Thursday the 8th of December in Swedish

Stockholm

Carmen

Kungliga Operan

Opera

(Torsdag)

Image of Carmen

I cigarettfabriken i Sevilla arbetar Carmen. Vacker och egensinnig är hon en erotisk dröm för soldaterna vid kasernen. Don José har aldrig upplevt något liknande när han hör henne sjunga om kärleken. Han glömmer sin trolovade Micaëla som väntar i hembyn och följer Carmens väg. Men Don José vill äga kärleken och Carmens hjärta måste få flyga fritt. Så dyker tjurfäktaren Escamillo upp, stolt och svårfångad är han en tvillingsjäl till Carmen …

Carmen vill älska vem hon vill, men får betala ett högt pris för sin kärlek. Georges Bizets musik är ömsom medryckande, ömsom demoniskt lidelsefull i operan som blivit världens kanske mest kända. Carmen är drömmen om Spanien – ett land som kompositören själv aldrig besökte.

Swan Lake

Dansens Hus

Torsdag

(Balett)

Image of Swan Lake

Efter alla framgångar med Bounce på Dansens Hus, internationellt och senaste succén The Last Bounce i Globen, tar sig Fredrik ”Benke” Rydman an en av världens mest älskade och framförda baletter. I hans råa streetdancetolkning av den klassiska sagan Svansjön får Tjajkovskijs originalmusik möta nykomponerad musik av bland andra Salem Al Fakir, Moneybrother, Adiam Dymot och nya stjärnskottet Lune.

Handlingen har förlagts till nutid. Istället för trolldom får Rothbart makt över omgivningen med hjälp av droger. Svanarna är prostituerade och helt beroende av Rothbarts beskydd och heroinet han förser dem med. I kampen mellan det onda och det goda är begäret till droger och kärlek centralt. Kan kärleken bryta förtrollningen, precis som i originalsagan?

Dansarna, totalt 10 stycken till antalet, har medverkat i Bounce uppsättningar tidigare eller valts ut genom audition. Jennie Widegren (Bounce) dansar rollen som mamman och i rollen som den svarta svanen Odile ser vi Ambra Succi (Bounce). Den vita svanen Odette dansas av Maria Andersson, som Sigfried ser vi Robert Malmborg och Rothbarth dansas av Daniel Koivunen.

The dance of death

Stockholms Stadsteater

Torsdag

(Teater)

Image of The dance of death

Havsutsikten från villan är underbar. Stadsjeepen står parkerad på uppfarten och båten guppar i sjöboden. Snart firar Edgar och Alice sitt silverbröllop. Eller firar och firar. I 25 år har de hittat på nya lekar för att stå ut med varandra. Och när vännen Kurt kommer på besök brakar helvetet loss på riktigt.

Jakob Hellman & Nerverna

Strand

Torsdag

(Konsert)

Image of Jakob Hellman & Nerverna

En av den svenska pophistoriens mest älskade och saknade artister. Backad av ett nytt band är Jakob Hellman äntligen tillbaka.

Med sitt enda album ”…och stora havet” skrev Jakob Hellman både om spelreglerna för svensk pop och in sig själv i historieböckerna. Albumet listas om och om igen som det bästa någonsin när landets musikhistoria ska sammanfattas. Trots den korta karriären är Jakob Hellman en av den svenska pophistoriens mest älskade och saknade artister.

Men nu har det börjat hända saker. Under sommaren uppträdde han på festivalen Musikens Makt i Luleå och på Gröna Lund i Stockholm kompad av Mattias Alkbergs kompband Nerverna. Mötet mellan det unga bandet och den legendariske artisten gav blodad tand.

I december gör Jakob Hellman & Nerverna tre exklusiva konserter i Stockholm, Göteborg och Malmö då flera nya Hellmanlåtar kommer att framföras. Äntligen är en av de stora poppoeterna tillbaka med ett riktigt vasst band i ryggen.

Med som support på turnén är Magnus Ekelund som i våras släppte albumet Svart Flagg där Jakob Hellman gästade på singeln Utan Er.

Opeth

Arenan, Fryshuset

Torsdag

(Konsert)

Image of Opeth

Med grunden i skandinavisk metal har Stockholms-baserade Opeth med åren sökt mer experimentella vägar som ett progressivt metalband. Opeth är i princip ensamma i sin genre som närmast kan beskrivas som metal uppblandat med progressiv klassisk rock, folkmusik och fri-jazz. En eklektisk mix de lyckas förmedla som en kraftfull och äkta enhet.

