Sunday the 27th of November in Swedish

Stockholm

 

 

 

 

 

 

Stockholm International Horse Show

Ericsson globe

Söndag

(Show)

Image of Stockholm International Horse Show

 

 

 

Franska hästkonstnärerna Lorenzo och Jean Marc Imbert ger show vid årets tävlingar, en tradition med det bästa av det mesta!

 

 

Stockholm International Horse Show 25-27 november

Frihetsdressören Lorenzo från Camargue manövrererar sina tolv vita hästar med sin röst istället för med tyglar. Bland det allra bästa som finns bland hästvärldens shownummer och något Lorenzo utvecklat till något helt nytt sen han senast uppträdde i Ericsson Globe. Jean Marc Imbert – hästprataren från Provence – får hästarna att dansa som av tankens kraft, en verkligt magisk show.

 

 

 

La traviata

Kungliga Operan

Söndag

(Opera)

Image of La traviata

 

 

 

Violetta Valéry är en ung lyxprostituerad som möter kärleken. Med Alfredo kan hon få ett lugnt liv långt borta från Paris nattklubbar. Om det inte vore för Alfredos far som tycker att hon drar skam över familjen och manipulerar henne att lämna Alfredo och återvända till sitt tidigare liv. Han vet inte att hon är dödligt sjuk…

 

La traviata är tragedin om en kvinnas kamp mot samhällets fördomar, ett ämne med djup personlig betydelse för Giuseppe Verdi. Här aktualiserat i Kasper Bech Holtens uppsättning som utspelar sig på 2000-talets lyxiga strippklubbar och shoppinggator.

 

 

 

Angela Hewitt

Konserthuset

Söndag

(Klassiskt)

Image of Angela Hewitt

 

 

 

Det finns ett par musiker som verkligen kan sägas axla Glenn Goulds mantel som framstående kanadensiska pianister på den internationella arenan. Dels den halsbrytande virtuose Marc-André Hamelin. Dels den pianist som nu är aktuell i Konserthuset: Angela Hewitt.

 

Hewitt har dessutom, liksom Gould på sin tid, särskilt gjort sig ett namn som en lysande uttolkare av Johann Sebastian Bachs musik. Ja, hon har hyllats som vår tids störste Bach-interpret och genom sina inspelningar (Hyperion) blivit något av ett riktmärke för hur en modern syn på Bach gestaltar sig. Med åren har hennes repertoar vidgats och omfattar musik ända in i vår tid, men Bach kvarstår som ryggraden.

 

Konserthusets särskilda pianistpaket som initierades under den gångna säsongen fortsätter nu under säsongen 2011–12. Med start hos Grigory Sokolov i oktober möter vi förutom den finstilt tecknande Hewitt även den brett utblickande australiske pianisten Stephen Hough och svenske Roland Pöntinen.

 

 

 

 

Winter Jazz Festival

Södra Teatern

Söndag

(Festival)

Image of Winter Jazz Festival

 

 

 

Fyra band med jazzen som stomme men med helt olika sound kommer hit under en endagsfestival.

 

En jazzfestival som kommit att bli en vintertradition på Södra Teatern. Nu är det dags igen, för tredje året i rad. Robert Mehmet Ikiz, som förgyller våra jazzbruncher på helgerna, har trollat fram lineupen, bland annat med ett finbesök ända från Tyskland:

 

Studnitzky [DEU] (Sebastian Studnitzky)

LSD (Fredrik Lindborg, Martin Sjöstedt, Daniel Fredriksson)

OP3 plays Jan Johansson (Daniel Tilling, Jan Adefelt, Robert Mehmet Ikiz)

Lars Ekman Quartet feat. Mattias Ståhl

 

Under kvällen firar även Stockholm Jazz Records ett skivsläpp av en samlingsskiva med Jan Johansson, med låtar inspelade mellan 1959-1960.

 

 

 

 

Ridsportmässan

Annexet

Fredag

(Mässa)

Image of Ridsportmässan

 

 

 

Ridsportmässan 2011

 

Ridsportmässan i Annexet helgen 25-27 november vid Stockholm International Horse Show – här finns fynden för dig och hästen!

 

 

Ridsportmässa 25-27 november

Passa på att handla allt till din häst under ett och samma tak. Under hela helgen är det Ridsportmässa i Annexet, öppet i anslutning till föreställningarna under Stockholm International Horse Show i Ericsson Globe.

 

 

 

Melissa Horn

Cirkus

Söndag

(Konsert)

Image of Melissa Horn

 

 

Melissa Horn släpper nytt album och åker på stor Skandinavienturné!

