Thursday the 17th of November in Swedish

Stockholm

Stockholm´s international film festival
Stockholm
Torsdag
(Festival)

 Image of Stockholm´s international film festival

Idén till festivalen väcks 1990 av Ignas Scheynius som tillsammans med  Kim Klein och nuvarande festivalchefen Git Scheynius, tre unga filmentusiaster, beslutar sig för att Stockholm behöver en festival av internationell rang. Med hjälp av en liten grupp professionella inom filmvärlden samt assisterade av tvåhundra hängivna volontärer genomförs den första festivalen. Invigningsfilm är David Lynchs Wild at Heart som visas på huvudbiografen Astoria, där också prisutdelningen hålls. Under fyra dagar i november visas totalt 45 filmer.

Festivalens organisation expanderar varje år och har idag en verksamhet året runt med utomhusvisningar, egenimporterade filmer, distributionskanaler och månatliga medlemsvisningar. På bara ett par år har programmet växt till 100 filmer och 2009 var det mer än 180.

Under de 20 år som gått har Stockholms filmfestival presenterat närmare 3000 filmer från hela världen och besökts av celebra gäster som Dennis Hopper, Lauren Bacall, Gena Rowlands, Ang Lee, David Cronenberg, Roman Polanski, Terry Gilliam, Elia Kazan, Darren Aronofsky, Paul Schrader, Wes Anderson, Charlotte Rampling och Wong Kar Wai. Festivalen är också känd för att framhäva unga och oetablerade filmskapare. I snitt var tredje film på festivalen är gjord av en debutant, och i tävlingssektionen får endast regissörer som gjort högst två filmer tidigare medverka.

Stockholms filmfestivals målsättning är att bredda det svenska filmutbudet med nyskapande film av hög kvalitet, att ge besökarna en orientering i den moderna filmen och stimulera till debatt. Med seminarier, tillfällen att träffa skådespelare och filmarbetare under Face2Face samt den uttömmande katalogen finns alla förutsättningar för en fullkomlig filmupplevelse.

Zpanska flugan
China Teatern
Torsdag
(Teater)

 Image of Zpanska flugan

I den klassiska komedin Zpanska flugan kretsar handlingen kring det amorösa snedsteg som senapsfabrikör Stark (Peter Dalle) begick för 30 år sedan med en spansk dansös. Resultatet blev ett oönskat faderskap som Stark febrilt kämpar med att hemlighålla för sin högmoraliska och strama hustru (Suzanne Reuter). Dock ska det visa sig att fabrikör Stark inte är den ende mannen som under alla år betalat underhåll för barnet…

Att dottern Inga Stark tar hem sin nya förälskelse som tycks veta allt om herr Starks kärleksaffärer gör det ännu svårare att hålla alla lögner i schack. När dessutom friaren Molgan Ribba (Per Andersson) anländer till familjen Starks bostad och av misstag blir kär i Ingas väninna Lisa så bäddar det för ytterligare förväxlingar och intriger. Vem är egentligen fadern till Zpanska flugans barn och är inte Molgan i precis samma ålder som den okända sonen?

Medverkande:
Gottfrid Stark – Peter Dalle
Harriet Stark – Suzanne Reuter
Molgan Ribba – Per Andersson
Gösta Lagberg – Per Eggers
Inga Stark – Nadine Kirschon
Lisa Lagberg – Polly Kisch
Rudolf Valentin – Robin Stegmar
Tideman – Nils Moritz
Matilda Ribba – Anki Lidén
m fl

Hair
Stockholms Stadsteater
Torsdag
(Teater)

 Image of Hair

Age of Aquarius, Let the Sunshine In, I Got Life…
Absolut odödliga är låtarna i den största rockmusikalen av dem alla, Hair. Om ett
gäng unga hippies i New York i slutet av 60-talet som gör fingret åt vuxenvärldens
normer och begränsningar. Revolt, fritt sex, droger och fred på jorden
– allt är möjligt …

Foster The People & Urban Cone
Debaser Medis
Torsdag
(Konsert)

 Image of Foster The People & Urban Cone

På grund av ett extremt tryck på biljetterna har vi nu flyttat upp konserten till Debaser Medis. Nu har även de biljetterna tagit slut. Vi öppnar därför upp till våning två och vår bio. Se mer information om vad en sådan biljett innebär under fliken mer information på biljetten.

