Friday The 2th of December

Stockholm

Swan Lake

Dansens Hus

Fredag

(Balett)

Image of Swan Lake

Efter alla framgångar med Bounce på Dansens Hus, internationellt och senaste succén The Last Bounce i Globen, tar sig Fredrik ”Benke” Rydman an en av världens mest älskade och framförda baletter. I hans råa streetdancetolkning av den klassiska sagan Svansjön får Tjajkovskijs originalmusik möta nykomponerad musik av bland andra Salem Al Fakir, Moneybrother, Adiam Dymot och nya stjärnskottet Lune.

Handlingen har förlagts till nutid. Istället för trolldom får Rothbart makt över omgivningen med hjälp av droger. Svanarna är prostituerade och helt beroende av Rothbarts beskydd och heroinet han förser dem med. I kampen mellan det onda och det goda är begäret till droger och kärlek centralt. Kan kärleken bryta förtrollningen, precis som i originalsagan?

Dansarna, totalt 10 stycken till antalet, har medverkat i Bounce uppsättningar tidigare eller valts ut genom audition. Jennie Widegren (Bounce) dansar rollen som mamman och i rollen som den svarta svanen Odile ser vi Ambra Succi (Bounce). Den vita svanen Odette dansas av Maria Andersson, som Sigfried ser vi Robert Malmborg och Rothbarth dansas av Daniel Koivunen.

No Man´s Land

Stockholms Stadsteater

Fredag

(Teater)

Image of No Man´s Land

Två mogna herrar i Londonnatten. Spooner och Hirst möts – över åtskilliga sejdlar öl – på en pub i Hampstead. De fortsätter hem till Hirsts villa, dricker vidare, diskuterar litteratur, ifrågasätter varandra, minns fel, talar sanning eller ljuger vilt. Och vad är alls sanning på Hampstead Heath? Var herrarna verkligen bekanta i Oxford? Är de båda verkligen författare? Har Hirst förfört Spooners fru? Och var det Spooner som drunknade i Hirsts dröm? Eller är det kanske bara spriten som är riktigt sann här?

Linje Lusta

Stockholms Stadsteater

Fredag

(Teater)

Image of Linje Lusta

År 2o11 är det 1oo år sen dramatikern Tennessee Williams föddes. Det uppmärksammar Stockholms stadsteater med en nypremiär av Linje Lusta

– ett av hans främsta mästerverk.

Stella och Stanley bor i en trång tvårummare. Stanley är en pokerspelande kvinnokarl och suput

men Stella är kär, gravid och överseende. Från ingenstans kommer Stellas syster Blanche på besök. I hennes kritiska ögon finner Stanley verkligen ingen nåd. Stanley själv avskyr Blanche men är samtidigt attraherad av henne…

Helena Bergström återvänder till den rappkäftade Blanche i »Linje Lusta«, Tennessee Williams stora klassiker om åtrå, hat, självbedrägeri och lögn. För rollen som Blanche nominerades hon till Dagens Nyheters kulturpris 2006. Tennessee Williams är en av Amerikas största dramatiker. Linje Lusta är en av hans mest kända pjäser och gav honom Pulitzerpriset

1948. Sju år senare fick han Pulitzerpriset för Katt på hett plåttak.

Christmas Gala

Annexet

Fredag

(Konsert)

Image of Christmas Gala

För trettonde (!) året i rad äger Julgalan rum och 2011 blir det nio kvällar mellan 1-17 december – biljetter tillgängliga redan nu!

En tradition i juletid!

Glöggmingel, julbord, storslagen galashow och fantastisk efterfest! Njut av middagen och underhållningen tillsammans med dina vänner och kollegor! Lagom till kaffet startar showen och efteråt fortsätter partyt in på småtimmarna.

Årets artister

Danny, Linda Bengtzing, Brolle, Just D,

Al Pitcher (stand-up-komiker från Nya Zeeland), Charlotte Perrelli, Jessica Andersson och Nicke Borg.

Peter Bjorn and John, Adventure Of & New Ros

Debaser Medis

Fredag

(Konsert)

Image of Peter Bjorn and John, Adventure Of & New Rose

Peter Bjorn and John, trion bakom superhiten “Young Folks” som visslats överallt av över en miljon människor världen över släppte i våras sin klart bästa skiva. “Gimme Some” inspelad i Malmö tillsammans med Per Sunding (Eggstone och Tambourine Studios) är till bredden fylld av den energi som återfanns hos band som Elvis Costello and The Attractions och The Jam. Ett helgjutet album som med lätthet kommer att räknas in som ett utav årets bästa skivsläpp när det inom kort blir dags att summera året. Gruppen befinner sig under september och oktober månad på en lång turné i USA där flertalet av spelningarna är utsålda. Vi lär med andra ord få ett lagom uppvärmt band fyllt av ännu mer självförtroende när det är dags att inta Debaser Medis i början av december.

Support: ADVENTURE OF

“Adventure Of är efterfesten som spårat ur, din eviga dröm till det fria och otvungna. Glädjande nog medverkar både kaftan och jeansjacka, huvudnickar och spontana hopp rakt upp i luften. Rent scenografiskt krockar det storslagna i TSOOL med bob hund, Vapnet med Queen.”- musik enligt Jerry.

