Friday the 16th of December in Swedish

Stockholm

Misantropen

Dramaten

Fredag

(Teater)

Image of Misantropen

Celimene älskar att stå i händelsernas centrum, att bli uppvaktad och att skvallra om andras svagheter. En av uppvaktarna är Alceste – som är hennes raka motsats. Han har fått nog av societetens falska, lismande och inställsamma sätt. Själv säger han alltid vad han tycker, oavsett hur obekväm sanningen kan vara. För vad är det för vits med artighetsfraser när vi ändå baktalar varandra så fort vi kommer åt?

Misantropen är en vass historia med mörka undertoner som visar människans falska sidor, men också ifrågasätter hur ärlig man kan vara utan att bli omänsklig.

Pjäsen är en tidlös klassiker, skriven av Molière 1666. Rollfiguren Alceste har i snart 350 år fått personifiera människohataren. Men vem är egentligen den sanna misantropen? Alceste lägger åtminstone ett värde i vad människor säger, men Celimene verkar ha gett upp tanken på några verkliga relationer.

I rollerna Livia Millhagen, Andreas Rothlin Svensson, Ellen Jelinek, Angela Kovács, Per Mattsson, Torkel Petersson, Martin Wallström, David Mjönes

Kiosk (Iran)

Södra Teatern

Fredag

(Konsert)

Image of Kiosk (Iran)

Som pionjärer inom iransk rockmusik har Kiosk har prisats för sin vassa, smarta och satiriska texter som framhäver paradoxerna i det iranska samhället och politiska systemet.

Genremässigt så rör sig kiosk mellan rock, pop, gypsy, jiddish (!) och östeuropeisk folkmusik. Mohsen Namjoo, legendarisk iransk fusionmusiker, hjälpte Kiosk att inför deras tredje album skapa ett fylligare ljud och blanda traditionell gypsy med modern rock. Låten ”Yarom Bia” blev en omedelbar hit, inspirerande många remixer och spelade på många fester i Teheran.

The dream of Las Vegas

Intiman

Fredag

(Show)

Image of The dream of Las Vegas

En utsökt cirkusflamberad musikalisk show där du kommer att få njuta av en tidlös varitéupplevelse med det bästa från våra två världar. Vi blandar friskt och galet mellan schlager, rock, ballad, sång, dans, häpnadsväckande cirkuskonster och galna infall. Målet är att roa och beröra, att publiken både ska känna igen sig och överraskas. En kavalkad av ensemblenummer och soloprestationer skapar i nära interaktion med publiken en upplevelse långt utöver det vanliga. Den musikaliska repertoaren består bland annat av musik från Christina Aquilera, Britney Spears, Queen samt Elvis Presley ¨The King of Vegas¨. Allt framfört i ett format som är helt unikt i sitt slag.

The Vaccines

Debaser Medis

Fredag

(Konsert)

Image of The Vaccines

Biljetterna till våning ett är nu slutsålda och vi öppnar därför upp till våning två och vår bio. Se mer information om vad en sådan biljett innebär under fliken mer information på biljetten.

The Vaccines tillbaka till Debaser! Vi är nog många som fortfarande känner av käftsmällen som levererades senast de var här på besök och nu är det dags igen. Den här gången kommer de till Medis!

Historien om The Vaccines är skönt nog ingen invecklad eller svår sak. Nej, 1 + 1 i all enkelhet: dude #1 får nog av att spela solo och bunkrar ner sig i replokalen med dude #2, #3 och #4. Tillsammans maler de på en dag ner fem decennier värt av populärkultur och ut mynnar ”Wreckin Bar (Ra Ra Ra)”, en minut och tjugofyra sekunder av det bästa som hänt musikhistorien. Seriöst. Med distorsion, reverb och solsken i ryggen är det svårt att gå vilse. ”Vi gillar Phil Spector och The Ramones. Varför ska vi inte låta som dem?” frågar de retoriskt och i samma ögonblick känns det så jävla skönt att någon äntligen vågar stå för att man inte behöva vara originell. Tack!

I mars i år kom de ut med den efterlängtade debutplattan ”What Did You Expect From The Vaccines?”. En platta fylld med förkrossande bra låtar. ”Inget mindre än underverk, är svaret på Londonkvartettens retoriska skivtitel. Vi förväntade oss ett debutalbum med ett pärlband kortfattade och distinkta poppärlor där melodikänsla och gitarrlarm drabbats av hybris. Vi förväntade oss att både Spector och The Strokes första EP skulle lysa igenom på ett sätt som hade varit pinsamt om vi enbart hyllat innovation. Men vi älskar hårstrån som står rakt upp mer, och vi älskar utlevelse, och The Vaccines uppfyller våra förväntningar med råge.” – Nöjesguiden

Konserten arrangeras i samarbete med Luger.

Loaded är klubben som spelar skivor.

Obs, tiderna är ej exakta, kom i tid!

23:00 The Vaccines (UK)

The Vaccines kommer bildades i London 2010 och består av Pete, Freddie, Arni och Justin. Debutplattan “What Did You Expect from the Vaccines?” släpptes 2011 via Columbia Records och kom att hamna på plats nummer fyra på de brittiska albumlistorna.