På samma krigsfält som Peter, Bjorn & John och MGMT lättsamt strövar förbi minor och taggtråd har Foster The People camperat sina bakdelar och gjort soldränkt glitchpop som öppnar och omfamnar sig likt ett traumatiserat bomboffer. Det mörka och ljusa om vartannat i en fin helig allians så att säga.

Större än både Lady Gaga och Bruno Mars när Spotify lanserades i USA för ett litet tag sedan men redan innan ett lavahett namn som slängdes runt i bloggosfären. På kort tid har Foster The People medicinerat en kommande generation mot uttråkning och lagt ut krokar för att agna fler. När deras ”Pumped Up Kicks” tråcklade sig in i FM-etern i höstas fick diverse listmakare skuffa undan plats för den lagom morbida och mörkt tematiska electrofunken som dräpte som få andra. Sen sålde den över en miljon ex bara för att.

Nu väljer trion att resa runt jorden för att slå undan benen och fostra folk. Sverige är ett av landen. Tacksamt är ju det. För vi vet att det allra bästa som finns är att bli fotsvepta, få hjärnskakning och näsblod och samtidigt glatt fortsätta dansa för att förtränga vardagen. Kan knappt vänta!

Steve O
Rival
Torsdag
(Show)

 Image of Steve O

Steve-O, jackass stjärna på stand up turne, ”THE ENTIRELY TOO MUCH INFORMATION TOUR”,
Steve-O är även aktuell med sin nya bok ”Professional Idiot: a memoir”.

Unbeatable – An evening among the stars
Hamburger Börs
Torsdag
(Show)

 Image of Unbeatable - An evening among the stars

9 september är det äntligen premiär för showen ”Oslagbart” -En helkväll bland stjärnorna där artisterna, Andreas Johnson, Pernilla Andersson, Petra Mede, och Niklas Strömstedt gör just det de är bra på – och mer därtill. Vi har försökt att tillmötesgå publikens växande intresse för artister från olika genrer och deras oväntade möten. Vi vill med showen Oslagbart ge publiken möjlighet att uppleva dessa möten i “levande format”. Det blir en mer äkta upplevelse av artister än den man får hemma i TV-soffan. Dynamiken mellan deltagarna har vuxit fram under sensommaren menar Hans Marklund, showens regissör. Repetitionerna är i full gång sedan i början av augusti och showen börjar nu ta form på riktigt. – Det är en otroligt spännande tid såhär inför premiären. Showen förflyttas från manus och idéer till scenen och verkligheten.

Lena Philipsson-My Dream Show
Cirkus
Torsdag
(Show)

 Image of Lena Philipsson-My Dream Show

En av våra mest folkkära artister Lena Philipsson firar 25 år som artist och bjuder in till sitt livs drömshow!
Premiär 29 september 2011 på Cirkus i Stockholm.

BILJETTSLÄPP 21/3 kl 09.00
Den 8/8 släpps spelperiod 10/11 till 17/12

Lena Philipsson firar 25 år som artist och bjuder in till sitt livs drömshow på Cirkus i höst – en häpnadsväckande show där vad som helst kan hända!
Tillsammans med dansare, musiker och körsångare tar Lena oss med på en fantastisk drömresa genom sin karriär där hennes egna hits blandas med tolkningar av andra artisters låtar och galna överraskningar.

Lena slog igenom i en gul paljettkavaj med Kärleken är evig 1986. Låten kom på andra plats i Melodifestivalen som sändes från Cirkus i Stockholm. 25 år senare har Lena Philipsson uppnått det mesta som går att uppnå som artist i Sverige. Hon har gjort succé med krogshower som Lena PH 006 och Lena+Orup, varit programledare för Melodifestivalen tre gånger och 2004 vann hon själv tävlingen med Det gör ont.

Den 29 september är Lena Philipsson tillbaka på samma scen där allt började. Inför höstens show har Cirkus byggts om, scenen är placerad mitt bland publiken så att vi ska få komma ännu närmare Lena och vara med i hennes skruvade fantasivärld.

För regi och koreografi står Fredrik ”Benke” Rydman från dansgruppen Bounce. Scenograf är konstnären Ernst Billgren.