”Ghost Reveries” från 2005 var deras första skiva att släppas på Roadrunner Records och tog sig upp på Billboardlistan i USA där den såldes i i 100 000 exemplar.

Bandets nionde album, ”Watershed”, släpptes 2008 och gick direkt in på 23:e plats på den amerikanska albumlistan. Albumet följdes av en enorm turné och rönte stora framgångar även i övriga världen med topp 20-placeringar på listorna i bland annat Japan, Australien och Kanada.

När Close-Up Magazine summerade samma år hamnade Opeth på förstaplats med ”Watershed” som årets allra bästa album. Vi kan bara hålla med. Skivan är ett mästerverk. Självklart höjer dessa meriter förväntningarna på nya efterlängtade albumet ”Heritage” som släpps i september. Men om det är något band som kan både leva upp till, och överträffa, förväntningarna så är det Opeth, det har de gjort förr.

Hem till Sverige kommer de i december, väl uppvärmda efter att ha spenderat hela hösten på en lång USA- och Europaturné. Med sig har de Eskilstunabandet Pain of Salvation.

Steinar Raknes Quartet

Fasching

Torsdag

(Konsert)

Image of Steinar Raknes Quartet

Från det att basisten Steinar Raknes släppte sin debutalbumet med kvartetten 2008 har framgångarna varit stora på den norska jazzscenen. Men starka influenser från den latinamerikanska musiken såväl som norsk folkmusik har Steinar Raknes samlat en imponerande enhet av musiker och skapat en sound unikt från något annat du hört tidigare. Bandet spelar nya kompositioner av bandets ledare och du får höra när tango och bossa nova-ballader smälta samman med norsk folkmusik. Detta är inspirerande jazz, mjuk och melodisk, kraftfull och energisk på samma gång.

STHLM (loves) GBG !!!

Solidaritet

Torsdag

(Konsert)

STHLM (älskar) GBG !!!

Chris Melin har blivit namnet på mångas läppar i musikvärlden, med support från många av dom största i branschen, senast med support från Tiesto i hans världskända Club Life!

och nu med kommande släpp på Joia, Kingdom Kome Cuts och Cr2 så kan vi garanterat utlova att vi kommer få höra mycket mer av denna stigande talang.

När han spelar är det smal house, tjocka basgångar, glada bootlegs och stilren techno i träffsäker leverans.

därför är det inte konstigt att han idag spelat med storheter som Dada Life, Calvin Harris, Kaskade, Laidback Luke, AN21, Thomas Gold, Daddys Groove och Sebjak för att nämna några..

Felix Maxvall (Tanzen, bitte!)

Göteborgsbaserade Felix Maxvall började sin bana med att snabbt gå ifrån bargig till att spela på några av landets allra bästa klubbar. Han har blivit känd för att alltid leverera kvalitativa set, med en bra känsla för att anpassa musiken efter publiken, miljön och stämningen. Numera syns han frekvent på klubbarna i Göteborg, Åre och även ute i Europa – Tillsammans med några av de största namnen inom klubbscenen.

Hans musik kan bäst beskrivas som någonstans i gränslandet mellan house och techno med ledord som kärlek och glädje.

Nu närmast är Felix aktuell tillsammans med Andreas ”Aja” Ljungqvist med klubbprojektet ”Tanzen, bitte!” som i vinter kommer att husera i Dahlboms (Åre) nya lokaler med många spännande bokningar.

Göteborg

Xmas with the Gothenburg Symphony Orchestra

Göteborgs Konserthus

Torsdag

(Klassiskt)

Image of Xmas with the Gothenburg Symphony Orchestra

Dirigent: Christina Hörnell

Göteborgs Symfoniker

Göteborgs Symfoniska Kör

Solist: Elin Rombo, sopran

Presentatör: Claes Malmberg

Bricusse A Christmas Carol

Tjajkovskij Clownernas dans ur Nötknäpparen

Brorson Till Betlehem mitt hjärta

Gardner Tomorrow Shall Be

Bizet Farandole ur Flickan från Arles

Benatzky Det måste vara underbart ur Vita hästen

trad Twelve Days of Christmas

Gruber Stilla natt

Sibelius Julvisa

Humperdinck Morgon vid pepparkakshuset

Bodin Kalle Anka & co önskar God Jul

P a u s

Elfman Öppningsmusik, Uvertyr och Oogie Boogies sång ur The Nightmare Before Christmas

