Monday the 5th of December in Swedish

Stockholm

Magnus Betnér

China Teatern

Måndag

(Show)

Image of Magnus Betnér

Stand up ska man se live. Därför är Sveriges bästa komiker tillbaka för ännu en stor turné med 80 minuter helt nyskrivet material du garanterat inte har sett i TV.

Som vanligt väjer Magnus Betnér inte för några ämnen och levererar sina skämt med sedvanligt stenansikte. Delar av föreställningen kommer att kretsa kring nyhetsåret 2011. Magnus valdes till årets manliga komiker både 2005 och 2010 på Svenska Standupgalan.

David Eugene Edwards of Wovenhand / Last Waltz [USA]

Södra Teatern

Måndag

(Konsert)

Image of David Eugene Edwards of Wovenhand / Last Waltz [USA]

Edwards har med både 16 Horsepower och Wovenhand gjort svärtan till sin medryttare och hans ledmotiv kväver och tystar allt inom räckhåll. I kalken som han dricker ur hittar vi droppar av dammig folk, uppkäftig gospel-punk och kakafonisk americana – allt som krävs för att styra själen hem. Hans fans (och det i ordets fulla bemärkelse – fanatics) sträcker sig över ett vitt spektrum. Vitt nog att till och med den forne Dead Kennedys sångare Jello Biafra kontrakterade 16 Horsepower till sitt legendariska bolag Alternative Tentacles.

Efter att snart ha begeistrat publik efter publik i mer än tjugo år summeras nu Edwards karriär med en monumental bok som innehåller alla hans texter från Wovenhand-åren. Och som inte varje inbitet fans lycka redan är gjord så följer han upp det hela med en soloturné som nu landar på Södrans Stora Scen.

Citat från ett hängivet – och lite avundsjukt – fan:

“När jag hör David Eugene Edwards framföra sina apokalyptiska hymner gör jag mig skyldig till en av de sju dödssynderna; hans starka tro och övertygelse om att Den Helige Anden är den absoluta sanningen gör mig avundsjuk. Men det är inte innehållet utan snarare att han kan tro så starkt och förmedla det så att även jag förstår. Det är något jag förmodligen aldrig kommer att kunna göra. Därav den svarta avundsjukan.” Max Hansson.

Ljust & Fräscht

Cirkus

Måndag

(Show)

Image of Ljust & Fräscht

För att möta publiktrycket efter den press- och publikrosade premiären 28 januari förlängs nu showen med en höstsäsong och flyttar till Cirkus på Djurgården.

Ljust & Fräscht – En show om det perfekta boendet av och med Fredrik Lindström och Henrik Schyffert

Vi svenskar måste vara världens trendängsligaste folk. Vi vågar snart inte ens köpa en soffkudde utan att rådfråga en expert.

Om du på något sätt tvivlar på att vi har blivit inredningsextremister kan du lyssna av konversationerna på närmsta latteställe där du får höra begrepp som bostadskarriär, ikeaväder, hemmafixaren, spishäll, containerfynda, hemnetknarkande, bostadsannonsporr, obduktionssalsminimalism, parmiddagsknäckare, master bedroom – ord som inte existerade för tio år sedan.

I årets stora underhållningsshow ska Fredrik Lindström och Henrik Schyffert försöka besvara frågor som varför klädkammaren har bytt namn till walk in closet? Är köket vårt nya finrum? Kommer dagens trendiga fondtapet en gång vara lika hopplöst ute som bidé?

Det här och mycket annat får du svar på när Sveriges två mest framstående komiker för första gången står på scen tillsammans!

Föreställningens längd: ca 1 tim 45 min (ingen paus)

OBS! Det är inte krogshow på Cirkus. Menybiljetter innebär således att middag intas i vår restaurang innan eller efter föreställningen.

Kulturama

Fasching

Måndag

(Konsert)

Image of Kulturama @ Fasching

Söker du efter något som gör dig glad, något som får dig att slappna av, något du kommer minnas, något utöver vardagen? Look no further! Här får du allt!

Två helkvällar som tar dig på en resa genom jazz, fusion, funk och latinvärlden!

Kulturama musiker- och Yrkeslinje spelar med egna ensembler. Under tisdagkvällen kommer även Opus storband framträda med Kulturamas sångelever på Yrkeslinjen.

Göteborg

My Romantic History

Teater Trixter

Måndag

(Teater)

Image of My Romantic History

A comedy about love, loss and laminating machines.

Amy’s boyfriend tattooed her name all over his back. Tom’s first girlfriend cheated on him with an older man. Everything was much bigger back then, like a Hollywood movie. This is something else. A few too many pints after work and suddenly Tom and Amy are in a relationship. This just isn’t what love was supposed to be like.