Jerry Christmas

Grand Hotel

Fredag

(Show)

Image of Jerry Christmas

Under 18 föreställningar bjuder Grand Hôtel på en julshow med rock’n’roll i Vinterträdgården. Det blir Jerry Williams egna julminnen, favoritlåtar och en och annan överraskning.

Jerry Williams slog igenom i början av 60-talet och har under åren hunnit släppa mer än 50 skivor. Trots detta är det nog som liveartist han gjort sig mest känd och älskad. De senaste åren har han gjort succé med showen ”Dynamite” och nu bjuder han för första och kanske sista gången in till en egen julshow.

Vinterträdgården står uppdukad med Grands hemlagade och klassiska julbord och helheten blir en oförglömlig kväll. Perfekt för vänner, kollegor och kunder.

Varmt välkommen till stans mest välsmakande och rockigaste julbord!

Moombah-Que!?

Södra Bar

Fredag

(Club)

Image of Moombah-Que!?

Det finns lika många ord för olika musikstilar som det finns användare på Soundcloud och ordet Moombahton är ett av dem. När nu Miguel La Bamba och Cribe drar igång klubben “Moombah-Que?” så är det inte frågan om någon smal tropical bass-fest för hipsters utan om en genuin musikupplevelse med fokus på Moombahton, men även dess grundpelare reggaeton, dancehall och house. Miguel, som deklarerade att reggaeton var dött redan 2005 (strax efter “Gasolina” smittan) men som med glädje fortsatt att spela den på Stockholms klubbar, har förstås vetat hela tiden att dess återkomst inte skulle dröja länge. Återkomsten skedde dock i en oväntad form – genom Moombahton!

Att Sveriges första Moombahton klubb (ja, vi kastar oss ut här!) startas upp av dessa två veteranos och inte av någon bloggande hipsteryngling betyder att rötterna kommer att vara lika viktiga som det senaste som laddats upp på Soundcloud.

Moombah moombah what? Moombah-Que!

Göteborg

Hagmans konditori

Lorensbergsteater

Fredag

(Teater)

Image of Hagmans konditori

en revyretro med kaffesmak av Claes Eriksson med After Shave och Anders Eriksson Pernilla Emme och Den Ofattbara Orkestern

Nypremiär 6 oktober!

Över 65 000 besökare har senaste året sett, jublat och skrattat åt Hagmans konditori. Nu spelar vi Hagmans från och med 6 oktober till och med 17 december i Göteborg, därefter flyttas den till Intiman i Stockholm med premiär den 5 januari.

Fyra herrar i övre medelåldern träffas av en högst osannolik slump på en hypermodern kaffebar. Det visar sig att dom känner varandra sedan ungdomsåren och upptäcker dessutom att kaffebaren är deras gamla favoritkondis. Dom drabbas då av minnen och nostalgi i så höga doser att dom häpnadsväckande plötsligt och inför allas ögon förflyttas tillbaka till sin egen tonårstid samtidigt som kaffebaren lika plötsligt blir Hagmans konditori. Alltsammans förvandlas till minnen och dåtid och rockabilly och 50- och 60-talspop i en enda virvlande mix av sång och dans och musik och skratt innan allt plötsligt är nutid igen och då är allt lika roligt i alla fall för då har Hagmans konditori återuppstått.

Rollistan:

Jan Rippe (äldre herre) spelas av Per Fritzell.

Per Fritzell (annan äldre herre) spelas av Knut Agnred.

Knut Agnred (också äldre herre) spelas av Anders Eriksson.

Anders Eriksson (en ännu äldre herre) spelas av Jan Rippe.

Fru Hagman och fröken Hagman spelas av Pernilla Emme.

Winterlong

Göteborgs Stadsteater

Fredag

(Teater)

Image of Winterlong

I månens sken vid en mur föds Oscar. Övergiven vid två års ålder växer han upp i en trasig värld av kärlekslöshet. Medan han letar efter någon som kan hålla hans hand – genomskådar han vuxenvärldens svek. Vintertid är en berättelse om mänsklighetens fulaste och råaste sidor, på samma gång en berättelse om hopp och kärlek – allt sett ur ett barns perspektiv. I rollen som den unge Oscar ses Caroline Söderström.

Den prisbelönta pjäsen Vintertid är skådespelaren Andrew Sheridans debutpjäs – “one of the hot talents to watch”, enligt brittiska The Observer. Den hade urpremiär i Manchester 2011. Nora Nilsson var senast aktuell på teatern med Krossad på Nya Studion.

Immature Guys celebrate Christmas

Trädgår’n

Fredag

(Show)

Image of Immature Guys celebrate Christmas

Vad är “Omogna Killar firar Jul”?

Under drygt en och en halv timma levererar stå upp-komikerna Özz Nûjen, Måns Möller och Patrik Larsson en tuff humorshow med rå och hjärtlig humor, där aktuella händelser varvas med rent trams, för folk som “släppt sargen” och vågar skratta åt det förbjudna. Här skiljs agnarna från vetet och fegisarna från vettet.

Aktuella händelser görs om till sketcher, lyteskomik varvas med invandrarskämt och svensk moral manglas totalt. Med risk för att publiken sätter köttbullen i halsen är ingenting för känsligt att skämta om.

