Saturday the 10th of December in Swedish

Stockholm

 

 

 

 

 

SWEDISH STARS

Berwaldhallen

Lördag

(Konsert)

Image of SWEDISH STARS

 

 

 

Sveriges Radios Symfoniorkester

 

Hans Ek dirigent

 

Peter Jöback

 

Peter Jöback sjunger gamla franska

 

sånger på svenska från sin nysläppta skiva

 

”La vie, L’amour, La mort” med Sveriges

 

Radios Symfoniorkester.

 

Konsertlängd: ca 2 h, inkl. paus

 

 

 

 

 

Motörhead

Arenan, Fryshuset

Lördag

(Konsert)

Image of Motörhead

 

 

 

Göteborg, Stockholm, Örebro, Sundsvall och Luleå – ni kan alla se fram emot ett besök av ett av världens mest tongivande och hårdaste rockband – Motörhead! Luciafirandet i dessa städer kommer aldrig bli sig likt då dessa giganter besöker Sverige mellan den 9 och den 15 december i år. Biljetterna släpps på onsdag den 25 maj kl 9.00.

 

 

 

Motörhead grundades av sångaren, basisten och rockikonen Ian ”Lemmy” Kilmister i England 1975. Efter att ett gäng medlemmar kommit och gått består bandet sedan 20 år tillbaka även av gitarristen Phil Campbell och vår egen Mikkey Dee på trummor.

 

 

 

Motörhead är så mycket mer än bara ett rockband. Inte nog med att de ligger bakom en av de mest klassiska rocklåtar som någonsin skrivits, ”Ace of Spades”, så är Motörhead också något mer, ett fenomen, en livsstil. Eller som Lemmy själv säger:

 

“We don’t fit into anything! The only thing we fit into is ‘Motörhead’ because we are Motörhead music and that’s what we do!”

 

 

 

Exakt vad det betyder låter vi vara osagt då vi vet att Lemmy inte gillar att bli placerad i ett fack. Många skulle beskriva Motörheads musik som ”Heavy Metal” och att de hade en stor roll i nya genrers födelse såsom ”Speed Metal” och ”Thrash Metal”. Men Lemmy brukar istället i ren protest öppna spelningarna med följande ord: “We are Motörhead. We play rock and roll.” Vi nöjer oss så.

 

 

 

Förutom att de nu är aktuella med sitt eget bästsäljande vin på systembolaget har de nyligen släppt sitt tjugonde studioalbum ”The Wörld Is Yours”. Med det i rockärmen kommer de nu alltså till fem lyckligt lottade städer i Sverige i december. Håll i er!

 

 

 

 

Smif-N-Wessun/Peez

Södra Teatern

Lördag

(Konsert)

Image of Smif-N-Wessun/Peez

 

 

 

Till denna kväll har Poppa Peez & Dj Grass från Hiphopklubben Peez slagit på stora trumman. Peez huserar i Södra Bar första torsdagen varje månad, i vanliga fall. Men nu byter de scen och flyttar ner till Etablissemanget och gästas av den legendariska gruppen Smif-N-Wessun.

 

I våras släppte de albumet Monumental med Pete Rock, med singarlarna Prevail och That’s Hard. Nu är det dags för duon (som även utgör 2/5 av supergruppen Boot Camp Clik) att åter besöka Sverige!

 

 

 

 

INFERNO – BLACK LUCIA – PREMIERE!

KOLINGSBORG

Lördag

(Club)

Image of INFERNO - BLACK LUCIA - PREMIERE!

 

 

 

Äntligen är det dax för INFERNO! Klubben där du klär upp dig till max! Arty! Extravaganza! Underground! låt dina kreationer sväva ut till max.

 

Temat är SVART LUCIA och vår fabulösa host ROBERT FUX välkomnar till vår egna surrealistiska drömvärld! som hämtat ur ett hav av nine inch nails videos…Nattens drottning, underjordens härförare och Sveriges egen Queer Queen Assoluta FUX kommer bo på scenen, piska upp dansgolvet och klättra på väggarna med Resorbtuberna i högsta hugg!

 

På scen har vi äran att bjuda på tunga elektroniska djs som bjuder på ett INFERNO av elektronisk dansant musik!!! rök & blinkade ljus! dansgolvet ska brinna!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Göteborg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

At the last minute

Göteborgs Stadsteater

Lördag

(Teater)

Image of At the last minute

 

 

 

Efter teaterns största publiksuccé i mannaminne, Sista dansen, har Carin Mannheimer på nytt attackerat åldrandet i en alldeles nyskriven komedi som hon själv ska regissera.

 

 

Möt tre 80-åriga kvinnor som jobbar mot en snäv deadline, nämligen den slutgiltiga. Köttets lustar och själarnas obotliga ensamhet tar aldrig slut. Det är mycket som ska hinna bli gjort; bo i kollektiv, bli kär och börja ett nytt liv…

 

Efter Göteborgs Stadsteaters största publiksuccé i mannaminne har Carin Mannheimer på nytt attackerat åldrandet i en alldeles nyskriven komedi. Nu är de vassare, spänstigare och mer vitala än någonsin! Ett efterlängtat återseende mellan Gerd Hegnell, Ann Lundgren, Inger Hayman med flera.