J Strauss dy Introduktion till akt II och Adéles skrattaria ur Läderlappen

Prokofjev Trojka ur Löjtnant Kijé

Dylan Don’t Fall Apart on Me

Alfvén Julsång

Kirkpatrick Ej upplysta gårdar

Adam O helga natt

Wade/Willcocks Dagen är kommen

Händel Hallelujakören ur Messias

Winterlong

Göteborgs Stadsteater

Torsdag

(Teater)

Image of Winterlong

I månens sken vid en mur föds Oscar. Övergiven vid två års ålder växer han upp i en trasig värld av kärlekslöshet. Medan han letar efter någon som kan hålla hans hand – genomskådar han vuxenvärldens svek. Vintertid är en berättelse om mänsklighetens fulaste och råaste sidor, på samma gång en berättelse om hopp och kärlek – allt sett ur ett barns perspektiv. I rollen som den unge Oscar ses Caroline Söderström.

Den prisbelönta pjäsen Vintertid är skådespelaren Andrew Sheridans debutpjäs – “one of the hot talents to watch”, enligt brittiska The Observer. Den hade urpremiär i Manchester 2011. Nora Nilsson var senast aktuell på teatern med Krossad på Nya Studion.

The One

Göteborgs Stadsteater

Torsdag

(Teater)

Image of The One

Dennis Magnusson har skrivit en fortsättning fritt inspirerad av John Aj­vide Lindqvists roman Låt den rätte komma in.

Efter en arton år lång mordturné genom Europa återvänder Oskar och vampyrflickan Eli till barndomens Blackeberg. Han fortsätter att föda hennes glupande aptit allt enligt en sträng ritual. Efter ett hundratal offer, fångar han plötsligt helt fel person…

Spelas i vår källare, sent på kvällen – kom om du vågar!

Endast 20 exklusiva platser per föreställning!

SANNA NIELSEN

Annedalskyrkan

Torsdag

(Konsert)

Image of SANNA NIELSEN

Sanna Nielsen med sin gitarrist Joakim Ramsell ger sig ut på rikstäckande turné för att i vintermörkret bjuda på en varm, innerlig och stämningsfull konsert fylld med härlig musik. Kvällen förgylls även av kören Cardía.

“Det blir underbart att få göra en egen turné och göra mitt urval av både julmusik, eget material och andra överraskningar som jag vill dela med publiken.” säger Sanna

Sanna firar 15 år som artist 2011, året som bl a gav en kritikerrosad egen vårturné och en hedervärd 4:e plats i melodifestivalen med !I`m in love!. På julturnén sjunger Sanna sina egna hits och julens pärlor. Varmt, innerligt och med kören mäktigt ! STÄMNINGSFULLT!

SERENADES

Nefertiti

Torsdag

(Konsert)

Image of SERENADES

När två av Sveriges mest framgångsrika indiehövdingar teamar upp för att skriva ett soundtrack till vajande palmer är det naturligt att vi flockas kring dem för att se åt vilket håll blodet flyter.

Markus Krunegård och Adam Olenius har lämnat sina bekvämlighetszoner för att låta sina stämmor harmonisera till svulstiga britpopstråkar och tillbakalutad Kalifornisk västkustpop. Laakso och Shout Out Louds i all ära men ibland behövs det en stadig injektion av något nytt och det är precis det som Krunegård och Olenius har skapat med sitt nya band.

BIGBANG

Sticky Fingers

Torsdag

(Konsert)

Image of BIGBANG

Bandet består av Øystein Greni (gitarr, sång), Olaf Olsen (trummor, percussion och backing vocals) och Nikolai Hængsle Eilertsen (bas, backing vocals). Bandet har sin bas i Oslo och i Los Angeles och har turnerat och samarbetat med bl a The Racconteurs, Turbonegro, Billy Gibbons, Lissie, Phantom Limb och David Rawlings. När du lyssnar på Bigbang är det möjligt att tankarna börjar vandra åt både Jeff Buckley och Led Zeppelin. Själva nämner de också beröringspunkter med Al Green, Sonic Youth, Van Halen, White Stripes och Tom Petty. Øysteins flytande röst och lätta vibrato, en touch av sent sextio-, tidigt sjuttiotal korsat med ett putsat, modernt gitarrsound höjer intresset ytterligare.

Bigbang träffade Johnossi på norska rockfestivalen Malakoff sommaren 2010. De fattade tycke för varandra och bestämde sig för att hålla kontakten. Det var tack vare detta möte som Sverige för första gången fick stifta bekantskap med detta rutinerade liveband när de öppnade för Johnossi i Stockholm i november och Göteborg i december förra året. Spelningen öppnade många nyfikna ögon i publiken och gav dem nya, svenska fans.

