Tuseday the 15th of November in Swedish

Stockholm

The Hunchback of Notre Dame
Den Kungliga Operan
Tisdag
(Opera)

 Image of The Hunchback of Notre Dame

Quasimodo är den puckelryggige och döve klockringaren i katedralen Notre Dame. Både han och hans stora kärlek Esmeralda tillhör samhällets utstötta olycksbarn i 1400-talets Paris. En balett om maktmissbruk, utanförskap, begär, svartsjuka, kärlek och död baserad på Victor Hugos skräckromantiska roman.

Balett i två akter – Pär Isbergs helaftonsbalett är ett tidlöst dansdrama om att kunna se människans själ istället för hennes yttre. Den nyskrivna musiken är komponerad av Stefan Nilsson som bland annat är känd för sin musik till filmer som Jerusalem, Så som i himmelen, Den goda viljan och tv-serien Skärgårdsdoktorn.

Stockholm´s international film festival
Stockholm
Tisdag
(Festival)

 Image of Stockholm´s international film festival

Idén till festivalen väcks 1990 av Ignas Scheynius som tillsammans med  Kim Klein och nuvarande festivalchefen Git Scheynius, tre unga filmentusiaster, beslutar sig för att Stockholm behöver en festival av internationell rang. Med hjälp av en liten grupp professionella inom filmvärlden samt assisterade av tvåhundra hängivna volontärer genomförs den första festivalen. Invigningsfilm är David Lynchs Wild at Heart som visas på huvudbiografen Astoria, där också prisutdelningen hålls. Under fyra dagar i november visas totalt 45 filmer.

Festivalens organisation expanderar varje år och har idag en verksamhet året runt med utomhusvisningar, egenimporterade filmer, distributionskanaler och månatliga medlemsvisningar. På bara ett par år har programmet växt till 100 filmer och 2009 var det mer än 180.

Under de 20 år som gått har Stockholms filmfestival presenterat närmare 3000 filmer från hela världen och besökts av celebra gäster som Dennis Hopper, Lauren Bacall, Gena Rowlands, Ang Lee, David Cronenberg, Roman Polanski, Terry Gilliam, Elia Kazan, Darren Aronofsky, Paul Schrader, Wes Anderson, Charlotte Rampling och Wong Kar Wai. Festivalen är också känd för att framhäva unga och oetablerade filmskapare. I snitt var tredje film på festivalen är gjord av en debutant, och i tävlingssektionen får endast regissörer som gjort högst två filmer tidigare medverka.

Stockholms filmfestivals målsättning är att bredda det svenska filmutbudet med nyskapande film av hög kvalitet, att ge besökarna en orientering i den moderna filmen och stimulera till debatt. Med seminarier, tillfällen att träffa skådespelare och filmarbetare under Face2Face samt den uttömmande katalogen finns alla förutsättningar för en fullkomlig filmupplevelse.

Hair
Stockholms Stadsteater
Tisdag
(Teater)

 Image of Hair

Age of Aquarius, Let the Sunshine In, I Got Life…
Absolut odödliga är låtarna i den största rockmusikalen av dem alla, Hair. Om ett
gäng unga hippies i New York i slutet av 60-talet som gör fingret åt vuxenvärldens
normer och begränsningar. Revolt, fritt sex, droger och fred på jorden
– allt är möjligt …

Two masters servant
Dramaten
Tisdag
(Teater)

 Image of Two masters servant

En klassisk komedi i ny version. Fart, fest och färg! Morgan Alling kommer tillbaka till Dramaten som världens mest stressade tjänare, på besök i Venedig bland kanaler och gondoler.

Tjänaren Truffaldino avbryter Clarices och Silvios förlovning med en ytterst dålig nyhet. Clarices fästman, dödad i duell, är inte alls död. Han står i själva verket utanför dörren och väntar. Eller är det inte han?

Beatrice har bestämt sig för att, utklädd till sin dödade bror, söka sin älskade Florindo som flytt efter duellen. Och Truffaldino som gärna äter för två, passar på att dryga ut kassan och tar i hemlighet anställning hos en annan herre. Ett dubbelarbete som han nu måste dölja med hjälp av en rejäl dos uppfinningsrikedom. I komedins värld handlar allt om det grundläggande: mat, pengar och kärlek!