 

Sista dansen utspelade sig på hemmet Blåsippan. Den här gången har Carin backat bandet och nu rör vi oss bland människor som visserligen har några år på nacken men som klarar sig själva och har bettet i behåll. De befinner sig i ett skede i livet där det börjar bli bråttom.

 

 

 

 

 

Antigone

Göteborgs Stadsteater

Lördag

(Teater)

Image of Antigone

 

 

 

 

 

I samarbete med Parapanda Theatre Lab från Tanzania lyfter Göteborgs Stadsteater Sofokles antika tragedi till brännande aktualitet med fokus på kvinnorna.

 

 

Den unga Antigone följer sin övertygelse och trotsar lagen, männen och makten. Hon vinner sin självständighet och folkets kärlek, men offrar sitt liv. Dramatik från teaterns vagga lyfts till brännande aktualitet.

 

Ett samarbete med Parapanda Theatre Lab, Tanzanias ledande teatergrupp. Med poesi, musik och storytelling framförs texten på både svenska och swahili av skådespelare från Parapanda och Göteborgs Stadsteater. För regi står Mgunga Mwa Mnyenyelwa från Parapanda tillsammans med Ronnie Hallgren, VD och Teaterchef på Göteborgs Stadsteater.

 

Parapanda Theatre Lab från Dar es Salaam i Tanzania är ett av landets ledande teatersällskap med målet att främja teatern i Tanzania. De utmärker sig från andra teaterutövare genom sin unika berättarteater, baserad på storytelling, poesi och musik. Förutom teater så håller gruppen på med ett stort socialt arbete och mycket barn- och ungdomsverksamhet och har under 10 år arbetat med kulturella och politiska frågor på ett innovativt sätt. Gruppen har turnerat mycket runt om i Tanzania, Kenya, Uganda, Zambia, Mozambique och Sydafrika.

 

Projektet stöds av Göteborg & Co och Statens Kulturråd. Föreställningen kommer även att spelas i Dar es Salaam, Tanzania.

 

OBS! Föreställningen textas på respektive språk. ( Svenskan textas på swahili och swahilin textas på svenska).

 

 

 

Sleeping Beauty

GöteborgsOperan

Lördag

(Dans)

Image of Sleeping Beauty

 

 

 

Våra sagor handlar om stora saker; död, kärlek, svartsjuka, hämnd. Men det finns också en gåta gömd i berättelsen om Törnrosa, och det är just den som Sveriges internationellt mest uppburne koreograf, Mats Ek, tagit tag i. En gåta som handlar om sticket och sömnen.

Samtidigt var det själva baletten med Tjajkovskijs klassiska musik – vilken här framförs av GöteborgsOperans Orkester – som Mats Ek tog utgångspunkt i när han skulle skapa sin Törnrosa 1996. Både féer, häxa och prins skulle finnas med. Ek bodde vid det laget en period i Zürich i Schweiz. En dag på väg till teatern gick han förbi en ung kvinna i en park, en narkoman, och hon gick som i sömnen. Det blev Törnrosa för honom. Den radikala omtolkningen av sagan har blivit en internationell klassiker och har nu nypremiär på GöteborgsOperan.

 

Svärtan, kärleken och den sceniska poesin uppgår här i en enhet som inte lämnar någon oberörd. Vi följer Törnrosa från det hennes föräldrar finner varandra, får sitt efterlängtade flickebarn samt en lustig liten bil, åker på picknick och lever sitt vardagsliv. Tills Törnrosa måste gå sina egna vägar och lämna hemmet… möter en manlig häxa, blir gravid, föder ett barn, blir kär…

 

Allvar och humor blandas i denna vår tids tidlösa balett – således är till exempel féerna obetalbara, som Silverfén iförd bikini och solglasögon med transistorradio på axeln eller den bångstyriga Rubinfén med cowboyhatt. Och för den som skulle behöva ett fantasifullt recept på fisksoppa, så bjuder Törnrosa även på detta!

 

 

 

 

Omogna Killar Firar Jul

Trädgår’n

Lördag

(Show)

Image of Immature Guys celebrate Christmas

 

 

 

Vad är “Omogna Killar firar Jul”?

Under drygt en och en halv timma levererar stå upp-komikerna Özz Nûjen, Måns Möller och Patrik Larsson en tuff humorshow med rå och hjärtlig humor, där aktuella händelser varvas med rent trams, för folk som “släppt sargen” och vågar skratta åt det förbjudna. Här skiljs agnarna från vetet och fegisarna från vettet.

Aktuella händelser görs om till sketcher, lyteskomik varvas med invandrarskämt och svensk moral manglas totalt. Med risk för att publiken sätter köttbullen i halsen är ingenting för känsligt att skämta om.

 

– Vi gör en temperatursticka på samhället i Sverige och skämtar om utsattheten på olika sätt.

Sverige har alltid haft en dubbelmoral, nu har vi inte ens det, säger Özz Nûjen.