Adventure Of är de eviga drömmarna om att vara fri och aldrig ha några måsten. Genom att bygga ett sådant starkt band till musiken så att alla toner spelar mer roll än sin förstfödde så skapar Adventure of en sinnesstämning som endast kan jämföras med religion.

I sommar kommer religionen ta plats på Debasers scen. Religionen som ni aldrig har åskådat. Den nya vågen som ska sätta musiken i förarsätet och förändra allt. Det är stora ord att behandla för ett så litet med ändå så stort band, Adventure Of lever för sin tro och hoppas förmedla känslan.

NEW ROSE

Nya supergruppen på Flora och Fauna släppte sitt album “Tracklist Within” i höst och fick för detta lovord av bland annat Patrik Forshage i Nöjesguiden. “Intensiteten i Stockholmstrions musik är lika stark som i musiken från den ursprungliga 77-revolten, och densiteten är lika tät. Men Gustav Nygrens och Niklas Korssells bakgrund i frijazz innebär en helt annan dynamik i rytmer och temperament. Tillsammans med starka låtar och ett lätt maniskt Pixies-uttryck i rösterna gör det New Rose till ett band som måste vara mäktigt live, och som man gärna hör mer ifrån.”

Biljetter ute nu!

Loaded som i september gled in på sitt fjärde år står som klubbvärdar denna vinterkväll.

Obs, tiderna är ej exakta, kom i tid!

23:00 Peter, Bjorn and John

Peter, Bjorn and John bildades 1999. Peter Morén och Björn Yttling hade spelat tillsammans i över åtta år när de då träffade John och bildade bandet. Det självbetitlade debutalbumet släpptes 2002. Två år senare, 2004, kom den mörkare uppföljaren “Falling Out”. Bägge albumen fick väldigt fina recensioner, främst utanför Sveriges gränser. Allmusic.com gav plattan 4,5 stjärnor och skrev att det var så nära den perfekta indierocken man kommer. 2006 släppte bandet tredje plattan “Writer’s Block” med singeln “Young Folks”. MTV gav låten och videon en Grammis och otaliga är de som samplat eller remixat den. Även amerikanska rapparen Kanye West har gjort sin egen version av låten, som han framförde tillsammans med Peter, Bjorn and John på Way out West-festivalen 2007.

22:00 New Rose

Stockholmsbandet New Rose består av Daniel Bengtson, Niklas Korssell och Gustav Nygren. 2011 släppte de sitt debutalbum “Tracklist Within”.

Foto: Arvid Lind

21:00 Adventure Of

The Adventure of bildades våren 2010, men Dennis Lundkvist och Patric Sundling har varit med förr. Tidigare utgjorde de delar av Västeråsbandet Vargpakten, som bland annat spelat på Arvikafestivalen, Debaser, Pop Dakar, Yeahfestivalen och live i Sveriges Television.

The Show of Christmas

Ericsson Globe

Fredag

(Konsert/Show)

Image of The Show of Christmas

För sjätte året i rad tar The Show of Christmas plats i Ericsson Globe. Årets artister är Peter Jöback, Lisa Nilsson, Sarah Dawn Finer, Eric Gadd, September, Veronica Maggio, Cotton Club & Richard Häger. Konferencier Mark Levengood. Kvällen pågår mellan kl 19:30-cirka kl 21:45.

Stora biljettsläppet sker den 18 augusti 2011, försläpp 15 juni av ett begränsat antal biljetter exklusivt för medlemmar i Konsumentföreningen Stockholm.

Kitto

Fasching

Fredag

(Konsert)

Image of Kitto

Stockholm Unplugged ger en exklusiv akustisk konsert med grunge/rock akten KITTO. Detta blir hennes enda officiella bandspelning i Sverige 2011 och konserten sker i samband med skivsläppet av “Crash”. Hennes nya skiva kommer även finnas till försäljning denna kväll till förmånligt pris. Kitto kommer framföra hela nya albumet plus lite material ur hennes tidigare katalog.

Tidigare har du hört Kitto, på scen eller i studio, med musiker som Johnny Griparic (Slashes Snake Pit), Dean Pleasants (Suicidal Tendencies), Teddy Andredis (Alice Cooper & Guns n Roses), Chad Smith (Red Hot Chili Peppers), The Big Brother & the Holding Company, Steve Conti (New York Dolls).

Support ges av stockholmsbandet Flower Punch som består av Sång/Gitarr: Pna Andersson (Kitto), Sång/Bas: Johan Nordin, Gitarr: Tobias Jakobsson, Trummor: Robert Bäck

AXEL BOMAN

Berns 2.35:1

Fredag

(Club)

Image of AXEL BOMAN

Axel är född och uppvuxen i Stockholm och det var omkring 1992 som Axel började skaka rumpa i alla möjliga konstiga situationer – på skumma lager, på blommande fält, i svettiga källare ? vilken plats som helst, som hade en fin ljudanläggning och någon som pumpade en fet basgång genom den. Hans äldre bror var redan en samlare av de senaste techno- och house-plattorna och Axel började också livnära sig på färska beats, något som har hållit honom vid liv sedan dess.

Han började bygga upp ett rykte på Stockholms klubbscen och snart var han erkänd som en av Sveriges mest skickliga och snyggaste dj dudes. Han blev snart produktiv och jobbade i små studios i hemstaden och i Göteborg. Låtar som undergroundhitten “Arcimboldo” på Ourvision Recordings landade snart hos kännare som DJ Koze, Magda och Seth Troxler. Hans sound är rått och lekfullt med oceaner av soul – precis vad dansgolvet behöver och längtar efter idag.