I “Två herrars tjänare” från 1745 bygger Venedigs store dramatiker Carlo Goldoni vidare på och moderniserar den gamla comedia dell´arte-traditionen. Det betyder fars och fysisk komedi. Nu i modern tappning med Peter Langdal som regissör. Danske Peter Langdal är chef på Betty Nansen -teatern i Köpenhamn. Hans första uppsättning på Dramaten var Jeppe på berget med Lena Nyman och Börje Ahlstedt 1986.

Sophie Zelmani
Rival
Tisdag
(Konsert)

 Image of Sophie Zelmani

“Soul” är rubriken på den samling nyskrivna låtar Sophie Zelmani släpper på ett album i slutet av november.
Sophie har valt att ge sin svenska publik möjligheten att ta sig till någon av tre konserter för att redan innan “Soul” släpps få ta del av det nya i scenform. Varvat med “klassisk Zelmani” kommer ett stort smakprov av nytt låtmaterial att levereras av Sophie Zelmani med band.

Göteborg

Påklädaren
Göteborgs Stadsteater
Tisdag
(Teater)

 Image of Påklädaren

Tänk England 1942. Flyganfall och ransonering. En mindre landsortsteater förbereder kvällens föreställning, Shakespeares Kung Lear. Huvudrollsinnehavaren Sir John drabbas plötsligt av ett totalt sammanbrott. Påklädaren Norman sliter hårt för att mot alla odds ändå få honom att spela föreställningen… Kvällen blir för alla inblandade, på och bakom scenen, mycket dramatisk och oväntad.

Tänk sedan två av Sveriges mest folkkära skådespelare, Sven Wollter och Tomas von Brömssen, tillsammans igen för första gången sedan långfilmen Mannen från Mallorca under tidigt 80-tal.

Pjäsen skrevs på 80-talet av Ronald Harwood som själv arbetat som påklädare och byggt sin pjäs på egna minnen och erfarenheter. Hans kvicka och insiktsfulla porträtt av back-stage-livet på en teater har blivit en mycket hyllad och älskad pjäs.

Man’s best friend
Folkteatern
Tisdag
(Teater)

 Image of Man's best friend

Vill man leva ensam och göra vad man vill? Eller är det en livskamrat man letar efter?
En komisk monolog om längtan efter närhet och skräcken för kärlek. Och hur det är att rasta en psykiskt sjuk schäfer.

När Kalle blir biten av en psykiskt sjuk schäfer svimmar han och försätts i ett drömtillstånd.
Under en timslång minut möter han en hund som verkligen försöker kommunicera. Kalle tvingas att rekapitulera sina misslyckade dejter och osunda kärleksförhållanden, för att försöka förstå vad det är schäfrar har som mänskliga hannar saknar.

Riverside
Brewhouse
Tisdag
(Konsert)

 Image of Riverside

Live Nation & Pk Musik presenterar
Riverside
Brew House
Tisdag 15 nov 2011 kl 19.00
På scen ca 20.00
Ålder 13 år
Separat bar finns med 18 års åldersgräns.

Sams Playhouse – KARIN HAMMAR
Nefertiti
Tisdag
(Konsert)

 Image of Sams Playhouse - KARIN HAMMAR

Karin är i stan, har trombonen med sig och tvekade inte en sekund på frågan om hon ville glädja alla Playhousevänner med ett besök! Kvällens jamvärd Samuel, hans kollega Christian och eminente Anders kommer att tillsammans med er, jammare och diggare, göra allt för att hon ska trivas! Playhouse is the house to play in! Karin Hammar -tb.
Anders Persson -p. Samuel Olsson –b/jamvärd. Christian Nilsson -tr.

Malmö

Group Inerane
Inkonst
Tisdag
(Konsert)

 Image of Group Inerane

Senast i raden av band från Sublime Frequencies att nå Europa är kanske även det mest efterlängtade. Ända sedan “Guitars From Agadez Vol. 1” släpptes och också sålde slut på rekordtid, har Group Inerane med sin extatiska och elektriska gitarrmusik från Sahara stått högst upp på mångas väntelista. Med oss samma afton har vi även Captain Carpet and his Oriental Psychojugend. Ödet ledde Captain Carpet till Malmö och nu uppenbarar han sig med sina nyfunna och trogna medmusikanter för första gången.

