och dessutom återfinns, på Wadlings eget initiativ, temat från TV-serien The Danger Man, Secret Agent Man. Albumet “With A Licens To Kill” släpps den 9 november.

Den 22 december spelar Freddie med band på Göteborgs Konserthus, och dagen innan, 21 december på Filadelfiakyrkan i Stockholm.

Shining Christmas

Domkyrkan Göteborg

Torsdag

(Konsert)

Image of Shining Christmas

GWO inbjuder till en riktigt traditionsfylld julkonsert med det bästa av julens musik. Vi framför traditionella, klassiska julsånger och julig underhållning av bästa slag.

Två solister har vi med oss, båda två plockade från eliten av Sveriges sångare inom respektive genre, så vi kan utlova en härlig julstämning.

Matilda Paulsson fick ett sensationellt genombrott under våren 2008 då hon sjöng Octavian i Rosenkavaljeren på Kungliga Operan i Stockholm, vilket omedelbart ledde till inbjudningar att sjunga samma roll på Staatsoper Hannover och Theater Kiel. Under innevarande säsong har hon sjungit Fenena i Nabucco på Det Kongelige Teater i Köpenhamn och såväl Arsamene i Xerxes som Cherubin i Figaros bröllop på Kungliga Operan i Stockholm.

Philip Jalmelid är från Visby och är utbildad på Scen & Operahögskolan i Göteborg. Efter examen har hans karriär fått en raketstart och han har redan gjort rollen som Tony i West Side Story på NorrlandsOperan, är under hösten 2011 aktuell som Marius i Les Miserablés på Malmö Opera och gör våren 2012 rollen som ”ryssen” i Chess på Århus Teater i Danmark.

Kerstin Ricklund leder Brunnsbo Musikklasser och var med från starten av dessa 1985. Idag är de bland de förnämsta musikklasser vi har. Samarbetet med Göteborg Wind Orchestra har bl. a. resulterat i ett flertal konserter samt skivsuccén ”Favoritsånger från Pippi, Emil och Madicken” som har tilldelats både guld- och platinautmärkelse.

Live: Den stora vilan

Jazzhuset

Torsdag

(Konsert)

Image of Live: Den stora vilan

Beskrivning

Klubb ✌ rullar vidare, torsdag efter torsdag. Vi har dessutom gjort fina tygpåsar som vi delar ut till tidiga gäster nu på torsdag.

På scen den här kvällen står Den Stora Vilan. Dom går på runt kl 23.

En skön avstickare innan julen. Musik som sätter klorna i oss på allvar. Vilan står på scen vid elva.

Dj: London Me and my army

PUSH | FRiENDS X-MAS Ed.

Push

Torsdag

(Club)

PUSH | FRiENDS X-MAS Ed. | TORSDAG 22 DEC

Första TORSDAGEN i år på PUSH ! ! !

Se det som Push julafton, det kommer finnas paket och överraskningar!

Våra bästa vänner bjuder på en kväll som kommer kännas som en privat hemmafest i bästa miljö!

Fredagens FRiENDS :

Gustav Berglund

Eric Lundberg

Johan Olsson

Carl Ask

I samarbete med Red Bull

DJ | Anders ”Effet” Främberg

Vackert välkomna!

Malmö

My beloved Pierrot

Malmö Opera

Torsdag

(Teater)

Image of My beloved Pierrot

1944 har Hitler förbjudit konst och kultur som inte lämpar sig t ex Arnold Schönbergs musik.

Tvärs över sundet sitter Karen Blixen i ett ockuperat Danmark och skriver en allegori om det ofria danska folket ”kanariefåglar i bur” under pseudonym. Samtidigt i Malmö invigs ett riktigt skrytbygge – den nya teatern som nu heter Malmö Opera. Var det lämpligt?

Med hjälp av Pierrot – commedia dell’arte-figuren, den mångalne, outsidern – och Arnold Schönbergs musik associerar vi fritt kring begreppen lämpligt-olämpligt och bygget av vårt teaterhus.

Vi samlas i Malmö Operas foajé vid den gyllene Thaliastatyn för att höra historien om bygget av Malmö Opera och vandrar sedan tillsammans till Verkstan, som byggts om till en kabaré-bar där det serveras olämpliga drycker och spelas olämplig musik.

Min älskade Pierrot är föreställning för

Potato on Ice

Folkets Park

Torsdag

(Show)

Image of Potato on Ice

I åldersgruppen 18-24 år är det 140 000 människor som inte har någon att fira jul med, enligt en uppskattning från match.com. Förra året besökte 1000 personer julfirandet för hemlösa på Bodoni i Malmö. Samtidigt slår julhandeln rekord år efter år i konsumenternas strävan efter, ja vad då? Vem är egentligen ensam, de 140 000 eller alla de andra?