Bandets har gjort sju studioalbum och två av dem har släppts i USA, som båda tagits emot mycket väl. Det senaste albumet, Edendale är inspelat i legendariska Sound City Studios i LA. Det är producerat av Greni och Greg Richling (Wallflowers), mixat av Bryan Cook och mastrat av Gavin Lurssen (Robert Plant/Alison Krauss, Tom Waits, Elvis Costello) med David Rawlings och Jared Nelson Smith som gästmusiker.

BERSÅ THURSDAYS

Berså

Torsdag

(Club)

BERSÅ THURSDAYS | 8 DEC | FRI ENTRÉ TILL 00.00

Det kommer bjudas på livespelningar, sköna djs och dans i mängder på torsdagarna @ Berså!

Det blir allt ifrån house till dagens partyhits! Vi kommer garanterat få alla att slå klackarna i taket!

Räkna med bra blöös varje torsdag då Patryk Andrzej och Marcus Karlsson spelar!

✓ Happy Hour priser i baren till 00.00

✓FRI ENTRÉ TILL 00.00 för er som skriver upp er på “wallen”

Tid: 22-03

Fri entré till 00.00 därefter 80:-

(student 50:- vid uppvisande av t.ex CSN kort)

Varmt välkomna!

Malmö

Dancing In The Dark

Palladium

Torsdag

(Festival)

Image of Dancing In The Dark

Välkommen till tredje upplagan av DANCING IN THE DARK — en filmfestival helt tillägnad dans på film!

För första gången visningar även i Lund.

Dansfilm har blivit en egen konstart! Många dansfilmer är originalverk skapade av koreografer speciellt för filmmediet. Andra är filmversioner av framgångsrika scenföreställningar. Några av filmerna i festivalprogrammet är inte uppenbara dansfilmer men de är filmer där rörelsen står i centrum.

DANCING IN THE DARK bjuder på en mix med experimentella och gränsöverskridande filmer fyllda av dans, musik, energi och starka visuella uttryck – kortfilmer, spelfilmer, dokumentärer, moderna dansfilmer, musikvideos, konstfilmer…

Den japanska koreografen och dansaren KAORI ITO är festivalens hedersgäst och utöver visningar av ett flertal av hennes filmer, finns hon på plats för samtal om sitt konstnärskap.

En nyhet i år är ett HELKORT till mycket attraktivt pris och som ger tillträde till det mesta på festivalen.

Festivalen avslutas med tema HOOP, både filmer och liveframträdande. Det finns dessutom en unik möjlighet att deltaga i HOOP DANCE WORKSHOP med Beka Hoop, en av världens främsta hoop-lärare.

HOOP DANCE WORKSHOP with BEKA HOOP (Berlin/Montreal)

Blow Up

Malmö Stadsteater

Torsdag

(Teater)

Image of Blow Up

Malmö Stadsteaters humorkollektiv Blow Up synar verklighetens folk i sömmarna. En gång i månaden ger de en slipad rapport med dokumentärt material, uppsnappat på bussen, kaféet eller i kön på snabbköpet. Inget är heligt och ingen skonas. Varje gång nyskrivet och varje gång unikt.

Idén till Blow Up väcktes hösten 2010: Malmö Stadsteaters skådespelare skulle själva skriva och framföra sketcher med verklighetsbakgrund. Konceptet blev med en gång en publiksuccé, och resten av säsongen spelades inför överfulla salonger.

Prins Charles känsla

Malmö Stadsteater

Torsdag

(Teater)

Image of Prins Charles känsla

När Prins Charles precis förlovat sig med Diana, fick han på en presskonferens frågan: ”Are you in love?”. Han tvekade en stund och svarade sedan: ”Yes… whatever love means”.

Vad är egentligen kärlek? Prins Charles känsla söker nya svar på denna uråldriga fråga, i en odyssé kantad av folkliga sexköpare, sociologisk teori, crackpundare, antiromantik, hjärtesorg, psykoanalys och personangrepp. Det ges även svar på en del andra frågor, till exempel: Var Ronald Reagans fru kommunist? Vilka är våra allra mest älskade torskar? Och varför älskar alla Raymond, när Raymond hatar alla kvinnor?

