Friday the 9th of December in Swedish

Stockholm

Trendgalan 2011

Dansens Hus

Fredag

(Show)

Image of Trendgalan 2011

Det övergripande temat är kreativitet och DHL Express är huvudsponsor . Vi hoppas att vi slår deltagarantalet 2010 med 500 deltagare. Anmäl dig till en heldag med inspiration, nytänk, nätverk, lunch och gott kaffe för endast 500 kr…varför inte gå hela jobbet och avsluta med julmiddag?!

Att förena kreativt tänkande med ny teknik är en vinnarformel som kreativitetens mästare, Steve Jobs, tidigt förstod. Genom case från talarna får vi aha-upplevelser kring hur vi kan utveckla vår egen organisation och business.

Bland talarna finns Daniel Eliasson, business director för apparnas konung Apegroup som berättar om kommande appar och appsuccéer. Stockholmsbörsens VD Jens Henriksson ger oss en bild av världsekonomin. Turkiets kvinnliga ambassadör Zergün Korutürk berättar tillväxtlandet som är en gateway till Mellanöstern och en konstitutionell förebild för Nordafrika genom den arabiska våren. Vi får även möta Camilla Näslund, trendkonsulent för Promostyl och sveriges roligaste kvinna Karin Adelsköld som driver teknikbloggen Lilla Gumman. Entreprenören Douglas Roos och Företagarnas nya VD Elisabeth Thand Ringqvist möter vi i debatt kring företagande och tillväxt.

Visma – som effektiviserar företag med ekonomi- och handelstjänster är värd för en social mediedebatt med bla Gabriel Sundqvist, Pronto och Edit Kunstlicher från LivingGreen. Visma har en utvecklad social-mediestrategi där ledningen stödjer anställda i egna initiativ kring olika ansvarsområden. Ett bra exempel på hur Facebook kan användas till intern talangjakt.

Jacqueline Kothbauer som skrivit boken Mediababe pratar personligt varumärke som content marketing. Pure Green Vodka, det svenska gröna vodkamärket med både ekologiska och etiska företcken berättar sin framgånssaga och hur de utan att tveka riskerade sina båda karriärer för ännu en ny vodka på marknaden.

Vi avslutar dagen med prisutdelning där juryn med Cay Bond och Stefan Nilsson i spetsen delar ut Trendpriset. Du är med och röstar fram vinnaren!

Alla går vidare från Trendgalan med en späckad goodiebag och en stor kreativitetsinjektion. Vi efterminglar på So Stockholm i Kungsträdgården!

Välkommen till Trendgalan 2011 – sprid gärna Trendgalan och Trendpriset!

Maria Forssén, So Stockholm/Trendgalan i samarbete med Gerilla, Per-Erik Eriksson och People’s Republic

SWEDISH STARS

Berwaldhallen

Fredag

(Konsert)

Image of SWEDISH STARS

Sveriges Radios Symfoniorkester

Hans Ek dirigent

Peter Jöback

Peter Jöback sjunger gamla franska

sånger på svenska från sin nysläppta skiva

”La vie, L’amour, La mort” med Sveriges

Radios Symfoniorkester.

Konsertlängd: ca 2 h, inkl. paus

Big Bang

Göta källare

Fredag

(Konsert)

Image of Big Bang

Om ett år firar BigBang tjugo år som band. Inte många band får möjligheten att göra detta. Att dessutom sammanfatta dessa år med att vara ett av Norges absolut bästa liveband, haft ett flertal hits på radion och skapat sig en fanbase som är mer än väl passionerat dedikerade till bandet är än färre förunnat.

Sångaren och gitarristen Øystein Greni har med sin enastående fingertoppskänsla för melodier lagt grunden för BigBangs framgångar. Med senaste skivan ”Epic Scrap Metal” lyckades de foga samman tolv låtar till en sagolikt skön enhet som fyllde våra hjärtan och sinnen med idel vackra bilder. När skivan släpptes gick den rakt in på den norska albumlistans förstaplats där den ockuperade positionen i över fyra veckor. Kritikerna hyllade albumet och kallade det ”kompromisslöst” och ”storslaget”.

YES

Solnahallen

Fredag

(Konsert)

Image of YES

YES, kommer till Sverige och Solnahallen i Stockholm för en exklusiv konsesrt fredagen den 9 dec. Bandet är ute på stor 40-års jubileumsturné och kommer att släppa nya CD´n ”Fly from here” producerad av Trevorn Horn i juli.

CROSSHILL @ XOVP

Nalen

Fredag

(Club)

CROSSHILL @ XOVP - 9 DECEMBER

kommer spela hiphouse, snuskelektro, cirkusmusik och sånt som får oss (och självklart ER!) att skratta och dansa.

Hårt, svettigt och roligt!