At home with Fredrika & Walter
Livingroom
Torsdag
(Club)

 Image of At home with Fredrika & Walter

Hjärtligt välkomna till “Hemma hos Fredrika & Walter” torsdag 17 november
från klockan 18.00 till sent på Livingroom. I vanlig ordning bjuder vi på lite AW-mat, galet bra priser i baren och fantastiskt trevlig stämning.

Denna vecka kickstartar Hulya Satir & Alexandra Ingman igång kvällen med en skön mix av loungehouse och rnb och får sedan förstärkning av Benjamin Bertoldo i DJ-båset. Så räkna med en minst lika bra kväll som de senaste två veckorna då vi haft Stockholms bästa torsdagar!

Kom som ni är och titta förbi direkt efter jobbet, innan middag eller senare under kvällen. Hemma hos Fredrika & Walter är en afterwork som mynnar ut i spontan torsdagsfest. Ni behöver inte OSA utan vi håller öppet hus hela kvällen, och ni får gärna bjuda in vänner och kollegor till eventet här på FB efter att ni anmält er!

Vi har länge tänkt på att Stockholm saknar det självklara torsdagsstället där alla våra vänner kan samlas. Därför har vi nu startat våra egna torsdagar med konceptet “Hemma-hos-känsla med nice price i baren och lite bjudmat”. Man kan säga att vi har hittat hem till Livingroom, och vi hoppas att även ni kommer att känna er som hemma hos oss varje torsdag framöver.

Hjärtligt välkomna!
Fredrika Johnson, Walter Carvajal & Ulf Frederick von Roth

Göteborg

Hagmans konditori
Lorensbergsteatern
Torsdag
(Teater)

 Image of Hagmans konditori

– en revyretro med kaffesmak av Claes Eriksson med After Shave och Anders Eriksson Pernilla Emme och Den Ofattbara Orkestern

Nypremiär 6 oktober!
Över 65 000 besökare har senaste året sett, jublat och skrattat åt Hagmans konditori. Nu spelar vi Hagmans från och med 6 oktober till och med 17 december i Göteborg, därefter flyttas den till Intiman i Stockholm med premiär den 5 januari.

Fyra herrar i övre medelåldern träffas av en högst osannolik slump på en hypermodern kaffebar. Det visar sig att dom känner varandra sedan ungdomsåren och upptäcker dessutom att kaffebaren är deras gamla favoritkondis. Dom drabbas då av minnen och nostalgi i så höga doser att dom häpnadsväckande plötsligt och inför allas ögon förflyttas tillbaka till sin egen tonårstid samtidigt som kaffebaren lika plötsligt blir Hagmans konditori. Alltsammans förvandlas till minnen och dåtid och rockabilly och 50- och 60-talspop i en enda virvlande mix av sång och dans och musik och skratt innan allt plötsligt är nutid igen och då är allt lika roligt i alla fall för då har Hagmans konditori återuppstått.

Påklädaren
Göteborgs Stadsteater
Torsdag
(Teater)

 Image of Påklädaren

Tänk England 1942. Flyganfall och ransonering. En mindre landsortsteater förbereder kvällens föreställning, Shakespeares Kung Lear. Huvudrollsinnehavaren Sir John drabbas plötsligt av ett totalt sammanbrott. Påklädaren Norman sliter hårt för att mot alla odds ändå få honom att spela föreställningen… Kvällen blir för alla inblandade, på och bakom scenen, mycket dramatisk och oväntad.

Tänk sedan två av Sveriges mest folkkära skådespelare, Sven Wollter och Tomas von Brömssen, tillsammans igen för första gången sedan långfilmen Mannen från Mallorca under tidigt 80-tal.

Pjäsen skrevs på 80-talet av Ronald Harwood som själv arbetat som påklädare och byggt sin pjäs på egna minnen och erfarenheter. Hans kvicka och insiktsfulla porträtt av back-stage-livet på en teater har blivit en mycket hyllad och älskad pjäs.

R.E.A.
Kajskjul 8
Torsdag
(Show)

 Image of R.E.A.