My Romantic History is a witty comedy about true love, or rather any kind of love, now that the true one got away. It’s a play where laughter and the embarrassing silence of recognition share a stage. The play is performed in its original language, English, with actors from Britain. GEST’s earlier productions have all been celebrated by critics and audiences alike. With My Romantic History we enter the realm of love and relationships. What exactly is a relationship and are there different degrees of love? Are there other reasons to be in a relationship than love?

Neither

3:e Våningen

Måndag

(Dans)

Image of Neither

Sex dansare medverkar i denna stora produktion av den kända göteborgskoreografen Gun Lund.

Neither – varken eller – en poetisk bild av själva livet eller ett kvantteoretiskt uttryck för osäkerheten i den värld vi tar för given?

Strange, Charm and Beauty, Up, Down and Top är alla partiklar som deltar i den dans som är själva grunden för vår existens. Varje kvark finns i tre laddade färger och dessutom i sin egen motsats – en antikvark. En spännande idégrund även om dansarna inte förkroppsligar partiklarna i sig.

Gun Lund ifrågasätter vårt seende, tilliten till sinnena, men i den fasta förvissningen om att här finns något att lära om betingelserna för oss – hur det är att vara människa. Det är vackert och omtumlande. Man behöver inte förstå. Att njuta av dansarnas rörelser, formerna i rummet och det säregna ljuset är tillräckligt denna kväll. Musiken av Morton Feldman med Becketts text Neither bildar storslagen bakgrund till upplevelsen.

Thank God It’s MONDAY

Berså

Måndag

(Club)

Image of Thank God It's MONDAY

Veckan börjar med att vi tackar gud för ännu en dag att festa på.

Har ni inte vart och besökt Måndagar än, då har ni missat en av veckans absolut bästa festdagar, härlig stämning med mycket restaurang folk som har jobbat hela helgen som behöver dansa av sig.

Varje måndag året runt!

Tid: 22.00-03.00

Vart: Berså, Kungsportplatsen 1

När: Året om

Arrangör: TGI Events

Malmö

History A

Inkonst

Måndag

(Teater)

Image of History A

Är historien sann eller osann? Viktig eller oviktig? Och vem har bestämt det? PotatoPotato har etablerat sig som en nyskapande scenkonstaktör i Malmö som ifrågasätter normer, strukturer och konventioner. Nu ger de sig på en jätte: världshistorien.

Med anledningen av rapporten “kvinnor, män och jämställdhet i läromedel i historia”(SOU 2010:10) som visar på dagens genomgående censur av kvinnor i historieböckerna, håller PotatoPotato en egen historielektion. I Historia A berättas en annan historia för alla de som i skolan lärt sig att det är män som konstruerat världen. Den historia vi ständigt förhåller oss till är, precis som ordet antyder, en av många berättelser. Den har valts ut av någon som anser att den är värd att minnas. Historia A är ett annat slags Historia, lika sann eller osann, viktig eller oviktig som den vi vanligtvis refererar till som den rätta.

RETRO FILMS: MAN WITH A MOVIE CAMERA LIVE TRIO GORDON

Victoriateatern

Måndag

(Film)

Image of RETRO FILMS: MAN WITH A MOVIE CAMERA LIVE TRIO GORDON

Man With A Movie Camera är en film av Dziga Vertov som producerades i Sovjetunionen. Filmen hade premiär den 8 januari 1929 och beskriver stadslivet i Odessa och andra städer i Sovjetunionen, i arbete och fritid och i samspel med det moderna livets maskineri. I den mån man kan tala om en huvudperson i filmen, är det kameramannen i öppningsscenen och det moderna Sovjet som han upptäcker och presenterar i filmen. Filmen är känd för en rad filmtekniker som Vertov introducerar och utvecklar; dubbelexponeringar, fast motion och slow motion, frusna bildrutor, snabba klipp, tvådelad bild, sneda kameravinklar, extrema närbilder, kameraåkningar, baklänges uppspelning och animationer. Filmens avantgardistiska stil understryker att en filmkamera, och filmmediet, kan göra vad som helst, ta sig vart som helst. Allt är möjligt.

Till filmen spelar TRIO GORDON live:

När nya toner slås ihop med varandra och slingras samman till en enhet, då uppstår ofta någon slags samhörighet mellan de som lyssnar och de som spelar. Ingen kan riktigt förklara det, men det känns i maggropen att något nytt har hänt. Så känns det när man lyssnar på gitarristen Joel Fabianssons melodiska kompositioner, som är som gjorda för film! Tillsammans med Måns Wikenmos lekfulla och känsliga trumslagande och Donovan von Martens hjärtfyllda basspel skapas en känsla av glädje och vemod på samma gång. Som hemlängtan, fast att man redan är där.”