Gamla ansikten, nya ansikten – we don’t care – ALLA SKA MED!

Köp en bra deo, stretcha ordentligt och förbered er på ett dansmaraton utan dess like.

ooxxooXoXXx

(http://www.youtube.com/​watch?v=Mz-kbDauXj8)

Anna & Karin

120 SEK inträde (gratis innan 22.30)

För gästlista kontakta oss ♥

Göteborg

Xmas with the Gothenburg Symphony Orchestra

Göteborgs Konserthus

Torsdag

(Klassiskt)

Image of Xmas with the Gothenburg Symphony Orchestra

Dirigent: Christina Hörnell

Göteborgs Symfoniker

Göteborgs Symfoniska Kör

Solist: Elin Rombo, sopran

Presentatör: Claes Malmberg

Bricusse A Christmas Carol

Tjajkovskij Clownernas dans ur Nötknäpparen

Brorson Till Betlehem mitt hjärta

Gardner Tomorrow Shall Be

Bizet Farandole ur Flickan från Arles

Benatzky Det måste vara underbart ur Vita hästen

trad Twelve Days of Christmas

Gruber Stilla natt

Sibelius Julvisa

Humperdinck Morgon vid pepparkakshuset

Bodin Kalle Anka & co önskar God Jul

P a u s

Elfman Öppningsmusik, Uvertyr och Oogie Boogies sång ur The Nightmare Before Christmas

J Strauss dy Introduktion till akt II och Adéles skrattaria ur Läderlappen

Prokofjev Trojka ur Löjtnant Kijé

Dylan Don’t Fall Apart on Me

Alfvén Julsång

Kirkpatrick Ej upplysta gårdar

Adam O helga natt

Wade/Willcocks Dagen är kommen

Händel Hallelujakören ur Messias

At the last minute

Göteborgs Stadsteater

Fredag

(Teater)

Image of At the last minute

Efter teaterns största publiksuccé i mannaminne, Sista dansen, har Carin Mannheimer på nytt attackerat åldrandet i en alldeles nyskriven komedi som hon själv ska regissera.

Möt tre 80-åriga kvinnor som jobbar mot en snäv deadline, nämligen den slutgiltiga. Köttets lustar och själarnas obotliga ensamhet tar aldrig slut. Det är mycket som ska hinna bli gjort; bo i kollektiv, bli kär och börja ett nytt liv…

Efter Göteborgs Stadsteaters största publiksuccé i mannaminne har Carin Mannheimer på nytt attackerat åldrandet i en alldeles nyskriven komedi. Nu är de vassare, spänstigare och mer vitala än någonsin! Ett efterlängtat återseende mellan Gerd Hegnell, Ann Lundgren, Inger Hayman med flera.

Sista dansen utspelade sig på hemmet Blåsippan. Den här gången har Carin backat bandet och nu rör vi oss bland människor som visserligen har några år på nacken men som klarar sig själva och har bettet i behåll. De befinner sig i ett skede i livet där det börjar bli bråttom.

Antigone

Göteborgs Stadsteater

Fredag

(Teater)

Image of Antigone

I samarbete med Parapanda Theatre Lab från Tanzania lyfter Göteborgs Stadsteater Sofokles antika tragedi till brännande aktualitet med fokus på kvinnorna.

Den unga Antigone följer sin övertygelse och trotsar lagen, männen och makten. Hon vinner sin självständighet och folkets kärlek, men offrar sitt liv. Dramatik från teaterns vagga lyfts till brännande aktualitet.

Ett samarbete med Parapanda Theatre Lab, Tanzanias ledande teatergrupp. Med poesi, musik och storytelling framförs texten på både svenska och swahili av skådespelare från Parapanda och Göteborgs Stadsteater. För regi står Mgunga Mwa Mnyenyelwa från Parapanda tillsammans med Ronnie Hallgren, VD och Teaterchef på Göteborgs Stadsteater.

Parapanda Theatre Lab från Dar es Salaam i Tanzania är ett av landets ledande teatersällskap med målet att främja teatern i Tanzania. De utmärker sig från andra teaterutövare genom sin unika berättarteater, baserad på storytelling, poesi och musik. Förutom teater så håller gruppen på med ett stort socialt arbete och mycket barn- och ungdomsverksamhet och har under 10 år arbetat med kulturella och politiska frågor på ett innovativt sätt. Gruppen har turnerat mycket runt om i Tanzania, Kenya, Uganda, Zambia, Mozambique och Sydafrika.

Projektet stöds av Göteborg & Co och Statens Kulturråd. Föreställningen kommer även att spelas i Dar es Salaam, Tanzania.

OBS! Föreställningen textas på respektive språk. ( Svenskan textas på swahili och swahilin textas på svenska).

Omogna Killar Firar Jul

Trädgår’n

Fredag

(Show)

Image of Immature Guys celebrate Christmas

Vad är “Omogna Killar firar Jul”?