När flickan med svavelstickorna drar sin sticka ser hon sina drömmars tillvaro, men vad drömmer vi om idag? Vad är det vi strävar efter? Vilken gemenskap vill vi egentligen ingå i?

Dessa frågor ställs på sin spets under storhelger där traditioner och förväntningar slår högre än allt annat. Att julen även exkluderar människor som inte firar kristna traditioner ger ytterligare en dimension till ensamhetsproblematiken.

I Potato on Ice – Flickan med svavelstickorna som spelas på isbanan i Folkets Park kring jul – när köpkraften är som starkast och ensamheten är som störst – vill PotatoPotato visa alternativa drömmar om hur man kan omvärdera traditionen. De vill få folk att stanna upp i julrushen för en stund av poesi och eftertanke.

PotatoPotato har valt en form som vanligen förknippas med Disney – julens budbärare för att med stora uttryck, grälla färger och magiskt skimmer ge en påminnelse om att det är vi som skapar drömtillvaron, inte Coca Cola.

Rock – Richard Lindgren

Pub Kuntze

Torsdag

(Konsert)

Image of Potato on Ice

På torsdag kommer Richard Lindgren till Dr Rock och sprider skön musik med influenser av bl a Bob Dylan, Townes Van Zandt, Phil Cody och Guy Clark.

FRANCISCO GOYA – The Disasters of War

Malmö konsthall

Torsdag

(Konst)

Image of FRANCISCO GOYA - The Disasters of War

Den spanske konstnären Francisco Goya (1746-1828) mest kända grafiska verk är Los Desastres de la Guerra, på svenska Krigets fasor, ett verk som fortfarande känns lika aktuellt. I dessa etsningar skildrades för första gången kriget utifrån civilbefolkningens lidande, helt utan förskönande omskrivningar. Vi möter obarmhärtigt krigets brutalitet och människans omänsklighet. Det är en brännande visuell rapport över ett barbariskt beteende, som sedan har återupprepats och som fortfarande pågår runt om i världen idag.

Francisco Goya börjar arbeta för det spanska hovet med att måla kartonger* till gobelänger, för att så småningom bli hovmålare. Parallellt med sin karriär som porträttmålare utför han flera beställningsverk åt spanska kyrkan. Efter att ha varit svårt sjuk och sängliggande med dövhet som följd sker kring 1793 en förändring i Goyas sätt att arbeta. Han fortsätter med beställningsarbeten, men han börjar även arbeta med egna verk. I dessa verk får hans tankar och idéer komma till uttryck och hans stil blir friare och mer expressiv. År 1824 väljer han själv av politiska orsaker att flytta till Frankrike och fyra år senare dör han 82 år gammal.

Dagens Aktiviteter

Stockholm

Nick Brandt

Hours: 10:00 – 21:00

Margaret M. de Lange

Hours: 10:00 – 21:00

Aitor Ortiz

Hours: 10:00 – 21:00

Inka- Gold Treasures

Hours: 10:00 – 20:00

Turner, Monet & Twombly

Hours: 10:00 – 18:00

Skimrande silver

Hours: 11:00 – 17:00

At Gods and Goddesses

Hours: 11:00 – 17:00

Peredvizjniki

Hours: 11:00 – 17:00

The four seasons

Hours: 11:00 – 17:00

Bringing the World Home

Hours: 11:00 – 17:00

North American Indians

Hours: 11:00 – 17:00

Klara Soup Theatre

Hours: 12:00 – 14:00

Martha, Marcy, May, Marlene

Hours: 12:00 – 00:00

Eclectic Reds

Hours: 17:00 – 01:00

Back to the 80s

Hours: 18:30 – 22:30

To play with fire

Hours: 19:00 – 20:05

SILA

Hours: 19:00 – 21:00

Misantropen

Hours: 19:00 – 21:00

Golden Hits FESTIVAL

Hours: 19:00 – 23:00

Persona

Hours: 19:00 – 20:30

Hedda Gabler

Hours: 19:00 – 21:00

Hair

Hours: 19:00 – 21:40

A Christmas Carol

Hours: 19:30 – 21:30

Anders Ekborg

Hours: 19:30 – 21:30

HAYSTACK: Colt Combo!

Hours: 20:00 – 01:00

PREUNION PARTY!

Hours: 20:00 – 02:00

Taket Christmas Party

Hours: 21:00 – 01:00

Bad Things Releaseparty

Hours: 21:00 – 02:00

CALIROOTS X-MAS PARTY x TnT THURSDAYS with TONY ZOULIAS & TARO!