 

Hela idén kommer från behovet av att tramsa, även när man passerat 30. Det är skönt att ha en ventil, annars hade man kanske druckit och slagit sin fru. Man behöver släppa loss, oavsett ålder, säger Patrik Larsson.

 

 

 

 

MOLLY HATCHET

Sticky Fingers

Lördag

(Konsert)

Image of MOLLY HATCHET

 

 

 

Molly Hatchet från Jacksonville, Florida etablerade sig redan på 70-talet som det hårdaste sydstatsrockbandet av dem alla. Självaste Lynyrd Skynyrd-vokalisten Ronnie Van Zant utbrast att Molly Hatchet lät precis som han själv ville att Lynyrd Skynyrd skulle låta.

 

Redan de två första albumen “Molly Hatchet” (1978) och “Flirtin’ With Disaster” (1979) placerade Molly Hatchet i rockens elitserie, och sistnämnda skivas titelspår är än idag bandets största hit.

 

De är bland annat kända för låten Flirtin’ With Disaster som sålde två gånger multiplatina i USA 1979 och hamnade på en 19:e plats på billboardlistan.

 

Nu är bandet ute på en världsomspännande turné och gör ett exklusivt

Sverigebesök på Sticky Fingers i Göteborg som är deras enda framträdande i

Sverige.

 

De är aktuella med den senaste skivan Justice som är en riktig rökare!

Denna historiska kväll får inte missas – är du inne på band som Lynyrd

Skynyrd och Allman Brothers och gillar svängig rock är Molly Hatchet ett måste!

Med över 35 år i branschen och med 13 släppta album kan man lugnt säga att

det är några riktiga gamla rockrävar vi kommer få möta på top floor!

 

 

 

DEEP PURPLE WITH ORCHESTRA

Scandinavium

Lördag

(Konsert)

Image of DEEP PURPLE WITH ORCHESTRA

 

 

 

Deep Purple levererar ett tungt rocksound med stor symfoniorkester i Scandinavium.

 

 

Sedan slutet av sextiotalet har Deep Purple varit ett band som befunnit sig i folkets hjärtan. Med en diger låtskatt som innehåller klassiker som ”Highway Star”, ”Smoke On The Water”, ”Speed King”, ”Hush” och ett otal andra hits är det lätt att se varför Deep Purple är ett sådan stort band som de är.

 

Men om det inte hade varit för deras hårda turnerande så hade de kanske inte existerat på samma grunder som de gör nu. Med ett tjugotal succéartade världsturnéer under bältet har de skapat ett livesound som är få förunnat och deras publik har växt sig större och större. Denna gång får publiken chansen att se bandet framföra sin låtskatt ackompanjerade av en orkester.

 

För snart sex år sedan kom det hyllade albumet ”Rapture of the Deep” som var en tillbakagång till deras tyngre rocksound från sjuttiotalet. Gitarristen Steve Morse avslöjade tidigare i år att Deep Purple hade påbörjat inspelningen av deras nittonde album, ett uttalande som möttes av jubel från förväntande fans.

Deep Purple har på alla sätt och vis blivit en institution inom den brittiska rocken och deras album har sålt både guld och multiplatinum.

 

 

 

 

NAUSE

Sticky Fingers

Lördag

(Club)

Image of NAUSE

 

 

 

Jacob Criborn tillsammans med Leonard Scheja bildar Nause. Det är två unga killar från Stockholm som har hittat inspiration från housevärldens alla hörn. Nause är en av de mest lovande namnen inom elektronisk musik och i höst släpper duon nytt material och åker på en Sverigeturné.

 

De släppte den mest uppmärksammade remixen på Britney Spears singel “Hold It Against Me” som killarna gjorde tillsammans med Adrian Lux och dessutom ligger de bakom den mest populära remixen på Rebecca & Fionas singel “Bullets”. Deras låtar har även uppmärksammats av inga mindre än DJ Tiësto, som under sin världsturné spelar deras produktioner världen över. Nause har dessutom medverkat i Tiëstos radioprogram “Club Life” ett flertal gånger.

 

Nause första singel “Made Of” släpptes i maj och har sålt guld. Singeln har haft stora framgångar även utomlands. I fredags tolkades låten av Amanda Fondell i Idol och fick därefter mest klick på youtube av alla Idolinslag. Sedan dess har de också hunnit remixa och släppa både Adrian Lux senaste singel ”Boy” och legenden David Morales nya singel ”You Just Don’t Love Me”, båda på prestigefulla Ultra Records.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Malmö

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dancing In The Dark

Palladium

Lördag

(Festival)

Image of Dancing In The Dark

 

 

 

Välkommen till tredje upplagan av DANCING IN THE DARK — en filmfestival helt tillägnad dans på film!

 

För första gången visningar även i Lund.

 

Dansfilm har blivit en egen konstart! Många dansfilmer är originalverk skapade av koreografer speciellt för filmmediet. Andra är filmversioner av framgångsrika scenföreställningar. Några av filmerna i festivalprogrammet är inte uppenbara dansfilmer men de är filmer där rörelsen står i centrum.