– Vi gör en temperatursticka på samhället i Sverige och skämtar om utsattheten på olika sätt.

Sverige har alltid haft en dubbelmoral, nu har vi inte ens det, säger Özz Nûjen.

Hela idén kommer från behovet av att tramsa, även när man passerat 30. Det är skönt att ha en ventil, annars hade man kanske druckit och slagit sin fru. Man behöver släppa loss, oavsett ålder, säger Patrik Larsson.

FRANSKA TRION

Nefertiti

Fredag

(Konsert)

Image of FRANSKA TRION

Sveriges finaste, fulaste och alldeles troligen bästa band Franska Trion är äntligen tillbaka på Nef. Vet inte hur vi har kunnat vara utan dem så länge. De lirar musik som är på samma gång känslig som rå och intensiv. Med texter och musik direkt från djupet av deras hjärtan finns det inget annat att göra än att kapitulera inför deras storhet.

I afton är det deras mest älskade julsånger som gäller! Men givetvis också deras övriga repertoar av blues, boogie, bebop, rock & roll, dikt, snyftare och tryckare.

Ta med lite pengar. De har med sig sin nya julskiva.

Franska Trion “Våra Mest Älskade Julsånger”.

Sleeping Beauty

GöteborgsOperan

Fredag

(Dans)

Image of Sleeping Beauty

Våra sagor handlar om stora saker; död, kärlek, svartsjuka, hämnd. Men det finns också en gåta gömd i berättelsen om Törnrosa, och det är just den som Sveriges internationellt mest uppburne koreograf, Mats Ek, tagit tag i. En gåta som handlar om sticket och sömnen.

Samtidigt var det själva baletten med Tjajkovskijs klassiska musik – vilken här framförs av GöteborgsOperans Orkester – som Mats Ek tog utgångspunkt i när han skulle skapa sin Törnrosa 1996. Både féer, häxa och prins skulle finnas med. Ek bodde vid det laget en period i Zürich i Schweiz. En dag på väg till teatern gick han förbi en ung kvinna i en park, en narkoman, och hon gick som i sömnen. Det blev Törnrosa för honom. Den radikala omtolkningen av sagan har blivit en internationell klassiker och har nu nypremiär på GöteborgsOperan.

Svärtan, kärleken och den sceniska poesin uppgår här i en enhet som inte lämnar någon oberörd. Vi följer Törnrosa från det hennes föräldrar finner varandra, får sitt efterlängtade flickebarn samt en lustig liten bil, åker på picknick och lever sitt vardagsliv. Tills Törnrosa måste gå sina egna vägar och lämna hemmet… möter en manlig häxa, blir gravid, föder ett barn, blir kär…

Allvar och humor blandas i denna vår tids tidlösa balett – således är till exempel féerna obetalbara, som Silverfén iförd bikini och solglasögon med transistorradio på axeln eller den bångstyriga Rubinfén med cowboyhatt. Och för den som skulle behöva ett fantasifullt recept på fisksoppa, så bjuder Törnrosa även på detta!

WE ARE THE STORM & LEADERS OFF

Parken

Fredag

(Konsert)

Image of WE ARE THE STORM & LEADERS OFF

På scen: WE ARE THE STORM & LEADERS OFF

We Are The Storm

är ett fantastiskt liveband från Uppsala och ligger på A West Side Fabrication. Det kritikerrosade debutalbumet “To the Noth-Pole” släpptes i maj 2011 och singlarna “Galileo” och “Shoreline” har spelats flitigt på P3 under året. Bandets särpräglade sound domineras av reverbindränkta gitarrer och analoga synthar och erbjuder lyssnaren en storslagen och vacker tillflyktsort från vardagens gråa verklighet. Det handlar om stora känslor som tar sig uttryck i stor popmusik.

http://wearethestormblog.blogspot.com/

http://www.wearethestorm.se

http://www.facebook.com/wearethestorm

På Spotify: http://open.spotify.com/artist/5HREeXJ7ykYT5HXX9QcfYN

We are the storm är: Sebastian Boström, Staffan John Sigvard, Gustav Larsson, Ludvig Paulsrud, Jonas Strömberg & Magnus Wikmarkav

LEADERS OFF

Leaders Off is a group consisting of strong individuals that together forms a powerful unit. The live sets have moved many, not only on the Swedish west coast but also throughout Europe. And they will move more people. After recording hundreds of songs, in shitty home made studios and high standard ditos like Svenska Grammofonstudion, the band gradually shaped a sound that is distinct and edgy!

“We like Dinosaur Jr., Pavement and Sonic Youth. Easy as that.” And yeah, that says it all!

Armed with a bunch of hard hitting indie rock songs Leaders Off will freaking get you

going. Whether you like it or not.

“We don’t want to write the usual rock lyrics one more time. We want to write about us.

We don’t live in L.A. and we know that. We get it.”