Skurklandet
Moriska Paviljongen
Tisdag
(Konsert)

 Image of Skurklandet

Malmöbandet Skurklandet är som ett fint gammalt vin från andra världskriget med bitter eftersmak. Eller som ett medryckande glädjerus med ett svart moln över sig. En hembryggd kompott av pop, diskorock och postpunk, med mycket energi och närvaro.

Mode utan Midja
Malmö Museer
Tisdag
(Konst)

 Image of Mode utan Midja

Malmö Museer, andra våningen

Mode utan midja berättar om 1920-talets kvinnomode men sätter också in modet i ett socialt, ekonomiskt och kulturellt sammanhang. “Det glada 20-talet” var ett decennium som innehöll både orubblig framtidstro och historiens värsta börskrasch.
I utställningen visas ett stort antal 20-talskläder, både vardags- och festmode, samt ett urval målningar och skisser.

Graphics loves photography
Malmö Museer
Tisdag
(Konst)

 Image of Graphics loves photography

Fotobaserad grafik har här fått en vid tolkning. Gemensamt för konstverken är att de är tryckta på papper som grafiska bilder. Här hittar du allt från den mera traditionella fotogravyren till nya experiment med fotografiska medel. Med verk av bland annat Ola Billgren, Dan Wolgers, Helmtrud Nyström, Lennart Olsson och Minako Masui. Utställningen är sammanställd av Sune Nordgren, tidigare chef för bland annat Malmö Konsthall, och är en del av Grrrafik 2011.

Dagens Aktiviteter

Stockholm

The National Day of Palestine
Hours: 00:00 – 00:00
Stockholm´s international film festival
Hours: 00:00 – 00:00
Turner, Monet & Twombly
Hours: 10:00 – 18:00
Johan Wik
Hours: 10:00 – 21:00
Nick Brandt
Hours: 10:00 – 21:00
Inka- Gold Treasures
Hours: 10:00 – 20:00
Helen Levitt
Hours: 10:00 – 21:00
Anders Ljungberg
Hours: 11:00 – 18:00
Peredvizjniki
Hours: 11:00 – 17:00
At Gods and Goddesses
Hours: 11:00 – 17:00
The four seasons
Hours: 11:00 – 17:00
Bringing the World Home
Hours: 11:00 – 17:00
North American Indians
Hours: 11:00 – 17:00
Skimrande silver
Hours: 11:00 – 17:00
Hamlet – a standup
Hours: 13:00 – 15:00
Tonsättarfestival by Brett Dean
Hours: 17:00 – 23:00
Was there no more than this
Hours: 18:00 – 20:00
The Hunchback of Notre Dame
Hours: 18:00 – 20:15
Back to the 80s
Hours: 18:30 – 22:30
Norra Brunn Comedy
Hours: 18:30 – 00:00
Thieves
Hours: 19:00 – 21:00
Sirqus Alfon TV
Hours: 19:00 – 21:00
Say Something
Hours: 19:00 – 21:00
Hamlet – a standup
Hours: 19:00 – 21:00
Hair
Hours: 19:00 – 21:40
Two masters servant
Hours: 19:00 – 21:00
Golden Hits FESTIVAL
Hours: 19:00 – 23:00
Älvsborgsbron
Hours: 19:00 – 21:00
Sophie Zelmani
Hours: 19:30 – 21:00
To play with fire
Hours: 19:30 – 20:30
Celebrated: Plura
Hours: 20:00 – 22:00
PETTER WETTRE & AUDUN KLEIVE
Hours: 20:00 – 22:00
Jazz in LHB: Lundin/Danemo Kvintett
Hours: 20:30 – 23:30