 

DANCING IN THE DARK bjuder på en mix med experimentella och gränsöverskridande filmer fyllda av dans, musik, energi och starka visuella uttryck – kortfilmer, spelfilmer, dokumentärer, moderna dansfilmer, musikvideos, konstfilmer…

 

Den japanska koreografen och dansaren KAORI ITO är festivalens hedersgäst och utöver visningar av ett flertal av hennes filmer, finns hon på plats för samtal om sitt konstnärskap.

En nyhet i år är ett HELKORT till mycket attraktivt pris och som ger tillträde till det mesta på festivalen.

 

Festivalen avslutas med tema HOOP, både filmer och liveframträdande. Det finns dessutom en unik möjlighet att deltaga i HOOP DANCE WORKSHOP med Beka Hoop, en av världens främsta hoop-lärare.

 

HOOP DANCE WORKSHOP with BEKA HOOP (Berlin/Montreal)

 

 

 

 

 

Legally Blonde – The Musical

Nöjesteatern

Lördag

(Musikal)

Image of Legally Blonde - The Musical

 

 

 

Elle Woods är tjejen som har allt! En drömgarderob och en söt hund som är hennes vän i vått och torrt. Hon är ord­förande för UCLA-föreningen “Delta Nu” och därmed ledare för de populäraste tjejerna i skolan och för medlemmar över hela USA. När Elle spänt tror att pojkvännen Warner Huntington III skall fria så dumpar han henne istället. Han säger att han letar efter någon som är mer seriös. Efter veckors sörjande inser Elle vad hon ska göra. Hon ska komma in på Harvards juristlinje och vinna tillbaka Warner genom att visa att hon är tillräckligt seriös och intelligent för att klara studierna. Hennes första tid på Harvard är svår, men ganska snart inser hon att juridik kanske ändå är något för henne och att man inte alltid behöver gå den traditionella vägen för att nå rättvisa … Hon inser att det inte är helt fel att vara fåfäng och blond. Elle bevisar för alla att hon är Harvards “Legally Blonde”.

 

 

 

Les Misérable

Malmö Operan

Lördag

(Teater)

Image of Les Misérable

 

 

 

Musikalen Les Misérables baseras på Victor Hugos roman Samhällets olycksbarn (fransk originaltitel Les Misérables) som gavs ut 1862.

 

Les Misérables är en av vår tids populäraste musikaler och har gång på gång förfört sin publik genom att med underbar musik berätta en historia om livskraft och kärlek i en hård och kall tid. Berättelsen bygger på Victor Hugos roman om några fattiga människors öden i Frankrike under decennierna efter revolutionen, ett brutalt och orättvist samhälle för dem som lever i dess bottenskikt. Musikalen följer Jean Valjeans med- och motgångar, han hjälper människor som fallit offer för fattigdom och för samhällets maktfullkomliga kränkningar.

 

Historien börjar 1815 då Jean Valjean friges och slutar när han dör, arton år senare. Rollen som Jean Valjean spelas av Dan Ekborg. Fred Johanson gör Javert, polischefen som hela sitt liv jagar den försvunna straffången Jean Valjean. Det samvetslösa värdshusparet makarna Thénardier gestaltas av Marianne Mörck/Evamaria Björk och Peter Harryson. Fantine, fabriksarbeterskan som blir utstött när hennes kamrater får veta att hon har en dotter, Cosette. Jean Valjean lovar den döende Fantine att ta hand om Cosette som bor hos paret Thénardier som utnyttjar henne som piga medan deras dotter Éponine skäms bort. Musikalartisterna Karolin Funke och Annika Edstam delar på rollen som Fantine, Emmi Christensson och Mathilda Ahnell delar på rollen som Cosette och Ida Högberg sjunger rollen Éponine.

 

Förra året firade den brittiska musikalproducenten Cameron Macintosh 25-årsjubileum med Les Misérables. Då kunde det återigen konstateras att musikalen är en av världens mest älskade. Nästan 60 miljoner människor världen över har sett Les Misérables. Macintoshs signum är konceptmusikaler som ser exakt likadana ut världen över. När Les Misérables sätts upp i hösten 2011 behöver Malmö Opera inte följa originalkonceptet utan har fått förändra gestaltning och scenografi.

 

 

 

CHRISTMAS CONCERT 2011

Baltiska Hallen

Lördag

(Konsert)

Image of CHRISTMAS CONCERT 2011

 

 

 

Lasse Kronér, Marie Serneholt, Anderas Johnsson, Elisabeth Andreassen, Gospelkören Karen Gibson Kingdom Choir från London samt julorkelstern under ledning av Robin Svensson.

 

Den 23:e i ordningen. Originalet!

 

2010 års Julkonsert med blev en enorm publik- och kritikersuccé med Sanna, Shirley, Sonja, Björn Kjellman och Brandur Unni.

”Vi är otroligt glada för att Andreas tackade ja till att medverka i årets upplaga av Julkonserten efter att vi tjatat på honom i flera år. Oerhört glada att Lasse och Bettan är tillbaka på scenen hos oss med sina fantastiska röster och sina goa och galna infall.