 

Melissa Horns genombrott är de senaste årens finaste framgångssaga. Sedan debuten “Långa nätter” har alltfler tagit 23-åringens sånger till sina hjärtan. Den 16/9 släpps äntligen hennes tredje album. I höst ger hon sig ut på en omfattande turné genom Skandinavien.

 

 

 

 

Anna Järvinen

Södra Teatern

Söndag

(Konsert)

Image of Anna Järvinen

 

 

 

Efter en fantastisk vår med succéalbumet Anna Själv Tredje och en sommarturné som åkte land och rike runt, vill nu Anna Järvinen bjuda in till en exklusiv spelning i Södra Teaterns underbara lokaler.

 

I mars 2011 släpptes Annas tredje album – Anna Själv Tredjeoch hon hyllats av såväl publik som press.

 

 

 

 

HTC DJ Challenge 2011 FINAL

Café Opera

Söndag

(Club)

 

 

 

HTC DJ Challenge 2011 – FINAL

 

Nu är kvällen äntligen här!

 

Varje deltagande etablissemang har 10 minuter på sig i dj-båset där allt är tillåtet. I finalen kommer även deltagarnas kreativitet att testas.

 

Så kom ned och heja på din favorit i finalen nu på söndag 27 november.

 

Kvällens Host: Tim Henri

Plats: Café Opera

Tid: 22.00-03.00

 

Tävlande:

Entourage

Aveny

DJ Jamalde (The voice)

Platoon

 

 

 

 

 

 

 

 

Göteborg

 

 

 

 

Tosca

GöteborgsOperan

Söndag

(Opera)

Image of Tosca

 

 

 

Tosca är en kontrasternas glödheta opera och intrigen drar åt thrillerhållet. Den handlar om sångerskan Floria Tosca, dödligt kär i konstnären Mario Cavaradossi, och polischefen Scarpia, som vill ha Tosca. Den historiska bakgrunden var det explosiva sekelskiftet 1800 då Napoleon kom över Alperna till Italien. Puccini komponerade verket när han var på höjden av sin skaparkraft och verket hade urpremiär år 1900. Denna nya uppsättning utspelar sig i ett stycke storslaget Italien mellan två världskrig.

 

 

 

Handel’s Messiah with GOTHENBURG CONCERT CHOIR

Göteborgs Konserthus

Söndag

(Klassiskt)

Image of Handel's Messiah with GOTHENBURG CONCERT CHOIR

 

 

 

HÄNDELS MESSIAS MED GÖTEBORGS KONSERTKÖR

HÄNDEL Messias

Arrangör: Göteborgs Konsertkör

 

 

Solister:

Anna Jobrant, sopran

Amanda Flodin, alt

Martin Vanberg, tenor

John Kinell, bas

 

Dirigent: Mattias Alkman

Symfoniorkester

Göteborgs Konsertkör

 

”Messias” är ett av musikvärldens mest uppskattade och framförda oratorier. I verket sammanställs berättelser från gamla och nya testamentet, vilka sträcker sig från Jesus´ födelse, liv och död fram till återuppståndelsen och förklaringen. Var och en skildras med barockens transparens och briljans. Bland dem den berömda ”Halleluja”-kören.

“Messias” uruppfördes den 13 april 1742 i Dublin – då med 26 gosskorister och fem mansröster – och knappt ett år senare i London. Verket bidrog starkt till att göra oratorier populära i Europa och just ”Messias” råkade bli den sista konserten Händel själv besökte före sin död 1759.

Vid 100-årsdagen av Händels födelse framfördes verket i Westminster Abbey av 500 körsångare. Traditionen med stora amatörkörer fortsätter än i dag, bl.a i Halle an der Saale i Tyskland där verket årligen framförs av körsångare från hela världen.

Vid våra konserter medverkar 200 körsångare, full orkester och fyra skickliga solister i landets bästa konsertsal – en musikupplevelse du inte bör missa!

 

 

 

Clutch (US)

Trädgår’n

Söndag

(Konsert)

Image of Clutch (US)

 

 

 

Det mångfacetterade amerikanska rockbandet Clutch förärar såväl västkusten som skåne med en novembervisit!