2010 var det stora genombrottsåret för Axel, med den episka house hymnen “Purple Drank” släppt på DJ Kozes nya Pampa Records imprint. I London deltog Axel i Red Bull Music Academy och startade sitt eget märke Studio Barnhus tillsammans med Petter (Border Community) och Kornel Kovacs. 2011 kommer Axel att släppa en hel del nytt material och remixer på bolag som Permanent Vacation, Moodmusic, Glass Table, Hypercolour, Tartelet och naturligtvis Studio Barnhus. Skål!

Göteborg

Malena Ernman – A classic Christmas concert

Göteborgs Konserthus

Fredag

(Konsert/Klassiskt)

Image of Malena Ernman - A classic Christmas concert

Malena Ernman åker ut på konserthusturné till julen! Tillsammans med Svenska Stråkensemblen och gästartister bjuder Malena Ernman på en personlig helkvällskonsert. Utvalda klassiska julsånger som “Stilla natt”, “Jul, jul strålande jul” och “Betlehems stjärna” blandas med verk av bland andra Mozart, Bach och Händel, Malenas egna favoriter och en hel del överraskningar.

Malena släppte 2010 års allra bäst säljande julskiva, “Santa Lucia – En klassisk jul”, och albumsläppet följdes av en hyllad och utsåld julturné. I årets konsert blandas höjdpunkterna från i fjol med en hel del nya nummer.

Påklädaren

Göteborgs Stadsteater

Fredag

(Teater)

Image of Påklädaren

Tänk England 1942. Flyganfall och ransonering. En mindre landsortsteater förbereder kvällens föreställning, Shakespeares Kung Lear. Huvudrollsinnehavaren Sir John drabbas plötsligt av ett totalt sammanbrott. Påklädaren Norman sliter hårt för att mot alla odds ändå få honom att spela föreställningen… Kvällen blir för alla inblandade, på och bakom scenen, mycket dramatisk och oväntad.

Tänk sedan två av Sveriges mest folkkära skådespelare, Sven Wollter och Tomas von Brömssen, tillsammans igen för första gången sedan långfilmen Mannen från Mallorca under tidigt 80-tal.

Pjäsen skrevs på 80-talet av Ronald Harwood som själv arbetat som påklädare och byggt sin pjäs på egna minnen och erfarenheter. Hans kvicka och insiktsfulla porträtt av back-stage-livet på en teater har blivit en mycket hyllad och älskad pjäs.

Antigone

Göteborgs Stadsteater

Fredag

(Teater)

Image of Antigone

I samarbete med Parapanda Theatre Lab från Tanzania lyfter Göteborgs Stadsteater Sofokles antika tragedi till brännande aktualitet med fokus på kvinnorna.

Den unga Antigone följer sin övertygelse och trotsar lagen, männen och makten. Hon vinner sin självständighet och folkets kärlek, men offrar sitt liv. Dramatik från teaterns vagga lyfts till brännande aktualitet.

Ett samarbete med Parapanda Theatre Lab, Tanzanias ledande teatergrupp. Med poesi, musik och storytelling framförs texten på både svenska och swahili av skådespelare från Parapanda och Göteborgs Stadsteater. För regi står Mgunga Mwa Mnyenyelwa från Parapanda tillsammans med Ronnie Hallgren, VD och Teaterchef på Göteborgs Stadsteater.

Parapanda Theatre Lab från Dar es Salaam i Tanzania är ett av landets ledande teatersällskap med målet att främja teatern i Tanzania. De utmärker sig från andra teaterutövare genom sin unika berättarteater, baserad på storytelling, poesi och musik. Förutom teater så håller gruppen på med ett stort socialt arbete och mycket barn- och ungdomsverksamhet och har under 10 år arbetat med kulturella och politiska frågor på ett innovativt sätt. Gruppen har turnerat mycket runt om i Tanzania, Kenya, Uganda, Zambia, Mozambique och Sydafrika.

Projektet stöds av Göteborg & Co och Statens Kulturråd. Föreställningen kommer även att spelas i Dar es Salaam, Tanzania.

OBS! Föreställningen textas på respektive språk. ( Svenskan textas på swahili och swahilin textas på svenska).

IDOL 2011

Scandinavium

Fredag

(Show)

Image of IDOL 2011

Du har nu möjlighet att se Idol live i fem stora arenor runt om i Sverige!

Den första finalen i vår stora turné runt om i Sverige äger rum i Gävle den 11 november och den stora finalen avgörs i Globen den 9 december med all den spänning vi är bortskämda med från tidigare år. 2011 är året då Idolbjuder på många nyheter! Juryn är där, finalisterna är där – se till att vara där du också!

Dessa datum och städer besöker vi med vår stora turné under hösten – är du ett tvättäkta idolfan så är du så klart välkommen att följa med på hela resan!

HELVETETS PORT & WITCHTIGER (FI)

Sticky Fingers

Fredag

(Konsert)

Image of HELVETETS PORT & WITCHTIGER (FI)

Nu är det dags för en riktig Heavy Metal Night i göteborg!

Vi kommer att gästas av Witchtiger (Fin) och HELVETETS PORT kommer köra ett riktigt hårt gig!