Marie är årets överraskning och ni kommer bli häpna över vilken sångbegåvning och scennärvaro denna unga tjej har”, säger en av arrangörerna.

 

Årets julkonsert-turnè innefattar 23 städer från Luleå i norr till Malmö i söder. Konserten är ca 2,5 timmar lång inklusive paus

 

De två arrangörsbolagen Julius Production och CS Event, presenterar njutbara julkonserter med betoning på ”konsert” där den svenska jultraditionen värdesätts

En musikalisk upplevelse där vi även i år lägger mycket omsorg kring musikarrangemangen och stämningen som ges från scenen. Julen är glädjens högtid och även skratt och skämt tillhör denna julkonsert.

 

Det började med artisten Sissel Kyrkjebö som ledstjärna i Julkonserten i 10 år.

Under de 22 åren som gått, har vi bl.a. sett artister som Kalle Moraeus & Orsa spelmän, Lasse Berghagen, Linda Lampenius, Lasse Kronér, Elisbeth Andreassen, Triple & Touch, Lill Lindfors, Maria Lundqvist, Pernilla Wahlgren, Sanna Nielsen, Tito Beltran, Jill Johnsson, Sofia Källgren, London Gospel Choir , Star School Choir, Karen Gibson Kingdom Choir, Måns Zelmerlöw, Shirley Clamp, Sonja Aldén, Björn Kjellman, Brandur Unni m fl.

 

 

 

 

Jakob Hellman & Nerverna

Babel

Lördag

(Konsert)

Image of Jakob Hellman & Nerverna

 

 

 

En av den svenska pophistoriens mest älskade och saknade artister. Backad av ett nytt band är Jakob Hellman äntligen tillbaka.

 

 

Med sitt enda album “…och stora havet” skrev Jakob Hellman både om spelreglerna för svensk pop och in sig själv i historieböckerna. Albumet listas om och om igen som det bästa någonsin när landets musikhistoria ska sammanfattas. Trots den korta karriären är Jakob Hellman en av den svenska pophistoriens mest älskade och saknade artister.

 

Men nu har det börjat hända saker. Under sommaren uppträdde han på festivalen Musikens Makt i Luleå och på Gröna Lund i Stockholm kompad av Mattias Alkbergs kompband Nerverna. Mötet mellan det unga bandet och den legendariske artisten gav blodad tand. I december gör Jakob Hellman & Nerverna tre exklusiva konserter i Stockholm, Göteborg och Malmö då flera nya Hellmanlåtar kommer att framföras. Äntligen är en av de stora poppoeterna tillbaka med ett riktigt vasst band i ryggen.

 

Med som support på turnén är Magnus Ekelund som i våras släppte albumet Svart Flagg där Jakob Hellman gästade på singeln Utan Er.

 

 

 

 

 

Xmas Edition – E.G.L.O feat The Clitts & Linnea Henriksson

Debaser

Lördag

(Club)

Image of Xmas Edition - E.G.L.O feat The Clitts & Linnea Henriksson

 

 

 

Det är dags för säsongsavslutning och vi gör det denna gång i Julens tecken! Tyvärr har Linnea Henriksson fått förhinder och ställt in sin medverkan denna kväll. Glädjande nog har vi lyckats locka till oss en av våra absoluta favoritsångare istället.

Den som hört Svante Sjöblom glömmer det aldrig. Med en röst och uppenbarelse som närmast påminner om en ung Tom Waits har han regerat svenska och

danska blues-scener de senaste åren. Att få höra Svante gå loss på sina soul och R&B-favoriter tillsammans med EGLO kan inte bli nåt annat än magiskt.

 

Det blir som vanligt furiös dansant 60`s soul när åttamannabandet förstärkta av girlgroup-trion The Clitts bjuder upp till dans. Denna kväll med extra mycket bjällerklang, glitter och pepparkakor.

 

Förvänta dig ylande trumpeter, pumpande hammond-orglar, ljuvlig stämsång, rasslande tamburiner och en dansfest utav guds nåde. Innan och efter bandet håller dj´s Alice & Sylvester dansgolvet kokande med sina svängigaste Northern Soul, Psych, Rhythm & Blues, Girlgroup och Pop-singlar. Allt från äkta vinyl förstås.

 

E.G.L.O (Everybody Gets Lonely Orchestra):

Sylvester Schlegel (The Ark), trummor, kapellmästare

Jens Andersson (The Ark), slagverk & röst

Magnus Svenningsson (Cardigans), bas

Pär Moberg (Tummel m fl) barytonsax

Christopher Dominique, orgel

Mikael Gökinan gitarr

Björn Edqvist, trumpet

Torbjörn Righardt (Agurk Players m mf), tenorsax

 

The Clitts:

Alice Samoilova

Maria Lilja

Alexandra Hamnede

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagens Aktiviteter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stockholm