Trio Gordon om varför de just valt Man With A Movie Camera:

“Vi blev inspirerade av filmens vackra och spännande bilder. Att filmen saknar konkret handling utan istället är en dokumentation och ett porträtt av vardagliga händelser och skeenden skapar en stämning som passar bra ihop med vår musik. Filmen och musiken kompletterar och förstärker varandra.”

Wednesday 13

KB

Måndag

(Konsert)

Image of Wednesday 13

Horrorpunkhjälten Wednesday 13 är tillsammans med sitt band aktuell för tre spelningar i Sverige. Malmö 5/12 Göteborg 6/12 Stockholm 7/12.

Det är fyra och ett halvt år sedan sist så detta är något alla fans av skräck, hårdrock och punk sett fram emot. Wednesday 13 gjorde sig först känd som medlem av Murderdolls, tillsammans med bland andra Slipknots Joey Jordison, men har under åren blivit mer och mer framgångsrik på egen hand. Missa inte den här chansen att se horrorpunkens förgrundsfigur på ett av sina sällsynta besök i Sverige!

Christmas Comedy

Nöjesteatern

Måndag

(Show)

Image of Christmas Comedy

Nu är det snart jul och dags att boka biljetter till den roligaste händelsen.

Med Hasse Brontén, Özz Nûjen, Johan Glans, Anna-Lena Brundin, Anders “Ankan” Johansson.

Dagens Aktiviteter

Stockholm

Thailand’s National Day

Hours: 00:00 – 00:00

Inka- Gold Treasures

Hours: 10:00 – 20:00

Helen Levitt

Hours: 10:00 – 21:00

Nick Brandt

Hours: 10:00 – 21:00

Johan Wik

Hours: 10:00 – 21:00

Bringing the World Home

Hours: 11:00 – 17:00

North American Indians

Hours: 11:00 – 17:00

Eclectic Reds

Hours: 17:00 – 01:00

Kulturama @ Fasching

Hours: 18:00 – 20:00

Norra Brunn Comedy

Hours: 18:30 – 00:00

Golden Hits FESTIVAL

Hours: 19:00 – 23:00

Magnus Betnér

Hours: 19:30 – 20:50

David Eugene Edwards of Wovenhand / Last Waltz [USA]

Hours: 20:00 – 22:00

Ljust & Fräscht

Hours: 20:00 – 22:00

Stand up at El Mundo 87

Hours: 20:00 – 22:00

Stockholm Comedy Club – Stand-up on payroll Monday

Hours: 20:00 – 22:00

Göteborg

Thailand’s National Day

Hours: 00:00 – 00:00

Neither

Hours: 13:00 – 15:00

My Romantic History

Hours: 13:30 – 15:30

My Romantic History

Hours: 19:00 – 21:00

Thank God It’s MONDAY

Hours: 23:00 – 03:00

Malmö

Thailand’s National Day

Hours: 00:00 – 00:00

Mode utan Midja

Hours: 10:00 – 16:00

Graphics loves photography

Hours: 10:00 – 16:00

History A

Hours: 13:00 – 14:30

History A

Hours: 19:00 – 20:30

RETRO FILMS: MAN WITH A MOVIE CAMERA LIVE TRIO GORDON

Hours: 19:30 – 00:00

Wednesday 13

Hours: 20:00 – 22:00

Christmas Comedy

Hours: 21:00 – 00:00

GOD BLESS MONDAYS

Hours: 23:00 – 05:00

Oslo

Thailand’s National Day

Hours: 00:00 – 00:00

Easter Island, Myths, and Popular Culture

Hours: 10:00 – 17:00

Slem gutt?

Hours: 11:00 – 15:00

Wolf Rock

Hours: 18:00 – 20:00

The Barber of Seville

Hours: 19:00 – 22:00

CHRISTMAS SHOW with the GLENN MILLER ORCHESTRA

Hours: 19:30 – 21:30

The orphans

Hours: 19:30 – 21:30

Art

Hours: 19:30 – 21:00

MOTÖRHEAD

Hours: 20:00 – 22:00

DJ Emma1212

Hours: 21:00 – 03:00

Kristin Fjellseth

Hours: 21:00 – 23:00

Atomic

Hours: 22:00 – 00:00

Köpenhamn

Thailand’s National Day

Hours: 00:00 – 00:00

Crazy Christmas Cabaret 2011

Hours: 15:00 – 17:30

JuleRamasjang 2011

Hours: 16:00 – 18:00

Intro: Cavalleria / Bajadser

Hours: 17:00 – 18:00

Intro: Cavalleria / Bajadser

Hours: 18:30 – 19:30

Crazy Christmas Cabaret 2011

Hours: 19:30 – 22:00

Sensory

Hours: 20:00 – 22:00

Ghosts

Hours: 20:00 – 22:00

Et krybespil

Hours: 20:00 – 21:10

The Band of Heathens (US)

Hours: 20:00 – 22:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s