Ingen annan krogshow har spelats så länge och dragit så stor publik under åren som R.E.A. Gruppen är nu inne på sitt tolfte år! Konceptet är enkelt – en riktigt rolig show i ständig förändring som tar upp aktuella företeelser och parodierar samtida fenomen. Original­ensemblen år 2000 var Anders Lundin, Babben Larsson, Andreas Nilsson, Sissela Kyle och Jan Åström. Under åren har medlemmar kommit och gått – och kommit tillbaka.

R.E.A har också hunnit med två framgångsrika tv-serier som visades i SVT samtidigt som man spelade på Hamburger Börs.

Idag består R.E.A av Anders Lundin (Allsång på Skansen, programledare mm), Sussie Eriksson (Mamma Mia, Prima Donnor mm), Ola Forssmed (The Producers, Vita Hästen, Grease, Troll­karlen från Oz mm), Anna Carlsson (Ett makalöst bröllop, Solsting och snésprång mm) och de ser fantastiskt mycket fram emot att möta Sveriges gladaste publik.

Varmt välkomna till en rolig och minnesvärd helkväll med massor av underhållning, utsökt mat och som avslutas med dans!

Kvelertak
Brewhouse
Torsdag
(Konsert)

 Image of Kvelertak

Stavangers Kvelertak har med sin ruskigt briljanta kombination av hardcore, punkrock och hederlig norsk black metal-tradition fullkomligt fångat oss stående med gapande munnar. Vi fattar inte vad som hände, bara att vi älskar Kvelertak gränslöst. Bland gruppens övriga fans finns bland annat Dave Grohl. Hans kärlek till Kvelertak resulterade i att han bjöd in dem att öppna för Foo Fighters arenaspelning i Oslo tidigare i sommar.

Det självbetitlade debutalbumet som släpptes förra året producerades av ingen mindre än Converges Kurt Ballou. Så smutsig och hård rock n roll egentligen bara kan bli i teorin. Saknar ni Turbonegro? Upplev Kvelertak!
I vinter får ni två chanser när de besöker både Malmö och Göteborg.
Support: Doomriders, Trap Them & Toxic Holocaust

Melissa Horn
Göteborgs Konserthus
Torsdag
(Konsert)

 Image of Melissa Horn

Melissa Horns genombrott är de senaste årens finaste framgångssaga.
Sedan debuten “Långa nätter” har alltfler tagit 23-åringens sånger
till sina hjärtan. Den 16/9 släpps äntligen hennes tredje album.
I höst ger hon sig ut på en omfattande turné genom Skandinavien.

Det skedde i det tysta. I princip helt utan medial exponering, strategier och
skriverier växte Melissa Horns beundrarskara. Ryktet om hennes personliga
sånger spreds från mun till mun, snart hade hon en rejäl skara anhängare
som kunde identifierade sig med texterna på debuten “Långa nätter” som
släpptes våren 2008.

Uppföljaren “Säg ingenting till mig”, som släpptes hösten 2009, blev en omedelbar
succé och ett kvitto på hur pass etablerad Melissa Horn hunnit bli. Den blev
etta på I-Tunes nedladdningslista redan dagen innan den släpptes till handeln (!)
och den fysiska utgåvan gick direkt in på topplistans fjärdeplats.Turnén därefter
följde samma eriksgata. Först runt om i landet för utsålda teatrar, från Piteå i
norr till Malmö i söder, sedan som en del av Lars Winnerbäcks stora turnésällskap
sommaren 2010. Alltid inför en intensivt lyssnande publik som kunde relatera till
varje ord. Det är nog däri hemligheten med Melissa Horns succé ligger, förmågan
att formulera tankar och känslor i ord enkla som dagboksanteckningar men
komplexa nog att kunna sätta fingret på exakt vad publiken känt.

Melissa Horn har sedan hon gjorde debut i strålkastarljuset kompletterat sitt
intima och kärnfulla låtskrivande med en charm och karisma som konsertartist.
Melissa Horns genombrott må ha varit av lågmäld karaktär, men förhållandet till
lyssnarskaran brinner med en glöd ingen kan undgå.

Den 16/9 släpps Melissa Horn tredje album samtidigt i hela Skandinavien. Den
efterlängtade plattan följs av en omfattande höstturné genom Sverige, Danmark
och Norge. Ett trettiotal spelningar kommer att genomföras. Hennes överlägset
största turné till dags dato.