“Giant Guitar” is recorded by Per Stålberg (Division of Laura Lee, Daniel Gilbert,

Repoman), Olle Björk (The Change, Daniel Gilbert) and Peter Bader (The Change).

http://www.leadersoff.com

http://www.facebook.com/pages/Leaders-Off

ABRAMIS BRAMA

Sticky Fingers

Fredag

(Konsert)

Image of ABRAMIS BRAMA

ABRAMIS BRAMA

2009 P3-Guld nominerades Abramis Brama inom rock/metal för sitt album “Smakar Söndag”. Detta kraftfulla band som oftast jämförs med tidiga Sabbath i stil och attityd har tidigare gjort några oförglömliga spelningar på Sticky Fingers och nu är det alltså dags igen.

Efter att ha avslutat festivalsommaren 2010 på Skogsröjet i Rejmyre stängde Abramis Brama in sig i studion för att snickra fram nytt låtmaterial till ett kommande album.

I December blir det en liten paus i detta skapande: Abramis Brama är alltså tillbaka på livescenen med sin svängtunga rock och svenska lyrik!

Tusentals mil på vägarna har gett resultat och gjort bandet till en vida omtalad & tight liveakt. Med den totala energin som bandet släpper lös på scenen kan man omöjligt undvika att bli överkörd, säger många av dem som upplevt gigen, och de fanatiska fansen blir fler och fler.

Och har man sett en spelning så gör man det gärna igen, och igen…

– – – – – – – – – – – – – – –

Samma kväll spelar även: MAYS HOUNDS, KAROSS samt Å

Mays Hounds (GBG)

Mays Hounds är ett 7 personersband från Göteborg som precis blivit klar med sin senaste platta nr2 av 2. Spelar originallåtar i en egensinnig 70 tals osande blues/southern-classic rock mix. Soundet definieras av leadsångerskan Maria Ekstrands röst uppbackat av körtjejer och ett stabilt fotstampsgroove levererat av Hasse Kosonen Trummor. Anders Sandberg gitarr. Johan Wikström bas. Magnus Stålhandske keyboards.

PANOS EMPORIO |DJ AGURRÉ | UNDERGROUND

Parken

Fredag

(Club)

FREDAG 16 DEC | PANOS EMPORIO |DJ AGURRÉ | UNDERGROUND |

Kvällen till är har vi nöjet att tillsammans med Panos Emporio bjuda på en läcker modevisning av kommande kollektion!

Gäst-dj denna kväll är Göteborgs “egna” Dj Agurré!

➧ AGURRÉ

LOGO: http://www.youtube.com/​watch?v=k0FY1fKhcgc

TEASER: http://www.youtube.com/​watch?v=sdypWXkABI8&feature​=related

Agurré har ett digert förflutet inom dj-branschen och har tidigare spelat på Dolce London, Monte Carlo Bay i Monaco, Oshum i Barcelona samt Room i fashionabla Puerto Banus. På hemmaplan hittas han ofta på ställen som Push och Port Du Soleil.

Kuriosa: Agurré har även spelat ihop med Paul Oakenfold, Eric Prydz, Sebastian Ingrosso & Avicii m.fl.

Nu kommer han alltså äntligen till Parken och vi räknar med ett överhett dansgolv denna kväll!!!

➧ Warmup – Ivarsson & Mellberg!

➧ 03-05 Alexander Hasselström

➧ LISTA

För gästlista OSA för/efternamn plus antal på wallen eller med sms till

0762 37 99 86.

Eller kontakta någon av våra ambassadörer så hjälper de er tillrätta.

Observera att de som går in på övervåningen berättigas *EJ* tillträde till nedervåningen.

Malmö

My beloved Pierrot

Malmö Opera

Fredag

(Teater)

Image of My beloved Pierrot

1944 har Hitler förbjudit konst och kultur som inte lämpar sig t ex Arnold Schönbergs musik.

Tvärs över sundet sitter Karen Blixen i ett ockuperat Danmark och skriver en allegori om det ofria danska folket ”kanariefåglar i bur” under pseudonym. Samtidigt i Malmö invigs ett riktigt skrytbygge – den nya teatern som nu heter Malmö Opera. Var det lämpligt?

Med hjälp av Pierrot – commedia dell’arte-figuren, den mångalne, outsidern – och Arnold Schönbergs musik associerar vi fritt kring begreppen lämpligt-olämpligt och bygget av vårt teaterhus.

Vi samlas i Malmö Operas foajé vid den gyllene Thaliastatyn för att höra historien om bygget av Malmö Opera och vandrar sedan tillsammans till Verkstan, som byggts om till en kabaré-bar där det serveras olämpliga drycker och spelas olämplig musik.

Min älskade Pierrot är föreställning för vuxna.

Premiär 16 december 2011 på Verkstan

Min älskade Pierrot – titlar & författare

Legally Blonde – The Musical

Nöjesteatern

Fredag

(Teater)

Image of Legally Blonde - The Musical

Elle Woods är tjejen som har allt! En drömgarderob och en söt hund som är hennes vän i vått och torrt. Hon är ord­förande för UCLA-föreningen “Delta Nu” och därmed ledare för de populäraste tjejerna i skolan och för medlemmar över hela USA. När Elle spänt tror att pojkvännen Warner Huntington III skall fria så dumpar han henne istället. Han säger att han letar efter någon som är mer seriös. Efter veckors sörjande inser Elle vad hon ska göra. Hon ska komma in på Harvards juristlinje och vinna tillbaka Warner genom att visa att hon är tillräckligt seriös och intelligent för att klara studierna. Hennes första tid på Harvard är svår, men ganska snart inser hon att juridik kanske ändå är något för henne och att man inte alltid behöver gå den traditionella vägen för att nå rättvisa … Hon inser att det inte är helt fel att vara fåfäng och blond. Elle bevisar för alla att hon är Harvards “Legally Blonde”.