Det kommer att finnas ´Skiv-swopping´ så ta med era plattor och byt med varandra, Skiv-garderob kommer att finnas så ni inte super bort era dyrgripar!

Det kommer bjudas på plockmat och naturligtvis finns en DJ som snurrar de rätta plattorna!

Graveyard

Stora Teatern

Fredag

(Konsert)

Image of Graveyard

2 dec: Graveyard

Stora Teatern, klubbscenen

Öppnar: 21:00

På Scen: 22:00

Ledin Showtime

Liseberg (Rondo)

Fredag

(Show)

Image of Ledin Showtime

DET LIGGER I LUFTEN. NÅNTING ÄR PÅ GÅNG.

Han är en av landets mesta hitmakare och har släppt över 30 album. Under snart fyra decennier har han sålt 2,7 miljoner skivor och haft mängder med listettor.

Han har hunnit med närmare 2000 konserter och setts av 2,5 miljoner människor. Han skapade Rocktåget, han har turnerat världen runt med ABBA, medverkat i ANC-galan och vunnit Melodifestivalen.

Men nu – äntligen – intar Tomas Ledin scenen i sin första krogshow!

Det är SHOWTIME för Sveriges folkkäre popkung. Det blir rockigt, sexigt och laddat. Förbered dig på en energifylld och festlig helkväll.

Ledin Showtime spelas onsdag till lördag under hösten 2011, med premiär torsdagen den 22 september och spelas tom 17 december . Showen fortsätter sedan spela på våren med start den 19 januari och spelas tom 31 mars.

Kvällsshowen startar kl. 21:00 (lördagsmatinén startar 15:00) och pågår i ca 1, 5 timme utan paus. Rondo öppnar kvällstid klockan 18:00 och lördag matiné 13:00.

ALBIN MYERS

VALAND

Fredag

(Club)

ALBIN MYERS | VALAND | FREDAG 2 DEC

Nu på fredag är vi stolta att kunna presentera ingen mindre än DJ ALBIN MYERS till Valand.

Albin behöver ingen närmare presentation då han är en utav Sveriges absolut bästa producenter och Dj. Han har gjort låtar tillsammans med bland annat DAVID GUETTA, AVICCI, AXWELL, ERICK MORILLO JOHN DAHLBÄCK, DADA LIFE, THOMAS GOLD och ADRIAN LUX..

Här är ett smakprov på några utav Albins låtar och remixer genom åren.

Malmö

Legally Blonde – The Musical

Nöjesteatern

Fredag

(Musikal)

Image of Legally Blonde - The Musical

Elle Woods är tjejen som har allt! En drömgarderob och en söt hund som är hennes vän i vått och torrt. Hon är ord­förande för UCLA-föreningen “Delta Nu” och därmed ledare för de populäraste tjejerna i skolan och för medlemmar över hela USA. När Elle spänt tror att pojkvännen Warner Huntington III skall fria så dumpar han henne istället. Han säger att han letar efter någon som är mer seriös. Efter veckors sörjande inser Elle vad hon ska göra. Hon ska komma in på Harvards juristlinje och vinna tillbaka Warner genom att visa att hon är tillräckligt seriös och intelligent för att klara studierna. Hennes första tid på Harvard är svår, men ganska snart inser hon att juridik kanske ändå är något för henne och att man inte alltid behöver gå den traditionella vägen för att nå rättvisa … Hon inser att det inte är helt fel att vara fåfäng och blond. Elle bevisar för alla att hon är Harvards “Legally Blonde”.

Bergman Variations

Malmö Stadsteater

Fredag

(Teater)

Image of Bergman Variations

En djupdykning i det konstnärskap som kanske mest av allt har format bilden av oss svenskar i utlandet: Ingmar Bergmans fantastiska arbete inom filmen. Föreställningen tar upp teman och associerar fritt kring några av Ingmar Bergmans mest kända filmer och försöker sätta ord på den bildvärld som han och Sven Nykvist presenterat.

Det är tungsinne och förlorad gudstro men också synd, lätthet och svensk sommar med långa ljusa nätter där människor kämpar med sig själva, varandra och existensen.

I samarbete med Teatr Weimar, ett av Sveriges ledande kollektiv för samtida scenkonst.

Stay the Night | Christmas Show 2011

Swedbank Stadion

Fredag

(Konsert)

Image of Stay the Night | Christmas Show 2011

Swedbank Stadions Julshow 2011

Kvällens artister är Alcazar, Three D, The Moneypennies, Three D och Daniel Lindström.

Efter showen är de upplagt för dans.

Vi börjar med lite julmingel med värmande glögg och fikonbröd med chevrecremé

FIRST AID KIT SUPPORT: BIG FOX

Victoriateatern

Fredag

(Konsert)

Image of  FIRST AID KIT SUPPORT: BIG FOX

Det tog syskonen Söderberg bara några år att skapa ett band som folk skulle armbåga sig fram i kön för att se.First Aid Kit har på ett album och en EP fått inte bara Sverige utan stora delar av världen att bocka, buga, niga, njuta och vilja ha mer. Till den celebra skaran hör Jack White som, efter att ha gapat sig öm i käken efter deras spelning i Nashville, bjöd in systrarna till sin egen Third Man Studios för att spela in en exklusiv singel.