Redan i sommar kommer Melissa möta sin publik för en exklusiv spelning på Dalhalla
då det kommer bjudas på det första smakprovet av det nya materialet.

Ledin Showtime
Liseberg (Rondo)
Torsdag
(Show)

 Image of Ledin Showtime

DET LIGGER I LUFTEN. NÅNTING ÄR PÅ GÅNG.

Han är en av landets mesta hitmakare och har släppt över 30 album. Under snart fyra decennier har han sålt 2,7 miljoner skivor och haft mängder med listettor.

Han har hunnit med närmare 2000 konserter och setts av 2,5 miljoner människor. Han skapade  Rocktåget, han har turnerat världen runt med ABBA, medverkat i ANC-galan och vunnit Melodifestivalen.

Men nu – äntligen – intar Tomas Ledin scenen i sin första krogshow!
Det är SHOWTIME för Sveriges folkkäre popkung. Det blir rockigt, sexigt och laddat. Förbered dig på en energifylld och festlig helkväll.

Ledin Showtime spelas onsdag till lördag under hösten 2011, med  premiär torsdagen den 22 september och spelas tom 17 december . Showen fortsätter sedan spela på våren med start den 19 januari och spelas tom 31 mars.

Malmö

TRAIL KLANG
Malmö Konserthus
Torsdag
(Klassiskt)

 Image of TRAIL KLANG

Bach betyder väldigt mycket och fyller mig med livskraft. Spelar gärna dagligen ur de sex cellosviterna. Det är ett såndant djup i musiken att man ständigt hittar nya bottnar. Ser särskilt fram emot den snabba, svindlande tredje satsen i Brandenburgkonserten. I Dubbelkonserten spelar vår skickliga konsertmästare Marika Fältskog och Rainer Honeck solo. Det blir en känsla av kammarmusikalisk konsert.

Legally Blonde – The Musical
Nöjesteatern
Torsdag
(Musikal)

 Image of Legally Blonde - The Musical

Blonde, The Musical, för första gången i Skandinavien på Nöjesteatern i Malmö.

Musikalen har gått för slutsålda hus på Broadway och på sitt andra år i London där biljetterna är släppta fram till oktober 2011.

Kreativa teamet för den svenska uppsättningen är
Regissör: Anders Albien
Koreograf Siân Playsted
Kostymör Marianne Lunderquist
Peruk&mask Anita Agerlo & Monica Hägerström
Producent Julius Malmström

Med andra ord – samma kreativa team som ligger bakom succén Monty Phytonmusikalen Spamalot.
Rollistan: En helproffsig svensk uppsättning. Audition äger rum innan jul. Rollistan publiceras vartefter anställningskontrakt är klara.

Musikalen bygger på filmen Legally Blonde:

Elle Woods är tjejen som har allt! En garderob att drömma om, en söt hund som är hennes vän i vått och torrt. Hon är ordförande för UCLA föreningen ”Delta Nu” och är därmed ledare för de populäraste tjejerna i skolan och för medlemmar över hela USA. När Elle spänt tror att pojkvännen Warner Huntington III skall fria så dumpar han henne istället. Han säger att han letar efter någon som är mer seriös… Efter veckors sörjande inser Elle vad hon ska göra. Hon ska komma in på Harvards juristlinje och vinna tillbaka Warner genom att visa att hon är tillräckligt seriös och intelligent för att klara studierna. Hennes första tid på Harvard är svår, men ganska snart inser hon att juridik kanske ändå är något för henne och att man inte alltid behöver gå den traditionella vägen för att nå rättvisa… Hon inser att det inte är helt fel att vara fåfäng och blond. Elle bevisar för alla att hon är Harwards ”Legally Blonde”.

Monster Magnet – Dopes To Infinity
KB
Torsdag
(Konsert)

 Image of Monster Magnet %u2013 Dopes To Infinity

Amerikanska Monster Magnet spelar genombrottsalbumet ”Dopes To Infinity” i sin helhet när de gästar Sverige i november.

I maj i år meddelade Monster Magnets förgrundsfigur Dave Wyndorf att 1995-års mästerliga ”Dopes To Infinity” skulle framföras från första till sista sekund, precis som den spelades in för snart 16 år sedan. I Wyndorfs egna ord en musikalisk, bergochdalbane-trip, som behandlar både kärlek, hat, lust, lycka och desperation.