Anders Ekborg – A quiet CHRISTMAS

Palladium

Fredag

(Konsert)

Image of Anders Ekborg  - A quiet CHRISTMAS

Julens budskap i en stor, känslosam röst. Kandelabrarna brinner, julstressen rinner av när Anders Ekborg fyller hela salen med frid och glädje. Enkelt, avskalat, varmt och nära.

Ackompanjerad av stjärngitarristen Bengt Magnusson och Johan Landqvist på klaviatur bjuder Anders Ekborg på det bedövande vackra, varvat med trivsamt berättande. Missa inte senaste årens totala julsuccé!

Bonafide

KB

Fredag

(Konsert)

Image of Bonafide

CLUB HELL YEAH & KULTURBOLAGET presenterar stolt: BONAFIDE!

Så var det äntligen tid för Club Hell Yeah igen.

Fredagen den 16 December gästar inga mindre än BONAFIDE oss på scenen.

Bonafide är högaktuella som ett av de första klara banden för Sweden Rock 2012 och “High Hopes” i senaste Classic Rock Magazine.

Vi är glada att presentera supporten denna kväll: The Brimstone Days

DJ är vår egen Barbie Strutter.

Mer info kommer.

Club Hell Yeah – Bringing Rock’n’Roll Back

Baaziz

Moriska Paviljongen

Fredag

(Konsert)

Image of Baaziz

Baaziz är den stora symbolen inom den algeriska protestsången och har i Nordafrika fått epitetet ”Algeriets Bob Dylan”. Hans musikaliska uttryck är en blandning av populärmusikformen chaabi och algerisk folklore där han hämtar inspiration till sina satiriska men också bitvis patriotiska texter.

Under större delen av sin karriär, som inleddes 1989, har han varit bannlyst i algerisk radio och tv på grund av sina rättframma texter. Med den älskade sången Algêrie, Mon Amour fick han ett kortvarigt gillande från regimen. Den hyllningen tystades när Baaziz framträdde i direktsändning med sången Waili, Waili där han kritiserar militären. Åter censurerades han.

Presenteras i ett samarbete mellan Moriska Paviljongen och Riksteatern.

Parker Lewis & Syket

Debaser

Fredag

(Konsert)

Image of Parker Lewis & Syket

Parker Lewis är tonsättaren, berättaren och regissören. Inspirationskällorna och referenserna är många och viktiga. Han skriver låtar i svensk modern poptradition med känslor av Jens Lekman, TTA och Ratata. Till det läggs Bruce Springsteen-crescendon och soul-oomf! Det som skulle kunna bli schizo är istället något helt nytt, eget och helgjutet. Enligt honom själv är hans främsta inspirationskällor Woody Allen och Wilhelm Moberg, något som liksom sluter cirkeln och känns helt självklart när man hör vad det handlar om.

“Det är åtta fanzinesånger framförda av en röst som tack vare sin målbrottsentusiastiska vekhet utstrålar en enorm övertygelse och hittar en alldeles egen fortsättning på en musikalisk historia som började någonstans mellan Tough Alliances första ep och, ärligt talat, det allra sista numret av tidningen Pop” (4/5 Andres Lokko).

Parker Lewis är nu äntligen tillbaka efter en tids radioskugga. “Pengar och leenden” från i år är fortsatt mycket övertygande popmusik med skarpa betraktelser under tjurfäktningstrumpeterna. Begåvat som tusan som man inte kan värja sig emot.

Syket står enligt många för något alldeles eget i det svenska musikklimatet. Bandet som albumdebuterade i februari fick en hel del fina betyg på sitt CV som de förtjänade mer än väl. Några har pratat ”malande rymdrock” när de försökt beskriva bandet, och kanske det? I inledande “See you in CERN” har de lånat några välbekanta riff från The Soundtarck of our Lives och kryddat det med lite Hunters and Collectors-blås för de som minns det gamla bandet från Australien. Ska man göra en längre sammanfattning av hela plattan kanske man stannar till lite extra på de sorgligt underskattade grannarna i Isolation Years från Sävar utanför Umeå. Nils Hansson på DN tyckte att man sällan hör en debut som är så färdig och gav bandet 4/5 i betyg och ännu mer övertygade var Västerbottens Folkblad som pratade om årets debut och gav full pott till Syket.

Malmögänget bakom Indiegympan kommer direkt från sin avslutning och gör en uppvisningsdans så fort banden slutat spela, missa inte! Loffelicious spinner skivor.

Obs, tiderna är ej exakta, kom i tid!

21:30 Syket

Umeåbandet Syket består av Mikael, Oscar, Thomas, Peter, Filip, Ola och Annika. 2011 släppte de sitt debutalbum “With Love”.