Nästa år kommer den Mike Mogis-producerade andra skivan ”The Lion’s Roar” som spelades in i Omaha. Just nu är First Aid Kit på turné med Bright Eyes och Conor Oberst gästar även på nya skivan, vilket även grymma The Felice Brothers gör. Men vem bryr sig egentligen mer än att albumet kommer att få både gamla och nya fans att springa till iTunes för att ställa sig först i kön.

De har turnerat sig blodiga i Europa, USA, Australien och Nya Zeeland och headlinat Primavera-festivalen nere i Barcelona. Deras rap sheet är nerklottrat med datum och platser och deras fanskara har växt sig stor nog att rymma både dig, mig och tusentals andra. Så när nu First Aid Kit väljer att ge tre exklusiva konserter i november och december inför skivsläppet i januari 2012 så är det ett säkert kort på att det kommer att bli hur bra som helst.

Trigger Point – Helena Franzen

Palladium

Fredag

(Dans)

Image of Trigger Point - Helena Franzen

Helena Franzén har en diger meritlista både som dansare och koreograf inom den samtida dansen, med personlig rörelseskärpa och känslighet för detaljer. I Trigger Point delar hon scenen med tre andra dansare. Dessa fyra individer söker sin plats i ett vitt och ödsligt landskap, som i en saltöken. Dansen är kraftfull, explosiv, fysisk och tanken på orsak och verkan är bärande. Rörelser prövas och ges nya förutsättningar i förändrade omloppsbanor, omtolkningar, förskjutningar och upprepningar i tid och minne. Trigger Point är också ett begrepp inom akupunkturen där man genom att behandla en ”trigger point” kan uppnå effekt på helt andra delar av kroppen.

Astrid Olsson från designduon Fifth Avenue Shoe Repair står för kostymerna.

Föreställningen turnerar inom Dansnät Sverige hösten 2011.

CHRISTMAS SHOW WITH THE GLENN MILLER ORCHESTRA

Malmö Konserthus

Fredag

(Konsert)

Image of CHRISTMAS SHOW WITH THE GLENN MILLER ORCHESTRA

När Glenn Miller Orchestra under ledning av kapellmästare Jan Slottenäs återkommer till Malmö Konserthus är säcken packad med julmusik blandat med välkända och mindre kända pärlor ur Glenn Millers omfattande och uppskattade repertoar. Efter nära 70 år spelas Glenn Millers musik ännu världen över och känns lika fräsch nu som då. Glenn Miller Orchestra, Scandinavia spelar på uppdrag och med licens från Glenn Miller Productions, Inc., New York, U.S.A.

Onstage 2011

Malmö Arena

Fredag

(Konsert)

Image of Onstage 2011

Serenades (SE) LIVE

Babel

Fredag

(Konsert)

Image of Serenades (SE) LIVE

Markus Krunegårds och Adam Olenius nya band Serenades har hyllats i både press och bland publik! I början av december kommer de till Malmö och Babel.

När krutröken från sommarens festivaldrabbningar skingrats och endast musiken återstår är det ändå svårt att inte kippa efter andan något när Serenades sandstrandssouliga “Birds” åter spelas på radion. Den var bra redan första gången och den är till och med bättre nu när man känner till varje sekund av låten. För visst är det så att duon Markus Krunegård och Adam Olenius har stött på en riktig guldåder med sitt Serenades.

Om man summerar den mediala trafik som har omgett duon så är det idel goda ord som strömmat ut. Om man summerar den kraft det 10 man starka livebandet med stråkar och körer gett oss i sommar är det längtan man känner. Om man summerar delarna och tar in helheten med Serenades så är det då, just då, som man mår som bäst och vill ha mer än bara mycket mer. Bejublad singel, bejublat album “Criminal Heaven” och bejublade konserter.

Så för er själar som på grund av dålig ekonomi, trist geografiskt läge eller bara dåligt omdöme inte har bevittnat Serenades ännu skymtar ett gyllene tillfälle runt hörnet. En chans att låta er förtrollas av herrar Krunegård och Olenius musikaliska magi. Den 2 december ses vi på Babel.

Alan McGee

Debaser

Fredag

(Club)

Image of Alan McGee

Den andra december får vi besök av indiekungen från Creation Records som gästar Craig Jamiesons klubb Modern Lovers . Alan McGee är mannen som hittade Primal Scream, Oasis, The Jesus and Mary Chain, My Bloody Valentine och Teenage Fanclub för att nämna några. Ja, du fattar. Vi gissar att du inte kommer i närheten av de vinylsjuorna som gömmer sig i den DJ-väskan. Kanske att du också får höra Alans gamla band Biff Bang Pow från DJ-båset.

Mono Stereo spelar live! Mono Stereo från Malmö är ett av de udda band som når djupt in i psyket och smeker de delar av dig som alltid är ömt mottagliga för soundet från Lenny Kaye´s Nuggets, The Chocolate Watch Band, Stones med Brian Jones, The Kinks, The Byrds (65-68) och Gary Usher´s galna stereopanoreringar och så vidare…

Bandet hyllar ett paisleybestruket landskap från 1960-talet, kryddad med det tidiga 90-talets shoegaze-scen, men de står ändå fast i nutiden.

De starkaste referenserna är Brian Jonestown Massacre, Black Angels och Black Rebel Motorcycle Club, med My Bloody Valentine och Ride som ströljus i en lins som fokuserar rakt in i 60-talets psych-våg.