Med sin cocktail av psykedelia och fuzzig stoner-rock och den överheta hiten ”Negasonic Teenage Warhead” skapade Monster Magnet ett album som skulle stå emot tidens tand och mer där till. Släng i skivan i stereon och det känns lika fräscht som det gjorde 1995.

Att Monster Magnet nu väljer att spela hela albumet ger alla oss som av någon outgrundlig anledning missade när det väl begav sig en chans att få uppleva det nu, live. Många är det som inte vågat hoppas på att denna dag skulle komma och lika många är nu glada över att det faktiskt kommer att ske.

Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!
Amiralen
Lördag
(Show)

 Image of Robert Gustafsson - 25 years Anniversary Revue!

Möt Robert Gustafsson, Sveriges roligaste man, i en sprakande jubileumsrevy! Lagom till sitt 25 års jubileum väljer Robert att flytta in på krogscenen och bjuda publiken på en helt nyskriven revy, där vi bland mycket annat träffar både nya och gamla publikfavoriter från karriären, allt i en salig blandning.

Robert firar sitt jubileum tillsammans med bl.a. Åsa Fång, Sharon Dyall, Per Svensson, Weiron i ottan, Fred Asp, illern Göran, Tony Rickardsson, dansare och stor orkester i ledning av Putte Nelsson. Han är inte bitter, utan bjuder publiken på ett hejdundrandes jubileumsskalas fyllt av sång, dans, shownummer och såklart massvis av skratt.

Dagens Aktiviteter

Stockholm

Stockholm´s international film festival
Hours: 00:00 – 00:00
Turner, Monet & Twombly
Hours: 10:00 – 18:00
Johan Wik
Hours: 10:00 – 21:00
Inka- Gold Treasures
Hours: 10:00 – 20:00
Nick Brandt
Hours: 10:00 – 21:00
Helen Levitt
Hours: 10:00 – 21:00
Peredvizjniki
Hours: 11:00 – 17:00
Bringing the World Home
Hours: 11:00 – 17:00
North American Indians
Hours: 11:00 – 17:00
Skimrande silver
Hours: 11:00 – 17:00
At Gods and Goddesses
Hours: 11:00 – 17:00
The four seasons
Hours: 11:00 – 17:00
Anders Ljungberg
Hours: 11:00 – 18:00
Klara Soup Theatre
Hours: 12:00 – 14:00
ANNE TERSELIUS CLARIDGE
Hours: 12:00 – 16:00
SÅNGKVARTETTEN FLEDER
Hours: 12:00 – 13:00
BEETHOVENS VIOLIN CONCERT
Hours: 18:00 – 20:10
Norra Brunn Comedy
Hours: 18:30 – 00:00
Rival Sons, Jeff The Brotherhood & Flykten på WWDIS
Hours: 19:00 – 01:00
Golden Hits FESTIVAL
Hours: 19:00 – 23:00
In the next room
Hours: 19:00 – 21:30
Duett för en
Hours: 19:00 – 21:00
Hair
Hours: 19:00 – 21:40
Thursday at FOTOGRAFISKA! Live: Billy Momo
Hours: 19:00 – 23:30
Älvsborgsbron
Hours: 19:00 – 21:00
The night is today’s mother
Hours: 19:00 – 21:00
Friends
Hours: 19:00 – 21:00
Bix Ballroom
Hours: 19:00 – 20:00
At home with Fredrika & Walter
Hours: 19:00 – 02:00
White, rich, free
Hours: 19:00 – 20:15
Mozart Clarinet Concerto
Hours: 19:00 – 20:50
ORIGINALE – Spaghettiopera 14
Hours: 19:00 – 21:00
KOCKSGATAN REVISITED
Hours: 19:00 – 21:00
Zpanska flugan
Hours: 19:30 – 22:00
To play with fire
Hours: 19:30 – 20:30
Humor Mafia tries to survive the November darkness
Hours: 19:30 – 21:00
Monty Python´s SPAMALOT
Hours: 19:30 – 21:30
Lena Philipsson-My Dream Show
Hours: 19:30 – 21:10
Foster The People & Urban Cone
Hours: 20:00 – 23:00
BJÆRV ENCOUNTERS & STANDARD CONNECTION
Hours: 20:00 – 22:00
BigBenStandUp
Hours: 20:00 – 22:30
Steve O
Hours: 20:00 – 22:00
The Beeters
Hours: 20:30 – 01:00
Justin Townes Earle / Last Waltz
Hours: 20:30 – 22:00
Unbeatable – An evening among the stars
Hours: 21:00 – 23:00
The Wave Pictures
Hours: 21:30 – 23:00
Riverside
Hours: 22:00 – 00:00
PEEZ XL “Purple Edition” / ACTION BRONSON / RAPPER TED / RMH / GALAGOWEAR
Hours: 22:00 – 03:00
Berns Bistro & Bar v. 46
Hours: 22:00 – 02:00
Allstar weekend at SOLIDARITET
Hours: 23:00 – 05:00