Pjäsen bygger på Malmöbaserade Liv Strömquists seriealbum med samma namn. Den är en humoristisk och historisk granskning av den romantiska kärleken som samhällsfenomen.

Ulrik Munther

KB

Torsdag

(Konsert)

Image of Ulrik Munther

Ulrik Munthers väg till framgång har varit likt en saga. På rekordkort tid har han gått från att vara en okänd musiker till en grymt populär och efterfrågad artist. I sommar har han rest Sverige runt och spelat på festivaler och skapat publikhysteri överallt I förra veckan släpptes Ulriks självbetitlade debutplatta som idag gick rakt in på första plats på Albumtopplistan.

I dagarna har dessutom debutsingeln ”Boys Don’t Cry” sålt guld! Karriären kickade igång i början av 2011 då singeln och webvideon till ”Boys Don’t Cry” släpptes. Under första veckan blev det den mest sedda musikvideon på YouTube. Den blev också även uppmärksammad av flera stora amerikanska, engelska och svenska bloggar. Framgångarna på nätet fortsatte då Ulrik bestämde sig för att göra en cover på Lady Gagas ”Born This Way” – samma dag som hon släppte den officiellt.

Än en gång blev det en nätsuccé med över 1 miljon views på några veckor och självaste Perez Hilton twittrade om hans version. Totalt har Ulrik över 5 miljoner views på Youtube och 37 000 fans på Facebook.

SMIF-N-WESSUN (US) Live

Klaffbron!

Torsdag

(Konsert)

SMIF-N-WESSUN (US) Live på Klaffbron!

Boot Camp Clik duon behöver igentligen ingen vidare presentation men vi kan nämna klassiker som Bucktown, Sound Bwoy Burial. Wreckonize, Super Brooklyn, WonTime, I Love You-remixen med Mary, Spanish Harlem, Spit Again, Get Up, D&D Soundclash tillsammans med Afu-Ra och en hel hög klassiker till som Tek N Steele lagt sitt karaktäristiska brooklynsound över.

De introducerade sig för första gången på låten Black Smif N Wessun från Black Moons superklassiska debutalbum Enta DA Stage 1993. Det var också starten för crewet och skivbolaget Boot Camp Clique och Duck Down Records som skulle visa sig vara ett av de viktigaste hiphopbefäsningarna i New York på mitten av 90-talet.

Smif N Wessuns egna debut Da Shinin släpptes i Januari 1995 och även om den togs emot väl av kritikerna så älskades den av fansen.

Singeln Bucktown hade redan byggt upp en enorm hype ända sedan sensommaren och den blev något av gruppens signum och räknas till en av de stora hiphopklassikerna idag.

Efter att ha genomgått att bli stämda av en känd vapentillverkare, namnbyten(Cocoa Brovaz), skivbolagsstrul etc så laddade de om 2005 för att komma tillbaka som Smif N Wessun. 2007 släppte dom plattan, The Album som producerades av norska Tommy Tee och våran egna Ken Ring.

Under 2010 började rykten florera om att Smif N Wessun skulle släppa ett helt album producerat av mästerproducenten Pete Rock och i Juni i år landade äntligen Monumental på skivdiskarna.

Monumental har hyllats med finfina recensioner och är ett praktexempel på härligt smutsig New York-rap. Aktuella med nytt album gästar dom alltså Klaffbron och Malmö denna torsdagkväll.

Support: Marke & Bobbo (Det Blå Skåpet)

DJ´s: DJ Beneaf, Sub Encounterz & DJ Shirkhan (Safari Sound)

Starfucker (STRFKR)

Debaser

Torsdag

(Konsert)

Image of Starfucker (STRFKR)

Det dansanta och melodiösa Portlandbandet Starfucker, eller STRFKR som de brukar kalla sig när de är på turné gav i våras ut plattan Reptilians” på Polyvinyl. En uppvisning i rytmiska trumbeats och som live brukar få dansgolv att bölja fram och tillbaka. Vissa beröringspunkter med MGMT finns, men multiinstrumentalisten Josh och hans bandkamrater är bara lite mer tyngda av stundens allvar och tankar kring bortgång och sorg. Fint så, vilket gör det hela något mer återhållsamt än nyss nämnda band utan att för den skull förlora känslan för närheten till dansgolvet. Bandet har befunnit sig på turné i stort sett konstant efter förra årets South By South West och publiken börjar att bli stor i USA där de flesta spelningar är utsålda. Nu är det Europa och Debaser Malmö som ska få känna av kraften från Starfucker. Dessutom ljuva toner från supportbandet Steel Island, som skapar perfekta melodier för att sedan demolera, repa och smutsa ned musikens välpolerade yta och sätta fokus på musiken minsta, men bärande beståndsdelar.