22:30 Parker Lewis

Emil Johansson, eller Parker Lewis som han kallar sig, är tonsättaren, berättaren och regissören. Inspirationskällorna och referenserna är många och viktiga. Han skriver låtar i svensk modern poptradition med känslor av Jens Lekman, TTA och Ratata. Enligt honom själv är hans främsta inspirationskällor Woody Allen och Wilhelm Moberg.

TRICKS/TRICKS/TRICKS – Andrew Fletcher

Babel

Fredag

(Club)

Image of TRICKS/TRICKS/TRICKS - Andrew Fletcher

Det är med stolthet och vördnad vi återigen presenterar en riktig storhet: ANDREW FLETCHER (från Depeche Mode!!!).

Ända sedan Depeche Modes första singel (trettio år sedan) har de gått från klarhet, till kristallklarhet, till att numera vara legitimerade diamantskapare! Andy kommer ha med sig en hel säck med diamanter när han kommer till Malmö och spelar på Babel.

Han mixar gamla Depeche-klassiker med moderna låtar och man inser än en gång hur fantastisk och tidlös deras musik är.

TRICKS-gänget kommer att bjuda på synthdängor och sju sorters wave i baren och som uppvärmning inför Andy.

Fatta! Andy! Från Depeche mode! Huuur coolt som helst! Han kommer till Malmö, till Babel, till TRICKS/TRICKS/TRICKS, till oss, till er!

Dagens Aktiviteter

Stockholm

Bahrain’s National Day

Hours: 00:00 – 00:00

Inka- Gold Treasures

Hours: 10:00 – 20:00

New Era Introducing Gallery Tour: Stockholm

Hours: 10:00 – 18:00

Margaret M. de Lange

Hours: 10:00 – 21:00

Turner, Monet & Twombly

Hours: 10:00 – 18:00

Aitor Ortiz

Hours: 10:00 – 21:00

Nick Brandt

Hours: 10:00 – 21:00

Bringing the World Home

Hours: 11:00 – 17:00

North American Indians

Hours: 11:00 – 17:00

Skimrande silver

Hours: 11:00 – 17:00

Peredvizjniki

Hours: 11:00 – 17:00

At Gods and Goddesses

Hours: 11:00 – 17:00

The four seasons

Hours: 11:00 – 17:00

Henri Matisse (1869-1954)

Hours: 12:00 – 20:00

Någon annanstans i Sverige

Hours: 12:00 – 00:00

Klara Soup Theatre

Hours: 12:00 – 14:00

Sherlock Holmes: A Game of Shadows

Hours: 12:00 – 00:00

At last Friday

Hours: 17:00 – 00:00

Eclectic Reds

Hours: 17:00 – 01:00

Parasto Sazvar & Mates of Mine

Hours: 18:00 – 22:00

Gregorius

Hours: 18:00 – 19:25

Jerry Christmas

Hours: 18:30 – 20:00

Norra Brunn Comedy

Hours: 18:30 – 00:00

Back to the 80s

Hours: 18:30 – 22:00

Christmas Gala

Hours: 18:30 – 03:00

Star Xmas 2011

Hours: 19:00 – 21:00

Two masters servant

Hours: 19:00 – 21:00

Swan Lake

Hours: 19:00 – 20:15

Golden Hits FESTIVAL

Hours: 19:00 – 23:00

The dance of death

Hours: 19:00 – 21:05

Freud’s last meeting

Hours: 19:00 – 17:00

No Man´s Land

Hours: 19:00 – 21:00

Salsa Nights

Hours: 19:00 – 01:00

Misantropen

Hours: 19:00 – 21:00

Persona

Hours: 19:00 – 20:30

Peter Carlsson & Blå Grodorna

Hours: 19:00 – 22:00

Lucky Per’s Journey

Hours: 19:00 – 21:00

A Christmas Carol

Hours: 19:30 – 21:30

Monty Python´s SPAMALOT

Hours: 19:30 – 21:30

Kiosk (Iran)

Hours: 19:30 – 21:30

Lena Philipsson-My Dream Show

Hours: 19:30 – 21:10

Girls’ Night Out

Hours: 19:30 – 00:00

The dream of Las Vegas

Hours: 19:30 – 21:30

NOSTRA LOVE LIVE @GLENN SPORTSBAR

Hours: 21:00 – 00:00

Unbeatable – An evening among the stars

Hours: 21:00 – 23:00

Klubb 360

Hours: 21:00 – 03:00

Popaganda

Hours: 21:00 – 03:00

High Life

Hours: 21:00 – 03:00

Moombah-Que!?

Hours: 21:00 – 01:00

Efva Lilja & Stockholm Konstsi – Between men

Hours: 21:00 – 23:00

XOVP ALLSTARS

Hours: 21:30 – 02:00

The Voice Christmas Party

Hours: 22:00 – 03:00

Pre Party @ AMNESIA

Hours: 22:00 – 03:30

VERONICA FALLS (UK) & THE PALE CORNERS

Hours: 22:00 – 03:00

BEARCAT | Vanity b Damned Live!