Nobeldagen

Hours: 00:00 – 00:00

Johan Wik

Hours: 10:00 – 21:00

Margaret M. de Lange

Hours: 10:00 – 21:00

Helen Levitt

Hours: 10:00 – 21:00

Turner, Monet & Twombly

Hours: 10:00 – 18:00

Inka- Gold Treasures

Hours: 10:00 – 20:00

Nick Brandt

Hours: 10:00 – 21:00

Bringing the World Home

Hours: 11:00 – 17:00

Peredvizjniki

Hours: 11:00 – 17:00

North American Indians

Hours: 11:00 – 17:00

The four seasons

Hours: 11:00 – 17:00

Skimrande silver

Hours: 11:00 – 17:00

At Gods and Goddesses

Hours: 11:00 – 17:00

SVEN RYDÉN & LARS-ERIK SELIN

Hours: 12:00 – 16:00

Klara Soup Theatre

Hours: 12:00 – 14:00

N A K E N B A D

Hours: 12:00 – 16:00

Basar Under

Hours: 12:00 – 18:00

The Auditor

Hours: 13:00 – 15:00

Star Xmas 2011

Hours: 14:00 – 17:00

Come Running

Hours: 14:00 – 16:00

Peter Carlsson & Blå Grodorna

Hours: 15:00 – 18:00

A Christmas Carol

Hours: 15:00 – 17:00

Swan Lake

Hours: 15:00 – 16:15

Monty Python´s SPAMALOT

Hours: 15:00 – 17:00

SWEDISH STARS

Hours: 15:00 – 17:00

Romeo & Juliet

Hours: 15:30 – 17:30

Zpanska flugan

Hours: 15:30 – 18:00

Angels in America

Hours: 15:30 – 17:30

Lena Philipsson-My Dream Show

Hours: 16:00 – 18:30

Nobel 2011

Hours: 16:30 – 18:30

Star Xmas 2011

Hours: 17:00 – 19:00

Eclectic Reds

Hours: 17:00 – 01:00

No Man´s Land

Hours: 18:00 – 20:00

Norra Brunn Comedy

Hours: 18:30 – 00:00

Christmas Gala

Hours: 18:30 – 03:00

Back to the 80s

Hours: 18:30 – 22:00

KOCKSGATAN REVISITED

Hours: 19:00 – 21:00

Lucky Per’s Journey

Hours: 19:00 – 21:00

Golden Hits FESTIVAL

Hours: 19:00 – 23:00

Persona

Hours: 19:00 – 20:30

Hair

Hours: 19:00 – 21:00

Swan Lake

Hours: 19:00 – 20:15

Crikus Cirkör: Undermän

Hours: 19:00 – 21:00

Hedda Gabler

Hours: 19:00 – 21:00

Come and taste the new heavy Motorhead-drink

Hours: 19:00 – 02:00

Romeo & Juliet

Hours: 19:30 – 21:30

1 2 3 Schtunk King Lear

Hours: 19:30 – 21:30

Lena Philipsson-My Dream Show

Hours: 19:30 – 21:10

A Christmas Carol

Hours: 19:30 – 21:30

Paul McCartney

Hours: 19:30 – 21:30

Zpanska flugan

Hours: 19:30 – 22:00

Jerry Christmas

Hours: 19:30 – 21:30

Elvis Forever – A Tribute to the King

Hours: 19:30 – 21:30

Misantropen

Hours: 19:30 – 21:30

Monty Python´s SPAMALOT

Hours: 19:30 – 21:30

Motörhead

Hours: 19:30 – 21:30

An evening with Nils Landgren & Viktoria Tolstoy

Hours: 20:00 – 22:00

Dramaten& [ingenting]

Hours: 20:00 – 22:00

Rebel Peace Price 2011 – Rebellion Bal

Hours: 20:30 – 02:00

Outernational

Hours: 21:00 – 03:00

gr8n Ljunggren

Hours: 21:00 – 01:00

Efva Lilja & Stockholm Konstsi – Between men

Hours: 21:00 – 23:00

Klubbmix

Hours: 21:00 – 03:00

SOULTRAIN

Hours: 21:00 – 03:00

Unbeatable – An evening among the stars

Hours: 21:00 – 23:00

STUDIO / SLAKTHUSET – live: HARD TON (ITA / International DJ Gigolos)

Hours: 21:00 – 03:00

Clandestino Fiesta Total – Salsa Caribbean

Hours: 21:00 – 02:00

Smif-N-Wessun/Peez

Hours: 21:00 – 23:00

Mvseet’s Bar & Music runs on …

Hours: 21:00 – 01:00

Fritz´s Corner

Hours: 21:00 – 03:00

INFERNO – BLACK LUCIA – PREMIERE!