Göteborg

The National Day of Palestine
Hours: 00:00 – 00:00
Lyda, leka, lära
Hours: 10:00 – 17:00
18th century Gothenburg
Hours: 10:00 – 17:00
Goebbels käft i brun bakelit – an exhibition on the radio and people’s home
Hours: 10:00 – 17:00
Vilhelm Hammershøi
Hours: 11:00 – 18:00
JAN LÖÖF
Hours: 11:00 – 17:00
FRIDA KAHLO & DIEGO RIVERA
Hours: 11:00 – 17:00
ELISABETH, KRISTINA & MARIE
Hours: 11:00 – 18:00
75 years with Bruno Mathsson
Hours: 12:00 – 17:00
Daniel Rybakken
Hours: 12:00 – 17:00
Destination X
Hours: 12:00 – 17:00
All time love
Hours: 12:00 – 14:00
Neither
Hours: 13:00 – 15:00
Processen
Hours: 13:00 – 15:00
Man’s best friend
Hours: 18:30 – 19:40
Påklädaren
Hours: 19:00 – 21:00
Riverside
Hours: 19:00 – 21:00
Sams Playhouse – KARIN HAMMAR
Hours: 19:00 – 21:00

Malmö

The National Day of Palestine
Hours: 00:00 – 00:00
Mode utan Midja
Hours: 10:00 – 16:00
Graphics loves photography
Hours: 10:00 – 16:00
Scene Change
Hours: 11:00 – 18:00
History A
Hours: 13:00 – 14:30
History A
Hours: 19:00 – 20:30
DOC LOUNGE – At Night I Fly
Hours: 20:00 – 00:00
Group Inerane
Hours: 21:30 – 23:30
Skurklandet
Hours: 22:00 – 00:00
Party @ Crown
Hours: 23:00 – 04:00

Oslo

The National Day of Palestine
Hours: 00:00 – 00:00
… Giacometti, Hodler, Klee … Modern Masters from Switzerland
Hours: 10:00 – 18:00
Easter Island, Myths, and Popular Culture
Hours: 10:00 – 17:00
Kirstine Roepstorff. Amorphousness Wunderkammer
Hours: 11:00 – 17:00
Slem gutt?
Hours: 11:00 – 15:00
PER INGE BJØRLO
Hours: 11:00 – 17:00
Absolutt installasjon
Hours: 11:00 – 17:00
Crafts 2011
Hours: 11:00 – 17:00
Saskia HOLM KVIST – In TRANSLATION
Hours: 11:00 – 17:00
Wolf Rock
Hours: 18:00 – 20:00
TOBY KEITH
Hours: 18:30 – 21:00
Crap åppå Park
Hours: 19:00 – 21:00
The orphans
Hours: 19:30 – 21:30
Tvil
Hours: 19:30 – 21:10
Next to Normal
Hours: 20:00 – 22:25
MONSTER MAGNET
Hours: 20:00 – 22:00
Sonic Hamlet
Hours: 20:00 – 22:00
Dj Bruno
Hours: 20:30 – 00:30
Stand Up @ Klubbscenen
Hours: 21:00 – 23:00
That’s all I ask of you
Hours: 23:59 – 01:00

Köpenhamn

The National Day of Palestine
Hours: 00:00 – 00:00
Re:Constructed Landscapes
Hours: 10:00 – 17:00
Danish and Nordic Art 1750-1900
Hours: 10:00 – 17:00
French Art 1900-30
Hours: 10:00 – 17:00
The Human Comedy
Hours: 10:00 – 17:00
KLEE & COBRA
Hours: 11:00 – 18:00
Annie
Hours: 19:30 – 22:10
Crazy Christmas Cabaret 2011
Hours: 19:30 – 22:00
In Solomon COUNTRY
Hours: 20:00 – 22:00
Stand-up @ Comedy ZOO
Hours: 20:00 – 00:00
Steve-O’s first stand-up show in Denmark!
Hours: 20:00 – 22:00
John Cale
Hours: 20:00 – 22:00
Aloe Blacc
Hours: 20:00 – 22:00
Red
Hours: 20:00 – 22:00
Seagull
Hours: 20:00 – 22:00
Broadway for an evening
Hours: 20:00 – 22:10
I Lie Down With a Crocodile
Hours: 20:00 – 22:00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s