Under drygt en och en halv timma levererar stå upp-komikerna Özz Nûjen, Måns Möller och Patrik Larsson en tuff humorshow med rå och hjärtlig humor, där aktuella händelser varvas med rent trams, för folk som “släppt sargen” och vågar skratta åt det förbjudna. Här skiljs agnarna från vetet och fegisarna från vettet.

Aktuella händelser görs om till sketcher, lyteskomik varvas med invandrarskämt och svensk moral manglas totalt. Med risk för att publiken sätter köttbullen i halsen är ingenting för känsligt att skämta om.

– Vi gör en temperatursticka på samhället i Sverige och skämtar om utsattheten på olika sätt.

Sverige har alltid haft en dubbelmoral, nu har vi inte ens det, säger Özz Nûjen.

Hela idén kommer från behovet av att tramsa, även när man passerat 30. Det är skönt att ha en ventil, annars hade man kanske druckit och slagit sin fru. Man behöver släppa loss, oavsett ålder, säger Patrik Larsson.

STEINAR RAKNES QUARTET

Nefertiti

Fredag

(Konsert)

Image of STEINAR RAKNES QUARTET

Repertoaren består till största delen av Raknes egna kompositioner men det levereras även norska folkmelodier, latinamerikansk musik och bossa nova. Vi behöver väl nästan inte säga att det handlar om varm, melodisk och energifylld musik? Steinar Raknes är en av Norges mest uppskattade jazzbasister och här låter han sitt breda register få full flexibilitet! Steinar Raknes –b. John Pål Inderberg –sx. Erlend Slettevoll –p. Håkon Mjåset Johansen –tr.

MOTÖRHEAD

Liseberg

Fredag

(Konsert)

Image of MOTÖRHEAD

Göteborg, Stockholm, Örebro, Sundsvall och Luleå – ni kan alla se fram emot ett besök av ett av världens mest tongivande och hårdaste rockband – Motörhead!

Motörhead grundades av sångaren, basisten och rockikonen Ian ”Lemmy” Kilmister i England 1975. Efter att ett gäng medlemmar kommit och gått består bandet sedan 20 år tillbaka även av gitarristen Phil Campbell och vår egen Mikkey Dee på trummor.

Motörhead är så mycket mer än bara ett rockband. Inte nog med att de ligger bakom en av de mest klassiska rocklåtar som någonsin skrivits, ”Ace of Spades”, så är Motörhead också något mer, ett fenomen, en livsstil. Eller som Lemmy själv säger:

“We don’t fit into anything! The only thing we fit into is ‘Motörhead’ because we are Motörhead music and that’s what we do!”

Förutom att de nu är aktuella med sitt eget bästsäljande vin på Systembolaget har de nyligen släppt sitt tjugonde studioalbum ”The Wörld Is Yours”. Med det i rockärmen kommer de nu alltså till fem lyckligt lottade städer i Sverige i december. Håll i er!

MOTÖRHEAD-Afterparty & THE RYOT

Sticky Fingers

Fredag

(Club)

Image of MOTÖRHEAD-Afterparty & THE RYOT

Motörhead är i stan och efter konserten på Lisebergshallen

passar vi på att köra en fet efterfest med fullt ös i Lemmy & co´s anda.

Räkna med överraskningar!

På scen runt 23.00: THE RYOT (fd Early To Bed)

Dagens rockklimat har stagnerat. Allt som når marknaden är introvert biktande eller arkeologiska utgrävningar i forntida hårdrock. The Ryot (f.d. EARLYTOBED) spränger det förlegade blocket i bitar. De slår sig fria från den frusna massan och borstar av sig posörer och gråtande tonårsflickor.

Ljudbilden är storslagen och fokus ligger på solida riff och episka melodier. The Ryot rör sig progressivt förbi fallgroparna större delen av rockscenen befinner sig i. Med sitt nya genomborrande sound positionerar de sig som ett av Sveriges intressantaste band just nu.

Malmö

Legally Blonde – The Musical

Nöjesteatern

Fredag

(Musikal)

Image of Legally Blonde - The Musical

Elle Woods är tjejen som har allt! En drömgarderob och en söt hund som är hennes vän i vått och torrt. Hon är ord­förande för UCLA-föreningen “Delta Nu” och därmed ledare för de populäraste tjejerna i skolan och för medlemmar över hela USA. När Elle spänt tror att pojkvännen Warner Huntington III skall fria så dumpar han henne istället. Han säger att han letar efter någon som är mer seriös. Efter veckors sörjande inser Elle vad hon ska göra. Hon ska komma in på Harvards juristlinje och vinna tillbaka Warner genom att visa att hon är tillräckligt seriös och intelligent för att klara studierna. Hennes första tid på Harvard är svår, men ganska snart inser hon att juridik kanske ändå är något för henne och att man inte alltid behöver gå den traditionella vägen för att nå rättvisa … Hon inser att det inte är helt fel att vara fåfäng och blond. Elle bevisar för alla att hon är Harvards “Legally Blonde”.