Obs, tiderna är ej exakta, kom i tid!

21:30 Starfucker (STRFKR) (US)

Starfucker (STRFKR) kommer från Portland, Oregon, och startades 2007 som Joshua Hodges soloprojekt men han kom snart att få sällskap. 2008 släppte de sitt självbetitlade debutalbum och 2011 kom plattan “Reptilians”.

20:30 Steel Island

Svenska Steel Island består av Daniel Goody, Fredrik Agvard, Oliver Rangståhl och Martin Ljungberg. 2011 släppte de 7″ singeln “Lucifer the Lightbearer / AnimalslaminA (Ghost Edit)”.

Korallreven

Inkonst

Torsdag

(Konsert)

Image of Korallreven

Hösten 2009 introducerades Korallreven till världen genom låten Loved-Up. Två år senare kommer nu äntligen Marcus Joons och Daniel Tjäders (även i The Radio Dept.) debutalbum – An Album By Korallreven. Projektet uppkom då Marcus återvände efter en tids vistelse på Samoa där han fann inspiration hos de lokala katolska körerna. Hänförd av Stillahavsöns skönhet delade han sin nyfunna passion med Daniel och samarbetet Korallreven började så sakteliga ta form.

Under resans gång har duon samarbetat med bland annat Victoria Bergsman (Taken By Trees, The Concretes) som med sin säregna sång bidrog till den andra singeln Honey Mine. Här återkommer hon med virvlande meditation i Pago Pago och lyfter även aktuella singeln As Young As Yesterdays drömska atmosfär. Och med samoanska körer som en stor influens på skivan, vem passar bättre att anlita än Brooklyn-baserade Julianna Barwick? På Sa Sa Samoa bygger hennes loop-baserade vokala landskap upp till ett oundvikligt extatiskt utbrott med orkesterpukor, transcendenta syntar och än fler körer. Resultatet landar någonstans mellan sakral gospel och hedonistiskt rejv.

An Album By Korallreven är på samma gång en påminnelse och en svindlande längtan efter luftiga, sorglösa sommardagar. För allt eftersom dagarna blir kortare och kylan sätter in är det ingenting som berör och påminner om varmare månader mer än just ljuset från en ärlig poplåt.

Dagens Aktiviteter

Stockholm

Helen Levitt

Hours: 10:00 – 21:00

Turner, Monet & Twombly

Hours: 10:00 – 18:00

Nick Brandt

Hours: 10:00 – 21:00

Inka- Gold Treasures

Hours: 10:00 – 20:00

Margaret M. de Lange

Hours: 10:00 – 21:00

Johan Wik

Hours: 10:00 – 21:00

Peredvizjniki

Hours: 11:00 – 17:00

The four seasons

Hours: 11:00 – 17:00

Bringing the World Home

Hours: 11:00 – 17:00

North American Indians

Hours: 11:00 – 17:00

Skimrande silver

Hours: 11:00 – 17:00

At Gods and Goddesses

Hours: 11:00 – 17:00

SVEN RYDÉN & LARS-ERIK SELIN

Hours: 12:00 – 18:00

Carmen

Hours: 12:00 – 14:00

N A K E N B A D

Hours: 12:00 – 17:00

Klara Soup Theatre

Hours: 12:00 – 14:00

Eclectic Reds

Hours: 17:00 – 01:00

Linje Lusta

Hours: 18:00 – 20:45

Nobel Concert 2011

Hours: 18:00 – 20:00

Christmas Gala

Hours: 18:30 – 03:00

Norra Brunn Comedy

Hours: 18:30 – 00:00

Back to the 80s

Hours: 18:30 – 22:00

TOP HAWK & KANADA at Club Nuggets!