Göteborg

18th century Gothenburg
Hours: 10:00 – 17:00
Goebbels käft i brun bakelit – an exhibition on the radio and people’s home
Hours: 10:00 – 17:00
Lyda, leka, lära
Hours: 10:00 – 17:00
ELISABETH, KRISTINA & MARIE
Hours: 11:00 – 18:00
JAN LÖÖF
Hours: 11:00 – 17:00
Vilhelm Hammershøi
Hours: 11:00 – 18:00
FRIDA KAHLO & DIEGO RIVERA
Hours: 11:00 – 17:00
75 years with Bruno Mathsson
Hours: 12:00 – 17:00
Daniel Rybakken
Hours: 12:00 – 17:00
Destination X
Hours: 12:00 – 17:00
All time love
Hours: 12:00 – 14:00
After Ski – AT HOME IN TOWN
Hours: 18:00 – 01:00
Kvelertak
Hours: 18:00 – 20:00
Bill Callahan
Hours: 19:00 – 21:00
Påklädaren
Hours: 19:00 – 21:00
Processen
Hours: 19:00 – 21:00
My Romantic History
Hours: 19:00 – 21:00
Cabaret Lorensberg
Hours: 19:00 – 23:00
R.E.A.
Hours: 19:00 – 23:30
Promise and the Monster
Hours: 19:00 – 21:00
Antigone
Hours: 19:00 – 20:40
My Way – Frank Sinatra in concert
Hours: 19:00 – 21:00
Phenomena-Magic dinner show!
Hours: 19:00 – 23:00
West Side Story
Hours: 19:30 – 22:30
Melissa Horn
Hours: 19:30 – 21:30
Hagmans konditori
Hours: 19:30 – 22:00
Oakley’s show
Hours: 19:30 – 00:00
Thomas Järvheden/Martin Lagos/Niklas Andersson
Hours: 20:00 – 22:00
Nicke Borg Homeland
Hours: 20:00 – 22:00
J BOOG
Hours: 21:00 – 23:00
Ledin Showtime
Hours: 21:00 – 22:30
T H U R S D A Y S | KARTBERG
Hours: 22:00 – 03:00
Lounge(s) || W.46 || JIMPSTER || JAFAR
Hours: 23:00 – 05:00

Malmö

Graphics loves photography
Hours: 10:00 – 16:00
Mode utan Midja
Hours: 10:00 – 16:00
Fredrik Roos stipendium 2011
Hours: 11:00 – 18:00
Scene Change
Hours: 11:00 – 18:00
History A
Hours: 13:00 – 14:30
HAZE
Hours: 19:00 – 20:20
History A
Hours: 19:00 – 20:30
Legally Blonde – The Musical
Hours: 19:30 – 21:30
Lisa Östberg, Ludvig Daae & Sudermann & Söderberg
Hours: 19:30 – 21:30
TRAIL KLANG
Hours: 19:30 – 21:30
Monster Magnet %u2013 Dopes To Infinity
Hours: 20:00 – 22:00
Marika Carlsson & Göran Ebenhart
Hours: 20:00 – 22:00
Robert Gustafsson – 25 years Anniversary Revue!
Hours: 21:00 – 23:00
HOUSE OF HIP HOP
Hours: 22:00 – 03:00
MORE FIRE! Wisemen Sound System and Friends
Hours: 22:00 – 03:00
Maria Juana
Hours: 23:00 – 01:00