Dancing In The Dark

Palladium

Fredag

(Festival)

Image of Dancing In The Dark

Välkommen till tredje upplagan av DANCING IN THE DARK — en filmfestival helt tillägnad dans på film!

För första gången visningar även i Lund.

Dansfilm har blivit en egen konstart! Många dansfilmer är originalverk skapade av koreografer speciellt för filmmediet. Andra är filmversioner av framgångsrika scenföreställningar. Några av filmerna i festivalprogrammet är inte uppenbara dansfilmer men de är filmer där rörelsen står i centrum.

DANCING IN THE DARK bjuder på en mix med experimentella och gränsöverskridande filmer fyllda av dans, musik, energi och starka visuella uttryck – kortfilmer, spelfilmer, dokumentärer, moderna dansfilmer, musikvideos, konstfilmer…

Den japanska koreografen och dansaren KAORI ITO är festivalens hedersgäst och utöver visningar av ett flertal av hennes filmer, finns hon på plats för samtal om sitt konstnärskap.

En nyhet i år är ett HELKORT till mycket attraktivt pris och som ger tillträde till det mesta på festivalen.

Festivalen avslutas med tema HOOP, både filmer och liveframträdande. Det finns dessutom en unik möjlighet att deltaga i HOOP DANCE WORKSHOP med Beka Hoop, en av världens främsta hoop-lärare.

HOOP DANCE WORKSHOP with BEKA HOOP (Berlin/Montreal)

Jenufa

Malmö Opera

Fredag

(Opera)

Image of Jenufa

Jenůfa utspelas på landsbygden i landskapet Mähren. Jenůfa är förälskad i Steva och är gravid och väntar hans barn. Hennes strängt moraliska styvmor Kostelnička bestämmer att Steva måste hålla sig nykter i ett år innan han får gifta sig med henne. Steva tappar intresset efter att hans styvbror Laca, som också älskar Jenůfa, blir avvisad av henne och snittar henne med en kniv i ansiktet Jenůfa föder sitt barn i hemlighet. Kostelnička försöker få Steva att

gifta sig med henne och erkänna sin son. Steva vägrar gifta sig med en vanställd kvinna. Laca som fortfarande älskar Jenůfa tvekar när han får höra om barnet. Kostelnička ger nu Jenůfa sömnmedel, tar barnet och dödar det. Hon säger att barnet blivit sjukt och dött under de två dygn Jenůfa legat i koma. När våren kommer ska det bli bröllop mellan Jenůfa och Laca. En

bypojke kommer springande och säger att ett drunknat spädbarn har hittats i floden. Jenůfa känner igen liket som sin son. Folket anklagar Jenůfa för barnamord. Kostelnička erkänner sin skuld. När hon leds iväg förlåter Jenůfa den förtvivlade kvinnan. Jenůfa erbjuder Laca hans frihet. Men Laca älskar henne och Jenůfa har efter alla prövningar kommit att älska honom…

När Jenůfa hösten 2011 för första gången sätts upp på Malmö Opera utspelar sig historien på den fattiga kärva landsbygden någonstans bakom den järnridå som delade Europa under Stalins 1950-tal. Tre välkända svenska sångerskor sjunger de kvinnliga huvudrollerna. Jenůfa sjungs av Erika Sunnegårdh, som debuterade 2004 på Malmö Opera i rollen som Turandot och som efter den sensationella debuten som Fidelio på Metropolitanoperan i New York 2006 är etablerad som en av världens ledande dramatiska sopraner. I rollen som Kostelnička hör och ser vi Gitta Maria Sjöberg, Det Kongelige Operas ledande sopran som också gästar operahus världen över. På Malmö Opera har hon tidigare sjungit titelrollen Aida och Tatjana i Eugen Onegin. Farmor Buryjovka, vid vars kvarn historien tar sin början, gestaltas av hovsångerskan Ingrid Tobiasson från Kungliga Operan, dramatisk mezzosopran, ledande inom sitt fack som i Malmö tidigare bl a. sjungit Amneris i Aida.

The Out

KB

Fredag

(Konsert)

Image of The Out

Hur kan det ta 12 år att bilda ett band? Normalt sett brukar det ta 12 sekunder eller mindre.

1998 träffades Pece och Robert Jelinek i Tambourine Studios, Malmö och på fullt allvar sades orden ”vi borde göra något ihop”. Sommaren 2010 var det dags. Förlossningen var över. Det femhövdade barnet öppnade samtidigt alla sina små tandlösa munnar och skrek – VI ÄR THE OUT!