 

Skapelsen Clutch hade sin upprinnelse i augusti 1991 när ett par hoppfulla gossar gav sig på att genomföra sin första konsert. Med drömmarna om ett liv efter skolan investerade i bandet påbörjades dess bana med en aggressiv hardcore-anstruken vrede som förevigades på 1992 års EP ”Pitchfork”. I dagsläget har bandet under 22 års existens alstrat nio studioalbum och i processen karvat sig ett patenterat sound bestående av funk, hårdrock, blues och stonerrock.

 

Under sin levnadsbana har Clutch turnerat med band såsom Marilyn Manson, Bad Religion, Fu Manchu, Therapy?, Pantera, Corrosion of Conformity och nu senast Mötorhead. I november är det dags för klubbspelningar på Trädgår´n i Göteborg samt huvudsätet för Sydsveriges rockscen – Kulturbolaget i Malmö.

 

 

 

 

JULLotta 2011

Liseberg

Söndag

(Show)

Image of XmasLOTTA 2011

 

 

 

Under fyra söndagar blir det JulLotta på Stora Scenen med Lotta Engberg, den 20 och 27 november samt den 4 och 11 december med start kl 18. Vid varje tillfälle gästas Lotta av några av Sveriges bästa artister.

 

TV4 sänder JulLotta på torsdagar kl 20 den 24 nov samt 1, 8 och 15 dec.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Malmö

 

 

 

 

 

 

Jenufa

Malmö Opera

Söndag

(Opera)

Image of Jenufa

 

 

”Malmö Opera har fördelen av en lysande kvinnlig trio: den erfarna Ingrid Tobiasson, en ungdomlig, nästan alltför oskuldsfull Erika Sunnegårdh i titelrollen och, som krona på verket, Gitta-Maria Sjöberg i svart, med auktoritetens bett i både stämma och mimik”.

Carlhåkan Larsén, Sydsvenskan

 

”Jenufa är nämligen ett både lättillgängligt och modernt verk med alla operaingredienser som behövs… Det förtjänar en bredare publik här i norr”.

Matti Edén, Kvällsposten

 

”Dirigenten Marko Ivanovic gör ett storverk med orkestern”.

”Det är absolut en av de mest fullödiga gestaltningar jag har sett på en operascen”.

Lars-Erik Larsson, Skånska Dagbladet, om Gitta-Maria Sjöberg som klockerskan Kostelnicka.

 

”Lysande soloinsatser i starkt hedersdrama”.

Sara Norling, Dagens Nyheter

 

”Malmöoperans uppsättning på högsta internationella nivå”.

”En teater som kan presentera Erika Sunnegårdh, Gitta-Maria Sjöberg och Ingrid Tobiasson i rollerna som Jenufa, Kostelnicka och farmor Buryja är en världsscen”.

Lars Sjöberg, Expressen

 

 

 

Legally Blonde – The Musical

Nöjesteatern

Söndag

(Musikal)

Image of Legally Blonde - The Musical

 

 

 

Publik- och kritikersuccén från Broadway och Londons West End – Legally Blonde, The Musical, har Skandinavienpremiär på Nöjesteatern i Malmö torsdagen den 29 september 2011.

 

Musikalen spelades i tre år på Broadway och är nu inne på sitt andra år i London där biljetter är släppta fram till

mars 2012.

 

Musikalen bygger på filmen Legally Blonde:

 

Elle Woods är tjejen som har allt! En drömgarderob och en söt hund som är hennes vän i vått och torrt. Hon är ord­förande för UCLA-föreningen “Delta Nu” och därmed ledare för de populäraste tjejerna i skolan och för medlemmar över hela USA. När Elle spänt tror att pojkvännen Warner Huntington III skall fria så dumpar han henne istället. Han säger att han letar efter någon som är mer seriös. Efter veckors sörjande inser Elle vad hon ska göra. Hon ska komma in på Harvards juristlinje och vinna tillbaka Warner genom att visa att hon är tillräckligt seriös och intelligent för att klara studierna. Hennes första tid på Harvard är svår, men ganska snart inser hon att juridik kanske ändå är något för henne och att man inte alltid behöver gå den traditionella vägen för att nå rättvisa … Hon inser att det inte är helt fel att vara fåfäng och blond. Elle bevisar för alla att hon är Harvards “Legally Blonde”.

 

 

 

Sanna Nielsen

S:t Johannes kyrka

Söndag

(Konsert)

Image of Sanna Nielsen

 

 

 

Sanna Nielsen med sin gitarrist Joakim Ramsell ger sig ut på rikstäckande turné och bjuder på en varm, innerlig och stämningsfull konsert fylld med härlig musik. Kvällen förgylls även av kören Gospel Rose Choir.