Dagens Aktiviteter

Stockholm

Lao National Day

Hours: 00:00 – 00:00

UAE National Day

Hours: 00:00 – 00:00

Nick Brandt

Hours: 10:00 – 21:00

Johan Wik

Hours: 10:00 – 21:00

Inka- Gold Treasures

Hours: 10:00 – 20:00

Helen Levitt

Hours: 10:00 – 21:00

Turner, Monet & Twombly

Hours: 10:00 – 18:00

Bringing the World Home

Hours: 11:00 – 17:00

North American Indians

Hours: 11:00 – 17:00

Skimrande silver

Hours: 11:00 – 17:00

At Gods and Goddesses

Hours: 11:00 – 17:00

Peredvizjniki

Hours: 11:00 – 17:00

The four seasons

Hours: 11:00 – 17:00

Klara Soup Theatre

Hours: 12:00 – 14:00

Mammuth

Hours: 12:00 – 00:00

Shark Night

Hours: 12:00 – 00:00

The Skin I Live In

Hours: 12:00 – 00:00

Eclectic Reds

Hours: 17:00 – 01:00

No Man´s Land

Hours: 18:00 – 20:00

Norra Brunn Comedy

Hours: 18:30 – 00:00

Christmas Gala

Hours: 18:30 – 03:00

Back to the 80s

Hours: 18:30 – 22:00

Misantropen

Hours: 19:00 – 21:00

Peter Carlsson & Blå Grodorna

Hours: 19:00 – 22:00

Golden Hits FESTIVAL

Hours: 19:00 – 23:00

Doctor Glass

Hours: 19:00 – 20:23

Cirkus Cirkör: Wear it like a crown

Hours: 19:00 – 21:00

Awesome

Hours: 19:00 – 21:00

Swan Lake

Hours: 19:00 – 20:15

Linje Lusta

Hours: 19:00 – 21:45

The dance of death

Hours: 19:00 – 21:05

Peter Bjorn and John, Adventure Of & New Rose

Hours: 19:00 – 03:00

Zpanska flugan

Hours: 19:30 – 22:00

The Show of Christmas

Hours: 19:30 – 23:00

Stravinsky’s PSALM SYMPHONY

Hours: 19:30 – 21:00

Monty Python´s SPAMALOT

Hours: 19:30 – 21:30

Lena Philipsson-My Dream Show

Hours: 19:30 – 21:10

“Jack & Jill”

Hours: 19:30 – 21:30

Kitto

Hours: 20:00 – 22:00

Saxon & Anvil

Hours: 20:00 – 22:00

Klubb Spiderdogs

Hours: 21:00 – 01:00

Super Guachins

Hours: 21:00 – 01:00

SIR LANCELOT & THE NIGHTS LIVE

Hours: 21:00 – 02:00

Unbeatable – An evening among the stars

Hours: 21:00 – 23:00

What We Do Is Secret – DWARVES – BEAST

Hours: 21:00 – 03:00

Clandestino Rumba Caliente & Stockholm Salsa Dance – Viernes Friday 2

Hours: 21:00 – 02:00

Jerry Christmas

Hours: 21:30 – 23:00

Nigthclub N-TOURAGE | PHILIP WALLIN & MEDIOCRE

Hours: 22:00 – 03:00

Club NYPE – 02 Dec | Keep the cold outside

Hours: 22:00 – 03:00

ACE Week 48 – SHARKS – ROB DE LARGE – MANNE WAHLSTRÖM

Hours: 22:00 – 03:00

NIGHTCLUB AMNESIA | December 2 to 3

Hours: 22:00 – 03:00

Party @ U N D I C I

Hours: 22:00 – 02:00

Magenta 2 & 3 December

Hours: 22:00 – 03:00

Latin Caribbean Tropical

Hours: 22:00 – 03:00

Eavesdrop # 12: Happy Endings presents Pontus de Wolfe

Hours: 22:00 – 02:00

PopSystemet: Urmas Plant LIVE & DJs YOUTH

Hours: 22:00 – 03:00

DJ Swss & Leonardo Chazarreta

Hours: 22:00 – 03:00

WORLD BEAT – 5 MEGA DJ CLASH

Hours: 22:00 – 03:00

Release party for MRTN “Slow What turns” EP with MRTN & friends!

Hours: 22:00 – 03:00

Café Opera – Friday, December 2

Hours: 22:00 – 03:00

IMPERIET W.48 Supermercado, Neil C-Word, Patrick Saxe, Bertholdsson

Hours: 22:00 – 03:00

Berns Bistro & Bar w. 48

Hours: 22:00 – 02:00

This Weekend with SYLVAIN ARMAND at Solidaritet

Hours: 23:00 – 05:00

AXEL BOMAN

Hours: 23:00 – 04:30

Studio Barnhus-festivalen 2011

Hours: 23:00 – 05:00

The weekend at Lobby Nightclub 2 & 3 December!