Hours: 22:00 – 03:00

Mariachi El Bronx & The Bronx

Hours: 22:00 – 01:00

Nightclub AMNESIA

Hours: 22:00 – 03:00

N-TOURAGE | DJ ALEX F & RAZ KARAYELI

Hours: 22:00 – 03:00

Berns Bistro & Bar W.49

Hours: 22:00 – 02:00

Mums Mums

Hours: 22:00 – 03:00

BOYS CLUB – FINAL

Hours: 22:00 – 03:00

Bare Wires

Hours: 23:00 – 01:00

STRANGER TO LOVE WEEKEND

Hours: 23:00 – 05:00

DOMINIK EULBERG (COCOON)

Hours: 23:00 – 04:30

Club Soul

Hours: 23:30 – 03:00

Göteborg

Nobeldagen

Hours: 00:00 – 00:00

18th century Gothenburg

Hours: 10:00 – 17:00

JAN LÖÖF

Hours: 11:00 – 17:00

STENA 15

Hours: 11:00 – 17:00

Vilhelm Hammershøi

Hours: 11:00 – 17:00

Favorit – vs. hatobjekt

Hours: 11:00 – 17:00

FRIDA KAHLO & DIEGO RIVERA

Hours: 11:00 – 17:00

Destination X

Hours: 12:00 – 17:00

Aphasia – Magnus Dahl

Hours: 12:00 – 16:00

Lucia with ballet academy

Hours: 12:00 – 14:00

Xmas with the Gothenburg Symphony Orchestra

Hours: 15:00 – 17:00

Ledin Showtime

Hours: 15:00 – 16:30

Carl-einar Häckner – Swedish Meatballs With Lingonberry

Hours: 15:30 – 17:30

Hagmans konditori

Hours: 16:00 – 18:30

Pang på pensionatet

Hours: 16:00 – 18:30

At the last minute

Hours: 18:00 – 20:20

Sleeping Beauty

Hours: 18:00 – 20:15

Antigone

Hours: 18:00 – 20:00

Immature Guys celebrate Christmas

Hours: 18:00 – 20:00

Christmas Greetings from Ruckman’s

Hours: 18:30 – 21:30

R.E.A.

Hours: 19:00 – 23:30

Xmas with the Gothenburg Symphony Orchestra

Hours: 19:00 – 21:00

A Candy Christmas Show!

Hours: 19:00 – 23:00

MOLLY HATCHET

Hours: 19:00 – 21:00

Cabaret Lorensberg

Hours: 19:00 – 23:00

DEEP PURPLE WITH ORCHESTRA

Hours: 19:30 – 21:30

Carl-einar Häckner – Swedish Meatballs With Lingonberry

Hours: 19:30 – 21:30

ROY CHUBBY BROWN

Hours: 19:30 – 21:00

Hagmans konditori

Hours: 19:30 – 22:00

Oakley’s show

Hours: 19:30 – 00:00

Pang på pensionatet

Hours: 19:30 – 22:00

ROFFE WIKSTRÖM & TIM LOTHAR (DK)

Hours: 20:00 – 22:00

Party @ Gretas

Hours: 21:00 – 04:00

FOU DE TOI

Hours: 21:00 – 23:00

Night Flight!

Hours: 21:00 – 00:00

Ledin Showtime

Hours: 21:00 – 22:30

RUSH NIGHTCLUB Saturday

Hours: 21:00 – 03:00

Downtown

Hours: 22:00 – 03:00

Common Creature

Hours: 22:00 – 00:00

PORTEN @ YAKI-DA

Hours: 22:00 – 03:00

CLUB X-TRA SKI TOUR | SECOND GENERATION

Hours: 22:00 – 05:00

BERSÅ SATURDAY NIGHT

Hours: 22:00 – 05:00

BAUER & Lanford / / DRINK OR DIE / / HE HE HE

Hours: 22:00 – 03:00

GLOW nightclub

Hours: 23:00 – 05:00

Beat – Sven-Erik & Dj Def-Lef

Hours: 23:58 – 04:00

NAUSE

Hours: 23:59 – 04:00

Malmö

Nobeldagen

Hours: 00:00 – 00:00

Mode utan Midja

Hours: 10:00 – 16:00

Graphics loves photography

Hours: 10:00 – 16:00

Dancing In The Dark

Hours: 10:00 – 00:00

White Lines – Sophie Tottie

Hours: 10:00 – 16:00

Scene Change

Hours: 11:00 – 18:00

Fredrik Roos stipendium 2011

Hours: 11:00 – 18:00

Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!

Hours: 15:00 – 17:00

Legally Blonde – The Musical

Hours: 15:00 – 17:00

Les Misérable

Hours: 18:00 – 21:00

Games for May

Hours: 18:00 – 00:00

Xmas Edition – E.G.L.O feat The Clitts & Linnea Henriksson

Hours: 19:00 – 03:00

A macroeconomic love story

Hours: 19:30 – 21:30

Legally Blonde – The Musical

Hours: 19:30 – 21:30

CHRISTMAS CONCERT 2011

Hours: 19:30 – 21:30

Full speed with Håkan Brinck & Lasse Berggrensson

Hours: 19:30 – 21:30

Jakob Hellman & Nerverna

Hours: 20:00 – 22:00

Grus i Dojjan

Hours: 20:00 – 22:00

MALIN & ZINK with LUR

Hours: 20:00 – 22:00

Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!

Hours: 21:00 – 23:00

Friday & Saturday @ Harrys

Hours: 22:00 – 04:00

WHITE – Every Saturday

Hours: 23:00 – 03:00

NOIZE!