 

”Det blir underbart att få göra en egen turné och göra mitt urval av både julmusik, eget material och andra överraskningar som jag vill dela med publiken.” säger Sanna.

Sanna firar 15 år som artist 2011, året som bl a gav en kritikerrosad egen vårturné och en hedervärd 4:e plats i melodifestivalen med ”I`m in love”. På julturnén sjunger Sanna sina egna hits och julens pärlor. Varmt, innerligt och med kören mäktigt – STÄMNINGSFULLT!

 

 

 

 

Scene Change

Moderna Museet Malmö

Söndag

(Konst)

Image of Scene Change

 

 

 

I höst presenteras drygt ett hundratal verk från perioden 1900-1950 ur Moderna Museets samling. Utställningen är den största sammanhängande samlingspresentationen på Moderna Museet Malmö hittills och tar såväl Turbinhallen som det övre galleriet i anspråk. Två självklara höjdpunkter är Apollon av Henri Matisse och Den döende dandyn av Nils Dardel. Presentationen är fylld av fantastiska verk av tongivande konstnärer som Constantin Brancusi, Alexander Calder, Siri Derkert, Isaac Grünewald, Sigrid Hjertén, Paul Klee, Henri Matisse Pablo Picasso och många fler.

 

Utställningen kretsar kring två övergripande teman som på många sätt flätar i varandra – dels intresset för utomeuropeiska kulturer under 1900-talets första del, dels de fruktbara samarbeten mellan bildkonstnärer och aktörer inom dans och performance som kom till stånd. En nyckelperson är teatermannen och Svenska Balettens direktör Rolf de Maré som donerade flera nyckelverk till Moderna Museet ur sin samling. Rolf de Maré arbetade med kulturpersonligheter som Fernand Léger, Josephine Baker, Jean Börlin, Jean Cocteau, Pablo Picasso, Picabia, Erik Satie och många fler.

 

 

 

Urvalet av verk ur Moderna Museets samling kommer att belysa och diskutera den inspiration och de alternativa ”rum” – såväl konstnärliga som transnationella och könsöverskridande – som europeiska konstnärer sökte i kontakten med Nordafrika och Asien under 1900-talets första decennier. Ett antal filmklipp visas tillsammans med måleri, skulpturer, fotografier och objekt för att understryka kopplingarna mellan konstformerna. Men också för att visa hur intresset för ”det andra”, för orienten och det exotiska, kom till uttryck inom bildkonsten och inom dans och performance.

 

 

 

Scenbyte markerar starten för en ny utställningsserie på Moderna Museet Malmö, där det årligen bjuds på en större presentation med verk ur Moderna Museets fantastiska samling av måleri, skulptur, foto och film. Med utgångspunkt i Turbinhallen sprider sig utställningen i resten av museet. Under 2012 är temat surrealism och 2013 rysk konstruktivism.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagens Aktiviteter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stockholm