Hours: 23:00 – 05:00

HOLY CHIC WEEKEND PARTY AT ROSE

Hours: 23:00 – 05:00

Banana Social Club

Hours: 23:00 – 04:00

SYLVAIN ARMAND at SOLIDARITET

Hours: 23:00 – 05:00

Slow Club

Hours: 23:00 – 01:00

Göteborg

Lao National Day

Hours: 00:00 – 00:00

18th century Gothenburg

Hours: 10:00 – 17:00

JAN LÖÖF

Hours: 11:00 – 18:00

ELISABETH, KRISTINA & MARIE

Hours: 11:00 – 17:00

FRIDA KAHLO & DIEGO RIVERA

Hours: 11:00 – 17:00

Favorit – vs. hatobjekt

Hours: 11:00 – 17:00

Vilhelm Hammershøi

Hours: 11:00 – 17:00

Aphasia – Magnus Dahl

Hours: 12:00 – 16:00

Destination X

Hours: 12:00 – 17:00

Better without a dog

Hours: 12:00 – 14:00

Mammuth

Hours: 12:00 – 00:00

Shark Night

Hours: 12:00 – 00:00

The Skin I Live In

Hours: 12:00 – 00:00

Processen

Hours: 13:00 – 15:00

The Paper Gods

Hours: 19:00 – 20:20

ANDERS KJELLBERG TRIO & RANSONEN

Hours: 19:00 – 21:00

Love Tip! Live: GOVERNOR ANDY. & Infinity Sound & Ruff Lynx

Hours: 19:00 – 01:00

My Romantic History

Hours: 19:00 – 21:00

IDOL 2011

Hours: 19:00 – 23:00

Cabaret Lorensberg

Hours: 19:00 – 23:00

A Candy Christmas Show!

Hours: 19:00 – 21:00

R.E.A.

Hours: 19:00 – 23:30

Antigone

Hours: 19:00 – 20:40

Påklädaren

Hours: 19:00 – 21:00

West Side Story

Hours: 19:30 – 22:30

Pang på pensionatet

Hours: 19:30 – 22:00

Hagmans konditori

Hours: 19:30 – 22:00

Oakley’s show

Hours: 19:30 – 00:00

Balkan Beat Party @ Kontiki

Hours: 20:00 – 03:00

VON BENZO

Hours: 20:00 – 22:00

Malena Ernman – A classic Christmas concert

Hours: 20:00 – 22:00

Dr ARTHUR KRAUSE Xth Anniversary

Hours: 20:00 – 02:00

HELVETETS PORT & WITCHTIGER (FI)

Hours: 20:00 – 00:00

Ledin Showtime

Hours: 21:00 – 22:30

FRUIT BATS & THE CROOKES

Hours: 21:00 – 23:00

VIVA MEXICO

Hours: 21:00 – 03:00

Party @ Gretas

Hours: 21:00 – 04:00

Ex Yu Pop Rock Party (by Radio Gbg)

Hours: 21:00 – 02:00

ALBIN MYERS

Hours: 22:00 – 03:00

PUSH | FRiENDS | Hyde 1 Year Anniversary

Hours: 22:00 – 03:00

Graveyard

Hours: 22:00 – 00:00

PREMIERE OF RRLSN

Hours: 22:00 – 03:00

BERSÅ FRIDAYS GOES MOULIN ROUGE

Hours: 22:00 – 03:00

Bubbelbaren

Hours: 22:00 – 03:00

KIEVBASS

Hours: 22:00 – 05:00

This year’s last HELLO Friday!

Hours: 22:00 – 03:00

GLOW nightclub

Hours: 23:00 – 05:00

STARDUST

Hours: 23:58 – 04:00

Malmö

Lao National Day

Hours: 00:00 – 00:00

UAE National Day

Hours: 00:00 – 00:00

Graphics loves photography

Hours: 10:00 – 16:00

Mode utan Midja

Hours: 10:00 – 16:00

Scene Change

Hours: 11:00 – 18:00

Fredrik Roos stipendium 2011

Hours: 11:00 – 18:00

Mammuth

Hours: 12:00 – 00:00

Shark Night

Hours: 12:00 – 00:00

The Skin I Live In

Hours: 12:00 – 00:00

A F T E R W O R K

Hours: 17:00 – 19:00

Malmö’s Most Powerful Christmas Show – a spectacular tribute to Elvis & Tom Jones

Hours: 18:00 – 20:00

Nude Party

Hours: 18:00 – 00:00

Stay the Night | Christmas Show 2011

Hours: 18:00 – 20:00

Alan McGee

Hours: 19:00 – 03:00

Bergman Variations

Hours: 19:00 – 20:20

King Lear

Hours: 19:00 – 21:00

Les Misérable

Hours: 19:00 – 22:00

Legally Blonde – The Musical

Hours: 19:30 – 21:30

Full speed with Håkan Brinck & Lasse Berggrensson

Hours: 19:30 – 21:30

FIRST AID KIT SUPPORT: BIG FOX

Hours: 19:30 – 21:30

Trigger Point – Helena Franzen

Hours: 19:30 – 21:30

CHRISTMAS SHOW WITH THE GLENN MILLER ORCHESTRA

Hours: 19:30 – 21:30

Serenades (SE) LIVE

Hours: 20:00 – 22:00

Buckaroos

Hours: 20:00 – 22:00

Christmas Show 2011 with Cabaret Moulin

Hours: 20:00 – 00:00

Onstage 2011

Hours: 21:00 – 23:00

Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!