Hours: 22:00 – 03:00

A super weekend at Magenta

Hours: 22:00 – 03:00

Club NYPE – 16 Dec | Merry Christmas

Hours: 22:00 – 03:00

NIGHTCLUB N-TOURAGE | ERIK KIMBY

Hours: 22:00 – 03:00

ACE Week 50 – Sthlm Indie – Robot Must Kill (Live) – Rechord – Smuts!

Hours: 22:00 – 03:00

NIGHTCLUB AMNESIA

Hours: 22:00 – 03:00

Christmas Party – Alex D’Rosso & DJ Hångel

Hours: 22:00 – 03:00

Berns Bistro & Bar week 50

Hours: 22:00 – 02:00

Marie Laveau with LA FLEUR (Power Plant Records)

Hours: 22:00 – 03:00

Party @ Café Opera

Hours: 22:00 – 03:00

NEW weekend at SOLIDARITET with an S…

Hours: 23:00 – 05:00

SEBASTIAN MULLAERT (aka Minilogue)

Hours: 23:00 – 04:30

The Vaccines

Hours: 23:00 – 01:00

Slow Blow XXXII feat. Baby G (Eskimo/BPitch)

Hours: 23:00 – 03:00

STYLE BY TYRA – FASHION SHOW | Lobby Nightclub | Nightlife Sthlm

Hours: 23:00 – 05:00

Banana Social Club

Hours: 23:00 – 04:00

Göteborg

The National Day of Bahrain

Hours: 00:00 – 00:00

18th century Gothenburg

Hours: 10:00 – 17:00

STENA 15

Hours: 11:00 – 17:00

Vilhelm Hammershøi

Hours: 11:00 – 17:00

JAN LÖÖF

Hours: 11:00 – 18:00

Favorit – vs. hatobjekt

Hours: 11:00 – 17:00

FRIDA KAHLO & DIEGO RIVERA

Hours: 11:00 – 17:00

Någon annanstans i Sverige

Hours: 12:00 – 00:00

Sherlock Holmes: A Game of Shadows

Hours: 12:00 – 00:00

Destination X

Hours: 12:00 – 17:00

POISON – a dangerous substance

Hours: 17:00 – 19:00

Immature Guys celebrate Christmas

Hours: 18:00 – 20:00

Midvintervaka

Hours: 19:00 – 21:00

Winterlong

Hours: 19:00 – 21:00

A Candy Christmas Show!

Hours: 19:00 – 23:00

FRANSKA TRION

Hours: 19:00 – 21:00

ECLIPSE – There’s Always the Sun

Hours: 19:00 – 20:00

Cabaret Lorensberg

Hours: 19:00 – 23:00

R.E.A.

Hours: 19:00 – 23:30

Santa Claus Rock

Hours: 19:15 – 23:30

Hagmans konditori

Hours: 19:30 – 22:00

Oakley’s show

Hours: 19:30 – 00:00

Sleeping Beauty

Hours: 19:30 – 21:45

POISON – a dangerous substance

Hours: 19:30 – 21:30

WE ARE THE STORM & LEADERS OFF

Hours: 20:00 – 23:00

Johan Rheborg/Tobias Persson/Niklas Andersson

Hours: 21:00 – 00:00

Party @ Gretas

Hours: 21:00 – 04:00

BURN & SATURDAY NIGHT´S STRIKE

Hours: 21:00 – 00:00

Ledin Showtime

Hours: 21:00 – 22:30

ABRAMIS BRAMA

Hours: 21:00 – 23:00

Christmas Greetings from Ruckman’s

Hours: 21:15 – 23:15

Homecoming Party

Hours: 22:00 – 03:00

SWEDISH DJ SCHOOL CHRISTMAS PARTY

Hours: 22:00 – 05:00

Bubbelbaren – Juledition

Hours: 22:00 – 05:00

KLUBB PERSONAL

Hours: 22:00 – 03:00

Sense Pre Christmas Party

Hours: 22:00 – 03:00

JAY SHEPHEARD || JESPER DAHLBÄCK

Hours: 22:00 – 03:00

GLOW nightclub

Hours: 23:00 – 05:00

X – MAS SAGA

Hours: 23:00 – 03:00

PANOS EMPORIO |DJ AGURRÉ | UNDERGROUND

Hours: 23:00 – 05:00

Malmö

The National Day of Bahrain

Hours: 00:00 – 00:00

Mode utan Midja

Hours: 10:00 – 16:00

White Lines – Sophie Tottie

Hours: 10:00 – 16:00

Graphics loves photography

Hours: 10:00 – 16:00

Fredrik Roos stipendium 2011

Hours: 11:00 – 18:00

Scene Change

Hours: 11:00 – 18:00

Någon annanstans i Sverige

Hours: 12:00 – 00:00

Sherlock Holmes: A Game of Shadows

Hours: 12:00 – 00:00

They became friends

Hours: 12:00 – 18:00

A F T E R W O R K

Hours: 17:00 – 19:00

Malmö’s Most Powerful Christmas Show – a spectacular tribute to Elvis & Tom Jones

Hours: 18:00 – 20:00

Prins Charles känsla

Hours: 19:00 – 20:40

My beloved Pierrot

Hours: 19:00 – 21:00

Full speed with Håkan Brinck & Lasse Berggrensson

Hours: 19:30 – 21:30

Anders Ekborg – A quiet CHRISTMAS

Hours: 19:30 – 21:15

Legally Blonde – The Musical

Hours: 19:30 – 21:30

One December evening with Emil Jensen and Nour El-Refai

Hours: 19:30 – 21:30

Bonafide

Hours: 20:00 – 22:00

Baaziz

Hours: 20:00 – 22:00

Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!