Stockholm International Horse Show

Hours: 09:30 – 19:00

Ridsportmässan

Hours: 09:30 – 19:00

Turner, Monet & Twombly

Hours: 10:00 – 18:00

Johan Wik

Hours: 10:00 – 21:00

Nick Brandt

Hours: 10:00 – 21:00

Inka- Gold Treasures

Hours: 10:00 – 20:00

Helen Levitt

Hours: 10:00 – 21:00

Bringing the World Home

Hours: 11:00 – 17:00

North American Indians

Hours: 11:00 – 17:00

Peredvizjniki

Hours: 11:00 – 17:00

Skimrande silver

Hours: 11:00 – 17:00

The four seasons

Hours: 11:00 – 17:00

At Gods and Goddesses

Hours: 11:00 – 17:00

Hair

Hours: 13:00 – 15:00

ANNE TERSELIUS CLARIDGE

Hours: 13:00 – 16:00

Gertrude Stein

Hours: 13:30 – 15:50

Marie Laveau’s RECORD FAIR

Hours: 14:00 – 19:00

Duett för en

Hours: 15:00 – 17:00

Romeo & Juliet

Hours: 15:00 – 17:00

Angela Hewitt

Hours: 15:00 – 17:00

La traviata

Hours: 15:00 – 17:40

1 2 3 Schtunk King Lear

Hours: 16:00 – 18:00

THE SALVATION ARMY’S CHRISTMAS CONCERT

Hours: 16:00 – 18:30

Älvsborgsbron

Hours: 16:00 – 18:00

Winter Jazz Festival

Hours: 18:00 – 22:00

Gregorius

Hours: 18:00 – 19:25

FINAL Preparty AT SNAPS

Hours: 19:00 – 22:00

Circle, Chicken el Diablo & Movie screening

Hours: 19:00 – 22:00

Come Running

Hours: 19:00 – 21:00

The Auditor

Hours: 19:00 – 21:00

Melissa Horn

Hours: 19:30 – 21:00

Stand up at the El Mundo 86 – Music

Hours: 20:00 – 22:00

BigBenStandUp

Hours: 20:00 – 22:30

Anna Järvinen

Hours: 20:00 – 22:00

Open Mike

Hours: 21:00 – 23:00

HTC DJ Challenge 2011 FINAL

Hours: 23:00 – 03:00

Göteborg

Goebbels käft i brun bakelit – an exhibition on the radio and people’s home

Hours: 10:00 – 17:00

18th century Gothenburg

Hours: 10:00 – 17:00

Lyda, leka, lära

Hours: 10:00 – 17:00

Vilhelm Hammershøi

Hours: 11:00 – 17:00

Favorit – vs. hatobjekt

Hours: 11:00 – 17:00

JAN LÖÖF

Hours: 11:00 – 17:00

FRIDA KAHLO & DIEGO RIVERA

Hours: 11:00 – 17:00

Aphasia – Magnus Dahl

Hours: 12:00 – 16:00

Destination X

Hours: 12:00 – 17:00

Handel’s Messiah with GOTHENBURG CONCERT CHOIR

Hours: 15:00 – 17:00

Tosca

Hours: 18:00 – 20:50

XmasLOTTA 2011

Hours: 18:00 – 20:00

Handel’s Messiah with GOTHENBURG CONCERT CHOIR

Hours: 19:00 – 21:00

Clutch (US)

Hours: 20:00 – 22:00

 

Malmö

Graphics loves photography

Hours: 10:00 – 16:00

Mode utan Midja

Hours: 10:00 – 16:00

Fredrik Roos stipendium 2011

Hours: 11:00 – 18:00

Scene Change

Hours: 11:00 – 18:00

Legally Blonde – The Musical

Hours: 15:00 – 17:00

Jenufa

Hours: 16:00 – 18:25

Sanna Nielsen

Hours: 18:00 – 20:00

 

Oslo

DOGS4ALL

Hours: 07:30 – 18:00

… Giacometti, Hodler, Klee … Modern Masters from Switzerland

Hours: 10:00 – 18:00

Easter Island, Myths, and Popular Culture

Hours: 10:00 – 17:00

PER INGE BJØRLO

Hours: 11:00 – 17:00

Slem gutt?

Hours: 11:00 – 15:00

Saskia HOLM KVIST – In TRANSLATION

Hours: 11:00 – 17:00

Saskia HOLM KVIST – In TRANSLATION

Hours: 11:00 – 17:00

Kirstine Roepstorff. Amorphousness Wunderkammer

Hours: 12:00 – 17:00

Absolutt installasjon

Hours: 12:00 – 17:00

The City & Blindern

Hours: 12:00 – 17:00

Crafts 2011

Hours: 12:00 – 16:00

The Barber of Seville

Hours: 18:00 – 21:00

Frank Znort Quartet

Hours: 18:00 – 01:00

THE GLOBAL BATTLE OF THE BANDS 2011

Hours: 18:00 – 01:00

Build Me A Mountain!

Hours: 19:00 – 21:00

Buena Vista Social Club

Hours: 19:30 – 21:00

Sunday Digestive: Stereopol

Hours: 19:30 – 21:00

KAIA

Hours: 22:00 – 00:00

Köpenhamn

Re:Constructed Landscapes

Hours: 10:00 – 17:00

Danish and Nordic Art 1750-1900

Hours: 10:00 – 17:00

European Art 1300-1800

Hours: 10:00 – 17:00

French Art 1900-30

Hours: 10:00 – 17:00

European Art 1300-1800

Hours: 10:00 – 17:00

LOUISIANA CONTEMPORARY

Hours: 11:00 – 18:00

KLEE & COBRA

Hours: 11:00 – 18:00

Love me tonight X-mas

Hours: 15:00 – 17:45

Annie

Hours: 15:00 – 17:40

Sol Invictus & 50.000 lux

Hours: 19:00 – 22:00

Love me tonight X-mas

Hours: 19:30 – 22:15

The Antlers

Hours: 20:00 – 22:00

Siena Root (SE)

Hours: 20:00 – 22:00

BEN HOWARD

Hours: 20:00 – 22:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s