Hours: 22:00 – 02:00

BAD THINGS – OFFICIAL AFTERPARTY

Hours: 23:00 – 05:00

LET’S PARTY THE DAY BEFORE THE DAY BEFORE THE DIPPING DAY

Hours: 23:00 – 05:00

Hells 2 Miami | House Brokers | Copacabana Night

Hours: 23:30 – 05:00

Göteborg

18th century Gothenburg

Hours: 10:00 – 17:00

JAN LÖÖF

Hours: 11:00 – 17:00

FRIDA KAHLO & DIEGO RIVERA

Hours: 11:00 – 18:00

Vilhelm Hammershøi

Hours: 11:00 – 18:00

Favorit – vs. hatobjekt

Hours: 11:00 – 18:00

STENA 15

Hours: 11:00 – 18:00

Martha, Marcy, May, Marlene

Hours: 12:00 – 00:00

Shining Christmas

Hours: 17:00 – 19:00

R.E.A.

Hours: 19:00 – 23:30

At the last minute

Hours: 19:00 – 21:20

Freddie Wadling

Hours: 19:30 – 21:30

Shining Christmas

Hours: 20:00 – 22:00

Live: Den stora vilan

Hours: 21:00 – 03:00

PUSH | FRiENDS X-MAS Ed.

Hours: 22:00 – 03:00

BERSÅ THURSDAYS

Hours: 22:00 – 03:00

Malmö

White Lines – Sophie Tottie

Hours: 10:00 – 16:00

Mode utan Midja

Hours: 10:00 – 16:00

Graphics loves photography

Hours: 10:00 – 16:00

GERHARD NORDSTRÖM

Hours: 11:00 – 17:00

Fredrik Roos stipendium 2011

Hours: 11:00 – 18:00

Scene Change

Hours: 11:00 – 18:00

FRANCISCO GOYA – The Disasters of War

Hours: 11:00 – 17:00

Martha, Marcy, May, Marlene

Hours: 12:00 – 00:00

They became friends

Hours: 12:00 – 18:00

My beloved Pierrot

Hours: 19:00 – 21:00

Rock – Richard Lindgren

Hours: 20:00 – 22:00

Potato on Ice

Hours: 20:00 – 22:00

Oslo

… Giacometti, Hodler, Klee … Modern Masters from Switzerland

Hours: 10:00 – 18:00

Easter Island, Myths, and Popular Culture

Hours: 10:00 – 17:00

The City & Blindern

Hours: 11:00 – 17:00

Saskia HOLM KVIST – In TRANSLATION

Hours: 11:00 – 17:00

PER INGE BJØRLO

Hours: 11:00 – 17:00

Kirstine Roepstorff. Amorphousness Wunderkammer

Hours: 11:00 – 17:00

Slem gutt?

Hours: 11:00 – 15:00

Absolutt installasjon

Hours: 11:00 – 17:00

The Nutcracker

Hours: 18:00 – 20:00

Soloist The Christmas Concert

Hours: 18:00 – 20:00

Christmas Concert with Oslo Gospel Choir & Maria Haukaas Mittet

Hours: 18:00 – 20:00

Wolf Rock

Hours: 18:30 – 20:30

Art

Hours: 19:30 – 21:30

The orphans

Hours: 19:30 – 21:30

GET ME A TENOR!

Hours: 19:30 – 21:30

Abrahams Children

Hours: 20:00 – 22:00

YOUNG NEILS

Hours: 20:00 – 22:00

VALKYRIEN ALLSTARS

Hours: 20:00 – 22:00

Dear compatriots

Hours: 20:00 – 22:00

Oslo Opry

Hours: 21:00 – 23:00

DJ Kimichi

Hours: 21:00 – 03:00

Christmas Concert with Oslo Gospel Choir & Maria Haukaas Mittet

Hours: 21:00 – 23:00

Christmas concert with Paal Flaata

Hours: 21:00 – 23:00

Christmas Party

Hours: 22:00 – 03:00

Köpenhamn

French Art 1900-30

Hours: 10:00 – 17:00

The Human Comedy

Hours: 10:00 – 17:00

Re:Constructed Landscapes

Hours: 10:00 – 17:00

European Art 1300-1800

Hours: 10:00 – 17:00

Danish and Nordic Art 1750-1900

Hours: 10:00 – 17:00

KLEE & COBRA

Hours: 11:00 – 18:00

LOUISIANA CONTEMPORARY

Hours: 11:00 – 18:00

‘Christmas Greetings to Greenland’

Hours: 19:30 – 21:30

Crazy Christmas Cabaret 2011

Hours: 19:30 – 22:00

Love me tonight X-mas

Hours: 19:30 – 22:15

The Nutcracker

Hours: 19:30 – 21:30

Seagull

Hours: 20:00 – 21:40

Stand-up @ Comedy ZOO

Hours: 20:00 – 00:00

FUNK me tender presents – Sørøver Christmas Special

Hours: 20:30 – 02:00

Mademoistella & Cille Sessions

Hours: 21:00 – 00:00

Hussy & Somersby Presents: Stella Polaris Christmas Party

Hours: 23:00 – 03:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s