Hours: 21:00 – 23:00

Parker Lewis & Syket

Hours: 21:30 – 00:00

Friday & Saturday @ Harrys

Hours: 22:00 – 03:00

Klubb SAVOY

Hours: 22:00 – 03:00

Aura

Hours: 23:00 – 03:00

Party @ Breeze

Hours: 23:00 – 05:00

TRICKS/TRICKS/TRICKS – Andrew Fletcher

Hours: 23:00 – 03:00

Friday @ Prins Bernhard

Hours: 23:00 – 03:00

Party @ Etage

Hours: 23:00 – 04:00

I ❤ Party – Every Friday

Hours: 23:03 – 04:00

REEARTH – Nakadia (Thailand) Promoe (Looptroop) Bella Boo, Irk (AOD)

Hours: 23:30 – 04:00

Oslo

Bahrain’s National Day

Hours: 00:00 – 00:00

… Giacometti, Hodler, Klee … Modern Masters from Switzerland

Hours: 10:00 – 18:00

Easter Island, Myths, and Popular Culture

Hours: 10:00 – 17:00

Absolutt installasjon

Hours: 11:00 – 17:00

Kirstine Roepstorff. Amorphousness Wunderkammer

Hours: 11:00 – 17:00

PER INGE BJØRLO

Hours: 11:00 – 17:00

Saskia HOLM KVIST – In TRANSLATION

Hours: 11:00 – 17:00

Slem gutt?

Hours: 11:00 – 15:00

The City & Blindern

Hours: 12:00 – 17:00

Christmas Laughter 2011

Hours: 17:00 – 19:00

The orphans

Hours: 18:00 – 20:00

Wolf Rock

Hours: 18:00 – 20:00

Macbeth

Hours: 19:00 – 21:25

YLVIS 4

Hours: 19:00 – 20:30

The Source: of Christmas

Hours: 19:00 – 21:00

Comedy Gala 2011

Hours: 19:00 – 20:15

Christmas Laughter 2011

Hours: 19:00 – 21:00

Minus 2

Hours: 19:30 – 21:30

Abrahams Children

Hours: 20:00 – 22:00

PENTHOUSE PLAYBOYS

Hours: 20:00 – 22:00

BIGBANG

Hours: 20:00 – 22:00

Dear compatriots

Hours: 20:00 – 22:00

GET ME A TENOR!

Hours: 20:00 – 22:00

Stand Up @ Klubbscenen

Hours: 21:00 – 23:00

Comedy Gala 2011

Hours: 21:00 – 22:15

DJ Kimichi

Hours: 21:00 – 03:00

YLVIS 4

Hours: 21:30 – 22:00

Klubb: Hot Spot

Hours: 22:00 – 03:00

Paradise Hotell with Silje&Christine

Hours: 23:00 – 03:00

Köpenhamn

Frank Zappa Live Event

Hours: 08:01 – 08:01

The Human Comedy

Hours: 10:00 – 17:00

Re:Constructed Landscapes

Hours: 10:00 – 17:00

Danish and Nordic Art 1750-1900

Hours: 10:00 – 17:00

French Art 1900-30

Hours: 10:00 – 17:00

European Art 1300-1800

Hours: 10:00 – 17:00

KLEE & COBRA

Hours: 11:00 – 18:00

LOUISIANA CONTEMPORARY

Hours: 11:00 – 18:00

Love me tonight X-mas

Hours: 16:00 – 18:45

Love me tonight X-mas

Hours: 16:00 – 18:45

Et krybespil

Hours: 17:00 – 19:00

Wallmans – Los Problemos

Hours: 18:30 – 23:00

Crazy Christmas Cabaret 2011

Hours: 19:30 – 22:00

The Nutcracker

Hours: 19:30 – 21:30

Messias

Hours: 19:30 – 21:30

Annie

Hours: 19:30 – 22:10

Sensory

Hours: 20:00 – 22:00

SINNE EEG & LARS JANSSON DUO

Hours: 20:00 – 22:00

Et krybespil

Hours: 20:00 – 21:10

Kurt Ravn – This year’s Christmas Concert 2011

Hours: 20:00 – 22:00

In Solomon COUNTRY

Hours: 20:00 – 22:00

Ghosts

Hours: 20:00 – 22:00

Krysters Kartel LIVE! “Så Hakker Spætten”

Hours: 20:00 – 22:00

Rasmus Walter

Hours: 20:00 – 22:00

MOZART

Hours: 20:00 – 22:00

Underground Man

Hours: 20:00 – 22:00

TEITUR

Hours: 21:00 – 23:00

Katatonia

Hours: 21:00 – 23:00

Michael Forshaw (UK) & RRRitalin (UK)

Hours: 22:00 – 00:00

Frankie Teardrop

Hours: 22:00 – 02:00

Rust Nightclub

Hours: 23:00 – 03:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s