Ni förstår, att bilda ett band som The Out tar 12 år. Det är inget man slänger ihop på en eftermiddag. Folk måste hinna dö och födas under tiden. Ni måste hinna bli tillräckligt ute. Ni måste hinna bilda 333 andra band först och splittra dem allihop. Ibland måste ett redan perfekt band bli en del av ett ännu mer perfekt band. Sånt tar tid.

Wild Beasts

Debaser

Fredag

(Konsert)

Image of Wild Beasts

De kommer från Storbritannien, och det hörs! Från Kendal med sina mintkakor och piptobak har nu bandet bosatt sig i Leeds. En stad för evigt förknippad med gother som Sisters of Mercy, och ett fotbollslag som slåss för sitt återtåg mot de större arenorna. Med en falsettstämma och en gitarr som påminner om en tidig The Edge i U2 får Wild Beasts mig att plocka fram mina gamla skivor med The Associates, Lotus Eaters och Doves. Gruppen samarbetade med Tore Johansson i Gula Villan på sitt debut album “Limbo, Panto” och nu är de aktuella med sitt senaste album “Smother” när de besöker Malmö.

Here We Go #3 – Hit The North

Under parollen Hit The North beger vi oss under den här kvällen på en musikalisk resa genom i första hand the North (som i norra england), men vi gör även ett par avstickare till angränsande the Midlands. Norra england förknippas oftast vad gäller musik främst med Manchester och band som The Stone Roses, Joy Division, New Order, Happy Mondays, The Fall och The Smiths. Naturligtvis kommer det mycket riktigt att spelas massor med musik från Manchester under den här kvällen, men norra england innebär mycket mer än så. Från Leeds har vi band som Soft Cell och smått geniala Hood, och tar man sig vidare till Liverpool är man i hemstaden för The Beatles, Echo & The Bunnymen, Ladytron, The KLF och Clinic. Sheffield i sin tur är den brittiska motsvarigheten till Detroit och har producerat massor av banbrytande elektronisk musik som exempelvis The Human League och LFO och inte minst WARP, det viktigaste elektroniska skivbolaget i storbritanniens historia. Ja ni fattar grejen, geografin sätter gränserna men inom dessa ramar mixar vi som vanligt mellan genrer.

Obs, tiderna är ej exakta, kom i tid!

22:30 Wild Beasts (UK)

Indierockbandet Wild Beasts kommer ursprungligen från Kendal i England. I november 2006 släppte de sin första singel “Brave Bulging Buoyant Clairvoyants” via Bad Sneakers Records. Sedan dess har de släppt tre album, det första “Limbo, Panto” år 2008 och det andra år 2009, “Two Dancers”. 2011 släppte de albumet “Smother”. Bandet består av Hayden, Benny, Tom och Chris.

Sound Of Berghain/Ben Klock

Inkonst

Fredag

(Club)

Image of Sound Of Berghain/Ben Klock

Ben Klock! Kul! Vad mer finns det att tillägga om denna enastående producent och dj. Sist han gästade Kontra-Musik för ganska exakt två år sedan, var det fullt till bristningsgränsen. Ben blir därför en perfekt avslutare på Malmös Berghain-serie. Värmer denna afton gör ingen mindre än Rivet. Rivet ligger bakom två mycket starka EPs släppta på bolaget Naked Index samt nu senast en fin remix åt Kowton. Rivet är nyligen signad till Kontra-Musik och första tolvan landar på skivtallriken i januari. En ny stjärna är född.