Hours: 19:00 – 02:00

Swan Lake

Hours: 19:00 – 20:15

Peter Carlsson & Blå Grodorna

Hours: 19:00 – 22:00

Golden Hits FESTIVAL

Hours: 19:00 – 23:00

The dance of death

Hours: 19:00 – 21:05

The night is today’s mother

Hours: 19:00 – 21:00

Was there no more than this

Hours: 19:00 – 20:30

Älvsborgsbron

Hours: 19:00 – 21:00

Jakob Hellman & Nerverna

Hours: 19:00 – 01:00

KOCKSGATAN REVISITED

Hours: 19:00 – 21:00

Persona

Hours: 19:00 – 20:30

Crikus Cirkör: Undermän

Hours: 19:00 – 21:00

SWEDISH STARS

Hours: 19:30 – 21:30

Monday Bar LUCIA CRUISE 2011

Hours: 19:30 – 18:30

Zpanska flugan

Hours: 19:30 – 22:00

Monty Python´s SPAMALOT

Hours: 19:30 – 21:30

DISLOCATED EXCLUSIVE

Hours: 19:30 – 21:30

Opeth

Hours: 19:30 – 21:30

A Christmas Carol

Hours: 19:30 – 21:30

Lena Philipsson-My Dream Show

Hours: 19:30 – 21:10

“Jack & Jill”

Hours: 19:30 – 21:30

Jerry Christmas

Hours: 19:30 – 21:30

Daniel Norgren & Red Bull Bedroom Jam-final

Hours: 20:00 – 22:00

Steinar Raknes Quartet

Hours: 20:00 – 22:00

The Beeters

Hours: 20:30 – 22:30

Wild Beasts

Hours: 21:00 – 23:00

At home with Fredrika & Walter

Hours: 21:00 – 02:00

Unbeatable – An evening among the stars

Hours: 21:00 – 23:00

Södrans Reggaebar

Hours: 21:00 – 02:00

Berns Bistro & Bar W.49

Hours: 22:00 – 02:00

TnT THURSDAYS with TONY ZOULIAS & TARO!

Hours: 22:00 – 02:00

STHLM (loves) GBG !!!

Hours: 23:00 – 05:00

Göteborg

18th century Gothenburg

Hours: 10:00 – 17:00

STENA 15

Hours: 11:00 – 18:00

FRIDA KAHLO & DIEGO RIVERA

Hours: 11:00 – 18:00

Favorit – vs. hatobjekt

Hours: 11:00 – 18:00

Vilhelm Hammershøi

Hours: 11:00 – 18:00

JAN LÖÖF

Hours: 11:00 – 18:00

Aphasia – Magnus Dahl

Hours: 12:00 – 16:00

Lucia with ballet academy

Hours: 12:00 – 14:00

Destination X

Hours: 12:00 – 17:00

Processen

Hours: 13:00 – 15:00

DJ Susanne

Hours: 18:00 – 02:00

Immature Guys celebrate Christmas

Hours: 18:00 – 20:00

Christmas Greetings from Ruckman’s

Hours: 18:30 – 21:30

SANNA NIELSEN

Hours: 19:00 – 21:00

Cabaret Lorensberg

Hours: 19:00 – 23:00

R.E.A.

Hours: 19:00 – 23:30

Winterlong

Hours: 19:00 – 21:00

A Candy Christmas Show!

Hours: 19:00 – 23:00

Hagmans konditori

Hours: 19:30 – 22:00

Oakley’s show

Hours: 19:30 – 00:00

Xmas with the Gothenburg Symphony Orchestra

Hours: 19:30 – 21:30

SERENADES

Hours: 19:30 – 21:30

TORSSON

Hours: 20:00 – 22:00

Thomas Petersson/Karin Adelsköld/Martin Svensson

Hours: 20:00 – 22:00

BERNARD & BIANCA

Hours: 20:00 – 22:00

BIGBANG

Hours: 20:00 – 22:00

Klubb – Live: Masquer! DJ: Ost-David

Hours: 21:00 – 03:00

Ledin Showtime

Hours: 21:00 – 22:30

BERSÅ THURSDAYS

Hours: 22:00 – 03:00

PARKEN VS DEE JAYS

Hours: 22:00 – 01:00

The One

Hours: 22:30 – 00:00

SHUR-I-KAN || Lounge(s)

Hours: 23:00 – 03:00

Malmö

Mode utan Midja

Hours: 10:00 – 16:00

Dancing In The Dark

Hours: 10:00 – 00:00

Graphics loves photography

Hours: 10:00 – 16:00

White Lines – Sophie Tottie

Hours: 10:00 – 16:00

Scene Change

Hours: 11:00 – 18:00

Fredrik Roos stipendium 2011

Hours: 11:00 – 18:00

Prins Charles känsla

Hours: 18:00 – 19:40

Malmö’s Most Powerful Christmas Show – a spectacular tribute to Elvis & Tom Jones

Hours: 18:00 – 20:00

Bergman Variations

Hours: 19:00 – 21:20

Ulrik Munther

Hours: 20:00 – 22:00

HOUSE OF HIP HOP

Hours: 20:00 – 03:00

SMIF-N-WESSUN (US) Live!