Hours: 23:00 – 03:00

All out Dubstep

Hours: 23:00 – 03:00

KB Nightclub

Hours: 23:00 – 03:00

Saturday @ Prins Bernhard

Hours: 23:00 – 03:00

Party @ Etage

Hours: 23:00 – 04:00

Party @ Breeze

Hours: 23:00 – 05:00

Oslo

… Giacometti, Hodler, Klee … Modern Masters from Switzerland

Hours: 10:00 – 18:00

Easter Island, Myths, and Popular Culture

Hours: 10:00 – 17:00

Saskia HOLM KVIST – In TRANSLATION

Hours: 11:00 – 17:00

Slem gutt?

Hours: 11:00 – 15:00

PER INGE BJØRLO

Hours: 11:00 – 17:00

The City & Blindern

Hours: 12:00 – 17:00

Crafts 2011

Hours: 12:00 – 16:00

Kirstine Roepstorff. Amorphousness Wunderkammer

Hours: 12:00 – 17:00

The Nutcracker

Hours: 12:00 – 14:00

Absolutt installasjon

Hours: 12:00 – 17:00

Majorstuen

Hours: 12:30 – 15:00

Ophelia Orchestra

Hours: 14:00 – 16:00

Wolf Rock

Hours: 14:00 – 16:35

The Nutcracker

Hours: 15:30 – 17:30

Mike Andersen Band

Hours: 16:00 – 18:00

The orphans

Hours: 16:00 – 18:00

Kausland / Brunvoll kvartett (OJ)

Hours: 16:00 – 18:00

Art

Hours: 16:00 – 17:30

Christmas Laughter 2011

Hours: 17:00 – 18:00

Dear compatriots

Hours: 18:00 – 20:00

GET ME A TENOR!

Hours: 18:00 – 20:00

Christmas Laughter 2011

Hours: 19:00 – 23:00

YLVIS 4

Hours: 19:00 – 20:30

Comedy Gala 2011

Hours: 19:00 – 20:15

Kurt Nilsen: Christmas Concert

Hours: 19:30 – 21:30

ØIVIND BLUNCK SIMPLY

Hours: 20:00 – 22:00

SIVERT HØYEM

Hours: 20:00 – 22:00

CC COWBOYS

Hours: 20:00 – 22:00

Silent Night Hellige NIGHT

Hours: 21:00 – 23:00

Bluegrass: Christmas Concert and jam with Lucky Auto Rental String Band

Hours: 21:00 – 23:00

Stand Up @ Klubbscenen

Hours: 21:00 – 23:00

Comedy Gala 2011

Hours: 21:00 – 22:15

YLVIS 4

Hours: 21:30 – 23:00

THE ALTERN80S

Hours: 22:00 – 00:00

Klubb: Hot Spot

Hours: 22:00 – 03:00

Sunkissed

Hours: 22:00 – 02:00

Jug Rock

Hours: 23:00 – 01:00

Get Dancy! Live: STRFKR(US)

Hours: 23:00 – 01:00

 

Köpenhamn

The Human Comedy

Hours: 10:00 – 17:00

Re:Constructed Landscapes

Hours: 10:00 – 17:00

Danish and Nordic Art 1750-1900

Hours: 10:00 – 17:00

French Art 1900-30

Hours: 10:00 – 17:00

European Art 1300-1800

Hours: 10:00 – 17:00

KLEE & COBRA

Hours: 11:00 – 18:00

LOUISIANA CONTEMPORARY

Hours: 11:00 – 18:00

The Nutcracker

Hours: 13:00 – 17:00

Love me tonight X-mas

Hours: 15:00 – 17:45

Annie

Hours: 15:00 – 17:40

This year’s Christmas Concert – Stig Rossen

Hours: 16:00 – 18:00

The Nutcracker

Hours: 17:00 – 19:00

In Solomon COUNTRY

Hours: 17:00 – 19:00

Et krybespil

Hours: 17:00 – 18:10

The good man from Sezuan

Hours: 17:00 – 19:10

Intro: Cavalleria / Bajadser

Hours: 17:00 – 18:00

Sensory

Hours: 17:00 – 19:00

Wallmans – Los Problemos

Hours: 18:30 – 23:00

Crazy Christmas Cabaret 2011

Hours: 19:30 – 22:00

Annie

Hours: 19:30 – 22:10

THE WILLIAM BLAKES

Hours: 20:00 – 22:00

Et krybespil

Hours: 20:00 – 21:10

SIGNE JUHL with NIKOLAJ BENTZON TRIO

Hours: 20:00 – 22:00

This year’s Christmas Concert – Stig Rossen

Hours: 20:00 – 22:00

Seagull

Hours: 20:00 – 22:00

The Raveonettes

Hours: 20:00 – 22:00

La Pegatina (ESP)

Hours: 21:00 – 23:00

Marziti

Hours: 21:00 – 23:00

VON DÜ support: IT CAME FROM A LAB

Hours: 21:00 – 23:00

Wild Beasts

Hours: 21:00 – 23:00

Nicolai Munch Sextet Featuring Steffen Brandt & Kira Skov

Hours: 21:00 – 23:00

Star*Rats

Hours: 22:00 – 00:00

Club 16 Christmas

Hours: 22:00 – 03:00

Svedhytten

Hours: 23:00 – 03:00

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s