Dagens Aktiviteter

Stockholm

Trendgalan 2011

Hours: 09:30 – 16:00

Helen Levitt

Hours: 10:00 – 21:00

Turner, Monet & Twombly

Hours: 10:00 – 18:00

Margaret M. de Lange

Hours: 10:00 – 21:00

Nick Brandt

Hours: 10:00 – 21:00

Inka- Gold Treasures

Hours: 10:00 – 20:00

Johan Wik

Hours: 10:00 – 21:00

At Gods and Goddesses

Hours: 11:00 – 17:00

Peredvizjniki

Hours: 11:00 – 17:00

The four seasons

Hours: 11:00 – 17:00

Bringing the World Home

Hours: 11:00 – 17:00

North American Indians

Hours: 11:00 – 17:00

Skimrande silver

Hours: 11:00 – 17:00

Klara Soup Theatre

Hours: 12:00 – 14:00

BRAHMS PIANOTRIO NR 3

Hours: 12:00 – 14:00

Happy Feet 2

Hours: 12:00 – 00:00

SVEN RYDÉN & LARS-ERIK SELIN

Hours: 12:00 – 16:00

Ligg med mig

Hours: 12:00 – 00:00

Moneyball

Hours: 12:00 – 00:00

N A K E N B A D

Hours: 12:00 – 17:00

Freud’s last meeting

Hours: 16:00 – 17:10

Eclectic Reds

Hours: 17:00 – 01:00

At last Friday

Hours: 17:00 – 00:00

Christmas Gala

Hours: 18:30 – 03:00

Norra Brunn Comedy

Hours: 18:30 – 00:00

Back to the 80s

Hours: 18:30 – 22:00

No Man´s Land

Hours: 19:00 – 21:00

Peter Carlsson & Blå Grodorna

Hours: 19:00 – 22:00

Golden Hits FESTIVAL

Hours: 19:00 – 23:00

KOCKSGATAN REVISITED

Hours: 19:00 – 21:00

Persona

Hours: 19:00 – 20:30

Crikus Cirkör: Undermän

Hours: 19:00 – 21:00

The Auditor

Hours: 19:00 – 21:00

Swan Lake

Hours: 19:00 – 20:15

SWEDISH STARS

Hours: 19:30 – 21:30

Zpanska flugan

Hours: 19:30 – 22:00

A Christmas Carol

Hours: 19:30 – 21:30

Monty Python´s SPAMALOT

Hours: 19:30 – 21:30

Jerry Christmas

Hours: 19:30 – 21:30

Deep Purple with Orchestra

Hours: 19:30 – 21:30

Lena Philipsson-My Dream Show

Hours: 19:30 – 21:10

IDOL 2011 – Stockholm

Hours: 19:30 – 23:00

Big Bang

Hours: 20:00 – 22:00

YES

Hours: 20:00 – 22:00

Samson for President

Hours: 20:00 – 22:00

Breathless: Top Predators

Hours: 20:00 – 01:00

KLUBB PÜSSY A GO GO & WHO KILLED MARILYN

Hours: 21:00 – 01:00

Release the Prisoners Loss with Elin De Angelis & Martina Myrsell

Hours: 21:00 – 03:00

Club Killers

Hours: 21:00 – 03:00

Efva Lilja & Stockholm Konstsi – Between men

Hours: 21:00 – 23:00

Unbeatable – An evening among the stars

Hours: 21:00 – 23:00

Bambata Bambata

Hours: 21:00 – 01:00

World Summit: Trio Electromondo & DosOké

Hours: 21:00 – 23:00

Clandestino Rumba Caliente & Stockholm Salsa Dance

Hours: 21:00 – 02:00

CHILDREN: DUBDREI (DUBSTEP) / JACOB EDENMARK

Hours: 21:30 – 02:00

CROSSHILL @ XOVP

Hours: 22:00 – 03:00

Javi Fernandez Invites Mark Mansion & Klara Nov

Hours: 22:00 – 03:00

All Out Dubstep pres: Bellao Boo & Little Jinder

Hours: 22:00 – 03:00

Club NYPE – Bonne Soirée

Hours: 22:00 – 03:00

Nightclub AMNESIA

Hours: 22:00 – 03:00

Nightclub N-TOURAGE | AFTER SKI PARTY

Hours: 22:00 – 03:00

Berns Bistro & Bar W.49

Hours: 22:00 – 02:00

RBMA Homecoming Party with Fabian Bruhn (Aniara), Boska & Studio Barnhus

Hours: 22:00 – 03:00

Turn-Premiere of Pulse: 128-130 | Laroy Presents Alex Sayz

Hours: 22:00 – 03:00

We Are Techno #03

Hours: 22:00 – 07:00

URBAN WINTER PARTY – Black Moose Tribute

Hours: 22:00 – 03:00

ALEX FLITSCH & OF NORWAY, CONNAISSEUR LABELNIGHT

Hours: 23:00 – 04:30

Rocket Room #30 – Pike Cavalero & The Gentle Bandoleros

Hours: 23:00 – 01:00

Serenades & Dante

Hours: 23:00 – 03:00

Banana Social Club

Hours: 23:00 – 04:00

Göteborg

18th century Gothenburg

Hours: 10:00 – 17:00

Vilhelm Hammershøi

Hours: 11:00 – 17:00

JAN LÖÖF

Hours: 11:00 – 17:00

Favorit – vs. hatobjekt

Hours: 11:00 – 17:00

FRIDA KAHLO & DIEGO RIVERA

Hours: 11:00 – 17:00

STENA 15

Hours: 11:00 – 17:00

Aphasia – Magnus Dahl

Hours: 12:00 – 16:00

Happy Feet 2

Hours: 12:00 – 00:00

Lucia with ballet academy

Hours: 12:00 – 14:00

Ligg med mig

Hours: 12:00 – 00:00

Moneyball

Hours: 12:00 – 00:00

Destination X

Hours: 12:00 – 17:00

ARTSPACE MASHUP

Hours: 18:00 – 21:00

Xmas with the Gothenburg Symphony Orchestra

Hours: 18:00 – 20:00

Immature Guys celebrate Christmas

Hours: 18:00 – 20:00

Christmas Greetings from Ruckman’s

Hours: 18:30 – 21:30

STEINAR RAKNES QUARTET

Hours: 19:00 – 21:00

A Candy Christmas Show!