Hours: 20:00 – 01:00

Dr Rock – Sven Zetterberg

Hours: 20:00 – 22:00

Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!

Hours: 21:00 – 23:00

Blow Up

Hours: 21:00 – 23:00

KICK-START LIVEKLUBB

Hours: 21:00 – 00:00

Starfucker (STRFKR)

Hours: 21:30 – 00:00

MORE FIRE! Wisemen Sound System and Friends

Hours: 22:00 – 03:00

Korallreven

Hours: 22:00 – 00:00

Oslo

… Giacometti, Hodler, Klee … Modern Masters from Switzerland

Hours: 10:00 – 18:00

Easter Island, Myths, and Popular Culture

Hours: 10:00 – 17:00

Slem gutt?

Hours: 11:00 – 15:00

PER INGE BJØRLO

Hours: 11:00 – 17:00

Absolutt installasjon

Hours: 11:00 – 17:00

The City & Blindern

Hours: 11:00 – 17:00

Crafts 2011

Hours: 11:00 – 17:00

Saskia HOLM KVIST – In TRANSLATION

Hours: 11:00 – 17:00

Kirstine Roepstorff. Amorphousness Wunderkammer

Hours: 11:00 – 17:00

Abrahams Children

Hours: 15:00 – 17:00

Wolf Rock

Hours: 18:00 – 20:00

Christmas Laughter 2011

Hours: 19:00 – 23:00

YLVIS 4

Hours: 19:00 – 20:30

Traces Gospel Choir

Hours: 19:00 – 21:00

Comedy Gala 2011

Hours: 19:00 – 20:15

Forever Young

Hours: 19:30 – 21:15

The orphans

Hours: 19:30 – 21:30

OF – Strauss – Beethoven

Hours: 19:30 – 21:30

DAVID EUGENE EDWARDS

Hours: 20:00 – 22:00

PETTER CARLSEN & UNNI WILHELMSEN

Hours: 20:00 – 22:00

GET ME A TENOR!

Hours: 20:00 – 22:00

J. COLE

Hours: 20:00 – 22:00

Mats Johanson & Lars Underdal

Hours: 20:30 – 22:30

Christmas Laughter 2011

Hours: 21:00 – 23:00

The Fabulous Flea Market Band

Hours: 21:00 – 23:00

OddPopp & Stillephonema

Hours: 21:30 – 00:00

DJ Tony D & DJ Tony Anthun: Favorites

Hours: 22:00 – 03:00

J.Cole afterparty with Dj Dummy, nu:no, Name & FMC!

Hours: 23:00 – 03:00

Köpenhamn

European Art 1300-1800

Hours: 10:00 – 17:00

Danish and Nordic Art 1750-1900

Hours: 10:00 – 17:00

French Art 1900-30

Hours: 10:00 – 17:00

The Human Comedy

Hours: 10:00 – 17:00

Re:Constructed Landscapes

Hours: 10:00 – 17:00

KLEE & COBRA

Hours: 11:00 – 18:00

LOUISIANA CONTEMPORARY

Hours: 11:00 – 18:00

Intro: Cavalleria / Bajadser

Hours: 17:00 – 18:00

GAFFA PRISEN

Hours: 18:30 – 02:00

Annie

Hours: 19:30 – 22:10

Crazy Christmas Cabaret 2011

Hours: 19:30 – 22:00

Love me tonight X-mas

Hours: 19:30 – 22:15

Audition Days

Hours: 20:00 – 22:00

Lyngby-Taarbaek Jazz Club: Christmas concert with Benita Haastrup Sunrise

Hours: 20:00 – 22:00

In Solomon COUNTRY

Hours: 20:00 – 22:00

HESS IS MORE Support: AVEROS

Hours: 20:00 – 22:00

Sensory

Hours: 20:00 – 22:00

KENNY BARRON TRIO (US)

Hours: 20:00 – 22:00

Ghosts

Hours: 20:00 – 22:00

Hymns from Nineveh

Hours: 20:00 – 22:00

Et krybespil

Hours: 20:00 – 21:10

DR’s Big Christmas Show

Hours: 20:00 – 22:00

Underground Man

Hours: 20:00 – 21:00

Michael Møller

Hours: 21:00 – 23:00

Mademoistella & Cille Sessions

Hours: 21:00 – 00:00

Hussy vs YO FOK

Hours: 23:00 – 03:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s