Oslo

… Giacometti, Hodler, Klee … Modern Masters from Switzerland
Hours: 10:00 – 18:00
Easter Island, Myths, and Popular Culture
Hours: 10:00 – 17:00
Kirstine Roepstorff. Amorphousness Wunderkammer
Hours: 11:00 – 17:00
PER INGE BJØRLO
Hours: 11:00 – 17:00
Slem gutt?
Hours: 11:00 – 15:00
Absolutt installasjon
Hours: 11:00 – 17:00
Crafts 2011
Hours: 11:00 – 17:00
Saskia HOLM KVIST – In TRANSLATION
Hours: 11:00 – 17:00
Wolf Rock
Hours: 18:00 – 20:00
Vollmond of Pina Bausch
Hours: 19:00 – 21:40
YLVIS 4
Hours: 19:00 – 20:30
Christmas Laughter 2011
Hours: 19:00 – 21:00
Comedy Gala 2011
Hours: 19:00 – 20:15
OF – Ljadov – Walton – Rachmaninoff
Hours: 19:30 – 21:00
The orphans
Hours: 19:30 – 21:30
Tvil
Hours: 19:30 – 21:10
Art
Hours: 19:30 – 21:00
The Barber of Seville
Hours: 19:30 – 22:30
Motsol & Dag Erik Knedal Andersen
Hours: 20:00 – 23:00
Forever Young
Hours: 20:00 – 21:45
KATY B
Hours: 20:00 – 22:00
DANNY & PUMBA – EMIRE & LILLEBROR
Hours: 20:00 – 22:00
The Necks
Hours: 20:00 – 22:00
Sonic Hamlet
Hours: 20:00 – 22:00
One of the Norwegian music history largest and most important band;)
Hours: 21:00 – 23:00
Dj Bright Eyés
Hours: 21:00 – 01:00
Christmas Laughter 2011
Hours: 21:00 – 23:00
Robert Moses & The Harmony Crusaders
Hours: 21:00 – 23:00
Drake “Take Care” releaseparty & Dreamon birthday bash
Hours: 22:00 – 03:00
DJ Tony D & DJ Tony Anthun: Favorites
Hours: 22:00 – 00:00

Köpenhamn

Danish and Nordic Art 1750-1900
Hours: 10:00 – 17:00
French Art 1900-30
Hours: 10:00 – 17:00
Re:Constructed Landscapes
Hours: 10:00 – 17:00
The Human Comedy
Hours: 10:00 – 17:00
KLEE & COBRA
Hours: 11:00 – 18:00
Sleeping Beauty
Hours: 12:00 – 12:40
Red
Hours: 17:00 – 19:00
Stand-up @ Comedy ZOO
Hours: 18:00 – 00:00
Crazy Christmas Cabaret 2011
Hours: 19:30 – 22:00
Annie
Hours: 19:30 – 22:10
Love me tonight X-mas
Hours: 19:30 – 22:15
Beethoven: piano concert nr. 1
Hours: 19:30 – 21:30
FOZZY (US)
Hours: 20:00 – 22:00
The Olympics & Scarlet Chives
Hours: 20:00 – 22:00
In Solomon COUNTRY
Hours: 20:00 – 22:00
TERRI LYNE CARRINGTON (US) & NONA HENDRYX (US)
Hours: 20:00 – 22:00
Red
Hours: 20:00 – 22:00
Toby Keith
Hours: 20:00 – 22:00
Casper and Frank. Now as people!
Hours: 20:00 – 22:00
The good man from Sezuan
Hours: 20:00 – 22:00
Broadway for an evening
Hours: 20:00 – 22:10
Lyngby-Taarbæk Jazzclub: Katrine Suwalski Group feat. John Tchicai
Hours: 20:00 – 22:00
I Lie Down With a Crocodile
Hours: 20:00 – 22:00
LOOK MEXICO(US)
Hours: 20:00 – 22:00
Halasan Bazar & Sink Ships & Spillemændene
Hours: 21:00 – 00:00
Little Dragon
Hours: 21:00 – 23:00
Hussy: Band of Bawses & Subs Up? & Emil Lange & Borneland
Hours: 23:00 – 03:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s