Hours: 19:00 – 23:00

Cabaret Lorensberg

Hours: 19:00 – 23:00

At the last minute

Hours: 19:00 – 21:20

R.E.A.

Hours: 19:00 – 23:30

ECLIPSE – There’s Always the Sun

Hours: 19:00 – 20:00

Antigone

Hours: 19:00 – 21:00

Processen

Hours: 19:00 – 21:00

Carl-einar Häckner – Swedish Meatballs With Lingonberry

Hours: 19:30 – 21:30

MOTÖRHEAD

Hours: 19:30 – 21:30

Pang på pensionatet

Hours: 19:30 – 22:00

Hagmans konditori

Hours: 19:30 – 22:00

Tosca

Hours: 19:30 – 21:30

Oakley’s show

Hours: 19:30 – 00:00

JAKOB HELLMAN & NERVERNA

Hours: 20:00 – 22:00

Ledin Showtime

Hours: 21:00 – 22:30

SEXY XMAS & HOT CHAIRDANCERS || BGC

Hours: 21:00 – 03:00

MOTÖRHEAD-Afterparty & THE RYOT

Hours: 21:00 – 02:00

MARIACHI EL BRONX & The BRONX

Hours: 21:00 – 23:00

Party @ Gretas

Hours: 21:00 – 04:00

PUSH Awards by Emma Igelström

Hours: 22:00 – 03:00

TIGER STRIPES

Hours: 22:00 – 02:00

THE ZIPEDELIC AFTER SKI PARTY

Hours: 22:00 – 05:00

Bubbelbaren

Hours: 22:00 – 05:00

TOPPA TINGS – MILLION VIBES, LADY LOUISE & MC TRUE

Hours: 22:00 – 03:00

Snow Flake

Hours: 23:00 – 05:00

GLOW nightclub

Hours: 23:00 – 05:00

Klubb MOLOTOV – JULIEN CHAPTAL

Hours: 23:58 – 04:00

Malmö

Mode utan Midja

Hours: 10:00 – 16:00

Dancing In The Dark

Hours: 10:00 – 00:00

White Lines – Sophie Tottie

Hours: 10:00 – 16:00

Graphics loves photography

Hours: 10:00 – 16:00

Fredrik Roos stipendium 2011

Hours: 11:00 – 18:00

Scene Change

Hours: 11:00 – 18:00

Happy Feet 2

Hours: 12:00 – 00:00

Ligg med mig

Hours: 12:00 – 00:00

Moneyball

Hours: 12:00 – 00:00

A F T E R W O R K

Hours: 17:00 – 19:00

Malmö’s Most Powerful Christmas Show – a spectacular tribute to Elvis & Tom Jones

Hours: 18:00 – 20:00

Hyllie Gospel xmas Rongedal

Hours: 19:00 – 21:00

Prins Charles känsla

Hours: 19:00 – 20:40

Jenufa

Hours: 19:00 – 21:25

Full speed with Håkan Brinck & Lasse Berggrensson

Hours: 19:30 – 21:30

A macroeconomic love story

Hours: 19:30 – 21:30

YOUR LIFE IS HERE-Magnus Tingsek

Hours: 19:30 – 21:30

Legally Blonde – The Musical

Hours: 19:30 – 21:30

The Out

Hours: 20:00 – 22:00

Grus i Dojjan

Hours: 20:00 – 22:00

Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!

Hours: 21:00 – 23:00

PARTY GIRL for women of all genders.

Hours: 22:00 – 03:00

Klubb SAVOY

Hours: 22:00 – 03:00

Friday & Saturday @ Harrys

Hours: 22:00 – 04:00

Wild Beasts

Hours: 22:30 – 00:30

ÅÄÖ

Hours: 22:30 – 00:30

Friday @ Prins Bernhard

Hours: 23:00 – 04:00

SAVE A LOLLIPOP

Hours: 23:00 – 03:00

Sound Of Berghain/Ben Klock

Hours: 23:00 – 03:00

Party @ Etage

Hours: 23:00 – 04:00

Party @ Breeze

Hours: 23:00 – 05:00

I ❤ Party – Every Friday

Hours: 23:30 – 04:00

KB Nightclub

Hours: 23:30 – 04:00

Oslo

… Giacometti, Hodler, Klee … Modern Masters from Switzerland

Hours: 10:00 – 18:00

Easter Island, Myths, and Popular Culture

Hours: 10:00 – 17:00

Kirstine Roepstorff. Amorphousness Wunderkammer

Hours: 11:00 – 17:00

PER INGE BJØRLO

Hours: 11:00 – 17:00

Absolutt installasjon

Hours: 11:00 – 17:00

The City & Blindern

Hours: 11:00 – 17:00

Crafts 2011

Hours: 11:00 – 17:00

Saskia HOLM KVIST – In TRANSLATION

Hours: 11:00 – 17:00

Slem gutt?