Hours: 21:00 – 23:00

Klubb SAVOY

Hours: 22:00 – 03:00

Friday & Saturday @ Harrys

Hours: 22:00 – 03:00

Friday @ Prins Bernhard

Hours: 23:00 – 03:00

Party @ Etage

Hours: 23:00 – 04:00

PLAY – Funky Ninjas, DJ Beneaf, Amanda Martinez, Streetlab Crew

Hours: 23:00 – 03:00

Party @ Breeze

Hours: 23:00 – 05:00

I ❤ Party – Every Friday

Hours: 23:03 – 04:00

Party @ KB

Hours: 23:30 – 04:00

Club Eightball

Hours: 23:30 – 04:00

Power Plant

Hours: 23:59 – 04:00

Oslo

Lao National Day

Hours: 00:00 – 00:00

UAE National Day

Hours: 00:00 – 00:00

Easter Island, Myths, and Popular Culture

Hours: 10:00 – 17:00

… Giacometti, Hodler, Klee … Modern Masters from Switzerland

Hours: 10:00 – 18:00

Saskia HOLM KVIST – In TRANSLATION

Hours: 11:00 – 17:00

Slem gutt?

Hours: 11:00 – 15:00

Absolutt installasjon

Hours: 11:00 – 17:00

PER INGE BJØRLO

Hours: 11:00 – 17:00

Crafts 2011

Hours: 11:00 – 17:00

Kirstine Roepstorff. Amorphousness Wunderkammer

Hours: 12:00 – 17:00

The City & Blindern

Hours: 12:00 – 17:00

Forever Young

Hours: 13:00 – 15:45

Christmas Laughter 2011

Hours: 17:00 – 19:00

Wolf Rock

Hours: 18:00 – 20:00

Comedy Gala 2011

Hours: 19:00 – 20:15

The Barber of Seville

Hours: 19:00 – 21:00

Build Me A Mountain!

Hours: 19:00 – 21:00

Christmas Laughter 2011

Hours: 19:00 – 21:00

YLVIS 4

Hours: 19:00 – 20:30

The orphans

Hours: 19:30 – 21:30

Minus 2

Hours: 19:30 – 21:30

KITCHIE KITCHIE KI ME O

Hours: 20:00 – 22:00

Dear compatriots

Hours: 20:00 – 22:00

ØIVIND BLUNCK SIMPLY

Hours: 20:00 – 22:00

GET ME A TENOR!

Hours: 20:00 – 22:00

Abrahams Children

Hours: 20:00 – 22:00

Mathias Eick: Voss!

Hours: 21:00 – 23:00

Comedy Gala 2011

Hours: 21:00 – 22:15

Stand Up @ Klubbscenen

Hours: 21:00 – 23:00

LONEY DEAR

Hours: 21:00 – 23:00

YLVIS 4

Hours: 21:30 – 22:00

GET READY!

Hours: 22:00 – 03:00

SHADOWLOVE & ELEKTROSTAT = CHRISTMAS PARTY!

Hours: 22:00 – 03:00

Klubb: Hot Spot

Hours: 22:00 – 03:00

Koeju: NMH Slagverksensemblet, Eivind Aarset, Arve Henriksen

Hours: 22:00 – 03:00

Amund Maarud

Hours: 22:00 – 00:00

Köpenhamn

Lao National Day

Hours: 00:00 – 00:00

European Art 1300-1800

Hours: 10:00 – 17:00

The Human Comedy

Hours: 10:00 – 17:00

Re:Constructed Landscapes

Hours: 10:00 – 17:00

Danish and Nordic Art 1750-1900

Hours: 10:00 – 17:00

French Art 1900-30

Hours: 10:00 – 17:00

KLEE & COBRA

Hours: 11:00 – 18:00

LOUISIANA CONTEMPORARY

Hours: 11:00 – 18:00

Red

Hours: 15:00 – 17:00

Love me tonight X-mas

Hours: 16:00 – 18:45

Christmas Show 2011

Hours: 18:00 – 20:00

Fischers Eroica

Hours: 19:30 – 21:30

Annie

Hours: 19:30 – 22:10

The Royal Physician’s Visit

Hours: 19:30 – 21:30

Crazy Christmas Cabaret 2011

Hours: 19:30 – 22:00

Underground Man

Hours: 20:00 – 22:00

Sensory

Hours: 20:00 – 22:00

Ghosts

Hours: 20:00 – 22:00

Class Actress (US) & Ice Cream Cathedral & Mathilde Savery

Hours: 20:00 – 22:00

Casper and Frank. Now as people!

Hours: 20:00 – 22:00

Oh No, Moono!

Hours: 20:00 – 22:00

Maroon 5

Hours: 20:00 – 22:00

In Solomon COUNTRY

Hours: 20:00 – 22:00

Stand-up @ Comedy ZOO

Hours: 20:00 – 00:00

ENRICO RAVA WITH STEFANO BOLLANI (IT), JESPER BODILSEN & MORTEN LUND (DK)

Hours: 20:00 – 22:00

Blindside (SE)

Hours: 21:00 – 23:00

Dawda Jobarteh (GMB)

Hours: 21:00 – 23:00

Xander & Christopher

Hours: 21:00 – 23:00

DAVID EUGENE EDWARDS OF WOVENHAND (US)

Hours: 21:00 – 23:00

Buda (Lulu Rouge) & Waqar & Fler Farver & AfroKælder

Hours: 23:00 – 03:00

Mads Nørgaard

Hours: 23:00 – 05:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s