Hours: 11:00 – 15:00

Forever Young

Hours: 13:00 – 15:00

Christmas Laughter 2011

Hours: 17:00 – 18:00

Wolf Rock

Hours: 18:00 – 20:35

The Nutcracker

Hours: 19:00 – 21:00

Marita MUSIKKVERKSTED CHRISTMAS Concert

Hours: 19:00 – 21:00

Christmas Laughter 2011

Hours: 19:00 – 23:00

YLVIS 4

Hours: 19:00 – 20:30

Comedy Gala 2011

Hours: 19:00 – 20:15

The Barber of Seville

Hours: 19:30 – 21:30

OF – Strauss – Beethoven

Hours: 19:30 – 21:30

The orphans

Hours: 19:30 – 21:30

Art

Hours: 19:30 – 21:00

Spirits of the Dead, Cosmic Delay & Tussmørke & Bang the Dj

Hours: 20:00 – 22:00

THE TIGER LILLIES (UK)

Hours: 20:00 – 22:00

ØIVIND BLUNCK SIMPLY

Hours: 20:00 – 22:00

Abrahams Children

Hours: 20:00 – 22:00

OPETH

Hours: 20:00 – 22:00

VALENTOURETTES

Hours: 20:00 – 22:00

Dear compatriots

Hours: 20:00 – 22:00

GET ME A TENOR!

Hours: 20:00 – 22:00

DD Peartree

Hours: 21:00 – 23:00

Comedy Gala 2011

Hours: 21:00 – 22:15

The Deadly Orange Symphony

Hours: 21:00 – 03:00

OSLO DUB CLUB :: KENNY KNOTS (UK) longside PHARFAR (DK)

Hours: 21:00 – 03:00

Poum Tchack

Hours: 21:00 – 03:00

SIRKUS ELIASSEN

Hours: 21:00 – 23:00

Undertakers Cirkus

Hours: 21:00 – 23:00

Stand Up @ Klubbscenen

Hours: 21:00 – 23:00

Bankrupts Christmas party 2011

Hours: 21:00 – 02:00

YLVIS 4

Hours: 21:30 – 23:00

Club Classic

Hours: 22:00 – 03:00

VOM’s Christmas Concert

Hours: 23:00 – 01:00

Köpenhamn

The Human Comedy

Hours: 10:00 – 17:00

Re:Constructed Landscapes

Hours: 10:00 – 17:00

Danish and Nordic Art 1750-1900

Hours: 10:00 – 17:00

European Art 1300-1800

Hours: 10:00 – 17:00

French Art 1900-30

Hours: 10:00 – 17:00

KLEE & COBRA

Hours: 11:00 – 18:00

LOUISIANA CONTEMPORARY

Hours: 11:00 – 18:00

Love me tonight X-mas

Hours: 16:00 – 18:45

The good man from Sezuan

Hours: 17:00 – 19:00

Et krybespil

Hours: 17:00 – 18:10

Intro: Cavalleria / Bajadser

Hours: 17:00 – 18:00

Christmas Show 2011

Hours: 18:00 – 20:00

Wallmans – Los Problemos

Hours: 18:30 – 23:00

Pierre Dørge & New Jungle Orchestra

Hours: 19:00 – 21:00

Annie

Hours: 19:30 – 22:10

Crazy Christmas Cabaret 2011

Hours: 19:30 – 22:00

Christmas Concert for Peace

Hours: 19:30 – 21:30

The Royal Physician’s Visit

Hours: 19:30 – 22:10

In Solomon COUNTRY

Hours: 20:00 – 22:00

Sensory

Hours: 20:00 – 22:00

Ghosts

Hours: 20:00 – 22:00

SIGNE JUHL with NIKOLAJ BENTZON TRIO

Hours: 20:00 – 22:00

Et krybespil

Hours: 20:00 – 21:10

The good man from Sezuan

Hours: 20:00 – 22:00

Around The World w. Mames Babegenush

Hours: 21:00 – 23:00

F.U.K.T. support: THE NUMBER

Hours: 21:00 – 23:00

Real Estate

Hours: 21:00 – 23:00

Meridian Brothers (COL)

Hours: 21:00 – 23:00

Frankie Teardrop

Hours: 22:00 – 03:00

Scarred by Beauty

Hours: 22:00 – 00:00

Mad Max, Guldager & Simons presents ‘The Notorious X-mas party

Hours: 23:30 – 05:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s